2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
gecemiz asilardan dolayi atesli gecti ama cok sukur huzursuz degillerdi
evet eve donmekten cok mutluyum Rabbim kimseyi evinden esinden cocuklarindan uzak etmesin (amin)

tuğbacım nasılsın?
görüşemiyoruz epeydir.
merhaba papatya. ben ve kızlarım çok iyiyiz. çok şükür bir sıkınıtımız yok. 4. ayımız bitmek üzere. her şey daha yolunda. kızlarının uykuları süpeeerrr. darısı başına.agulamaya, gülmeye başladılar. uyanık olduklarında kucak istiyorlar, tek zorluk bu bana şimdilik. tek başıma çok rahat idare ediyorum çok şükür. onlar büyüdükçe, tepki vermeye başladıkça daha keyifli oluyor. sana da uzak değil bu günler. yakında senden de duyarız umarım.
gecemiz asilardan dolayi atesli gecti ama cok sukur huzursuz degillerdi
evet eve donmekten cok mutluyum Rabbim kimseyi evinden esinden cocuklarindan uzak etmesin (amin)
dosba evinde olmana sevindim. anne baban kayınvalden vs. çok anlayışlı ve yardımcı olsalarda insanın kendi düzeni gibi olmuyor.
ben tek aşıma idare ediyorum çok şükür. hatta eşim bile elini eteğini çekti bebeklerden. geceleri tek başıma kalkıyorum çoğu kez. babamız çok çalışıyor. eve iş getiriyor, bir de evde bebeklerle yormak istemiyorum onu. çok şükür ki benimkiler nadir ağlıyorlar, iyi uyuyorlar. seninkiler de umarım daha da düzelir de yardımcıya ihtiyaç duymazsın. bana haftada bir temzilikçi geliyordu. artık onu da almıyorum. çok rahat temizliğimi yemeğimi yapmaya başladım. bu düzen devam eder inşallah. darısı başına.

tugbacim masallah sana ve bebislerine
biz gecen hafta 4 ayimizi bitirdik evet onlarla vakit gecirmek cok zevkli olmaya basladi
gel gel yapmayi ogrendiler
ama hala zor uyuyorlar ve hala cok kisa uyuyorlar
bende uzun zamandir gece tek bakiyorum cok sukur gecelerimiz uzun zamandir iyi...
bakalim ramazana kadar kv bende...
sonrasinda yalniz kalacagim bakici bulamazsam

Aysun , hemen moralini bozma, bence 2 farklı doktora git ve ölçüm yaptır, bazen makineler hatalı ölçüm yapabiliyo, inşaallah bi sorun çıkmaz,kalbini ferah tut ki, yavrularında etkilenmesin

Cok korkuyorum . Onları etkılememeye calısıyorum. 10.haftada geliştiği için de olabılır dedıler. Umuyorum kı oyle olsun. Rabbim bütün herkesın evlatlarına sağlık sıhat versın. Rabbım kımseyı evlatlarıyla sınamasın.tesekkur ederım sızede cevap verdıgınız ıcın :)

arkadaşlar merhaba. 5 haziran günü sezaryen ile ani dogum yaptım şimdi bebeklerim yanımda. çok şükür küveze girmeden direkt eve geldik maşallahları var.ama ben hiç iyi degilim... inanılmaz bir depresyon geçiriyorum, hastaneden eve geldigim gün aglama ve titreme nöbeti geçirdim bebekleri görmeye bile tahammül edemedim aynı odada yatamadım sabaha kadar eşimin kollarında titreye titreye agladım ben bu bebeklere bakamayacagım istemiyorum diye... o gece annem ve görümcem bebekleri mama ile doyurmaya ve uyutmaya çalıştılar oglum uyumuş ama kızım mamayı kabul etmemiş beni istemiş... vicdan azabı ayrı psikolojik çöküntü ayrı,ne yapacagımı şaşırdım... annem bir ay yanımda kalacak ama sonra gidecek,tek başıma nasıl bakacagım ne yapacagım yardım edin zor durumdayım...

bu arada dogdugumuz andan itibaren mama alıyoruz doktor vermezsen doymazlar dedi,siz mamaya ne zaman başladınız.

