- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.341
bana özelden mesaj attınmı ben görmedim
işte ben hep dönünce olay bitiyor diyordum belki kimse bana inanmıyordu ama olayın kopuş noktası o
dönmeye başladılar mı olay kopuyor
bahsettiğin süreci hepimiz yaşadık yaşıyoruz
ama merak etme daha yeni dönmeye başladılar
böyle ağlayıp zırlarlar ama sonra tam döndükleri zaman biraz daha rahat edersin
bu sefer de sürünmeye çalışıp sürünemeyince bağırıp çığıracaklar
bir şekilde onları oyalaman lazım o süreçte
oyun halısı ,oyuncaklar almalısın
bi süre onlar götürür seni
sonra diş olayları çıkacak
bu süreç böyle gidiyor maalesef
alışmak zorundasın
neden böyle deme hepimizde var bu durum
kabullendik artık ne yapalım
yalnız şu var o ilk dönmeye çalıştıkları zaman bir süre gerçkten dayanılmaz oluyor
ben en zor o dönemi yaşamıştım
sürekli ama sürekli ağlıyorlardı çünkü sürekli dönmek istiyorlar dönemiyorlar
sırt üstü yatmaktan kemikleri ağrıyor ondan da dönme istekleri oluyor
ama tam artık dönme olayını keşfettilermi daha da rahatlarsın
ağlamaları iyidir en azından bir tepkidir
ağlamayan bebekten kork ,doktorlar da her zaman bebeğin ağlayanını tercih ederler :))
kendini ifade etme biçimi sonuçta ..
sen onları oyalayacak şeyleri şimdiden hazırla
kolay gelsin
ha çorbaları blendırla yapma vitamini azalıyor
düdüklüde pişir süz
evet gerçekten zor bi dönem sürekli ama sürekli dönüyorlar tekrar sırt üstü dönemiyorlar
oyun halıları 1 aydır var sürekli çok mutlu oynuyorlardı
sonra farkettim ki oyuncaklardan dolayı dönmek istemiyorlar... hareketsiz kalıyorlar oyun halısından çıkardım şimdi de sürekli dönüyorlar ... emeklemiyorlar ama oğlum çok ilerliyor kızımla sürekli dipdibe... kızım zarar vermeye başladı
hiç yalnız bırakamıyorum ya yüzüstü kalıyolar yada yanyana geliyorlar
ağlamaları tepki muhakkak iyi ama bizdeki de sinir sistemiçok şükür hiç kızmadım sinirlenmedim ama bugün okuduğum bi makalede bu ay mimikler ile tepkilerimizi anlatmamız lazımmış... yani kızmak değil ama tepkiyi öğrenmelilermiş... ben daha hiç kızdığımı yada yüzümü ekşittiğimi bilmiyorum hep gülen bi anne görüyorlar sanırım bunu düzeltmem lazım
çorbalara gelince blendırın vitamini atalttığını düşünmemiştim süzmek ii fikir...
çorba fikirlerinize açığım... bu sıcakta neler hazırlayabilirim...
bi de bebek ekmeğine nasıl bakıyorsunuz benim içime sinmedi??
oyun halısının direklerini çıkar o kısıtlıyordur
rahatça üzerinde dönsünler hareket etsinler
oyun halısı çok faydalı
bizimkiler hala oynuyor üzerindeki hayvanlarla konuşuyor ellemeye çalışıyorlar :)
bizimkiler de aynı oğlan sürekli kızın peşinde
benim oğlum feci sürünüyor ve emeklemeye başladı hafiften
emeklemese de sürüne sürüne işini hallediyor zaten
demin tuvalete gittim bıraktığım yerden öbür köşeye geçmiş ,sehpanın altına girmiş ,tvnin kablosunu çekiyordu yakaladım :)
aşırı hareketli ve hep zararlı şeylere yöneliyor :)
ya da sürekli kızın peşinde yakaladımı kafaya göze neresi denk gelirse tırmalıyor kızı
ne yapalım ikiz annesi olmak böyle bir şey işte peşlerindeyiz :)
ben tepkilerimi kızarak değil ama belli ederim
öyleki hemen en ufak tepkimi anlıyor ona göre onlar da yüz ifadeleri ile tepki veriyorlar :)
kızıma mesela sus artık diyorum susuyor :)
kısa süreli susuyor tabi ama anlıyor :)
ben bebek ekmeği bulamadım ,netten hipp in organik bebe bisküvisini sipariş verdim
pahalı ama dışardakiler şeker içeriyor
zaten sadece kahvaltıda kullanacağım için uzun süre gider diyorum
6lı paketten aldım sanırım 2-3 ay gider bana o
zaten az yiyorlar
ben henüz tarhana veriyorum ,hep aynı yani:)
ama ekşili tarhanayı sevdiler özellikle oğlum sevdi
ben bayramdan sonra kreşe vereceğim için orada iyice alıştırırlar herşeye inş.
