- 30 Ağustos 2014
- 58
- 35
- 48
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.201
Geçmiş olsun ntugbagoksin
sezer aynı kaderi paylasiyoruz canım sizinkiler nasıl
güzel başladı tatil ama yarıda kestik. çünkü ben hastalandım. yeni toparlandım.
çocuklar denizi kumu çok sevdiler. sıkıntımız olmadı. hep dışarıdaydık. 3 gün böyle sürdü.yine de yorucuydu tabiç sürekli peşindesin. kum yemesin, arı sokmasın, güneşe gitmesin vs. anne babanın dinlenmesi mümkün değil. yanımızda olsaydı yardımcı biri daha kolay olurdu. ama sırayla girdik denize. yinede ucundan köşesinden 3 günlük bir tatil oldu.
tatilin 3 günü alerji başladı ben de. antibiyotik kullanıyordum. doktorlar ondan şüphelendilerç vücudum felaket bir hal aldı. taildeyken hemen doktora gittim ama işğneler kortzionlar işe yaramadı. yüz göz şişti morardı. tanınmayacak haldeydim. saatler içierisnde yüzüm felaket bir hal aldı. zaten o zaman da tatili kesip yola çıkmştık. ertesi gün hataneye yattım zaten. 3 gün kaldım hastanede. düzelmeye yakın çıktım. ama çocuklarrrrrrr
tüm huyu suyu değişti. tatilden dönerken yolsa anneme haber verdik hastaneye yatacağım kesin gibiydi. o gece geldi. ben sabah karşı acile gittim. çocuklar uyandıklarında annemi gördüler direkt. tanımıyorlar da. sanırım etkilendiler. 3 gün ben evde yoktum. kv falan geldi. baba da evdeydi ara ara. ama çok etkilendiler yokluğumdan. sürekli baba kucağında ağlayan çocuklar olmuşlar. eve döndüm. bana da gelmediler. 3 gün de geçti küskünleri. bana olan küskünlükleri moralimi daha da bozdu
sonra ev alt üst oldu tabi tatil dönüşü. yıka,katla, koy, temizlik falan. anca eski düzenimize döndük.
annenin hasta olması da çok zormuş. hele evden uzaklaşması. 3 gün ayrılıktan bu kadar etkileneceklerini tahmin etmezdim. tatil güzel başladı ama kötü ve erken bitti malesef.
teşekkürler.çok geçmiş olsun cnm
teşekkürler.
bizler de iyiyiz. dağıtma, dökme, kendi kendine yemek yeme dönemindeyiz. ve acayip döküntüyüz. kendileri yemek istiyor. çok batırıyoruz ve bu yüzden de az yiyoruz. ben yedirdiğim zaman daha fazla yiyorlardı. bir de ben yedirdiğim zaman yemek seçmezlerdi. şimdi burun kıvırmaya başladılar. hanımefendiler canlarının istediğini yiyor. özellikle kahvaltıda. ve meyve yerken.
küçüğümde kilo artışı çok az. diğeri 2 kilo fark attı.
19 aylık olduk. 4 aydır yürüyorlar. kaka söylemeye başladılar. ama beze yapmak işlerine geliyor. lazımlıktan hoşlanmadılar. konuşma gittikçe ilerliyor. küçüğüm daha iyi konuşma konusunda. 2 kelimeli cümleler kuruyor.
büyüyoruz yani. şu yemek yeme işini bir halletseydik. çok fena. oyuna dönüştürüp yerlere atıyorlar
mama sandalyesinde yiyoruz. bizimle masada yemek istiyorlar. akşamları mama sandalyesinin tepsisini çıkarıp masaya yanaştırıyorum. ailecek yemeye çalışıyoruz. mama sandalyesi büyük kolaylık.oy maşallah cnm çok sevindim gelişimlerinin bu kadar harika olmasına inşallah bizde yakın zamanda toparlanırız .. kendi kendine yeme işini nasıl yapıyorsun sofrabezi , mama sandalyesi ? bizde daha yokta meyve felan veriom ellerine kollu mama önlügümüz var ama bazen alıolar gidiolar ellerinde yere sürtüo elmayı sonra ısırıo devam edio emeklemeye kolduk tutunup kalkıo digeri halıya sürtüo kafasınakomediyiz sonra ben alıom sarı bezi baslıom silmeye
Eki Görüntüle 1239614
Ben de onu söylüyorum bence de yürüyünce daha kolay okcak benimkiler 9 kgoldu belim kopuyor!!mama sandalyesinde yiyoruz. bizimle masada yemek istiyorlar. akşamları mama sandalyesinin tepsisini çıkarıp masaya yanaştırıyorum. ailecek yemeye çalışıyoruz. mama sandalyesi büyük kolaylık.
ben de bazı şeyleri ellerine veriyorum. armut gibi. yiyorlar ama sürtülmedik ye kalmıyor yine de. mama sandalyesinden de fırlatıyorlar. şu dönem de bir bitse... ben de sürekli silme temizleme modundayım.
