2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

  • İki kız

    OY: 29 24,6%
  • İki erkek

    OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

    OY: 55 46,6%

  • Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
zor bi gün geçirdim
ikisi aynı anda hiç uyumadı
sadece yemek yaptım çamaşır serdim bütün gün boyunca
akşam eşim gelince dışarı çıktık market falan derken eve gelince kuzu gibi uyudular maşallah
ama bugun ben çok gerildim
günün güzel tarafı ramazan için yardımcı buldum
evin bütün işini yapacak çocuklara bakacak bende gündüz bi kaç saat uyuyacağım
hepsinden önemlisi 4 yıl boyunca bana yardıma gelen temizlikçim... daha önce bebek bakmıştı...
hoş son 1.5 yıldır almıyordum ama kendisine güvenirim
evet çok pahalı oldu ama sadece 1 ay diye kabul ettim 1000 lira vercem
bugün bitsin uyumak istiyorum ...
gece inşallah çok uyanmazlar
 

Dosbacım, dün beni görecektin çıldırmal üzeteydim, sürekli ağladılar, sadece kucakta sesleri çıkmıyo, yere koyduğum sn başlıyolardı, hemde ne başlamak, dışardan gören işkence yspıyorum sanar:) sinirden sğlayacaktım akşamda hemen uyudular yorulunca, yani huyları değişiyo zamanla.
Bu arada yardımcı bulmana çok srvindim, maddi olarak zorlayacsk belki ama rahat edeceksin, hayırlı olsun
 

Amiin canim gercekten cok guzel ve cok yorucu.emzirmekte cok guzel bi duygu ama 2tane oldugu icin emzirerek doyurmak seni cok yoruyordur.sutun suan yetiyorsa bundan sonrada yeter Allahin izniyle.gelisimleri nasil?ayniymisiz merak ettim?benim gobek 6aylik gibi seninki gittimi?
 


sizi en iyi ben anlarım kızlar
bugün 12 den akşam 9 a kadar hiç uyumadılar
gece deliksiz 3 saat uyumanın ne demek olduğunu unuttum inanın
hamileliğin son zamanlarında da uyuyamıyordum
o zaman da
dosba ile ben gecelerin kadını olmuştuk
 
Son düzenleme:
sana imreniyorum valla
maşallah sana arkadaşım
hem tek başına bakıyorsun hem de benim gibi sürekli sızlanmıyorsun,
 

Duygucum merhaba bebekler o kadar uzun süre uykusuz kaldıktan sonra gece yine mi saat başı kalkıyorlar,birde geçenlerde gece 40 cc falan mama içip uyuduklarını yazmışsınız doymuyorlar sanırım bu nedenle de sürekli uyanıyor olabilirler.ben akşam sekiz deyince yatırıyorum beşiklerine ve beşiklerinden doyurup emziklerini veriyorum ağızlarına sonra uyuyorlar e tabi arada sapmalar olabiliyor.birde ben onların uyanmasını beklemeden tekrar doyuruyorum ve bu nedenlerde uyanmıyorlar.böyle yapmayı denedin mi hiç?Allah yardımcın olsun canım ya,uykusuzluk çok zor gerçekten.
Bu arada bizim hastanenin bebek partisi oldu mu haberin var mı?
 
Kızlar size de birşey sormak istiyorum,içinizde adet olan var mı doğumdan sonra? Bebeklerim 4,5 aylık oldular nerdeyse ama ben hala adet olmadım.
 

Çok yoruluyorum ama hep emzirdikçe süt artar dediler çok uğraştım emmeleri için ama böyle ne arttığını hissediyorum ne de doyduklarını anlıyorum. Büyük kızım üçgün önce gülücük atmaya başladı diğer kızım ağlamaktan başka bişey yapmıyor. Alt alınca giydirirken banyo yaptırırken. ..
Bir memede bir kucakta susuyor uyku problemi var çok zor uyutuyorum. Seninkiler nasıl.
Bende içerde bir tane daha bebek kaldı diyorum sekiz kilom kaldı hiçbirşey im olmuyor üstüme malesef.
24 saattir iki saatlik uykuyla duruyorum bu saat oldu yatamadım hâlâ. yavaş yavaş emdikleri için baya oyalanıyoruz. Cepten takılıyorum bende yoksa vakit geçmiyor yatarak emzirdiğim için uyumayayıö diye.
 
yok canım ilk yattıkları zaman 3 saat uyuyorlar
sonra saat başı uyanıyorlar
fazla içirmek için çok çabalıyorum ama tam ayılamadıkları için beceremiyorum
şimdi mesela kızım 90 içti
oğlum ise 40 cc de bıraktı
dediğini de denedim bir şey değişmedi canım

bebek şenliği için 15 haziran dediler
biz sizi arayacağız dediler ama aramadılar
sanırım olmadı


Kızlar size de birşey sormak istiyorum,içinizde adet olan var mı doğumdan sonra? Bebeklerim 4,5 aylık oldular nerdeyse ama ben hala adet olmadım.

