- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
bonny malesef herşey dört dörtlük olmuyor. ev dağınık oluyor, bebekler biraz pasaklı büyüyor. anne baba kendine iyi bakamıyor. evde idareten yemek pişiyor. allah annemden razı olsun, yine de o halde bebeklerin birine yetişiyor. hiç olmazsa evde bir ses bir soluk oluyor. bir çok şeye sinirleniyorsun kızıyorsun ama ya annem olmasaydı diyorsun. her şey istediğin gibi olmasa da en ufak bir yardımı bile yetiyor.ne olursa olsun hakkını ödeyemem. zor bir süreç gerçekten yaşadığımız. bu yeni hayata alışmak bir süreç gerektiriyor. şahsen ben daha alışamadım. bebekler sorunsuzken bir şey yoktu. ama problemleri başlayınca birden ruhum değişti. mutsuz bir insan oldum. kendimi çok sorgulamaya başladım bu sıralar. iyi bir annemiyim diye. çok of demeye başladım çünkü. oysa annem bebeklere bakarken sürekli severek bakıyor, konuşuyor kızlarımla, çocuklar ağladığında suratını buruşturmuyor. ama ben hemen ofluyorum. bugün kendimle konuştum. daha dikkat edeceğim. sonuçta onlar bilerek yapmıyor bunları. neden annem en zor anlarda bile sevgiyle bakıyor, konuşuyor? tabi ki bebeklerimi çok seviyorum ama içimde bir şey beni çok huzursuz ve mutsuz ediyor. onu içimden def edemiyorum. sanırım sebebi şu hormonlar. onların etkisinden nasıl kurtulacağım bilmiyorum. süt üreten hormonlarla ilgiliymiş. maşallah ben süt üretim tesisi gibiyim. bu gidişle zor düzelirim gibime geliyor.Evet yavaş yavaş gaz sıkıntımız olacak gibi görünüyor, kızım bugün huzursuzdu biraz. Hayırlısı ,inşallah bu konu kabusumuz olmaz...Kontrolümüz vardı 150 gr. almış, boyu da 47 cm olmuş, dr "gayet iyi" dedi. Çok şükür sarılık değerimiz de düşük çıktı. Bugün bir daha uğrayamam diye oğlumun sütünü erken götürmüştüm. "Giysi falan varsa yanınızda bugün çıkarmayı düşünüyoruz" dediler. Bebek çantamızda kızımın yedek kıyafetleri vardı, hatta koyarken de aklıma gelmişti "Bir de Burak'ı çıkaralım derlerse yarın" diye. Kızımı ben kucağıma aldım, ana kucağı-oto koltuğuna da Burak'ı koyduk. Oğlumu pembiş pembiş kıyafetlerle eve getirdik Artık ..
Tuğba, sağ olsun şimdilik annem yanımda ama 1 aya kadar o da gider sanırım. Annem destek oluyor ama senin annen gibi sağlık problemleri var. yardım etse yoruluyor diye üzülüyorum. Evin düzeni bozulsa, dağılsa bu sefer de kendi kendimi yiyorum. Her şey dört dörtlük olsun istiyorum. Çok fazla şey istiyorum galiba... Her şeye rağmen allah, büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin. Kayınvalidem de geldi bugün. Çok şükür en azından bir süre destek olurlar bana. Ben de bu sırada bir düzen oluşturmaya çalışırım. Genelde bebeklerimle kendim ilgilenmeye çalışıyorum, yetişemediğim yerde destek istiyorum. Giderlerse bocalamak istemiyorum, bu yüzden baştan olayı sıkı tutmam gerek.
Her birimiz benzer ve farklı zorluklar yaşıyoruz. Allah hepimize kolaylıklar versin...
inşallah bitecek şu sıkıntılar. gün sayıyorum valla. bugün 57 günlüğüz başak. büyük kızım 2 kilo aldı, küçük kızım 1,5 kilo aldı. 3 gün önce durum böyleydi. son bir haftada küçük kızımın kilo alımı baya yavaşladı. ona canımı sıkıyorum bir de. bir haftadır süt içirmek işkence olduç içmiyor. 10 ml 10 ml içiyoruz. ıkınıyor kabız olduğu için. kabız olunca bağırsak gazı da oluyor. doktor gaz olunca kusar da iştahı da azalır demişti. 2. ayda daha da artar bu durum dedmişti. kilo alımı etkilenmeye başladı. bir de bana da işkence oluyor. sürekli elimde biberon zorla 10 ml 10 ml içiriyorum. sinirlerim çok geriliyor. o kadar uğraşıyorum, ya kusuyor ya da bakıyorum ki çok az kilo almış. dün doktora danışmadan kızıma kimyonlu rezene çayı içirmeye başladım. dünden beri kendi kendine kakasını yapmaya başladı ve çok güzel de gaz çıkarıyor. evde sürekli osuruk sesi :) belki gazını çıkarır da süt içmesi düzelir diye dua ediyorum.
