2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
bonny malesef herşey dört dörtlük olmuyor. ev dağınık oluyor, bebekler biraz pasaklı büyüyor. anne baba kendine iyi bakamıyor. evde idareten yemek pişiyor. allah annemden razı olsun, yine de o halde bebeklerin birine yetişiyor. hiç olmazsa evde bir ses bir soluk oluyor. bir çok şeye sinirleniyorsun kızıyorsun ama ya annem olmasaydı diyorsun. her şey istediğin gibi olmasa da en ufak bir yardımı bile yetiyor.ne olursa olsun hakkını ödeyemem. zor bir süreç gerçekten yaşadığımız. bu yeni hayata alışmak bir süreç gerektiriyor. şahsen ben daha alışamadım. bebekler sorunsuzken bir şey yoktu. ama problemleri başlayınca birden ruhum değişti. mutsuz bir insan oldum. kendimi çok sorgulamaya başladım bu sıralar. iyi bir annemiyim diye. çok of demeye başladım çünkü. oysa annem bebeklere bakarken sürekli severek bakıyor, konuşuyor kızlarımla, çocuklar ağladığında suratını buruşturmuyor. ama ben hemen ofluyorum. bugün kendimle konuştum. daha dikkat edeceğim. sonuçta onlar bilerek yapmıyor bunları. neden annem en zor anlarda bile sevgiyle bakıyor, konuşuyor? tabi ki bebeklerimi çok seviyorum ama içimde bir şey beni çok huzursuz ve mutsuz ediyor. onu içimden def edemiyorum. sanırım sebebi şu hormonlar. onların etkisinden nasıl kurtulacağım bilmiyorum. süt üreten hormonlarla ilgiliymiş. maşallah ben süt üretim tesisi gibiyim. bu gidişle zor düzelirim gibime geliyor.
şaka bir yana bir an önce gücümü toparlamalıyım. kızların da sorunları düzelsin sanırım dünyanın en mutlu annesi olacağım.

çok zor gerçekten ALLAH hepimize kolaylık versin ..ama sen yine de mutlu olmaya çalış ,en azından küçük şeylerle de olsa mutlu olmaya çalış.çünkü senin mutsuzluğun stresin bebeklere de yansıyor buna emin ol ,sen ne kadar sabredersen mutlu olursan bebek de onu hissediyor ,bir de ben bir yerde okumuştum nasıl mucizevi bişeyse annesin stresi süte de geçiyormuş ve bebek o sütü içince o da huysuz oluyormuş.ALLAHın hikmeti işte .çok ilginç gelmişti bu bana biliyormusun ve o günden sonra ne olursa olsun sinirlenmemeye ,hep mutlu olmaya çalıştım ve bunun faydası var..sinirlendiğini huysuz olduğunu o el kadar bebek anlıyor ve ona da geçiyor o gerginlik ..ama mutluysan o da düzeliyor zamanla ..RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inş.

uykuları düzelsin, ben de uyuyabileyim başka bir şey istemiyorum

benim de oğlum bir seferde mamasını yiyip karnını doyuruyor
ama kızıma ben de 30cc bir süre sonra 20cc şeklinde veriyorum

gaz problemimiz başladı
iki gündür abartmıyorum öğleden sonra bir başlıyorlar
5 saat bağırıyorlar
meğerse şam fıstığı gaz yaparmış
ben de dün ve bugün çokça yemiştim
yavrularımın resmen bağırmaktan sesi kısıldı
aman kızlar dikkat edin
zira benimkiler çıldırdı

Tuğba aynı şeyleri düşünmüşüz
kayınvalidem veya annem yanımdayken bebekler çıldırdığı anda ben daha az tahammülkar oluyorum
onlar hep sevgi dolular bebeklerime
ama maalesef ben öyle değilim
dün onlar 5 saat ağlayınca
sinirlendim
sonra oturdum ben de ağladım
sonra bir sinirle gittim yattım
sonra sen napıyorsun dedim kendi kendime
dua ettim, ağladım
rahatladım
sonra ikisini de banyo yaptırdım
sonra uyudular, onları uyurken görünce kendi kendime kötü bir anne olduğumu düşündüm
çok üzüldüm hem de çok

