2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Ewet canım ertesi gün kalkanları bende duydum.sanırım bünyeyle alakalı.peki şimdi nasılsın ameliyat yerin iyileştimi

Cevaplar icin teşekkür ederim. Bide ben emziriyorum ve goguslerimin ucu
Ayrıldı ikiye. Delindi yani kaniyo. Çok zor oluyo. Sizler de varmiydi ne gibi şeyler kullanmalıyım krem falan
Varmı önericeniz. Çok zor durumdayim ağlaya ağlaya emziriyorum çok kötü oluyo. Cevaplarinizi bekliyorum.

çok iyiyim canım çok şükür
ameliyat yerimle alakalı hiç sorunum olmadı zaten
kesi yerim estetik dikiş olduğu için görüntüde de problem yok
Anladım canım.doğumda kesilirken hissetmeyim yeter bana

Annelik böyle bişey heralde..kendinden önce yawrularını düşünmek.rabbim kolaylıklar versin inş

Canım gaz için muskat(yel cevizi) rendeleyip bi çay kaşığı anne sütü ne biraz katıp vermiştim çok faydasınu gördüm ama bebek ten bebeğe değişiyor göğüs ucun içinde koca karı tavsiyesi olacak ama soğanı ikiye böl iki saat göğüslerinin ucuna bastır öyle kalsın sonrada duş.bende hem emzirip hem sağdığım için fena olmuştu soğandan sonra bir daha acımadı istersen bir dene

baby2go nun mama sandalyesi şimdilik çok memnunum
4 ayak hareketli sandelye boyu 5 ileri geri 4 tepsisi sanırım 3 derece ayarlanıyor
silmesi kolay istersen sabitleniyor
aşağı yukarı hepsi birbirine çok benziyor
yer kapladığı kesin :))
kızım seviyo oğlum hala alışma çabasında... çnk ağlasada hemen almıyorum sıkmaktanda korkuyorum

iştah felaket kapanıyor dişte... şimdi oğlan için kalktım
en zoru gece güzndüz alt değiştiriyorsun
oğlanı gece 2 de değiştirdim ishalden dolayı... eee kalktı sallanmadan uyumadı
yani bez olayı ve huysuzluk zorluyor
ateş yok çok şükür

oğluşuna üzüldüm ama iz kalacağını düşünmüyorum
zamanla geçer... yaramazlar ağlamıyorlar bile..
benimde oğlan ayak tırnağı ile diğer bacağını çizmiş ve kanadı inanamadım... hangi tırnak yaptı bulamadım
olacaksa bazen engel olamıorsun

bızım kuvezden cıktıgımız ılk geceden ıtıbaren hergun oldmustu..en cok ceken benımdır heralde benım bebklerım yogunlukla mama ıle beslendıgı ıcın cok gazlıydılar.ben ayaklarını sıcak tutma, kolika surup, om-x bıo gaıa zınco hepsını denedım...hıc bırı fayda etmedı bızımkılere sonra kendılıgınden gectı..o gaz olayı fena bırsey.bebekten bebege degişir cozumler, gaz ıcın olan surupları ya da bıtkısel seylerı doktor onerısıyle denemenı tavsıye ederım

