- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.561
nasıl kıyıpta uyandırdı anlamadım. bir kere olur iki kere olur ama sürekl uyandırınca da çocuklar çok huzursuz olmuştur.
aynı aylarda benimkilerde de iştah sorunu vardı. acaba biberondan mı dedim. değiştirdim olmadı yine daha az içtiler. ama geçici oldu bu dönem. başka kişilerin bebeklerinde de bu durum böyle. beslenme süreleri arttı. 2 saatte bir doyururken önceleri 3. aydanasonra 4 saatte bir beslemeye başladık.
nasıl ki bir dönem bebeklerin gaz problemi oluyor ve geçiyor sonradan, aynı şekilde bu iştahsız olma durumları da bu dönemlere rastlıyor. ve geçiyor. insan perişan oluyor sürekli elinde biberonla. bir de doktorum bana anne sütünün kalitesi bu dönemlerde değişir. artık daha doyurucu olur. bebek az içse bile uzun süre tok kalabilir demişti. ikna olmuştum o zaman. sonradan düzeldiler çok şükür.
moral bozukluğunu anlıyorum. ben de perişan oluyordum. benimkiler 1300 ve 1800 gr doğdular. 1 gr bile kilo almaları benim için çok önemliydi. dediğim gibi geçecek bu dönem. kolay gelsin.
bızımkıler saatını sasırmaz 2 saat olunca meme aramaya baslar ellerını agzına goturur anlardım kı mama ıstıyorlar...ama sımdı oyle degıl..mesela bgn 5 saat oldu, ben vermesem zorla yemeyecekler anlamadım nasıl dayanıyorlar..basta bıraz kavga edıyorlar aglıyorlar sonra alıyorlar..ama zor oluyor..bı de sure uzamasına ragmen aynı mıktarda ıcıyorlar..9o rahat ıcerlerdı sımdı ya ıcıyorlar ya ıcmıyorlar...yanı baya ıstıkrarsız gıdıyoruz(
ınsallah dedıgınız gıbı gecıcııdır..baska bıberon mu alsam dıyorum ben de..
bır de kızlar bırsey sorucam.bız 4 ay ıcındeyız..bebklerın ıkısı de tok da olsa parmaklarını hatta yumruklarını agızlarına goturup damaklarına surtuyorlar, sıddetlı bı sekılde...ben de parmagımı agzılarına gotursem, hemen ıkı ellerıyle damaklarına dogru ıttırıp surtmeye baslaıyorlar..agızlarından tukuruk, salya gelıyor..tum bunlar diş cıkarma belırtılerı degıl mı? cok erken bılıyorum ama baska bırsey olamaz gıbı gelıyor?sız de 4.ayda boyle seyler yasadınız mı?
canım aklını karıştırmak gibi olmasın ben bebeklere fizik tedavi yapılmaz diye biliyorum. bir ahbabımızın bebeğinin normla doğum sırasında köprücük kemiğini kırılmış. doğum yaptığı hastanedeki doktor fizik tedavi önermiş. onlar başka bir doktora daha görünmüşler. o doktor bebeklere fizik tedavi yapılmaz demiş. hatta yanındayken üniversitedeki prof hocasını aramış doktor ve danışmış. prof. kesinlikle bebeklere fizik tedavi yapılmaz demiş. köprücük kemiği ve kolu sabitlenip kendi kendine kaynamasını bekleyeceklerdi. aynı durum değil belki ama bu konuyu oturup tartışmıştık.
sonra başka bir arkadaşımın 4 aylık oğlu var şimdi. sürekli aynı tarafa yattığı için çocuk boyun kaslarının sol kısmında bir problem varmış güya. doktor fizik tedavi vermiş. 2 gün gitmişler sadece. hiç ağlamayan, son derece huzurlu olan bebeğin hali huyu değişmiş. bırakmışlar tedaviyi. gece gündüz ağlamış, uykusu kalmamış vs. sonradan başka doktora danışmışlar. problemleri dönemsel olan ve geçici olan bir problemmiş ve kendi kendine geçermiş.
biliyorsun her konuda doktorlar arasında fark var. böyle önemli konular arasında da fark var malesef. nasıl bir tedavi yapılacak bilmiyorum. sadece masaj mı, elektrik akımı mı? belki de elektrik akımı tehlikelidir sadece. belki de bu kural yenidoğanlar için geçerlidir. yanıltmayayım seni. fizik tedavi olayını bir araştır derim. aklını da karıştırdım biliyorum.
en kısa zamanda evine dön inşallah. kendi düzeni başka insanın. geçmiş olsun.
16. haftadan sonra beliriri biraz. 20. haftada birden karnın orataya çıkar. 20. haftada anlarsın tam olarak hamile olduğunu. birden karnın çıkar ve birden ayda 5-6 kilo birden alırsın. yani 20. haftada artık sana herkes hamile muamelesi yapar. birden tostombul oluyorsun.
ilk 3 ay düşük tehlikesi var evet. sonradan rahatsındır. ikizlerde en rahat dönem 12 ve 28. haftalar arasıdır. 12. haftaya kadar düşük tehlikesi 28. haftadan sonra erken doğum riski olur. tabi herşey normal ilerlerse. hamileliği boyunca kanaması olur sürekli yatanlar var. 12 ve 28. hafta arası normal bir yaşantı yaşayabilirsin.
canım biz 5.5 aylığız ve halen ortalama 1.5 saatte bir besleniyorlar
ben bu arayı mümkün değil açamadım
sık yemek istiyorlar, ben de öyle besliyorum
doktorlar 4 saatte bir diyor ama her bebek aynı değil ve her bebeğe söyledikleri aynı nedense
ben umursamıyorum artık onların dediklerini
bızımkıler de oyleydı ama sımdı degıstı canım yaa..sankı tum gun ac dursalar bana mısın demeyecekler ggıbı bır hallerı var:44: