- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.521
selam kızlar sizlere bi sorum olucak 25+ 6 gunluguz en son kontrolum 23 unde ıdı ultrasyon muayenesı oldum suları ıyı dedı rahım agzı uzunluguda ıyı dedı.. hersey yolundaydı dun gece 2 3 kere kasılma hıssettım... bu sabah devam etmedı ama korkuttu benı sizdede oldumu bide karnım baya bi çıktı... gergın ve kocaman cevaplarınızı beklıyorum şimdiden tesekkurlerr
Canım bizde 47 günlük olduk kızım 55-60 oğlum 60-70 arası içiyor yalniz benim sürüm çok az emmiyorlar sahip veriyorum 2 saatte bir 50 ml çıkıyor bir sefer mama veriyorsam bir sefer süt veriyorum kızımın kilo alimi yavaş birde sen hangi mamayi kullaniyosun biz aptamilin pre si kullanıyoruz GDO çıkıncaneyapacagimi sşaşırdım başka markaların pre si yok 4;5 kilo olana kadar pre verin dedi dr
Geceleri fenayız canım kıpır kıpırlar huzurlu uyumuyolar
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOTE
Ayni canim bizinde oyleydi son birkac gundur sadece sabahlari biraz artiyor gece arada oluyor ins gecer hepimizinki benimkilee simdjde burun tikanikligindan uyumuyorlar gece
Kızlar gdo aptamilde sadece sütlü tahıllı maması var, onda çıkmış. Pre de yok yani.. Burun tıkanıklığı için fırın tepsisine az bir su koydum odalarına. Çok iyi geldi. Özellikle kuru havalı memlekette kalanlar için. Buhar makinalarını önermiyor bazı dr lar. Odadaki faydalı mikroorganizmaları öldürüyormuş. Buda çocukta astıma yol açabiliyormuş.
Merhaba kızlar size bir sorum olacak gonile f iğnesi tedavisi oldum ve cok sayıda yumurtam gelişti 10unun üstünde 18mmlik yumurtalarım oluştu ve cuma gunü çatlatma iğnesi oldum kendın imkanlarımıza deneme yapıcaz tüp bebek degıl yanı cok sancım var iki büklüm duruyorum sizce bu normal mi lütfen yardımcı olun
ikiz anneleri iki beşik almak lazım sanırım.gürültüden birbirlerini uyutmazlar değilmi? birde eğer iki beşik almak gerekirse bebekleri ayrı ayrı odalaramı koymak lazım.malum ayrı beşik olsa bile aynı odada yinede birbirlerini uyandırırlar.birde bebek arabası kaçıncı aydan itibaren lazım olmaya başlar. arkalı önlü olanlar mı daha kullanışlı yoksa yanyana birleşik olanlar mı?.bu konu ile ilgili bildiğiniz bir başlık var mı arkadaşlar
ikiz anneleri iki beşik almak lazım sanırım.gürültüden birbirlerini uyutmazlar değilmi? birde eğer iki beşik almak gerekirse bebekleri ayrı ayrı odalaramı koymak lazım.malum ayrı beşik olsa bile aynı odada yinede birbirlerini uyandırırlar.birde bebek arabası kaçıncı aydan itibaren lazım olmaya başlar. arkalı önlü olanlar mı daha kullanışlı yoksa yanyana birleşik olanlar mı?.bu konu ile ilgili bildiğiniz bir başlık var mı arkadaşlar
Normal canım ara ara olucak böle kasılmalar magnezyum almayı dene muz ye kasılmalarına ii gelir rahim büyüdükçe içte yanmalar da olucak kolay degil 2 can tasıyorsun göbegini nemli tut nemlendirici kremler zeytin yagı yada deri gerildikçe kasıntında olabilir yazda geliyor tatlım işkence olmasın sana
O korktugun agrılar bacak arasında başlıo kemiklerin ayrılıyormus gbi oluyor belin agrıyo felan herkeste olmuyor ama cocu kişi bu şikayetle hastaneye gidio ikizlerde serumlar ve ilaçlarla önlem alınıyor hiç endişelenme bol bol istirat canım kan ilacını düzenli kullan bebeklerin degil senin bol kana ihtiyacın var rabbim saglıcakla kucagına almayı masip etsin inşallah cnm
Buğlem'im 👣 Eslem'im
cok saol canımmm cevabın için
Hepimiz kuşkusuz çocuklarımızı cok seviyor,Allah'in bir lütfu oldugunu biliyor sukrediyoruz.
Bahsi gecen rahatlamadan kasıt;cocuklarla daha saglikli iletisim kurabilmek ve kaliteli zaman gecirebilmek için biz annelerinde kendine zaman ayirmaya ihtiyaci oluyor. Zaman gectikce herseye yetisebilme telasinda,uykusuzluk,yorgunluk insanin enerjisini düşürüp,tahammulsuzlestiriyor ne yazik ki ve bu noktada vicdan azabı,yetersizlik duygulari vb. basgosteriyor.
iyi hissetmek icin herkesin bir takim ihtiyaclari yerine getirmeye ihtiyaci var.Calismayan,yardimcisi olmayan,surekli evde zamanini geciren bir annenin durumunu dusunecek olursak,hem kendine hem ailesine ne kadar verimli olabilir ki...ikiz cocuk herkese nasip olmayacak bir mucize, hediye gerçekten,iki kat guzel fakat iki kat zor . Anlayışlı eş ve ebeveynlerin destegi,imkan varsa ev isleri,cocuk bakiminda yardimciyla hersey cok daha kolay ve keyifli olabilir.Herseye tek basina gogus gerip,yetebilmeye calismak hem kisinin kendisine hem cocuklarina haksizlik oldugunu dusunuyorum.
