- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.581
bence ılık bi duş iyi gelebilir,sürekli aynı şeyleri yap bide mesela o saatlerde aynı odada değilde uyku odasına geçin,aynı ışık,aynı müzik,sıcak gelio olabilir ben mesela camı açık tutuyorum uykuya dalana kadar.uyku saatini ayırtetsinler.konuşacak bişey bulamayabilirsin insanın bi süre sonra içi tükeniyo aç müzik kanalını şarkı söyle.
Slm kizlar
kime ve neye guvenecegine sasirdim burdaki dr.lar da hic biseyi ypk diye fizik tedavi vermedi
fizypterapiste gittim saolsun harekrt degil ama kemik gelisimi icin oyunlar verdi... Cok eglendi oglum bugun bi daha gorecek
tedavi degil eglenceli oyunlarimiz oldu
Sagolun kizlar desteginiz icin
tugbacim isin basinda prof var diye inandim ama sol tarafini kullanamiyor demesi cok iddialiydi
Mr falan derken strese girdim
simdi daha rahat dusunebiliyorum bugun son kez fizyoterapiste gittim ve herseey cok iyi bi daha gelme lafini duydum ve cok rahatladim
buyuk konusmuyorum ama ins bi daha dr.a gitmeyecegim
bisey bulmak icin zorluyplar kendilerini
oglumu goren herkrse soruyorum herkes cok normal diyo bi de oturmasibi bekleme diyorlar
ikiz annesi asla kiyaslama yapmamali bunu cok iyi biliyorum ama dr cok ustume gelince bende kizim gibi oglumunda oturmasini bekledim sanirim
hos kizim emekliyor gibi 2 gundur bunu asla bi daha kiyaslamayacagim
kızlar sallanarak uyumaya alışan bir bebek nasıl sallanmadan uyutulur? benimkilerin ikisi de ana dizinde sallanıp uyumaya, ve hep orada kalmaya felaket alıştılar. bütün gün akşama kadar beşik sallıyorum. gündü uykumuz neredeyse hiç yok. ana dizi saga sola da sallanıyor biliyorsunuz. uyumasalar da gözleri kapalı hep sallanmak istiyorlar. sözde alıştırmayacaktım sallamaya. ayagımda hiç sallamadım ama ana dizinde hep sallanıyorlar zaten. yataklarında hiç durmuyorlar, geceli gündüzlü hep ana dizinde yatıyoruz. 2 buçuk aylıgız.
sallamadan hiç durmuyorlar da degil ama genelde hep sallanmak istiyorlar ve bir süre sonra insan çok sıkılıyor. gündüz uykuları en fazla 15 dk + 30 dk şeklinde bölük pörçük. tam olarak etrafa tepki veriyorlar diyemem ama başladı tepkiler. ama birşeylerle oyalanacak kadar degil. oyalanmaya başladıkları zaman biraz daha rahat olur diye düşünüyorum. konuşunca çok mutlu oluyorlar evet ama ben nedense konuşmak istemiyorum konuşacak birşey bulamıyorum. ne zaman annelik duygusu beni de saracak bilmiyorum. bu çocuklar benim mi diye gün içinde defalarca düşünüyorum. sanırım forumun en hastalıklı annesi benim.
bakk hepsı gececkk...ben de aynı sekılde konusmak ıstemıyordum bebklerımle.içimden gelmıyordu.sakınlesemıyorlardı mesela.esım , annem alıyordu bebklerı ellerıne konusuyorlardı.sakınlesıyıorlardı.banagelınce aglıyorlardı.hatta buyuk kızım bazen annemde sakınlesıyordu bu yuzden sadece..benımle goz teması bıle kurmuyorlardı.dıkkatını cekmıs olacak, abım bır gun sen neden konusmuyorsun bunlarla konus konus dıyordu..ben de zorladım heralde kendımı, konusmaya basladım.bu seferde esım " laf arasında zorakı yapmacık konustugumu ıma eden" bır saka yaptı..o gun cok uzulmustum...neden boyle dıye....
