2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Bende en fazla 3 saatte bir beslemeye calisiyordum Aşi olduklari gun gunboyu uyumadilar emdiler bende cok yoruldum. O gece 5 saate yakin uyumusuz vicdan azabi cekmistim resmen. Şimdi 46 gunluguz o yuzden 4 saatten fazla uyutmamaya calisiyorum. Bence sen 40 cikana kadar 3 saatte bir uyandir. Hem sekeri dusmez hemde hafif sariligi bile varsa beslenme cok onemli.

Bence orda çocuğun kilosu kadar diskilama durumuda etkili.benimkiler Çiş yaptiginda fazla bekletmesem bile bez çok şisiyor o yuzden dar geliyor. Ben 1 numarayi 2 hf kullandim. Şimdi 2 bile sıkıyor 3 e geçecegim. Ama çocuklar 5 kilomu tabiki degil. Yani 3 e gecmeye ben gozlleyerek karar verdim.

ben de öyle tahmin etmiştim de emin olamadım
benimkilerin de bez şişiyor valla aynıyız:))
netten ben 4 paket aldım ,20 gün gidiyor ,onlar bitince ben de 2 numaraya geçeyim diyorum bizimkilere de küçük gelmeye başladı çünkü
bu arada aklıma geldi seninkilerin kilosu ne alemde nasıl gidiyor kilo alınları

evet bazen uyumadıkları zamana sonrasında acısını çıkartıyorlar:))
ama o çok normal bir durum
biz de 44 günlüğüz:))
benimkiler şimdi gündüz 3 saatte bir besliyorum gece 4 saatte bir ,hafif sarılık var bizde de ama bizimkiler iyi içiyor ondan uyuyorlar geceleri

yok okadar düzenli 4 saat nerde benim yaramazlarda ama son 2 gündür geceleri 4 saat uyunca acayip uykumu aldım ama vicdan yaptım
benimkiler daha çok küçük bugün 17 günlük olduk
gündüzleri 4 saat bi kere uyudular normalde 3 saati tam doldurmadan uyanıyorlar
zaten gündüz hiç mama vermemeye çalışıyorum anne sütüylede en fazla 3 saat uyuyorlar
banada hemşire kan şekeri düşer demişti...
verdiğin bilgi için saol canım
ben daha yenidoğan kullandığım için aradaki farkı bilmiyorum ama çiş yapma kapasitelerine bağlı olduğunu duymuştum

bencede en az 40ına kadar uyandırayım
zaten son 2 gündür gece kız iyi uyudu
oğlumda gaz sancısı olmazsa 3 saat ancak uyuyor o daha küçük daha çok emiyor yoruluyor daha çabuk uyanıyor
sarılık konusunda sizin olmasına şaşırdım
çünkü benim kızın ki bayağı vardı şimdi dr.a gitmeyecek şekle geldi çok şükür ama geçmedi diye endişeleniyordum demekki acele etmişim

yok vicdan yapma ilerde zaten uyuyacaklar ama sarılık varsa uyandır mutlaka uyutma uzun süre
ben de anne sütü veriyorum ama geceleri rahat uyuyorlar
seninki de zamanla düzene girer merak etme daha küçükler
fakat bir düzen mutlaka oluştur nasıl düzen olursa öyle devam ediyor gerçekten
arada sapmalar da olur ama mutlaka 3 saatte bir uyanırlarsa hep öyle alışıyorlar rahat edersin
ben 3saat uyuyor diyorum ama şöyle mesela 1730 da mı yedirdim 2030 da uyanıyorlar ama bu aradaki yarım saat tabi uykuya geçme dönemi oluyor yani 2,5-3 saat arası oluyor uykudaki dönemleri o da tam ideal olanı

Benimkilerin ilk ay kontrolde kilo alimlari iyi cikti. Oglum 900 kizim 700 g almisti. Şimdi tahminim oglum 4 u gecmistir maşallah. Ama kizim sanki küçülmüş gibi bile geliyor. Aile hekimliginde kilolarina baktirmayi dusunuyorum. Kizimda sarilik devam ediyor bide çok kusuyor. İyi emiyo maşallah ama yediginden çok kusuyor gibi geliyor.

