2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Allahım o günleri bizede nasip et yarabbim benim kızımın biride desteksizz tam oturuyor bana hediye verdi dünyalar benim oldu darısı digerinin basına oda otursa söle oynada rabbimin izniyle çok ama çok mutlu olcam baba diyolar babaya bakıp ama anne daha yok 😄

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Oncelikle butun annelerin anneler gunu kutlu olsun.
Benim bebekler 35. Haftanin icinde dogdular ve 1700 gr dogdular.hastanede bebelac nenatal ile basladik ve 3 kg ye kadar onunla devam ettik bu surede sutum hic yok denecek kadar azdi sagma islemleri hep husranla sonuclandi ben onun yerine emzirmeyi tercih ettim ve her 2 saatte bir mamadan once veya sonra kesinlikle 5 dk bile olsa emzirdim.
Simdi 70 gunluk olduk bir kizim 4 kg dlgeri 4.300 kg bebelac 1 den devam ediyoruz.yenidogan reflusu olan kizim cok feci kusuyor mamadan sonra kusmayana kadar aglama krizi davam ediyor dolayisiyla uykusunda surekli uyanip agliyor onu ayakta yada kucakta emzirerek uyituyorum diger kizim ise beslendikten sonra yatakta iynaya oynaya uyuyor. 2 ay annem gecelwri yanimda yatti simdi ise gece ben bakiyorum annem esim ise gidince geliyir kizlari aliyor bense 2 saat uyiyarak uykumu aliyorum
Bizde durum boyle devam ediyr.

Tşkler canm seninde anneler gğnğn kutlu ılsun rabbim güzel günler nasip etsin reflü içinde geçmiş olsun canım reflü ılmasa bile bazı bebeklerde kusuyor benim kızım gbi yastıkla destek yap sürekli canım yatarak besleme emzirme hep sırtı yüksek olsun gazını cıkrtma 3 ay kusm sorunu yasadım eslemde buglem dh ufk dogdu onu geçti hiç yardım edenim de yoktu burnundan fıskırıyodu sarsmadım hiç onu yastıga yatırdım besledim ellemedim hiç biraz miğdesi oturumc aldık kucagıma gazını cıkartır cıkartmaz yatırdım gene sırtı dik pozisyonda ablamın kızınında reflüsü vardı o dedi bana bunları onlar 1 yasına kadar cekti bunu şükür 2 yasına gircek eser kalmadı reflüden inşallah sizin bu kadar surmez 3-6-8-12 ay diye atıyor reflü 3 ayda bizim bitti sizinde biter inşallah

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Canim tsk soylediklerini daha once uyguladim ama nafile.bizim midesi bulaniyoe ki,cok feci agliyor kusana kadar yada,uykuya dalana kadar.
Gaz icin ne kullandin sen gazdan uykuda yok bize.
Bu arafa soguk alginligi yok ama ikisininde burnu tikali gece 3 defa deniz spreyi sikiyorum anca nefes aliyorlar acaba oda nemsiz kaliyor ondan mi

Arkadaslar bisey sormak istiyorum. Benim dondurucuda sutlerim var. Buzdolabının icinde kendiliğinden eridikten sonra kullaniyorum sutleri. Ancak kizlar bu sutleri biberonla pek tercih etmediler.çözülmüş sutun 24 saat icinde tuketilmesi gerekiyormus sanirim. Bende sutleri hep 350 ml olarak koymustum dolaba.bizimkiler biberonlada icmeyince gunde 350ml sutu nasil yapipta versem acaba kizlara. Bir cozum bulmam lazim. Onca sut.ziyan olursa.gerçekten cok üzülürum ya. Yardim.edin bi akil verin.nolur

öncelikle günaydın ve anneler gününüz kutlu olsun ...
papatya benimkilerin düzeni şu şekilde sabah 6-7 arası kalkıyorlar 1 saat uyanık kalıp tekrar 1 saatlik uyku sonra 2 saat uyanık kalıp 12-13 civarı tekrar 1 saat 1 buçuk saatlik uyku sonra akşamüstü 4-5 civarı yine 1 saat civarı bir uyku. sonra gece 9-10 arası uyuyorlar gece uykusuna.
çok uyuyorlar diyorum ama uykuları gelince durmuyorlar mutlaka yastıkla boğuşup uykularının geldiğini belli ediyorlar.
mecbur uyutuyoruz.

dün pazara felen gittik akşam bir oğlum ateşlenmiş eşim ve kv beni uyandırmamışlar ateş düşürücü vermişler sabah vardı biraz ben işe çıkınca fitil atmışlar. neden ateş yaptı hiç anlamadım. mikrop felen mi kaptı ki? ya da baş belası dişler mi? üstte 4 altta 2 tane dişimiz var. şimdi sıra alt yanlarda mı acaba ve biraz zaman oldu patlamayalı onlar mı geliyor ki?

Canım ya Allah kolaylık versin yawruma şifa versin inşallah bilirim çok zor sizi anlıyorum 😔 biogaia kullandık canık ama çok az ben genelde hep masaj yaptım bacaklarını karnına itip çektim karnını saat yönünde ovaladım karnına sıcak havlulat koydum üyüleyip ılık zeytin yagı sürdüm ama en cok masaj yaptım pagırsak hareketini sagladım pıt pıt yaptılar bazen sabah baslayıp aksama kadar yapardım masaj birde küçük şaşal şişeye bebegi yakmıcak kadar sıcak su koy ayaklarının altına beline yerleştir gece yap bunu rahay uyut pıt pıt yapar canım ilaçtan yana degilim ben pek sükür olsun rabbimde kullandıttırmadı 😊

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Canım sen sallıomuydun bebişleri ?