arkadasım bana 3 ay surdu depresyonum dedı..bu cocuklarını sevmedıgın ıcın degıl; onlarsız bı yasamdan bı anda onlarla var olan bır yasama adapte olamamanın bır kaosu, bır bunalı sadece demıstı.haklıydı...annelık zor zanaat...bır gunde hayatımız degıstı.28 nısanda hamıleydım ve tektım..29 nısanda 2 cocuklu bır kadın oldumm....kolay degıl hıcbırsey....elımde bır kıtap var, sakın kendınızı kotu hıssetmeyın , bebgınıze bır anda sonsuz bır sevgıyle baglanamzsınız zaman gerekır dıyordu.cok uzattım, sımdı durum cok daha farklı ben onlarla oynuyorum, konsuyorum ıcten bı sekılde, farkettım kı onlar gulucuk yapıp, konusmalarıma karsılık vermeye baslayınca baglandık bırbırımıze:) 4 ayımız bıtıyor bıkac gun sonra ve karsılıklı agulasıyoruz:) sabah besıgınde benı gorunce guluyor falan, yanı karsılık verınce bebk anneye daha farklı oluyor.
rezene denedim daha 3 haftalıklardı. biraz uyuttu sonra o da fayda vermemeye başladı. bir deneyeyim bakayım ama anason da kimi bebek de fayda etmiyormuş. her bebegin huyu başka işte.
bir de kızım akşam 7 dedin mi huysuzlanmaya aglamaya başlıyor. karnı tok altı temiz ve gazı yok ama bir kaç haftadır bu böyle. ve uykuya dalmakta çok zorlanıyor. rahat uykuya geçemedigi için diye düşünüyorum ama sürekli o şekilde aglaması beni çok üzüyor. neden sizce de uykuya geçemedigi için mi?
benım dokulmedı ben de aldımm..sınır oldummKızlar göbekteki kıllar doğumdan sonra dökülüyomu
Slm kizlar
kime ve neye guvenecegine sasirdim burdaki dr.lar da hic biseyi ypk diye fizik tedavi vermedi
fizypterapiste gittim saolsun harekrt degil ama kemik gelisimi icin oyunlar verdi... Cok eglendi oglum bugun bi daha gorecek
tedavi degil eglenceli oyunlarimiz oldu
sanırım benım kucuk kızımda var bu durum..uzunnnn zamandır dıkkat edıyorum..hep soluna yatıyor, kafasının solu yamuldu demıstım bu yuzden..basını sureklı oraya cevırıyor...saga bıraz baksa sankı soldan bır ıple cekılıuor gıbı tekrar sola donduruyor...uyurken de bakarken de hep boyle...bgn ılk defa baya hızlı döndüler yanlarına.dıkkat ettım kızım hep soluna dondu...sagına hıc dnemedı..bende de boyle bır durum olabılır..aylık kontorlumuz var, doktora sorucam bakalım ne dıyecek...
bakk hepsı gececkk...ben de aynı sekılde konusmak ıstemıyordum bebklerımle.içimden gelmıyordu.sakınlesemıyorlardı mesela.esım , annem alıyordu bebklerı ellerıne konusuyorlardı.sakınlesıyıorlardı.banagelınce aglıyorlardı.hatta buyuk kızım bazen annemde sakınlesıyordu bu yuzden sadece..benımle goz teması bıle kurmuyorlardı.dıkkatını cekmıs olacak, abım bır gun sen neden konusmuyorsun bunlarla konus konus dıyordu..ben de zorladım heralde kendımı, konusmaya basladım.bu seferde esım " laf arasında zorakı yapmacık konustugumu ıma eden" bır saka yaptı..o gun cok uzulmustum...neden boyle dıye....
