2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ayrıca pusetlerde nasıl yattıklarını gördükçe içim acıyor. şekil bozukluğuna yol açacak diye korkuyorum. gerçi gece de yamulup bükülüyorlar ama yine de üzülüyorum işte.
acil fikirlerinizi bekliyorum.

bılıyorum o 15 dakıkalık uykularıı(( bazen 5 dakıka bıle olabılıyo bızımm((( eskıye göre baya düzelmıssınız , ınsallah cokk cokk daha ıyı olurlar...

nadıde, bızımkıler en bastan berı dr.brown 1 numara kullanıyorlar.cok guzel emerlerdı bıberondan.ama su bıkac gundur bı sıkıntı var cozemedım.mememde zaten sut cok azaldı.düşün butun gunu mama ıle gecırıyorum sadece 2 kez falan 60 lık sut verebılıyorum.bazen hastaneye falan gıdınce agladıklarında emzırmek ıyı oluyodu 5 dakıkada olsa susuyorlardı.o yuzden emme olayı uzuyor benı.cunku kucuk kızım memyı gorunce etı kopmus gıbı aglıyoo agzında bırsey mı var, rahatsız eden merak edıyorum:buyuk kız da ıste gonulsuz, benı ıtekleyerek falan emıyor.cok az.....mamayı da ıkı gundur begenmıyor , bıberonu agzına sokunca once bı yuzlerı eksıyor, ıstemıyorlar sonra bıraz zorluyorum alıyorlar...off....dunyanın en zor seyı neymıs: annelık..baska bırsey degıl...cocugun uzulmesı aglaması acı cekmesı, uyumamamsı, kaka yapamaması, gazı olması..omrumden omur gıdıyor.bana olsun da onlara olmasın.

gelelım yatak meselesıne..ben gecelerı onları park yatakta sallayıp uyuturdum ortaya da yastık koyardım.ama sıgmıyorlar artık.bızımkıler uykuda da cok hareketlıler.donuyolar resmen yatak ıcınde.yastık koyarsam alanları cok daralıyor.o yuzden ayrı park yataklarında yatıyorlar artık.yatagın bırı yatak odasındaydı, bırı de salondaydı.ıkısını bı sekılde uyutup yataklarına goturuyordum.esım bazen sahura kadar tv ızlıyor, salonda , olmuyordu....bu sefer yatagın bırını oturma odasına aldım.orda annem kalıyordu.gece agladıgnda acıktıgında bakıyordu.dıgerı de zaten yatak odasında...ama sımdı bu sekılde de olmamaya baslayacak.cunku annem carsamba gıdıyor.yerıne kayınvalıde gelecek.burası cok sıcak.odanın penceresını gece acmak ısteyecektır.o zamanda dırek cocuga gelır ruzgar.sabaha karsı soguyor baya.ben de kara kara dusunuyorum yatagı nereye alsam nereye koysam dıye.yatak odası almaz ıkı park yatagı.
bızımkıler bırak pusette uyumayı, 5 dakıka durmuyorlar bıle ıclerınde.yamuluyolar kayıyolar..hele kucuk kızım ılle basını sola cevırecek ya cevıremedıgınde kıyamet kopuyor.ılle de donecekler yatagın ıcınde...nasıl uyutuyorum dersen.hep degısıyor.aslında sunu farkettım kesınlıkle ıstedıklerı zaman ve ıstedıklerı sekılde uyuyorlar.ayagımda sallamak, sakınlerken park yatakta sallayıp uyutmak, muzık acıp,( bence en guzelı bu)..o sekılde uyuyorlar.ayakta sallayınca ya da sans eserı kucakta falan uyurlarsa eger kötü oluyor cunku yataga bırakır bırakmaz uyanıp aglıyolar.bu yuzden yatagın ıcınde uyutmak en guzelı oluyor.tabı ısterlerse...

soyle yapabılırsın belkı, yedır mamayı ıyıce doysun, hemen yatagına götür, salla yatagı, sen de muzık ac belkı faydası olur.bızımkı çelik dınlıyor yaa uyumasa da susuyor bıraz.

