- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.361
Kızlar çok bilgilisiniz ikiz bebek büyütme konusunda.bunları bebekleriniz doğunca yaşayarakmı öğrendiniz yoksa onlar doğmadan araştırmaya başlamışmıydınız.çok korkuyorum bakamıycam sap gibi kalacam diye
evet gerçekten zor bi dönem sürekli ama sürekli dönüyorlar tekrar sırt üstü dönemiyorlar
oyun halıları 1 aydır var sürekli çok mutlu oynuyorlardı
sonra farkettim ki oyuncaklardan dolayı dönmek istemiyorlar... hareketsiz kalıyorlar oyun halısından çıkardım şimdi de sürekli dönüyorlar ... emeklemiyorlar ama oğlum çok ilerliyor kızımla sürekli dipdibe... kızım zarar vermeye başladı
hiç yalnız bırakamıyorum ya yüzüstü kalıyolar yada yanyana geliyorlar
ağlamaları tepki muhakkak iyi ama bizdeki de sinir sistemiçok şükür hiç kızmadım sinirlenmedim ama bugün okuduğum bi makalede bu ay mimikler ile tepkilerimizi anlatmamız lazımmış... yani kızmak değil ama tepkiyi öğrenmelilermiş... ben daha hiç kızdığımı yada yüzümü ekşittiğimi bilmiyorum hep gülen bi anne görüyorlar sanırım bunu düzeltmem lazım
çorbalara gelince blendırın vitamini atalttığını düşünmemiştim süzmek ii fikir...
çorba fikirlerinize açığım... bu sıcakta neler hazırlayabilirim...
bi de bebek ekmeğine nasıl bakıyorsunuz benim içime sinmedi??
Dosbacım, dönmeye uğraştıkları dönem bi ayrı dert , tam öğrenincede fıldır fıldır yuvarlanıyolar, artık tehlikeli olmaya başlıyolar o ayrı bi dert, Allah kolaylık versin bize, ben önceden bi yürüseler yeter ki derdim ama korkuyom artık.
Ben kızıyorum, sinirleniyorum valla, tepkimi de belli ediyorum, bazen pısıyolar:) bazen takmıyolar :) bende oruç tutuyırum, aç aç geriliyorum, onlarda inatlaşınca kızıyorumama hemen üzülüyorum tabi
Bu arada ekmeğe neden karşısın, açıkçası ben ilk senden duydum, aldım ve memnun kaldım, bence daha doyurucu oluyo
Hepimize kolay gelsin, ilk zorlu etabı atlattık, darısı bundan sonraki etaplara
dosbacım bana çorba tarifi ver lütfennnnnnnnn
beceremedim çorba işini
kızlar dün akşamdan beri çıldırdı benimkiler. uykuları var ama uyumamak için direniyorlar onlar uyuyuncaya kadar mahvoluyoruz tabi.
ayrıca benim kanamam 2 buçuk ay sürdü 2 hafta ara verdi ve dün hasta oldum. acayip gerginim herşey batıyor. şimdi de mızırdanıp uyudular. artık ne kadar uyurlarsa. çok yorgun hissediyorum kendimi sıkıldımmmmmm
Selam nadıde allah kolaylık versın ınş salincak tarzi bisey almayindusunurmusun hamak yada tek çocuğu olup Alanlar çok memnun helekı bızlere Daha çok ihtyaç lazım. Bizde ıkı ay aşımızı olduk huylarıda değişti malesef sürekli mızırdanıyoalr
canım bende aynı noktadayım
sebze püresini sevmiyorlar... patates havuç kabak bezelye diye artırarak gidiyordum ama ara verdim az zeytinyağ ile....
şimdi tarhana yapıyorum... acsız tarhanayı az z.yağ ile pişiriyorum kız sevio eğer deneyeceksen ölçü verebilirim
yoğurt çorbası deneyeceğim bakalım
sıcak diye birden yüklenmekte istemiyorum.... yoksa un çorbası tarifi var ama 8.ayda veriliomuş...
eee protein 7.ayda başlıyor kıyma falanda 8.ayda böyle olunca menü çok kısıtlı oluyor bende hep aynı şeylere takıldım
kızlar dün akşamdan beri çıldırdı benimkiler. uykuları var ama uyumamak için direniyorlar onlar uyuyuncaya kadar mahvoluyoruz tabi.
