2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Su çiçegi oldu benim kuzularım dr gittik ilaç verdi merhem suruo ateş düşürücü 😞 eslemimide oturmuyo diye söledim baktı zamanı varmıs daha 1.5 ay erken doğdukları için dr 9. Ayını tam doldurmadılar endişelenme dedi 7.5 ay olarak hesapla dedi içim rahatladı buğlem oturuyo sürünüyo sükür oda yapıcak bir saglık problemi bulmadı 😊 ama sordugu sorular kanımı dondurdu küvezde makine bağlandımı, beyin kanaması geçirdimi, kalça çıkıklıgı bakıldımı , sarılık oldumu felan sükür hiç biri olmadı ve hersey su an normal inşallah 1.5 ay içinde oturucak yawrum ☺️

Buğlem'im 👣 Eslem'im

günaydın hanımlar...
dün bebeğimi acile götürmüşler. tahlil sonuçlarına göre orta kulak iltihabı varmış. antibiyotik vermişler.çok ağrı yaparmış. ateş düşürücü de kullanın demişler. ama hep eli kulağında. o evde ben okulda kahroldum. eve bir gittim süzülmüş sanki gözler kızarmış onu görünce içim parçalandı. çok şükür geceyi ateşsiz geçirdik.
sabah uyuyordu ben çıkarken.
var mı aranızda bu durumu yaşayan?

ayrıca bir arkadaş yazmıştı uykuları düzensiz diye. ben pek öyle olduğunu düşünmüyorum. gayet düzenli gidiyor bence. sadece bakış açımız farklı sanırım.
çocuk ne zaman isterse o zaman uyur arkadaşlar istediği kadar uyur.... sevgiyle kalın....

Geçmiş olsun canım

Buğlem'im 👣 Eslem'im

geçmiş olsun. sağlık bakanlığı su çiçeği aşısını bu yıl takvimine aldı. artık ücretsiz yapılacakmış. ama birinci yaşta yapılıyor sanırım. seninkiler aşı olmadan yakalanmışlar ne yazık ki. belki aşısını yapmazlar birinci yaşta. söylersin bir sağlık ocağına.
benim kızım 1. yaşında oturdu. bence sıkıntı yapma.bu konuda da doktorlar arasında fark var malesef. kime inanacağına şaşırıyor insan.

geçmiş olsun. çok zor diyorlar kulak iltihapı için.
canım, benim kızlarda günde 3 kere uyuyorlardı. 3 kere uyudukları zaman uyku süreleri kısa oluyordu. akşam üzeri uydukları uyku hele yarım saat falan oluyordu. bir yaş gibi akşam üstleri uyutmamaya çalıştım. onlar da kolay adapte oldu. geceleri daha erken yatıryorlar bunun için.
bence sorun yok. düzensiz değil uykuları. ne zaman isterse o zaman uyurlar. gece uykusuna daha erken yatırmak için akşam üzeri uykularını aradan çıkarabilirsin belki. çocuklar çok zorlanmazsa tabi. gece uykusunu böylece 8 e çekebilirsin. kolay gelsin. tekrardan geçmiş olsun.

geçmiş olsun. çok zor diyorlar kulak iltihapı için.
canım, benim kızlarda günde 3 kere uyuyorlardı. 3 kere uyudukları zaman uyku süreleri kısa oluyordu. akşam üzeri uydukları uyku hele yarım saat falan oluyordu. bir yaş gibi akşam üstleri uyutmamaya çalıştım. onlar da kolay adapte oldu. geceleri daha erken yatıryorlar bunun için.
bence sorun yok. düzensiz değil uykuları. ne zaman isterse o zaman uyurlar. gece uykusuna daha erken yatırmak için akşam üzeri uykularını aradan çıkarabilirsin belki. çocuklar çok zorlanmazsa tabi. gece uykusunu böylece 8 e çekebilirsin. kolay gelsin. tekrardan geçmiş olsun.[/QUOTE]

teşekkürler ağrısı olduğunu hiç anlamadım çünkü keyifsiz değildi. bir gün denedim 2 kez uyutmayı ama çok huysuzlandılar. pişman oldum. bence hazır değiller. yazın geceler iyice kısalınca ikiye düşürmeyi düşünüyorum hem evde olacağım için daha kolay olacağını düşünüyorum.