bugün farkettim ki benimkiler sallamadan uykuya devam etmiyorlar.buna kim alıştırdı biz yani ben ve kv. pusette kımıldayınca sallıyoruz ve ağzına mama sıkıştırıyoruz bu yüzden ne yemek düzenli ne uyku. mama bitmeden uyuyorlar biliyorlar ki uykuda kımıldanınca mama gelecek. dün gece saat başı kalktım resmen. mama bitmeden uyudular ve saatte bi acıktılar.
bugün beşiklerinde denememin 3. günü ve başarısız
akşam aralarındaki yastığı aldım çarpıştılar tekmelendiler.yastığı koydum altına girdi miniğim korktum nefes alamıcak diye.aslında biz şanslıyız çünkü küvezde bir düzenleri vardı ve o düzeni devam ettirmek bizim elimizdeydi mamasını ver gazını çıkar koy yatağa uyusun ama ben onu yapamadım. yanımda kendi annem artı kv bi göriyim pışpışlıyorlar sallıyorlar kaç kere uyardım dinlemediler.gerçi küvezdeyken bebekler daha gün tamamlıyor kendine gelmemiş oluyor kendine gelince de düzen bozuluyor da olabilir bilmiyorum kafam karıştı. ilk eve geldiğimizde yapıyordum mama verip emzirip yatırıyordum uyuyorlardı. ama başlarında beklemek zor geldi pusetleri her yere taşıdığımız için onlarda uyutmaya başladık. suç bende ( üzgünüm.
beşikleri ayırsam onların odasında yatmam lazım kv yatmaz yatsa uyumaz hiç bekler onu da ben istemem yazık kadına. ben orda koltukta ne kadar dinlenebilirim bilmem. ama karar verdim yarın beşiklerinde ve kendi odalarında uyuturum.onlar uyurken kitap bile okurum. korkum şu biri erken uyanır diğerini uyandırırsa? ama buna da alışmaları lazım onlar ikiz :)

Son düzenleme:
kaç aydır kuaföre gitmedim 1 yıldır saçımı boyatmadım her yer beyaz saç korkuyorum evde kv ye bırakıp gitmeye bakamaz ağlarlar diye yalnız çünkü. yarın kuaföre gidip kaşlarımı aldırıp boya için de randevu almayı planlıyorum. ayrıca evime uzak gideceğim yer 2-3 saatimi alır. daha alıveriş de yapmam lazım. bunlar için de kv ye bırakıcam. gerçi ben okuldayken o bakacak alışması lazım. sabah 4-5 gibiydi ağladım nasıl bırakıp gidicem bunları diye. çok soğuk kanlıyımdır aslında ama annelik buymuş demek. onlar küvezdeyken bile bir damla gözyaşı dökmedim.hep mantıklı düşündüm orda olmaları sağlıkları için diyerek. belki de kendimi kandırıp maskeliyorum duygularımı.
buraya günlük gibi yazıyorum. 2-3 gündür keyfim yok. çocuklara bakamıyorum kendime bakamıyorum eşime gereken ilgiyi gösteremiyorum diye.lohusalık geç geldi sanırım bana. çoookkk uzun zaman oldu aynaya bakmayalı.kendi pasaklığımdan dışarı çıkarken utanıyorum resmen.
ayrıca şu anda büyük bebeğim beşiğinde uyuyor yatak odaasında onun yanında yazıyorum.miniğimi kv pusette uyuttu tv açık izliyor. birazdan verem aşısı kontrolune gideceğiz babamız gelince. kızarmış sadece.tuttuğunu anlamak için bu yeterli mi ki?
tutmadıysa tekrar yapıyorlarmış diye duydum. kabul tutuyormuş o ne zaman olcak bilmem. zamanım olursa yine yazarım. dert paylaşma merkezi sandım burasını :)))

Nadide, gerçekten çok bunalmışsın, burasıda gerçekren günlük gibi iyi oluyo,ne kadar kurallara büyütmek istesekte, genelde kuralları çocuklar belirliyo, heleki iki çocukta.
Ams şu konuda katılmıyorum sana, küvezde doyur, altını değiştir krşke öyle devam etseydi diyosun, ben 47 gün küvez yolu bekledim, hergün hastaneydim, evet iyi bakıyolar, sağoldunlar ama görüyodum ki, doyuruyolar, eee gazını kim çıkarcak, çocuk bas bas bağırıyo, bakan yok haklı olarak, altı kirleniyo tedavi saatine kadar bekliyolar ağlıyolar bakan yok, kucak yok, pış pış yok
Hadi gelde beklet öyle, yüreğin dayanır mı? Küvez düzeni diye bişey yok,evde de çoğumuz birileriyle baktık bakıyoruz, öyle olunca ayakta sallama, kucak isteği olmazsa olmazlarımızdan oluyo:) bunlar en zor zamanlarınız biraz daha sabredin, geçecek bu günler, şu an uzak gelsede su gibi akıp geçecek

