2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
canım alıntıyı doğru düzgün yazamamışım. uyku konusunda yazmıştım.

sakın uyandırma çocukları geceleri. bebekler ilk 3 ay sütle, 3. aydan sonra gece karanlıkta uykuda büyüyorlar. büyüme hormonu uykuda salgılanıyor. doktorun da diyecektir sana. uykusunu bölme sakın. uyurken büyüyecekler artık. zaten aç olsa uyanır çocuklar. artık bu dönemden sonra uyku açlıktan daha baskın oluyor.
4. aydan sonra bebeklerde değişim atağı oluyor. ellerini iyice kullanıyorlar, dönüyorlar, yuvarlanıyorlar ve konuşuyorlar. daha zevkli bir hale geliyor. bebek evin neşesi derler ya. işte 4. aydan sonra o neşe geliyor eve.
kolay gelsin. uyku düzeninin oturmaya başlamasına sevindim. aç kalıyorlar diye sakın uyandırma çocukları. olması gereken bu zaten.

Ay ne gzl anlatmışsınız kızlar:)gercekten 3 aydan sona bebekler düzene giriyomu.bide çift yumurta ikizleri birbirleriyle anlaşabiliyomu?

Ay ne gzl anlatmışsınız kızlar:)gercekten 3 aydan sona bebekler düzene giriyomu.bide çift yumurta ikizleri birbirleriyle anlaşabiliyomu?

genellikle 3. aydan sonra düzelmeye başlıyor ama bu kimisinde 4 ay, 5 ay ya da 10 ay. istisnaları var yani. eğer gece uykusu uzuyorsa uyandırmamak gerekir.
bence anlaşmanın çift ya da tekyumurta ikizleri olmasıyla alakası yoktur. onu daha tecrübelilere sormak gerek. yani belli bir yaşa getirmiş olanlara. benimkiler 6,5 aylık olacaklar 3-5 güne şimdiden oyun oynuyorlar birbirleriyle.
büyük kızım daha hareketli, döyor etrafında fırfır dönüyor yüzüstü yüzer gibi hareketler yapıyor. küçüğüm onun kadar seri değil. büyük kız yüzüstü çırpınırken küçüğün ona güldüğünü gördü. tekrar çırpındı sesli ve heyecanlı bir şekilde, küçüğüm yine kahkahayla cevap verdi. bu 10 dakika tekrarlandı böyle. şimdi ne zaman karşı karşıya gelseler biri diğerini güldürmek için çırpınıyor. yani kardeşini güldürdüğünün farkında ve hoşuna gidiyor. küçüğüm kendisini hep kardeşinin yanına doğru yuvarlıyor. üst üste buluyorum çoğu zaman. çok yakınlaşmalarını istemiyorum. çünkü akılları ermiyor ki allah korusun birbirlerinin gözlerini oyarlar falan. ellerini birbirlerinin ağzına sokuyorlar. geçende sıkıştırmış biri diğerini. parmağını sokmuş ağzına. her halde damağına batırdı, çığlık çığlığa kaldı kızım. yani onları brbirine çok yakın ve tek olarak bırakmamak gerekir. farkında olmadan birbirlerini tekmeliyorlar, karınları, kafalarını falan.tekmeleri de öyle güçlü ki. şu zamanlar birbirleri için çok tehlikeliler.
anlaşma meselesi bence anne babasnın tutumuna bağlı. allah bizlere kolaylık versin.

Çok tatlılardır ya:)inş benimkilerde akıllı uslu olurlar

ne tatlı yaaaa massallahhhhhhhhhhh hayal ettım de yazdıklarını heyecanlandım bırdenn:)) ben de gorebılecek mıyım o gunlerıı, cok uzak gelıyor bana su an bugn bır dızıd gordum.bebek ısıydı galıba adı.bebek 4 aylıkmıs, oturuyor oyuncaklarıyla oynuyor uslu uslu duruyor falan, allah allahhh..bı garıplık var dıyorum bzıımkıler bebk ; o cocuk resmen buyumus cocuk! hıc alakası bıle yok 4 aylıkla tum gun, bızımkılerde oynasa, bızımkılerde oyuncak tutsa, bızımkılerde otursa falan dıye sayıkladım durdumm:) cok sabırsızlanıyorum cokkkkk

canım cevabın ıcın cok tesekkur ederım..yazamadım bır turlu cunku bgn kucuk kzıma bıseyler oldu.bır yerlere agrıyordu garıbımın.tum gun agladı.uyumadı hep kendını kastı durdu.once kulagı agrıyor sandım ama degıldı galıba.kaka yapamyordu ıkı gundur gazı da cok cıkmıyordu , ondandır dedım.kaka da yaptı yokkk rahatlayamadı...kucaga alınca ya da dık tutunca susuyor, uyutmaya calısırsam, yatırırsam ya da allarsam bı yerını koparmıs gıbı aglıyordu neyse zar zor uyuttuk..ve ıkısını de bu gece onlar benı uyandırana dek kaldırmayacagım beslenme ıcın...uyusun da buyusun mınıklerım