Arkadaslar dogum sonrasi kontrol yöntemi olarak ne dusunuyosunuz,RİA hakkindaki fikirlerinizi,duyumlarinizi ogrenebilir miyim?

Arkadaslar dogum sonrasi kontrol yöntemi olarak ne dusunuyosunuz,RİA hakkindaki fikirlerinizi,duyumlarinizi ogrenebilir miyim?

Ben önümüzdeki hafta kendim icin kontrole gidicem. Bu konularida o zaman konuşacagiz. Yani şimdi pek bi fikrim yok. ama ben Allah kismet ederse 3. yu de istiyorum:) tabi şimdi değil. Ona göre bişeyler konuşmam lazim.

bugün yine kızım 4 saate yakın uyuyor... ve uyandıramıyorum ne mamaya ne de anne sütüne kandıramadım
ayağını sıkmaya kıyamadım burnunu sıktım uyanmadı
en iyi yöntem altını açtım sinirlendi hemen beni emdi :))
gece nasıl uyandırırım bilmiyorum
oğlum düzenli uyanıyor hatta o küçük olduğu için uzun emiyor ve çabuk yoruluyor bu nedenle 2.5-3 saatte uyanıyor
daha bi düzenimiz yok ama kızım 4 saati kendine düzen yapmasını istemiyorum daha 18 günlüğüz

Bezle ilgili bide şöyle bisey var. 1 numaradan 50 tane cikiyor. 2 den 64 yani ayni paraya 14 tane fazla almiş oluyorsun :)

:) güzel bi bakış açısı...
eee arada çok fark yoksa 2 beden alınabilir
biz daha yenidoğan kullanıyoruz
kızım belki 1 bedebe geçer ama oğlum daha sanmıyorum ...bu bile belinden düşüyor :))

Ben önümüzdeki hafta kendim icin kontrole gidicem. Bu konularida o zaman konuşacagiz. Yani şimdi pek bi fikrim yok. ama ben Allah kismet ederse 3. yu de istiyorum:) tabi şimdi değil. Ona göre bişeyler konuşmam lazim.

Ayy 3.yu dusunuyo musun bazen bende dusunuyorum,sonra gozum korkuyo ama kız olacagini bilsem kesin dogururumda,hadi erkek olursa,daltonlar gibi gezeriz artik,baslarinada babalarini dikerim kız cocuk icimde uhte kalcak

kızlar merhaba 14.02.2013 itibariyle bende kızım ve oğlumla birliklte aranızdayım.sizlere sormak istediğim bişeyler var,benim sütüm geliyor ve bebekler emiyor ayrıca sütü sağmıyorum.20 dk birini 20 dk diğerini emziriyorum ve ardından 45 cc mama veriyorum,ama ben tamamen anne sütü ile beslemek istiyorum.e ozamanda 1 bebeği 1 saat mi emzirmem gerekecek.mama tok tuttuğu için rahat uyuyorlar,ama mamadan kurtulmam lazım ya da en azından sadece geceleri vermek istiyorum.
sizce nasıl yapayım sağıp mı versem miniklerime?

Hosgeldn sinemcim seni gordugume sevindm,nslsn?ben sut + mama olarak devam ediyorum,sut azligndan:-( ama sutun bolsa,her zaman sag,elinin altinda bulunsun,önce emzir,yoruluncada hemen hazirdaki sutunu biberonla verirsin,ama sut cok degilse,her zaman hazir sut bulunduramazsan,sagamazsan falan mamayla takviye edersn artik

merhabalar. benim evdeki kızım sarılık. ama fototerapi görecek dzüeyde değil. sürekli uyku halinde en az 2 saatte bir uyandırıp emziriyorum. sütüm bol çok şükür. doktor evde mama kullanmama izin vermedi.
ne kadar sürer bilmiyorum. eğer 2 saatte bir içeceği miktarı almazsa bir saat sonra tekrar uyandırıyorum. kızım eve çıkalı 3 gün oldu. 20 gr vermiş.bunun için süt ölçeğine titizlikle uyuyorum. uykusundan uyandırmaya da kıyamıyorum. bu arada uykudan uyandırmak için en iyi yöntem altını açmak. bez değiştirmek.
şu sarılıktan bir kurtulsak acaba sürekli uyku hali sona erer mi? süt içirmek için o kadar çabalıyoruz ki 1 ml in bile hesabını yapıyoruz.
başak senin küçük oğlan eve çıktığında kaç saatte bir ve ne kadar ölçekte süt veya mama veriyordun. ben sadece sütle besliyorum. bir haftadaki süt miktaım beni şaşırtıyor. humana çayı günde bire indirdim. süt olsun diye bir şey yediğim de yok.