canım hayırlı olsun
allahım analı babalı büyütsün inşallah
küveze girmemişler, sağlıkları yerinde
sadece bunlar için bile ne kadar şükretsen az gelir
ama gördüğüm kadarıyla sen bunları şu an idrak edemezsin
ve bu çok normal canım
çünkü lohusasın
geçecek emin ol ama seni çok yaracak ve üzecek bu duygular
ben de doğumdan sonra çok ağlamıştım,
görür görmez de yavrularıma aşık olmamıştım
millet yavrusuna bayılıyor, hatta tapıyor
ben niye böyle soğuk ve uzağım diye
hem vicdan azabı duyuyor hem de kendime şaşırıyordum
ama geçti
şu an onlara ölüyorum emin ol
onlarsız bir hayat düşünemiyorum
dışarı çıkıyorum, onları deli gibi özleyip geri dönüyorum
sabret canım geçecek
herkesin sana çok anlayışlı olması lazım, çünkü istemeden etrafını da çok kıracaksın

benimkiler daha hastanedeyken doğar doğmaz mama yediler
hem sütüm yoktu
hem de emzirmek için bir gayretim ve hevesim yoktu
ama şimdi bir damlasını bile ziyan etmeden onlara vermeye çalışıyorum
sen de böyle olacaksın emin ol
çok çok geçmiş olsun

yaşadığın bu duygular çok normal. çevrendeki insanların sana karşı tutumu çok önemli. eğer seni anlayabliyorlarsa ne mutlu sana.
sabret, sabret ki bu dönem geçtiğinde vicdan azabın ikiye katlanmasın. kızın emmek istiyorsa emzir muhakkak.
ağlamak istiyorsan ağla bol bol. zira gözyaşlarını tutmak imkansız. bu duygular süt üreten hormonların etkisiyle yaşanıyormuş. biyolojik bir olay da denilebilir. kendini çok suçlama.
ilk başlarda sütün gelmediyse eğer tabi mama ile doyacaklar. sütün arttığı zaman sadece sütle beslersin. hepimizn öyle oldu.

Kızlarrrr merhaba benide alın aranıza :) bende ikiz bekliyorum şu an minnoşlarım 13 haftalıklar önümüzdeki hafta tedbir amaçlı serklaj yapılacak bu grupta Serklajı var mı acep :)

angelelif2, papatya50, ntugbagoksin yorumlarınız ve verdiginiz moraller için çok teşekkür ederim...

şimdi elhamdüllillah biraz daha iyiyim, sanırım yavaş yavaş düzeliyorum. sanırım uykusuzluk da etkiliyor siz çözebildiniz mi uykusuzluk sorununu, gündüz de pek uyuyamıyorum biri uyuyorsa digeri uyanık çünkü :) annemden allah razı olsun onsuz nasıl alışırdım bilmiyorum. ama gidecek kalacagım bebeklerle bir başıma... siz yalnız mı bakıyorsunuz nasıl bakıyorsunuz? bir yandan da diyorum allah sana iki tane vermiş, bu neyin şımarıklıgı diye... zaten uzun bir depresyon geçmişim var, böylelerde daha çok yaşanma olasılıgı varmış.

merak ettigim birşey daha var, benimkiler bir saat emiyorlar, uyuyakalıyorlar, yataga koyduktan 5 dakika sonra aç bir şekilde kalkıyorlar mama veriyorum ancak doyup uyuyorlar. sütüm var ama doyurmuyor sanırım. hep böyle gider mi yoksa doyuracagı bir zaman var mı?

memeden emmek daha zor bebekler için. yorulup uyumaları normal. karnını birazcık doyuruyor sonra yorgunluk daha ağır geliyor ve uyuyor. kısa bir süre sonra tekrar istiyor. canım ben sağıp biberonla veriyorum sütümü. hiç mamaya başlamadık. böylece karınlarını hemencecik doyurup uyuyuveriyorlar. sağop biberonla vermenin çocuklarırahat doyurmak açısından böyle bir kolaylığı var. tabi ki emzirme gibi olmaz, anne sıcaklığını çok da hissedemez ama sık sık acıkıp huzursuz ve uykusuz olmuyorlar en azından.
sen bilirsin ama bir iki gün sağıp biberonla vermeyi dene. belki mamaya ihtiyaç duymazsın. mama yerine daha çok anne sütü ağırlıklı beslenmiş olur bebeklerini. düzenli bir şekilde 3 saatte bir sağarsan sütün de artar. sütünü sağarsın, hazır bulunur dolapta, dışarı çıkar kısa bir yürüyüş yaparsın. rahatlamış ve o psikolojiden uzaklaşmış olursun. annen de bebekleri sağdığın sütle besler.
buradaki ikiz annelerinin %90 ı sağarak veriyor sütünü.

