- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.321
evet canım tek bakmak gerçekten çok zor
onlarla oyun oynayayım, uyutayım, yemek yedireyim, ortalığı toplayayım derken akşam oluyor
yoruluyoruz ama dünyalara değer onlar
bu günümüze anlam katan onlar
az önce koşarak boynuma sarılıp
anne dediler, içimi erittiler
şimdi uyuyorlar
sonra içecekleri çorbaları hazır
sonrasında park ve kuş besleme işimiz var
Oncelikle butun annelerin anneler gunu kutlu olsun.
Benim bebekler 35. Haftanin icinde dogdular ve 1700 gr dogdular.hastanede bebelac nenatal ile basladik ve 3 kg ye kadar onunla devam ettik bu surede sutum hic yok denecek kadar azdi sagma islemleri hep husranla sonuclandi ben onun yerine emzirmeyi tercih ettim ve her 2 saatte bir mamadan once veya sonra kesinlikle 5 dk bile olsa emzirdim.
Simdi 70 gunluk olduk bir kizim 4 kg dlgeri 4.300 kg bebelac 1 den devam ediyoruz.yenidogan reflusu olan kizim cok feci kusuyor mamadan sonra kusmayana kadar aglama krizi davam ediyor dolayisiyla uykusunda surekli uyanip agliyor onu ayakta yada kucakta emzirerek uyituyorum diger kizim ise beslendikten sonra yatakta iynaya oynaya uyuyor. 2 ay annem gecelwri yanimda yatti simdi ise gece ben bakiyorum annem esim ise gidince geliyir kizlari aliyor bense 2 saat uyiyarak uykumu aliyorum
Bizde durum boyle devam ediyr.
Tşkler canm seninde anneler gğnğn kutlu ılsun rabbim güzel günler nasip etsin reflü içinde geçmiş olsun canım reflü ılmasa bile bazı bebeklerde kusuyor benim kızım gbi yastıkla destek yap sürekli canım yatarak besleme emzirme hep sırtı yüksek olsun gazını cıkrtma 3 ay kusm sorunu yasadım eslemde buglem dh ufk dogdu onu geçti hiç yardım edenim de yoktu burnundan fıskırıyodu sarsmadım hiç onu yastıga yatırdım besledim ellemedim hiç biraz miğdesi oturumc aldık kucagıma gazını cıkartır cıkartmaz yatırdım gene sırtı dik pozisyonda ablamın kızınında reflüsü vardı o dedi bana bunları onlar 1 yasına kadar cekti bunu şükür 2 yasına gircek eser kalmadı reflüden inşallah sizin bu kadar surmez 3-6-8-12 ay diye atıyor reflü 3 ayda bizim bitti sizinde biter inşallah
Buğlem'im 👣 Eslem'im
ben hafta sonları tek bakıyorum ve gerçekten çok yoruluyorum
bebeğin kendi kendine uyuması kadar güzel bir şey olabilir mi?
bence hayır
uyku eğitimi almış ikizler annenin en büyük lüksüdür
ağlatırsın, ağlatmazsın herkesin kendi bileceği bir iş
ama rahatlığı tartışılmaz
benim kızımın doğuştan uyku eğitimi vardı çok şükür ama oğlum da sağ olsun yormuyor bizi
ama bu aralar o da uykuyu teke indirmeye çalışıyor
bıraksak günde bir kere uyuyacak
kız uyurken o uyanık olunca bize de dinlenme fırsatı kalmıyor hiç
inat ediyorum uyutmak için o zaman huysuzlanıyor
sanırım zorlamamam gerek
hilbur, nadidenusu, tugbagöksin sizlerde durumlar nasıl?
hala günde iki kere mi uyuyorlar yavrularınız?
Canim tsk soylediklerini daha once uyguladim ama nafile.bizim midesi bulaniyoe ki,cok feci agliyor kusana kadar yada,uykuya dalana kadar.
