2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar bebeklerinizin gelişimleri aynı mı?
benimkiler de fark var
oğlum hep önde gidiyor
oğlum ne yaparsa kızım aynısını ortalama 1 hafta sonra yapıyor

mesela oğlum 1 hafta önce ellerini inceliyordu
yumruk halinde iken
kızım da ellerini incelemeye bugün başladı

süt seansımızın ilki gerçekleşti
şimdi ikinciyi bekliyorum

bu arada sütüm iyi gibi ama içtikleri miktar arttığı için hala yetersiz
sizler de süt durumu nasıl arkadaşlar?

ek gıda hakkında ne düşünüyorsunuz?
ben her gün bir tatlı kaşığı yoğurt yediriyorum ev yapımı
oğlum severek yiyor ama kızım suratını ekşitiyor
bugün birer tane kiraz yediler
her gün emziklerini bir kez pekmeze batırıp yalatıyorum
bir de şeftali yalamaya bayılıyorlar
bir de her gün su veriyorum

gece gece çenem düştü iyice kusura bakmayın

canım benimkilerin de gelişimleri farklı. bu çok normal. büyük kız kafasına vücudunahakim olabiliyor yani dengede tutabiliyor, adım atmaya başladı. ayak üstünde durmayı seviyor. tabi tam bastırmıyorum sadece yere dokunduruyorum. o erken yürür ama gelgelelim öyle agulamaıyor sadece hafif tebessüm ediyor. küçük kız tam tersi. bir ay önce agulamaya başladı. kahkahalar atyıro. yanına yaklaş hemen konuşmaya çalışıyor. ama hala kafa kontrolünü vs tam sağlayamadı. ikisinin de el kasları gel,şimi aynı sanırım. şimdilik sadece emiklerini tutuyorlar ve atıyorlar.
ek gıda konusuna gelirse ben günde bir öğün kaşık mamasına başladım. büyük kız yiyor da küçüğüm yemiyor. ona bir hafta sonra tekrar vereceğim. bakalım ne yapacak? daha meyve veremedim. doktor verme dedi. sadece mamayla başlayalım dedi. 4. ayımız doldu. sanırım 5. ay dolduğunda başlayacağız biz de.
sinemisen ne güzel bol bol uyuyormuş seninkiler, maşallah. benimkilerin de güzel uykuları çok şükür. seninkiler deliksiz uyumuyorlar sanırım süte kalkıyorlardır herhalde. darısı papatyanın başına. bak bebeklerin ağlamaları azalmış papatya, uykuları da düzelecek inşallah.

Benim cüsse olarak oğlum önde. Ama kafayi dik tutma dönme gibi şeylerde kizim önde. Mesela kiz oğlandan iki hafta önce döndü. Çene ikisinde de çok maşallah. Ek gidaya bende başladim. Yoğurt ve meyve püresi veriyorum. Saçlari nasil kazittin ben bingildaktan dolayi yikarken bile kafalarina elimin ucuyla elliyorum. Bu arada benim de hala tam bi düzenim yok. Yalniz değilsin yani. Bi de ben emziriyorum o bende haliyle. Ek gidayi vermeyi de eşim başaramadi o da bende.

benim oğlum aşırı hareketli ,hiperaktif olabilr korkuyorum valla
benimkiler 3,5 aylıkken döndüler,kızım önce dönmüştü ama sonra durdu öyle ,oğlan atağa geçti şimdi bıraksan yürüyecek durumda
belki de emeklemeden direk kalkar ayağa çünkü baştan beri ayakları çok kuvvetliydi ,iki ayağıyla basıp ayağa kalkmaya çalışıyordu daha 3,5 aylıkken ,ta ozamanlardan beri basıyor ,şuan ise bşizim gibi sert basıyor yani yürüyecek mübarek
en erken yürüyen bebek rekoru kırabilir yakında :)
oğlum hiç durmuyor iice zorlaşmaya başladı benim için de zaptedemiyorum artık oğlanı
bıraktığım yerde bulamıyorum taa öbür köşeye geçmiş oluyor ,emeklerse hiç tutamam sanırım
benimkilerin ikisinin de farklı özellikleri var
oğlum çok hareketli elleri kolları çok güçlü ,kızımın da ritm duygusu çok fazla
oğlum seslere karşı aşırı duyarlı ,farklı sesleri hemen tanıyıp tepki veriyor
kızım ise müziğe ilgili ve dansa :)
görenler bizimkileri 7-8 aylık sanıyor ,hatta geçen biri 12 aylıkmı dedi :)
dedimki kilosu hiç öyle duruyormu ufak değillermi
dediki kilosu ufak ama hareketleri 1 yaşında gibi
hiç 5 aylık bebek gibi değiller
ama sevinsemmi bilemiyorum çünkü hiç durmuyorla bu da beni çok zorluyor
3 -4 aya kadar herşey çok kolaymış gerçekten onu anladım ,büyüdükçe daha da zorlaşıyor
sürekli kucak sürekli ilgi ve sürekli oyun istiyorlar
ne kadar çabalasan da fiziksel gücün yetmiyor bir noktadan sonra
eskiden yoruluyorum derdim ama o yorulma yorulma değilmiş valla:)
şimdi sürekli peşlerindeym süründükleri için

süt seansımızın ilki gerçekleşti
şimdi ikinciyi bekliyorum

bu arada sütüm iyi gibi ama içtikleri miktar arttığı için hala yetersiz
sizler de süt durumu nasıl arkadaşlar?
sütüm çok şükür yetiyor ama bizim oğlan süt içimini azalttı
elimizdeki herşeye dalıyor
yemek yiyemiyoruz herşeyi yemek istiyor inanki
yerken kucağımdaysa yediğime bakıp hemen çatalıma kaşığıma dalıyor bana da verin diye mmm mmmm yapıyor sıpa :)
sütün tadı artık sıradanlaştı onun için farklı tatlar istiyor

ben elma ve muz verdim
oğlum zaten ne versem yiyor çok şükür o yüzden şimdilik sorun yok
yoğurdu da bugün yarın vereceğim inş.

uyku durumuna gelince dönmeye başlayınca uyku da bölünüyor
mesela benim kız bu ara çok hareketli olduklarından yatarken sürekli dönüyor uykusunda ve döndükçe de uyanıyor
bu gece 10 kere kalkmışımdır herhalde bu yüzden :)
yani hareketlendikçe işimiz daha zorlaşıyor
önceden bıraktığımız yerde duruyordu en azından ama gitgide o da bozuluyor
diş ağrısı filan da ekleniyor
ben papatya çayı veriyorum uyumadan önce güzel uyutuyor
diş dönemi yaklaştıkça uykular değişiyor
uyku konusunda sistematiğe bağladım ben ama yine de işte dönemsel sapmalar oluyor maalesef

canım çok iyiymiş...bende 500 vercem ama bulamıyorum
malum çankayada bakmaya gelen olmuyo dışardan gelen herkeste yol parasını bahane ediyor (
ben ben hala burdan bulacağıma ve yol parası vermeyeceğime inanıyorum
eee malum eşim memur ve bende çalışmıyorum (

canım benimkiler aksine gece çok içiyor gündüz normal...
dün aptamilin sütlü pirinçli kaşık mamasını yedirdim
daha çok uyuyacağını çünkü tok olacağını söylemişlerdi ama 2 saat sonra kalktılar :))
bakalım bugün nolcak

hepinizin bi düzeni oluştu ne güzel
maşallah hepinizin bebeklerine
nolur bana da dua edin de benimkiler de düzene girsen

darısı sana canım... demekki hala o günler gelememiş ama yine de ağlamadan durmaya başlamışlar buna bile sevinmelisin çnk zamanla düzelir... benimkiler her 15 günde daha iyi olmaya başladılar birden bi düzelme olmuyo...
eee malum aramızda en zor seninkiler çıktı...
mesela dün çooook kötüydük (

aynı değil canım
oğlum başını tam tutamıyor ama maşallah çenesi hiç durmuyo elleri mükemmel kullanıyor
hatta ne dediğimi anlıyo desem :))
kızım maşallah çok güçlü ve kilolu
daha geç agulamaya başladı
daha geç tepkiler verdi...
ilk başta kızım çok baskındı şimdi tam tersi diyebilirim

ben tamamen anne sütünü bıraktığım için ( ek gıdaya başladım
elma ve havuç suyu veriyorum
bugün yogurt yaptım bakalım nolcak
bi de kaşık mamaya başladım dün
2 gün sonrada sebze çorbası hazırlayacağım bakalım
yavaş yavaş geçiş yapıyorum
su konusunda oğlum çok problemli ( içmiyor

Papatya minişlerin saçını nasıl kazıttı öyle:) bizimkide döküldü, çıktı geri.
Farklılıklar mutlaka var, heleki bizimkilerde çok çok var,benim küçük herzaman arkadan geliyo, gerçi o da kardeşine göre kafasını daha önce dik tutmuştu, ayakları çok önceden basıyodu, daha kuvvetli, daha fena, daha cazgır:) ama dönme işini yapmıyo hala,mesela diş çabaları var büyüğün , kçükte hala tık yok, aman aynı anda olmasın zaten:)

upuzun yazmışsın teşekkür ederim :) benim kayınvalidem de öyle evet, lohusalık depresyonu neymiş saçmalıkmış :) insan anlayış bekliyor göremeyince daha da hassaslaşıyor. ben açıkçası, büyük konuşmiyim ama, kayınvalidemle hayatta çocuk bakamam. çıldırayım evde, uykusuzluktan gebereyim, ama yine de istemem. bazen annem bile agır geliyor evde, insan bir başına kalmak istiyor. eşimin maaşı biraz daha iyi olsa ben de bakıcı tutardım yarım günlük, ama şu an mümkün degil. tek başına bakanlar da var, umarım ben de o amazon annelerinden olabilirim :)
sütüm şu an için aynı. bir haftadır sagıyorum. gece emzirmiyorum sagdıklarımı veriyorıum, böylece ben de uyumuş oluyorum ya da emzirdigim zamana göre daha iyi uyuyorum diyeyim, yoksa kırk kere kalkıyoruz. allah hepimizin yardımcısı olsun.

uzun bir aradan sonra hepinize merhaba. yazdıklarınızı telefondan girdiğim için okuyorum ama yazmaya pek fırsatım olmadı. milasis ben de merak ediyorum durumunu.
inşl herkes iyidir.
benim pıtırcıklar 2 gün sonra 2 aylık olacaklar. göz muayenesine gidiyoruz 2 haftada bir. tedavisi olduğu için çok üzülmüyorum.bebişlerim çok şükür uyuyup uyanıp çok yormuyorlar beni. kayınvalidemle bakıyoruz. ama ben hem evişlerini yapayım hem de yetişebildiğim kadar bebeklerle ilgileneyim derken yoruluyorum. misafir geldiğinde bütün temizlik ve hazırlıkları ben yapıyorum. aslında kv de yapar ama ben daha hızlı yaptığım için ve yorulmasın diye onları da üstleniyorum.benim asıl problemim sütümün yok denecek kadar az olması. ilk günden beri çok çok azdı.hastanede geç sağdım ve hemşireler bana 6 saatte bir sağ dedi. sağdım ama hep azdı. annemler süt fışkıracağını sandılar çıkmayınca kendilerinin ve benim moralimi bozdular. eşim ve babam anlaşamadığı için ( beklentileri farklı çünkü ) hastaneden çıktığım ilk gün annemler evlerine döndüler. kaldık kv ile. evde yine çok çok gelmedi sağdım. bebekler küvezdeyken biliyosunuz hemşireler önce emzir sonra mama ver dediler. minik bebeğim iyi ememediği için sağıyordum ona. birgün farkettim ki emseler de emmeseler de aynı ölçek mamayı yiyorlar.bir kaç gün emzirmedim malesef şimdi kesinlikle memeyi almıyorlar.süt biberondaki gibi gelmediği için basıyorlar çığlığı.sağsam 10 cc bile çıkmıyor. bu süre zarfında süt yapar denilen birçok şey denedim. dünden beri moralim iyice bozuldu. eşim mamayla beslendiklerinin sütümün olmadığının farkında ama süt gelmeyince kv çok bozuldu sanki çok vardı da birden kesilmiş gibi.sütten ümidimi kestim artık.üzgünüm (((
evimiz gündüzleyin 30 dereceyi buluyor ben soyuyorum çocukları kv giydiriyor. eşim gelince kızıyor pişireceksiniz çocukları diye. mesela banyo yaptıysak odalarında kapalı tutmak istiyor o sıcakta.
bir pazar günü görümcemler geldi biz de eşimle pazara gittik kordonda bir çay içtik geldik. kv bana dedi ki çocukların olduğunu unuttun. şok oldum halbuki hep aklımdaydılar nasıl çıkarlar ki zaten aklımdan.
sanırım lohusalık beni yeni etkiliyor.ayrıca en büyük problemim kanamam hala kesilmedi.2 ay oldu ben pişeceğim artık. çocukların 2 aylık kontrolunde doktoruma soracağım. ama dr hastaneden çıkarken içe kanamışsın o zamanla çıkar demişti. acaba bu nedenle olabilir mi?