tuğba sütün bol olsun ama söyleme hemen nazar değiyor
bi de ilk başlarda deli süt denen bi olay var
bende de oldu ,ilk başlarda öyle bir süt geliyorduki sabah bütün kıyafetlerim süt oluyordu ,uyurken sütüm akıyordu ,resmen deli gibi süt geliyordu
sonra normal düzeye iniyor ,yani öyle sabaha heryerini ıslatacak kadar çok olmuyor ama yine de iki bebeye de yetiyor
o ilk zamanlardaki süt akışı kimisinde -sende ve bende -deli süt denen çok olan süt oluyor
ben de yemiyordum ama bir öğünde yani 3 saatte bir sağdığımda tek göğsümden 200 cc geliyordu ,öyleki bebeler o zaman bir öğünde 30 cc içiyorlardı ,yani bir bebenin bir günlük sütünü ben bir sağmada çıkarıyordum
inş. hep çok gelsin ama şaşırma bu duruma ona deli süt dönemi deniyor
uyku durumuna gelince bu bebekle alakalı biraz
mesela bebeklerin kilo başına günde 150 cc içmesi lazım yani örneğin 2 kiloluk bir bebek günde 300 cc içmeli
bunu kimi bebek 30 cc içip 10 öğünde tamamlar kimi bebek öğünde 50 cc içerek 6 öğünde
uyku da buna bağlıdır ,10 öğünde tamamlayan 24 saati 10 a bölersen hemen hemen 2 saatte bir uyanır, 6 öğünde tamamlayan 3 -4 saatte bir uyanır
uyku buna bağlı yani ..
bizim bebeler normal bebeklerin 2 katı içiyorlar her öğünde o yüzden rahat uyuyorlar 3 saat
ama az içseler az uyurlardı
umarım anlatabild,m
bebek kilosuyla orantılı sütü alıyorsa kafana takma sarılığı atlatır yeterki o miktarı alsın
ben biberonla verirken o açıdan ii oluyor ne kadar içtiklerini biliyorum
ama emzirirken bilemiyorsun ne kadar içiyor sadece sık sık emzirirsin o şekilde atlatır
bizimkilerde de sarılık vardı çok şükür azaldı
ama dedimya ben zorla da olsa günlük içmeleri gereken miktarı içiriyorum
öyleki 20 g-ünde oğlum 850 kızım 700 gram almıştı ,bu da ayda 1 kilodan fazla kilo alımı demekki bu da gayet ii bir rakam
demekki ii besleniyorlar
sen de 2 saatte bir beslersen yeter bence

valla bizimkiler bıraksan 1 saat emiyorlar memeden çekince zırlıyorlar
ya tam çekemiyorlar ya da emzik yerine uğraşıyorlar
her birini 1 saat emzirmek de çok yorucu ben o yüzden sağıp veriyorum memeyi unutmasınlar dye de arada emziriyorum
sütün varsa neden mama veriyorsunki orasını anlamadım
sütün sağ ver bebişlere onlar doyunca zaten biberonu almıyorlar ,doydukları zaman da rahat uyurlar yani aslında mama rahat uyutuyor diye birşey yok o tamamen doymayla alakalı
ben sadece sütümü sağıp veriyorum mama vermiyorum ama doyuyorlar ve rahatça uyuyorlar

Tugba,benim buyuk oglan 16.gununde eve cikmisti ve sarilikti,tam 35.gunde gecmisti,yavas yavas duzelir merak etme.kucuk oglum hast.cikmadan once sekeri dusmeye baslamisti,her cocukta var tabi ama benimkine surekli sekere bakiliyodu,kalici olcak diye cok korkuyodum,hast.cikincada 2saatte bir mutlaka besledim,ve 25cc ile baslamistim,ama bakiyodum uykulu oluyodu,bu seferde ugrassamda almiyodu,dr.da dediki 3saati gecmedikce birak uyusun,artik oyle yaptim,cunku acikarak uyaninca daha iyi emiyodu veya iciyodu

