2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlarr beni lohusalık sonradan etkiledi. dü eşim evdeydi tam dışarı çıkıcaz bebeklere mama veriyorum birine ben birine kv eşime dedim ki sen ver ben wc ye gideyim hep kaçıyosun annem bakıyor bebeklere sen sadece ayak işleri yapıyosun bebeklere bakmıyosun felen dedi sözde ŞAKA ama ben çok alındım bağırdım felen ağlamaya başladım kv ağlıyor musun ağlama felen dedim ona da sus dedim aldım birini yanıma geçtim odalarına bağıra bağıra ağladım. sonra geldi eşim ne özür dilemek ne bişey hadi hazırlan çıkalım dedi ama çok kırıldım.
gezdik tozduk bozuk moralle tabi.

çarşamba günü verem aşımız var ebe aradı ateş düşürücü verme dedi neden ki? sizler verdiniz sanırım tecrübeliler. banyo da yapılmıyor ateşi çıkarsa bu sıcakta ne yapıcam bakalım. yarın yine göz kontrolumuz var bakalım nasıl geçecek?

dün komsum 60 ml mama yıyor dıyınce , cok fazla sen ne yapıyorsun dedı.cok uzuldum.ama sutum her ıkı saatte o kadar cıkmıyor kı ne yapabılırım? doktor da gunde en fazla 3 defa mama verme hakkın var gıbı düşün, süt ver dıyor..anlatamıyorum galıba...süt yetıstıremıyorum...bız ıkı saat aralıklarla ıkı mama bir süt seklınde gidiyoru<z...mamayı da sütü de 60 seklınde verıyorum...ama artık daha cok yemek ısterlerse bu süt işini nasıl yapıcam bılmıyorum.mama cok mu kötü kızlar yaa((

kızlar bebek arabası fikirleriniz nelerdir? nasıl aldınız? marka tavsiyelerinizi bekliyorum...
genelde sılver cross markasını duyuyorum.bızım de arabamız alınacak haftaya.ben de merak edıoum ne alsam dıye..arka arkaya mı yan yana mı düşünüyorsun?

bızım de asımız var, cok korkuyorum atesı cıkarsa dıye, zaten bzıımkılerın atesı 37.4ten düşmüyor

kızlar bebeklerde 37,5 ve üstü ateş kabul ediliyor. bu değerin altındaysa ateşdüşürücüye gerek yok. ama bana doktorum aşıya gitmeden ateş düşürücü fitil kullan öyle git demişti. ben öyle yapıyorum. ateş derdimiz olmuyor.eğer bebeklerinizin ateşi varsa ve huysuzlarsa ben verin ateş düşürücü şurup. zehir değil ya bu, abartıyorlar.
sütünüz yoksa mecburen mama kullanacaksınız. siz konunun komşunun dediğine bakmayın. uzaktan konuşması kolay bazılarına. hiç anne sütü veremeyenler var. şöyle düşünün mamayla doyuyorlar, anne sütüyle bağışıklık kazanıyor. hiç verememekten iyidir az vermek. sonuçta az da olsa sizden faydalı olabilecek bir şeyi sütü alabiliyorlar.
bebek arabamız silever cross. çok memnunuz. manevra kabiliyeti çok iyi. tavsiye ediyorum.
kolay gelsin hepinize.

aşıdan önce bende ateş düşürücü kullanmıyorum çnk her bebeğin tepkisi farklı oluyor
ilk aşıda oğlum ikincide kızım etkilendi
ateş dürücü zaten çabuk etki ediyor 1 çay kaşığı yetiyor ... dr.um önce verme demişti...
zaten her dr. kafasına göre takılıyo bence...

bizimde ek gıda maceramız hızla devam ediyor
elma suyu havuç suyu kaşık mama derken son 3 gündür yoğurt veriyorum
oğlum dün zorlandı ısrar etmedim bugün güzel yedi...
ilk defa sebze çorbası (püresi desem daha doğru olur ) denedim bugün... ve ilk defa kızım bişeyi reddetti :)) tombişim genelde bitti diye ağlardı ama bu defa hiç sevmedi
bende zorlamadım
aksine oğlu bayıldı...
benimkiler inanın hiç ikiz gibi değil :)) hiç bi huyları benzemiyo zaten tipleri de benzemiyo :)) pekmezle yoğurt gibiler

canım birikmiş içinde birden patlamışssın... bende kv nin sütüme takılmasına çok içerliyordum
sürekli süt anne bulalım diyodu... sabırla hallettim ...sütüm bitti rahatladı şimdi hiç sesi çıkmıyo
neyse ağlamış rahatlamışsın boşver olur arada...
burdan konuşması kolay biliyorum ... ne zaman gidecek yada hep beraber mi bakacaksınız...
ben kendim imkansız bakamam diyordum Rabbime bin şükür yalnızım... tabii biz 5. ayımızın içindeyiz

Dosbacim sende cok zor gunler gecirdin ama atlattin cok sukur.bende moral bozuklugundansa yorulmayi tercih ettim.suan ikisinide ayagimda salliyorum ama kafam rahat..
Senin kv neden sutun varken sut anne buluyormuski anlamadim..

