2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Benim aklımdnda o geçti biliyomusun.tamam ağlatalım hadi,e öbürü uyanacak bu sefer sese.ben ramazandan itibren halamla bakıcam zaten gündüzler.bakıcı olarak onu tuttum:)gecede kv kalır yine gece uykulrı düzelene kadar.boşuna ağlatmayım nasıl olsa birileri olcak yanımda.varsın sallansınlar kucakta uyusunlar.ama yalnız olsam belki deneyenilirdim.sen yalnızmısın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar ben uyku eğitimi falan vermedim
nasıl olduğunu anlatayım bizim durumların

kızım ilk üç ay çığlık çığlığa ağladı
yanlış mama kullanmışız
sonra mama değiştirdik, bebeğim melek oldu
o zamandan beri yatağında kendisi uyuyor
bir tane sarı ördeği var
ona sarılıp uyuyor, biz hiçbir şey yapmadık
yatağında uyumak inanın kendi tercihiydi

oğlum ilk başlarda kendi kendine uyuyordu
sonra çarşafın arasında salladık 6. aya kadar
6. aydan sonra kolumuzda ninni söyleyerek, gezerek uyuttuk
sonra ağırlaştı ve bu durum hepimizi zorladı
bir süre sonra gezerek uyumayı kendisi de istemedi
sonra yere oturuyorum, emzirir gibi kollarıma alıyorum, ninni söylüyorum, ya da masal anlatıyorum
uyması bir kaç dakikayı bazen 10-15 dakikayı buluyor
bu da beni zorlamıyor
şimdilik böyle devam ediyoruz
bir süre sonra da bundan da bıkacağını düşünüyorum
yatağına yatırıp, yanına da ben yatınca
benimle oynamaktan uyumuyor
kendine uyku arkadaşı edinemedi, istemedi
bu arada ayağımda da hiç sallamadım hiç ikisini de

bu işte kural sanırım iyi gözlem
uykusunun ne zaman geldiğini iyi anlamak
yoksa her iki tarafa da eziyet oluyor
zamanını yakalarsak uykuya dalmaları birkaç dakika sürüyor
bizde durumlar böyle

ama biz 14. ayımızı bitirdik
ilk 9 ay ne gece uykumuz ne gündüz uykumuz iyiydi
şimdi çok şükür
gece kalkmıyoruz
günde iki kere uyuyoruz ama süreleri hala fazla değil
buna da şükür

merhaba kızlar
ben de ikizlerde uyku eğitiminin zor olduğunu ve ağlatarak uyutmanın sonradan sorun teşkil edeceğini düşünüyorum.
benimkiler ilk başlarda beşiklerinde kendileri uyudular hatta aynı beşikte 3 ay yatırdım.
sonra pusetlerde hafif salladık, ardından battaniyede sallanarak uyudular. en sonunda bacaklara alıştılar. kucağımda hiç uyutamadım sadece dışarıdaysak çok uykuları geldiyse kucağımda sızıyorlar. şimdi ise biri bacaklarda biri yerde mama yerken uyuyakalıyor.

dün traş etti babaları onları biraz ağladılar ama saçları güçlensin diye bu çabalarımız çok uzamıştı çünkü. çok garip geliyor şimdi bana kendi bebeklerim :)

merhabalar kızlar.14 aylık kızım derin uyku eğitimimi denir adına bilmiyorum ama:) 15 dakikada sütünü içerken uyuya kalıyor ama bunu kendi tercih etti birden sallanmayı re eti ve yanına yatınca uyuya kaldı.oğlum deniz se hala anadizinde sallanıyor ama çok işkenceli değil 10 dak max uyur.biraz düzenle de ilgisi var 1 haftada alışıyorlar emin olun aynı saatte aynı odada aynı ışık ve sessizlik.hatta pijama gşyme düzeni bile çok önemli.