o yüzden evde sadece ek gıdaya alıştırıyorum ,öğün haline sokmaya çalışıyorum filan
bence sen netten bebek çorbaları diye gir araştır çok çorba çeşidi bulursun
bugün farkettim ki benimkiler sallamadan uykuya devam etmiyorlar.buna kim alıştırdı biz yani ben ve kv. pusette kımıldayınca sallıyoruz ve ağzına mama sıkıştırıyoruz bu yüzden ne yemek düzenli ne uyku. mama bitmeden uyuyorlar biliyorlar ki uykuda kımıldanınca mama gelecek. dün gece saat başı kalktım resmen. mama bitmeden uyudular ve saatte bi acıktılar.
bugün beşiklerinde denememin 3. günü ve başarısız
akşam aralarındaki yastığı aldım çarpıştılar tekmelendiler.yastığı koydum altına girdi miniğim korktum nefes alamıcak diye.aslında biz şanslıyız çünkü küvezde bir düzenleri vardı ve o düzeni devam ettirmek bizim elimizdeydi mamasını ver gazını çıkar koy yatağa uyusun ama ben onu yapamadım. yanımda kendi annem artı kv bi göriyim pışpışlıyorlar sallıyorlar kaç kere uyardım dinlemediler.gerçi küvezdeyken bebekler daha gün tamamlıyor kendine gelmemiş oluyor kendine gelince de düzen bozuluyor da olabilir bilmiyorum kafam karıştı. ilk eve geldiğimizde yapıyordum mama verip emzirip yatırıyordum uyuyorlardı. ama başlarında beklemek zor geldi pusetleri her yere taşıdığımız için onlarda uyutmaya başladık. suç bende( üzgünüm.
beşikleri ayırsam onların odasında yatmam lazım kv yatmaz yatsa uyumaz hiç bekler onu da ben istemem yazık kadına. ben orda koltukta ne kadar dinlenebilirim bilmem. ama karar verdim yarın beşiklerinde ve kendi odalarında uyuturum.onlar uyurken kitap bile okurum. korkum şu biri erken uyanır diğerini uyandırırsa? ama buna da alışmaları lazım onlar ikiz :)
Nadide, gerçekten çok bunalmışsın, burasıda gerçekren günlük gibi iyi oluyo,ne kadar kurallara büyütmek istesekte, genelde kuralları çocuklar belirliyo, heleki iki çocukta.
Ams şu konuda katılmıyorum sana, küvezde doyur, altını değiştir krşke öyle devam etseydi diyosun, ben 47 gün küvez yolu bekledim, hergün hastaneydim, evet iyi bakıyolar, sağoldunlar ama görüyodum ki, doyuruyolar, eee gazını kim çıkarcak, çocuk bas bas bağırıyo, bakan yok haklı olarak, altı kirleniyo tedavi saatine kadar bekliyolar ağlıyolar bakan yok, kucak yok, pış pış yok
Hadi gelde beklet öyle, yüreğin dayanır mı? Küvez düzeni diye bişey yok,evde de çoğumuz birileriyle baktık bakıyoruz, öyle olunca ayakta sallama, kucak isteği olmazsa olmazlarımızdan oluyo:) bunlar en zor zamanlarınız biraz daha sabredin, geçecek bu günler, şu an uzak gelsede su gibi akıp geçecek
benimkiler küvezde 44 gü kalmışlardı.eve geldiklerinde onlara aynı düzeni vverdim.Herkesi uyardım bu bebkler salllnmayacak diye.10 kez uyardım bakışlarımla hissettirdim sizi gidince ben ne yaparım diye onlarda hak verdiler dikkat ettiler şuan 4 aylık oldular aynı küvez hayatına devam ye içir,gazıı çıkart yatır gazıı çıkartırken sevip öpüyom bol bol:)) tek bakmak daha iyi bakabiliyorsan
21.haftada ayrıntılı ultrason da öğrendim o zamana kadar hep erkek dediler iki dr a gitmeme rağmen.
Kızlar verem aşısı için hemşire şöyle söyledi
Aşı yeri kızarabilir kabuk bağlayabilir hemde bi kaç kere yada hiç bişey olmayabilir sorun yok dedi. Benim kızların aşı yeri sinek ısırığı gibi hafif kırmızı başka hiç bişey yok.
