2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
oğlumun birinin göbek delig dışına çıkmış gibi duruyor fıtık olabilir örfi eşim.
doktorumuza gidicez yarın. sizin bebeklerde oldumu. lütfen çok endişe iyim. cevap yazın lütfen

Canim bilmiyorum gobek deligi disina cikinca ftik mi oluyor ama fitigi olan bebegin cok agladigini biliyorum.cunku bizimkiler cok agliyor dedigim zaman surekli fitik mi var diye kontrol ediyordu doktor.gobeginin yan tarafinda badem gibi gelen bi sertlik ariyor doktor bi de..sakin olmaya calis canimm insallah bisey yoktur.

Kac aylik oldunuz dosba? Bende sabirsizlaniyorum o gunler su an icin bize cok uzak gibi geliyor

seni gördüğüme sevindimmm
nasılsın canım?

iyiyim canım çok şükür
ankaradayım evde olmak gibisi yok
yalnızım ve çok şükür huzurluyum yoruluyorum ama değiyor... kafama göre takılıyorum
bakıcı ve kv bana göre değil ama annem yakınımda otursun isterdim :)) ama kısmette böyle büyütmek varmış

yumurtaya başlamışsın ne kadar veriyorsun
benimkiler yarım yiyor yakında 1 yumurta sarısı yerler
yağda yapıyosun sanırım ağır olmuyor mu dr. bana katı haşla demişti
bende katı kayısı kıvamında veriyorum
pekmez veriyordum ama reçelde ekledim menüye
zeytin denedin mi??
oğlum peynir ile pek anlaşamasada veriyorum
artık ekmek içine de başladım ...reçelle pekmezle veriyorum
bebek ekmeğini bıraktım zaten büskivi vermedim 4
hippin organik bisküvisini aldım ama çok vermedim
kaşık mamayı da bıraktım
artık bizim gibi beslenmeye geçiyorlar
et suyu kıyma 7.aydan sonra diye ben başlamadım
yoksa bende kemik suyu ve kıymaya başlayacağım
bi de kemik suyunu nasıl yapacaksın... çünkü deepfreezden çıkmış olmaamalıymış
yani günlük o kadar kemiği almak biraz zorlayacak :))

oğlumun birinin göbek delig dışına çıkmış gibi duruyor fıtık olabilir örfi eşim.
doktorumuza gidicez yarın. sizin bebeklerde oldumu. lütfen çok endişe iyim. cevap yazın lütfen
canım inan bi bilgim yok
acil şifa diliyorum inşallah fıtık değildir

Kac aylik oldunuz dosba? Bende sabirsizlaniyorum o gunler su an icin bize cok uzak gibi geliyor

canım 7.ayımızı haftaya tamamlıyoruz kısmetse, 6.5 diyebiliriz :))
uzak değil inan bebekler 15 günde değişiyor
başak papatya ve ben bu sitenin en masum !!! bebeklerine sahiptik :)) tabii sizleri de okuyorum eski günlerim aklıma geliyor :)) inan o ilk 3 ayın üstünden sanırsın ki yıllar geçmiş :)) inan insan çabuk unutuyor
şimdi de zor ama tepki vermeleri herşeyi unutturuyor
gülüyoruz kahkaha atıyoruz
geri vites emekliyoruz
odadan çıkınca kızım basıyor ağıdı :)) evet çok zorluyo ama bana düşkünlüğü beni mutlu ediyor başka kimseye ağlamıyor :))
yapışık bi çocuk olsun da istemiyorum bırakıyorum ağlıyor ama zorlanıyorum haliyle :))
kahvaltı yapıyoruz artık... bugün mama sandalyelerimiz geliyor
kısacası bu günler size de çok yakın

Benim oglumunda 1.ayinda gobek deligi disina cikmis gibi olmustu dr onemli degil gececek dedi.kucuk bebeklerde normalmis.tabi simdi belli olmuyor kilo aldigi icin.bende cok korkmustum ama dr endiselenmene gerek yok deyince rahatlamistim..

