2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Hiç bişey için heves yok içimde

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Seni oyle iyi anliyorum ki gecen hafta sinir krizi gecirdim .gerci benim durumlar farkli. 3 ay once kayinpederim ve gorumcem vefat etti. Cok uzucu gunler gecirdik hala da oyle. Bundan dolayi kayinvalidem bizimle kaliyo.ben omurboyu bizle kalacak olmasini kabullenemedim .her hareket batiyo hic mutlu degilim sanki.esimiin annesiyle ilgilenmesini kiskaniyorum sanirim. Carsamba gunu sabah oglum uyandi esime sen bak dedim oflayarak kalkti altini ofleye pufleye aldi. Sonra mutfakta bebeklere kahvalti yaptiracaktim ikiside mama sandelyesindeydi tartismaya basladik senin psikolojin bozuk dedi esim bana o anda cildirdim yarim saat uyumak istedim diye psikolojim bozukk oyle mi diye bagirdim cigliklar falan kendimi yere atmisim bebekler gordu cok korktular agladilar...
kizlar ben cok kotu birisi miyim siz olsaniz napardiniz ?

Ah canım ya yapma ama cocuklarda anlayıp strese girerler hissederler.kv anlaşamıyomusunuz.eşin elbette seni çok sewiyı emşnim ama anneside destek olması gereken zaman değilmi.hem eşini hem kızını kaybetmiş yazık.eşininde acısı büyük bak ne gzl altını alıyomuş:)bizimki beceremiyo.sen bebişlerin en zor zamanlarını atlattın yanlış hatırlamıyosam.bunaldığı zaman insan daha çok ilgi bekliyo biliyorum,o konuda sonuna kadar haklısın.eşin tek erkekmi

Evet canim baska kardesi yok malesef acisi cok buyuk zaten ona fazla destek olamamak beni cok uzuyo .ama o kadar bunaldim ki anlatamam daha gecen haftalarda parka ciktik hep evdeyim sadece hasteneye rapor almaya cikiyorum disari oyle candan arkadaslarim da yok derdimi paylasacagim cok kotuyum ya....neyse kafani sisirmeyim ...

Kafa şişirmek olurmu canım hepimiz aynıyız burda.benimde dost diyeceğim arkadaşım yok.hafta sonları çocuklarla çıkın canım havalarda ısınıyo artık inan çok iyi geliyo.insan görünce yorgunluğjm geçiyo bnim:)

Bebeklerin 7 ayi bitti biz daha yeni cikiyoruz disariya .dun ciktik bir arkadasimiz daha vardi cok iyi geldi. Esimle basbasa kalamamak beni uzen zaten.mesala biraz once evin onundeki parka annemle inin diyo ben seninle yalniz olmak istiyorum dedim kac kez anlamiyor.herseyde annem annem ...ilk baslarda boyle sorun yapacagimi hic dusunmemistim zaten insana ihtiyacim var ne olacak ki evde bi insan fazla olsun demistim ama oyle olmuyormus yasayinca bambaska .simdi yazdiklarimi okuyanlar bir kadini evine sigdiramamis diyecekler tipki esimin dedigi gibi....mama inanin yasayinca cok baska oluyomussss.ya da su an ben cok bunaldim bana oyle geliyor zamanla alisirim diye kendimi teselli ediyorummm

Canım kv sorunun yoksa anlaşıyosanız bencede yardımı olabilir sana.benim kv de geceleri bizde kalıyo yardım için.

Canım kv sorunun yoksa anlaşıyosanız bencede yardımı olabilir sana.benim kv de geceleri bizde kalıyo yardım için.

Oyle cok buyuk sorunum yok yapma dedigim seyleri yapiyor .bebeklere yedigimiz yemeklerden falan veriyo yapma diyorum yine yapiyo.allah var yardimi oluyor.ama uzun sure annemle baktik annem gibi iyi bakamiyor...alisirim zamanla insallah ...