Kızlar çok bilgilisiniz ikiz bebek büyütme konusunda.bunları bebekleriniz doğunca yaşayarakmı öğrendiniz yoksa onlar doğmadan araştırmaya başlamışmıydınız.çok korkuyorum bakamıycam sap gibi kalacam diye
ben netten çok araştırdım.bu siteyi hep okudum sorular sordum, hastanede hemşirelere herşeyi sormaya çalıştım( hepsi farklı cevap verseler de ) çevremden bebek bakımıyla ilgili duyumları aklımda tuttum. bebeklerim oluncaya kadar küçük bebek hiç kucağıma almamıştım. küvezden çıkıp yanıma verdiklerinde ( biri 15 diğeri 20 gün küvezde kaldı) bebeği hemşire giydirdi emzirmeyi gösterdi ve gitti. kolunda serum vardı çok dikkat etmem gerekiyordu. hiç alt almamıştım daha önce. ama hep diyorlardı kendi bebeğin olunca yaparsın diye. Allah öyle bir kuvvet veriyor ki anlatamam. hastane bebeğimle kaldığımda annem uyku uyuyamamış biliyor işey bilmediğimi. hastaneden çıkıp eve geldiğimizde gördü nasıl yaptığımı ve boşuna merak etmişim tek başına bile yapabilirsin umduğumdan iyi diyerek beni cesaretlendirdi. bana da bu lazımdı o gazla bugünlere geldim. şimdi kv yanımda ama nerdeyse herşeyleriyle ayrıca ev işleriyle bile ben ilgileniyorum.sadece ikisi birden uyanırsa birine mamayı o veriyor ya da oynatıyor. o kadar...sadece ben yalnız bakarken uykusuzluk çok yormuştu.
kendine güven daha çok başındasın hep oku araştır gerekirse not al...inş sağlıkla kucağına alırsın...
oyun halısını artık çok az kullanıyorum
oyuncak almaya başladım yeni oyuncağı artık farkediyorlar
oyun halım en büyüğünden ama yine de oğluma dar geliyor
kızım ise maşallah oyuncakla oynasın uslu dursun... bu gidişle çoook dombik olcak tembelim...
hangi kreşe vermeyi düşünüyorsun... bakıcıdan iyi dimi?? çalışmanın en zor tarafı bu olsa gerek...
çorbalara baktım ama malum hava çok sıcak ağır gelmesinden korkuyorum ... hafif bişeyler bulursam denerim
tarhana kızım için iyi ama oğluma zorlamıyorum
yok ben bu mimik olayına takıldım acaba tepkilerimi doğru vermiyor muyum diye kendimi sorguladım gün boyu...
bi de bebekleriniz yabancılamayı biliyorlar mı... benimkiler son günlerde çok fena bu konuda ... herkese bi tepki sormayın gitsin
bizim evde yine çok sorun olmuyo ama başkasının evinde kıyamet koparıyorlar
ayyy daha neler öğretecek bana bu yaramazlar
Kızlar çok bilgilisiniz ikiz bebek büyütme konusunda.bunları bebekleriniz doğunca yaşayarakmı öğrendiniz yoksa onlar doğmadan araştırmaya başlamışmıydınız.çok korkuyorum bakamıycam sap gibi kalacam diye
Her anne çok özeldir ama ben bizim daha özel olduğumuza inanıyorum.inş bende yawrularımı sağlıkla kucağıma alırım.ikiz annesi olmak bence ayrıcalık ve gurur verici biiey.iki can taşımak.bi anda iki kere anne olmak.bende ufak ufak araştırmaya başlıyorum.anne bebek dergileri var onlardan birine üye olmayı düşünüyorum:) çok zordur ikiz annesi olmak ama bi o kadarda özel
bana özelden mesaj attınmı ben görmedim
işte ben hep dönünce olay bitiyor diyordum belki kimse bana inanmıyordu ama olayın kopuş noktası o
dönmeye başladılar mı olay kopuyor
bahsettiğin süreci hepimiz yaşadık yaşıyoruz
ama merak etme daha yeni dönmeye başladılar
böyle ağlayıp zırlarlar ama sonra tam döndükleri zaman biraz daha rahat edersin
bu sefer de sürünmeye çalışıp sürünemeyince bağırıp çığıracaklar
bir şekilde onları oyalaman lazım o süreçte
oyun halısı ,oyuncaklar almalısın
bi süre onlar götürür seni
sonra diş olayları çıkacak
bu süreç böyle gidiyor maalesef
alışmak zorundasın
neden böyle deme hepimizde var bu durum
kabullendik artık ne yapalım
yalnız şu var o ilk dönmeye çalıştıkları zaman bir süre gerçkten dayanılmaz oluyor
ben en zor o dönemi yaşamıştım
sürekli ama sürekli ağlıyorlardı çünkü sürekli dönmek istiyorlar dönemiyorlar
sırt üstü yatmaktan kemikleri ağrıyor ondan da dönme istekleri oluyor
ama tam artık dönme olayını keşfettilermi daha da rahatlarsın
ağlamaları iyidir en azından bir tepkidir
ağlamayan bebekten kork ,doktorlar da her zaman bebeğin ağlayanını tercih ederler :))
kendini ifade etme biçimi sonuçta ..