Gaz icin ne kullandin sen gazdan uykuda yok bize.
Bu arafa soguk alginligi yok ama ikisininde burnu tikali gece 3 defa deniz spreyi sikiyorum anca nefes aliyorlar acaba oda nemsiz kaliyor ondan mi
öncelikle günaydın ve anneler gününüz kutlu olsun ...
papatya benimkilerin düzeni şu şekilde sabah 6-7 arası kalkıyorlar 1 saat uyanık kalıp tekrar 1 saatlik uyku sonra 2 saat uyanık kalıp 12-13 civarı tekrar 1 saat 1 buçuk saatlik uyku sonra akşamüstü 4-5 civarı yine 1 saat civarı bir uyku. sonra gece 9-10 arası uyuyorlar gece uykusuna.
çok uyuyorlar diyorum ama uykuları gelince durmuyorlar mutlaka yastıkla boğuşup uykularının geldiğini belli ediyorlar.
mecbur uyutuyoruz.
dün pazara felen gittik akşam bir oğlum ateşlenmiş eşim ve kv beni uyandırmamışlar ateş düşürücü vermişler sabah vardı biraz ben işe çıkınca fitil atmışlar. neden ateş yaptı hiç anlamadım. mikrop felen mi kaptı ki? ya da baş belası dişler mi? üstte 4 altta 2 tane dişimiz var. şimdi sıra alt yanlarda mı acaba ve biraz zaman oldu patlamayalı onlar mı geliyor ki?
Arkadaslar bisey sormak istiyorum. Benim dondurucuda sutlerim var. Buzdolabının icinde kendiliğinden eridikten sonra kullaniyorum sutleri. Ancak kizlar bu sutleri biberonla pek tercih etmediler.çözülmüş sutun 24 saat icinde tuketilmesi gerekiyormus sanirim. Bende sutleri hep 350 ml olarak koymustum dolaba.bizimkiler biberonlada icmeyince gunde 350ml sutu nasil yapipta versem acaba kizlara. Bir cozum bulmam lazim. Onca sut.ziyan olursa.gerçekten cok üzülürum ya. Yardim.edin bi akil verin.nolur
Canım sen sallıomuydun bebişleri ?
Buğlem'im 👣 Eslem'im
Yogurt yap canım ayı uygunsa muhallebi yap kasıkla yedir baska bi çözğmüde yok biberon almıomus 😌
Buğlem'im 👣 Eslem'im
Yogurt mu muhallebi mi? Deneyen var mi hic? Anne sütü ısıya maruz kalmamali diye biliyorum. Muhallebiyi nasil yapicam kiyogurt tutuyo mu
kv bakıyor ben çalışıyorum. birini ayakta sallıyor bazen mama yerken uyuyor sallamaya gerek kalmıyor diğeri yer yatagında mama yerken uykuya dalıyor sadece yastıgı pışpışlanıyor.
Ilıtıcaksın canım sütünü hani günlük sütle yapılınca nasıl ılıtılıo süt mayalanıo aynı öyle yapıcaksın.
Hani dolaptan cıkardıgın sütü biberonun içinde sıcak suya oturtuosun ya ılıyo aynen öyle mayalıcan öyle ılıkken mis gbi yogurt olcak. Muhallebi için bilğim yok canım ama fikrim var netten arastırıcan bakçan pirinç ununu suyla katı yapıp ılıyınca sütünü eklicen galba formül mama ile öyle yapıyorum da oda kaynatılmıyor çünkü
Buğlem'im 👣 Eslem'im
Yogurtu tutturan pek yok .internetten baktim da şimdi. Ama muhallebiyi bugun denemeyi düşünüyorum bakalim. Inşallah severler de yerler. Sonucu yazarim buraya. Tesekkler cnm
Canim tsk soylediklerini daha once uyguladim ama nafile.bizim midesi bulaniyoe ki,cok feci agliyor kusana kadar yada,uykuya dalana kadar.