canım yavas yavas duzeleceksınız.baslarda ,oglen 12den gece 12ye kadar sureklı aglayan ve uyumayan bebklere sahıp bırı olarak senı sadece cok ıyı anladıgımı soyleyebılırım..duzelecek zamanla..bızım daha yenı yavas yavas duzelıyor.
Kızlar sizin doğumlarınızda büyük ihtimal sezeryan olmultur.epiduralmi tavsiye edersiniz yoksa genel anestezimi???
ben epıdural sezeryan oldum,
sezeryanda hıcbırsey hıssetmıyosun zaten,heyecandan bayılacagımı falan dusunmustum hamıleyken ama benım dogumum anıden olunca heyecananmama bıle fırsatım olmadı:) sezeryan sonrası cok zordu benım.üşüdüm saatlerce tıtredım, bır de gazımı ve tuvaletımı yapamadan gırdıgım ıcın mnı doguma bılmıyorum da gaz sancım oldu.bıldıgımız gaz sancsıyla alakası yoktu.aynı dogum sancısı gıbıydı.karnımda hareket edıyordu aynı cocuk tekmesı gıbı, 3.oldugunu bıle dusunmustum.cok fena bırsey o.benım dıkıslerım yapıstırma seklındeydı.dıkıs aldırma yasamadım ama hemen ayaga kalkamadım 3.gunu zar zor yuruyordum.halbukı aynı doktorun hastaları ertesı gun ayaga kalktılar ,bırsey anlamadı doktor benden:)herkesın bunyesı farklı ıste..oyle ya da boyle gecıverıyor ıste:) allah herkese cokk kolay dogumlar nasıp etsın, sancısız agrısız rahatlıkla kucagına alırsın ınsallah bebklerını canım:)

kızlar dun kontrole gıttık heyecanlı heyecanlı.doktor ne aceeln var ek gıdaya gecmek ıcın dedı..sut mu yok dıyor..evett yokkk dedım ayrıca 4.aydan sonra baslıyorlar ya genelde.yanlıs mı bılıyorum?ankaradakı doktorumuz baslayın demıstı.burdakı ıse, sımdı ıstahı kapanacak, mama yemeyecek huysuzlanacak, kabız olacak ıshal olacak ne gerek var sımdı dedı bana:44: halbukı ben gecmek ıstıyordum.kılo almıs senınkıler alamamsısa gecıyoruz falan dedı.ne yapayım sızce yavas yavas agızlarına damlatayım mı meyve sularından, cocuklar bıktılar mamadan artık.ısteksız yıyorlar.ıkı gundur cok terlıyorlar ve delı gıbı su ıcıyorlar.mamadN
cok su sevıyorlar artık dıyebılırım...ne yapmalıyım? sız kacıncı ayda basladınız.?bız 4.ayı bıtırdık

minik bebeğimin çapakları için netten demlenmiş çayla silinir diye okudum dün 2-3 kez sildim geçti çok şükür. aklınızda bulunsun tecrübeyle sabittir :) diğer bebeğim de biraz hasta yani burnu akıyor ama ilaç ona da verdiğim için çok zorlanmadı sanırım. veeee bugün 7 aylık tatilimin son günü (( gerginim..bir yandan da heyecanlıyım işe tekrar döneceğim için. sanırım çalışmak iyi gelecek. en azından bebeklerimi özleyip kaliteli vakit geçireceğim. şimdi kızıyorum çünkü bazen sinirlerime yenilip.

bugün evdeyiz hasta olduğumuz için ben daha hastayım ama anne olmak böyle birşey bebeklerim için yatamıyorum bile..
az önce kara erik suyu verdim ve ekşiydi.ben de eriği kuru kayısıyla karıştırım kaynattım birazdan onu içirmeyi planlıyorum.

milasis ek gıda hakkında dr u dinle bence bişey olsa ben sana başlama demiştim felen der daha çok moralini bozar. ama küçük bir sır paylaşayım dr umuz bana başla demeden önce ben tattırıyordum bazı şeyleri . mesela yoğurt karpuz suyu şeftali suyu felen.. büyüklerimizden tavsiyeye göre geç verilen bebekler genelde pek yemiyormuş. erken başlarsan damak tadı zenginleşiyormuş bu bir inanç sadece ...