sen onları oyalayacak şeyleri şimdiden hazırla
kolay gelsin
ha çorbaları blendırla yapma vitamini azalıyor
düdüklüde pişir süz
Canım eski özeldeki mesajlarını silmen gerekiyormuş mı gitmiyo msj
merhabalar,ben sizleri vakit buldukça takip etmeye çalıştım.zor zamanlarda işte benim gibi olanlarda varmış diye teselli buldum ama paylaşımda bulunmamıştım. ben 27 ocakta 29 haftalık doğum yaptım ve bebeklerim küvözde 37 gün kaldılar.bir çok kiinin yaşadığı zorlukları bende yaşadım ve hala unutamıyorum ağlama krizlerim devam ediyor.özellikle geceleri onları orada bırakıp gelmek çok zordu.
kızlarımın gaz sancıları ve kaka problemleri daha hastanedeyken sorun olmuş doktorumuz bile evde nasıl üstesinden geleceğimizi düşünür olmuştu.bir problemimiz daha vardı attıkları gazı geri alamıyor ve genizlerine kaçırıyorlardı.gazları çıkmadığında beslenemiyorlardı.işte öyle bir zamanda gece 04:30 da beslenirken hemşirenin elinde kalmış yavrumun biri. morarmış cihazlara bağlanmış.hemşirenin çığlıkları hastaneyi ayağa kaldırmış.doktor aranmış ve gelmiş.sabah cihazlara bağlı görünce donup kalmıştım.
kızlar ben o gece o saatte yüreğim daralarak uyanmıştım.kuzumun canıyla cebelleştiği saaatmiş işte
doktorumuz ya evde olsaydı diyerek daha da paniklemişti.hemşirenin başında dua okuduğunu ağlama krizine girdiğini söylediler.(ben hamileliğimin son 1 ayını aynı hastanede yatarak geçirdim.herkes tanıyordu artık bizi.zaten hastane dediğime bakmayın.bulunduğum şehirde en iyisi ama büyükşehirlerdeki tıp merkezi gibi hayal edin.tek şansım herkesin özverili olması,tedaviyle olan bebekler olduğu için bize kıyamamasıydı.)bize bir aspre makinası aldırıldı.Allah korusun bir daha olursa boğazına hortum salıp çekecektik.paniklemeden yapmamız gerekiyordu.ya tekken olursa ne yapacaktım ne korku dolu günlerdi yarabbim.bu sebeple tam 2 ay baş uçlarında uyumadan annem ve eşimle sırayla sabaha kadar bekledik. yorgunluktan sütüm kesildi.sadece 1.5 ay süt verebildim.
kakalarını yapamadığında çok zorda kalınca aynı makinaya farklı uçta sonda takılarak popodan salacaktım ve çekecektim.kuzularımın çırpınmaları devam ettikçe ve dayanılmaz olunca işte bunu defalarca yaptım.makatın içini görüyor ve onları rahatlatana kadar dayanıyordum.sonrada fenalaşıyordum.hemşire ben kendi çocuğuma asla yapamam diyordu.
dr browns biberon kullanıyorum.mamamızı ilk zamanlar aptamil idi.kabızlık sorunumuz geçmeyince humana antikolik kullandık ve hemen düzelmeye başladı.şimdi yine humana kullanıyoruz 2 ye geçtik.
önceleri 3 satte bir beslendiler.şimdi miktar arttı ve 4 saate çıkardım.çok şükür gece uyanmadan uyuyorlar ve ben saat kurup 2 kez kalkıyorum.uykuda beslemeye devam.gündüzde çok huysuz değiller ve çoğu zaman kendim idare edebiliyorum bile.
küvöz düzenlerini devam ettirdim.önce birini besliyorum.sonra diğerini.bu hiç değişmiyor.hızlı emen önce yavaş emen sonra besleniyor.
gaz için a.p simplex kullanıyorum.bir sürede bununla beraber aguline adlı bitkisel şurup verdim.
15 gün öncesine kadar aynı yatakta beraber yattılar.uzun süre annemlerde kaldık.evimize geçtiğimiz günden beri kendi odalarında ve ayrı yataklarda yatıyorlar.baş uçlarında telsizimiz var.
düzeltilmiş yaşa göre küçük oldukları ve kilo alımları iyi olduğu için ek gıdaya geçmemi istemedi doktorumuz.bakalım bu ay ne diyecek.
bu arada kızlarımda kalp damarları arasında açıklık var ve takipleri yapılıyor.
hepimiz sağlıkla ve huzurla büyütelim meleklerimizi.
okuyan gözlerinize sağlık.uzun oldu ama bende içimi dökmek istedim.hakkınızı helal edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?