2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

duşu gece yatmadan aldırıyorum bu sayede gece uykuları bayagı oturdu, duş sonrası mama içip yatacaklarını artık biliyorlar. gündüz için de birşeyler yapmam gerek evet duşu tekrar mı aldırayım? bu sefer de üşütürler diye korkuyorum gerçi havalar çok sıcak. zaten bezleriyle ve incecik atletleriyle duruyorlar bütün gün, akşam olunca pijamalarını giydiriyorum.

bana da hatta bize de garip gelmişti doktorunun söyledikleri. biz diyorum çünkü facebook sayfamızda da konuştuk bu konuyu. gören arkadaşlar yazmış grup sayfasına. ilginç geldi çünkü. o bebeklerin oturma meselesi özellikle. aramaızda 8 aylık bebekler var ve hala desteksiz oturamıyorlar. 6. ayda ellerini kullanarak destekli oturmaları imkansız zzaten. 5-6. ayda ancak kafa kontrolünü doğru ve tam bir şekilde yapıyorlar, yuvarlanabiliyorlar. oturmak çok ileri bir safha. tabi doktor daha iyi bilir de ne bileyim bana çok ilginç geldi. doktorun neden yanılttı anlamadım. seni üzen bebeğinin sol tarafını kullanamadığı konusuydu sanırım. doktorun 2 dakikalık muayenede bunu anlayamaz. bir kaç kez gitmen gerekir tekrar aynı durum gözleniyor mu diye bence.
mesela örnek vereyim. benim küçük kızın sol gözü kayıyyordu. birazcık da sağ gözü kayıyor. bir prof gittik. sol gözün kaydığını söyledi. sağ gözü de muayene etti. onda bir şey yok dedi. 5 dakikalık muayenede sağ gözün kaydığını tespit edemedi. sol göze egzersiz verdi.
ama ben sağ gözün kaydığını da hissediyorum. hatta çektiğm fotolarda çok sık karşılaşıyorum bir dahaki muayeneye bu fotolarla da gideceğim. doktor muayene ettiği sırada kaymamış olabilir. sonuçta tesadüfi bir durum.
yani demek istediğim takibini yapmadan böyle bir yargıya varması sakıncalı. sık aralıklarla muayeneneye çağırmalıydı. anne babayı sıkıntıya sokuyorlar. insanın aklına bir engel durumumu var gibisinden şeyler geliyor. çok mu kolay bu yargıya varmak.
moral bozukluğunuz geçti neyseki bir şekilde. geçmiş olsun.

Sagolun kizlar desteginiz icin
tugbacim isin basinda prof var diye inandim ama sol tarafini kullanamiyor demesi cok iddialiydi
Mr falan derken strese girdim
simdi daha rahat dusunebiliyorum bugun son kez fizyoterapiste gittim ve herseey cok iyi bi daha gelme lafini duydum ve cok rahatladim
buyuk konusmuyorum ama ins bi daha dr.a gitmeyecegim
bisey bulmak icin zorluyplar kendilerini
oglumu goren herkrse soruyorum herkes cok normal diyo bi de oturmasibi bekleme diyorlar
ikiz annesi asla kiyaslama yapmamali bunu cok iyi biliyorum ama dr cok ustume gelince bende kizim gibi oglumunda oturmasini bekledim sanirim
hos kizim emekliyor gibi 2 gundur bunu asla bi daha kiyaslamayacagim

kızın oturuyor mu?
gelişimde bireysel farklılık olduğunun en güzel örneği. mesela yürüme 8-18. aylar arasında gerçekleşiyor. herkes aynı anda yürüyüp konuşamıyor.
tekrar geçmiş olsun.

