- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.281
Ben ağlatma olayına karşıyım. Anne ile güvenmproblemi olur ağlatılırsa hem nasıl kıyılır ya..nasıl vericez bu eğitimi bilmiyorum herşey o kitaplarda yazdığı gibi olsa keşke... İkiz bu kolay değil. Biri uyusa öbürü uyumaz..
Yok ben şimdilik annemleyim ama 2 hafta sonra evime dönüyorum yalnız olucam..! Napıcam bilmiyorum...burdan bir arkadaş beşiklerinde beslediğini kendilerinden uyuduklarını söylemişti. Şimdi onu deniyorum iki gündür... Ama yine de gaz çıkarmadan rahatsız oluyolar.. Gazını çıkarıyorum, biri hemen uyuyor, biri son bir kez emiyor ancak öyle dalıyor... Böyle deneye deneye büyüycekler işte.. Şimdilik ağlamalarına uyanmıyorlar. Uyanınca ne olucak bilmiyorum!!Benim aklımdnda o geçti biliyomusun.tamam ağlatalım hadi,e öbürü uyanacak bu sefer sese.ben ramazandan itibren halamla bakıcam zaten gündüzler.bakıcı olarak onu tuttum:)gecede kv kalır yine gece uykulrı düzelene kadar.boşuna ağlatmayım nasıl olsa birileri olcak yanımda.varsın sallansınlar kucakta uyusunlar.ama yalnız olsam belki deneyenilirdim.sen yalnızmısın
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
benimkiler gece boyunca uyuyorlardı ama 3-5 kere gidip pışpışlamam, gerekirse sallamam gerekiyordu. bir de yataklarında yatmıyorlardı. evde her oda da yer yatağı vardı. biri diğerini uynadıracak diye hemen alıp diğer odadaki yatağa koyuyorduk. öylece tüm geceyi uyuyarak tamamlıyorlardı. bu da bir sorun bence. bir düzen yok. bir de aylin son zamanlarda uykuya direnmeye ve huysuzluk yapmaya başladı. daha 3. seferde pes dedim. sanırım çok sabırsızım. önceden sallardım 2 dakikada uyurdu. selin ise kendi kendine yarım saatte uyurdu ama yanında kımıldamadan dikkatini dağıtmadan yatacaksın. beni yarım saat kitliyordu. aylin de huyszulanıp ağlayınca madem ağlıyor, eğitime başlayayım biraz daha ağlar sonra son bulur dedim.
yataklarına koydum. sevdim, öptüm, anlattım, su içirdim. ve başladık. selin hemen uyum sağladı. bir dakika bile ağlamadı. ama mızmız aylin im ilk seferde 70 dakika, 2. de 30, 3. de 10 dakika ağladı. gündüz başladım. akşama kadar sonuç elde etmiştim bile. gece en son 12 gibi içirdim sütünü. ondan sonra süt içirmedim. zaten son zamanlarda 12 den sonra süte kalktıkları söylenemezdi. ilk gecelerde 3-4 sefer kalktılar, bir dakika ağladılar tekrar uykuya daldılar kendi kendilerine. 3. günde sadece odadan çıkana kadar ağladılar. böyle böyle ağlama, uykuya direnme olayı giderek azaldı. onlar odadayken sadece 3-4 kez yanlarına gittim. emziklerini verdim. anlattım, okşadım. öptüm. 2. günde hiç yanlarına gitmedim. zaten bir dakika falan ağlıyorlardı.
psikologlar emziksiz veriyorlar bu eğitimi normalde. ben emziklerini verdim. ışık loş, odanın kapısını açık bıraktım. koridorun ışığını da açtım gece. onlar uykuya dalana kadar evde işlerimi yaptım. ama gürültü yapmaktan çekinmedim. nedeni evde olduğumu onları bırakıp gitmediğimi anlasınlar diye.
kızlar size doktorlarınınz 4. aydan sonra uyku eğitimi verin demedi mi? büyüme hormonu gece salgılanıyor. deliksiz uyku uymaları önemli diyor doktorlar.
ağlama davranışı çocukların elindeki tek koz. onu da kullanmayı biliyorlar.
