- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
canım durumlarımız tamamen aynı. bizimkilerin de göz damarlarımız gelişmemiş. ama iyiye gidiyor diyor dr. kv eşim için aynı şeyleri söylüyor o çalışıyor ayrı yatsın diyor ben de hayır o da görecek durup durmadıklarını diyorum.benim pıtırcıklar da 2 saatte bir 60 cc içiyor bazen geçiyor. mesela uykudan uyandı 2 ölçü içti sonra biraz bakındı uyumaya yakın tekrar yemek istiyorlar. memeyi ağızlarına bile almıyorlar 2-3 gündür. ben daha da çok sinir oluyorum. nazar için hep nas felak ayetel kursı elham ihlas okuyorum her duyduğumu okuyorum. ama çok dikkat çekiyor ikizler ve seviliyor. dediğin gibi anne babanın daha çok nazarı geçiyor.
paylaşımlarımız devam etsin. sağlıkla kal...
genelde sılver cross markasını duyuyorum.bızım de arabamız alınacak haftaya.ben de merak edıoum ne alsam dıye..arka arkaya mı yan yana mı düşünüyorsun?kızlar bebek arabası fikirleriniz nelerdir? nasıl aldınız? marka tavsiyelerinizi bekliyorum...
bızım de asımız var, cok korkuyorum atesı cıkarsa dıye, zaten bzıımkılerın atesı 37.4ten düşmüyorkızlarr beni lohusalık sonradan etkiledi. dü eşim evdeydi tam dışarı çıkıcaz bebeklere mama veriyorum birine ben birine kv eşime dedim ki sen ver ben wc ye gideyim hep kaçıyosun annem bakıyor bebeklere sen sadece ayak işleri yapıyosun bebeklere bakmıyosun felen dedi sözde ŞAKA ama ben çok alındım bağırdım felen ağlamaya başladım kv ağlıyor musun ağlama felen dedim ona da sus dedim aldım birini yanıma geçtim odalarına bağıra bağıra ağladım. sonra geldi eşim ne özür dilemek ne bişey hadi hazırlan çıkalım dedi ama çok kırıldım.
gezdik tozduk bozuk moralle tabi.
off..o lohusalık depresyonu en cok bana vurdu..hıc acmayayım tekrar konuları ama kimseyle tartısmamaya calıs...ben hakım olamadım pek kendıme...
çarşamba günü verem aşımız var ebe aradı ateş düşürücü verme dedi neden ki? sizler verdiniz sanırım tecrübeliler. banyo da yapılmıyor ateşi çıkarsa bu sıcakta ne yapıcam bakalım. yarın yine göz kontrolumuz var bakalım nasıl geçecek?
kızlar bebek arabası fikirleriniz nelerdir? nasıl aldınız? marka tavsiyelerinizi bekliyorum...
kızlarr beni lohusalık sonradan etkiledi. dü eşim evdeydi tam dışarı çıkıcaz bebeklere mama veriyorum birine ben birine kv eşime dedim ki sen ver ben wc ye gideyim hep kaçıyosun annem bakıyor bebeklere sen sadece ayak işleri yapıyosun bebeklere bakmıyosun felen dedi sözde ŞAKA ama ben çok alındım bağırdım felen ağlamaya başladım kv ağlıyor musun ağlama felen dedim ona da sus dedim aldım birini yanıma geçtim odalarına bağıra bağıra ağladım. sonra geldi eşim ne özür dilemek ne bişey hadi hazırlan çıkalım dedi ama çok kırıldım.
gezdik tozduk bozuk moralle tabi.
çarşamba günü verem aşımız var ebe aradı ateş düşürücü verme dedi neden ki? sizler verdiniz sanırım tecrübeliler. banyo da yapılmıyor ateşi çıkarsa bu sıcakta ne yapıcam bakalım. yarın yine göz kontrolumuz var bakalım nasıl geçecek?
canım birikmiş içinde birden patlamışssın... bende kv nin sütüme takılmasına çok içerliyordum
sürekli süt anne bulalım diyodu... sabırla hallettim ...sütüm bitti rahatladı şimdi hiç sesi çıkmıyo
neyse ağlamış rahatlamışsın boşver olur arada...
burdan konuşması kolay biliyorum ... ne zaman gidecek yada hep beraber mi bakacaksınız...
ben kendim imkansız bakamam diyordum Rabbime bin şükür yalnızım... tabii biz 5. ayımızın içindeyiz
Dosbacim sende cok zor gunler gecirdin ama atlattin cok sukur.bende moral bozuklugundansa yorulmayi tercih ettim.suan ikisinide ayagimda salliyorum ama kafam rahat..