Evet tugbacum kizum dr.un tarifine gore oturuyor
Detekli oturma dediginde oglumda oturuyor dedim...hayir destekli oturma bu ayda kendi vucudundan ve ellerindeb destek almak dedi.... Bu tarife gore kizim kisa sureli de olsa oturuyor ve kizim 2 gundur de geri geri emeliyor
kisisel farkliliklar normal
ben hic biseyde karsilastirmiyirdum dr. Kafami karistirdi

annelık bambaska bırsey...bgn esımle arabayla gıdıyoruz önümüze anıden bısıkletlı bırı cıktı ve anıden hızlı bır fren..ve aklımdan gecen kısa surelı ama onlarca düşünce baloncukları...kendımıze eskısınden 10 kat daha ozenlı davranmalıyız neden? bebklerımız ıcın...kendımıze dıkkat etmelıyız eskısınden cokk daha fazla ..oyle bır sorumlulukmus kı anne baba olmak, fazlasıyla agır...

her gecen gun yenı bırsey ogretıyor bu veletler:)) fılozof olucam yakında:)

gunduz yarım saat 5 dakıka 10 dakıka uykuları bana sor...salla babam salla...onları sallamaktan bız uyuyoruz alılecek.hıpnotıze oluyorum onları sallarkenn:/

bızde 7 bucuk sendromu var:))) 7 bucuk oldu mu saat cocuklarıma aynı dedıgın gıbı bı haller oluyor...gunduz yeterınce uyku alamadıgı ıcın tum ses, ısık, gurultu, beslenme ınsanlar kısacası tum uyarıcılar yuzunden, beyınlerı tepkı verıyor ve patlama yasıyırlarmıs..o sekılde desarj oluyorlar...
Kızlar göbekteki kıllar doğumdan sonra dökülüyomu
benım dokulmedı ben de aldımm..sınır oldumm

sanırım benım kucuk kızımda var bu durum..uzunnnn zamandır dıkkat edıyorum..hep soluna yatıyor, kafasının solu yamuldu demıstım bu yuzden..basını sureklı oraya cevırıyor...saga bıraz baksa sankı soldan bır ıple cekılıuor gıbı tekrar sola donduruyor...uyurken de bakarken de hep boyle...bgn ılk defa baya hızlı döndüler yanlarına.dıkkat ettım kızım hep soluna dondu...sagına hıc dnemedı..bende de boyle bır durum olabılır..aylık kontorlumuz var, doktora sorucam bakalım ne dıyecek...

bıberonla barısma sagladık gıbı..cok sukur tekrar alıyorlar bıberonu..
ellerını delı gıbı agızlarına goturuyorlar demıstım yaa, bunu kullanarak sanırım emzıge alıstırdım:) dun geceden berı ellerını copur copur damaklarına gotururken usulcacık emzıgı sokuverdım agızlarına aldılarDD

kendı kendıme pre den aptamıl 1 e gectım...doktorlara soruyorum memnunsan preden devam et dıyorlar, eeee 6 aylık olana kadar pre kullanırsam 2 ye ne zaman gecıcem...pre bıttı , evde 1 numara vardı actım kullandım napıyım...:44:

kızlar bcımkılerın ayak parmakları hep ce dogru kıvrık duruyor..mesela soyle tarıf edeyım..sankı ayagının altını gıdıklıyorumda , huylanıyormus gıbı parmaklarını ıce kıvırıyor bebıslerımm:)))) varmı boyle bısey sızde

bakk hepsı gececkk...ben de aynı sekılde konusmak ıstemıyordum bebklerımle.içimden gelmıyordu.sakınlesemıyorlardı mesela.esım , annem alıyordu bebklerı ellerıne konusuyorlardı.sakınlesıyıorlardı.banagelınce aglıyorlardı.hatta buyuk kızım bazen annemde sakınlesıyordu bu yuzden sadece..benımle goz teması bıle kurmuyorlardı.dıkkatını cekmıs olacak, abım bır gun sen neden konusmuyorsun bunlarla konus konus dıyordu..ben de zorladım heralde kendımı, konusmaya basladım.bu seferde esım " laf arasında zorakı yapmacık konustugumu ıma eden" bır saka yaptı..o gun cok uzulmustum...neden boyle dıye....
arkadasım bana 3 ay surdu depresyonum dedı..bu cocuklarını sevmedıgın ıcın degıl; onlarsız bı yasamdan bı anda onlarla var olan bır yasama adapte olamamanın bır kaosu, bır bunalı sadece demıstı.haklıydı...annelık zor zanaat...bır gunde hayatımız degıstı.28 nısanda hamıleydım ve tektım..29 nısanda 2 cocuklu bır kadın oldumm....kolay degıl hıcbırsey....elımde bır kıtap var, sakın kendınızı kotu hıssetmeyın , bebgınıze bır anda sonsuz bır sevgıyle baglanamzsınız zaman gerekır dıyordu.cok uzattım, sımdı durum cok daha farklı ben onlarla oynuyorum, konsuyorum ıcten bı sekılde, farkettım kı onlar gulucuk yapıp, konusmalarıma karsılık vermeye baslayınca baglandık bırbırımıze:) 4 ayımız bıtıyor bıkac gun sonra ve karsılıklı agulasıyoruz:) sabah besıgınde benı gorunce guluyor falan, yanı karsılık verınce bebk anneye daha farklı oluyor.