büyük kızımı doyurmak da işkence. süt içir sonra bir saat mide gazı çıkar. 5-6 kere mide gazı çıkarıyor. normalde bir kerede çıkar bebeklerde. biimkisi nasıl hava yutuyorsa 5-6 kere de çıkıyor. beni asıl o büyük kızım yoruyor. sürekli sırtını dövüyoruz. annem giderse zor olacak. en azından birinin problemi olmasa. biriyle bir saat uğraşınca diğerinin de karnı acıkıyor. sonra onunla uğraıyorum. farkındaysan hiç giremiyorum internete. vaktimi alıyorlar baya.
sence kilo alımları iyi mi. aralarındaki fark açıldı baya. seninkiler de böyle miydi?
tuğba bence gayet iyi kilo almışlar,valla beimkilerede gıdım gıdım yediriyorum,yani 120 cc içipte 3 saat uyumuyolar ,bi 60 cc içiriyorum,sonra bi 30,bi 20 derken parça parça yediriyorum,seninkilerin şu gaz problemi bi geçseydi ,neyse 1 ay daha sabret,bak ondan sonra onlarda huzurlu olacak sende :)artı illa doktora sormana gerek yok,sonuçta sıkıntısını sen çekiyosun,ben doktora ilk sorduğumda gaz için kesin bişey yok dedi,yok da öyle çekelim mi,bende kendimce çareler aradım,sonuçta habersiz önemli bi ilaç kullanmıyoruz,çaresini bulduysan devam et,bizim odaya gaz kokusundan bazen girilmiyo bile,bırak rahat rahat bıraksın çocuklar:)
benim küçük oğlum en başından beri hep yavas kilo aldı,öbürüde tam tersi iyi kilo aldı,o yüzden aralarındaki fark hep açıldı maalesef,artık takmıyorum,çok şükür sağlıklılar ya ,napıyım alıştım,inş.prenseslerinin gaz sorunu en kısa zamanda hallolur,sonra çok mutlu olacaksın:)
bizimde öyle,annem o kadar güzel ilgileniyo ki,ama ben sabredemiyorum işte,,bazen kızıyorum,sonra pişman oluyorum,sende biraz daha sabret,1 ayınız kaldı
bonny malesef herşey dört dörtlük olmuyor. ev dağınık oluyor, bebekler biraz pasaklı büyüyor. anne baba kendine iyi bakamıyor. evde idareten yemek pişiyor. allah annemden razı olsun, yine de o halde bebeklerin birine yetişiyor. hiç olmazsa evde bir ses bir soluk oluyor. bir çok şeye sinirleniyorsun kızıyorsun ama ya annem olmasaydı diyorsun. her şey istediğin gibi olmasa da en ufak bir yardımı bile yetiyor.ne olursa olsun hakkını ödeyemem. zor bir süreç gerçekten yaşadığımız. bu yeni hayata alışmak bir süreç gerektiriyor. şahsen ben daha alışamadım. bebekler sorunsuzken bir şey yoktu. ama problemleri başlayınca birden ruhum değişti. mutsuz bir insan oldum. kendimi çok sorgulamaya başladım bu sıralar. iyi bir annemiyim diye. çok of demeye başladım çünkü. oysa annem bebeklere bakarken sürekli severek bakıyor, konuşuyor kızlarımla, çocuklar ağladığında suratını buruşturmuyor. ama ben hemen ofluyorum. bugün kendimle konuştum. daha dikkat edeceğim. sonuçta onlar bilerek yapmıyor bunları. neden annem en zor anlarda bile sevgiyle bakıyor, konuşuyor? tabi ki bebeklerimi çok seviyorum ama içimde bir şey beni çok huzursuz ve mutsuz ediyor. onu içimden def edemiyorum. sanırım sebebi şu hormonlar. onların etkisinden nasıl kurtulacağım bilmiyorum. süt üreten hormonlarla ilgiliymiş. maşallah ben süt üretim tesisi gibiyim. bu gidişle zor düzelirim gibime geliyor.
