2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar günaydın, size bişey sormak istiyorum beta hcg değerleriniz kaça katlıyordu? bi arkadaşımın adet tarihinde 3,6 altı çıktı olumsuz dendi iki gün sonra 40 ve bi iki gün sonrada 168 çıktı normalde ikiye katlanır ya onun biraz fazla katlanıyor. Sizce ikiz olabilir mi?

Kızlar bebek arabası düşünenler için bir önerim var maclaren ve cosattonun ikiz arabaları hem heryere sığıyor (asansör bagaj vs) hem de tek elle bile kullanılabilecek kadar rahat sürülüyor. Üstelik yeni doğan kullanımı da var yani tam yapabiliyor . Fiyatına gelince Türkiye'de 1000- 1500 arası. Fakat ben amazon.uk ye üye oldum ve cosatto markayı turkiyeye Kargo dahil vergilendirilmiş hâli 650tl ye aldım. Cok da güzel ve sevimli netten bakabilirsiniz. Arka armayayım tavsiye etmediler arkadaki bebek bunalıyormuş

Tugba annene gecmis olsun,neyse iş yine başa dustu desene,zaten öyleymiste,kucukte olsa yardimi varmis ama neyse artik,Allah sana guc kuvvet versn,bebisler ne kadarlik oldu,ins.3ay olunca bitcek sıkıntılarin...bu arada kilolari nsl en son

Bonny size 40gun mu oldu,vay be o kadar oldu mu,senin uykusuzluklar yeni basliyo tabi,Allah kolaylik versin,en kisa zamanda oglusunda yanina gelir ins

Uykusuzluk herzaman olcak ama sanirim zamanla duzene gircek... Bizim kalkma sayimiz cok ama mizirdanmamiz azaldi gibi... Gunler cabul geciyor ne de olsa kisir dongu emzir mama alt degistir banyo.... Hahaha yaptigimiz baska bisi yok gunlerin hepsi ayni ... Allah hepimize kolaylik versin

Bonny size 40gun mu oldu,vay be o kadar oldu mu,senin uykusuzluklar yeni basliyo tabi,Allah kolaylik versin,en kisa zamanda oglusunda yanina gelir ins

Sağ olasın 24 gün oldu canım, şimdilik öyle bir huysuzluğu yok miniklerimin ama bundan sonra gaz sancıları başlayabilir dedi doktor. İnşallah gazlı olmaz bebişlerim...Perşembe günü ilk kontrolü var kızımın.Hayırlısıyla her şey iyi çıkar inşallah. Oğlumu da 3-4 güne kadar çıkaracaklar gibi. Hayırlısı bakalım.

bu kırk günü geçsin, şu kırkı bir çıksın düzelir her şey diyenler
bence kocaman bir yalan söylüyorlar
bizim kırkımız çıktı ama
değişen bir şey yok
yine mızmız benimkiler

bir de benim bebeğim 4 saat uyudu diyenlere hayret ediyorum
çok şanslısınız valla
benimkiler 1,5 satte bir uyanıyorlar en geç

benim sinirlerim çok yıprandı arkadaşlar
tahammül edemiyorum bazen
sonra da vicdanım sızlıyor ama
napıyım, bazen dayanamıyorum

kızlar ben insanlıktan çıktım valla
kendimden tiksiniyorum
inanın banyo yapmam bile lüks
birilerine çocukları emanet edip de duşa girebilirsem
suyun altında boş boş durmak bile beni mutlu ediyor

saçlarım iyice uzadı, şekilsizce
kedi gibi bıyıklarım var
kaşlarım neredeyse recep ivedik gibi oldu
hep eşofman giyiyorum
tişörtlerimde hep kusmuk göğüs kısmında süt lekesi olluyor
bana bayan denmesi için 1000 şahit lazım

önceden böyle değildim
hatta okulun en bakımlı ve şık bayanlarındandım
eşim hala çok beğense de beni
bence beni üzmemek için yapıyor
biliyorum ben
geçen bi parfüm sıktım hemen farketti zira
ben eskiden hep parfüm sıkardım ve farketmezdi
pppppppooooooooooooffffffffffffffffff

