2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Uyku duzenini oturtan arkadaslar nasil yaptiniz.
Benim kizceler gece ben uyandirip mama veriyorum gunduz istedikleri zaman uyuyorlar bi duzenleri yok erken mi henuz 3. Ayimiz bit ayin 3. De

erenin ağzı hep aft olmuştu
yavrum 3 gündür inanın su bile içemiyordu
şurup bugün biraz etkisini gösterdi
az önce sütlü çorba içirdim ilk defa
yiyemediği için hep aç gezdi
gözlerinin altı çöktü minik kuşumun
açlığın verdiği mızmızlık ve sinir de vardı
inanın yaşamayan bilmez
çok zordu
zordu diyorum inşallah geçer gibi oldu
zeynom daha iyi atlattı çok şükür
O o kadar hırpalanmadı
duşlarını aldırdım yatırdım şimdi

bu arada dün gece de çok ağladığı için bu sabah yine doktora gittik
grip sadece ama dişle birleştiği için çok ağır atlatıyor dedi doktorumuz
ısrarla kulak ve boğazın temiz olduğunu ama üşütmeye bağlı olarak ince bağırsağının gaz dolu olduğunu
o gazın da bebeğe bıçak saplanıyormuş gibi bir acı vereceğini söyledi
bizden haberler bu kadar canlar]

papatya, el ayak, ağız hastalığını duydun mu? aft deyince aklıma geldi. diş döneminde aft olmaz. ateşi de vardı çocuğun. aylin el ayak ağız hastalığını geçirdi. çocuk ağzına biberon sokmuyordu. sonra ateşi de oldu ama çok da yükselmemişti. ben iştahı olmadığından bieberon almıyor sanıyordum. doktor bana ağzındaki kocaman yarayı gösterdi. tam da küçük dilinin orada. baş parmağım kadar ve derin. el ayak ağız hastalığına benziyor dedi. bu hastalıkta parmaklarda küçük sivilce gibi yaralar da çıkabiliyor. isiliğe de benzetebilirsin. hatta çok ilerlemişse çocuğun direnci düşükse hastalık etkisini yitirdikten sonra kendiliğinden tırnakları bile dökülebiliyormuş. bizim ilerlememişti. ateşi iki gün sürdü. yarası için fıs fıs, jel vs. kullandık. 3-4 güne geçti yarası.
bu hastalıktan olmasın çocuların. bence dişle alakası yok gibi. tabi doktor da değilim ama sadece tecrübem var. bir yakınımda da olmuştu. çocuğun tınakları bile döküldü
ellerini ayaklarını bir kontrol etsene. ,bence aftalrı için fıs fıs kullan uyuştursun. yazık çocuklara. biz bile kullanıyoruz aftlar için jel. neden vermed ki doktorun. mafolmuştur çocuklar
jeli uldum şimdi. buzdolabındaymış. dencol sprey 20 mg. agızdaki yaralarda, ve diş ağrılarında endikedir yazıyor. doktor bir de eczane yapımı bir damla vermiş bize. formülünü bilmiyorum
dencol bir kullansana. 6 ay ve üstü çocuklar içindir diyor.
Benim kizceler gece ben uyandirip mama veriyorum gunduz istedikleri zaman uyuyorlar bi duzenleri yok erken mi henuz 3. Ayimiz bit ayin 3. De

kusma, gaz dönemlerinin bittiğinden emin olmalısın. zaten normale döndüklerinde bir düzen tuttururlar. o zaman kendin müdahale edersin ya da etmezsin. kusma,

Gece uyandırma kuzum bırak uyusunlar kendileri uyanır acıkınca hem gece uykuları olur alışırlar şimdiden öle yap gunduz 2-3 saate bir besle onlar gündüz ne zamn istiyolarsa uyusun daha küçükler uyumaları lazım 16 saat uyurlar toplm 5-6 da 10 saat olur gece uyurlar gece besleme uyandırıo ben öle yaptım gece uykuları var sükür

Buğlem'im 👣 Eslem'im

benimkiler iyice şımardılar. babaları her yapıyor ve onlar da bu durumu çok güzel kullanıyorlar.
şimdi buzdolabına taktılar açık dursun onlar önünde durup kurcalasınlar istenen bu :)
ben hep bıktırma politikası uyguladım. çünkü herşeyi merak ediyorlar ve meraklarını aldıktan sonra dönüp bakmıyorlar.
bu ıslak mendil, krem, kumanda, çekmeceler, ayakkabılık,vs. sırasıyla böyle gitti. elektrik süpürgesi de şu anda en cazibeli aletimiz :)

her akşam dışarı çıkmak istiyorlar. tabi biz yorgun oluyoruz. elimizden tutup kapıya götürüyor ve orda ağlıyorlar. mecbur çıkıyoruz.

hiç sevmem bu tarz çocukları. ağlayarak istediklerini yaptıranları ama üzülmemeleri için elimizden geleni yapıyoruz yapılmayacak birşeyse başka yönlere kaydırıyoruz dikkatlerini....

