2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
bugün kanguru aldık ama daha deneyemedik biz de. malum bebek arabasıyla her yere girip çıkamayız. bir de kanguruyu tecrübe etmiş oluruz dedik. evde denedik sadece. mırın kırın etmediler. sürekli kucak isteyen bebekler için ideal. koy kanguruya, evde işlerini gör.
umarım dışarıda da rahat olur. ben kraft ınkini aldım. dışarıda kullanınca yazarım.
bu arada neredeyse 3 gündür giremeiyordum internete. hiç vaktim olmadı. haftasonunu ev ziyaretlerşyle geçirdik. kırkımızı uçurduk. erkenden de yatıyoruz zaten hep. buraya da kimse yazmamış. gerçekten çok yoğun geçiyor günler. ben de vakit bulup yazamıyorum. ama ne olup bittiğinden haberim oluyor.
iyisiniz değil mi?

iyiyiz canım... bende giremiyorum
uykusuz geçiyor günlerimiz... oğlum artık daha az ağlıyor
kızım hiç durmuyor
sorunları uyumayı bilmiyorlar ( artık huy ediniyorlar
ama çevreyi algılamaya başladılar... tepki vermeye başladılar çok tatlı oluyorlar... yorgunluk falan kalmıyor
dün 2 ayımız bitti... cuma kontolümüz var bakalım ne kadar kilo aldılar ne durumdalar çok merak ediyorum
mamamız değişecek mi acaba ?? sanırım bizim mama artık hafif geliyor bizimkilerde uyumuyor... yada hala tam GAZ devam ediyoruz
kanguru hakkında kullanınca bilgi istiyorum
dışarı çıkmak iyi geliyor gerçekten... dün eşimle çıktım kuzulara kv baktı...
ev ziyaretlerine başlayamadık biz daha .... eee uyumayınca çok perişan oluyoruz

merhaba arkadaşlar sizde yanyana mı yoksa arkaarkaya olan ikşz arabaları daha kullanışlıdır .kullanan arkadaşlardan yorum istiyorum fikir verirseniz sevinirim. sizce hangisi?

Ben bikac gun önce yanyana olanlardan aldim,arka arkaya olanlari sevmiyodum zaten,daha bi kez disari ciktik,memnunum simdilik,ama tabi daha bi yerlerden gecmedik,nsl sigacak bilmiyorum;-)
ama bence alttaki guzel,cunku ustteki gibi buyuk tekerleklerin manevrasi zor oluyomus,bide cabuk kirıliyomus,ama belki kullanip memnun olan varsa,soyler...simdiden hayirli olsun

Bilgi için teşekkürler Başak.Ben de yanyana daha mantıklı olacağını düşünmüştüm.
Bu arada forumda sen de olmazsan sorularımızı cevaplayacak kimse olmayacak:) herkes kendi derdinde sanırım daha çok, bu yüzden ayrıca teşekkür ederim cünki ne yazdıysam sadece sen cevapladın:)

canım ben yan yana olanı aldım, arka arka olanı çok uzun ve ağır, hem arkadaki çocuk bunalır dışarıyı göremeyince diye düşündüm, bizim tanıdıkta arka arka olanı almış, biraz büyüyünce arkada ki öndekinin saçınıçekiyormuş o yüzden o da muzdaripti yani

kızlar hepinize merhaba, ben benim kuzular azınca artık giremez oldum, hepinizi öpüyorum, benimkiler bağırıyor yine

Herkese merhaba, çok merak ettiğim bir o kadar endişelendiğim bir konu var. İkiz bebeklerden biri anne karnında diğerine göre az gelişir bu da pek çok rahatsızlığa meydan verir diyorlar, bu ne kadar doğrudur acaba? Doktora güvenmekten başka yapabileceğimiz birşey var mı?

