- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
gece gece çenem düştü iyice kusura bakmayın
kızlar bebeklerinizin gelişimleri aynı mı?
benimkiler de fark var
oğlum hep önde gidiyor
oğlum ne yaparsa kızım aynısını ortalama 1 hafta sonra yapıyor
mesela oğlum 1 hafta önce ellerini inceliyordu
yumruk halinde iken
kızım da ellerini incelemeye bugün başladı
benim oğlum aşırı hareketli ,hiperaktif olabilr korkuyorum vallakızlar bebeklerinizin gelişimleri aynı mı?
benimkiler de fark var
oğlum hep önde gidiyor
yumruk halinde iken
sütüm çok şükür yetiyor ama bizim oğlan süt içimini azalttısüt seansımızın ilki gerçekleşti
şimdi ikinciyi bekliyorum
bu arada sütüm iyi gibi ama içtikleri miktar arttığı için hala yetersiz
sizler de süt durumu nasıl arkadaşlar?
ben elma ve muz verdimek gıda hakkında ne düşünüyorsunuz?
ben her gün bir tatlı kaşığı yoğurt yediriyorum ev yapımı
oğlum severek yiyor ama kızım suratını ekşitiyor
bugün birer tane kiraz yediler
her gün emziklerini bir kez pekmeze batırıp yalatıyorum
bir de şeftali yalamaya bayılıyorlar
bir de her gün su veriyorum
Dosbacım merhaba ben bebeklerim 1 aylıkken bakıcı aldım yarım gün geliyor ve o kadar çok faydasını görüyorum ki,ayda 400 tl veriyorum 2 apartman ilerimde oturuyor ve daha önce ikiz bebeklere 9 sene bakmış.şimdilik ben evde olduğum için bebeklerimle kendim ilgileniyorum oda ev işlerini ve yemeklerimi yapıyor vakti kalırsa benilerimde bakıyor.
arkadaşlar iyi dilekleriniz için sağ olun
hepinize ortak cevap vereyim
banyo yaparlarsa 8 gibi yapmazlarsa 9 gibi uyuyorlar
gece ortalama 6 kere kalkıyorlar
neredeyse saat başı kalkıyorlar
gündüz tek seferde 80-100 cc içen çocuklar geceleri 40-80 cc içiyorlar
gündüz neredeyse uyumuyorlar
ama ağlamıyorlar da eskisi gibi
kucakta gezerlerse hiç sesleri çıkmıyor
kendi başlarına vakit geçiremiyorlar
oyun halılarında en fazla 15 dk oyalanabiliyorlar
hepinizin bi düzeni oluştu ne güzel
maşallah hepinizin bebeklerine
nolur bana da dua edin de benimkiler de düzene girsen
kızlar bebeklerinizin gelişimleri aynı mı?
benimkiler de fark var
oğlum hep önde gidiyor
yumruk halinde iken
ek gıda hakkında ne düşünüyorsunuz?
ben her gün bir tatlı kaşığı yoğurt yediriyorum ev yapımı
oğlum severek yiyor ama kızım suratını ekşitiyor
bugün birer tane kiraz yediler
her gün emziklerini bir kez pekmeze batırıp yalatıyorum
bir de şeftali yalamaya bayılıyorlar
bir de her gün su veriyorum
ben senı cok ıyı anlyorum canım.cunku cok benzıyor yasadıklarımız...
bak benım bebklerım 16 gün küvözde kaldı.zaten cok zor bı hamılelık gecırmıstım, üstüne bı de erken dogum neye ugradıgımı sasırmıstım.o bahsettıgın depresyonu yasadım( hala yasıyorum o ayrı) hastaneye gıderken sütümü damla damla sagıp gıderdım.ordakı baz annelerın sutlerı cokca cıkardı da benımkılerı görünce hatta bazıları , bır ıkı laf ederdi aglaya aglaya cıkar gıderdım..