Bende ikizlere uyku egitimi vermedim ilk 5 ay kendi kendilerine uyudular sonra inşaat ses yüzünden anadizinde salladık ufak pişpişledim hala daha öle oluyo 5 dk içinde uyuyolar bazen ayagımda sallıyorum pişpişleme seklinde 5. Aylarımda odalarını ayırdım sadece gece 1 kez besleniyolardı 7. Aylarında gece beslenmesini kendileri bıraktı 2 aydır gece çok ii uyuyoru bende dinleniyorum hiç bişey yapmadım hepsi kendiliginden oldu sallama olayını bırakmaya çalışıyorum onlarun durumunu takip ederek sanırsam yaslarına yakın bırakıcaklar bize temas etmek hoşlarına gidio

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Yok ben şimdilik annemleyim ama 2 hafta sonra evime dönüyorum yalnız olucam..! Napıcam bilmiyorum...burdan bir arkadaş beşiklerinde beslediğini kendilerinden uyuduklarını söylemişti. Şimdi onu deniyorum iki gündür... Ama yine de gaz çıkarmadan rahatsız oluyolar.. Gazını çıkarıyorum, biri hemen uyuyor, biri son bir kez emiyor ancak öyle dalıyor... Böyle deneye deneye büyüycekler işte.. Şimdilik ağlamalarına uyanmıyorlar. Uyanınca ne olucak bilmiyorum!!)

benimkiler gece boyunca uyuyorlardı ama 3-5 kere gidip pışpışlamam, gerekirse sallamam gerekiyordu. bir de yataklarında yatmıyorlardı. evde her oda da yer yatağı vardı. biri diğerini uynadıracak diye hemen alıp diğer odadaki yatağa koyuyorduk. öylece tüm geceyi uyuyarak tamamlıyorlardı. bu da bir sorun bence. bir düzen yok. bir de aylin son zamanlarda uykuya direnmeye ve huysuzluk yapmaya başladı. daha 3. seferde pes dedim. sanırım çok sabırsızım. önceden sallardım 2 dakikada uyurdu. selin ise kendi kendine yarım saatte uyurdu ama yanında kımıldamadan dikkatini dağıtmadan yatacaksın. beni yarım saat kitliyordu. aylin de huyszulanıp ağlayınca madem ağlıyor, eğitime başlayayım biraz daha ağlar sonra son bulur dedim.
yataklarına koydum. sevdim, öptüm, anlattım, su içirdim. ve başladık. selin hemen uyum sağladı. bir dakika bile ağlamadı. ama mızmız aylin im ilk seferde 70 dakika, 2. de 30, 3. de 10 dakika ağladı. gündüz başladım. akşama kadar sonuç elde etmiştim bile. gece en son 12 gibi içirdim sütünü. ondan sonra süt içirmedim. zaten son zamanlarda 12 den sonra süte kalktıkları söylenemezdi. ilk gecelerde 3-4 sefer kalktılar, bir dakika ağladılar tekrar uykuya daldılar kendi kendilerine. 3. günde sadece odadan çıkana kadar ağladılar. böyle böyle ağlama, uykuya direnme olayı giderek azaldı. onlar odadayken sadece 3-4 kez yanlarına gittim. emziklerini verdim. anlattım, okşadım. öptüm. 2. günde hiç yanlarına gitmedim. zaten bir dakika falan ağlıyorlardı.
psikologlar emziksiz veriyorlar bu eğitimi normalde. ben emziklerini verdim. ışık loş, odanın kapısını açık bıraktım. koridorun ışığını da açtım gece. onlar uykuya dalana kadar evde işlerimi yaptım. ama gürültü yapmaktan çekinmedim. nedeni evde olduğumu onları bırakıp gitmediğimi anlasınlar diye.
kızlar size doktorlarınınz 4. aydan sonra uyku eğitimi verin demedi mi? büyüme hormonu gece salgılanıyor. deliksiz uyku uymaları önemli diyor doktorlar.
ağlama davranışı çocukların elindeki tek koz. onu da kullanmayı biliyorlar.
çok şükür şu an deliksiz uyuyoruz. gündüz uykumuz da gece uykumuz da var. bu çocuk için hem de kendimiz için önemli. bu uyumama durumları sinirlerimizi geriyor. moralimiz düşüyor. bizim stresimiz agresifliğimiz onlara yansıyor. sesimi yükseltiyordum ister istemez. onlar da beni taklit ediyorlardı. biraz da bu açıdan bu eğitimi verdim.
bu eğitim birilerinin kafasından uydurduğu bir eğitim değil. psikolojide yeri var. qisterseniz psikolog eşliğinde bu eğitimi verebilirsiniz.
çocuklarımın huyunda suyunda bir değişim olmadı. eskisinden daha iyiyiz. uyklarında özlüyorsunuz. sabah özlemle kalkıyorsunuz. uykudan sonra yarım saat seviyoruz birbirimizi. gece eşimle yanlarına gidiyoruz özlediğimizden. uzaktan iZLİYORUZ. SEVİYORUZ. önceden amna uyusunlar uyanmasınlar derdik. uyandıklarında yüzüm buruşurdu. ama şimdi heyecanla gidiyorum yanlarına. beni alkışla ıdadan uğurluyorlar alkışla karşılıyorlar.
yani eskisi çok kötü değildi. iyi bile sayılırdı. ama şimdi mükemmelllll