Bu arafa soguk alginligi yok ama ikisininde burnu tikali gece 3 defa deniz spreyi sikiyorum anca nefes aliyorlar acaba oda nemsiz kaliyor ondan mi
Arkadaslar bisey sormak istiyorum. Benim dondurucuda sutlerim var. Buzdolabının icinde kendiliğinden eridikten sonra kullaniyorum sutleri. Ancak kizlar bu sutleri biberonla pek tercih etmediler.çözülmüş sutun 24 saat icinde tuketilmesi gerekiyormus sanirim. Bende sutleri hep 350 ml olarak koymustum dolaba.bizimkiler biberonlada icmeyince gunde 350ml sutu nasil yapipta versem acaba kizlara. Bir cozum bulmam lazim. Onca sut.ziyan olursa.gerçekten cok üzülürum ya. Yardim.edin bi akil verin.nolur
Canım eczaneden 50 veya 100 ml lik şırıngalardan al iğnesini çıkar, sütünü ılıtıp bir bardağa koy, serçe parmağını emdir çocuğa, yandan da şırıngayı yavaş yavaş ağzına sık böylece memeyi emer gibi içecek sütü. Ben ilk doğduklarında hep öyle besledim..
Gündüz uykuları çok dengesiz canım ondan sordum gündüz çok uyuyolar canım kv uyku egitimi vermesi lazım çok erken işe başlamısın bir sene daha bekleseydin keske sana ihtiyaçları var onların
Buğlem'im 👣 Eslem'im
4 aylıkken başladım işe bazı mecburiyetlerden. uykuya ihtiyacı olmasa uyumaz demek ki uyku istiyor vucutları
Oncelikle butun annelerin anneler gunu kutlu olsun.
Benim bebekler 35. Haftanin icinde dogdular ve 1700 gr dogdular.hastanede bebelac nenatal ile basladik ve 3 kg ye kadar onunla devam ettik bu surede sutum hic yok denecek kadar azdi sagma islemleri hep husranla sonuclandi ben onun yerine emzirmeyi tercih ettim ve her 2 saatte bir mamadan once veya sonra kesinlikle 5 dk bile olsa emzirdim.
Simdi 70 gunluk olduk bir kizim 4 kg dlgeri 4.300 kg bebelac 1 den devam ediyoruz.yenidogan reflusu olan kizim cok feci kusuyor mamadan sonra kusmayana kadar aglama krizi davam ediyor dolayisiyla uykusunda surekli uyanip agliyor onu ayakta yada kucakta emzirerek uyituyorum diger kizim ise beslendikten sonra yatakta iynaya oynaya uyuyor. 2 ay annem gecelwri yanimda yatti simdi ise gece ben bakiyorum annem esim ise gidince geliyir kizlari aliyor bense 2 saat uyiyarak uykumu aliyorum
Bizde durum boyle devam ediyr.
ben hafta sonları tek bakıyorum ve gerçekten çok yoruluyorum
bebeğin kendi kendine uyuması kadar güzel bir şey olabilir mi?
bence hayır
uyku eğitimi almış ikizler annenin en büyük lüksüdür
ağlatırsın, ağlatmazsın herkesin kendi bileceği bir iş
ama rahatlığı tartışılmaz
benim kızımın doğuştan uyku eğitimi vardı çok şükür ama oğlum da sağ olsun yormuyor bizi
ama bu aralar o da uykuyu teke indirmeye çalışıyor
bıraksak günde bir kere uyuyacak
kız uyurken o uyanık olunca bize de dinlenme fırsatı kalmıyor hiç
inat ediyorum uyutmak için o zaman huysuzlanıyor
sanırım zorlamamam gerek
hilbur, nadidenusu, tugbagöksin sizlerde durumlar nasıl?
hala günde iki kere mi uyuyorlar yavrularınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?