Senin kv neden sutun varken sut anne buluyormuski anlamadim..
doymuyorlarmis... kendisi anne sutuyle buyutmus... neyse ya artik takmiyorum cok sukur yalnizim mutluyum... ilk basta bakmam mumkun degildi ama simdi kimse gelmesin esimle cok rahat bakiyorum
sende basarmissin tebrik ederim darisi papatyaya... onunkiler bizimkinden de zor Allah yardimcisi olsun
uzun bir aradan sonra hepinize merhaba. yazdıklarınızı telefondan girdiğim için okuyorum ama yazmaya pek fırsatım olmadı. milasis ben de merak ediyorum durumunu.
inşl herkes iyidir.
benim pıtırcıklar 2 gün sonra 2 aylık olacaklar. göz muayenesine gidiyoruz 2 haftada bir. tedavisi olduğu için çok üzülmüyorum.bebişlerim çok şükür uyuyup uyanıp çok yormuyorlar beni. kayınvalidemle bakıyoruz. ama ben hem evişlerini yapayım hem de yetişebildiğim kadar bebeklerle ilgileneyim derken yoruluyorum. misafir geldiğinde bütün temizlik ve hazırlıkları ben yapıyorum. aslında kv de yapar ama ben daha hızlı yaptığım için ve yorulmasın diye onları da üstleniyorum.benim asıl problemim sütümün yok denecek kadar az olması. ilk günden beri çok çok azdı.hastanede geç sağdım ve hemşireler bana 6 saatte bir sağ dedi. sağdım ama hep azdı. annemler süt fışkıracağını sandılar çıkmayınca kendilerinin ve benim moralimi bozdular. eşim ve babam anlaşamadığı için ( beklentileri farklı çünkü ) hastaneden çıktığım ilk gün annemler evlerine döndüler. kaldık kv ile. evde yine çok çok gelmedi sağdım. bebekler küvezdeyken biliyosunuz hemşireler önce emzir sonra mama ver dediler. minik bebeğim iyi ememediği için sağıyordum ona. birgün farkettim ki emseler de emmeseler de aynı ölçek mamayı yiyorlar.bir kaç gün emzirmedim malesef şimdi kesinlikle memeyi almıyorlar.süt biberondaki gibi gelmediği için basıyorlar çığlığı.sağsam 10 cc bile çıkmıyor. bu süre zarfında süt yapar denilen birçok şey denedim. dünden beri moralim iyice bozuldu. eşim mamayla beslendiklerinin sütümün olmadığının farkında ama süt gelmeyince kv çok bozuldu sanki çok vardı da birden kesilmiş gibi.sütten ümidimi kestim artık.üzgünüm(((
evimiz gündüzleyin 30 dereceyi buluyor ben soyuyorum çocukları kv giydiriyor. eşim gelince kızıyor pişireceksiniz çocukları diye. mesela banyo yaptıysak odalarında kapalı tutmak istiyor o sıcakta.
bir pazar günü görümcemler geldi biz de eşimle pazara gittik kordonda bir çay içtik geldik. kv bana dedi ki çocukların olduğunu unuttun. şok oldum halbuki hep aklımdaydılar nasıl çıkarlar ki zaten aklımdan.
sanırım lohusalık beni yeni etkiliyor.ayrıca en büyük problemim kanamam hala kesilmedi.2 ay oldu ben pişeceğim artık. çocukların 2 aylık kontrolunde doktoruma soracağım. ama dr hastaneden çıkarken içe kanamışsın o zamanla çıkar demişti. acaba bu nedenle olabilir mi?
eşimle çocukların odasında yatıyoruz biri uyanınca ilgileniyorum. ikisi de uyanır da yetişemezsem kv yanına yolluyorum. ben eşimin de durumu görmesi için birlikte kalmak istiyorum tabi buna da karşı çıktı kv sallamadık.neyse ki eşim gereken cevapları veriyor.bir ara kv evine gitti 2 gün kendim baktım gayet normaldi.
ben bazen rezene çayı veriyorum çocuklara sakinleşsinler gazlarını rahat çıkarsınlar diye.
geçen gün de saat kaçta uyudular kaçta uyandılar kaç ölçek mama yediler hep not aldım. kilolarına göre kaç cc yemeliler onu hesapladım. normal düzeydeler.
dr kontrolünden sonra yazarım durumlarını. devit3 kullanıyorum bir de dr folbiol dan bahsetti ama reçeteye yazmadı almadım ben de. calpol kabızlık için fitil ateş dürüşürücü fitil verdi evde bulunsun diye hiç kullanmadım.
bir problemim de nazar.hiçbir yere gitmesek de müthiş nazar oluyorlar. sürekli dua okuyoruz ben daha çok etkileniyorum. okuduğunuz özel dualar varsa fikir verin lütfen.geçen gün istifra ettim çok korktum bana birşey olursa kim bakar çocuklarıma diye.
eylülde okula başlayacağım hiç emin değilim kv tek başına bakamaz. annemin de kalma gibi bir durumu yok.bakalım neler olacak.