canım benim kızda da var aynı sorun hep sola bakıyor hep sola yatıyor. hafif bir yamukluk da oluştu gibi. mesela bir kulagı normalken üstüne yattıgı kulak basılmış gibi dar kaldı. doktora sordum, yastık kullanmamız gerekir mi diye, 4. aydan sonra toparlar gerek yok dedi.

teşekkür ederim canım destegin için.. bütün gün çocuk oyalamak zor geliyor bana, istemiyorum sanki. halbuki hamile kaldıgımı ögrenince ne kadar sevinmiştim, daha karnımdayken bebeklerime dinletmedigim şey kalmamıştı. herkes zor zor derken ben hamileligimi çok rahat geçirmiştim, zamanında da doguma gitmiştim.ben 4 haziranda dogdum, 5 haziranda benim dogum hediyeleriim geldi ve bebeklerim 5 dk bile küveze girmemişti. kızım 2580 oglum 3130 dogmuştu. ben bunların hepsine teker teker şükretmem gerektigini de bilen biriydim. şimdi ne oldu bana? ve neden hala böyleyim... sabah akşam ilaç kullanıyorum ve az olan sütümü de artık bebeklerime veremiyorum.bu çok acı birşey. sen iyi olmalısın ki bu çocuklara bakabilesin diyorlar, sanki iyi olmak istemiyorum ben öyle geliyor bana. sanki halimden memnunum hep böyle kalmak istiyorum.. 5 6 gün sonra 3 ayımız bitecek, ben hala alışma sancıları çekiyorum ve kendime çok kızıyorum.

Son düzenleme:
stik aldik umutlaa duzelmesini bekliyorum ama pek degisiklik yok simdilik Kj
Canim bu sorunlar yeni dogum yapmis genelde bicok kadinda var.kimininki 3ay surer kiminin 1yil kimininki 3hafta..mesela yeni dogum yaptik biz 3arkadas.%cumuzde ayni zamanlarda dogurduk.birinin bu isteksizligi bu karamsar hali ve cocuguna karsi hissettigi duiygular sadece 1hafta surerken digerininki hala devam etmekte.ben ise dedigim gibi yeni toparliyorum.ilk zamanlar hiccccc uyumuyordum sutum cok azdi.uyumam gerekliydi ama uyuyamiyordum.48saatte iki saatlik uyudugum gun ise yasayan olu gibiydim.uyaudugum kisa sure sonrasinda uyanip mama hazirlamak sut sagmak cok zor geliyordu.uyandigim zaman ise kendimi annemin evinde saniyordum seviniyordum, sonra bebeklerim aklima geliyordu ve saskinlik icinde kalkiyordum...yani hayatimiz bastan asagi degisiyor bu cok kolay bisey degilki...cok cokkkk buyuk bi sorumluluk ama sunu bil yavas yavas gececek...birden icine yasama sevinci dolmaz belki.bir anda enerji dolu mukemmel bir insan olamayabilirsin ama yavas yavas alisacagiz bu yeni duzenimize.sut olayina bisey diyemiyorum cunku sutum son demlerini yasiyor artik.o kadar az ki ilac niyetine damla damla vericem beiklerime:)damlasi bile olsa kardir onlar icin.sola yatmaktan bizimkinind kulagi kepce oldu..yumusacik kulaklari yatarken katlaniyor.o sekilde gece boyunca uyuyor.ne zaman gorsem hemen duzeltiyorum ama surekli oldugu icin fayda etmiyor mudahalelerim.sol kulagi kepce oldu yavrumun...biz yat

canım ben dogum yaptıgımdan beri hiç uykusuz kalmadım. rahatsızlandıgım için beni geceleri hep uyuttular bebeklerim uyumasa da. kimi zaman gündüz de uyuttular.ya annem baktı ya eşim.ona ragmen sütüm aman aman çogalmadı.belki devam edebilseydim sagmaya, çogalacaktı o da nasip olmadı.gögsümden rızkları bu kadarmış demek ki.