şaka bir yana bir an önce gücümü toparlamalıyım. kızların da sorunları düzelsin sanırım dünyanın en mutlu annesi olacağım.
Basaga katiliyorum
paptyacim su kirk olayi yalan ama 3 ay degil bence... Biz 2 aylik oldul degismeye basladilar inaniyorum bi ay sonra daha iyi olcak...
Ben cok zorlaniyorum ama biraz daha iyiyim hem bebeklere alistim hemde kendime vakit ayirmaya basladim
birazcuk daha sabir hepimiz icin
inşallah bitecek şu sıkıntılar. gün sayıyorum valla. bugün 57 günlüğüz başak. büyük kızım 2 kilo aldı, küçük kızım 1,5 kilo aldı. 3 gün önce durum böyleydi. son bir haftada küçük kızımın kilo alımı baya yavaşladı. ona canımı sıkıyorum bir de. bir haftadır süt içirmek işkence olduç içmiyor. 10 ml 10 ml içiyoruz. ıkınıyor kabız olduğu için. kabız olunca bağırsak gazı da oluyor. doktor gaz olunca kusar da iştahı da azalır demişti. 2. ayda daha da artar bu durum dedmişti. kilo alımı etkilenmeye başladı. bir de bana da işkence oluyor. sürekli elimde biberon zorla 10 ml 10 ml içiriyorum. sinirlerim çok geriliyor. o kadar uğraşıyorum, ya kusuyor ya da bakıyorum ki çok az kilo almış. dün doktora danışmadan kızıma kimyonlu rezene çayı içirmeye başladım. dünden beri kendi kendine kakasını yapmaya başladı ve çok güzel de gaz çıkarıyor. evde sürekli osuruk sesi :) belki gazını çıkarır da süt içmesi düzelir diye dua ediyorum.
büyük kızımı doyurmak da işkence. süt içir sonra bir saat mide gazı çıkar. 5-6 kere mide gazı çıkarıyor. normalde bir kerede çıkar bebeklerde. biimkisi nasıl hava yutuyorsa 5-6 kere de çıkıyor. beni asıl o büyük kızım yoruyor. sürekli sırtını dövüyoruz. annem giderse zor olacak. en azından birinin problemi olmasa. biriyle bir saat uğraşınca diğerinin de karnı acıkıyor. sonra onunla uğraıyorum. farkındaysan hiç giremiyorum internete. vaktimi alıyorlar baya.
sence kilo alımları iyi mi. aralarındaki fark açıldı baya. seninkiler de böyle miydi?
kesinlikle bu kırk olayı yalan. kırktan sonra başlıyor problemler. 2. ayda tavan yapıyor çocukların problemi. papatya çok iyi anlıyorum seni. çok yıprattın kendini. ama ya sabır demekten başka bir şey yok sanırım. benim annem yanımda ama yine de hiç bir şey yetişmiyor. bence ikanlarını zorla sana günde 2 saatliğine gelecek bir yardımcı tut. evin işlerini halletsin. sen uğraşma. benim de imkanım yoktu ama zorluyoruz. annem giderse ve bebekler düzelmezse bakıcı şart gibi. en azından bir kaç ay. bence bir kaç aylığına biriyle anlaşabilirsin. bunu kendin için yap. önce bizim sağlıklı olmamız gerek, her şey bize bakıyor çünkü. sabırlar diliyorum.