apartmanın bahçesinde çıktık hep bu yaz. tek idare edebildim. otları yoluyorlar, toprakla oynuyorlar. çiçekleri kokluyorlar. koşup duruyorlar. suyla oynuyorlar. merdivenleri inip çıkıyorlar. iyice enerj, atıyorlar. bana da iyi geliyor. önceden sürekli kucaktalardı. zor oluyordu. şimdi hem onlar eğleniyor, hem de yük taşımaktan kurtulmuş oluyorsun. sdece peşinden koşuyorsun. kimisi yürüyünce zor diyor ama bana kalırsa yürüyünce daha kolaymış
ayyy çok tehllikeli. bizim eşyalarımızda çok vardı hediye gelenlerde özellikle. hepsini çıkarmıştım.kızlar dün sabah oğlumun biri küçük sarı çatal iğnelerden yuttu hem de açık halde.. Cevşen asılıydı beşiğine onu koparmış uzanıp.. Tam yurağından çıkardım!! Çok korktum gidiyodu yavrum... Dikkat edin siz de(
Geçmiş olsun canım bizim beşik de de vardı yarın hemen cikarayim seninkiler kaç aylık biz 5 aylık olduk daha bilinçli uzanamiyorlar ama ellerine geçen herşeyi agizlarina goturuyorlarkızlar dün sabah oğlumun biri küçük sarı çatal iğnelerden yuttu hem de açık halde.. Cevşen asılıydı beşiğine onu koparmış uzanıp.. Tam yurağından çıkardım!! Çok korktum gidiyodu yavrum... Dikkat edin siz de(
Maşallah tatlı kızlara bizde kaydiraga binme zamanına gelecekmiyiz aceba biz şimdilik parka bebek arabasiyla gidip yürüyüş yapıp geliyoruz en fazla 1 saat arabada çabuk sıkılıyor lar bazen de uyuyun kalıyorlar ama sevmedim park işini millet ilk kez ikiz görmüş gibi bakan bi daha bakıyor nazar degdirecekler kuzularimaEki Görüntüle 1239612
eslem
Eki Görüntüle 1239613
buğlem
Buğün parka gittik biraz kaydıraga bayıldılar :)
teşekkürler.
bizler de iyiyiz. dağıtma, dökme, kendi kendine yemek yeme dönemindeyiz. ve acayip döküntüyüz. kendileri yemek istiyor. çok batırıyoruz ve bu yüzden de az yiyoruz. ben yedirdiğim zaman daha fazla yiyorlardı. bir de ben yedirdiğim zaman yemek seçmezlerdi. şimdi burun kıvırmaya başladılar. hanımefendiler canlarının istediğini yiyor. özellikle kahvaltıda. ve meyve yerken.
küçüğümde kilo artışı çok az. diğeri 2 kilo fark attı.
19 aylık olduk. 4 aydır yürüyorlar. kaka söylemeye başladılar. ama beze yapmak işlerine geliyor. lazımlıktan hoşlanmadılar. konuşma gittikçe ilerliyor. küçüğüm daha iyi konuşma konusunda. 2 kelimeli cümleler kuruyor.
büyüyoruz yani. şu yemek yeme işini bir halletseydik. çok fena. oyuna dönüştürüp yerlere atıyorlar
Hemen çıkar canım hiç belli olmuyor benimkiler 7 aylık oldu ama acildeki dr yeni doğanlar bile yutabilyor dediGeçmiş olsun canım bizim beşik de de vardı yarın hemen cikarayim seninkiler kaç aylık biz 5 aylık olduk daha bilinçli uzanamiyorlar ama ellerine geçen herşeyi agizlarina goturuyorlar
Aman kardeşim hiç hevesleme uzaktan hoş geliyo:)tek tek olsun:)Hep ben de ikiz olmasını istedim ama bir tane erkek evladım oldu.Bu sene liseye başlıcak , inşAllah.
bizim parkımız düz ayak bir yerde değil. inişli yokuşlu. bebek arabasıyla çok zorlanırım. yoksa cesaret ederim ben de. çocuklara açık hava öyle iyi geliyorki. muhakkak çıkarmak istiyorum. her gün bahçeye iniyoruz. haftada iki kere falan parka gidiyoruz babamız gelince.
aynıyız canım
biz mama sandalyelerinin altına büyükçe bir örtü seriyoruz, işte o biraz durumu kurtarıyor
biz önlerine mutlaka bir tabak ve kaşık veriyoruz, onlar yemeye çalışırken biz de durumdan istifade tıkıştırıveriyoruz ağızlarına
meyve ve kahvaltılarını tamamen kendileri yapıyorlar
ne yiyeceksiniz diye soruyorum, bazen mantıklı cevaplar alıyorum, hatta geçen gün pamates (patates) istediler, bayılarak yaptım
biz de
kakayı yapınca söylüyorlar, önceden söylemiyorlar, lazımlık evimizde sevimli bir oyuncak :)
ben dışarıda yeni yeni tek başıma idare ediyorum, kendime güvenim yeni yeni geldi
çünkü eren çılgınlar gibi sağa sola koşuyordu eskiden
ortalama iki saat oyalıyorum dışarıda ama epey yoruluyorum
kilo alımı değil de boy hala problem
doğum boylarına göre normal uzuyorlar ama yine de kısalar işte
kiloları da persentil değerlerinde epey düşük ama onu hiç umursamıyorum
çevrenin çocukların bedensel gelişimlerine katkısı ortada zaten debizim parkımız düz ayak bir yerde değil. inişli yokuşlu. bebek arabasıyla çok zorlanırım. yoksa cesaret ederim ben de. çocuklara açık hava öyle iyi geliyorki. muhakkak çıkarmak istiyorum. her gün bahçeye iniyoruz. haftada iki kere falan parka gidiyoruz babamız gelince.
biz 74 ve 76 cm.
7600 ve 9700 kilolarımız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?