Papatya, sebze konusunda ilk zsman bende çok zorlandım, saman gibi oluyodu, yemek istemiyolardı, sadece haşlayıp, z. Yağı katabiliyodum , geçen sefer dr. Artık soğan sarımsak, kekik nane ev yapımı salça, bılgur pirinç katabilirsin dedi, şimdi bizim yediğimiz gibi yapıyorum, salçalı soğanlı :) gayet güzel yiyolar, o aşama için biraz daha burun kıvıracak seninkiler

yoğurdu sade ve meyveli gayet güzel tüketiyorlar canım
sebze konusu beni üzdü
o yüzden ara verdim bir kaç gün
unutsunlar diye
bugün yulaf unu alacağım ama
nereden bulacağıma dair bir fikrim yok
bugün muhallebi yapacağım onlara
gurme bebek diye bir site var
oradan epey bilgilendim
muhallebinin besleyici değeri yok ama
meyve ile zenginleştirmeyi düşünüyorum
bir de bugün avokado alacağım
o da bebekler için iyi bir meyve imiş
avokadolu muhallebi yapacağım
sonucunu paylaşırım sizlerle

canım çok merak ediyorum
eşin paşaları görünce ilk tepkisi ne oldu?
sonuçta 6 aydır görmüyordu

bir de canım sen ek gıdalara ne zaman geçtin
ek gıda macerandan kısaca bahsedebilir misin?

Eveeettt..bunlari kizlarimi sallarken yaziyorum.yarim yamalak olabilir cunku bes dakika uyuyup uyaniyorlar hem de telefondan giriyuorum..dun gece 12de uyudular...canim cikti...yine bunalimli bir gundu

Nnadideee...1yilda ne hale geldigimi bi gorsenn..belgesel kanallarinda evrim gecirmis insan ornegi diye yayinlarlar beni heralde alt katimda kuafor var bebekleri birakip da gidemiorum.dun esim eski resimlerimi gosterdi bana.simdiki haline bak diyor.patlatasim geldi kafasina iki tane!
Bu arada verem asisini ben soiracaktim sen yine erken davrandin.bizde hicccccc iz yok((galiba tutmadi cok uzgunum( acaba buna sebep su olabilir mi? Banyo yaptrmadik 4gun fakat ateslendikleri gece islak bez surduk kollarina bacaklarina.unuttuldaha dogrusu unutarak uyku sersemi yaptik bunu.asi yerine surduk mu kimse hatrlamiyor....cok uzgunummm yaaa..benim hatam yuzunden yanlis biseye yol acmis olabilme ihtimali beni dmahvediyoir...
Kuvoiz konusunda yanlis dusunuyosun.orda onlar herseyden haabersiz daha anne karninda hissediyolardi kendilerinde.bizimkiler 40i ciktiktan sonra sapittilar mesela.kendilerini taniyorlar cocuklar ve zamane cocuklari bbunlar , onlarin secimine gore oluyor hersey.ne olursa olsun bi plan dahilinde buyumuyor bence cocuklar.o anki duruma bagli.hele bi de ikiz...hangisini susturayim derken kucagina aliyorsun kucaga alisiyor.yorgunluktan bitmisken o da uyusun ben de diyorsun, gozun yatak da gormez pusette.uyusunda yeterki ...ben kriz anlarinda uyusunda diyorum, sallarim da kucaga da alirim...olmuyor cunku baska turlu.mesela cok zor uyuyor kizim.sola donmekten kafasi yamuldu.saga cevirsem uyanacak.uyanmasa bile tekrar cevirecek sola mesela...napiyim birakayim kalsin diorum..su an saatlerdir uyutmaya calisioruz mesela olmuo...offf.........zor isler zor....

kızlar cinsiyetleri ne zaman öğrendiniz ben çok meraklanıyorum...
21.haftada ayrıntılı ultrason da öğrendim o zamana kadar hep erkek dediler iki dr a gitmeme rağmen.
Kızlar verem aşısı için hemşire şöyle söyledi
Aşı yeri kızarabilir kabuk bağlayabilir hemde bi kaç kere yada hiç bişey olmayabilir sorun yok dedi. Benim kızların aşı yeri sinek ısırığı gibi hafif kırmızı başka hiç bişey yok.