sanırım hepimiz aynı zorlu süreçten geçiyoruz.bende aynı 28 günlük oldular ve ben bu süreç zarfında ömrümü pijamayla geçiriyorum,saçım fönsüz gezmezken şimdi tarayamıyorum bile.benimkilerde çok sık uyanıyorlar.ve uyandılkarı anda çıldırmış gibi ağlıyolar ben mamayı hhazırlayana kadar.birde gaz problemimiz var sizler düşünün artık halimiara sıra bende zivanadan çıkıyorum.kızıyorum bağırıyorum.eeee sonunda çok üzülüyorum ama bende insanım.mesela en son dün gece kapıştık elvinle.zillli memede uyucam diyo yerine yatırıyorum ağlıyor,kucagıma alıyorum memeye burnunu dayıyo uyuyo.bende kızdım biraz
inşallah bu günler tez zamanda geçicek ve güzel günler başlıcak hepimiz için
bonny malesef herşey dört dörtlük olmuyor. ev dağınık oluyor, bebekler biraz pasaklı büyüyor. anne baba kendine iyi bakamıyor. evde idareten yemek pişiyor. allah annemden razı olsun, yine de o halde bebeklerin birine yetişiyor. hiç olmazsa evde bir ses bir soluk oluyor. bir çok şeye sinirleniyorsun kızıyorsun ama ya annem olmasaydı diyorsun. her şey istediğin gibi olmasa da en ufak bir yardımı bile yetiyor.ne olursa olsun hakkını ödeyemem. zor bir süreç gerçekten yaşadığımız. bu yeni hayata alışmak bir süreç gerektiriyor. şahsen ben daha alışamadım. bebekler sorunsuzken bir şey yoktu. ama problemleri başlayınca birden ruhum değişti. mutsuz bir insan oldum. kendimi çok sorgulamaya başladım bu sıralar. iyi bir annemiyim diye. çok of demeye başladım çünkü. oysa annem bebeklere bakarken sürekli severek bakıyor, konuşuyor kızlarımla, çocuklar ağladığında suratını buruşturmuyor. ama ben hemen ofluyorum. bugün kendimle konuştum. daha dikkat edeceğim. sonuçta onlar bilerek yapmıyor bunları. neden annem en zor anlarda bile sevgiyle bakıyor, konuşuyor? tabi ki bebeklerimi çok seviyorum ama içimde bir şey beni çok huzursuz ve mutsuz ediyor. onu içimden def edemiyorum. sanırım sebebi şu hormonlar. onların etkisinden nasıl kurtulacağım bilmiyorum. süt üreten hormonlarla ilgiliymiş. maşallah ben süt üretim tesisi gibiyim. bu gidişle zor düzelirim gibime geliyor.
şaka bir yana bir an önce gücümü toparlamalıyım. kızların da sorunları düzelsin sanırım dünyanın en mutlu annesi olacağım.
hu hu, kimse var mı? çok yorgunum, bugün temizlik günüydü. temizlikçi geldi. etrafında döndüm.
büyük kızımı doyurmak işkenceydi. bir doyurmada 5-6 kere gaz çıkarıyor. çıkarmazsa çok ağlıyor. 2. ayımız bitiyor yakında. daha şiddetlendş bu durum. umarım azalarak devam eder.
anneme bir gece boyunca sen bak çocuklara biz bir gecebile olsa uyuyalım demek istiyorum. ama ona da kıyamıyorumş gündüz yoruluyor. gece rahat etsin bari. ama çok şey de istemiyorum sanırım. sadece bir gece. gerçi bebeklerin sesini duyduğumda dayanamam ben de kalkarım ya.
dinlenmeye ihtiyacım var ama. gündüz hiç uyumuyorumi dinlenmiyorum.
hu hu, kimse var mı? çok yorgunum, bugün temizlik günüydü. temizlikçi geldi. etrafında döndüm.
büyük kızımı doyurmak işkenceydi. bir doyurmada 5-6 kere gaz çıkarıyor. çıkarmazsa çok ağlıyor. 2. ayımız bitiyor yakında. daha şiddetlendş bu durum. umarım azalarak devam eder.
anneme bir gece boyunca sen bak çocuklara biz bir gecebile olsa uyuyalım demek istiyorum. ama ona da kıyamıyorumş gündüz yoruluyor. gece rahat etsin bari. ama çok şey de istemiyorum sanırım. sadece bir gece. gerçi bebeklerin sesini duyduğumda dayanamam ben de kalkarım ya.
dinlenmeye ihtiyacım var ama. gündüz hiç uyumuyorumi dinlenmiyorum.