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Yogurt yap canım ayı uygunsa muhallebi yap kasıkla yedir baska bi çözğmüde yok biberon almıomus 😌

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Yogurt mu muhallebi mi? Deneyen var mi hic? Anne sütü ısıya maruz kalmamali diye biliyorum. Muhallebiyi nasil yapicam ki yogurt tutuyo mu

Ilıtıcaksın canım sütünü hani günlük sütle yapılınca nasıl ılıtılıo süt mayalanıo aynı öyle yapıcaksın.

Hani dolaptan cıkardıgın sütü biberonun içinde sıcak suya oturtuosun ya ılıyo aynen öyle mayalıcan öyle ılıkken mis gbi yogurt olcak. Muhallebi için bilğim yok canım ama fikrim var netten arastırıcan bakçan pirinç ununu suyla katı yapıp ılıyınca sütünü eklicen galba formül mama ile öyle yapıyorum da oda kaynatılmıyor çünkü

Buğlem'im 👣 Eslem'im

kv bakıyor ben çalışıyorum. birini ayakta sallıyor bazen mama yerken uyuyor sallamaya gerek kalmıyor diğeri yer yatagında mama yerken uykuya dalıyor sadece yastıgı pışpışlanıyor.

Gündüz uykuları çok dengesiz canım ondan sordum gündüz çok uyuyolar canım kv uyku egitimi vermesi lazım çok erken işe başlamısın bir sene daha bekleseydin keske sana ihtiyaçları var onların

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Yogurtu tutturan pek yok .internetten baktim da şimdi. Ama muhallebiyi bugun denemeyi düşünüyorum bakalim. Inşallah severler de yerler. Sonucu yazarim buraya. Tesekkler cnm

Yogurtu tutturan pek yok .internetten baktim da şimdi. Ama muhallebiyi bugun denemeyi düşünüyorum bakalim. Inşallah severler de yerler. Sonucu yazarim buraya. Tesekkler cnm

Tamm canım afiyet olsun kuzularına inşallah yerler yazık olmasın aütlerine ☺️

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Canım eczaneden 50 veya 100 ml lik şırıngalardan al iğnesini çıkar, sütünü ılıtıp bir bardağa koy, serçe parmağını emdir çocuğa, yandan da şırıngayı yavaş yavaş ağzına sık böylece memeyi emer gibi içecek sütü. Ben ilk doğduklarında hep öyle besledim..

Benimde vardı o sorunu otri bebe ile hep cektim düzeldi bugun iyiler 3 gün ugrastım bide cold mix damlattım uyurken carsaflarıma oda işe yaradı dene istersen

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Yanlış arkadasa yazdım yaw 😃😃😃

Son düzenleme:

4 aylıkken başladım işe bazı mecburiyetlerden. uykuya ihtiyacı olmasa uyumaz demek ki uyku istiyor vucutları

4 aylıkken başladım işe bazı mecburiyetlerden. uykuya ihtiyacı olmasa uyumaz demek ki uyku istiyor vucutları

Canm benim ya mecbur olunca elden bişy glmio 😭 keşke olabilsen daha farklı olurdu hersey kuzum ya allh yardımcın olsun kv biraz bilgi ver sen ii bakıodur ama uyku egitimi onemli nasıl alışırsa öle gidio valla sana yazık hem iş hem onlar ev zor cnm kıyamm ya 😞

Buğlem'im 👣 Eslem'im

kusan çocuk çok zor bilirim. doyurduktan sonra gazını iyice çıkarmalısın. ya da bu bağırsak gazından da olabiliyor. bağırsaktaki ga yukarıya, mideye doğru baskı yapıyor. mideyi yukarı kaldırıyor ve kusmaya sebep oluyor. ben iki kızımdan da çektim. birinde gaviscon işe yaradı. ama öbüründe doyurduktan sonra mide gazını çıkaramadığımız için kustu. çok zordu. 4. aya bitecek inşallah.
bağırsak gazı için sap simplex ve ve nurse havey damla ve şuruplarını çok duydum. bio gaiga hemen etki etmez. kefir gibi. bio gaiganın içinde bağırsak bakteri kültürünü destekleyen bakteri kültürü mevcut. bir zaman sonra etki eder. işe yaramadı diye kullanmayı bırakma bence.
kolay gelsin.

ben yoğurt yaptım anne sütüyle ama başarısız oldum. tutumuyor. kaç aylık olmuştunuz? bebe bisküvisiyle birlikte kahvaltılarında verdim. içine ceviz, labne peynir, tereyağı da ekledim. besleyici bir kahvaltı oldu. muhallebi de yaptım. suyla koyu bir muhallebi yapıp anne sütüyle açablirsin.
kahvaltı yaptırırken kaşıkla verebilirsin sğtünü. yutmalarını kolaylaştırır. çorbalarını koyu yaptıysan anne sütüyle açabilirsin. aslında bir çok seçenek var.

günde 2 kez toplam da 4 saat uyuyoruz gündüleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…