Son düzenleme:
Papatyacim,bahsettigin seyler emin ol,cogu kişide var,bu dönemi ben güllük gülistanlık cok rahat atlattim diyen var mi,dusun insanlar bir cocukla bunlari yasarken,biz ayni anda acıkan,aglayan,durmayan cocuklarla baş etmeye calisiyoruz,ben de özellikmle sabahlari uykum cok bastirdigi an kızıyorum,sinirleniyorum,sonrada cok uzuluyorum...ama o cocuklari buyuturken bile herkes diyo,ayy nsl yapiyosunuz,biz bi cocuga bakamiyoruz,yani biz zoru basariyoruz,cocuklarla gecen ilk kez disari ciktm,herkes bi ilgi,bi gıptayla bakti,cunku bizde,bebislerimizde özeliz,cok gururlandim,yorgunlugu falan unutuyosun;-)
bu gunler zor ama cabuk gececek,daha dun hamileydn,nsl gecti o gunler,bak kac gunluk oldu bebisler,3ay bi dolsun,ondan sonra keyifli zamanlarin basliycak...sabir,sabir,sabir...

Basaga katiliyorum
paptyacim su kirk olayi yalan ama 3 ay degil bence... Biz 2 aylik oldul degismeye basladilar inaniyorum bi ay sonra daha iyi olcak...
Ben cok zorlaniyorum ama biraz daha iyiyim hem bebeklere alistim hemde kendime vakit ayirmaya basladim
birazcuk daha sabir hepimiz icin

arkadaşlar merhaba bende 7+5 ikizlerime hamileyim. dün doktora gittim bebeklerin kalp atışı fln herşey çok güzel dedi. şuan rahimde sıkı dedi. ancak 15.haftadan itibaren yatış verebililrim dedi.rahim büyüdükçe açılmaya başlayacak fln gibi bişier anlattı iş hayatı bırakman gerekecek 15.haftadan itibaren dedi. sizlerinde böyle mi oldu??? ben hep son anıma kadar çalışırım diye hayal ediyordum onun için biraz şaşırdım. beni zor günler mi bekliyor?? sürekli mi yatıcam 15.hftadan sonra??? nolur tecrübelerinizi benimle de paylaşınn?? birde çoğul gebelikte 2li 3lü taramalar yapılmıyor mu?

inşallah bitecek şu sıkıntılar. gün sayıyorum valla. bugün 57 günlüğüz başak. büyük kızım 2 kilo aldı, küçük kızım 1,5 kilo aldı. 3 gün önce durum böyleydi. son bir haftada küçük kızımın kilo alımı baya yavaşladı. ona canımı sıkıyorum bir de. bir haftadır süt içirmek işkence olduç içmiyor. 10 ml 10 ml içiyoruz. ıkınıyor kabız olduğu için. kabız olunca bağırsak gazı da oluyor. doktor gaz olunca kusar da iştahı da azalır demişti. 2. ayda daha da artar bu durum dedmişti. kilo alımı etkilenmeye başladı. bir de bana da işkence oluyor. sürekli elimde biberon zorla 10 ml 10 ml içiriyorum. sinirlerim çok geriliyor. o kadar uğraşıyorum, ya kusuyor ya da bakıyorum ki çok az kilo almış. dün doktora danışmadan kızıma kimyonlu rezene çayı içirmeye başladım. dünden beri kendi kendine kakasını yapmaya başladı ve çok güzel de gaz çıkarıyor. evde sürekli osuruk sesi :) belki gazını çıkarır da süt içmesi düzelir diye dua ediyorum.
büyük kızımı doyurmak da işkence. süt içir sonra bir saat mide gazı çıkar. 5-6 kere mide gazı çıkarıyor. normalde bir kerede çıkar bebeklerde. biimkisi nasıl hava yutuyorsa 5-6 kere de çıkıyor. beni asıl o büyük kızım yoruyor. sürekli sırtını dövüyoruz. annem giderse zor olacak. en azından birinin problemi olmasa. biriyle bir saat uğraşınca diğerinin de karnı acıkıyor. sonra onunla uğraıyorum. farkındaysan hiç giremiyorum internete. vaktimi alıyorlar baya.
sence kilo alımları iyi mi. aralarındaki fark açıldı baya. seninkiler de böyle miydi?
bonny bundan sonra başlar sıkıntıları. yalnız değildin değil mi? evinizde annen varsa sistemlli bir düzen kurun. her şeyi önceden kouşun. annen de senin kadar din dinamikse er şeye yatişebilecekse muhakkak oturun plan yapın. ne annen yorulsun ne de sen. umarım sorunsuz atlatırsın bu dönemi. allah kolaylıklar versin.

