- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
Canım senin ilk yazınada cvp vermek istedim ancak fırsat bulamadım, bebişelerini güle güle büyüt, neyse ki lohusa depresyonunu atlatmışsın, yaşadıkların gayet normal
Emzirme konusunda, kesinlikle sağıp vermelisin, annen gitmeden biberonla sağıp vermeye alıştırmalısın, zaman ikiz anneleri için çok daha önemli,yalnız kalınca böyle bi lüksün olmayacak, zaten şu an çok küçükler, sadece anne göğsünde uyur kalırlar, sen çekince tekrar başlarlar, sağ biberonla ver bence, ayrıca uyku konusunda çok umutlanma, maalesef 2-3 ay en az uykusuz kalacaksın, ama eşinî sürece mutlaka dahil et ki yükün birazda olsa hafiflesin,allah kolaylık versin...
pompa aldım ve sagmaya başladım ama her sagdıgımda iki memeden de 25 ml den fazlası çıkmıyor bebeklerim bu kadarla da doymuyor zamanla artar mı sizde nasıl olmuştu?
canım ilk zamanlar bizim de öyleydi. 3 saatte bir düzenli sağ, aksatma sakın. bu şekilde arttı sütümüz. yine de gelmezse sütün yok demektir. inşallah öyle deildir. humana still tee iç günde 4 fincan.
inşallah artar kafama takmaya başladım. ben de zannediyorum ki dolu dolu gelecek her sagdıgımda, ne kadar iyimsermişim. o çaydan dogum yaptıgımdan beri içiyorum ama bilmem faydası oluyor mu. mama vermek istemiyorum, mecbur kalmak ne kadar kötü...
Mrb ikiz anneleri.ben 32 haftanın içinde yim doğum yaklasiyor
Doğumdan hemen sonra ikiz Pasalarima tek bakicam. Ilk çocuğum
Sizler doğum Yapmış tecrübeli ikiz annelerisiniz. Şimdi evde doğumdan sonra
En çok neler gerekiyor diye herkese soramam. Zaten ikiz annesi olmayan da
Pek bilemez gibi geliyor. Iyiki bu site var. Bebeklerim icin doğumdan sonra evde
Neler hazır bulunsun. Agirlasmadan eksiklerimizi tamamlamak istiyorum çünkü bia dışarı çıkma firsatim da olmaz
O yuzden gercekten Yardımcı olursanız çok sevinirim. Allaha emanet olun. Şimdiden tesekkurler
Cevaplarinizi bekliyor um lütfen
Milasis maşallah kırkınız çıkmış bızde bugun bır aylık olduk. Bızdede düzen olmadı hala . Bende yalancı emzık vermıyorum. Emziriyorum ne zaman isterlrse ozamn verıyorum bu bazen ıkı uc saatı buluuyo bazen bır sAtte amA sueterkı anne sutu aalsınlar memeyi bırakmasınlarda bıberona alışıp.ateşine gelince siz kendinizi ölçüyofmusunuz kaç diye . Ona göre ayarlayabılşrsın sık sık oda değiştrip odaları havalandırabılırsın. Kolay gelsin..
termometrende bir sorun olabilir. ne ile ölçüyorsun? civalı termometre eniyi sonucu verir.bir de eniyi ölçme yöntemi popodan ölçmedir. bir de öyle dene.
inşallah ikinci rop muayeneniz temiz çıkar. bence erken cisimleri takip etmeleri. bundan sonra takip edebilirler. bence 2. aylarının dolmalarını bekle.
kafanın düzleşmesi olayı çoğumuzun bebeklerinde var. br iki sayfa önce konuşmuştuk bu konuyu. bizim 4. ayımız doldu. yeni düzeliyor kafaları. boyun kasları henüz gelişmedi. kafalarına hakim olsunlar o zaman istediğn tarafa çevirir yatırırsın.
3. ay gibi yeme sıklığı daha da azalacak merak etme. uyku süreleri de artacak. kolay gelsin sana.
sütten cok cekmıs bırı olarak paylasmak ıstedım.ılk 3 gün emzıremedım de sütüm de gelmedı.zorla hemsıreler sıka sıka sütüm geldi.ben de bardak bardak cıkmasını beklerken 15ml, en fazla 25 ml cıkardı.30 ml olunca dünyalar benım oluyordu.sımdı sütüm cok mu hayır hala az ama o kadar da degıl..ıkız annelerı cogunlukla mama takvıyesı yapıyor.bu konuda cok uzulme, suclu hıssetme kendını.olmayınca olmuyor.ıyı kı mamalar var, ıyı kı herseyın caresı olan bır zamanda yasıyoruz.
süt konusunda sunları yaptım, nıspeten sütüm eskıye göre oldukca arttı.birkaç tane inciri ıkıye bölüp kaynar suyun ıcıne atıp , bı sure daha kaynat.o suyu sogutup ıc..hurma ye...ıncırın kendısını ye...dereotu marul, gıbı yesıllıkler tüket. su ıc günde 3 lıtrenın altına ınme.
arkadasların dedıgı gıbı duzenlı sag.ha bır de bunlardan en onemlısı bence UYKU UYKU UYKUU....VE MORAL...benım yumurcakların gaz problemlerı var uykumuz kalıtelı degıl...o yuzden ben de uyuyamıyorum.ancak onlar uyurlarsa ve fırsatım olursa hemen uyuyorum.kalkınca sutum gelıyor:) moralın ıyı olmalı , süt herseyden etkılenıyor.ama dedıgım gıbı uyku cok onemlı bence, sana yardım edenler varsa bıkac saatlıgıne uyumaya gec:) bır de zamanla artıyor süt.emzırmeyı de tamamen kesme...allah kolaylıklar versın canım:)
yazın o kadar moral oldu ki çok teşekkür ederim... önceki mesajlarımı okuduysan ciddi bir depresyon geçirdim, yeni yeni toparlandım. hastaneden geldigim gün bebeklerle aynı odada yatamadım, ben bu bebekleri istemiyorum bakmıcam diye sabaha kadar agladım. üstüne kayınvalidemlerle bebeklerin isimleri konusunda ciddi tartışmalar oldu, bir darbe de oradan yedim. aslında şu 14 günde çok sıknıtılar çekmişiz karı koca. bu halimize de şükürler olsun bebeklerim iyi ve kilo alıyorlar. her gün büyüyorlar. uyku alabilmek biraz zor çünkü benim çocuklarım gündüz uyuyor gece ayaktalar. gündüz uykusu da gece uykusunu tutmuyor, kaldı ki ben gündüz hiç uyuyamıyorum. bünye alışıyor yavaş yavaş. annem yanımda eveti, çok faydası oluyor. gece uyandırmıyor beni sagdıgım sütü ya da mamayı veriyor ben de biraz uyuyorum. ama sagdıgım süt bebek başına 25 ml felan, tabii ki doymuyorlar mama veriyorum. adaletli bölüştürmeye çalışıyorum. ama bu site çok moral veriyor insana, çok teşekkür ederim ciddiye alıp yorum yapan herkese.
papatya senden güzel haberleri duymayı çok istiyorum inan. allah yardımcın olsun. uyku süreleri arttı mı peki? uyanık oldukları aman hep ağlıyorlar mı peki? normalde benimkiler de 05.30 da kalkıyorlar. daha doğrusu şöyle hava kararınca uyuyorlar, aydınlanınca uyanıyorlar. gece boyu bir kere süt içmeye kalkıyorlar. bu açıdan çok rahatım. çok şükür ki gündüzleri de uyuyorlar. inşallah en yakın zamanda düzelecekler ve senin içi bu tam bir dönüm noktası olacak, feraha kavuşacaksın.merhaba arkadaşlar
ben yine kabusları yaşıyorum
uyku yok
çıldırmak üzereyim
gündüzleri hiç uyumuyorlar hem de hiç
sabahları da 5.30 kalkıyorlar
iki saat oyalanıp 1 saat daha uyuyorlar ve gün başlıyor
artık benim dayanacak gücüm kalmadı
çaresizimmmm
zor dönemlerdi. benim bebeklerim gayet huzurlu bebeklerdi ama yine de zordu. insanın hayatı birden değişiveriyor, tepetaklak oluyor. bebeklerim çok huzursu ağlayan bebekler olsaydı sanırım ben de çok fena olurdum. bebeklerimin 4. yı doldu ve çok çok iyiyiz çok şükür. sizler de umarım bu zamanlara çabucak gelirsiniz.ben senı cok ıyı anlyorum canım.cunku cok benzıyor yasadıklarımız...
bak benım bebklerım 16 gün küvözde kaldı.zaten cok zor bı hamılelık gecırmıstım, üstüne bı de erken dogum neye ugradıgımı sasırmıstım.o bahsettıgın depresyonu yasadım( hala yasıyorum o ayrı) hastaneye gıderken sütümü damla damla sagıp gıderdım.ordakı baz annelerın sutlerı cokca cıkardı da benımkılerı görünce hatta bazıları , bır ıkı laf ederdi aglaya aglaya cıkar gıderdım..
