2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Cocuklar hazir olduğunda,asama asama yol alarak verilmeli bence uyku egitimi...

Inatci,istedigini surekli aglayarak yaptiran ve hep sallanarak uyumaya alismis bir cocuga bu egitim direkt verilemez aksi halde her iki taraf içinde zor ve yipratici olur.

Uykusu geldiginde;duş,pijama giydirme,sakin bir ortam ve isik,ninni cd si vb.,her defasinda daha yavas sallayarak min. indirerek uykuya dalma bicimini değiştirmeye calismak ve sonrasinda isi kendi odasına ve yatagina taşımak bence daha makul..

Gaz problemi,dis cikarma problemi veya herhangi bir sağlık sıkıntısı yokken baslanmali...

Ve kararli olunmali...

Uykusunu almis cocuk=mutlu cocuk ve anne demek :))

Kızlar yanlışım varsa düzeltin uyku eğitimi verilmiş bi bebeğin diş çıkarma döneminde uykuları yine bozulmazmı?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bide sezer cim:)tiny love oyun halısını kullanmışsınız.tekmele ve oyna benim çok hoşuma gitti sizinki omuydu

Bide sezer cim:)tiny love oyun halısını kullanmışsınız.tekmele ve oyna benim çok hoşuma gitti sizinki omuydu

Evet canm tiny love tekmeleme halısı fiyatıda uygun baktım bende ikiside çok rahat sıgıyo 3 ay gbi bir süre oynadılar dönmeye baslayınca yüzüne bile bakmadılar 😃😃😃

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Kızlar yanlışım varsa düzeltin uyku eğitimi verilmiş bi bebeğin diş çıkarma döneminde uykuları yine bozulmazmı?

Canım bebegine göre degişiyo bazıları hafif atlatı bunu bizim edlemin 4. Dişi çıkcak şükür gece uykusu aynı ama burun akıntısı ve tıkanıklık biraz zorluo onu cold mix damlatıom otri ile temizliom ama gene aynısı oluo doluyo hemen burunları bitsede rahatlasam ay sinir geldi hırıl hırıl burunları havalarda düzelmedi gitti 😁

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Son düzenleme:
Burun tıkanıklığı akıntısı diştendemi oluyo

Yok canım bizimki havalardan olddu nasıl giydiricemi bilemedim gece üşüdüler biraz burunları akmaya başladı bide emekliyolar parkeye gidiolar ondanda olmus olabilir 😔

Buğlem'im 👣 Eslem'im

açıkcası bi hiç diş çıkarmanın sıkıntısını çekmedik. daha önce bir arkadaşa sormuştum. hasta olduklarında uykuda bozulma oldu mu diye. olmadığını söyledi. okuduğum bir kaç yerde de sorun olmadığı yazıyordu. diş, hastalık döneminde verme tabi eğitimi. bir kere alıştılar mı onlar da hastalıkta vs. bu düzeni bozmalar diye düşünüyorum. ama yaşamayan bilmez tabi benim gibi :) niyetliysen bence önce doktoruna danış. o seni yönlendirir.
oyun halısı almadım ama kullananları gördüm. ayaklarla vurunca müzik çalanlar, elle sıkıldığında poşet sesi çıkaranlar var. onlar güzel. bazı oyun halılarında sadece sallanan nesneler var. çocuk çabuk sıkılabilir. ilk söylediklerimden alınabilir. oyun halısnın çok kurtarıcı olduğunu biliyorum. bol bol eğlendinler insallah

Sağol canım.ilk anlattığından almayı düşünüyorum:)oyun istiyolar çünkü artık,yalnız kalmak istemiyolar onunla biraz oyalanırlar.uyku konusunu dr sorsam kendisi çok rahat bi dr:)zorlama boşver der :)

Zorlama canm nasıl istiyolarsa oyle uyusunlar zorlayınca asi çocuk oluyolar sonra zamanı gelince uyurlar istedigimiz gbi inşalllah 😊

Buğlem'im 👣 Eslem'im

ben hafta sonları tek bakıyorum ve gerçekten çok yoruluyorum
bebeğin kendi kendine uyuması kadar güzel bir şey olabilir mi?
bence hayır
uyku eğitimi almış ikizler annenin en büyük lüksüdür

ağlatırsın, ağlatmazsın herkesin kendi bileceği bir iş
ama rahatlığı tartışılmaz

benim kızımın doğuştan uyku eğitimi vardı çok şükür ama oğlum da sağ olsun yormuyor bizi
ama bu aralar o da uykuyu teke indirmeye çalışıyor
bıraksak günde bir kere uyuyacak
kız uyurken o uyanık olunca bize de dinlenme fırsatı kalmıyor hiç
inat ediyorum uyutmak için o zaman huysuzlanıyor
sanırım zorlamamam gerek
hilbur, nadidenusu, tugbagöksin sizlerde durumlar nasıl?
hala günde iki kere mi uyuyorlar yavrularınız?