böbrekte idrar birikmesi

arkadaşlar merhaba
ben 2014 ağustos annesi olucam inşallah

bugün doktora gittim
bebeğimin sağ böbreğinde idrar birikmesinden dolayı büyüme olmuş
7 mm

çok korkuyorum
burada başına böyle birşey gelen var mı????
sonradan gecen veya????

lütfen yardımcı olun

benim kızım böbreğinde 10mm büyüme ile doğdu. bir yaşına kadar takip yaktık. hiç ilerlemedi ve normal büyüklüğüne döndü böbreği. 1. dereceye giriyordu bu 10 mm lik büyüme. ve genlede kendi kendine kayboluyormuş. ultrasonda gözükmemişti. doğumdan sonraki ultrasonda tespit edildi. bu böbrek büyümeleri idrar yolları enfeksiyonuna sebep oluyor. o yüzden doğumdan sonra enfeksiyondan korunması gerek. alt değişiminin çok sık yapılması, bebeklerin küvetin içinde değil, akan suyun altında yıkanması vs. gibi önlemler alınması gerek. zaten doğunca da aynı büyüme olursa çocuk nefrolojisine gitmeniz gerekecek. o zaman daha detaylı öğrenirsin.
şu an için içini yiyordur. sıkıntı yapma. 7 mm neredeyse önemsenmeyecek bir büyüme. daha büyümemesi yeterki. gerçi çok rastalanan bir şeymiş yenidoğanlarda ve kendiliğinden kaybolurmuş bizde de olduğu gibi. doğumdan sonra bol bol anne sütü ve ve sık sık alt temizliği yapmak gerekiyor. doğumdan sonra da büyüme aynı veya daha fazla olursa bebeğin ateşi olduğunda ilk şüphe edilecek şey idrar yolları enfeksiyonudur. her ateşi olduğunda evde idrarını alıp laboratuvara götürüp tahlil yaptırıyorduk. her defasında sonuç temiz çıktı. korktuğumuz olmadı.
umarım her şey yolunda gider ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsin.

Son düzenleme:

benim kızım böbreğinde 10mm büyüme ile doğdu. bir yaşına kadar takip yaktık. hiç ilerlemedi ve normal büyüklüğüne döndü böbreği. 1. dereceye giriyordu bu 10 mm lik büyüme. ve genlede kendi kendine kayboluyormuş. ultrasonda gözükmemişti. doğumdan sonraki ultrasonda tespit edildi. bu böbrek büyümeleri idrar yolları enfeksiyonuna sebep oluyor. o yüzden doğumdan sonra enfeksiyondan korunması gerek. alt değişiminin çok sık yapılması, bebeklerin küvetin içinde değil, akan suyun altında yıkanması vs. gibi önlemler alınması gerek. zaten doğunca da aynı büyüme olursa çocuk nefrolojisine gitmeniz gerekecek. o zaman daha detaylı öğrenirsin.
şu an için içini yiyordur. sıkıntı yapma. 7 mm neredeyse önemsenmeyecek bir büyüme. daha büyümemesi yeterki. gerçi çok rastalanan bir şeymiş yenidoğanlarda ve kendiliğinden kaybolurmuş bizde de olduğu gibi. doğumdan sonra bol bol anne sütü ve ve sık sık alt temizliği yapmak gerekiyor. doğumdan sonra da büyüme aynı veya daha fazla olursa bebeğin ateşi olduğunda ilk şüphe edilecek şey idrar yolları enfeksiyonudur. her ateşi olduğunda evde idrarını alıp laboratuvara götürüp tahlil yaptırıyorduk. her defasında sonuç temiz çıktı. korktuğumuz olmadı.
umarım her şey yolunda gider ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsin.