Dosbacim sende cok zor gunler gecirdin ama atlattin cok sukur.bende moral bozuklugundansa yorulmayi tercih ettim.suan ikisinide ayagimda salliyorum ama kafam rahat..
Senin kv neden sutun varken sut anne buluyormuski anlamadim..

doymuyorlarmis... kendisi anne sutuyle buyutmus... neyse ya artik takmiyorum cok sukur yalnizim mutluyum... ilk basta bakmam mumkun degildi ama simdi kimse gelmesin esimle cok rahat bakiyorum
sende basarmissin tebrik ederim darisi papatyaya... onunkiler bizimkinden de zor Allah yardimcisi olsun

Amin canim yaa.Rabbim onun bebeklerinede sukunet versin ins.benim bebeklerimde aksamlari bazen 2 bazen 3saat agliyorlar.normalde kucagimiza yada ayagimiza alinca susan bebekler.aksamlari ayni saatlerde bi cosuyorlar ne kucak ne baska bi sey.hoplata hoplata geziyoruz evin icinde.saatleri dolunca yoruluyorlar.
Benimde aklima papatya geliyor boyle 2 3 daat degil surekli agliyorlar Rabbim yardimcisi olsun evleri bi an once huzur dolsun diye..hepimizinde ins.
Gerci ben tek sayilmam annem vardi 10 gun once onu istanbula yolculadik.simdide yardimci var.ev isleri yemek yapmiyorum.sadece pasalarla ilgileniyorum.hem ev isleri hemde 2 bebege bakmak her kisinin kâri degil ne mutlu size...

merhaba,ben de süt mevzuusnu kafama çok takıyorum. benim de az geliyor. ve her önüne gelen emzir, emzirmezsen memeni unuturlar, emzirdikçe sütün gelilr deyip duruyor. biz bilmiyoruz sanki ama olmuyorsa ne yapayım? mama yiyen bebekler saglıksız sanki sinir ediyorlar insanı. bebeklerim bugün 21 günlük oldular ve son bir kaç gündür birlikte uyanmaya başladılar. oglum çok iştahlı, 25 ml anne sütü veriyorum, sütüm az iki bebegime de bölmeye adil olmaya çalışıyorum, ardından 50 ml mama yemeden doymuyor. normal mi sizce? bir de gaz sorunumuz çok, sanırım oglum kabız oldu, rezene çayı deniyorum iki gündür ama henüz tuvaletini kendisini rahatlatacak kadar yapamadı. ama gaz çıkarmakta bir sorun yok elhamdülillah. doktora gideyim mi bilemedim ne dersiniz? gazı çok oldugu için de saat başı uyanıyor halbuki uykusu var ve karnı tok.

ben nazar için silsile-i aliye büyükleri okuyup üflüyorum her çocuguma. ve felak naz ihlas tabii ki. allah hepimizin bebeklerini nazarlardan korusun.

Canim sut konusu cok fazla takma bence.elinden geleni yap tabiki.mesela sagmayi birakma.biz suan 2ayligiz.ilk 1ay bi mama bi sut seklinde gidiyorduk,1 aylikken 1hafta 10 gun kadar duzenli sagamadim gunde 1 yada hic sagamadigimda oldu.iyide beslenemedim.sutum resmen kesildi.1 damla gelsin diye ugrasiyordum.sut cayi iciyordum zaten.1 hafta malt icecegi ictim.gecen hafta saracoglunun tarif ettigi kure gore hergun kuru incir kaynatip sabah aksam ictim.bu haftada beyaz uzum yiyorum.haftayada kuru dut kaynatacagim ins.su anda sutum yeniden gelmeye basladi ins.cogalir.millete bakarsak isimiz zor.kimse helal olsun 2 bebekle bide sagmaya ugrasiyorsunuz demiyor...
Normalde kiloya 150 cc.gunde ama bebek fazla icebilyorsa verin diyor drlar.benimkilerde seninkiler gibi.bende istedikleri kadar iciriyorum

inciri ben de yedim ama pek etki etmedi sanırım,biraz da sabırsızım gerçi hemen sütüm çogalsınn istiyorum. hurma yedim oglan ondan gazlanmış olabilir mi gaz yapar mı acaba.
bu cc ölçüsü ml ile aynı mı. kilo başına mı 150 cc yani oglum yaklaşık 4 kilo, 4x150 mi olacak. kakamızı yapamıyoruz oglum yarım saatte bir uyanıyor ıkınmaktan. yarın doktora götürücem bakalım ne diyecek doktor.

