- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
merhaba papatya. ben ve kızlarım çok iyiyiz. çok şükür bir sıkınıtımız yok. 4. ayımız bitmek üzere. her şey daha yolunda. kızlarının uykuları süpeeerrr. darısı başına.agulamaya, gülmeye başladılar. uyanık olduklarında kucak istiyorlar, tek zorluk bu bana şimdilik. tek başıma çok rahat idare ediyorum çok şükür. onlar büyüdükçe, tepki vermeye başladıkça daha keyifli oluyor. sana da uzak değil bu günler. yakında senden de duyarız umarım.tuğbacım nasılsın?
görüşemiyoruz epeydir.
dosba evinde olmana sevindim. anne baban kayınvalden vs. çok anlayışlı ve yardımcı olsalarda insanın kendi düzeni gibi olmuyor.gecemiz asilardan dolayi atesli gecti ama cok sukur huzursuz degillerdi
evet eve donmekten cok mutluyum Rabbim kimseyi evinden esinden cocuklarindan uzak etmesin (amin)
Aysun , hemen moralini bozma, bence 2 farklı doktora git ve ölçüm yaptır, bazen makineler hatalı ölçüm yapabiliyo, inşaallah bi sorun çıkmaz,kalbini ferah tut ki, yavrularında etkilenmesin
arkadaşlar merhaba. 5 haziran günü sezaryen ile ani dogum yaptım şimdi bebeklerim yanımda. çok şükür küveze girmeden direkt eve geldik maşallahları var.ama ben hiç iyi degilim... inanılmaz bir depresyon geçiriyorum, hastaneden eve geldigim gün aglama ve titreme nöbeti geçirdim bebekleri görmeye bile tahammül edemedim aynı odada yatamadım sabaha kadar eşimin kollarında titreye titreye agladım ben bu bebeklere bakamayacagım istemiyorum diye... o gece annem ve görümcem bebekleri mama ile doyurmaya ve uyutmaya çalıştılar oglum uyumuş ama kızım mamayı kabul etmemiş beni istemiş... vicdan azabı ayrı psikolojik çöküntü ayrı,ne yapacagımı şaşırdım... annem bir ay yanımda kalacak ama sonra gidecek,tek başıma nasıl bakacagım ne yapacagım yardım edin zor durumdayım...
bu arada dogdugumuz andan itibaren mama alıyoruz doktor vermezsen doymazlar dedi,siz mamaya ne zaman başladınız.[/
ömürlü olsun ..
bu durumun sadece çok normal olduğunu bilmeni isterim.ilk bebeğimde ben de erken yaptık bunu diye çok ağlamıştım.birden üzerime yük bindi dışarı çıkamaz..gezemez olmuştum.çünkü bebek olmadan önce çok rahat bir hayatımız vardı. ben ona bağlıyorum.
ama güzelliklerine şahit olunca..nasıl değişiyor herşey göreceksin.lohusa dönemim bitince hepsi geçti.geçecek..hiç üzme kendini.
Allah a emanet ol
arkadaşlar merhaba. 5 haziran günü sezaryen ile ani dogum yaptım şimdi bebeklerim yanımda. çok şükür küveze girmeden direkt eve geldik maşallahları var.ama ben hiç iyi degilim... inanılmaz bir depresyon geçiriyorum, hastaneden eve geldigim gün aglama ve titreme nöbeti geçirdim bebekleri görmeye bile tahammül edemedim aynı odada yatamadım sabaha kadar eşimin kollarında titreye titreye agladım ben bu bebeklere bakamayacagım istemiyorum diye... o gece annem ve görümcem bebekleri mama ile doyurmaya ve uyutmaya çalıştılar oglum uyumuş ama kızım mamayı kabul etmemiş beni istemiş... vicdan azabı ayrı psikolojik çöküntü ayrı,ne yapacagımı şaşırdım... annem bir ay yanımda kalacak ama sonra gidecek,tek başıma nasıl bakacagım ne yapacagım yardım edin zor durumdayım...
bu arada dogdugumuz andan itibaren mama alıyoruz doktor vermezsen doymazlar dedi,siz mamaya ne zaman başladınız.
bu arada dogdugumuz andan itibaren mama alıyoruz doktor vermezsen doymazlar dedi,siz mamaya ne zaman başladınız.
angelelif2, papatya50, ntugbagoksin yorumlarınız ve verdiginiz moraller için çok teşekkür ederim...