inşallah, sanırım hepimizin tek dileği bu
zaman geçsin ve her şey düzene girsin

hu hu, kimse var mı? çok yorgunum, bugün temizlik günüydü. temizlikçi geldi. etrafında döndüm.
büyük kızımı doyurmak işkenceydi. bir doyurmada 5-6 kere gaz çıkarıyor. çıkarmazsa çok ağlıyor. 2. ayımız bitiyor yakında. daha şiddetlendş bu durum. umarım azalarak devam eder.
anneme bir gece boyunca sen bak çocuklara biz bir gecebile olsa uyuyalım demek istiyorum. ama ona da kıyamıyorumş gündüz yoruluyor. gece rahat etsin bari. ama çok şey de istemiyorum sanırım. sadece bir gece. gerçi bebeklerin sesini duyduğumda dayanamam ben de kalkarım ya.
dinlenmeye ihtiyacım var ama. gündüz hiç uyumuyorumi dinlenmiyorum.

tuğba senin kv den hiç bi fayda yok mu,yani yaşlı mı,çalışıyo mu,yardım etmez mi,uzak mı falan filan....
bi de komşuların nasıldır,yani az çok senin huyunu suyunu bilir,mesela karşı komşunla anlaşsan uygun bi fiyata,sana 2, 3 aylığına yardımcı olmaz mı,hatta bekar evde duran komşu,akraba kızı falan olmaz mı

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra selam:)
Çok yoğun geçen günlerde çok istesem de yazmaya fırsat bulamıyorum geriye dönük ancak okuyabildim yazılanları. Biz kızlarımda 1 ayı tamamladık. Ben koşturmaktan ne ameliyatlı halimi ciddiye alabildim, ne dinlenebildim. Sabah ne zaman akşam ne zaman hangi gündeyiz farkında değilim hakikaten:)) ikisinin de uyuduğu aralıklarda ne yapacağımı şaşırıyorum, duş yapmak, uyumak, birşeler yiyip içmek, arayanlarla telefonla konulmak, iş için maillerimi okumak, tv izlemek, evle ilgilenmek hangisine yetişsem derken biri uyanıveriyor. hamilelikte aldığım 18 kiloyu verdim hiç fark etmeden, vücut olarak eski halime dönmek çok güzel... Çok uykusuzum hepimiz gibi, gecede ortalama 2-3 saat uyku ancak. Bütün zorluklar yanında çok mutluyum ve kızlarıma baktığım her an binlerce şükrediyorum, hele onlara kavuşmak için geçirdiğim günleri ve zorlu süreçleri düşününce... Bazen uyurlarken bile özlüyorum:)) benle ilgili en önemli sıkıntı sütümün istediğim gibi olmaması, ne denediysem de artmadı ne yazık ki, büyük kızım emmiyor, küçük kızımın emmesi de yeterli değil, 3 saate bir sağamıyorum vaktim olamayabilşyor ancak düzenli sağıyorum hastane tipi pompa ile sütümü biberonla veriyorum, önceden günlük tüketimlerinin yarısına yetiyordu şimdi yeme miktarları artınca yarıdan fazlası mama oldu mecburen... Düzgün beslenemedim yeterli su içemiyorum bunlara bile zaman bulamıyorum ne yazık ki. Bu zamandan sonra artarmı bilmiyorum, inşallah diyeyim...

İkizler hakikaten çok özel, bakmak çok zor ve yorucu bu bir gerçek, bazen 2 kişi bile yetmiyor, 3-4 kişi gerekiyor, tek bakan arkadaşlar nasıl başarıyorsunuz anlamış değilim ve tebrik ediyorum. İkisi aynı anda uyanık olunca ve ağlayınca çaresiz kalıyor insan. Biz eşimde veya ablamla bakıyoruz saatlerine göre.