Benim kızımda da oldu göbek fıtığı ama geçti çok şükür. Fındık tanesi kadar bir çıkıntı şeklindeydi göbeği. Dr "Para vs. bağlatmak isteyenler olabilir gerek yok böyle şeylere, kendiliğinden geçer, geçmezse 2 yaşında operasyon yapılabilir" demişti. Dediği gibi bir süre sonra göbeği eski haline döndü. Kızım ağladığında ya da ıkındığında panik oluyordum ama hiçbir şey olmadı çok şükür.

herkese cevap lar icin teşekkür ederim. inşallah bişey olmaz. bir ay 15 gün oldu doğal i Bebeklerim. efem de
yok ama Egem de var ikinirken vr agladiginda çık çıkıyor panik oluyorum. tek başıma bakıyorum Bebeklerime birden öyle göbeğini görünce panikledim.
ama iyiki varsiniz ikiz anneleri. sizi çok seviyorum. bebisleri öptüm.

dün sağlık ocağına gittik miniğim ateşli olduğu için aşı yapılmadı. dra gösterdik bir sürü ilaç yazdı antibiyotik ağrı kesici ateş düşürücü burun spreyi felen almadan kendi dr umuza gittik. soğuk algınlığı dedi ağrı kesici ve burun spreyi yeterli geçmezse antibiyotiğe başlarız dedi.akşam yine ateşlendi burnu tıkandı ama şimdi çok şükür iyi. ben kendimi kötü hissediyorum baş ağrısı felen ben de mi nezle olacam diye korkuyorum.

canım geçmiş olsun
inş. çok kısa sürede atlatır
benimkilerinde burnu tıkalı ama çok şükür ateş sorunumuz yok

canım geçmiş olsun
inş. çok kısa sürede atlatır
benimkilerinde burnu tıkalı ama çok şükür ateş sorunumuz yok

canım ben de her gün dua ediyorum allahım bana bebeklerime tek bakabilme gücü ver diye
evimde olmayı unuttum neredeyse (

geçen hafta kayınvalidemlerin cenazesi vardı
çocukları pılımızı pırtımızı toplayıp anneme geçtim
anneyle çocuk bakmak harika ama annem yeğenime bakıyor
kardeşim benden önce kaptı annemi :))

canım bir yumurtayı çok az bir tereyağında pişiriyorum
ikisine versem hepsini yiyecekler ama ben birazını vermiyorum
ağır gelmedi canım
yani onları zorlayan bir şey olmadı
peynirimi evde yapıyordum
şimdi tuzu çok az olan beyaz peynir veriyorum
onu da severek yiyorlar
pekmez haftaya memleketten gelecek onu beklediğim için vermedim henüz
canım bebek ekmeği, mama ve bisküviyi hiç almadım bile
mecbur kalırsam alacağım
her şeyin doğalından vermeye çalışıyorum
yoğurt yedirmeye devam ediyorum
bütün meyveleri yiyorlar
şu anki favorileri kavun ve incir

geçen gün et suyu ile yapılmış tarhana çorbası verdim
bayılarak içtiler
canım haftada bir kere kaynatsak kemik suyunu
3 kere de çorba yapsak yeter
bir haftada bozulmaz sanırım dolapta

yoğurt çorbasının içine pirincin yanına yarma ve yeşil mercimek de ekledim
yeşil mercimeği eritemediler
kakalarından çıktı tekrar ama yine de katıyorum, taneleri ayıklıyorum çorbadan
suyu ile vitaminini alsınlar diye

park manyağı oldular iyice
her gün en az iki saat parktayız
inan parkta aç olduklarını bile unutuyorlar
parka giderken bir yiyecek alıyorum yanıma mutlaka
ne olduğunun önemi yak silip süpürüyorlar ne varsa çocukları izlerken

seninkiler süpermiş... bende bugün dışarı çıkaracağım
öğlen güneş düşmeden balkon sefası yaptık
akşamda dışarda babalarını bekleyeceğiz bakalım
peyniri valla evde yapmıyorum ben yavaş yavaş tuza geçiyorum gibi... yani peynir veriyorum
pekmez memleketten çok güzel
yumurta köy yumurtası
et suyuna daha başlamadım ama günlük olmasını beni zorlar sanırım
yoğurda bende devam ediyorum
her türlü meyveyi bende veriyorum ama incir denemedim
üzüm seviyorlar ama bana tek tek zor oluyor :))
günlük 3-4 öğün besliyorum ama hala mama da azalma yok gibi
bi tek çorbanın olduğu öğünü mamasız atlatıyoruz kahvaltıyı güzel yapmamıza rağmen yarım saat sonra mama istiyorlar ve onunla uyuyorlar
gündüz uykularınız nasıl ??
hala yarım saat sallıyorum en fazla 1 saat uyuyorlar
artık uyutmayım ara açılsın çok uyusunlar diyorum bu seferde sürekli ağlıyorlar
napcamı bilemiyorum
uykuları bi düzene girse eminim herkes tek bakabilir... yada ben bebişlerimin diğer huylarından maşallah şanslıyım