çok uzun yazdım kusura bakmayın.biriktirdim patladım herhalde. sağlıcakla kalın mutlu bebişlerinizle...
merhaba,ben de süt mevzuusnu kafama çok takıyorum. benim de az geliyor. ve her önüne gelen emzir, emzirmezsen memeni unuturlar, emzirdikçe sütün gelilr deyip duruyor. biz bilmiyoruz sanki ama olmuyorsa ne yapayım? mama yiyen bebekler saglıksız sanki sinir ediyorlar insanı. bebeklerim bugün 21 günlük oldular ve son bir kaç gündür birlikte uyanmaya başladılar. oglum çok iştahlı, 25 ml anne sütü veriyorum, sütüm az iki bebegime de bölmeye adil olmaya çalışıyorum, ardından 50 ml mama yemeden doymuyor. normal mi sizce? bir de gaz sorunumuz çok, sanırım oglum kabız oldu, rezene çayı deniyorum iki gündür ama henüz tuvaletini kendisini rahatlatacak kadar yapamadı. ama gaz çıkarmakta bir sorun yok elhamdülillah. doktora gideyim mi bilemedim ne dersiniz? gazı çok oldugu için de saat başı uyanıyor halbuki uykusu var ve karnı tok.
ben nazar için silsile-i aliye büyükleri okuyup üflüyorum her çocuguma. ve felak naz ihlas tabii ki. allah hepimizin bebeklerini nazarlardan korusun.
Canim sut konusu cok fazla takma bence.elinden geleni yap tabiki.mesela sagmayi birakma.biz suan 2ayligiz.ilk 1ay bi mama bi sut seklinde gidiyorduk,1 aylikken 1hafta 10 gun kadar duzenli sagamadim gunde 1 yada hic sagamadigimda oldu.iyide beslenemedim.sutum resmen kesildi.1 damla gelsin diye ugrasiyordum.sut cayi iciyordum zaten.1 hafta malt icecegi ictim.gecen hafta saracoglunun tarif ettigi kure gore hergun kuru incir kaynatip sabah aksam ictim.bu haftada beyaz uzum yiyorum.haftayada kuru dut kaynatacagim ins.su anda sutum yeniden gelmeye basladi ins.cogalir.millete bakarsak isimiz zor.kimse helal olsun 2 bebekle bide sagmaya ugrasiyorsunuz demiyor...
Normalde kiloya 150 cc.gunde ama bebek fazla icebilyorsa verin diyor drlar.benimkilerde seninkiler gibi.bende istedikleri kadar iciriyorum
inciri ben de yedim ama pek etki etmedi sanırım,biraz da sabırsızım gerçi hemen sütüm çogalsınn istiyorum. hurma yedim oglan ondan gazlanmış olabilir mi gaz yapar mı acaba.
bu cc ölçüsü ml ile aynı mı. kilo başına mı 150 cc yani oglum yaklaşık 4 kilo, 4x150 mi olacak. kakamızı yapamıyoruz oglum yarım saatte bir uyanıyor ıkınmaktan. yarın doktora götürücem bakalım ne diyecek doktor.
Canim saracoglu ozellikle gunluk kaynatip sabah aksam icin diyor.ml ile cc ayni.evet canim 4*150.kabiz olunca gliserin kansuk kulaniyoruz biz.gercekten kabiz olunca cok huzursuz oluyorlar...
bizimde ek gıda maceramız hızla devam ediyor
elma suyu havuç suyu kaşık mama derken son 3 gündür yoğurt veriyorum
oğlum dün zorlandı ısrar etmedim bugün güzel yedi...
ilk defa sebze çorbası (püresi desem daha doğru olur ) denedim bugün... ve ilk defa kızım bişeyi reddetti :)) tombişim genelde bitti diye ağlardı ama bu defa hiç sevmedi
bende zorlamadım
aksine oğlu bayıldı...
benimkiler inanın hiç ikiz gibi değil :)) hiç bi huyları benzemiyo zaten tipleri de benzemiyo :)) pekmezle yoğurt gibiler
yarını bekleyemedik doktora bugün gittik. similac mama kullanıyorduk,doktor en iyi mama ama oglunuzu kabız yapmş dedi, aptamil promil verdi. her mamaya da bir çay kaşıgı zeytinyagı karıştırmamı, ardından 1,5 çay kaşıgı ılık su içirmemi söyledi. ve makatı için bir de krem verdi. bakalım ne olacak inşallah düzelir.
Kızlar mama konusuna niye bu kadar takıkıyosunuz ya, bizler çocuklarımızı düşünmüyo muyuz? Zehir mi veriyoruz, elbette anne sütünün yerini tutmaz ama içerikleri anne sütüne yakın olduğu için veriyoruz, üstelik imkan var ki verebiliyoruz,elimizden geldiği kadarıyla süt için uğraşıyoruz ama olmayınca olmuyo işte.
O konuşanlar çok biliyo sanki, hep tek çocukla kıyaslıyolar, kendi zamanlarıyla kıyaslıyolar, ama söyleyin, hayatında ikiz görmemiş insanlar, ikiz bakımı, beslenmesi, büyütmesi hakkında bol keseden konuşuyo, herkes kendi tecrübesini kendi yaşıyo...ister mamayla ister anne sütüyle bebeklerinizi sağlıcakla büyütün ve şükredin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?