Son düzenleme:

tebrik ederim sonuç başarılı olmuş :) bence çocuğun hazırbulunuşluluğu çok önemli. onlar istemedikçe biz zorla birşey yaptıramayız.yorgun olduklarında çok rahat uyuyabiliyorlar. ama uykusu olmayan bir çocuğu yatırsan zorla uyumuyor işte. hepimiz karşı karşıya kalmışızdır mutlaka.
en çok uyuduklarında masumlukları çıkıyor ortaya. çok duygulanıyorum onları izlerken . ne kadar vicdanlı olmak lazım çocuk büyütürken. vermesen yemek isteyemiyorlar ağlar ağlar uyur kalır, temizlemesen kirli durur. Allah hepimize o vicdanı ve evlat sevgisini tatmayı nasip etti çok şükür. bundan sonra da sağlıkla bize bağışlasın tek duamız bu ....

benimkileri odada yalnız bırakıp çıksam beşiklerden atlarlar ağlamaktan kırılırlar. zaten birbiriyle oynuyorlar sürekli. sanırım geç kaldım uyku eğitimine.
gece de 3-4 kez kalkıp mama yiyorlar. birisi gündüz ayakta sallanarak biri mama yerken yerde uyuyakalıyor. yazın inşl daha uygun bir duruma geçeriz

Normal yani bizimkiler:)oyun halılarına baktım netten çok pahalı ya.1 tane alsak ikiside sığarmı acaba

Tiny love halı almıstım ben canım ikiside çok rahat sıgıyo gayet rahat oynuolardı 198₺ almıstım ben şimdi ne kadar bilmiyorum

Buğlem'im 👣 Eslem'im

uyku eğitimi için geç değil. 3 yaşındaki çocuklara bile veriliyor. ne kadar erken başlarsan o kdar kolay. yeterki siz isteyin. gerekirse psikolog eşliğinde de yaparsınız. herkes çocuğu için aynı şeyi söylüyor. benimkilere uyku eğitimi fayda etmez diyorlar. halbuki asıl uyku eğitimi öyle çocuklar için gerekli.
çocuklar yeteri kadar uyuduklarında huzurlu oluyorlar. huzursuzlukları uykularına direndikleri ve uykularını alamadıkları için oluyor. bu arada her çocuğun uyku süresi ve zamanı farklıdır. gündüz uykusu bir, iki, üç.. değişir. uyku saati değilse uyutmaya çalışmak yanlış bir uygulama. çocuğun ne zaman uykusu geldiğini anlayabiliyoruz. saatinde uyku eğitimine geçilmeli. biz gündüz iki kez uyuyoruz. 3 kere uyumaya zorlamıyorum haliyle. göler düşüp, anlamsızca huysuzluk başladığında doğru yatağa. eğitim sonrası uykuları geldiğinde eeee deyip yere kafalarını koyuyorlar. sonra yataklara geçip güzel güzel uyuyorlar.
bir yaşına doğru veya sonrasında uyku düzeninde bozukluklar olabiliyor. güzel güzel uyuyan çocuk geceleri sorun çıkarmaya başlıyor. düzeleceğine bozuluyor diye muhabbet etmiştik arkadaşlarla. gerçekten biraz öyle oldu. bir yaşında tamamen düzelme beklemeyin. tabi istisnalar olabilir.
benim söyleyeceklerim bunlar