normalde kilosuna göre günde 270 ml cvarı içmesi gerek. bu benim bebeğin bazal metabolizmasının ihtiyacı. dün zar zor 320 ml civarı içirmişiz. çok zorluyor bizi de onu da. ama elden bir şey gelmiyor.
bugün doktorumuz sağeolsun hastanede bir oda hazırlattı. 2 bebeğimiz ve biz güzel bir gün geçirdik. küçük kızım orada biliyorsunuz. küvezde besliyorlar. diğer kızım, ben, eşim ve annem ve eşimin ailesiyle birlikte kızlarımıza doyduk. fotoğraflar çektik. ikiside hep uyudular. bir türlü doğru düzgün süt içiremedik. hastane çok sıcak. kızlar iyice mayıştı. bu akşam ve gece kızıma içiremediğim sütü içirmeye çalışacağım. umarım çok acıkır ve içmesi gereken miktarda içer.
sarılık oldu diye üzülmüyorum. ama artık kilo almaya başlasınlar. 9 günlük oldular. daha ilk doğum kilolarının üzerine çıkamadılar malesef. allahtan küçük kızım küvezde olduğu için fototerapi görmüş. onu belki haftaya cuma günü çıkartacak doktor. o da en az 3 saatte bir uyanıyormuş. ve içiyormuş sütünü. bir de o sarılık olsaydı yanmıştım valla.
en geç 2 saatte bir uyanıp süt içiriyorum. sağdığım sütü içiriyorum. ne kadar içtiklerini bilmem açısından daha sağlıklı. arada meme veriyorum.
bir de arkadaşlar. bugün searyen dikişlerim şişti. sancım yok. kzıarıklık ve iltihap yok. ama baya bir şişti bugün. yarın doktoruma gideceğim. umarım enfeksiyon değildir. kendimi çok yordum. hiç ameliyatlı gibi davranmadım. sanırım kendimi hor kullandım.
siz yaşadınız mı bunu? dikişleri şişen var mı aranızda?

daha erken bence kilo alması için,vermesin de yavas yavas alır,mesela bizim doktorumuz şöyle demişti,anne karnında hazır sıcaklık,küvezdede biz ısıtıyoduk,hiç enerji sarfetmiyodu,ama artık evde enerji harcıyo vücudunu ısıtmak için,artı emmek için yine enerji sarfediyo,o yüzden kilo alamayabilir,yada az alabilir demişti,kküçük kızında yeni dünyaya ancak alışıyokiloya çok takılma,diyorum sana ama ben bunu yapabiliyo muyum,ancak daha yeni alıştım,kafaya takmamaya:) önemli olan bebeklerinin sağlıklı olması,onlar birer mucize,inş.kiloda alırlar...valla benimkiler almak istemeyince ağzını kilitliyo resmen :)

hep böyle kalacak değiller tabi. elden bir şey gelmeyince çaresiz hissediyor insan kendini. artık 10 gr-20 gr bir şekilde kilo alacaklar. mamaya başlamadık. küvedeyken verilmiş sütüm gelmediği zamanlar. onu da çok sevmemişler, almamışlar zaten. gerek de yok bence. doktor ilerleyen dönemde sütün yetmeyecek o zaman mecburen kullanacaksın dedi. sizce şimdi mama kullanılsa bebeğin kilo alması bakımından anne sütüne göre daha mı etkili? yani direkt şişmanlatıyor mu?

tuğba açıkçası mama daha çabuk kilo aldırıyo,ben mamaya karşı değilim,çünkü bizimki kadar küçük bebeklerin,10gr ,20 gr alması,insanı o kadar yoruyo ki,başka anneler için bu çok da önemli olmayabilir,haftalık,aylık tartarlar,ama bizim için önemli gerçekten,ben sırf kilolarını kafaya taktığım için eve tartı aldım ve günlük tarttım çocukları,o yüzden karşı değilim diyorum,ama toparlandıktan sonra sadece anne sütüyle devam edebilirsin,benim küçükte çok yavas kilo alıyodu,sonra mamasına euprotın diye bi mama eklediler (mama 145 lira falan )ondan sonra hızlandı,evdede aptamıl kullanıyoruz,o da büyük oğluma güzel kilo aldırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…