nadire bence gayet düzenli uykuları daha nasıl olsun.benimkiler sabah 7-8 arası kalıkkıyor 12 gibi en fazla 1 saat uyuyorlar sonra 3 gibi 1-2 saat arası uyuyorlar vede akşam 8-9 arası uyuyorlar.gece iki kere bende onlar uyanmadan besliyorum.benimkiler 7.ayı doldurmak üzere.

canım ben elimi iyice yıkayıp üzümü hamur yoğurur gibi mıncıklıyorum
sonra da sadece içinden çekirdeklerini alıyorum
çorba öğünümüz tok tutuyor
kahvaltı da tok tutuyor ama seninkiler gibi illaki
uykuya geçerken süt istiyorlar
bazen süt isteklerini su ile geçiştirebiliyorum

uykumuz hala berbat canım
gündüz toplam bölük pörçük olmak kaydıyla iki saat kadar
az önce uyumuşlardı ikisi de 20 dk sonra uyandı

bu arada sütlü çorbayı biliyor musun canım
bazı yörelerde bilinmiyor da
benimkiler ona resmen bayılıyorlar
süt ve yarma
denemediysen deneyebilirsin canım

ben o çorbayı yoğurt(süzme) ve yarma olarak biliyorum
ben hiç süt kullanmadım
ama 9.aydan sonra yarı su yarı süt ile başlayacağım 11.ayda tamamen süte geçeceğim kısmet olursa
artık mama vermek istemiyorum
sen hala anne sütü veriyorsun sanırım
uyku düzenleri ne zaman olacak çok merak ediyorum ,
1 saat uyudular uyandılar şimdi dışarı çıkaracağım gelince banyo sonra bi güzel uyku inş.

bence devam sütünü hala istedikleri için şanslıyız.neticede ek gıda ek önemli olan anne sutu yada devam sütü ben öle düşünüyorum en azından.gündüzleri artık az uyumaları normal değilmi çocuklar büyüdü.ben doktora sorduğumda zaten ihtiyacı olsa çocuk uyur dedi mesela.ben hala çok az su veriyorum mamanın içinde su var neticede.et suyu ile ilgilide internette suyunun hiç bi faydasının olmadığını okudum isterseniz bi araştıralım.

gecmıs olsunnn canım...cabucak gecer ınsallah

masallah sıze:) ne guzell:)) bugunler bıraz sıkıntılı geıyor ınsallah ben de 7.ayıma gırdıgımızde boyle guzel seyler yazarım rabbım nasıp ederse:)

günaydın hanımlar...
minik bebeğimin gözyaşları durdu burnu akmaya başladı tıkanıklıktan daha iyidir herhalde.ateşi 37-37,5 arasında ikisini de ama ev zaten 30 derece.hele 2 gündür felaket sıcak. gecenin bir yarısı ağlayarak kalktı rüya mı gördü bir yeri mi ağrıdı bilemedim. sonra uyudu sabah 8 de kalktık ilk defa. ilaçlar uyutuyor sanırım. ateşi kaç olursa fitil vermeliyim sizce? hiç vermedim çünkü. garantiye almak adına yarın dr a götüreyim diyorum bugünkü duruma bakacağım artık.
hil_bur uykumuz bu şekilde düzenli hep böyle gitse çok şükür.
milasis demiştin ya ellerini ağızlarına sokmalarından fırsat bilip emziği verdim ben de denedim ehh işte diyebilirim :) sürekli tutmuyorlar. sıcaklarla başımız belada yaa ateşi olup olmadığını anlayamıyorum..
işe başlama heyecanı ve gerginliği sardı beni napıcaz bakalım...
milasis süt izni konusunda bilgilendirelim birbirimizi lütfenn...

37,5 buçuğu geçince ver bence ondan sonra bi anda artıyor cünkü,ılık duş aldır.ıslak bezle sil sürekli.zaten çıplak dursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…