yok canım ne alaka gönlünü ferah tut ..hem arasında fark olsa bile zamanla kapanıyor onlar merak etme yetrki sağlıcakla gelsinler hayırlı olsun sağlıcakla gelsinler inş.sadece kendine çok dikkat etmen lazım ,diğer gebelikler gibi değiliz biz ,bol bol dinleneceksin RABBİM YARDIMCIN olsun

hiç bir alakası yok. benimkilerden biri 1300 gr doğdu ve nefes alması, damarlardaki kan akışı vs büyüğünden daha iyidi. ikizlerde kilo farkı olması çok muhtemel bir durum ama büyğk rahatsızlıklar olacak diye kesin bi şey yok. ayrıca burada kiloları birbirine yakın bir çok ikiz var. sadece erken doğum olursa organları gelişmeyebilir. risk erken doğumun olmasında.ikizlerde erken doğum çok çok sık görülen bir olay.
bu yüzden erken doğurmamak için anne kendini sakınması gerekir.

valla bebekler vakit alıyor. aklım hep bu sayfada ama vakit olmuyor. bu sıralar dışarı da çıkmaya başladık.yazamaya fırsat olmuyor.
yanyanalar daha mantıklı. önlü arkalılar tam yatmıyor. biri dik pozisyonda duruyor. yanyanalar tam yatabiliyor.

Benim bebeklerim de farkli dogdu ama tugbanin dedigi gibi kucuk masallah daha iyi... Kilo olarakta toparladi... Hamileligi zor geciyor ama coooook guzel ikiz annesi olmak

Arabaya gelince ben onlu arkali aldim daha dogrusu babam aldi... Ama 6 aydan once kullanmam mumkun degil cnk ondeki oturmak zorunda
iyi tarafi hafif ve tekli gibi heryere girecek sekilde... Arkadaki ondekini cekistiremeyeck sekilde
zaten simdilik disari cikmiyorum sonrasi icinde bulurum bi care ins.

canım ben sürekli girip bakıyorum buraya ne gelen var ne giden
o yüzden ben de pek yazmaz oldum
biz de alıcaz kanguru
kullanırız neden kullanamayalım ki kanguruları

canım benimkilerin arasında sadece 20 gr vardı

Ben sik sik cepten bakiyorum yazan olmayinca :-( sanirim face de kaynatiyorlar...

evet dosbacım ben de öyle düşünüyorum

dün hava Ankara'da harikaydı
eşimle sabah birden karar verip bebekleri de alıp kayınvalidemlere gittik
balkonda kahvaltı yaptık
bebekler de buna izin verdiler sağ olsunlar
sonra süt ve mamamızı babaanneye bırakıp eşimle kendimizi sokağa attık
babaanne ve anneannemize hediyeler aldık
herkesi memnun ettik, biz de dışarıda vakit geçirmekten büyük keyif aldık
ammaaaaaaaa
gecemiz bu güzel günden sonra kabus gibi geçti
sanırım üşüttük bebekleri
sabaha kadar uyumadılar
karınları tok, altları temizdi ama mızırdanmaları bir türlü bitmedi
termoforla su ısıtıp ayaklarına koydum
bana mısın demediler
sabaha kadar gözümü kırpmadım
sinirlerim çok gerildi
bebeklerime bile bağırdım gece gece
sonra çok üzüldüm, vicdanım sızladı
felaket bir haldeydim
sabah babaannemizi aradık
dedemizle birlikte geldiler sağ olsunlar
bebekleri onlara bırakıp uyudum hem de tam 3 saat
kendime gelmişim
uyanınca ne oldu derseniz
ben uyuyunca bebekler de uyumuş
hem de hiç uyanmadan
sanki yalan söylemiş gibi oldum

nefes almışsın eşinle vakit ge.,rmişsin ,uyumuşsun, maş.bir sürü güzel şey peşpeşe gelmiş iyice dinlenmişsindir bebeler hasta olmasa ii olurdu ama inş. çabucak geçer sen de rahat edersin RABBİM şifa versin ,arada böyle yap çık dışarı ,bazen uyu kendine gel ,genelde hep bebekler anneleri yalancı çıkartır ama sizinkiler durumu biliyordur yalan söyleyecek değilsinya boşver takma kafana