Kızlar sizin doğumlarınızda büyük ihtimal sezeryan olmultur.epiduralmi tavsiye edersiniz yoksa genel anestezimi???

ben genel oldum. çok şükür ameliyatta problem yoktu. ama kansızlığımdan dolayı kan verildi 3 torba. o da yürümediğim için ayaklarımda ttoplantı. yürüsem ayaklarım şişiyordu yürümesem ameliyat yerim acıyordu iyileşmiyordu. kısa aralıklarla yata kalka yürüye atlattım. 5 gün hastanede kaldım 10 gün kan sulandırıcı iğne vurulduktan sonra ayaklarım normale döndü. bebeklerim küvezden çıkıncaya kadar ben de kendimi toparlamış oldum. kalmaları işime yaradı açıkçası.
ayrıca ameliyat yerimle ilgili bir problemim yok çok şükür.

Teşekkür ederim canım.ben epidural istiyorum şimdilik ama bakalım doktor ne dicek.

canım biz 6 ayımızı bitirdik çok şükür
doktorumu dinlemedim ben, 4,5 aylıkken vermeye başladım ben ve hiç pişman olmadım
mama + süt şeklinde devam ediyordum
mama sayımız kesinlikle azaldı ek gıdadan sonra
hazır mama yedirmedim, her şeyin doğalını yedirmeye çalışıyorum şu an
az önce muz+armut+anne sütü karışımını yedik afiyetle

ben genel anestezi ile dogum yaptım hiçbirşey hissetmedim tabii ki. ama çocuklarımı benden önce eşim gördü ben çok çok sonra görebildim. çocuklar 15 dk sonra çıkmış benim dikiş işlerim bir saat kadar sürmüş. ben hemen akşam ayaga kalkıp yürümeye başladım, ertesi gün de rahatça yürüyebiliyordum ama bu kişinin bünyesine baglı bir olay.

.
canım 1 ay daha sık dişini sonra daha rahat edeceksin
bende hiç düzelmeyecekler sanıyordum
ağla rahatla ama kendini bırakma sakın
inan çabuk geçiyor az kalmış güzel günler yakın

inşallah bu dönem bir an önce biter. dün akşam ciddi bir aglama krizinden sonra eşim beni anneme getirdi kısacası beceremedim...
sallanmaya alışmış çocuklarıma dönence aldık biraz biraz oyalanıyorlar, oglum baya sevdi kızım devamlı sola yatık duran kafasını çevirme geregi hissedip de dönencesine bakmadı henüz :)

evet papatya senin eski yazılarını hatırlıyorum da çok zor durumda oldugunu yazıyordun hep. şimdi maşallah güzel şeyler paylaşıyorsun :) zora gelemeyen bir bünyem var hemen hastalanıyorum.ama rabbim ikiz verdigine göre bir bildigi vardır diyorum. inşallah bu dönemi çabuk atlatırım. bugün dönenceleri alırken o kadar oyalandık ki eşimle oyuncakçıda, büyüseler biraz daha dedim de çocuk büyütmenin zevkli kısmı başlasa oyuncaklar çıngıraklar :)

bu arada canım benim 4 sene kadar düzenli spor geçmişim var onun da etkisi olabilir hemen ayaga kalkmamda. ama sporun s siyle alakası olmayan insanlar da çok çabuk kalkabiliyorlar.

KIZLAR MERHABA BENİMDE İKİZ KIZLARIM VAR 5 Aylıklar 6 kilo 200 grlar sizin bebeklerinizin kiloları nasıl bana çok zayıf geliyolar üzülüyorum

Teşekkür ederim canım.ben epidural istiyorum şimdilik ama bakalım doktor ne dicek.

merhaba ben de hamileyim..4 haftalık..ilk kan tahlilimde sonuc 34.38 di..doktor 3-4 gunluk dedi..4gun sonrakı kan tahlılımde 438 cıktı sonucum..2katından fazla olmus artıs..bende kendi kendime acaba cogul gebelık mı dıye dusunuyorum da..sizin beta hcg artısları nasıl oldu

Canım benim 10. Gün 500 dü,12. Gün 1000 küsürdü...ama artışla ilgisi olmayabiliyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…