kızlar biz tek uykuya geçtik
kendileri böyle istedi
az önce yatırdım ikisini de
akşamüstü 6-7 gibi uyku beyinlerine vuruyor ama
uyumuyorlar bir türlü
ama bunun bir güzel tarafı oldu
gündüz az uyudukları için akşam 9 gibi uyumaya başladılar
bize de biraz dinlenme fırsatı kaldı böylece a

canım çok geçmiş olsun
orta kulak iltihabı kötüdür
yıllarca çektim, hala da çekerim
canım kuralı şu bu işin
saçları ıslak kalmayacak, soğuk veya ılık rüzgara maruz kalmayacak kulakları
antibiyotik geçici tedavi eder canım
sonra tekrarlayabilir, canım kesin tedavisi iğne
iltihap sadece iğne ile kuruyor
ağlamıyorsa ileri boyutta değildir inşallah

çok teşekkür ederim canım cevabın için
sana da çok geçmiş olsun
evet içim içimi yiyor
eğer büyürse naparz diye
bide internette dünden beri birsürü sey okudum..kötü de var iyide
kafayı yicem
nasıl beklicem 3 hafta
kontrole nasıl gidicem çok korkuyorum

canım teşekkürler... saçını kısa kestik ama çanakkale çok rüzgarlı oluyor malum boğaz :)
tekrarlarsa nasıl anlarım yine başladığını ? ağlamıyor çünkü ..

uykuyu teke indirmişsiniz güzel bu tebrikler...
biz ancak yaza 2 ye indiririz inşl...

Bizim gündüzler zor oluyo canm gece şükür iyiz hep böle olur inşallah siDe nasıl durumlar ?

Buğlem'im 👣 Eslem'im

İyiyiz diyelim iyi olalım canım oyun istiyolar artık:)yalnız kalmak istemiyolar.geceleride şükür son 3 gündür iyiler maşallah.ama günleri günlerini tutmuyo:)bide işte sabah 5 ten sona bölük uyuyolar

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Onada şükür canm ya dahada düzelir insallah rahat edersin bizdede şimdi kucaga gelme basladı biri ağlayarak aldırıo kucagına digeri sürünerek gelio ustume cıkıyo cekeliyo beni koltukta oturtmuyo hiç asagıya cekiyo yerde oturuyoruz artık 😃 allahtan emekleyerek gbi zarar yapmıyor odada kendi halinde dört dönüyo 😃 heryere dösek koydum süründüğü için karnı üsümesin diye ayaklansalarda ev bir toplansa 😓

Buğlem'im 👣 Eslem'im

İnşallah canım ya. 4 ay bitti salyaları akıyo hep elleri ağzında.diş gelicek galiba.inş sorunsuz çıkarırkar.onlar iyi olsunda ew önemli değil:)katlanacaz artık.ayaklanmaya başlayınca kucakta istemezler inş rahat edersin belki.ne gzl büyüttünüz siz:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım benim kulaklarım beni ağlatacak kadar şiddetli ağrıyordu
orta kulakta denge problemi de olur
ben üniversitedeyken bazen yürüyemezdim
o derece kötü olup acillere gitmişliğim vardır
yürüyorsa dengesine dikkat edersin, eli kulağına gider mutlaka
bir de kulağını tama olarak kaşıyamayacağı için orayı kaşımaya çalışır gibi hareketler yapabilir

canım kulakları kapatan yazlık şapkalar var ya onlardan al bir tane mutlaka
banyo sonrası mutlaka kulaklarını pamukla kurula
çok geçmiş olsun tekrar
ısrarla yazıyorum canım
sakın yanlış anlama beni çünkü bu rahatsızlık çok çabuk yineliyor

Kuzum ya en güZel zamanları 4-6 ay canım sonra canavarlaşıolar 😄😄 buğleminde o zaman baslamıstı salyası ama hala diş yok belirtide yok beklemedeyim eslemin 4. dişi patladı salyası hiç yok maşallah ters olmus benim kızlar 😃😃😃 ayaklanınca daha zor oluyo diyolar ama buğlem yürücek gbi erken istekli çok koltuk altından tutunca yürüyo ama ben pek istemiom erken yürümesini mafeder beni valla cingöz çok ikizlerimim gelişimi karmaşık benim kimi birseyde onde kimi geri bende anlamadım gitti 😀😀😀 seninkiler ne alemde eller nasıl meraklımı ellesin tutsun dokunsun yataklarına oyuncak bagla bir ip bagla oyuncak as oynasınlar maliyetsız askı oyuncak 😄😄😄

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…