- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.321
canım biz hala düzelmedik
buradaki arkadaşların aylarıyla uyumlu
bebekleriyle kıyasladığımda benimkiler hala çok zor
toplamda 2,5 maksimum 3 saat gündüz uykuları var
15dk ile 1 saat arasında değişen uykular bunlar
uykularını alamadıkları için genelde mızmızlar
canım bizim 1 hafta sonra 5. ayımız bitiyor nasipse
ben gece 11 kere kalktığımı biliyorum
şimdi geceleri ortalama 4 kere kalkıyorum ve şükrediyorum
milasis durumuna üzüldüm. inşl en kısa zamanda düzene gireriz.
ben avent ve dr. browns biberonlarını kullanıyordum. 2 numara anne memesi gibi aventinkileri yeni aldım. ve bebekler emmek istemiyor. çığlık atıyor. acaba biberondan olabilir mi ? herşeye sebep arar olduk sanırım
ben araba koltuğu pusetlerde bebeklerimi uyutuyorum. gece de iyice daldıklarında park yataklarına alıyorum. aralarına yastık koyup ikisini bir yatağa yatırıyorum. yastık tehlikeli olmaya başladı. koymazsam alt alta üst üste buluyorum sabahları.
işe başladığımda kv yalnız bakacak bu yüzden ve pusetlerde rahat olmadıklarını düşündüğümden dolayı park yataklara alıştırmak istiyorum. dün denedim ama kımıldadıkça uyanıyorlar sallasam da olmadı. bugün ikisini ayrı yatırdım uyudular ama 10 dk .
ayrıca yataklarının biri odalarında biri bizim yatak odamızda. geceleri bizim odada yatıyor. onların odasındaki alt almak için giyinmek için felen kullanılıyor.gündüz oturma odasında oturuyoruz tv açık kv seyrediyor. gece sessiz ve karanlık bir ortam. tv seyretmemiz yanlış ama kv ye de boş boş bak da diyemiyorum. biraz uyku sıkıntısı çekiyorum.
bu problemi nasıl çözebilirim? tavsiyelerinizi ve sizin yaptıklarınızı bekliyorum...
Kızlar sarı akıntım var sanırım enfeksiyon kaptım bebeklerime bişey olurmu
merhabalarrrr
bebeklerime patates ve havuç püresi yaptım
oğlum ağzına alınca öğürdü resmen
kızım ise gayet güzel yedi
oğlum kilo olarak ve motor gelişim olarak kızımdan daha önde
diyordum ki ek gıda da herhalde ne versem yiyecek
ama öyle olmadı
kızım daha güzel yedi ek besinleri
meyve pürelerinde problem yok
ama sebze de zorlanıyorum
sebze püresi tariflerinizi bekliyorum arkadaşlar
Papatya, sebze konusunda ilk zsman bende çok zorlandım, saman gibi oluyodu, yemek istemiyolardı, sadece haşlayıp, z. Yağı katabiliyodum , geçen sefer dr. Artık soğan sarımsak, kekik nane ev yapımı salça, bılgur pirinç katabilirsin dedi, şimdi bizim yediğimiz gibi yapıyorum, salçalı soğanlı :) gayet güzel yiyolar, o aşama için biraz daha burun kıvıracak seninkiler
Başak merhaba....
Sen de face kullanıyordun sanırım,isimleri nasıl bulucam ben bir türlü bizden birilerini bulamıyorum
kızlar cinsiyetleri ne zaman öğrendiniz ben çok meraklanıyorum...
21.haftada ayrıntılı ultrason da öğrendim o zamana kadar hep erkek dediler iki dr a gitmeme rağmen.kızlar cinsiyetleri ne zaman öğrendiniz ben çok meraklanıyorum...
Sinemcim, sen en iyisi delikıza mail adresini at, o seni eklesin, çünkü ben bilmiyorum maalesef , 2013 ikiz anneleri grubun adı, gizli grup belki ondan bulamıyosundur
kaç aydır kuaföre gitmedim 1 yıldır saçımı boyatmadım her yer beyaz saçkorkuyorum evde kv ye bırakıp gitmeye bakamaz ağlarlar diye yalnız çünkü. yarın kuaföre gidip kaşlarımı aldırıp boya için de randevu almayı planlıyorum. ayrıca evime uzak gideceğim yer 2-3 saatimi alır. daha alıveriş de yapmam lazım. bunlar için de kv ye bırakıcam. gerçi ben okuldayken o bakacak alışması lazım. sabah 4-5 gibiydi ağladım nasıl bırakıp gidicem bunları diye. çok soğuk kanlıyımdır aslında ama annelik buymuş demek. onlar küvezdeyken bile bir damla gözyaşı dökmedim.hep mantıklı düşündüm orda olmaları sağlıkları için diyerek. belki de kendimi kandırıp maskeliyorum duygularımı.
buraya günlük gibi yazıyorum. 2-3 gündür keyfim yok. çocuklara bakamıyorum kendime bakamıyorum eşime gereken ilgiyi gösteremiyorum diye.lohusalık geç geldi sanırım bana. çoookkk uzun zaman oldu aynaya bakmayalı.kendi pasaklığımdan dışarı çıkarken utanıyorum resmen.
ayrıca şu anda büyük bebeğim beşiğinde uyuyor yatak odaasında onun yanında yazıyorum.miniğimi kv pusette uyuttu tv açık izliyor. birazdan verem aşısı kontrolune gideceğiz babamız gelince. kızarmış sadece.tuttuğunu anlamak için bu yeterli mi ki?
tutmadıysa tekrar yapıyorlarmış diye duydum. kabul tutuyormuş o ne zaman olcak bilmem. zamanım olursa yine yazarım. dert paylaşma merkezi sandım burasını :)))
nerelerdesin canımmmmm?
oruç yordu sanırım seni
bana özelden mesaj attınmı ben görmedimBenide eklicekti ama eklemedi
hahahah ben bitik durumdayım hemde bakıcım olmasına rağmen
oruç yoruyor ama çok şükür gündüzleri uyuyorum
yemeğimi yapıyorum mutfağı kadına toplatıyorum
bebeklerim çok yorucu olmaya başladı
dönmek bize hiiiç yaramadı
dönüyorlar ve tekrar sırt üstü dönemedikleri için sürekli ağlıyorlar
tekrar dönderiyorum anında geri((
uğraşsın ağlasın diyorum ama sonu gelmiyor
öyleee yorucu bi dönem arada girip okuyorum ama yazamıyorum
şimdi eşim oğlumu sallıyor kızım ise uyudu
sallamadan uyutmayı denedim ortalık toz duman ...öyle ağlasın alışır demem mümkün değil
nefessiz kalana kadar ağlıyorlar(
sebzeyi benimkilerde yemiyor artık ara verdim
ilk başta güzel yiyorlardı çünkü çeşit azdı
şimdi çeşit çoğaldı damak zevkleri oluşmaya başlıyor
tarhana çorbası denedim oğlum kesinlikle içmiyor kızım bayıldı
tuz ve salça olmayınca ne kadar lezzetli olur ki...
yoğurt çorbası denemeyi düşünüyorum blendırdan geçirerek ... sonucu yazarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?