eşimle çocukların odasında yatıyoruz biri uyanınca ilgileniyorum. ikisi de uyanır da yetişemezsem kv yanına yolluyorum. ben eşimin de durumu görmesi için birlikte kalmak istiyorum tabi buna da karşı çıktı kv sallamadık.neyse ki eşim gereken cevapları veriyor.bir ara kv evine gitti 2 gün kendim baktım gayet normaldi.
ben bazen rezene çayı veriyorum çocuklara sakinleşsinler gazlarını rahat çıkarsınlar diye.
geçen gün de saat kaçta uyudular kaçta uyandılar kaç ölçek mama yediler hep not aldım. kilolarına göre kaç cc yemeliler onu hesapladım. normal düzeydeler.
dr kontrolünden sonra yazarım durumlarını. devit3 kullanıyorum bir de dr folbiol dan bahsetti ama reçeteye yazmadı almadım ben de. calpol kabızlık için fitil ateş dürüşürücü fitil verdi evde bulunsun diye hiç kullanmadım.

bir problemim de nazar.hiçbir yere gitmesek de müthiş nazar oluyorlar. sürekli dua okuyoruz ben daha çok etkileniyorum. okuduğunuz özel dualar varsa fikir verin lütfen.geçen gün istifra ettim çok korktum bana birşey olursa kim bakar çocuklarıma diye.
eylülde okula başlayacağım hiç emin değilim kv tek başına bakamaz. annemin de kalma gibi bir durumu yok.bakalım neler olacak.

çok uzun yazdım kusura bakmayın.biriktirdim patladım herhalde. sağlıcakla kalın mutlu bebişlerinizle...

ayrıca bebeklerim çok kusuyor. az az yedirdim birden yedirdim gazını çok çıkardım hiçbir yöntem etki etmedi bazen çok kusuyorlar bazen hiç.bazen fışkırma şeklinde.herkes normal diyor. yastık kullanıyorum ve yan yatırıyorum mesela 2 ölçek mama yiyeceklerse bir ölçek yedirip dinlendirip gaz çıkarıp sonra devam ediyorum. fikirlerinizi bekliyorum...

nadıde senı nasıl merak ettım anlatamam, cok şükür haberlerını aldım sımdı:))
bız de 54 günlüğüz teyzesi:))gelısımlerı acısından telaslıyım ben de, ne yapmaları gerekıyor bu donemde bılmıyorum, doktorum zaten uyuz bılmeyen kalmadı:) laf alamıyorum agzından hayırlısı:))