çok şükür şu an deliksiz uyuyoruz. gündüz uykumuz da gece uykumuz da var. bu çocuk için hem de kendimiz için önemli. bu uyumama durumları sinirlerimizi geriyor. moralimiz düşüyor. bizim stresimiz agresifliğimiz onlara yansıyor. sesimi yükseltiyordum ister istemez. onlar da beni taklit ediyorlardı. biraz da bu açıdan bu eğitimi verdim.
bu eğitim birilerinin kafasından uydurduğu bir eğitim değil. psikolojide yeri var. qisterseniz psikolog eşliğinde bu eğitimi verebilirsiniz.
çocuklarımın huyunda suyunda bir değişim olmadı. eskisinden daha iyiyiz. uyklarında özlüyorsunuz. sabah özlemle kalkıyorsunuz. uykudan sonra yarım saat seviyoruz birbirimizi. gece eşimle yanlarına gidiyoruz özlediğimizden. uzaktan iZLİYORUZ. SEVİYORUZ. önceden amna uyusunlar uyanmasınlar derdik. uyandıklarında yüzüm buruşurdu. ama şimdi heyecanla gidiyorum yanlarına. beni alkışla ıdadan uğurluyorlar alkışla karşılıyorlar.
yani eskisi çok kötü değildi. iyi bile sayılırdı. ama şimdi mükemmelllll
Normal yani bizimkiler:)oyun halılarına baktım netten çok pahalı ya.1 tane alsak ikiside sığarmı acaba
benimkileri odada yalnız bırakıp çıksam beşiklerden atlarlar ağlamaktan kırılırlar. zaten birbiriyle oynuyorlar sürekli. sanırım geç kaldım uyku eğitimine.
gece de 3-4 kez kalkıp mama yiyorlar. birisi gündüz ayakta sallanarak biri mama yerken yerde uyuyakalıyor. yazın inşl daha uygun bir duruma geçeriz
Kızlar ne gzl yazmışsınız ya.anlattıklarınız öyle uzak geliyoki.bizde uyku egitimi versek valla ağlamaktan morarır bu cocuklar:)bu şekilde eğitime devam etmek doğrumu?
deiğim gibi. sen yeterki iste. çocuğa bir şey olmaz. en fazla 2 yada üç kere morararak ağlar. sonra ağlamanın çare olmadığı görür. çok zorlanırsan, çok sorun yaşarsan bir psikolog eşliğinde verdirirsin ya da zorluklara katlanırsın.
sen bebeklerin kaç aylık oldu? şu gaz dertleri vs bitmesi gerek. çocuk doktoruna da danış önce. herkesin gaz derdi 3. ayda birden yok olmuyor.
Anlayamadığım şey niye sabah 5:)o saate kadar fena değiller.5 ten sona uyumuyolar
uyku eğitimi için geç değil. 3 yaşındaki çocuklara bile veriliyor. ne kadar erken başlarsan o kdar kolay. yeterki siz isteyin. gerekirse psikolog eşliğinde de yaparsınız. herkes çocuğu için aynı şeyi söylüyor. benimkilere uyku eğitimi fayda etmez diyorlar. halbuki asıl uyku eğitimi öyle çocuklar için gerekli.
çocuklar yeteri kadar uyuduklarında huzurlu oluyorlar. huzursuzlukları uykularına direndikleri ve uykularını alamadıkları için oluyor. bu arada her çocuğun uyku süresi ve zamanı farklıdır. gündüz uykusu bir, iki, üç.. değişir. uyku saati değilse uyutmaya çalışmak yanlış bir uygulama. çocuğun ne zaman uykusu geldiğini anlayabiliyoruz. saatinde uyku eğitimine geçilmeli. biz gündüz iki kez uyuyoruz. 3 kere uyumaya zorlamıyorum haliyle. göler düşüp, anlamsızca huysuzluk başladığında doğru yatağa. eğitim sonrası uykuları geldiğinde eeee deyip yere kafalarını koyuyorlar. sonra yataklara geçip güzel güzel uyuyorlar.
bir yaşına doğru veya sonrasında uyku düzeninde bozukluklar olabiliyor. güzel güzel uyuyan çocuk geceleri sorun çıkarmaya başlıyor. düzeleceğine bozuluyor diye muhabbet etmiştik arkadaşlarla. gerçekten biraz öyle oldu. bir yaşında tamamen düzelme beklemeyin. tabi istisnalar olabilir.
benim söyleyeceklerim bunlar
kolay gelsin hepinize
Anlayamadığım şey niye sabah 5:)o saate kadar fena değiller.5 ten sona uyumuyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?