Aynısını bende yapıyorum canım 10 aylıklar baba her ağladıklarında nazlımı benden de aynısını bekliyorlar çok yoruluyorum artık uyku problemimiz basladı gündüz zor uyutuyorum gecede öle buğlem uyumlu ama eslem çok arsız oldu oturmuyo oturmaya calışıyorum atıyo kendini istemiyo buğlem heryere tutunup kalkıo düşüyo kafası hep sislerle dolu ilgilenemiyorum ikisiyledr biri eksik kalıyo agrasıf oluyo yılmıcam basarıcam die kendimi avutuyorum cok yorgunum

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Canım 3 aylik çocukları uykudan uyarmamak gerek beslemek için. Kilo alımları normalse uyandırma. Drumuz öyle demişti. Acıkırlarsa ağlarlar zaten. Benim de gündüz düzenim yok. İlla şu saatte uyuycaklar diye kasmıyorum onlar belli ediyolar uykuları geldiğini. Günde 3 kere değişik saatlerde uyuyorlar. Bazen toplamda 3 saat bazen daha az. Sende akışına bırak bence. Hiç uyumuyorlarsa çevrede uyaran fazla olabilir. Mesela tv, gürültü vs.. Perdeleri kapat besledikten sonra öoş bir odaya geç hafif mırıldan ninni filan olabilir. Bir de öyle dene bakalım..

ben de çalıştığım için herşeye yetişmeye çalışıyorum ve yetişemedikçe kendimi suçluyorum. ne kendime bakabiliyorum ne eve ne eşimle birlikte vakit geçiriyoruz. Allahtan okul bitiyor biraz kafa dinleyeceğim. inşl yaz tatilimiz iyi geçer....

İnşallah canım amin öğretmen olmak hem bir yerden iyi hem kötü tüm gün ayaktasın hem beynin yoruluyor hem bedenin diger yöndende yarım gün çalışıyorsun tatillerin var en güzelde yaz tatili öğretmen olsaydım keske anokul istedim göndermedi ailem neyse bugun kendi kendilerine uyudular öğlem kızdırdılar beni çok salla salla uyumuyorlar yatırıyorum uyanıyorlar uyutmadım 2 ye kadar önce eslem agladı 45 dk sonra buğlem bu saat oldu anca uyudu buğlemde öylede yıprnıom böylede çok arsız oldular akılları almaya kavramaya baslayınca aslan burcu nede olsa oynatıyorlar beni pamklarnda

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Canim yardim edecek yik mu sana ya

Kızların park yataklarını asagı indirmiştim kalkıyorlar diye ayağı neyse sallamadan uyutmaya çalışıydum ya iki beşik arasına battaniye serip yattım bende ağlıolar die 30-40 dk kalmadı ağlamadan uyudular yaradana kurban olayım olcak galba bu iş 9 da yataklara yatırdım baktım ağlıolar dedim bende yatım yanlarına belki korkuyolardır die gözlerimde kapalı açmıom uyuo sanıolar beni bi biri baktı bi biri ne güldüm bide uyuyomuyum die de deniolar beni gülüolar fileye tırnak sürüolar sebekler 😄😄😄😄 bu arkadada ek gıdadada iyiyz sükür hop hop yutuoz kasıktakini ☺️☺️😄😄😄

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Kızlar azimle devam ediom sallamadan uyutmaya 1 saate uyudular bugun aralarında yattığım için ağlamıyorlar nazlanıyorlar sadece onlar emzik atıyo ben veriyorum buğlem kalkıo ben yatırıyorum bazen kalkmasına izin veriyorum kendi kendine dalıp gitti sonrada eslem daldı uykuya o kadar çok savaşıyorlar ki yatakla yorgun düştü garibimler 😄😄😄

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Veeeeee yarım saate gece uykusuna geçilir çok bile dayandılar uykuları baya bi gelmişti tek uykuyla duruyorlardı kızlar ii gidiyorum inşallah alışacaklar düzene giricekler iki uykuya başlarız allahın izniyle 2. Günü atlattık bakalım tam alışma ne kadar sürücek 😃

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Tek uyku uyuyorlar iki uykuya çıkaramıyorum bugun denedim hüsrana uğradım 😃😃😃 10 aylık tek uyku iyimi kötümü anlayamadım kızlar ya ☺️

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Tek uyku uyuyorlar iki uykuya çıkaramıyorum bugun denedim hüsrana uğradım 😃😃😃 10 aylık tek uyku iyimi kötümü anlayamadım kızlar ya ☺️

Buğlem'im 👣 Eslem'im

bir yaşından sonra genellikle tek uyku uyuyorlar ama çocuktan çocuğa değişir tabi. 2-3 saat uyuyorlarsa eğer sıkıntı yapma.

Gunduz bazen 8 saat uyanik kaliyorlar. Dolayiaiyla huzursuz oluyorlar

uyku bir çocuğun ilacı. iyi uyuduysa, uykusunu aldıysa o bebek çok huzurlu oluyor. ama uyuyamadıysa hem kendi çekiyor hem de çektiriyor. benimkiler 3 aylıkken gündüz sadece 4 saat uyanık kalıp geri kalan zamanda uyurlardı. çok zor çok. allah yardımcın olsun. neden uyumuyor ki bebekler? hala gaz dertleri var değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…