- 30 Eylül 2012
- 1.182
- 90
- 158
- 39
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.161
inşallah canım tek bebektede risk var napalım..
alıcak nefesleri varsa inşallah Allah'ım ömür verdiyse kucağımıza sağlıkla alırız...
ben çalışıyorum malesef keşke evde olsamda onlarla uğraşsam bütün gün...
zaten eğer aynı şeyleri giymek istediklerinde ya da almak istediklerinde yapmazsan esas psikolojileri bozuluyomuş..
yerim onların psikolojilerini
eşimde zaten diyo herşeyden iki tane olcak toptancı gibi olucaz diye
ben ikiz ikiz derken ya nasıl yapcaz iki tane nasıl bakarız diyodu...
ikiz olduğunu öğrenince benden çok sevindi
birlikte tek yatakta mı uyuyolar ayrı yatakta uyutabiliyomusun?
bir de sezeryan mı oldun normal mi canım?
Aynen canım ev toptancı gbi oluyor 9 aylık oldular farklı bşr oyuncaktan er tek alınca sorun oluyor göz kalıyor renk bile farkediyorlar yaramazlar 😃 öok akıllı oluyorlar maşallah rabbim tızıjlarını daim etsin insallah canım ikili testte ense kalınlıklarını paylaşırsın bizimle canım
Buğlem'im 👣 Eslem'im
günaydın hanımlarr....
dün sabah doktor kontrolumuz vardı 1 yaş için 10 kilo ve 10 kilo buçuk kilo boyumuz 75 ve 75,5. gelişimimiz idealmiş.
öğlen göz kontrolu vardı erken doğdukları için ölçüm yapamadı doktor ve 3 ay sonra tekrar gelin dedi.
arkadaşlarına bunlar benim ikizlerim dedi gurur duyarak çok hoşuma gitti.
bütün gün uyku düzenimiz bozuldu. esneyerek gezdiler :)
akşam misafirlerimiz geldi çok eğlendiler
uykuları olduğu için biraz ağladılar ama sonrası çok güzeldi :)
birisi pastaya bir tekme attı çorap pastalı :)
tam istediğim gibi geçti
sadece tv de fotoğraf slaytı olacaktı geç kaldığım için o olmadı kusuru olsun :)
bugünleri gördük ya çok şükür :)
Allah acılarını göstermesin
Arkadaşlar size birşey danışacaktım. Benim oğlanlarım 3 aylık olacaklar neredeyse ama dışarıda görenler ay bunlar kaç günlük, yeni mi doğdular filan diyolar. Acaip moralim bozuluyor. Boyları 55 cm kiloları da 5 kilo. Normal geliyo bana ... Geçen bir bebek gördüm 33 günlükmüş vallahi benimkiler kadardı. Üstelik anne sütü alıyormuş..! Ben sadece gece yatarken 60-90 cc mama veriyorum, sağdığım anne sütüyle karıştırıyorum. Onun haricinde gezmeye gitmediğimiz takdirde başka mama vermiyorum. Ki doktorumuz hiç mama verme dedi ama imkansız!! Sizce arttırayım mı mamayı. Yetemiyorum herhalde çocuklarıma. Zayıf mı kaldılar ne..nedersiniz???((
14 aylığız biri7 diğeri 8,5 kilo civarında. normalde ayına göre 11 kilo civarında olmaları gerekiyor. 8 aylıkken kızlarım 5 kilo civarındaydı. senin sütünle alaksı yok. çoucğun bünyesi ile ilgili. 3 aylık bir bebeğin kilo aralağında bebeğinin kilosu. sütün yetiyorsa tabiki mama verme. ama geceleri daha rahat ediyorsan anne sütüne karıştırabilirsin. sonuçta sadece bir kere veriyorsun nasıl olsa. illa tüm bebekler tombalak olacak diye şart yok. yersiz bence endişem.
maşallah diyelim bebeklerine.