Canim saracoglu ozellikle gunluk kaynatip sabah aksam icin diyor.ml ile cc ayni.evet canim 4*150.kabiz olunca gliserin kansuk kulaniyoruz biz.gercekten kabiz olunca cok huzursuz oluyorlar...

Canim saracoglu ozellikle gunluk kaynatip sabah aksam icin diyor.ml ile cc ayni.evet canim 4*150.kabiz olunca gliserin kansuk kulaniyoruz biz.gercekten kabiz olunca cok huzursuz oluyorlar...

yarını bekleyemedik doktora bugün gittik. similac mama kullanıyorduk,doktor en iyi mama ama oglunuzu kabız yapmş dedi, aptamil promil verdi. her mamaya da bir çay kaşıgı zeytinyagı karıştırmamı, ardından 1,5 çay kaşıgı ılık su içirmemi söyledi. ve makatı için bir de krem verdi. bakalım ne olacak inşallah düzelir.

Kızlar mama konusuna niye bu kadar takıkıyosunuz ya, bizler çocuklarımızı düşünmüyo muyuz? Zehir mi veriyoruz, elbette anne sütünün yerini tutmaz ama içerikleri anne sütüne yakın olduğu için veriyoruz, üstelik imkan var ki verebiliyoruz,elimizden geldiği kadarıyla süt için uğraşıyoruz ama olmayınca olmuyo işte.
O konuşanlar çok biliyo sanki, hep tek çocukla kıyaslıyolar, kendi zamanlarıyla kıyaslıyolar, ama söyleyin, hayatında ikiz görmemiş insanlar, ikiz bakımı, beslenmesi, büyütmesi hakkında bol keseden konuşuyo, herkes kendi tecrübesini kendi yaşıyo...ister mamayla ister anne sütüyle bebeklerinizi sağlıcakla büyütün ve şükredin...

Dosbacım benzetmene çok güldüm:) çünkü bizimkilerde öyle ne huyları ne tipleri benziyo, iyi maşaallah güzel yiyolarsa devam inşaallah

Duzelir canim merak etme.hepimiz ayni seyleri yasiyoruz o yuzden anliyorum endiseni.bizde aptamil pre kullaniyorduk.cok gazli olduklarindan sma gold onerdi dr.bizide sma gold kabiz yapti hemde ikisinide.once zeytinyagi ile yapiyorlardi sonra oda fayda etmedi fitil kullandik.mamadan oldugunu anlayinca geri aptamil preye donduk rahatladik cok sukur.seninkide rahatliyacaktir Allahin izniyle...

Sana katiliyorum basakcim.cok sukurki mamalar var ve alabiliyoruz.malum yakinlarimiz bile ikizin tek bebekle ayni olmadigini kabul etmek istemiyorlar.hamileliktede boyleydi.ne varki ha tek ha cift abartiyor diyorlardi.simdide bu zamanda cocuk buyutmekte ne var hazir bez hazir mama diyorlar.bizim tek buyutmemiz daha zordu diyorlar.amaan dedigin gibi bebeklerimiz saglikli olsunda gerisi bos.takmamak lazim..

Merhabalar bizde bugün itibariyle iki aylık olduk küçük kızım çok huysuz uyutmakta problem yaşıyorum bi türlü uykuya dalamıyor büyük kızımın maşallahı var. 34 haftalık ken doğum yaptım sekiz gün küvezde kaldılar yutkunma problemi vardıbu haftaya kadar süt sağıp biberonla besliyordum artık emmeye geçtik sanki daha rahatladım gibi şimdilik ama işin aslı daha çok uğraşır oldum süt sağınca eşimde idare edip bazen uyuyabiliyordum
Artık öyle bir lüksüm yok ama dışarı çıkacağım zaman banyodan sonra yada çok daralırsam biberon veriyorum henüz mamaya geçmedik aman aman bi sütüm yok ama şimdilik yetiyor ama önümüzdeki haftalarda ywtmez diye düşünüyorum.
Bebeklere tek bakıyoruz eşimm yardımcı oluyor homeofis çalışıyor ama ne ev işi ne yemek hiç vakit bulamıyorum çoğu zaman eşim hallediyor yemeği kolay bişeyler hazırlıyor çoğu zamanda aç geziyorum zaten birtek su içmeyi ihmal etmiyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ikiz anneliği hem çok güzel hemde çok yorucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…