arkadasım bana 3 ay surdu depresyonum dedı..bu cocuklarını sevmedıgın ıcın degıl; onlarsız bı yasamdan bı anda onlarla var olan bır yasama adapte olamamanın bır kaosu, bır bunalı sadece demıstı.haklıydı...annelık zor zanaat...bır gunde hayatımız degıstı.28 nısanda hamıleydım ve tektım..29 nısanda 2 cocuklu bır kadın oldumm....kolay degıl hıcbırsey....elımde bır kıtap var, sakın kendınızı kotu hıssetmeyın , bebgınıze bır anda sonsuz bır sevgıyle baglanamzsınız zaman gerekır dıyordu.cok uzattım, sımdı durum cok daha farklı ben onlarla oynuyorum, konsuyorum ıcten bı sekılde, farkettım kı onlar gulucuk yapıp, konusmalarıma karsılık vermeye baslayınca baglandık bırbırımıze:) 4 ayımız bıtıyor bıkac gun sonra ve karsılıklı agulasıyoruz:) sabah besıgınde benı gorunce guluyor falan, yanı karsılık verınce bebk anneye daha farklı oluyor.
teşekkür ederim canım destegin için.. bütün gün çocuk oyalamak zor geliyor bana, istemiyorum sanki. halbuki hamile kaldıgımı ögrenince ne kadar sevinmiştim, daha karnımdayken bebeklerime dinletmedigim şey kalmamıştı. herkes zor zor derken ben hamileligimi çok rahat geçirmiştim, zamanında da doguma gitmiştim.ben 4 haziranda dogdum, 5 haziranda benim dogum hediyeleriim geldi ve bebeklerim 5 dk bile küveze girmemişti. kızım 2580 oglum 3130 dogmuştu. ben bunların hepsine teker teker şükretmem gerektigini de bilen biriydim. şimdi ne oldu bana? ve neden hala böyleyim... sabah akşam ilaç kullanıyorum ve az olan sütümü de artık bebeklerime veremiyorum.bu çok acı birşey. sen iyi olmalısın ki bu çocuklara bakabilesin diyorlar, sanki iyi olmak istemiyorum ben öyle geliyor bana. sanki halimden memnunum hep böyle kalmak istiyorum.. 5 6 gün sonra 3 ayımız bitecek, ben hala alışma sancıları çekiyorum ve kendime çok kızıyorum.
stik aldik umutlaa duzelmesini bekliyorum ama pek degisiklik yok simdilikKj
Canim bu sorunlar yeni dogum yapmis genelde bicok kadinda var.kimininki 3ay surer kiminin 1yil kimininki 3hafta..mesela yeni dogum yaptik biz 3arkadas.%cumuzde ayni zamanlarda dogurduk.birinin bu isteksizligi bu karamsar hali ve cocuguna karsi hissettigi duiygular sadece 1hafta surerken digerininki hala devam etmekte.ben ise dedigim gibi yeni toparliyorum.ilk zamanlar hiccccc uyumuyordum sutum cok azdi.uyumam gerekliydi ama uyuyamiyordum.48saatte iki saatlik uyudugum gun ise yasayan olu gibiydim.uyaudugum kisa sure sonrasinda uyanip mama hazirlamak sut sagmak cok zor geliyordu.uyandigim zaman ise kendimi annemin evinde saniyordum seviniyordum, sonra bebeklerim aklima geliyordu ve saskinlik icinde kalkiyordum...yani hayatimiz bastan asagi degisiyor bu cok kolay bisey degilki...cok cokkkk buyuk bi sorumluluk ama sunu bil yavas yavas gececek...birden icine yasama sevinci dolmaz belki.bir anda enerji dolu mukemmel bir insan olamayabilirsin ama yavas yavas alisacagiz bu yeni duzenimize.sut olayina bisey diyemiyorum cunku sutum son demlerini yasiyor artik.o kadar az ki ilac niyetine damla damla vericem beiklerime:)damlasi bile olsa kardir onlar icin.sola yatmaktan bizimkinind kulagi kepce oldu..yumusacik kulaklari yatarken katlaniyor.o sekilde gece boyunca uyuyor.ne zaman gorsem hemen duzeltiyorum ama surekli oldugu icin fayda etmiyor mudahalelerim.sol kulagi kepce oldu yavrumun...biz yat
Güzel ikiz anneleri namaz kılanlar varsa sorum olcak.gebelliğinizin sonuna kadar namazınızı kılabildinizmi??namaza engel bi durum oluyomu ilerleyen gebelikte??