bızde 1 hafta arayla rop muayenesı yaptrdık, 15 gun sonra bır daha var.sızınkıler de durum ne? bızım goz damarları gelısmemıs.
sütü etkıyene seyın moral ve uyku olduygunu dusunuyorum.bıraz sana moral versınler , bu sekılde daha kötü olur.ayrıca süt gelmıyorsa bu kadar uzme kendını.benım de az, ama ben sukredıyorum oyle bı zamanda yasıyoruz kı cok sukur mamalar falan var.anne sutunun yerını alamaz elbette ama elımızden ne gelır.hıc yoktan ıyıdır.bugun doktra gıttım, sutum yok mama verıyorum dıyorum.süt ver süt dıyor.hayır olmayan seyı nerden nasıl verıcem anlamadım ben de... cok mama verıyorum ama mecburum.bana göz muayeneesı yaptrdıgımız sırada emzırme odasında bı ebe süt yapıcı bırseyden bahsettı." MERYEM HORT CAYI" DEDI..acıkcası ben alıp ıcmedım ama aklımda kaldı, bır denesem mı dıyorum arastrıp.bılmıyorum bılen var mı burda...
bu arada bızımkıler ıkı saat uyuyup uyanıyorlar acıkmıs bı sekılde delı gıbı 60 ml ıcıyorlar.senınkıler de oyle mı?uc saat uyku nadıren uyuyorlar.genelde aralarımız ıkı saatte bır...60 ml su ıkı ölçek mama koyuyorum.
eşlerın bakım konusunda destek olmaalarına bayılıyorum.maelsef gecelerı ben o destegı esımden goremıyorum.buna en buyuk sebep sevgılı kayınvalıdem olmustu.ben beraber yapalım bu ısı ustelenelım dedıgımde, aman uyusun elleme, aman dokunma işi var calısıyor dedı.ben de bu yuzden tartıstım onunla.ama "o erkek" dıyor bır de..ne alaka erkek ama sonucta baba yanıı...tek basına nasıl halledebılırım bunu.malesef calısacagım ıcın eylulde mecbur gelecek kv, ben de kafayı tümden bozucam galıba..annem bır yere kadar kalabılır.bakıcı da burda bulmak zor(

nadıde durumlarımız hep bırbırıne benzedı, kanama benım hala devam edıyor...ben bır kere kontrole gıtmıstım dogumdan 10 gun sonra.sonra cagırmadı..ben de az da olsa gelıyor ve durumdan rahatsızım.haftaya kadar bıtmezse ben de gıdıcem doktora...

gaz ıcın om-x kullanıyorum...bız folbıol kullandık bı sure bıraktık..ferrum kullanıyoruz ve devıt3 ....zınco da vardı ama bırakıcaz artık..

nazar bızı de cok etkılıyor.bır eyre gıttıgımızde ben felak nas okuyorum.anında coocuklar etkılenıyıor.bu arada benım kendım de nazar edıyorum bebeklerıme galıba( annenın nazarı cok degermıs dıyorlar..

haberlerını beklıyorum yıne nadıde...bebklerıne ve kendıne ıyı bak:))

bır de bugun ender sarac tv de süt için, susam yagını göğsünüze sürün masaj yapıın, rezene ve ısırgan cayı ıcın dedı...ben ısırgan aldım yapıcam onu, bır de susam yagı ıle masaj yapıcam..paylasayım dedım:)

allah yardımcınız olsun, uykusz bebekler anneyı cok yıpratıyor , bzıımkıler de gunduz uyumayorlar..ben mahvoluyorum ama umud edıyorum kı sızınkı boyle devam etmeyecek, bebkler 1 haftada degısıyorlar, o degışımın dönüm noktası ınsallah gelmıstır artık.ınsallah yakın zamanda sıstemlı bı sekılde uyuyup uyanırlar, düzenını saglarsınız...

canım durumlarımız tamamen aynı. bizimkilerin de göz damarlarımız gelişmemiş. ama iyiye gidiyor diyor dr. kv eşim için aynı şeyleri söylüyor o çalışıyor ayrı yatsın diyor ben de hayır o da görecek durup durmadıklarını diyorum.benim pıtırcıklar da 2 saatte bir 60 cc içiyor bazen geçiyor. mesela uykudan uyandı 2 ölçü içti sonra biraz bakındı uyumaya yakın tekrar yemek istiyorlar. memeyi ağızlarına bile almıyorlar 2-3 gündür. ben daha da çok sinir oluyorum. nazar için hep nas felak ayetel kursı elham ihlas okuyorum her duyduğumu okuyorum. ama çok dikkat çekiyor ikizler ve seviliyor. dediğin gibi anne babanın daha çok nazarı geçiyor.
paylaşımlarımız devam etsin. sağlıkla kal...

Karnımın sağ tarafında sertlik ve ağrı var sanki büyük tuvaletim gelmiş gibi ıkınmak istiyorum. Malum bağırsaklarından da sıkıntı yaşadığım içinacaba bağırsaklarım yoksa kasılmamı sancısımı anlamadım. Lütfen yardım edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…