2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Valla bende duzenli olsun istiyorum ama napcam bilmiyorum,cigligi basinca catliycak gibi oluyolar,mecburen hemen ya meme ya mama
Bende bi 7-8aylik olsun istiyorum,bir ay sonra iznim bitiyo,hicbisey anlamadm,zaten 47gunu kuvezde gecti,kucuk kuzumu daha buyutmem lazim,cok kucuk:-( simdi yana yakila rapor geziyorum,etrafa haber saldim,ben bulursam sanada soylerim o zaman;-)

bi şekilde oyala emzik ver kucağına al evde dolaş vs ama o düzeni kur ben kurdum rahat ettim
yasa çıkarsa ii olacak inş. bize de yarar
sen ankradamısın

bi şekilde oyala emzik ver kucağına al evde dolaş vs ama o düzeni kur ben kurdum rahat ettim
yasa çıkarsa ii olacak inş. bize de yarar
sen ankradamısın

Cigligi basinca ne emzik ne kucak,gozleri bisey gormuyo,ins.bi duzen oturturum.valla dort gozle yasayi beklyrm ama benim umudum yok,ins.size yetisir.ben ankaradayim

Kızlar La Leche League Türkiye adlı bir sitede emzirme hakkında güzel bilgiler verilmiş. Bu arada benim kız delikızınki gibi düzenli bir yasam halindeyken oğlum başağın ki gibi saat bası uyaranlardan. Bu durumda ikinizi de anlayabiliyorum. Bizim bugün 41.gunumuz cok şükür ben emziriyorum çoğunlukla mamayı da gece yatmadan önce veriyorum bir de annem sabahları veriyor biraz uyuyayım diye. Basakcım pes etmeden emzir bence bizim bir akrabamız 45 gün emmek istemeyen bebeğini zorla memeye alıştırdı ve 45 gün sonunda azalan sür miktarı da yetecek kadar arttı. Azmet güzelim mutlaka artacaktır o süt. Çiğ ıspanak yemenizi tavsiye ederim.bol bol salatasını yapıp yiyin. Bu arada face kullanıyorsanız hassas anne adlı bir kullanıcı ar 1+ikizleri var cok faydalanırsınız. Bir de birkızbiroglan.com adlı bir blogda cok eğleneceksiniz. Hepimize kolay gelsin.v

Bu arada gaz sancısıiçin cocuk doktorumuz şu açıklamayı yaptı: bebekler dünyaya geldiklerinde bağırsaklarında sindirim bakterileri olmazmış bu yararlı bakteriler oluşana kadar da gaz sancısı ne yaparsak yapalım devam edermiş. Bu nedenle bitkisel de olsa bi şeyler kullanmak manasımız sıcak tutup masaj yaparak nispeten rahatlatabilirsiniz diyor.

Cocukları doktora nereye goturuyorsunuz bu arada ankaralı anneler.

sab simplex varmış onu çok öneriyorlar gaz için..
ben şimdilik sincan lokman hekime götürdüm bir kerelik
memnun kaldım iidi doktor herşey de var hastanede bir gidince tüm tetkikleri yaptırabiliyorsun
sen ne tarafta oturuyorsun

amin inş.

Canim ben hrs de dogum yaptim...dpguma cocuk dr.u elif hanimda girdi... İlk muayenemizi de o yapti ben memnun kaldim

tatlım ben amerikada buldum ikizler için emzirme yastığını, türkiyede yok, ama faydası var, ikisi birden bağırınca birlkte emziriyorum, hem zamandan tasarruf sağlamış oluyorsun hem vicdan olarak, biri emerken diğeri ağlayınca canım çok sıkılıyor, ama kullanma meselesi, eğer kullanabilirsen al, yada bi arkadaş süngeciye yaptırmıştı forumda

Benim kadin dogum dr.um Ahmet Erdemdi,belki duymussunuzdur,o yuzden gazide dogum yaptm,kendisi cocuk dr.u olarakta yine gazide prof.Esra Ónal'i onerdi,balgatta muayenehanesi var,ona gidiyoruz ama tahlillerimizi gazide yaptiriyoruz

Zckum,dedign sitelere bi bakcam,tesekkurler;-)

kızlar nasılsınız??
size bişey soracağım
benim bebikler bazen uzun süreli uyuyor... beni emdiklerinde yada mama yediklerinde farketmiyor...
bu durumda ne yapıyorsunuz...uyandırıp besliyor musunuz??
dr.umuz 3 saatten önce mama verme sindirmesi zor demişti...
anne sütü ise bende yeterli olmadığı için 2-3 saatte istiyorlar bazen gün sonunda 1.5 saatte anne sütü istedikleri oluyor
ama nadir de olsa 4 saat uyudukları da oldu bu durumda uyandırıp besliyor musunuz yoksa uyanmalarını bekliyor musunuz???
ben genelde gündüz uyandırıyorum ama dün gece kızım 4.5 saat uyanmadı bende ağlamadığı için kalkamamışım...

herkese merhabalar

hep siz mi bana soru soracaksınız bu kez de ben size soru soracağım

bebek bezlerindeki numaralar dikkatimi çekti
mesela 1 numara 2-5 kg diyor
2 numara 3-6 kg diyor
bu nasıl oluyor
yani 5 kgya kadar 1 numara olup sonra 3-6 kg 2 numara nasıl oluyor :44:

dosba ben mutlaka 3 saatte bir kaldırıyorum uyusalar da
çünkü doktor 3 saatte bir uyusalar da uyandır kan şekerleri düşer demişti
ama geceleri artık 4 saat uyuyorlar bu da normal
gitgide uykuları artacak özellikle gece uykuları
o yüzden gece 4 saat uyumaları normal ama gündüz mutlaka 3 saatte bir uyandır ve besle
bi de arada mesela günde bi kere 4 saat uyuyorlarsa o kadar önemli değil
ama sürekli 4 saatte bir uyuyorlarsa o sıkıntı olur işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…