pompa çok acıtıyor ve sütü azaltıyor diyorlar dogru mu? ne tür bir pompa almalıyım?

pompa çok acıtıyor ve sütü azaltıyor diyorlar dogru mu? ne tür bir pompa almalıyım?

ilk emzirirken de meme başları mafoluyor. aynı durum pompa için de geçerli. meme ucu bakımını yaparsan sorun yaşamazsın. sütü azaltmıyor. bilakis en başlarda pompanın sütü arttırdığını düşünüyorum. çünkü pompa bebeklerden daha kuvvetli çekiyor sütü. memeden süt boşaldıkça yerine yenisi salgılanıyor. pompa da bu işi çok iyi yapıyor. azaltsa buraki kimse sağıp vermezdi sütü. şimdi seni yanıltıyordur bebeklerni emzirerek doyuranlar. en başta annen kayınvalden belki de. benim annem de emzirmem için çok ısrar etti. ama olmuyor iki bebekle. çekemiyorlar ve doymuyorlar. sağıp verdim, onlar d a raht etti ben de. sütün daha çok arttı. hiç kuşkun olmasın. bence sağıp vermeyi dene. bebeğinin anne kokusunu alması içn de gün içinde 2 kere falan memeni verebilirsin.
boşa konuşmuyorum. sonuçta ikiz annesiyim ve tecrübemi aktarıyorum. başına gelmeyen bilemez.

annem degil de eşimin ailesi çok yanılttı evet. yaşamayan bilemez haklısın. saatlere mememde çocuklar ve doymuyorlar. ben de bütün gün oturup çocuk emziriyorum geceli gündüzlü ve çok bunaldım. eşimi göremiyorum aynı evde onu bile özledim. o eve geldiginde benim uykum geliyor yatıyorum, o yattıgında ben bebekler için ayaktayım... inşallah pompa rahatlatır beni yarın deneme maksatlı gelecek umarım senin gibi rahat ederim ben de. çok teşekkür ederim.

lansinoh un çift başlıklı elektrikli pompasını kullanıyoruz çoğumuz. memnunuz. bir de humana stil tee içmeni de öneririm. sütü artırıyor, faydası var.

benim bisorum olcak 7 haftalık gebeliğim var dün kalp atışını dinlemeye gittim ve dr um iki kese gördü geçen hafta tek kese görmüştü.Şimdi geçen hafta gördüğü kese büyümüş kalp atımı var yanında bu kese daha var henüz yolk kesesi dedi.haftaya bakacak diğerininde kalp atımı var mı diye arkadaşlarımda ikiz gebelikte bu şekilde olur zaten biri diğerine göre 1 hafta daha geri olr dedier.Haftaya atar mı acaba kalbi ?

merhaba kızlar...
yenı gelen arkadaslarımız olmuş, hoşgelmişler:) fazla gıremıyorum cunku bebıslerın uyku duzenı sureklı degısıyor.bızım kırkımız gecen hafta cıktı ama pek düzene gırmedı.bu surede ben de fazlasıyla yoruluyorum.tek basına bakan arkadaslarımıza hayranım.esım ben annem bazen zor yetısıyoruz.ev ıslerı zaten kaldı...ıkısı bırden aglayınca evde bır telas sormayın:)

deneyımlı ıkız annelerım...benım bebklerım ac olmasa da sureklı emmek ıstıyor.emzık aldım chıcco sılıkon damaklı ıstemedıler.bı tanesı cok kısa sure tutuyor gerı fırlatıyor.dıgerı agzına surmuyor.aventın sılıkon damaksız olanını aldım.onu da tam tersı, dıgerı bı sure tuttu fırlattı.dıger kızım ıse kesınlıkle ıstemedı.agzına sokunca kusacak gıbı yapıyor.emzık konusunda ne yapmalıyım?hıc kullanmasak zo olur mu? ya da hangısını alayım?