Canim ben oturarak kildim malum gobusbaska bi engel yok Allah kabul etsin
ben de oturarak kıldım canım. biliyorsun rüku için biraz, secde için biraz daha fazla egiliyorsun. ama yapabilirsen şayet halin varsa niyeti ayakta al ilk rekati ayakta kılıp secdeye gittiginde ikinci rekatten itibaren oturarak kıl. hiç halin yoksa ve çok agırlaştıysan tabii ki direkt oturarak niyetlen. Allah mübarek eylesin ve daim etsin ben çocuklar dogduktan sonra namaz kılmaya çok zor vakit bulur oldum çogu zaman kaçırdım. rabbim namazdan ayırmasın çocuk gerçekten de dünyalıkmış.
canım ben dogum yaptıgımdan beri hiç uykusuz kalmadım. rahatsızlandıgım için beni geceleri hep uyuttular bebeklerim uyumasa da. kimi zaman gündüz de uyuttular.ya annem baktı ya eşim.ona ragmen sütüm aman aman çogalmadı.belki devam edebilseydim sagmaya, çogalacaktı o da nasip olmadı.gögsümden rızkları bu kadarmış demek ki.
ben evvelinde iki kere geçici hafıza kaybı yaşadım. o zamanki doktorum - nişanlıydım o zaman- hemen çocuk yapma kaldıramazsın acele etme demişti ona çok kızmıştım. gerçi evlendikten 16 ay sonra hamile kaldım ama o ona bile erken demişti. söyledigi çıktı hastalıgım tekrarladı. ben eşimi bile nişanlıyken görmeye tahammül edemiyordum, doktora ayrılsam geçer di mi dedigimi çok iyi hatırlıyorum. o da bana yaşadıgım rahatsızlıgın karşımdaki kişiyle alakalı olmadıgıyla ilgili bir not yazmıştı gün içinde devamlı okuyayım diye. ne mi oldu, geçti. şimdi aynı şeyi bebeklerim için yaşıyorum, ne acı.. Allahın cezası genetik mirasım yüzünden hayatıma her yeni gireni kabullenmekte zorluk çekiyorum :)
merhaba hanımlar...
3 gündür şeftali suyu verdim bebeklerime. rendeledim ve tülbentten süzüp suyunu az az hergün çoğaltarak verdim severek içtiler. ama dün biraz fazla geldi sanırım yada sıcaktan birinin boyun altı birinin yanağı kızardı ama evim çok sıcak ondan da olabilir şeftaliden de. az önce de pazara gidip armut aldım bugün onu deneyeceğim. inşl onu da severler. çok eğlenmeye başladım önlüklerimizi ilk günden kirlettik :)
dün kuzenim geldi ve büyük bebeğim yine çıldırdı bu kadar küçükken yabancı bilir mi? sanırım biliyorçok üzgünüm bu konuda. küçük olan ise hep kucakta olduğu için çok mutlu. okula başlayınca kendi annem de gelecek duruma göre kalıp yada gidecek bu açıdan biraz rahatladım. yarın yine babamız evde ve deniz günümüz :) girmesek de hava değişikliği yetiyor.
gece yine sık sık uyanıyoruz gündüz de uykularımız azaldı.
benden haberler bu kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?