Papatyacim cok iyi yapmissin bizde c.tesi ciktik tek fark kuzulari evde kv ile biraktik... Eve onlari cok ozlemis dondum ama ilk defa kafam rahatti...
Arada geceleri de Allah razi olsun kv bakiyor... 11 de emzirip yatitorum gece mama verio 6 da emzirmeye kalkiom cok guzel dinlenmis oluyorum...
Senin bebislerin seni yalanci yapmis ama emin ol onlarda durumdan anliyorlardar

Dışarı çıkmakla iyi yapmışsınız, insanı rahatlatıyor gerçekten. Ben, iki bebişim birden evde oluncaya ve bir düzen kuruncaya kadar bir müddet daha evdeyim, sonrası Allah kerim. :) Miniklerine de geçmiş olsun canım, toparlarlar kısa zamanda inşallah, dert etme.

kızlar sanırım ben yine bebeklerle yalnız kalacağım. annem hasta. kalbinde bir problem var. hatta şuan ahstanede. eşimde yanında. sanırım evine geri göndereceğiz yine. annemin rahatsız olduğunu da biliyorum. o yüzden işin yükü zaten bendeydi. annem sadecce bebeklerin biriyle ilgileniyordu. ben diğeriyle ve yemek ve temizlik işleriyle. faydası oluyordu yine de. onu bu halde yormak istemiyorum daha fazla.bir de böyle bir durumda yanımıa bizimle aynı dinçlikte biri lazım. ve aynı bilinçte. annem biberona ne kadar süt koyduunu bilmiyor, biberonların ne zaman temizlenmesi gerektiğini. bebeklerin ne kadar süt içmesi gerektiğini, hangi damlaların süte karıştırılacağını. ben her şeyi hazırlaıp veriyordum. o sadece doyuruyordu ve alt alıyordu. bu küçük yardım bile iyi. ama işte aklım kalıyordu hep, annem ne kadar içirdi, nasıl yaptı. benim kadar önemsemiyordu yani bu işi. aklım kalınca sürekl huzursuz da oluyordu.m. yine yalnzı kalacağım. her şey benim kontrolümde olacak ama çok çok yorulacağım. bugün gün boyu bebeklerle yalnızdım. çok yoruldum. küçüğüm kucak istiyor. hatta şuan dizlerimde uyuyor. diğeri de yarım saat sonra uyanır. ve çileli doyurma işlemimiz yine başlar.
doyurma saati, pompa saati derken günler geçiyor. şu 3 ay geçsin istiyorum. kusmalar bitsin bir an önce. şu moral bozukluğundan kurtulmak istiyorum.

kayınvalidem bende kaldığında da bebeklere o bakıyor ama ben düzenli olarak iki saatte bir kalkıp süt veriyorum
öyle iken bile yine de çok dinlenmiş oluyorum
sabah 6,7 gibi bebekleri odama alıp 10 ya da 11 e kadar oyalıyorum
kayınvalidem de o zaman dinleniyor, deliksiz uyuyor
ayyy Allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin
amin

düzen kuracağım diye çok takılma bonny cim
inan sen onların düzenine uyuyorsun
inşallah oğlun da en kısa zamanda evinizde olur
ama ben derim ki
fırsatın varsa at kendini dışarı
enerji topla

tuğbacım annene çok geçmiş olsun
canım bebeklerimize bizden başka kim bakarsa baksın
bence bizim gözlerimiz hep üzerlerinde oluyor
bu bence iç güdüsel
biz en iyisini biliyor muşuz gibi hissediyoruz

yalnız bakmak gerçekten yorucu ve yıpratıcı
Allah hepimizin yardımcısı olsun
keşke 3 ayın sonunda şöyle sihirli bir değnek olsa da dokunsa bebeklerimize
yarın 40 ımız çıkıyor ama bizde değişen bir şey yok
bugün sabaha kadar
gözümü kırpmadım
yorgunluktan bitmiş bir haldeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…