şimdi elhamdüllillah biraz daha iyiyim, sanırım yavaş yavaş düzeliyorum. sanırım uykusuzluk da etkiliyor siz çözebildiniz mi uykusuzluk sorununu, gündüz de pek uyuyamıyorum biri uyuyorsa digeri uyanık çünkü :) annemden allah razı olsun onsuz nasıl alışırdım bilmiyorum. ama gidecek kalacagım bebeklerle bir başıma... siz yalnız mı bakıyorsunuz nasıl bakıyorsunuz? bir yandan da diyorum allah sana iki tane vermiş, bu neyin şımarıklıgı diye... zaten uzun bir depresyon geçmişim var, böylelerde daha çok yaşanma olasılıgı varmış.
merak ettigim birşey daha var, benimkiler bir saat emiyorlar, uyuyakalıyorlar, yataga koyduktan 5 dakika sonra aç bir şekilde kalkıyorlar mama veriyorum ancak doyup uyuyorlar. sütüm var ama doyurmuyor sanırım. hep böyle gider mi yoksa doyuracagı bir zaman var mı?
memeden emmek daha zor bebekler için. yorulup uyumaları normal. karnını birazcık doyuruyor sonra yorgunluk daha ağır geliyor ve uyuyor. kısa bir süre sonra tekrar istiyor. canım ben sağıp biberonla veriyorum sütümü. hiç mamaya başlamadık. böylece karınlarını hemencecik doyurup uyuyuveriyorlar. sağop biberonla vermenin çocuklarırahat doyurmak açısından böyle bir kolaylığı var. tabi ki emzirme gibi olmaz, anne sıcaklığını çok da hissedemez ama sık sık acıkıp huzursuz ve uykusuz olmuyorlar en azından.
sen bilirsin ama bir iki gün sağıp biberonla vermeyi dene. belki mamaya ihtiyaç duymazsın. mama yerine daha çok anne sütü ağırlıklı beslenmiş olur bebeklerini. düzenli bir şekilde 3 saatte bir sağarsan sütün de artar. sütünü sağarsın, hazır bulunur dolapta, dışarı çıkar kısa bir yürüyüş yaparsın. rahatlamış ve o psikolojiden uzaklaşmış olursun. annen de bebekleri sağdığın sütle besler.
buradaki ikiz annelerinin %90 ı sağarak veriyor sütünü.
pompa çok acıtıyor ve sütü azaltıyor diyorlar dogru mu? ne tür bir pompa almalıyım?
ilk emzirirken de meme başları mafoluyor. aynı durum pompa için de geçerli. meme ucu bakımını yaparsan sorun yaşamazsın. sütü azaltmıyor. bilakis en başlarda pompanın sütü arttırdığını düşünüyorum. çünkü pompa bebeklerden daha kuvvetli çekiyor sütü. memeden süt boşaldıkça yerine yenisi salgılanıyor. pompa da bu işi çok iyi yapıyor. azaltsa buraki kimse sağıp vermezdi sütü. şimdi seni yanıltıyordur bebeklerni emzirerek doyuranlar. en başta annen kayınvalden belki de. benim annem de emzirmem için çok ısrar etti. ama olmuyor iki bebekle. çekemiyorlar ve doymuyorlar. sağıp verdim, onlar d a raht etti ben de. sütün daha çok arttı. hiç kuşkun olmasın. bence sağıp vermeyi dene. bebeğinin anne kokusunu alması içn de gün içinde 2 kere falan memeni verebilirsin.
boşa konuşmuyorum. sonuçta ikiz annesiyim ve tecrübemi aktarıyorum. başına gelmeyen bilemez.
annem degil de eşimin ailesi çok yanılttı evet. yaşamayan bilemez haklısın. saatlere mememde çocuklar ve doymuyorlar. ben de bütün gün oturup çocuk emziriyorum geceli gündüzlü ve çok bunaldım. eşimi göremiyorum aynı evde onu bile özledim. o eve geldiginde benim uykum geliyor yatıyorum, o yattıgında ben bebekler için ayaktayım... inşallah pompa rahatlatır beni yarın deneme maksatlı gelecek umarım senin gibi rahat ederim ben de. çok teşekkür ederim.
Milasis maşallah kırkınız çıkmış bızde bugun bır aylık olduk. Bızdede düzen olmadı hala . Bende yalancı emzık vermıyorum. Emziriyorum ne zaman isterlrse ozamn verıyorum bu bazen ıkı uc saatı buluuyo bazen bır sAtte amA sueterkı anne sutu aalsınlar memeyi bırakmasınlarda bıberona alışıp.ateşine gelince siz kendinizi ölçüyofmusunuz kaç diye . Ona göre ayarlayabılşrsın sık sık oda değiştrip odaları havalandırabılırsın. Kolay gelsin..merhaba kızlar...
yenı gelen arkadaslarımız olmuş, hoşgelmişler:) fazla gıremıyorum cunku bebıslerın uyku duzenı sureklı degısıyor.bızım kırkımız gecen hafta cıktı ama pek düzene gırmedı.bu surede ben de fazlasıyla yoruluyorum.tek basına bakan arkadaslarımıza hayranım.esım ben annem bazen zor yetısıyoruz.ev ıslerı zaten kaldı...ıkısı bırden aglayınca evde bır telas sormayın:)
deneyımlı ıkız annelerım...benım bebklerım ac olmasa da sureklı emmek ıstıyor.emzık aldım chıcco sılıkon damaklı ıstemedıler.bı tanesı cok kısa sure tutuyor gerı fırlatıyor.dıgerı agzına surmuyor.aventın sılıkon damaksız olanını aldım.onu da tam tersı, dıgerı bı sure tuttu fırlattı.dıger kızım ıse kesınlıkle ıstemedı.agzına sokunca kusacak gıbı yapıyor.emzık konusunda ne yapmalıyım?hıc kullanmasak zo olur mu? ya da hangısını alayım?