kolay gelsin hepinize

Kızlar ne gzl yazmışsınız ya.anlattıklarınız öyle uzak geliyoki.bizde uyku egitimi versek valla ağlamaktan morarır bu cocuklar:)bu şekilde eğitime devam etmek doğrumu?

deiğim gibi. sen yeterki iste. çocuğa bir şey olmaz. en fazla 2 yada üç kere morararak ağlar. sonra ağlamanın çare olmadığı görür. çok zorlanırsan, çok sorun yaşarsan bir psikolog eşliğinde verdirirsin ya da zorluklara katlanırsın.
sen bebeklerin kaç aylık oldu? şu gaz dertleri vs bitmesi gerek. çocuk doktoruna da danış önce. herkesin gaz derdi 3. ayda birden yok olmuyor.

4 ayı bitiricez biz canım.ama gaz tamamen bitmedi özellikle sabah 5 ten sona bölük bölük uyuyolar 7 ye kadar.

Anlayamadığım şey niye sabah 5:)o saate kadar fena değiller.5 ten sona uyumuyolar

Arkadaslar jelibonsun dedigi gibi hayal gibi geliyor bana jilda da reflu var mamadan sonra kusana kadar aglama krizi oldugu icib ayakta sallayarak yada sut emerek uyuyor nazenin ise bazen huysuzluk yapiyor ama genelde yataga koyuyorum uyuyor.
68 gunluk olduk bugun.Ayrica gaz sorunumuz son sahfada uykuda aniden bagirip uyandiriyor yani uyki problemizin fazla.
Bugun 2. Ay asimizi olduk.gece umarim huysuzlanmazlar

Anlayamadığım şey niye sabah 5:)o saate kadar fena değiller.5 ten sona uyumuyolar

Benimkilerde aynı 5 den sonra bölük bölük. Gaz çekmiyolar ama acıkıyolar o saatlerde .. Ben de yanıma alıp emziriyorum sırayla. Aynı anda uyanırlarsa ikisini.. Sonra biraz daha uyuyorum. 5 saat uyku bana yetiyor artık alıştım..!

ben de eğitimciyim ve ağlayarak eğitim yok benim mantığımda. zaten ben yapayım desem eşim karşı bu duruma. normalde çocukları asla ağlatma diyen birisi uykuları için ağlatsam oooo çok kızar valla.
tabi herkesin fikrine saygı duyuyorum yanlış anlaşılmasın. benim bakış açım da bu şekilde.

zaten sabah 5 bebklerin uyku doyumuna ulaştığı ve uyanış saati olarak geçiyor birçok makalaede.bu durumda cocuk akşam 8 de uyumalı diyor:) nolrmal çocukların yani..
süper dadıyı izliyorsanız eger uyku eğitiminde ntugbagoksın anlattıklarında ne kadar halı olduğunu oda kanıtlıyor.elbette cocukları odaya bırakıp çatlatana kadar ağlatmıycaz.o sizi görücek ve kendini güvene hissedicek.gerekirse sakinleştirip tekrar yatırcaksınız.umarım hepimizin cocugu bir an önce öğrenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…