benim sütüm yeterli çok şükür. hatta dondurucuda neredeyse 2 aylık stoğum bile var. nazar değer diyorlar ama. artık koyacak yerim bile yok. yeni aldımğım dondurucu da doldu artık. süt bankası olayı gerçekleşse vereceğim direkt.Arkadaşlar uzun bir aradan sonra selam:)
Çok yoğun geçen günlerde çok istesem de yazmaya fırsat bulamıyorum geriye dönük ancak okuyabildim yazılanları. Biz kızlarımda 1 ayı tamamladık. Ben koşturmaktan ne ameliyatlı halimi ciddiye alabildim, ne dinlenebildim. Sabah ne zaman akşam ne zaman hangi gündeyiz farkında değilim hakikaten:)) ikisinin de uyuduğu aralıklarda ne yapacağımı şaşırıyorum, duş yapmak, uyumak, birşeler yiyip içmek, arayanlarla telefonla konulmak, iş için maillerimi okumak, tv izlemek, evle ilgilenmek hangisine yetişsem derken biri uyanıveriyor. hamilelikte aldığım 18 kiloyu verdim hiç fark etmeden, vücut olarak eski halime dönmek çok güzel... Çok uykusuzum hepimiz gibi, gecede ortalama 2-3 saat uyku ancak. Bütün zorluklar yanında çok mutluyum ve kızlarıma baktığım her an binlerce şükrediyorum, hele onlara kavuşmak için geçirdiğim günleri ve zorlu süreçleri düşününce... Bazen uyurlarken bile özlüyorum:)) benle ilgili en önemli sıkıntı sütümün istediğim gibi olmaması, ne denediysem de artmadı ne yazık ki, büyük kızım emmiyor, küçük kızımın emmesi de yeterli değil, 3 saate bir sağamıyorum vaktim olamayabilşyor ancak düzenli sağıyorum hastane tipi pompa ile sütümü biberonla veriyorum, önceden günlük tüketimlerinin yarısına yetiyordu şimdi yeme miktarları artınca yarıdan fazlası mama oldu mecburen... Düzgün beslenemedim yeterli su içemiyorum bunlara bile zaman bulamıyorum ne yazık ki. Bu zamandan sonra artarmı bilmiyorum, inşallah diyeyim...
İkizler hakikaten çok özel, bakmak çok zor ve yorucu bu bir gerçek, bazen 2 kişi bile yetmiyor, 3-4 kişi gerekiyor, tek bakan arkadaşlar nasıl başarıyorsunuz anlamış değilim ve tebrik ediyorum. İkisi aynı anda uyanık olunca ve ağlayınca çaresiz kalıyor insan. Biz eşimde veya ablamla bakıyoruz saatlerine göre.
1 ay sonunda büyük kızım 1 kg küçüğüm 800 gr kadar aldı doktor küçüğün gelişimini yeterli bulmuyor ancak arttıramadık işte. İkisinn arasındaki kilo farkının açılmaması da önemli dedi. Küçük kızımın yenidoğan reflüsü ve gaz problemi var, sizlerin de bahsettiği gibi yedirmek, kusmamasını sağlamak ve gaz krizlerini geçirmek çok yorucu bazen de üzücü oluyor. Durumum yazdıklarınızla aynı.. Ne yazık ki çok ağlıyor... Reflüsü için Aptamil AR mamasına geçtik, ağzından burnundan geri gelmesi ve kusma problemine önemli düzelme sağladı, kıvamlı bir mama sanırım o nedenle geri çıkamıyor, bu konuda sorun yaşayanlara öneririm. Bu mama sayesinde yediği miktarı arttırıyorum yavaş yavaş. Gaz için rezene çayı ve yeni yeni acı elma yağını badem yağı ile karıştırıp deniyorum. Büyük kızım çok beyaz tenli ve cildi hassas, onda da çok dikkat etmeme rağmen pişik ve cilt döküntüsü sorunları oluyor. 10 gün sonra kalça ultrasonları var, doktor 1. Ay aşılarını 2. Aya aldı daha toparlanmış olsunlar diye.
3 satte bir kalkıyorlar ve hemen yemek istiyorlar deli gibi ağlayıp, benim gibi sabırsız olmuşlar:)
Ben alışırlar kısmını boşvererek ihtiyaç duydukları her an kucağıma ve gerekirse yatağa yanımıza alıyorum. Biz onlara hasretiz, bebekler için de güven ve sevgi alışverişi için kucakta olmak çok önemli. Doktorumuz 2. Ay sonuna kadar alışkanlık edinmezler dedi bu arada bilginiz olsun:)) durumun biraz dengelemesi, yemek saatlerinin arasının ve dolayısıyla gece uykularının iyileşeceği günleri bekliyorum:)
Burada yazışmalar azaldı, Facebook'ta nerede?
Hepinize çok sevgiler Allah çocuklarımıza sağlık, bizlere her yönden güç kuvvet versin:)) inşallah daha sık yazacağım...
annem gitmeden uyku dopingi yapmak şart.