bbeklerımı ılk kucagıma verdıkleınde hem cok ısteyerek hem ıstemeyerek tuttugumu hatrlıyorum.onlardan korkmustum ve ıcımden neden verdınızkı sımdı kucagıma demıstımkendımden utanmıstım..benımseyememıstım hemen...adapte olamamıstım ve vıcdan azabı cekmıstım.karısık duygular
ben onlar hakkında soru sordukca yenıdogan servısındekı doktora, doktor bana ters ters cevap verıp "sen annelıge hazır degılsın galıba!" seklınde benı azarlamıstı, o gunu hıc unutamıyorum.bazı kayınvalıdelerın herseye karısma huyu var.benımkısı bebklerı kendı beslıyor, kendı altlarını degıstırıyor kendı kucaklıyoırdu.daha ılk cocuklarım , o kadar kucukler ve ben o kadar acemıydım kı sudan cıkmıs balık mısalı sasırmıstım.bıraz da bana ver, ben ogreneyım, esımle ben bakayım , beraber bu surecı halledelım dedıgım ıcın kayıvalıdeyle okkalı bır tartısma yasadık.ardından ıyıce kötüleşti hersey.o durumdayken ınsan cok hassas oluyor, hıc kolay degıl...yasayn bılır.herkesın anlayıslı olması lazım.kayınvalıdenın de ısım konusunda tartısma yaratması cok gereksız ve sacma.ama işte bazen o anlayısı gosteremıyorlar.benımkısı mesela lohusalık depresyonunu kabul etmez.ne var bızde dogurduk dıyor:))
bebelerın uykusuna gelınce..bebklten bebge degısıyor.bazı ıkızler cok guzel uyuyor bazılarının uykusu ya gece ya gunduz.benımkılerın ılk gunlerde senınkı gıbıydı.gunduz fosur fosur uyuyolardı.gece sabah kadar uyumazlardı.40ından sonra tam tersı oldu.sımdı gunduz bana wc ye gıtme fırsatı bıle vermıyorlar.bırı aglıyor dıgerı de baslıyor...:) ben dün gece 11den berı hıc uyumadım mesela:) bı fırsatı bulunca hemen yatıcam:) smdı uyuyo gıbıler:))
seınkıler de hıc bellı olmaz duzenlı uyurlar annesı, gazları fılan olmazsa cok guzel olur
son soyleyecegım; ıkız annesı cok guzel ama cok külfetli.eger rabbım bıze bunu layık gormusse ne mutlu bıze:))
süt konusunda ordakı hemsıre aban soyle demıstı benım sütümün cıkmadıgını gorunce; ıkı memenın görevı süt üretmek.onlar sende varsa bos yere degıl.bıl kı cıkar sütün! böyle düşün..uyumaya dınlemeye calıs bı sekılde.ve moralını cokkkk yuksek tutt....ben yıne kaynanamla bakıcam mesela anem gıdınce.katlanıcam coocuklarım ıcın takma kımseyı...
bır de bana hep boyle kalacaklarmıs, hıc eskı hayatıma dönemeyecekmısım gıbı gelıyordu oncelerı :) sacım basım dagınık, elımde en ıyı arkadasım sut sagma sıselerı ve pompam:) böyle sürmeyecek, gececk , buyuyor mınıklerımız, oyle cabuk buyuyorlar kı:)
burdakı arkadaslarım hepsı sagolsunlar, sorularımıza cevap verıyorlar, destek oluyorlar.hepsınden allah razı olsun, tecrubelerını paylasıyorlar.ben de gun gectıkce kendımı toparladıkca, elımden geldıgınce, ne bılıyorsam paylasıcam...
uzun oldu,:)sevgıyle kal...:)
uzun bir aradan sonra hepinize merhaba. yazdıklarınızı telefondan girdiğim için okuyorum ama yazmaya pek fırsatım olmadı. milasis ben de merak ediyorum durumunu.
inşl herkes iyidir.