Ahhh canım allah kolaylık versin bizim hiç hafta içimiz yok valla hafta sonumuz olsun. Bugun günlerden ne kacı hiç bilmiyorum biliyormusun dünyada neler oluyo hava durumu nasıl dışarıda fırtına yapmur var ben bilmiyorum 😄😄😄 arada face girmesem bime a101 e ne gelmiş bilemicem 😃😃😃 hayat ne garip dimi kiminin derdi kimin mutlulugu işte 😊

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Canım benim sorum biraz konunun dışında benim kuzular 1 aylıkları 33. Haftada doğdular 2300 civarı kilolarına yanlış mama verdim demissin benzer bağlamalar benim oglumdada var bende manaya bahane buluyorum aptamil prematil diyet mama kullanıyorum Dr 3 kg olana kadar premature maması kullan dedi sen hangi manayı kullanmistin sütüm yetmiyor bizimkiler gogsumu emmiyor sürümü sahip biberonla veriyoz her 2 saatte bir öğün mama bir öğün sutumu sahip veriyorum dogrumu bilmiyorum

Doğru yapıyosun canm ben ilk 3 ay sütümü sagdım verdim 33 haftada doğdular 2180-2560 meme tutamadılar bende biberonla verdim 3 ay sonra sütüm azaldı tek bakıyodum gögüslerim şişti azaldı meme almaya başladılar günde 3 defa meme geri kalanlarda 2 saate bir mama verdim aptamil verdim olmadı hero hipp sma bebelacta şükür kusma ishal kabızlık durdu her tür bebek bezinide denedim pişik oluyolardı bimin bezi ii geldi rabbim yardımcı oldu nerde ekonumil varsa onda fayda gördüm görenler en ucuzunu nie alıonuz dedi ama nerden bişcekler fayda onda gördüm

Buğlem'im 👣 Eslem'im

hayırlı olsun canım
güle güle büyüt yavrularını
benim kızım 2500 gr doğdu
hastanede aptamil1 verdiler öyle devam ettik
ama çocuğum çığlık çığlığa ağlıyordu
2 ay boyunca çocuk deliler gibi ağladı
doktor hep gaz dedi
sonra başka bir doktora götürdüm
oğlumdan 20 gr ağır doğmasına rağmen oğlum kiloda 1 kilo fark atmıştı kızıma
ağlamalarını anlattım, muayene etti ve bu çocuğa mama yaramamış dedi
mama sindirilmeye başlandığı andan kaka olarak atılana kadar çocuğa acı verir dedi
preaptamile geçtik ve mucize gibi bebeğim sakinleşti
ve ben çocuk yine öyle olacak diye mama kullandığım müddetçe preaptamil verdi
ben de ilk başlarda mama +süt şeklinde gittim
hiç bıkmadan, üşenmeden sütünü sağ canım
ben geçen haftaya kadar sütümü verdim çok şükür

Anneler Günümüz Kutlu Olsun Arkadaşlarım. Rabbim bizi evlatlarımızla sınamasın inşalllah hayırlı evlatlar hayırlı eşlerler olsunlar Allahın izniyle gani gani Anneler Günümüz Olsun EVLATLARIMIZLA 👣

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Son düzenleme:

Canım bence emzirmekte inat et. Ben mamayı 3 kg olunca 1 öğüne düşürdüm ve hep emZirdim inatla süt gelmese de. sağdığım sütü de mamayla karıştırıp verdim. Sütüm arttı gittikçe. Emmeye alışıyolar sen vazgeçme yeter. İlk başlarda gece emzirmek çok önemli. Gece de iki saatte bir emzir. Şimdi güçsüzler belki ama gittikçe güçleniyolar. Emmeyi bıraktıklarında da sağarsın sütünü böylece memede süt bittiğinden üretim artar. Sabır canım tek anahtar sabır. Kolay gelsin...
Bu arada anneler gününüz kutlu olsun hanımlar!!

Selam canlar uyku egıtımı ısını ben beceremedım.cocuklarım ı dogduklarından bır yasına kadar salladım.bırını hamakda bazen kucakda dıgerını dızımde salladım.emzık almayınca cok zor oluyor.
Bı kere uyku egıtımı vermeye calıstım fakat dayanamadım oylece aglamalarını beklemek zoruma gıttı.bı daha denemedım.bı yasındaan sonra ortalarına yatıp kıtap okumaya basladım onlarda bı yandan battanıyelerını mıncıklaya mıncıklaya uyumaya basladılar,bu kendılıgınden oldu.sımdı bazen oglum kucuk mınderını ve battanıyesını getırr anne salla der hıc ıtıraaz etmem sallarım.oyle ıstıyor oyle rahat edıyor demekkı.

evet canım tek bakmak gerçekten çok zor
onlarla oyun oynayayım, uyutayım, yemek yedireyim, ortalığı toplayayım derken akşam oluyor
yoruluyoruz ama dünyalara değer onlar
bu günümüze anlam katan onlar
az önce koşarak boynuma sarılıp
anne dediler, içimi erittiler
şimdi uyuyorlar
sonra içecekleri çorbaları hazır
sonrasında park ve kuş besleme işimiz var

ben de zaman içinde kendi düzenlerini kurduklarını düşünüyorum
çünkü şimdi benimkiler ne yapıyorsa ben istediğim için değil kendi istedikleri için öyle oluyor
kızım kendi uyuyor, oğlumda kucakta sallanmadan ama ninni ile uyuyor
tercihleri böyle miniklerimin[/B]

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…