Ben ztbde doğum yaptım. Memnun kaldım. Tek sıkıntı fazla bilgilendirme yok özeldeki gibi. Ben suyum geldi öyle acile gittim doğum başladı dediler. 4 saat bekledim toplu bir odada nstye beğlı olarak. Sonra götürfüler ameliyata beni hazırladılar. Birşey demeden epidural yaptılar. Öyle sohbet bilgi filan yok yani.Doğum iyiydi. Sonrası da. Özel oda tuttum. Bebeklerim küvezevgirmediğinden hemşire gelip nası emzireceğimi gösterdi. Bebeklerim hep yanımdaydı. Aşı takipleri, çocuk dokyoru vb.. Hepsi iyiydi..2 gece kaldım. Memnun kaldım ben.. Bir şey olduğunda aklım kalmazdı. Artık çok sıradan olmuş herşey onlar için..

Cevap için teşekkürler hayırlısı çevremde hiç ikiz yok ilk hAmileliğim güzel geçmişti normal yapmıştım şimdi ikiz olunca biraz panikledim beklemiyorduk da kısmet işte biraz da internetdeki olumsuz yorumları okuyunca kafası da karışıyor insanın

çok geçmiş olsun. ya ben hangi şurubu kullanacağıma şaşırıyorum. neden calpol değil de dolven yada tam tersi? burun akıntısı ve hafif öksürük dahi yoksa neden peditus verdin? basit bir şurup konusunda bile anlaşamıyor doktorlar. kafam o kadar karışıyor ki. sn hangi durumda hangi şurubu kullanıyorsun.
mesela bizimkilerin 2 gün ateşi oldu sadece. derecesine göre calpol verdim ya da vermedim. ateş düştükten sonraki gün burun tıkanıklığı, akıntısı başladı. bu belirtileri gördükten sonra peditusa başladım. hatta bazı doktorlar burun tkanıksa peditus verin diyor. burun akıntısında verilmez diyor. daha çok akıtır burnu diyorlar.
kafamın karıştığı bir çok nokta var şu pedtus konsunda özellikle.
geçmiş olsun. deprem insanın psikolojisini çok bouyor. dışarıdaydık. hissetmedik. ama düşüncesi bile kötü.

çocukların yanında tartıştığımız çok oldu. ve genelde eşimin bana yeterince yardımcı olmadığı konusundan açılıyor ve sonra nerelere varıyor. sinirlere hakim olmak çok güç. her seferinde anlaşıyoruz bir daha yapmayalım diye ama oluyor işte bazen.
eğer yeterince yardım alamıyorsan haklısın. çocukların yanında tartışmakla kötü biri olunmaz. kimi çocuklar neler görüyor, ne muamelelere maruz kalıyorlar. bizim bazen elimizde olmadan yaptığımız tartışmaların önemi yok diyemeyeceğim tabi ama telafisi var en azından. onların yanında sesimizi yükselttiğimiz zaman sonrasında kucağıma alıp seviyorum oyun yapıyorum falan. olağan şeyler ya

çocukların yanında tartıştığımız çok oldu. ve genelde eşimin bana yeterince yardımcı olmadığı konusundan açılıyor ve sonra nerelere varıyor. sinirlere hakim olmak çok güç. her seferinde anlaşıyoruz bir daha yapmayalım diye ama oluyor işte bazen.
eğer yeterince yardım alamıyorsan haklısın. çocukların yanında tartışmakla kötü biri olunmaz. kimi çocuklar neler görüyor, ne muamelelere maruz kalıyorlar. bizim bazen elimizde olmadan yaptığımız tartışmaların önemi yok diyemeyeceğim tabi ama telafisi var en azından. onların yanında sesimizi yükselttiğimiz zaman sonrasında kucağıma alıp seviyorum oyun yapıyorum falan. olağan şeyler ya [/QUOTE]
Sagol canim moral oldu ...ilk kez boyle bisey yasadim benimki ufak bi sinir kriziydi insallah bidaha olmaz ..bizde esimle anlastik birdaha yapmayalim diye bakalim ne kadar surecek.. bu sene bizim icin cok zor bir seneydi bebeklerin yogunbakim sureci sonrasinda olumler...allahim beterlerinden hepimizi korusun.....