milasis benimkiler de oyuncak görünce öyle atılmıyorlar. ellerine verirsem tutuyorlar ama farkında değiller. ben okula gidince kv bakacak. annem de gelecek duruma göre kalıp yada tek bakılıyorsa gidecek çünkü babam da annem de çalışıyor.süt iznini hiç bilmiyorum ama ben ilçeye gidiyorum 1 buçuk saat yol sürüyor. bu yüzden öğleye kadar gidip sonra izin almayı düşünüyorum tabi mümkün olursa çünkü sınıfçıyım ve 3 leri okutucam. ayrıca müdürüm de gıcık :) ama umudum var yine de :)

milasis uyku düzeni oturmaya başladı demişsin.nasıl ?biraz anlatır mısın? biz sabah 6 civarı uyanıyoruz babamız işe gidinceye kadar ona gülüyoruz sonra mama yiyip uyuyoruz 30-45 dk .bundan sonra 1 saat uyanık kalıp sonra yatırıyorum uyusunlar diye. o 1 saati geçerse sapıtıyorlar uyumak istemiyorlar. tabi beşiklerinde sallayarak uyutuyorum. gece de 8-10 arası uyuyorlar. gece en az 2 kere kalkıp mama yiyoruz tekrar 6 da nöbet başlıyor. hiç kalkmadıkları olmadı. nasıl bişey merak ediyorum :))))

dün her pazar olduğu gibi denize gittik tabi biz gölgede oturuyoruz hamakta sallanıyoruz :) dün sabah burunları tıkalıydı ve ara ara aktığını farkettim sabah calpol verdim huysuzlukları olmadı ama korkuyorum hasta edeceğim diye. yarın 4 aylık aşımız var yani ben öyle tabir ediyorum :) ateş yapmıyor sanırım . inşl öyledir yani :) şimdi sabahki kısa uykumuzdan uyanmak üzereyiz. bugün de armut suyu içeceğiz. artık eskisi gibi saatlerce uyumuyorlar kısa ve sık sık uyuyorlar.kendimi sürekli bebek uyuturken buluyorum :)

süt izni ilk altı ay günde 3 saat, ikinci altı ay 1,5 saat ve kadın memurun istediği saatler göz önünde bulundurulur diyor kanun sadece idare bildirmesi gerekirmiş. bir dilekçeyle herhalde. bu izin saatine müdür karar veremezmiş diye okudum. ama tecrübeliler varsa bilgilendirsinler lütfen bizi....

nadıde aratırma yaptım, kısa bır sure once mebden okullara yazı gelmıs.sut ıznı konusunda hassas davranın, ogretmenler sıkayetcı mudurlerden dıye.kısacası tamamen secım saatı bıze baglı dıyor kanun.bızım sozumuzun gecmesı lazım.aynen ben de 12 ye kadar calısıp evıme gelmek ıstıyorum.annem tek bakacak ve yapabılecegınden suphelıyım( bızım de ortada mudurumuz yok! ıdareden mudur yardımcısı mudur koltuguna gectı, aylardır yenı mudur beklıyorum gelmedı.gıcık mı ıyı mı kotu mu olacak bılmıyorum.gelmese de eskısıyle ıdare etsek ondan ıyı.hıc degılse durumumu bılıyorlar.karısık vallahı ne dıyım hayırlısı

bızımkıler gunduz hıcc uyumazdı.5 dakıka 10 dakıka uyuyup uyanırlardı..aksam 7 bucukda aglama krızıne gırıp en az 10a kadar full aglarlar(ya da 12 bucuk oldugu da oldu) ancak oyle uyurlardı.gece de 3 defa kalkardık 6 da tamamen uyanırlardı...
sımdı ıse, gunduz 7-8 gıbı gaz sancısıyla uyanıyorlar.yedırıyorum mamalarını aynı dedıgın gıbı 1 saat oynuyoruz.sonra 9 a dogru yatırıyorum 11-12 ye kadar uyuyorlar.sonra yıne oyun ve mama....aksamda 8 olunca uyku moduna gecıyorlar keyıflerıne gore 8 -9 arası uyup sabaha kadar yatıyorlar.fakat kucuk kızım gece bazen 1 defa da olsa kalkıyor.buyuk kızım kalkmıyor artıkk:)fazla ac kalıyorlar ama dedıgım gıbı acıksa kendı kalkar dıye dusunuyorum artık:) eskısıne gore durum cokk daha ıyı..bu yuzden duzene gırdı dıyorum bu duruma:))
bu arada uyku saatı gecer de uyumazlarsa delırıyorlar resmen...

