2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

bızımkıler de oyleydı ama sımdı degıstı canım yaa..sankı tum gun ac dursalar bana mısın demeyecekler ggıbı bır hallerı var:44:

bızımkıler saatını sasırmaz 2 saat olunca meme aramaya baslar ellerını agzına goturur anlardım kı mama ıstıyorlar...ama sımdı oyle degıl..mesela bgn 5 saat oldu, ben vermesem zorla yemeyecekler anlamadım nasıl dayanıyorlar..basta bıraz kavga edıyorlar aglıyorlar sonra alıyorlar..ama zor oluyor..bı de sure uzamasına ragmen aynı mıktarda ıcıyorlar..9o rahat ıcerlerdı sımdı ya ıcıyorlar ya ıcmıyorlar...yanı baya ıstıkrarsız gıdıyoruz(
ınsallah dedıgınız gıbı gecıcııdır..baska bıberon mu alsam dıyorum ben de..
bır de kızlar bırsey sorucam.bız 4 ay ıcındeyız..bebklerın ıkısı de tok da olsa parmaklarını hatta yumruklarını agızlarına goturup damaklarına surtuyorlar, sıddetlı bı sekılde...ben de parmagımı agzılarına gotursem, hemen ıkı ellerıyle damaklarına dogru ıttırıp surtmeye baslaıyorlar..agızlarından tukuruk, salya gelıyor..tum bunlar diş cıkarma belırtılerı degıl mı? cok erken bılıyorum ama baska bırsey olamaz gıbı gelıyor?sız de 4.ayda boyle seyler yasadınız

dosba gecmıs olsunn...kolaylıkla atlatacaksınız ınsallah bı donemı..rabbım tum ıkız annelerının ve guzel meleklerının yanında olsunn...

Canım bizimde 26 sında 4.ayımız bitecek bizde aynı durumdayız kızların ikiside ellerini çok gayretli bi şekilde emiyor beni emdikten sonra sanki doymamış gibi ellerini hemen ağızlarına götürüyorlar ağızları akmaya başladı geçen hafta kayınvalidem bizdeydi baktı dişi patlayacak sertlik var dedi bende çok erken değilmi diye şaşırdım sanırım dişten yapıyorlar

4. ayda başlar elleri emmeler, damakları kaşımalar. ağız sürekli akar. bir problem yok yani. önceden kusmuk yağmuruyla yıkanıyorduk şimdi de tükürük. acaba sırada ne var :)

cnm bizimkilerde de aynı durum var.ağızdan su akma felen.hatta bi ara ateşlendi. heralde dişten dedim. diş olayı genetikmiş. ben de erken çıkarmışım.yarın kontrolumuz var.heyecanlıyım bunun için.4 . bitiyor ek gıdaya başlayacak mıyız merak ediyorum. bu arada hergünüm ağlamaklı geçiyor.nasıl bırakıp işe gideceğim diye (( ev kredisi olmasa çoktan ücretsiz izin almıştım.
biz her pazar bir yerlere gidiyoruz. bazen duruyorlar bazen ağlıyorlar. belli olmuyor.ama ben evde çok sıkıldım işe başlamak bir yönden iyi gelecek sanırım.
bizim mama miktarı belli olmuyor.gece yerken uyuyakalıyorlar.bugün zorlamak istedim. 2 saatte kaç ölçek yiyor bakayım diye yıktılar ortalıkları.bebekler canı ne kadar isterse o kadar yiyor arkadaş.ama bir ara büyük bebeğimin iştahı azalmıştı.şimdi ortalama olarak 3 saatte 3 4 ölçek arası yiyorlar diyebilirim. hareketliliğine ve uykusuna bağlı olarak değişiyor.
uykularından korkarak ağlayarak uyanıyorlar yeni modamız bu :))

Canım geçmiş olsun , Allah tez zamanda şifasını verir inşallah...ben inanıyorum herşey düzelecek ve sen deneyimlerini bizlere de aktaracaksını... Ellimin kızıda geç oturdu her bebeğin bireysel farklılıkları var hiç biri birbirini tutmuyor.güzel haberlerini bekliyoruz

kızlar kontrolden geldik herşey yolunda çok şükür. demir ilacına başlıyoruz ve bu ay meyve suyu diğer ay çorba ve kahvaltı devam ediyoruz. rop muayenemiz de iyi. bir ay sonra tekrar kontrol. yoruldular şimdi yoruldular uyuyakaldılar.

ben de kendı doktorumuza gıdıcem doner donmez evıme..sanırım bızımkıler mamadan bıktı.bıberonla savasımız devam edıyor malesef(
bu ay bız de ek gıdaya baslasak artık ya....bebıslerım cok ufak hala hıc buyumeyecekler gıbı gelıyorr:2:

okula baslayacagım ıcın cokkk moralım bozuk zaten canım cıkıyordu normalde.sımdı nasıl basa cıkıcam bılmıyorujm( hayırlısı rabbımden..zor olacak hersey cokk zorr olacakk...

kızlar sallanarak uyumaya alışan bir bebek nasıl sallanmadan uyutulur? benimkilerin ikisi de ana dizinde sallanıp uyumaya, ve hep orada kalmaya felaket alıştılar. bütün gün akşama kadar beşik sallıyorum. gündü uykumuz neredeyse hiç yok. ana dizi saga sola da sallanıyor biliyorsunuz. uyumasalar da gözleri kapalı hep sallanmak istiyorlar. sözde alıştırmayacaktım sallamaya. ayagımda hiç sallamadım ama ana dizinde hep sallanıyorlar zaten. yataklarında hiç durmuyorlar, geceli gündüzlü hep ana dizinde yatıyoruz. 2 buçuk aylıgız.