1 ay sonunda büyük kızım 1 kg küçüğüm 800 gr kadar aldı doktor küçüğün gelişimini yeterli bulmuyor ancak arttıramadık işte. İkisinn arasındaki kilo farkının açılmaması da önemli dedi. Küçük kızımın yenidoğan reflüsü ve gaz problemi var, sizlerin de bahsettiği gibi yedirmek, kusmamasını sağlamak ve gaz krizlerini geçirmek çok yorucu bazen de üzücü oluyor. Durumum yazdıklarınızla aynı.. Ne yazık ki çok ağlıyor... Reflüsü için Aptamil AR mamasına geçtik, ağzından burnundan geri gelmesi ve kusma problemine önemli düzelme sağladı, kıvamlı bir mama sanırım o nedenle geri çıkamıyor, bu konuda sorun yaşayanlara öneririm. Bu mama sayesinde yediği miktarı arttırıyorum yavaş yavaş. Gaz için rezene çayı ve yeni yeni acı elma yağını badem yağı ile karıştırıp deniyorum. Büyük kızım çok beyaz tenli ve cildi hassas, onda da çok dikkat etmeme rağmen pişik ve cilt döküntüsü sorunları oluyor. 10 gün sonra kalça ultrasonları var, doktor 1. Ay aşılarını 2. Aya aldı daha toparlanmış olsunlar diye.
3 satte bir kalkıyorlar ve hemen yemek istiyorlar deli gibi ağlayıp, benim gibi sabırsız olmuşlar:)

Ben alışırlar kısmını boşvererek ihtiyaç duydukları her an kucağıma ve gerekirse yatağa yanımıza alıyorum. Biz onlara hasretiz, bebekler için de güven ve sevgi alışverişi için kucakta olmak çok önemli. Doktorumuz 2. Ay sonuna kadar alışkanlık edinmezler dedi bu arada bilginiz olsun:)) durumun biraz dengelemesi, yemek saatlerinin arasının ve dolayısıyla gece uykularının iyileşeceği günleri bekliyorum:)
Burada yazışmalar azaldı, Facebook'ta nerede?
Hepinize çok sevgiler Allah çocuklarımıza sağlık, bizlere her yönden güç kuvvet versin:)) inşallah daha sık yazacağım...

5,6 kere gaz gerçekten çok zor ya
ben bir kere çıkartınca bile çok mutlu oluyorum ama
2 kere çıkardıkları zaman bizimkiler huzura eriyor
ben dün yine çıldırdım ve oturdum ağladım
kayınvalidem bana kıyamamış
beni kaldırmamış
gece ben iki kere kendiliğimden uyandım süt için
sonra sabah 7 de fırladım kalktım yataktan
koştum bebeklerimin yanına
ama kendime gelmişim
doping olur sana da bir gece uyumak

benim sütüm yeterli çok şükür. hatta dondurucuda neredeyse 2 aylık stoğum bile var. nazar değer diyorlar ama. artık koyacak yerim bile yok. yeni aldımğım dondurucu da doldu artık. süt bankası olayı gerçekleşse vereceğim direkt.
sütüm yeterli olduğu için sırf kusmaları kesilsin diye mamaya başlatmadı doktor. doğru aslında. anne sütüne gaviscon infant katıyoruz. o engelliyor kusmayı. ama büyük kızın gazı kusturuyor bu sefer. artık kabullenmeye başladım bu durumu. kilo verecekler diye korkuyordum. çok şükür vermiyorlar. kilo alımı azaldı ama. şu 3 ay bitsin o zaman hızlanırlar diye kendimi teselli ediyorum.

annem gitmeden uyku dopingi yapmak şart.

yasamadan anlasilmaz tabi ama zor gunler bizi bekliyor gibi...
Rabbim butun ikiz annelerinin yardimcisi olsun.islerimizi kolaylastirsin ins.

ben yine birsey soracagim.emzik almadim hangi markayi tavsiye ediyorsunuz?bide biberon dr brows aldim birer tane.lansinoha uyumluymus.ama o anda belki farkli bi marka tavsiye edersiniz diye sadece birer tane aldim.ne dersiniz?baska markami ve kac tane almaliyim.simdiden tesekkurler.bu yogunlukta bizede vakit ayirdiginiz icin

Ben emzikte Avent yenidoğan gündüz ve gece emziğini kullanıyorum, halen alıştıklarını söyleyemem ama ara sıra alıyorlar.

Biberonda da çok denedim en sonunda Dr. Brown da rahat ettik, 1 numara yenidoğan ucu ile camine plastik iki çeşidini de kullanıyorum. Başta 2 tane almıştım, şu an 8 tane var, bazen bu bile yetmiyor yıkayıp sterilize etmeye:) Birde Bebedor çok amaçlı kullanım için minik biberonlar var, en başta onlardan kullandık, şimdi de ara sıra kullanıyoruz, boyutları ve emzik deliğinin rahat olması nedeniyle kızlar çok rahat içiyor.
Bazı şeyler denemeden bilinmiyor gerçekten:) Allah kolaylık versin...