ben evvelinde iki kere geçici hafıza kaybı yaşadım. o zamanki doktorum - nişanlıydım o zaman- hemen çocuk yapma kaldıramazsın acele etme demişti ona çok kızmıştım. gerçi evlendikten 16 ay sonra hamile kaldım ama o ona bile erken demişti. söyledigi çıktı hastalıgım tekrarladı. ben eşimi bile nişanlıyken görmeye tahammül edemiyordum, doktora ayrılsam geçer di mi dedigimi çok iyi hatırlıyorum. o da bana yaşadıgım rahatsızlıgın karşımdaki kişiyle alakalı olmadıgıyla ilgili bir not yazmıştı gün içinde devamlı okuyayım diye. ne mi oldu, geçti. şimdi aynı şeyi bebeklerim için yaşıyorum, ne acı.. Allahın cezası genetik mirasım yüzünden hayatıma her yeni gireni kabullenmekte zorluk çekiyorum :)

Güzel ikiz anneleri namaz kılanlar varsa sorum olcak.gebelliğinizin sonuna kadar namazınızı kılabildinizmi??namaza engel bi durum oluyomu ilerleyen gebelikte??

ben de oturarak kıldım canım. biliyorsun rüku için biraz, secde için biraz daha fazla egiliyorsun. ama yapabilirsen şayet halin varsa niyeti ayakta al ilk rekati ayakta kılıp secdeye gittiginde ikinci rekatten itibaren oturarak kıl. hiç halin yoksa ve çok agırlaştıysan tabii ki direkt oturarak niyetlen. Allah mübarek eylesin ve daim etsin ben çocuklar dogduktan sonra namaz kılmaya çok zor vakit bulur oldum çogu zaman kaçırdım. rabbim namazdan ayırmasın çocuk gerçekten de dünyalıkmış.

Canim ben oturarak kildim malum gobus baska bi engel yok Allah kabul etsin

Sağolun kızlar cvp için.kılabildiğim kadar ayakta kılmaya calışcam.doğumdan sonrada inş devam ederim.

merhaba hanımlar...
3 gündür şeftali suyu verdim bebeklerime. rendeledim ve tülbentten süzüp suyunu az az hergün çoğaltarak verdim severek içtiler. ama dün biraz fazla geldi sanırım yada sıcaktan birinin boyun altı birinin yanağı kızardı ama evim çok sıcak ondan da olabilir şeftaliden de. az önce de pazara gidip armut aldım bugün onu deneyeceğim. inşl onu da severler. çok eğlenmeye başladım önlüklerimizi ilk günden kirlettik :)
dün kuzenim geldi ve büyük bebeğim yine çıldırdı bu kadar küçükken yabancı bilir mi? sanırım biliyor çok üzgünüm bu konuda. küçük olan ise hep kucakta olduğu için çok mutlu. okula başlayınca kendi annem de gelecek duruma göre kalıp yada gidecek bu açıdan biraz rahatladım. yarın yine babamız evde ve deniz günümüz :) girmesek de hava değişikliği yetiyor.
gece yine sık sık uyanıyoruz gündüz de uykularımız azaldı.
benden haberler bu kadar.