Kızlar ben henüz puset almadım, araç koltuğu da almadım, ikizlerim 21 günlük, daha ben ve ikizler dr hariç hiç dışarı çıkmadık. Siz dışarı çıkarken nasıl becerip çıkıyorsunuz yanınızda biri olmadan? Ayrıca araç koltuğuna ve pusete 1 aylık bile olmadan konulabilir mi bu veletler?

Ben bebeklerim yoğun bakımdayken çok gerilmiştim ve her gün ağlamıştım, kızım şu an altı açılır açılmaz ağlıyor mesela, bence hastane ortamında kaptıkları bazı davranışlar var, öncelikle bebeğin doğar doğmaz anne sesini duyması gerek, kendini güvende hissetmesi gerek ama maalesef birçoğumuz bunu yaşayamadı, düşün parmak kadar bebekler alınıp anneden uzaklaştırılıp bir de uzun süre küvezde ilaç vs ile tedavi görüyorlar, tam bir travma bence, daha yeni yeni alışıyoruz birbirimize. Sen de kendine haksızlık etmeyi bırak, eşine ne ilgisi göstereceksin hem! Sen bir ikiz annesisin, ilgiyi sana o gösterecek, bunlar geçici durumlar, ben de dün ağlama krizi geçirdim ama bebeklerimiz için hemen toparlanmalıyız, lohusalık zor bir psikoloji, bebeklerine de en ii sen bakarsın, bunu sakın unutma.

nerelerdesin canımmmmm?
oruç yordu sanırım seni

hahahah ben bitik durumdayım hemde bakıcım olmasına rağmen
oruç yoruyor ama çok şükür gündüzleri uyuyorum
yemeğimi yapıyorum mutfağı kadına toplatıyorum
bebeklerim çok yorucu olmaya başladı
dönmek bize hiiiç yaramadı
dönüyorlar ve tekrar sırt üstü dönemedikleri için sürekli ağlıyorlar
tekrar dönderiyorum anında geri ((
uğraşsın ağlasın diyorum ama sonu gelmiyor
öyleee yorucu bi dönem arada girip okuyorum ama yazamıyorum
şimdi eşim oğlumu sallıyor kızım ise uyudu
sallamadan uyutmayı denedim ortalık toz duman ...öyle ağlasın alışır demem mümkün değil
nefessiz kalana kadar ağlıyorlar (
sebzeyi benimkilerde yemiyor artık ara verdim
ilk başta güzel yiyorlardı çünkü çeşit azdı
şimdi çeşit çoğaldı damak zevkleri oluşmaya başlıyor
tarhana çorbası denedim oğlum kesinlikle içmiyor kızım bayıldı
tuz ve salça olmayınca ne kadar lezzetli olur ki...
yoğurt çorbası denemeyi düşünüyorum blendırdan geçirerek ... sonucu yazarım

Benide eklicekti ama eklemedi
bana özelden mesaj attınmı ben görmedim

işte ben hep dönünce olay bitiyor diyordum belki kimse bana inanmıyordu ama olayın kopuş noktası o
dönmeye başladılar mı olay kopuyor
bahsettiğin süreci hepimiz yaşadık yaşıyoruz
ama merak etme daha yeni dönmeye başladılar
böyle ağlayıp zırlarlar ama sonra tam döndükleri zaman biraz daha rahat edersin
bu sefer de sürünmeye çalışıp sürünemeyince bağırıp çığıracaklar
bir şekilde onları oyalaman lazım o süreçte
oyun halısı ,oyuncaklar almalısın
bi süre onlar götürür seni
sonra diş olayları çıkacak
bu süreç böyle gidiyor maalesef
alışmak zorundasın
neden böyle deme hepimizde var bu durum
kabullendik artık ne yapalım
yalnız şu var o ilk dönmeye çalıştıkları zaman bir süre gerçkten dayanılmaz oluyor
ben en zor o dönemi yaşamıştım
sürekli ama sürekli ağlıyorlardı çünkü sürekli dönmek istiyorlar dönemiyorlar
sırt üstü yatmaktan kemikleri ağrıyor ondan da dönme istekleri oluyor
ama tam artık dönme olayını keşfettilermi daha da rahatlarsın
ağlamaları iyidir en azından bir tepkidir
ağlamayan bebekten kork ,doktorlar da her zaman bebeğin ağlayanını tercih ederler :))
kendini ifade etme biçimi sonuçta ..
sen onları oyalayacak şeyleri şimdiden hazırla
kolay gelsin
ha çorbaları blendırla yapma vitamini azalıyor
düdüklüde pişir süz

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…