izin konusunda inşl seviniriz. bu uyku düzeni için bir çaba harcadın mı yoksa kendiliğinden mi değişti ? inşl benim de geceleri daha az uyanırlar. bazı geceler sürekli uyanık gibiyim. yani sürekli kendimi beşik sallarken buluyorum.

arkadaşım bilmem inanır mısın ama ben neredeyse 4 ay geceleri uyumadım
delirmek üzereydim
düzelir merak etme diyenlere de sinirleniyordum ama çok şükür düzeldi
yani 6 aylık olacağız 5 gün sonra
kızım gece 2 kere oğlum da 3 veya 4 kere kalkıyor
ama ben bu duruma şükrediyorum canım
kendi kendilerine kuruyorlar düzenlerini

ben yatıp kalktıkça sinirleniyorum diye neredeyse 1 ay geceleri hiç uyumadım
gündüz 2,3 saat uyuyarak günümü geçirdim
sabır canım düzeliyorlar

bebek bakımı zevkli olmaya başladı artık
bana tepkileri farklı
beni mest ediyor
oyuncak ve nesnelerle ilgilenmeye başladılar
kavanoz kapakları, ahşap çerezlikler
sesli ve ışıklı oyuncaklar ilgi alanlarımız şu aralar

ek gıda da yumurtaya başladım sahanda
şimdilik güzel yiyorlar

hemen hemen tüm mevsim meyvelerini yiyoruz
kavun favorimiz

kasap amcamıza kemiklerimizi ısmarladık
gelince haber verecek
kemik suyunu her yemeğimize ve çorbamıza koyacağız artık

dün gece miniğim bir uyandı ateşli 37,5 ve gözünden yaş akıyor durmadan burnu tıkalı. göz nezlesi mi dedim.hem okyanus suyu alalım hem acile götürelim dedik . dr yoktu zaten asistan alerjik olabilir güneş etkileyebilir felen dedi. calpol verdim ev çok sıcak olduğu için vücut sıcaklıkları hep yüksek. burnu da bir kere damlatmakla açıldı. şimdi uyuyorlar ama gözleri kıpkırmızıydı çok üzüldüm. küçücük çocukta göz nezlesi felen olur mu ben mi atıyorum :)))

Nadide bizimkilerin atesi hep 37.4 malesef...evimizin ici zaten 32derece...burasi oyle sicak ki( burunlari ise ozellikle kucuk kizimin her gun gece tikaniyor.o yuzden sabahlari temizliyoruz.gun icinde tikanmmamissa bile temiz tutmaya calisiyorum.ama gece tikaniyor.doktora sormustum hic onemsemedi.tikanir geceleri dedi.sanki grip olmus da tikanmis gibi hirlama sesleri falan cikariyor hatta...ben de alistim bu duruma...gozleri ise bgn biizimkilerinde kirmiziydi.eger gece bebegin burun tikanikligi yuzunden rahat uyuyamamissa ve uykusu bolunup uyandiysa gozleri bu yuzden de kizarmis olabilir diye dsunuyorum..cunku bizimkiler birazcik uykuluysa ve iyuyamiyorsa gozleri kizarip sulaniyor.bu arada aglasalar bile gozllerinden damla damla yas gelmiyor.sadece islaniyor biraz.sanirim goz yasi henuz yok bebeklerimde...uyku duzenine gelince..canlari ne isterse onu yapiyorlar ben anladim.bi gun farkettim ki gece uyku saatleri erken olmaya basladi.sonra aksam yatmaya basladilar iste...ama bugun feci bir gundu...kesin olan bisey var bebeklerim acayip sinirli...buyuk adam gibi sinirlenmeleri var inanamayiorum...((
Kizlar bebeklerinizde idrar yogunlugu nasil?bizimkilerin cisleri baya coktu.3saate bir kup gibi bez doldururlardi...simdi dogru duzgun cis yapmiyorlar bile...bizimkiler artik sadece mamayla besleniyorlar.ondan mi?su veriyorum ama oyle cok icmiyorlar.5cc anca iciyorlar herdefasinda...ne yapmaliyim?

benimde kızım su içiyor oğlum asla :))
ama dr. zorlama dedi... istediği zaman içer dedi...
emzik konusuna gelince asla almadılar annem oyuncakların içine koy dedi... son 2 gündür hem oynuyor hem emiyorlar ama ben verince almıyorlar bakalım böyle alışacaklar mı...
tam yemelik oldular ... bugünleri ilk 3 ayda hayal bile edemezdim...

seni gördüğüme sevindimmm
nasılsın canım?

oğlumun birinin göbek delig dışına çıkmış gibi duruyor fıtık olabilir örfi eşim.
doktorumuza gidicez yarın. sizin bebeklerde oldumu. lütfen çok endişe iyim. cevap yazın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…