Bu aralar oturma alıştırmaları yapıyoruz 3 agustosta doğdular ama dogmaları gereken zaman 20 eylül daha yeni 7 aylık oldular bir aydır oturtmaya calışıyorum oturutolar ama istemiyorlar keyifleri gelirse cok güzel oturtabiliyorum oyun oynuyoruz hatta 2-3 dk sorunsuz bazende inatları bir tutuyo yok oturtamıyorum saga sola yamuluyolar ben sürünmeye basladılar yarı emekliyo biri ama yerde yuvarlanmak daha ii geliyor galba kendini kötü hissediyorum gelişmeleri ayına göre geri olucak evet ama yinede moralim çok bızuluyo kızlar ya 😭😭😭😭😭😭😭
Buğlem'im 👣 Eslem'im
benimkiler 12 eylülde 38 haftalık doğdular 7 bucuk aylıklar nerdeyse hiç oturmuyorlar 10 sn felan anca,emekleme dersen yok sadece yuvarlanıyorlar bence geri sayılmazlar üzme kendini boşuna herşeyin zamanı var zamanı gelince koşup oynayacaklar inşallah
Saol canım benim arkadaşımın bebekleri oturuyo maşallah aynı gün emriyosu ikizlerimiz 37. Haftada dogdular 1 ay daha fazla anne karnında kaldılar oturoyolar maşallah benimkiler istemio sürünüyolar donüyolar hep yerdeler oturtuyorum 2-3 dk sonra yamulmaya başlıyolar yastıklara atılıyılar bazende öyle mayısık duruyolarki oyun hamuru gbi büklüm büklüm 😄 iki katlar sanırsın minnacık bebek
Buğlem'im 👣 Eslem'im
bence o bebeklerin isteğine göre isteseler oturabilirler gibime geliyor.yerde benimkilerde yuvarlanmak daha hoşlerına gıdıyor bırbırlerıne çarpıncada kahkaha atıyorlar:))bide yürüteç kullanıyorum o da hoşlarına gitti öyle oynuyorlar,mutlular:))elbet bır gün otururlar.hem 37 haftada erken sayılmaz.benım gorumcem 3 çocuğunuda 37 haftalıkken dogurdu hiç de geriden gıtmıyorlar, maşallahları var.çift yumurta ıkızımı bebeklerın
kızlar bir aydır fln giremiodum. hiç vaktim olmuo. sezer60 bebislere oturma alistirmasi yapiomussun ınş deneyimlerin sonuç verr. oturduklari zaman daha kolay oluo oyun oynamasi. bizde 10 ay bitecek ınş. haylaz mo haylaz iki tane merakli var evde. uyandiklari zaman alkışlıyorlar kendilerini sonrada bi kahkaha:) oyunlar hiç bitmio. eskie göre daha çok yoruluorum ama böyle daha zevkli olduğ icin yorgunlugumu hissetmiorum. gece uykularımz artk normal beslenmemiz normal. herşeyi yiyolar özellikle havuclu veya balkabakli cevizli keke bayiliolar tavsiye edrim annelere. öpüyor. Bebebisleride sizide.
Biz 33 haftalık doğduk cnm arkadasım 37 😊 çiftler cnm seninkiler cift yumurtamı ?
Yürütecte biri istediği gbi gidiyo sükür heryere hemde peşimde dolanıo masallah digerinde hiç birsey yok çok nadir geri ittirio kendini bir araya geldimi öpüşüyolar yalıyolar birbirini 😄 dişi çıkan ısırmaya çalışıo o kaçıyo çığlıklar 😃 bende geç oturmusum ilaç kullanmış annem kemik için yumusakmış oda oyle galba kan tahlili var salı gunu asıda olucaklar ona göre dr ilaç verir insallah
Buğlem'im 👣 Eslem'im
Biz 33 haftalık doğduk cnm arkadasım 37 😊 çiftler cnm seninkiler cift yumurtamı ?
Yürütecte biri istediği gbi gidiyo sükür heryere hemde peşimde dolanıo masallah digerinde hiç birsey yok çok nadir geri ittirio kendini bir araya geldimi öpüşüyolar yalıyolar birbirini 😄 dişi çıkan ısırmaya çalışıo o kaçıyo çığlıklar 😃 bende geç oturmusum ilaç kullanmış annem kemik için yumusakmış oda oyle galba kan tahlili var salı gunu asıda olucaklar ona göre dr ilaç verir insallah
Buğlem'im 👣 Eslem'im
hmm küçük doğmuşlar azıcık.olsun Allah sağlık sıhat versin benım tek yumurta canım ama bırbırının aynsı değiller.sadece andırıyorlar o kadar nasıl boyle oldu oda ayrı bir mucize ya neyse:))buyudükçe cok eglenceli oluyor benim kızlarımdan biri kikirdrk küçük olan hep büyüğüne gülüyor:) biri bağırıyor diğeri gülüyorinşallah önemli bişe yoktur canım ığğğ aşı hiç sevmiyorum aşı zamnlarını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?