benim pıtırcıklar 2 gün sonra 2 aylık olacaklar. göz muayenesine gidiyoruz 2 haftada bir. tedavisi olduğu için çok üzülmüyorum.bebişlerim çok şükür uyuyup uyanıp çok yormuyorlar beni. kayınvalidemle bakıyoruz. ama ben hem evişlerini yapayım hem de yetişebildiğim kadar bebeklerle ilgileneyim derken yoruluyorum. misafir geldiğinde bütün temizlik ve hazırlıkları ben yapıyorum. aslında kv de yapar ama ben daha hızlı yaptığım için ve yorulmasın diye onları da üstleniyorum.benim asıl problemim sütümün yok denecek kadar az olması. ilk günden beri çok çok azdı.hastanede geç sağdım ve hemşireler bana 6 saatte bir sağ dedi. sağdım ama hep azdı. annemler süt fışkıracağını sandılar çıkmayınca kendilerinin ve benim moralimi bozdular. eşim ve babam anlaşamadığı için ( beklentileri farklı çünkü ) hastaneden çıktığım ilk gün annemler evlerine döndüler. kaldık kv ile. evde yine çok çok gelmedi sağdım. bebekler küvezdeyken biliyosunuz hemşireler önce emzir sonra mama ver dediler. minik bebeğim iyi ememediği için sağıyordum ona. birgün farkettim ki emseler de emmeseler de aynı ölçek mamayı yiyorlar.bir kaç gün emzirmedim malesef şimdi kesinlikle memeyi almıyorlar.süt biberondaki gibi gelmediği için basıyorlar çığlığı.sağsam 10 cc bile çıkmıyor. bu süre zarfında süt yapar denilen birçok şey denedim. dünden beri moralim iyice bozuldu. eşim mamayla beslendiklerinin sütümün olmadığının farkında ama süt gelmeyince kv çok bozuldu sanki çok vardı da birden kesilmiş gibi.sütten ümidimi kestim artık.üzgünüm(((
evimiz gündüzleyin 30 dereceyi buluyor ben soyuyorum çocukları kv giydiriyor. eşim gelince kızıyor pişireceksiniz çocukları diye. mesela banyo yaptıysak odalarında kapalı tutmak istiyor o sıcakta.
bir pazar günü görümcemler geldi biz de eşimle pazara gittik kordonda bir çay içtik geldik. kv bana dedi ki çocukların olduğunu unuttun. şok oldum halbuki hep aklımdaydılar nasıl çıkarlar ki zaten aklımdan.
sanırım lohusalık beni yeni etkiliyor.ayrıca en büyük problemim kanamam hala kesilmedi.2 ay oldu ben pişeceğim artık. çocukların 2 aylık kontrolunde doktoruma soracağım. ama dr hastaneden çıkarken içe kanamışsın o zamanla çıkar demişti. acaba bu nedenle olabilir mi?
eşimle çocukların odasında yatıyoruz biri uyanınca ilgileniyorum. ikisi de uyanır da yetişemezsem kv yanına yolluyorum. ben eşimin de durumu görmesi için birlikte kalmak istiyorum tabi buna da karşı çıktı kv sallamadık.neyse ki eşim gereken cevapları veriyor.bir ara kv evine gitti 2 gün kendim baktım gayet normaldi.
ben bazen rezene çayı veriyorum çocuklara sakinleşsinler gazlarını rahat çıkarsınlar diye.
geçen gün de saat kaçta uyudular kaçta uyandılar kaç ölçek mama yediler hep not aldım. kilolarına göre kaç cc yemeliler onu hesapladım. normal düzeydeler.
dr kontrolünden sonra yazarım durumlarını. devit3 kullanıyorum bir de dr folbiol dan bahsetti ama reçeteye yazmadı almadım ben de. calpol kabızlık için fitil ateş dürüşürücü fitil verdi evde bulunsun diye hiç kullanmadım.
bir problemim de nazar.hiçbir yere gitmesek de müthiş nazar oluyorlar. sürekli dua okuyoruz ben daha çok etkileniyorum. okuduğunuz özel dualar varsa fikir verin lütfen.geçen gün istifra ettim çok korktum bana birşey olursa kim bakar çocuklarıma diye.
eylülde okula başlayacağım hiç emin değilim kv tek başına bakamaz. annemin de kalma gibi bir durumu yok.bakalım neler olacak.
