- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.001
zor bi gün geçirdim
ikisi aynı anda hiç uyumadı
sadece yemek yaptım çamaşır serdim bütün gün boyunca
akşam eşim gelince dışarı çıktık market falan derken eve gelince kuzu gibi uyudular maşallah
ama bugun ben çok gerildim
günün güzel tarafı ramazan için yardımcı buldum
evin bütün işini yapacak çocuklara bakacak bende gündüz bi kaç saat uyuyacağım
hepsinden önemlisi 4 yıl boyunca bana yardıma gelen temizlikçim... daha önce bebek bakmıştı...
hoş son 1.5 yıldır almıyordum ama kendisine güvenirim
evet çok pahalı oldu ama sadece 1 ay diye kabul ettim 1000 lira vercem
bugün bitsin uyumak istiyorum ...
gece inşallah çok uyanmazlar
Merhabalar bizde bugün itibariyle iki aylık olduk küçük kızım çok huysuz uyutmakta problem yaşıyorum bi türlü uykuya dalamıyor büyük kızımın maşallahı var. 34 haftalık ken doğum yaptım sekiz gün küvezde kaldılar yutkunma problemi vardıbu haftaya kadar süt sağıp biberonla besliyordum artık emmeye geçtik sanki daha rahatladım gibi şimdilik ama işin aslı daha çok uğraşır oldum süt sağınca eşimde idare edip bazen uyuyabiliyordum
Artık öyle bir lüksüm yok ama dışarı çıkacağım zaman banyodan sonra yada çok daralırsam biberon veriyorum henüz mamaya geçmedik aman aman bi sütüm yok ama şimdilik yetiyor ama önümüzdeki haftalarda ywtmez diye düşünüyorum.
Bebeklere tek bakıyoruz eşimm yardımcı oluyor homeofis çalışıyor ama ne ev işi ne yemek hiç vakit bulamıyorum çoğu zaman eşim hallediyor yemeği kolay bişeyler hazırlıyor çoğu zamanda aç geziyorum zaten birtek su içmeyi ihmal etmiyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ikiz anneliği hem çok güzel hemde çok yorucu
zor bi gün geçirdim
ikisi aynı anda hiç uyumadı
sadece yemek yaptım çamaşır serdim bütün gün boyunca
akşam eşim gelince dışarı çıktık market falan derken eve gelince kuzu gibi uyudular maşallah
ama bugun ben çok gerildim
günün güzel tarafı ramazan için yardımcı buldum
evin bütün işini yapacak çocuklara bakacak bende gündüz bi kaç saat uyuyacağım
hepsinden önemlisi 4 yıl boyunca bana yardıma gelen temizlikçim... daha önce bebek bakmıştı...
hoş son 1.5 yıldır almıyordum ama kendisine güvenirim
evet çok pahalı oldu ama sadece 1 ay diye kabul ettim 1000 lira vercem
bugün bitsin uyumak istiyorum ...
gece inşallah çok uyanmazlar
Dosbacım, dün beni görecektin çıldırmal üzeteydim, sürekli ağladılar, sadece kucakta sesleri çıkmıyo, yere koyduğum sn başlıyolardı, hemde ne başlamak, dışardan gören işkence yspıyorum sanar:) sinirden sğlayacaktımakşamda hemen uyudular yorulunca, yani huyları değişiyo zamanla.
Bu arada yardımcı bulmana çok srvindim, maddi olarak zorlayacsk belki ama rahat edeceksin, hayırlı olsun
sizi en iyi ben anlarım kızlar
bugün 12 den akşam 9 a kadar hiç uyumadılar
gece deliksiz 3 saat uyumanın ne demek olduğunu unuttum inanın
hamileliğin son zamanlarında da uyuyamıyordum
o zaman da
dosba ile ben gecelerin kadını olmuştuk
Amiin canim gercekten cok guzel ve cok yorucu.emzirmekte cok guzel bi duygu ama 2tane oldugu icin emzirerek doyurmak seni cok yoruyordur.sutun suan yetiyorsa bundan sonrada yeter Allahin izniyle.gelisimleri nasil?ayniymisiz merak ettim?benim gobek 6aylik gibi seninki gittimi?
yok canım ilk yattıkları zaman 3 saat uyuyorlarDuygucum merhaba bebekler o kadar uzun süre uykusuz kaldıktan sonra gece yine mi saat başı kalkıyorlar,birde geçenlerde gece 40 cc falan mama içip uyuduklarını yazmışsınız doymuyorlar sanırım bu nedenle de sürekli uyanıyor olabilirler.ben akşam sekiz deyince yatırıyorum beşiklerine ve beşiklerinden doyurup emziklerini veriyorum ağızlarına sonra uyuyorlar e tabi arada sapmalar olabiliyor.birde ben onların uyanmasını beklemeden tekrar doyuruyorum ve bu nedenlerde uyanmıyorlar.böyle yapmayı denedin mi hiç?Allah yardımcın olsun canım ya,uykusuzluk çok zor gerçekten.
Bu arada bizim hastanenin bebek partisi oldu mu haberin var mı?
Kızlar size de birşey sormak istiyorum,içinizde adet olan var mı doğumdan sonra? Bebeklerim 4,5 aylık oldular nerdeyse ama ben hala adet olmadım.