5,6 kere gaz gerçekten çok zor ya
ben bir kere çıkartınca bile çok mutlu oluyorum ama
2 kere çıkardıkları zaman bizimkiler huzura eriyor
ben dün yine çıldırdım ve oturdum ağladım
kayınvalidem bana kıyamamış
beni kaldırmamış
gece ben iki kere kendiliğimden uyandım süt için
sonra sabah 7 de fırladım kalktım yataktan
koştum bebeklerimin yanına
ama kendime gelmişim
doping olur sana da bir gece uyumak
ben yine birsey soracagim.emzik almadim hangi markayi tavsiye ediyorsunuz?bide biberon dr brows aldim birer tane.lansinoha uyumluymus.ama o anda belki farkli bi marka tavsiye edersiniz diye sadece birer tane aldim.ne dersiniz?baska markami ve kac tane almaliyim.simdiden tesekkurler.bu yogunlukta bizede vakit ayirdiginiz icin
ben de çok araştırmıştım zamanında ve dr brownsta karar kılıp almıştım çok da memnunum ..emzikte de nuk almıştım ondan da memnunumben yine birsey soracagim.emzik almadim hangi markayi tavsiye ediyorsunuz?bide biberon dr brows aldim birer tane.lansinoha uyumluymus.ama o anda belki farkli bi marka tavsiye edersiniz diye sadece birer tane aldim.ne dersiniz?baska markami ve kac tane almaliyim.simdiden tesekkurler.bu yogunlukta bizede vakit ayirdiginiz icin
Kizlar rota asisi 2 dozmus 3.ayimizda yaptiracagiz digeri 2 ay sonra mi... Bu arada haftayA gidiyorum... Kac valiz hazirlayacam cok merak ediyorum
Ben emzikte Avent yenidoğan gündüz ve gece emziğini kullanıyorum, halen alıştıklarını söyleyemem ama ara sıra alıyorlar.
Biberonda da çok denedim en sonunda Dr. Brown da rahat ettik, 1 numara yenidoğan ucu ile camine plastik iki çeşidini de kullanıyorum. Başta 2 tane almıştım, şu an 8 tane var, bazen bu bile yetmiyor yıkayıp sterilize etmeye:) Birde Bebedor çok amaçlı kullanım için minik biberonlar var, en başta onlardan kullandık, şimdi de ara sıra kullanıyoruz, boyutları ve emzik deliğinin rahat olması nedeniyle kızlar çok rahat içiyor.
Bazı şeyler denemeden bilinmiyor gerçekten:) Allah kolaylık versin...
ben de çok araştırmıştım zamanında ve dr brownsta karar kılıp almıştım çok da memnunum ..emzikte de nuk almıştım ondan da memnunum
biz de
yok 1 ay ara ile ..[/QUOTE
cok tesekkurler arkadaslar.gerisinide dr brownstan almaya karar verdim sayenizde
piyasada 2 markanın rotavirüs aşısı var. biri rotarix fiyatı 140 tl, diğeri rotateq fiyatı 110 tl..rotarix ağızdan 2 doz olarak ya 2. ve 4. aylarda yada 3. ve 5. aylarda 2 ay arayla yapılıyor...eğer rotateq almışsanız 3 doz şeklinde yapılıyor oda 2.-4. ve 6. aylarda yapılıyor... ilkinde hangi aşıyı kullandıysanız ikincisinde de onu kullanmanız gerekiyor..Kizlar rota asisi 2 dozmus 3.ayimizda yaptiracagiz digeri 2 ay sonra mi...
Kizlar rota asisi 2 dozmus 3.ayimizda yaptiracagiz digeri 2 ay sonra mi... Bu arada haftayA gidiyorum... Kac valiz hazirlayacam cok merak ediyorum
biz de ilk rota aşımızı yaptıracağız bu hafta.
ayrın 2. ayımız doluyor. her şey aynı şekilde ilerliyor. kızımın biri 3, diğeri 4 kilo oldu. artık uyku sürelerini uzatmak istiyorum ama son 3 haftadır içtikleri süt miktarını artıramıyorum şu gaz problem yüzünden. 2 saatte bir uyandırıyordum, şimdi 3 saat yapmak istiyorum. bu yüzden daha fazla içemelri gerek bir seferde. onu da beceremiyoruz şimdilik. hatta küçüğüm artık yarım saatte bir içiyor azar azar. onun süt içme düzeni hepte bozuldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?