anladım canım..durum bıraz daha farklı sanırım...ama bıl kı gececk..sen de bılıyorsun..guzel olacak hersey senın ıcın ve bebklerın ıcın ınsallah:))

haftaya cmt de bız gıdıcez kontrolumuze 4 ayımız bıtıyor 5gun sonra:)ben de sabrsızlanıyorum ek gıdalar ııcn.cam rendemızı aldık...:)
benım bebeskler anlıyor yabancı evden de yabancılardan da hoslanmıyorlar.bayramda acısını baya bı cektık
bızımkılerın uykuları duzene gırıyor masallah..yalnız aklıma takılan bısey var.gece bazen kalkmıyorlar.acıkmıyorlamı anlamıyorum.dayanamıyorum kaldırıyorum verıyorum mamalarını.kaldırmassam kalkmıyorlar..ıyı bırsey mı kotu bırsey mı sorucam doktoruna.
nadıde senınkıler oyuncak gorunce uzanıyorlar mı ellerıyle tutmaya calısıyrlar mı? bız henuz yapamadık bu hareketı.elıne bırsey versem tutuyorlar bazen ama bılınclı olarak yakalamaya calısmıyorlar.her gecen gun yenı bır hareketlerını gorunce cok heyecanlanıyorum..
okula gıdınce kım bakacak bebklere annen mı? benım annem tek bakacakt guya ama sanırım babamı da cagırıcaz.cok zor oluyor gunduzlerı.malum bızımkıler huysuzlar... okula baslayacgım ıcın hıc mutlu degılım.sut ıznı ne kadar ve nasıl alınıyor bılıyomusun? ne dusunuyosun sut ıznını ne sekılde alacaksın?bırlestırıp mı yoksa verdıklerı gıbı mı? okul acılmadan konusucam sanırım bu konuyu mudurle..oglene kadar derse gırıp eve gelsem super olur...annemı yalnız bırakmak ıstemıyorum yaslı kadın

haftaya cmt de bız gıdıcez kontrolumuze 4 ayımız bıtıyor 5gun sonra:)ben de sabrsızlanıyorum ek gıdalar ııcn.cam rendemızı aldık...:)
benım bebeskler anlıyor yabancı evden de yabancılardan da hoslanmıyorlar.bayramda acısını baya bı cektık
bızımkılerın uykuları duzene gırıyor masallah..yalnız aklıma takılan bısey var.gece bazen kalkmıyorlar.acıkmıyorlamı anlamıyorum.dayanamıyorum kaldırıyorum verıyorum mamalarını.kaldırmassam kalkmıyorlar..ıyı bırsey mı kotu bırsey mı sorucam doktoruna.
nadıde senınkıler oyuncak gorunce uzanıyorlar mı ellerıyle tutmaya calısıyrlar mı? bız henuz yapamadık bu hareketı.elıne bırsey versem tutuyorlar bazen ama bılınclı olarak yakalamaya calısmıyorlar.her gecen gun yenı bır hareketlerını gorunce cok heyecanlanıyorum..
okula gıdınce kım bakacak bebklere annen mı? benım annem tek bakacakt guya ama sanırım babamı da cagırıcaz.cok zor oluyor gunduzlerı.malum bızımkıler huysuzlar... okula baslayacgım ıcın hıc mutlu degılım.sut ıznı ne kadar ve nasıl alınıyor bılıyomusun? ne dusunuyosun sut ıznını ne sekılde alacaksın?bırlestırıp mı yoksa verdıklerı gıbı mı? okul acılmadan konusucam sanırım bu konuyu mudurle..oglene kadar derse gırıp eve gelsem super olur...annemı yalnız bırakmak ıstemıyorum yaslı kadın[/QUOTE]
sakın uyandırma çocukları geceleri. bebekler ilk 3 ay sütle, 3. aydan sonra gece karanlıkta uykuda büyüyorlar. büyüme hormonu uykuda salgılanıyor. doktorun da diyecektir sana. uykusunu bölme sakın. uyurken büyüyecekler artık. zaten aç olsa uyanır çocuklar. artık bu dönemden sonra uyku açlıktan daha baskın oluyor.
4. aydan sonra bebeklerde değişim atağı oluyor. ellerini iyice kullanıyorlar, dönüyorlar, yuvarlanıyorlar ve konuşuyorlar. daha zevkli bir hale geliyor. bebek evin neşesi derler ya. işte 4. aydan sonra o neşe geliyor eve.
kolay gelsin. uyku düzeninin oturmaya başlamasına sevindim. aç kalıyorlar diye sakın uyandırma çocukları. olması gereken bu zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…