Ya da cocuklar kendileri uyuyabilsin,kendilerini tehlikeli durumlara karsi koruyabilecek kadar akillari ersin,herseyi rahatlikla yiyip icebilsin,oyun kurabilsinler ki hersey daha kolay olsun diye dusunuyor insan...
selam kızlar sizlere bi sorum olucak 25+ 6 gunluguz en son kontrolum 23 unde ıdı ultrasyon muayenesı oldum suları ıyı dedı rahım agzı uzunluguda ıyı dedı.. hersey yolundaydı dun gece 2 3 kere kasılma hıssettım... bu sabah devam etmedı ama korkuttu benı sizdede oldumu bide karnım baya bi çıktı... gergın ve kocaman cevaplarınızı beklıyorum şimdiden tesekkurlerr
benim rahatlamadan anladığım da aynı mergen gibi. tehlkeyi bilmeleri, gittiğimiz heryerde oradaki yiyeceklerle karınlarını doyurmayı, insanlarla iletişim kurmayı bilmeleri. yoksa çocukları her dönem bir sıkıntısı var. valla benim tek derdim bir yere gittiğimizde bana yapışık olmasınlar, ne yedireceğim ne içireceğim derdi olmasın. kucağımdan insinler. benim de yemek yeme ihtiyacım, banyo ihtiyacım, onlara yemek ve temizlik yapmam gerektiğini bilsinler. yoksa oturayım dinleneyim demiyorum. akşamları dinlenmeye vaktim oluyor. ama gündüz mutfakta rahat değilim, nasıl temizlik yapacağım diye türlü türlü planlar kuruyorum. ne zaman banyoya girsem diye ince ince hesaplar yapıyorum işleri yetiştirmek için. bacaklarıma yapışıyorlar. hiç hazetmediğim bir durum. bana günde bir iki saat verseler diğer saatlerde hep birlikte oyunlar oynarız. ama bölük pörçük yaptığım için oyunumuzda, benim günlük işlerim de yarım kalıyor. benim açımdan rahatlama bunlar açısından olur. inşallah 2 yaşından sonra daha iyi anlayacaklar diye düşünüyorum. günlük hayatımıza uyum sağlayacaklardır. sonrasında anne kızlar güzel güzel oyunlar oynayacak. daha eğlenceli zamanlar geçireceğiz.
diğer arkadaşında dediği gibi çocuk olmayınca evlat özlemi, olunca da ne zaman rahatlayacağız derdi var. insanoğlu böyle malesef. mesela havalar ısınsın deriz kışın. ısınır dertleniriz. soğusun deriz. kış gelir, donduk yaz gelsin deriz. acayip kararsız varlıklarız bu doğru. sadece bizim için geçerli değil bu tabi. herkes böyle. insanoğlu nankör demişler. doğru valla.
dönmeye başlayana kadar aynı yatakta yatılar. sonra yataklarını ayırıp aynı odada beraber yattılar. çocuklarının huyuna bağlı bir arada yatırıp yatırmayacağın. bence iki ayrı yatak al. odalarında yatırmaya başla ve sonraduruma göre ayırırsın. bence de alışmaları gerek. ama biri mışıl mışıl uyuyup sese uyanıyorsa yapacak bir şey yok. mecburen yanına alırsın. bir ağlayan bebek varken 2. yi de ağlatmaya gerek yok değil mi? sıkıntı yine anneye babaya o zaman.
iki beşik lazım ama benım kızlarım 4 aylık olana kadar aynı beşikte yattılar.ayrı ayrı yatmaya başladıklrında da aynı oda da kalıyorar. daha rahat olur belki diye ayrı odayı bır denemek ıstedim ama yine aynı zamanda uyanıyıyorlar dıye aynı odya aldım.bir zamn sonra alışıyorlar birbirlerinin seslerine uyanmıyorlar.
Bebek arabası dersen benimkiler arka arkaya hiç rahat değil şimdiki aklım olsa yan yana alırım dıyorum ama kullananlar ne düşünür bilmem.6 aydan sonra kullanılıyor benim bebek arabam.he gerçi tek bir yere gıtmek de imkansız ya neyse
Eslmi dr götürdük kaslarında bir sorun oldugunu sanmıyorum oturuyor ama istemiyor dedi kan idrar tahlili istedi nörolojiye gönderdi birde o baksın dedi tombul oldugu içinde oturamamaya bilir dedi kötü birşey oldugunu sanmıyorum d vitaminine devam et dedi ben bırakmıştım acaba bırakmakla hatamı ettim bilmiyorum buğlemin gelişimi iyi ikizler de çok normalmiş birine gerilik olması 33. Haftada doğdukları için dr normal karşıladı kan tahlili yarın vericez ama nörolojıye hazıranın 20 sine randevu alabiliyorum bi bakmısım o güne oturmuş 😄😄😄😄
Buğlem'im 👣 Eslem'im
Canim sevindim bisey cikmadigina ...insallah norolojide de bisey cikmaz.tombulluktan olabilir gercekten de ..insallah doktora gidene kadar oturmus olur.
bebek arabası arka arkaya olmasının dezavantajları ne? arka arkaya olması sürüş olarak daha iyi ve dar kaldırımlarda yan yana olan arabalara göre daha iyi diye düşünüyorum. sence dezavantajları ve avantajları neler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?