ben de olmadım
 

promil demişim aptamil conformil verdi doktor bize. ama sanki oglum doymuyor bu mamayla ya. daha çok yemeye başladı. ben başta sma kullandım ardından similac a geçtim. doktora similac kullanıyorum deyince, similac en iyi mamadır aptamil onun yanından bile geçemez dedi similac en az gaz yapan mamadır dedi ama sizin oglunuza gaz yapmış kabız yapmış dedi aptamili verdi. şimdi biraz huzurlu görünüyor bakalım inşallah düzelir. rezene de veriyorum ama sanki oglan da bir degişiklik yok gibi :)

ben mamayı o kadar çok takıyorum ki. artık annemin dilinde tüy bitti dünyanın sonu mu nesini kafana takıyorsun demekten. depresyonumu atlatamadım hala. dün bebek arabamızla dışarı çıkalım bir test edelim dedik. annemlerle birlikte çıktık oglum çok huysuzlandı çıktıgımdan hiç birşey anlamadım. eve geldim hüngür hüngür agladım. hayatım tepe taklak oldu,insanlara bakıyorum oturuyorlar sohbet ediyorlar ben çocuk bakıyorum. ne zaman çıkıcam bu psikolojiden, niye böyle düşünüyürum ben...
 

süt emzirdikçe evet artar ama bebeklerin tam çekip göğsü boşaltıyorsa artar.eğer bebeklerin bunu yapamıyorsa sürekli dolu göğüse yeniden süt urettiremzsin.sağmalısın göğsü onlar emse bile.ben sağarak veriyorum ve günde kaç cc içtiklerini takip ediyorum.doktorlarında tavsiyesi bu yönde.4,5 aylık lar hala anne sütü alıyorlar sadece gece 1 öğün mama veriyorum.hem biberon olunca senden başka herkes besleyebiliyor çok kucağa alışmıyorlar ve sende babalarına yada annene bırakıp bikaç fazla sat uyuyabilirisin.zaten 2 saat uykuyla süt falan olmaz kesilir gider.dikat et en önemli şey uyku süt için.
 
tombik sütün yokmu merak ettim..psikolojin o kadar normal ki anlatamam hepimiz neler ne bunalımlar yaşadık 4 aylık olana kadar :) hepsi geçicek.ben şöyle bi çare buldum ileri değil geri sayıyorum:) yani şurda kaç ay kaldı laftan anlamalarına diye:) 4 ayı bitti bile:) hem o sohbet eden insanlar senin kadar şanslı değiller unutma..hele bi gülücükler agular başlasın sen de mutluluktan bunları unutucaksın emin ol:)sakin ol ve bebeklerine dokun bol bol:)
 

ben de sagıyorum ama çok gelmiyor hala. mesela az önce sagdım 70 ml çıktı. hiç emzirmiyorsam bu oran çıkıyor. emzirirsem düşüyor haliyle. e iki çocuga da yetmiyor. 22 günlügüz bugün. hiç emzirmiyor musun sadece biberonla mı veriyorsun? maşallah sana bugüne kadar sütün yetmiş inşallah darısı başıma. bir de bu sütler dışarıda kaç saat kalabilir? bir yere giderken yanıma alsam ömürleri ne kadar buzdolabının alt kısmında bekleyen sütlerin?
 

oda sıcaklığında 3 saat canım.ama artık yaz geldi güven olmaz.termos al ve buzdolabındaki soğuk sütü al termosla yanına.22 gün çok küçükler daha benimkiler 22 gün küvezde kaldı..zamanla dahada artıcak sütün uyuyabildiğin kadar çok uyu ve su iç.bunlar iyi günleriniz.ben şimdi çalışıyorum bide :)
 

sütüm çok az. 50 ml süt içiriyorum, ardından oglum 50 ml daha istiyor. olanı versem kıza kalmayacak mecbur mama veriyorum doyması için. biraz arttı gibi, ama çok çok az. bir de ben emzirirken fenalıklar geçiriyorum çok sinirli oluyorum. bir türlü de bırakmıyorlar mememi. krizlere giriyorum yanımda kim varsa ona çatıyorum. bibreon çok kolaylık ama süt yeterli degil. inşallah artar artmazsa da ne yapayım.

bir de annem gdince tek başıma nasıl bakıcam korkum var. yetişemicem korkum var. kayınvalidemden yardım isteyemem hem yaşlı yardım edemez hem de aramız pek iyi degil bu aralar. annem de uzak kalıyor bana, ben beylikdüzündeyim o kadıköyde. abim var bekar, annem onu o kadar uzun bırakamam diyor. annem 40 çıkana kadar bende sonra yok. korkuyorum ama ecele faydası yok bu korkunun :)
 


bunlar iyi günleriniz derken daha mı kötü olacak herşey. zaten depresyondayım canım deme böyle şeyler bana :)
 

emzirerek yanlız bakman mümkün değil ikiside aynı anda ağlayınca ne yapıcan azda olsa süt 10 cc bile olsa biberon ver.
 


bugün ilk defa aynı anda uyudular 10 dk oldu
benim iş yapacak gücüm kalmadı
zaten yemek olunca gerisini çok takmıyorum bütün temizliği haftasonu yapıyorum
günlük bi toz alsam yeter
süpürgeyi açabilirsem ne mutlu
sormayın zorlanmaya başladım
oğlum çok huzursuz hep ilgi istiyo
ben kapıdan çıkınca basıyo yaygarayı...


sanırım en problemliler bizimkiler
geçecek inanıyorum biraz daha zamanı var sanırım
ama kabul ediyorum en zor seninkiler... biz artık geceleri iyiyiz... en azından bi ben bi eşim kalkıyo

veee kızım uyanır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…