ayrıca benim kanamam 2 buçuk ay sürdü 2 hafta ara verdi ve dün hasta oldum. acayip gerginim herşey batıyor. şimdi de mızırdanıp uyudular. artık ne kadar uyurlarsa. çok yorgun hissediyorum kendimi sıkıldımmmmmm
bu hamaktan benimde var birini bacağımda diğerini bunda sallıyorum çok kurtarıcı oluyoraynen canım ya
ben de aynı durumdayım
dün yoğurt çorbası yapayım dedim ama
içine yumurta, un falan koyamayınca
yoğurt tatlı olmasına rağmen çorba ekşi oldu
içine çok az bulgur koydum ondan mı acaba bilemedim
vitamini geçsin diye içine büyük büyük havuç da doğradım ama
sonuç kötü oldu
hem de iki kere yaptım çöpe döktüm
sebze püresini yemiyorlar
meyve ve yoğurttan ileri gidemiyoruz
canım sende kendimi görüyorum
ama biraz sabret
geçmeyecek gibi geliyor
ama inan geçiyor
daha raat oluyorsun zamanla
ben de böyle bir günden sonra gidip hamak beşik almıştım
hala da kullanıyorum
tavsiye ederim
resmini bulursam ekleyeyim canım
Lullaby Çok Amaçlı Hamak Yatak %60 ye Varan İndirimler | BebekBesik.net
bu hamaktan benimde var birini bacağımda diğerini bunda sallıyorum çok kurtarıcı oluyor
bende bakamıyorum diye söylenince 2.ayımızda babam alıp göndermişti :)) saolsun hala kullanıyorum
yoğurt çorbasını bugünde yapamadım ... çok yoğundum
bugün elma suyuna üzüm suyu da ekledim bayılarak içtiler...bu kadar şekerci olmalarını istemiyorum
benim dr.um yumurta katabilirsin yoğurt çorbasına demişti ama bende cesaret edemedim
aslında yumurta katabilirim benimkiler sonuçta 6 ayın içindeler
ben yavaş yavaş kahvaltıya başlamayı düşünüyorum tuzsuz peynir yumurta gibi...sonuçta 10 gün sonra 6 ayımız bitiyo ve 7.ayda proteinlere başlıyoruz bakalım hayırlısı
seninkilerin doğum tarihi ne canım?
benimkiler 28 şubat doğumlu
bir de ben meyve suyunu sadece ilk başta verdim
bir kaç gün sonrasında hep püre verdim
su olunca şeker oranı çok yükseliyor diye
ben de bugün armut ve şeftaliyi karıştırıp verdim
bir de düzenli olarak yoğurt veriyorum
acaba yoğurt çorbasına yumurta ve çok az un katıp tekrar yapsam mı?
sence erken mi olur?
hem çorba doyurucu olur
bir de ben çorbaya bayılırım
hem de her türlüsüne
inşallah onlar da sever
bu hamaktan benimde var birini bacağımda diğerini bunda sallıyorum çok kurtarıcı oluyor
bende bakamıyorum diye söylenince 2.ayımızda babam alıp göndermişti :)) saolsun hala kullanıyorum
yoğurt çorbasını bugünde yapamadım ... çok yoğundum
bugün elma suyuna üzüm suyu da ekledim bayılarak içtiler...bu kadar şekerci olmalarını istemiyorum
benim dr.um yumurta katabilirsin yoğurt çorbasına demişti ama bende cesaret edemedim
aslında yumurta katabilirim benimkiler sonuçta 6 ayın içindeler
ben yavaş yavaş kahvaltıya başlamayı düşünüyorum tuzsuz peynir yumurta gibi...sonuçta 10 gün sonra 6 ayımız bitiyo ve 7.ayda proteinlere başlıyoruz bakalım hayırlısı
Ya dosbacım bu ay hesaplamasını nasıl yapıyosunuz ben anlamadım,benimkiler 14 Şubat'ta doğdular .şimdi 6 aylık mı oluyorlar,ben hala senin gibi ek gıdaya geçiş yapmadım geç mi kalıyorum telaş yaptım şimdi.ama ben hala gündüz sadece anne sütü gece 2 ya da 3 kere mama şeklinde veriyorum.oğlum 8,5 kızım 7,5 kilo.geçenlerde bi kaç gün senin söylediğin gibi meyve püresi verdim 2,3 çay kaşığı sebzeye de geçmedim. Offfff ne bileyim ya çok geç kaldım ben
Delikız gruba benide ekler misin ezgi_izm@hotmail.com
Dosbacım birde kaşık mamasına ne zaman ve ne kadar ölçülerde başladın,paylaşırsan sevinirim.
benimkilere de pek etki etmiyor gece mamasımaşallah canım ya kiloları anne sütüne göre çok iyi... ek gıdaya senin acele etmene gerek yok ama sadece damak zevkleri gelişsin diye tattırabilirsin
bana sorarsan bebeklerim 5 aylık ama 6.ayı yaşadıkları için ve sonlarına doğru olduğumuz için (5.5 ayı geçtik) ben 6 aylık gibi davranıyorum artık
benim anne sütüm 4 aylıkken bitti 4.5 aylık ek gıdaya dr. tavsiye ile başladım
kaşık mamaya ise 5 ay tam olunca başladım
aptamilin pirinçli sütlüsünü ilk kullandım
şimdi gece tahıllısını veriyorum ama benimkiler gece de yese öyle çok tok olmuyorlar çabuk acıkıyorlar
ekledim seni deDelikız gruba benide ekler misin ezgi_izm@hotmail.com
Dosbacım birde kaşık mamasına ne zaman ve ne kadar ölçülerde başladın,paylaşırsan sevinirim.