Son düzenleme:

hem ikiz bebeklere bakmak hem çalışmak zor olur hakikaten allah kolaylık versin. bir bakarsın bebeklerinin gece uykuları yoluna girmiş mışıl mışıl uyuyorlar herşeyde bir hayır vardır öyle düşünmek lazım :)

Kızlar merhaba,
Benimkiler 1,5 aylıklar ve gündüz uykuları neredeyse tamamen bitti, hiç halim kalmıyor akşama, normalde 3 aya kadar mışıl mışıl uyumaları gerekir bu veletlerin ama olmuyor nedense. Sizde durumlar nasıl?

tecrübeli anneler ben meyve suyunu ne kadar vereceğim ? dr a sormamışım.
ilk başlarda ne kadar içebilir? içtiği kadar vereyim mi?
kaç kez vereyim?
canım ben istedikleri kadar veriyorum. önemi yok bence miktarın. bir bardak falan içecek değil ya. cam rendede rendeleyip öyle içiriyorum. genellikle 5-6 çay kaşığı oluyor bu. günde bir kez bir çeşit meyve ver. hatta 3 gün aynı meyveyiver. böylece alerjisi olup olmadığını takip edebilirsin. yani meyveleri 3 er gün dene ve sonra başka meyveye geç. kolay gelsin.
alıştıysa çok zor. normalde gündüz de uyusalar bir kaç kez sallama, ağlat gerekirse diyeceğim ama gündüz uyumuyorlar diyorsun. akşama kadar da ağlatacak değilsin ya. çevreye tepki vermeye başladılar mı? başladılarsa eğer dönenece, oyun halısı veya duvara yansıtılan müzikli ışıldaklardan alabilirsin oyalaması için. müzik dinletmeye alıştır. bir de gündüz uyumuyorlarsa gerçekten bence anason çayı içir bebeklerine. sen harap oluyorsun gündüz. biraz dinlenmelisin. onlarla konuş sallanmadığı zaman. hoşlarına gidecektir.
sallanmadıkları zaman müzik dinlet. radyovoyaje güzel müzikler yapıyor. insanın ruhu dinleniyor.
aklıma başka da bir şey gelmiyor. kolay gelsin. işin çok zor.
normalde gübdüz uyumaları gerekir ama bazıı bebekler bu kaideyi bozuyor. bence gündüz anason çayını dene. anason çayı uyku gtirir. bebeklere veriliyor korkmadan verebilirsin. humananın hip vs. anason çayları var.
bir de benimkiler yükek sesli müzikte ve elektrik süpürgesinde kendilerinde geçiyorlar. sürekli elktrik süpürgesi olmaz ama gün boyu evin içinde çalsın bence. ne tarz olduğu önemli değil. ben de hep dreamtürk açık. alışkın çocuklar.hafif yüksek müziğin sesi. gerçi benimkiler 6 aylık oldular ama 1,5 aylıkken ben radyovoyage açar dinletirdim. klasik müzik ve enstrümantal müzik yapıyorlar. hamileyken bile dinlettim ben. dene derim.
kolay gelsin.

sallamadan hiç durmuyorlar da degil ama genelde hep sallanmak istiyorlar ve bir süre sonra insan çok sıkılıyor. gündüz uykuları en fazla 15 dk + 30 dk şeklinde bölük pörçük. tam olarak etrafa tepki veriyorlar diyemem ama başladı tepkiler. ama birşeylerle oyalanacak kadar degil. oyalanmaya başladıkları zaman biraz daha rahat olur diye düşünüyorum. konuşunca çok mutlu oluyorlar evet ama ben nedense konuşmak istemiyorum konuşacak birşey bulamıyorum. ne zaman annelik duygusu beni de saracak bilmiyorum. bu çocuklar benim mi diye gün içinde defalarca düşünüyorum. sanırım forumun en hastalıklı annesi benim.

rezene denedim daha 3 haftalıklardı. biraz uyuttu sonra o da fayda vermemeye başladı. bir deneyeyim bakayım ama anason da kimi bebek de fayda etmiyormuş. her bebegin huyu başka işte.

bir de kızım akşam 7 dedin mi huysuzlanmaya aglamaya başlıyor. karnı tok altı temiz ve gazı yok ama bir kaç haftadır bu böyle. ve uykuya dalmakta çok zorlanıyor. rahat uykuya geçemedigi için diye düşünüyorum ama sürekli o şekilde aglaması beni çok üzüyor. neden sizce de uykuya geçemedigi için mi?

müzigi açtıgımda benimkiler 5 dk dikkat kesiliyorlar, sonra basıyorlar çıglıgı. buzuki orhan denedim, fön makinesi denedim ilk denememde fayda verdi sonra onlar da fos. fön makinesi sesi açık yattık bir gece, çocuklar uyudu, eşim hiç uyuyamadı ben de kabuslar gördüm :)

Son düzenleme:
Slm kizlar
kime ve neye guvenecegine sasirdim burdaki dr.lar da hic biseyi ypk diye fizik tedavi vermedi
fizypterapiste gittim saolsun harekrt degil ama kemik gelisimi icin oyunlar verdi... Cok eglendi oglum bugun bi daha gorecek
tedavi degil eglenceli oyunlarimiz oldu

bence ılık bi duş iyi gelebilir,sürekli aynı şeyleri yap bide mesela o saatlerde aynı odada değilde uyku odasına geçin,aynı ışık,aynı müzik,sıcak gelio olabilir ben mesela camı açık tutuyorum uykuya dalana kadar.uyku saatini ayırtetsinler.konuşacak bişey bulamayabilirsin insanın bi süre sonra içi tükeniyo aç müzik kanalını şarkı söyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…