çok uzun yazdım kusura bakmayın.biriktirdim patladım herhalde. sağlıcakla kalın mutlu bebişlerinizle...
merhaba arkadaşlar
ben yine kabusları yaşıyorum
uyku yok
çıldırmak üzereyim
gündüzleri hiç uyumuyorlar hem de hiç
sabahları da 5.30 kalkıyorlar
iki saat oyalanıp 1 saat daha uyuyorlar ve gün başlıyor
artık benim dayanacak gücüm kalmadı
çaresizimmmm
nadıde senı nasıl merak ettım anlatamam, cok şükür haberlerını aldım sımdı:))
bız de 54 günlüğüz teyzesi:))gelısımlerı acısından telaslıyım ben de, ne yapmaları gerekıyor bu donemde bılmıyorum, doktorum zaten uyuz bılmeyen kalmadı:) laf alamıyorum agzından hayırlısı:))
bızde 1 hafta arayla rop muayenesı yaptrdık, 15 gun sonra bır daha var.sızınkıler de durum ne? bızım goz damarları gelısmemıs.
sütü etkıyene seyın moral ve uyku olduygunu dusunuyorum.bıraz sana moral versınler , bu sekılde daha kötü olur.ayrıca süt gelmıyorsa bu kadar uzme kendını.benım de az, ama ben sukredıyorum oyle bı zamanda yasıyoruz kı cok sukur mamalar falan var.anne sutunun yerını alamaz elbette ama elımızden ne gelır.hıc yoktan ıyıdır.bugun doktra gıttım, sutum yok mama verıyorum dıyorum.süt ver süt dıyor.hayır olmayan seyı nerden nasıl verıcem anlamadım ben de...cok mama verıyorum ama mecburum.bana göz muayeneesı yaptrdıgımız sırada emzırme odasında bı ebe süt yapıcı bırseyden bahsettı." MERYEM HORT CAYI" DEDI..acıkcası ben alıp ıcmedım ama aklımda kaldı, bır denesem mı dıyorum arastrıp.bılmıyorum bılen var mı burda...
bu arada bızımkıler ıkı saat uyuyup uyanıyorlar acıkmıs bı sekılde delı gıbı 60 ml ıcıyorlar.senınkıler de oyle mı?uc saat uyku nadıren uyuyorlar.genelde aralarımız ıkı saatte bır...60 ml su ıkı ölçek mama koyuyorum.
eşlerın bakım konusunda destek olmaalarına bayılıyorum.maelsef gecelerı ben o destegı esımden goremıyorum.buna en buyuk sebep sevgılı kayınvalıdem olmustu.ben beraber yapalım bu ısı ustelenelım dedıgımde, aman uyusun elleme, aman dokunma işi var calısıyor dedı.ben de bu yuzden tartıstım onunla.ama "o erkek" dıyor bır de..ne alaka erkek ama sonucta baba yanıı...tek basına nasıl halledebılırım bunu.malesef calısacagım ıcın eylulde mecbur gelecek kv, ben de kafayı tümden bozucam galıba..annem bır yere kadar kalabılır.bakıcı da burda bulmak zor(
nadıde durumlarımız hep bırbırıne benzedı, kanama benım hala devam edıyor...ben bır kere kontrole gıtmıstım dogumdan 10 gun sonra.sonra cagırmadı..ben de az da olsa gelıyor ve durumdan rahatsızım.haftaya kadar bıtmezse ben de gıdıcem doktora...
gaz ıcın om-x kullanıyorum...bız folbıol kullandık bı sure bıraktık..ferrum kullanıyoruz ve devıt3 ....zınco da vardı ama bırakıcaz artık..
nazar bızı de cok etkılıyor.bır eyre gıttıgımızde ben felak nas okuyorum.anında coocuklar etkılenıyıor.bu arada benım kendım de nazar edıyorum bebeklerıme galıba( annenın nazarı cok degermıs dıyorlar..
haberlerını beklıyorum yıne nadıde...bebklerıne ve kendıne ıyı bak:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?