bır de bebklerınızın ateslerı normalde kaç çöıkıyor?bız gecen apar topar 37.7 ye varan atesle hastaneye gıttık.aglamaları da ateslerı de hastanede kalmadı.doktor evınız cok sıcakmıs ondan dıyor.37.2 ye kadar beklenebılır dıyor ama bzıımkılerın hep 37.4-5 cıvarında dedım..bırsey olmaz dedı.ama anlamadım evımızı ısteddıgım kadar serınleteyım olmaz cunku sıcak memleketteyız burda sımdı bıle cehennm sıcagı var

yeme saatlerımız ıkı saatte bır ama oğle ıle ıkındı arası 3 saat olabılıyor.ya da aksam 1,s5 saatte bır de olabılıyor.bu yeme sıklıgının arası ne zaman acılcacak kızlar? cok mu hızlı gıdıyoruz dıye endıselerım var.

rop muayenemızın ıkıncı kontrolune de gıttı.damarlanma tammanlanmamıs hala 1 ay sonra bı daha kontrol var.bızımkıler bızı takıp etmıyorlar.ne zaman olacak bu takıp ?sızın ne zaman baslamıstı? cok ıstıyorum baksınlar farketsınler...

gelelım benı en cok uzen baska bır mevzuya...
kucuk kızım hep saga cevırıyordu kafasını..nasıl ıstıyorsa yatsın dedım ama 3 gun once farkettım kı kafası duzlesmıs, yattıgı yan tarafı..ve yukarı dogu sıvrı bır gorunum almıs.dıger tarafı gayet duzgun. o kadar uzuldum kı o halıne: sımdı cevırıryorum ama ınatlasıyor benımle...çok uzgunum degısır mı bu duzleşme sorunu?

Canım senin ilk yazınada cvp vermek istedim ancak fırsat bulamadım, bebişelerini güle güle büyüt, neyse ki lohusa depresyonunu atlatmışsın, yaşadıkların gayet normal
Emzirme konusunda, kesinlikle sağıp vermelisin, annen gitmeden biberonla sağıp vermeye alıştırmalısın, zaman ikiz anneleri için çok daha önemli,yalnız kalınca böyle bi lüksün olmayacak, zaten şu an çok küçükler, sadece anne göğsünde uyur kalırlar, sen çekince tekrar başlarlar, sağ biberonla ver bence, ayrıca uyku konusunda çok umutlanma, maalesef 2-3 ay en az uykusuz kalacaksın, ama eşinî sürece mutlaka dahil et ki yükün birazda olsa hafiflesin,allah kolaylık versin...

Milasis maşallah kırkınız çıkmış bızde bugun bır aylık olduk. Bızdede düzen olmadı hala . Bende yalancı emzık vermıyorum. Emziriyorum ne zaman isterlrse ozamn verıyorum bu bazen ıkı uc saatı buluuyo bazen bır sAtte amA sueterkı anne sutu aalsınlar memeyi bırakmasınlarda bıberona alışıp.ateşine gelince siz kendinizi ölçüyofmusunuz kaç diye . Ona göre ayarlayabılşrsın sık sık oda değiştrip odaları havalandırabılırsın. Kolay gelsin..

termometrende bir sorun olabilir. ne ile ölçüyorsun? civalı termometre eniyi sonucu verir.bir de eniyi ölçme yöntemi popodan ölçmedir. bir de öyle dene.
inşallah ikinci rop muayeneniz temiz çıkar. bence erken cisimleri takip etmeleri. bundan sonra takip edebilirler. bence 2. aylarının dolmalarını bekle.
kafanın düzleşmesi olayı çoğumuzun bebeklerinde var. br iki sayfa önce konuşmuştuk bu konuyu. bizim 4. ayımız doldu. yeni düzeliyor kafaları. boyun kasları henüz gelişmedi. kafalarına hakim olsunlar o zaman istediğn tarafa çevirir yatırırsın.
3. ay gibi yeme sıklığı daha da azalacak merak etme. uyku süreleri de artacak. kolay gelsin sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…