bbeklerımı ılk kucagıma verdıkleınde hem cok ısteyerek hem ıstemeyerek tuttugumu hatrlıyorum.onlardan korkmustum ve ıcımden neden verdınızkı sımdı kucagıma demıstımkendımden utanmıstım..benımseyememıstım hemen...adapte olamamıstım ve vıcdan azabı cekmıstım.karısık duygular
ben onlar hakkında soru sordukca yenıdogan servısındekı doktora, doktor bana ters ters cevap verıp "sen annelıge hazır degılsın galıba!" seklınde benı azarlamıstı, o gunu hıc unutamıyorum.bazı kayınvalıdelerın herseye karısma huyu var.benımkısı bebklerı kendı beslıyor, kendı altlarını degıstırıyor kendı kucaklıyoırdu.daha ılk cocuklarım , o kadar kucukler ve ben o kadar acemıydım kı sudan cıkmıs balık mısalı sasırmıstım.bıraz da bana ver, ben ogreneyım, esımle ben bakayım , beraber bu surecı halledelım dedıgım ıcın kayıvalıdeyle okkalı bır tartısma yasadık.ardından ıyıce kötüleşti hersey.o durumdayken ınsan cok hassas oluyor, hıc kolay degıl...yasayn bılır.herkesın anlayıslı olması lazım.kayınvalıdenın de ısım konusunda tartısma yaratması cok gereksız ve sacma.ama işte bazen o anlayısı gosteremıyorlar.benımkısı mesela lohusalık depresyonunu kabul etmez.ne var bızde dogurduk dıyor:))
bebelerın uykusuna gelınce..bebklten bebge degısıyor.bazı ıkızler cok guzel uyuyor bazılarının uykusu ya gece ya gunduz.benımkılerın ılk gunlerde senınkı gıbıydı.gunduz fosur fosur uyuyolardı.gece sabah kadar uyumazlardı.40ından sonra tam tersı oldu.sımdı gunduz bana wc ye gıtme fırsatı bıle vermıyorlar.bırı aglıyor dıgerı de baslıyor...:) ben dün gece 11den berı hıc uyumadım mesela:) bı fırsatı bulunca hemen yatıcam:) smdı uyuyo gıbıler:))
seınkıler de hıc bellı olmaz duzenlı uyurlar annesı, gazları fılan olmazsa cok guzel olur
son soyleyecegım; ıkız annesı cok guzel ama cok külfetli.eger rabbım bıze bunu layık gormusse ne mutlu bıze:))
süt konusunda ordakı hemsıre aban soyle demıstı benım sütümün cıkmadıgını gorunce; ıkı memenın görevı süt üretmek.onlar sende varsa bos yere degıl.bıl kı cıkar sütün! böyle düşün..uyumaya dınlemeye calıs bı sekılde.ve moralını cokkkk yuksek tutt....ben yıne kaynanamla bakıcam mesela anem gıdınce.katlanıcam coocuklarım ıcın takma kımseyı...
bır de bana hep boyle kalacaklarmıs, hıc eskı hayatıma dönemeyecekmısım gıbı gelıyordu oncelerı :) sacım basım dagınık, elımde en ıyı arkadasım sut sagma sıselerı ve pompam:) böyle sürmeyecek, gececk , buyuyor mınıklerımız, oyle cabuk buyuyorlar kı:)
burdakı arkadaslarım hepsı sagolsunlar, sorularımıza cevap verıyorlar, destek oluyorlar.hepsınden allah razı olsun, tecrubelerını paylasıyorlar.ben de gun gectıkce kendımı toparladıkca, elımden geldıgınce, ne bılıyorsam paylasıcam...
uzun oldu,:)sevgıyle kal...:)
bu arada anne sutu bitti ve birakar makina ilede gelmiyor artik
ramazan orucu farz oldu... yalnizim... 1 ayligina yardimci ariyorum aranizda yardimcisi olan var mi fiyatlar nasil
yarim gun olsa daha iyi olur...
biraz uyuyum yeter...
merhaba arkadaşlar
ben yine kabusları yaşıyorum
uyku yok
çıldırmak üzereyim
gündüzleri hiç uyumuyorlar hem de hiç
sabahları da 5.30 kalkıyorlar
iki saat oyalanıp 1 saat daha uyuyorlar ve gün başlıyor
artık benim dayanacak gücüm kalmadı
çaresizimmmm
papatya canim cok sukur zor gunler geride kaldi...
evimdeyim huzurluyum... inanamiyorum artik bebeklerime bakabiliyorum
demekki bi durak noktasi var insallah seninkide yakindir
temizlik yapiyorum yemek pisiriyorum kahvalti hazitliyorum kendimde inanamiyorum ama aksam 9 dan sonra esimle bol bol zmn geciriyorun
inan ki sana ve yeni dogum yapanlara dua ediyorum
buna ragmen sanirim bugun kv gelcekmis ramazana kadar... ben istemiyorum
o gelirse disari islerime bakarim
aslinda hic cikmak bile istemiyorum
insanin evi gibisi yokmus
benimkilerde sabah 5:30da kalkiyo esim bakio.. daha dogrusu oglum kalkiyo... gece cok sik ben kalkiyorum idare ediyoruz iste...
inan ki biri bana bu gunleri anlatsa hayatta inanmazdim... benimkiler uslandiysa seninkilerde uslanir...
sana tavsiyem her bos aninda felak nad fatiha ayetel kursi oku... ama cok sik... sikilmadan usanmadan
cok faydasini gprdum ben ... aksama kadar okuyordum... simdi oyundan zaman kaldikca okuyorum
allah yardimcin olsun
Duygucum valla üzülüyorum sana canım ya,Allah yardımcın olsun, bu miniklerin neden seni bu kadar yoruyor.ben akşam 8 de yatırıyorum sabah 7 kadar uyuyorlar sonrada yanıma alıyorum ben yanlarında yatarsam öğlene kadar uyuduğumuz bile oluyor ama gündüz uykularımız yok gibi yani çok az.akşam kaçta yatırıyorsun bebeklerini hala gece sık uyanıyorlar mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?