Duzelir canim merak etme.hepimiz ayni seyleri yasiyoruz o yuzden anliyorum endiseni.bizde aptamil pre kullaniyorduk.cok gazli olduklarindan sma gold onerdi dr.bizide sma gold kabiz yapti hemde ikisinide.once zeytinyagi ile yapiyorlardi sonra oda fayda etmedi fitil kullandik.mamadan oldugunu anlayinca geri aptamil preye donduk rahatladik cok sukur.seninkide rahatliyacaktir Allahin izniyle...
Çok yoruluyorum ama hep emzirdikçe süt artar dediler çok uğraştım emmeleri için ama böyle ne arttığını hissediyorum ne de doyduklarını anlıyorum. Büyük kızım üçgün önce gülücük atmaya başladı diğer kızım ağlamaktan başka bişey yapmıyor. Alt alınca giydirirken banyo yaptırırken. ..
Bir memede bir kucakta susuyor uyku problemi var çok zor uyutuyorum. Seninkiler nasıl.
Bende içerde bir tane daha bebek kaldı diyorum sekiz kilom kaldı hiçbirşey im olmuyor üstüme malesef.
24 saattir iki saatlik uykuyla duruyorum bu saat oldu yatamadım hâlâ. yavaş yavaş emdikleri için baya oyalanıyoruz. Cepten takılıyorum bende yoksa vakit geçmiyor yatarak emzirdiğim için uyumayayıö diye.
süt emzirdikçe evet artar ama bebeklerin tam çekip göğsü boşaltıyorsa artar.eğer bebeklerin bunu yapamıyorsa sürekli dolu göğüse yeniden süt urettiremzsin.sağmalısın göğsü onlar emse bile.ben sağarak veriyorum ve günde kaç cc içtiklerini takip ediyorum.doktorlarında tavsiyesi bu yönde.4,5 aylık lar hala anne sütü alıyorlar sadece gece 1 öğün mama veriyorum.hem biberon olunca senden başka herkes besleyebiliyor çok kucağa alışmıyorlar ve sende babalarına yada annene bırakıp bikaç fazla sat uyuyabilirisin.zaten 2 saat uykuyla süt falan olmaz kesilir gider.dikat et en önemli şey uyku süt için.
ben de sagıyorum ama çok gelmiyor hala. mesela az önce sagdım 70 ml çıktı. hiç emzirmiyorsam bu oran çıkıyor. emzirirsem düşüyor haliyle. e iki çocuga da yetmiyor. 22 günlügüz bugün. hiç emzirmiyor musun sadece biberonla mı veriyorsun? maşallah sana bugüne kadar sütün yetmiş inşallah darısı başıma. bir de bu sütler dışarıda kaç saat kalabilir? bir yere giderken yanıma alsam ömürleri ne kadar buzdolabının alt kısmında bekleyen sütlerin?
tombik sütün yokmu merak ettim..psikolojin o kadar normal ki anlatamam hepimiz neler ne bunalımlar yaşadık 4 aylık olana kadar :) hepsi geçicek.ben şöyle bi çare buldum ileri değil geri sayıyorum:) yani şurda kaç ay kaldı laftan anlamalarına diye:) 4 ayı bitti bile:) hem o sohbet eden insanlar senin kadar şanslı değiller unutma..hele bi gülücükler agular başlasın sen de mutluluktan bunları unutucaksın emin ol:)sakin ol ve bebeklerine dokun bol bol:)
oda sıcaklığında 3 saat canım.ama artık yaz geldi güven olmaz.termos al ve buzdolabındaki soğuk sütü al termosla yanına.22 gün çok küçükler daha benimkiler 22 gün küvezde kaldı..zamanla dahada artıcak sütün uyuyabildiğin kadar çok uyu ve su iç.bunlar iyi günleriniz.ben şimdi çalışıyorum bide :)
sütüm çok az. 50 ml süt içiriyorum, ardından oglum 50 ml daha istiyor. olanı versem kıza kalmayacak mecbur mama veriyorum doyması için. biraz arttı gibi, ama çok çok az. bir de ben emzirirken fenalıklar geçiriyorum çok sinirli oluyorum. bir türlü de bırakmıyorlar mememi. krizlere giriyorum yanımda kim varsa ona çatıyorum. bibreon çok kolaylık ama süt yeterli degil. inşallah artar artmazsa da ne yapayım.
bir de annem gdince tek başıma nasıl bakıcam korkum var. yetişemicem korkum var. kayınvalidemden yardım isteyemem hem yaşlı yardım edemez hem de aramız pek iyi degil bu aralar. annem de uzak kalıyor bana, ben beylikdüzündeyim o kadıköyde. abim var bekar, annem onu o kadar uzun bırakamam diyor. annem 40 çıkana kadar bende sonra yok. korkuyorum ama ecele faydası yok bu korkunun :)
Dosbacım, dün beni görecektin çıldırmal üzeteydim, sürekli ağladılar, sadece kucakta sesleri çıkmıyo, yere koyduğum sn başlıyolardı, hemde ne başlamak, dışardan gören işkence yspıyorum sanar:) sinirden sğlayacaktımakşamda hemen uyudular yorulunca, yani huyları değişiyo zamanla.
Bu arada yardımcı bulmana çok srvindim, maddi olarak zorlayacsk belki ama rahat edeceksin, hayırlı olsun
sizi en iyi ben anlarım kızlar
bugün 12 den akşam 9 a kadar hiç uyumadılar
gece deliksiz 3 saat uyumanın ne demek olduğunu unuttum inanın
hamileliğin son zamanlarında da uyuyamıyordum
o zaman da
dosba ile ben gecelerin kadını olmuştuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?