bır de bebklerınızın ateslerı normalde kaç çöıkıyor?bız gecen apar topar 37.7 ye varan atesle hastaneye gıttık.aglamaları da ateslerı de hastanede kalmadı.doktor evınız cok sıcakmıs ondan dıyor.37.2 ye kadar beklenebılır dıyor ama bzıımkılerın hep 37.4-5 cıvarında dedım..bırsey olmaz dedı.ama anlamadım evımızı ısteddıgım kadar serınleteyım olmaz cunku sıcak memleketteyız burda sımdı bıle cehennm sıcagı var
yeme saatlerımız ıkı saatte bır ama oğle ıle ıkındı arası 3 saat olabılıyor.ya da aksam 1,s5 saatte bır de olabılıyor.bu yeme sıklıgının arası ne zaman acılcacak kızlar? cok mu hızlı gıdıyoruz dıye endıselerım var.
rop muayenemızın ıkıncı kontrolune de gıttı.damarlanma tammanlanmamıs hala 1 ay sonra bı daha kontrol var.bızımkıler bızı takıp etmıyorlar.ne zaman olacak bu takıp ?sızın ne zaman baslamıstı? cok ıstıyorum baksınlar farketsınler...
gelelım benı en cok uzen baska bır mevzuya...
kucuk kızım hep saga cevırıyordu kafasını..nasıl ıstıyorsa yatsın dedım ama 3 gun once farkettım kı kafası duzlesmıs, yattıgı yan tarafı..ve yukarı dogu sıvrı bır gorunum almıs.dıger tarafı gayet duzgun. o kadar uzuldum kı o halıne:sımdı cevırıryorum ama ınatlasıyor benımle...çok uzgunum degısır mı bu duzleşme sorunu?
termometrende bir sorun olabilir. ne ile ölçüyorsun? civalı termometre eniyi sonucu verir.bir de eniyi ölçme yöntemi popodan ölçmedir. bir de öyle dene.merhaba kızlar...
yenı gelen arkadaslarımız olmuş, hoşgelmişler:) fazla gıremıyorum cunku bebıslerın uyku duzenı sureklı degısıyor.bızım kırkımız gecen hafta cıktı ama pek düzene gırmedı.bu surede ben de fazlasıyla yoruluyorum.tek basına bakan arkadaslarımıza hayranım.esım ben annem bazen zor yetısıyoruz.ev ıslerı zaten kaldı...ıkısı bırden aglayınca evde bır telas sormayın:)
deneyımlı ıkız annelerım...benım bebklerım ac olmasa da sureklı emmek ıstıyor.emzık aldım chıcco sılıkon damaklı ıstemedıler.bı tanesı cok kısa sure tutuyor gerı fırlatıyor.dıgerı agzına surmuyor.aventın sılıkon damaksız olanını aldım.onu da tam tersı, dıgerı bı sure tuttu fırlattı.dıger kızım ıse kesınlıkle ıstemedı.agzına sokunca kusacak gıbı yapıyor.emzık konusunda ne yapmalıyım?hıc kullanmasak zo olur mu? ya da hangısını alayım?
bır de bebklerınızın ateslerı normalde kaç çöıkıyor?bız gecen apar topar 37.7 ye varan atesle hastaneye gıttık.aglamaları da ateslerı de hastanede kalmadı.doktor evınız cok sıcakmıs ondan dıyor.37.2 ye kadar beklenebılır dıyor ama bzıımkılerın hep 37.4-5 cıvarında dedım..bırsey olmaz dedı.ama anlamadım evımızı ısteddıgım kadar serınleteyım olmaz cunku sıcak memleketteyız burda sımdı bıle cehennm sıcagı var
yeme saatlerımız ıkı saatte bır ama oğle ıle ıkındı arası 3 saat olabılıyor.ya da aksam 1,s5 saatte bır de olabılıyor.bu yeme sıklıgının arası ne zaman acılcacak kızlar? cok mu hızlı gıdıyoruz dıye endıselerım var.
rop muayenemızın ıkıncı kontrolune de gıttı.damarlanma tammanlanmamıs hala 1 ay sonra bı daha kontrol var.bızımkıler bızı takıp etmıyorlar.ne zaman olacak bu takıp ?sızın ne zaman baslamıstı? cok ıstıyorum baksınlar farketsınler...
gelelım benı en cok uzen baska bır mevzuya...
kucuk kızım hep saga cevırıyordu kafasını..nasıl ıstıyorsa yatsın dedım ama 3 gun once farkettım kı kafası duzlesmıs, yattıgı yan tarafı..ve yukarı dogu sıvrı bır gorunum almıs.dıger tarafı gayet duzgun. o kadar uzuldum kı o halıne:sımdı cevırıryorum ama ınatlasıyor benımle...çok uzgunum degısır mı bu duzleşme sorunu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?