Kizlar rota asisi 2 dozmus 3.ayimizda yaptiracagiz digeri 2 ay sonra mi... Bu arada haftayA gidiyorum... Kac valiz hazirlayacam cok merak ediyorum

ben de çok araştırmıştım zamanında ve dr brownsta karar kılıp almıştım çok da memnunum ..emzikte de nuk almıştım ondan da memnunum
biz de

Kizlar rota asisi 2 dozmus 3.ayimizda yaptiracagiz digeri 2 ay sonra mi... Bu arada haftayA gidiyorum... Kac valiz hazirlayacam cok merak ediyorum

yok 1 ay ara ile ..

Kizlar rota asisi 2 dozmus 3.ayimizda yaptiracagiz digeri 2 ay sonra mi...
piyasada 2 markanın rotavirüs aşısı var. biri rotarix fiyatı 140 tl, diğeri rotateq fiyatı 110 tl..rotarix ağızdan 2 doz olarak ya 2. ve 4. aylarda yada 3. ve 5. aylarda 2 ay arayla yapılıyor...eğer rotateq almışsanız 3 doz şeklinde yapılıyor oda 2.-4. ve 6. aylarda yapılıyor... ilkinde hangi aşıyı kullandıysanız ikincisinde de onu kullanmanız gerekiyor..

Son düzenleme:

dosba biz 2 ve 4.aylarda iki doz rotarix yaptırdık....hadi ya gidiyo musun,eşin için zor olacak,tabi senin içinde öyle ama,sen çocuklarla,ailenin yanında bi şekilde vakit geçireceksin ama o tamamen yalnız kalacak,neyse inş.en kısa zamanda dönersiniz,bu arada eminim onu da koyayım bunuda koyayım derken bütün evi toplayıp götürceksin kesin:)

Rota 2 doz demisti sizin anlattoginiz gibi 3 ve 5 te sanirim... Yinede dr.umuzu ararim
basakcim bende duygusala bagladim hic esimden ayrilmamistim cok zor geliyor... Bugun kargo ile besigi gonderecem... Simdiden valiz hazirlamaya basliyorum dedigin gibi evde bisi kalmayacak

biz de ilk rota aşımızı yaptıracağız bu hafta.
ayrın 2. ayımız doluyor. her şey aynı şekilde ilerliyor. kızımın biri 3, diğeri 4 kilo oldu. artık uyku sürelerini uzatmak istiyorum ama son 3 haftadır içtikleri süt miktarını artıramıyorum şu gaz problem yüzünden. 2 saatte bir uyandırıyordum, şimdi 3 saat yapmak istiyorum. bu yüzden daha fazla içemelri gerek bir seferde. onu da beceremiyoruz şimdilik. hatta küçüğüm artık yarım saatte bir içiyor azar azar. onun süt içme düzeni hepte bozuldu.

canım bence uyma sürelerinin yemeleriyle alakası yok
en azından benimkilerde durum böyle
oğlum 70 ya da 80 cc yiyor ama hemen uymuyor, uyduğunda da en fazla 1,5 saat uyuyup uyanıyor
kızım ise 50 ya da 60cc yiyor o da en fazla 1,5 saat uyuyor

45 günü geride bıraktık
değişen bir şey yok bence
kaka yapma sayıları azaldı sadece
uyku düzeni oluşmadı, oluşmuyor

kızlar 45 günlükken bebekleriniz ne kadar içiyorlardı?

oğlumun iştahı maşallah kızıma göre çok iyi
buna göre kilosu da iyi tabi
son durumlarını bilmiyorum ama sanki oğlum 1 kilo kadar fark attı kızıma

rota aşısı için doktorlarınız ne dedi?
ben henüz sormadım,
bir de fiyatı ne kadar bu aşının?
sizler yaptıracak mısınız?

oğlum iki gündür geceleri hiç uyumuyor
tüm dengem bozuldu uykusuzluktan,
huysuz biri oldum iyice

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…