Düzelir canm daha küçükler alışkanlıkları kolay bırakamıyolar hala daha gaz problemleri varsa normal 6 aydan sonra düzelmişti bizim gece beslenmesi 2 1 derken böle oldu gündüz uykularımı çok uzun nasıl uyuyorlar ben uyutmuyoruk yada belli saati doldurunca uyandırıyorum biraz gaddarca oluyor ama öğle uykusu oturtttum sükür 2 haftada oldu şükür 7:30 uyanıolar besliom uyutmuom oyun oynuoz tv izlioz mama yemek yioz 11:30 uyutuom 12:30-13:00 uyuyolar bende uyuyom daha sonra 5-6 gbi 1 saat 45 dk uyuyoz uyutmuom çok uyandırıom öpüp sevip baba gelio oyunlar felan derken 9 oluo mama alt degişme derken buçukta hemencecik iki pışpış ayakta uyuyolar kendi kendilerine uyutmak istiom gene ama inşaat daha bitmedi gündüz salla gece yatagına koy olmuo eslem çok yıpranıyo denedim yaslarına artık inşallah

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Yaa çok güzeller benim ewimdede böyle oyunck dökğntüsü olsun artık:))kendilerimi çıkıyo birbirinin üstüne yoksa senmi poz verdirdin:)canım gündüz taş catlasa 1 saat uyuyolar 3,4 kere.1 saati bulmuyo uykuları.akşam 6-7 den sona uyutmuyom 8:30 gibi uyuyolar.düZelmeyecekler gibi sanki.

Bide mama değiltirmeyi düşünüyom aptamil kullanıyoz.adı yine gdo ya karıştı.hipp veya sma nasıl kızlar biliyomusunuz?

Sezercin ek gıda başladık yavaş yavaş dr izniyle..sanırım ondanda huysuzlar gece,alışma dönemi olabilirmi ek gıdaya.yoğurt meyve suyu veriyorum,bide havuçla kabağı püre yapıyorum sewiyolar

Canım ya neler yaşamısım çok üzüldüm kötü birisi degilsin sen iki tarafında anlayışlı olması gerekiyor hep senden beklenişler anlayıs onun canı ölmedi ne anlar gbi ama farkında degiller sen onlara destek olmaya çalışıyorsun ikide çocuk bakıyorsun düşünmemeye görmemeye calış valla ben geçte olsa akıllandım görmüyorum duymuyorum sana bişey olsa kim bakıcak evlatlarına senin gbi kimse öpüp koklaymaz deli olma bir dahada böle üzme kendini annesin sen hasta olma uykuya kalma delirme :) sansın yok onlar için dimdik durucaksın bişey içine içine böle sinirine gitmeyeni baslıo al evlatlarına cekil odana sarıl bi güzel kocanada bir çocuk egitir gbi kararlı söle of puf yapmıs aman yaptımı yaptı yarın öbürgün evlatlarımızda öle yapcak alıştırma bize :))) üzülme böle selere kardeşiyle babası ölmüş bir erkegin babası ölünce kahramanı ölür bırak yasını tutsun evlatlarına sarılır yine kv de de öle

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Yok canm ya kendisi çıkıo kafasından ayaklarından heryerinden gecio cocugun yanından geçse gecicek ama ah ah altta kaland az degil oda döne döne gidio onun yanına elini ısırıo sacını basını kulaklarını cekio 😄😄😄 yakında böle olursun canım çok degil yakında 😄 başta topluodum oyuncak çogaldı bıraktım nasılsa gene dagalıo 😃😃😃 bebelac kullanıoz bizde digerleri yaramıo bize ya gaz yapıo gecen ay hero aldık denim dedim ıkına ıkına bi hal oldular poposları pişik oldu dedim bagsur olcaklar korktuk sma ii diolar onu kullan istersen rana_82 kullanıo onunda hala kızları gece kalkıo mamaya 8.5 aylıklar ama işte ugrasıo düzen otursun die 😔

Hayırlı olsun ek gıdalarınız lop lop et can kan olsun kuzularına

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Son düzenleme:

Sma hakkkda yorumlar iyi gerçekten.kalksınlar kız ona razıyım ben.yeterki mama sonası uyusunlar.inş gazdan uyumuyolardır başka bi sıkıntı varsa diye çok korkuyorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…