kesinlikle bu kırk olayı yalan. kırktan sonra başlıyor problemler. 2. ayda tavan yapıyor çocukların problemi. papatya çok iyi anlıyorum seni. çok yıprattın kendini. ama ya sabır demekten başka bir şey yok sanırım. benim annem yanımda ama yine de hiç bir şey yetişmiyor. bence ikanlarını zorla sana günde 2 saatliğine gelecek bir yardımcı tut. evin işlerini halletsin. sen uğraşma. benim de imkanım yoktu ama zorluyoruz. annem giderse ve bebekler düzelmezse bakıcı şart gibi. en azından bir kaç ay. bence bir kaç aylığına biriyle anlaşabilirsin. bunu kendin için yap. önce bizim sağlıklı olmamız gerek, her şey bize bakıyor çünkü. sabırlar diliyorum.

benim sinirlerim çok yıprandı arkadaşlar
tahammül edemiyorum bazen
sonra da vicdanım sızlıyor ama
napıyım, bazen dayanamıyorum

sanırım hepimiz aynı zorlu süreçten geçiyoruz.bende aynı 28 günlük oldular ve ben bu süreç zarfında ömrümü pijamayla geçiriyorum,saçım fönsüz gezmezken şimdi tarayamıyorum bile.benimkilerde çok sık uyanıyorlar.ve uyandılkarı anda çıldırmış gibi ağlıyolar ben mamayı hhazırlayana kadar.birde gaz problemimiz var sizler düşünün artık halimi ara sıra bende zivanadan çıkıyorum.kızıyorum bağırıyorum.eeee sonunda çok üzülüyorum ama bende insanım.mesela en son dün gece kapıştık elvinle.zillli memede uyucam diyo yerine yatırıyorum ağlıyor,kucagıma alıyorum memeye burnunu dayıyo uyuyo.bende kızdım biraz
inşallah bu günler tez zamanda geçicek ve güzel günler başlıcak hepimiz için

çikolata gerçekten gaz yapar mı ne diyosunuz.bebişim çok gazlı ama bende çikolata yemeden yaşayamam

Merhaba kızlar ,ben sürekli şükrediyorum bu güzel melekleri bana verdigi icin çünkü cok zor buldum onları ...evet cok zor evet belki insanlıktan çıktık hepimiz evet belki evimizi bok götürüyor ama bu günler geçecek ve biz bebeklerimizle cok güzel vakitler geciricez ...
Anne olmak böyle biseymis demekki.sadece sabır edeceğiz ,sabretmenin ne olduğunu ben şimdi anladım.allah hepimize kolaylıklar versin.

Evet yavaş yavaş gaz sıkıntımız olacak gibi görünüyor, kızım bugün huzursuzdu biraz. Hayırlısı ,inşallah bu konu kabusumuz olmaz...Kontrolümüz vardı 150 gr. almış, boyu da 47 cm olmuş, dr "gayet iyi" dedi. Çok şükür sarılık değerimiz de düşük çıktı. Bugün bir daha uğrayamam diye oğlumun sütünü erken götürmüştüm. "Giysi falan varsa yanınızda bugün çıkarmayı düşünüyoruz" dediler. Bebek çantamızda kızımın yedek kıyafetleri vardı, hatta koyarken de aklıma gelmişti "Bir de Burak'ı çıkaralım derlerse yarın" diye. Kızımı ben kucağıma aldım, ana kucağı-oto koltuğuna da Burak'ı koyduk. Oğlumu pembiş pembiş kıyafetlerle eve getirdik Artık . .

Tuğba, sağ olsun şimdilik annem yanımda ama 1 aya kadar o da gider sanırım. Annem destek oluyor ama senin annen gibi sağlık problemleri var. yardım etse yoruluyor diye üzülüyorum. Evin düzeni bozulsa, dağılsa bu sefer de kendi kendimi yiyorum. Her şey dört dörtlük olsun istiyorum. Çok fazla şey istiyorum galiba... Her şeye rağmen allah, büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin. Kayınvalidem de geldi bugün. Çok şükür en azından bir süre destek olurlar bana. Ben de bu sırada bir düzen oluşturmaya çalışırım. Genelde bebeklerimle kendim ilgilenmeye çalışıyorum, yetişemediğim yerde destek istiyorum. Giderlerse bocalamak istemiyorum, bu yüzden baştan olayı sıkı tutmam gerek.
Her birimiz benzer ve farklı zorluklar yaşıyoruz. Allah hepimize kolaylıklar versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…