maş. kiloları çok iyi ,bizimkiler 7 aylık olacak daha yeni 7 kilo olmuşlardır ,6aylıklar hemen başla ek gıdaya daha alışma süreçleri var derken çok geç kalırsınYa dosbacım bu ay hesaplamasını nasıl yapıyosunuz ben anlamadım,benimkiler 14 Şubat'ta doğdular .şimdi 6 aylık mı oluyorlar,ben hala senin gibi ek gıdaya geçiş yapmadım geç mi kalıyorum telaş yaptım şimdi.ama ben hala gündüz sadece anne sütü gece 2 ya da 3 kere mama şeklinde veriyorum.oğlum 8,5 kızım 7,5 kilo.geçenlerde bi kaç gün senin söylediğin gibi meyve püresi verdim 2,3 çay kaşığı sebzeye de geçmedim. Offfff ne bileyim ya çok geç kaldım ben
ben bebek ekmeği yerine hipp in organik bebe bisküvisi aldım ,şeker içermiyor daha denemedim ama deneyeceğim ,bu arada geçen arkadaştan duydum sütün içine 3-4 bebe bisküvisi atıyormuş ,zaten sütün içinde eriyor onlar ,iyice sallarsan , tok tutuyormuş ,bu gece 2tane attım denedim ama tam etki için bu gece 3-4 taneyle deneyecğmsorma canım bende yürüsünler kolay diyordum sanırım yanılıyormuşum cahillik işte
eee artık böyle böyle büyüyecekler ama çok yorucu olmaya başladı... malum oruçken daha zor...sana da üzüldüm yalnızsın ben en azından gündüz uyuyorum bi kaç saat Rabbim yardım etsin
bende bugün hafiften uyu artık, ağlama , sus bakiiim dedim hahahahahkızım boş boş bakıyo...dudAK büzecek gibi oluyo...gerçekten hep gülücük dağıtmışım... biraz tepkiye alışsalar iyi olacak.... bakıcımızda çook güler yüzlü sanırım herkesi böle olcak sanıyorlar baba desen akşama kadar özlüyo 2-3 saat hep oynuyo... yani birazcık daha tepkileri öğrenmeleri lazım
bebek ekmeğine gelince bebe büskivisinden bi farkı yok gibi geldi... sonuçta bebe büsküvisini tatlı diye vermiyorum ama en önemlisi yüksek ısıda fırınlandığı için... yüksek ısı da piştiği için kansorojen madde oluşuyormuş... bütün dr.lar vermeyin diyor... cici bebenin ekmeği de aynı şekilde fırınlanmış üzerinde herhangi bişey yazmıyor... bu nedenle bugün netten organik ve fırınlanmamış ürün aradım ...eşim organik ürünler satan bi yerden buldu hem ekmek hem bebek tarhanası alcağım...biraz fiyat farkı var ama sağlıklarından önemli değil... tabii bebek ekmeği sakıncalı demiyorum ama içime sinmiyor nedense ....
zorlu etap sanırım ilk 4 ay ... bundan sonrası kolay değil ama bana ilk 4 ay çok zor gelmişti... hareketli olmaları çok yorucu ama ağlama krizleri gibi üzmüyor en azından ... hepimize kolaylıklar diliyorum canım
Kızlar ben malum bölgeme ağda yaptırmak istiyorum kendim yapamıyorumzararlı olurmu hamileyken biliyomusunuz.doktorum erkek soramıyorum
benimkilere de pek etki etmiyor gece maması
ekledim seni de
maş. kiloları çok iyi ,bizimkiler 7 aylık olacak daha yeni 7 kilo olmuşlardır ,6aylıklar hemen başla ek gıdaya daha alışma süreçleri var derken çok geç kalırsın
ben bebek ekmeği yerine hipp in organik bebe bisküvisi aldım ,şeker içermiyor daha denemedim ama deneyeceğim ,bu arada geçen arkadaştan duydum sütün içine 3-4 bebe bisküvisi atıyormuş ,zaten sütün içinde eriyor onlar ,iyice sallarsan , tok tutuyormuş ,bu gece 2tane attım denedim ama tam etki için bu gece 3-4 taneyle deneyecğm
ağdada tüylerin alındığı yerlerde kıl olmadığı için enfeksiyona açık oluyor o bölge o yüzden bana doktorum asla ağda yaptırmayacaksın demişti
Canım ben ilk hamile olduğumu öğrendiğim ay gitmiştim.gitmeme kararı aldım.jiletle idare edicez artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?