- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.701
Canım benim 10. Gün 500 dü,12. Gün 1000 küsürdü...ama artışla ilgisi olmayabiliyo.
hmm peki ailede var mı hiç ikiz olan
canım merak ediyorum, sütüm var derken günde kaç cc çıkıyordu, azaldı dediğinde kaç cc çıkıyor
çok şükür ben de hala anne sütü vermeye devam ediyorum ama
sadece anne sütü versem yetmez, ek gıda benim kurtarıcım oldu
e gün geçtikçe içtikleri miktar da artıyor
mutlaka mama da veriyorum en az bir kere
bebeklerin günde ne kadar anne sütü alıyorlar şu an?
oğlumun dişi çıktıııııı
3-4 gündür su gibi ishalmiz vardı
bugün su içirirken beyazlığı gördüm ama tam belli değil
kaşıkla vurdum çıt çıt :))) nasıl sevindim anlatamam kendim bile şaşırdım bu kadar sevinmeme :))
kızımda ishal sanırım aynı zamanda çıkaracaklar
canım ilk 5 ay günde 800 cc civarlarında anne sütü aldılar,6.ayda işe başladım günde 500cc anne sütü ve 300cc devam sütüne döndük şuan günde 150cc anne sütü zor alıyorlar açıkçası,zaten anne sütüne ilk 6a y kesintisiz aldığı için üzülmüyorum.neticede gelmiyor artık süt zaten 43 kg ya düştüm bünyem yoruldu artık.şuan 1 öğün çorba,1 öğün yoğurt ,1 öğün meyve ve içtikleri kadarda devam sütü veriyorum baya içiyorlar.günde 300cc anne sütü sağamıyorum desam yeridir.sanırım kesildi kesilecek.zaten ek gıda tadını aldıklarından beri anne sütünü içmek istemiyorlar püskürtüyorlar beğenmiyorlar.
ay kızlar bende bir telaşe hiç sormayın
güne 5.30 başladık, saat kurmaya hiç ihtiyaç duymuyorum,
çünkü iki tane guguklu saatim var ve hiç şaşmıyor uyanmaları
8.30 da sağlık ocağına gittik, 6. ay aşılarımızı olduk önce kızım oldu
onun ağlamasından korkan oğlum da başladı
yani benim Bremen mızıkacıları ortalığı ayağa kaldırdı
onları anneanneye bırakıp kuaföre koştum, saçlara bir fön
eve koşarak geldim bir elbise, altına topuklu ayakkabı
aman Allahım resmen yürümeyi unutmuşum topukluyla
bindim arabaya ama tüm kırmızı ışıklara yakalandım veeeeeeee toplantıya geç kaldım,
ama mazeretimden dolayı tepki almadım
toplantı bitti, koştum arkadaşın evine sütümü sağdım, okula geldim sınav yaptım,
sonra anneme gidip çocukları aldım kayınvalidemlere geldim,
hemen meyveli yoğurt hazırlayıp çocukları parka götürdüm,
meyveli yoğurtlarını yedirip eve getirdim, duş aldırdım ve uyuttum,
şu an süt sağarken de size yazıyorum, yorgunluktan bayılmak üzereyim
canım ben almadım ama uyuyamıyordum son zamanlarda zaten hiç.
kızlar bugün bebeklerimle ilk yalnız günüm bolca aglıyorum... gece kızım 3te kalktı 7buçuga kadar uyumadı. oglum da 4 gibi kalkıp 6ya kadar uyumadı. 3 gün sonra 3 ayımız bitiyor. uykuları daha düzenliydi bozuldu. ve ben düzelecegine inanmıyorum. uslular ve şu an uyuyorlar ama ben kendimi çok kötü hissediyorum, büyümeyecekler uyumayacaklar ben bu günleri hiç tüketemicem gibi geliyor sanırım yalnız bakmaya hazır degilim...
Cevaplar icin teşekkür ederim. Bide ben emziriyorum ve goguslerimin ucu
Ayrıldı ikiye. Delindi yani kaniyo. Çok zor oluyo. Sizler de varmiydi ne gibi şeyler kullanmalıyım krem falan
Varmı önericeniz. Çok zor durumdayim ağlaya ağlaya emziriyorum çok kötü oluyo. Cevaplarinizi bekliyorum.
Canım sebzeye nasıl alıştırdın
Canım yazdıklarını okuyorum. Yaşadıklarını çoğumuz yaşadık. Benim bebeklerim 8 ayı bitirmek üzere. Daha yeni yeni yalnız kalabiliyorum. YAlnız kalmak için 3 ay bence erken. Ben o aylarda ikiside uyanıkken yanimdaki wc ye gitse panik yapıyodum. Bence birileri yaninda dursun
Cevaplar icin teşekkür ederim. Bide ben emziriyorum ve goguslerimin ucu
Ayrıldı ikiye. Delindi yani kaniyo. Çok zor oluyo. Sizler de varmiydi ne gibi şeyler kullanmalıyım krem falan
Varmı önericeniz. Çok zor durumdayim ağlaya ağlaya emziriyorum çok kötü oluyo. Cevaplarinizi bekliyorum.
Kızlar bi bebeğin akıllı uslu olup olmayacağı doğduğu andan itibaren anlaşılırmı
Hmm anladım canım:)bide etraftan gözlemlediğim kadarıyla oğlanlar daha uslu oluyo kızlar azıcık cazgır oluyo sankimaalesef anlaşılmaz canım. 2 ay çok uyuyan ve sakin olan kızım artık uyumuyor ve çok huysuz. dogdugundan beri bagırarak aglayan ve zor uyuyan oglum eskiye nazaran daha iyi uyuyor ve sakin. kısacası hiç belli olmuyor :)
canım biz 6 ayımızı bitirdik çok şükür
doktorumu dinlemedim ben, 4,5 aylıkken vermeye başladım ben ve hiç pişman olmadım
mama + süt şeklinde devam ediyordum
mama sayımız kesinlikle azaldı ek gıdadan sonra
hazır mama yedirmedim, her şeyin doğalını yedirmeye çalışıyorum şu an
az önce muz+armut+anne sütü karışımını yedik afiyetle
ben kucuk bır sehırdeyım mesela..burda ozel kadın dogum doktorunun muayenehanesı bıle yok.toplam 5 tane kadın dogum doktoru var en meshurları herkesın bıldıgı..1 tanesı harıc hepsı yenı mezun sayılır...tek plasenta, tek kese, kanamalı bır hamılelık gecırdım .4 ayımda suyum gelmeye basladı ve benı takıp eden doktor haber vermeden baska sehre "kactı" hastanesı ıflas ettıgı ıcın..ayrıyetten dıger devam ettıgım aklı bes karıs havada doktorum benle ılgılı tum bılgılerı her hafta unutuyordu( ben haftalık kontolre gıdıyordum) buna ragmen son 2 ayda burdakı en yaslı doktora gıttım.prof falan degıldı , halbukı benım rısklı gebelıklerı takıp eden bır unıversıte hastanesınde takıp edılmem gerekıyordu.herseye ragmen rabbım yardım ettı ve sag salım dogum yaptım.yanı sozun kısası prof. gereklı mı tartısılır benım durumumdan pay bıc; fakat olsa ıyı mı olurdu evet ıyı olabılırdı..ısını ıyı yapan bırı olsun yeterKızlar bişey sormak istiyorum.benim kendi doktorum ankarada.yaklaşık 1,5 saat mesafede.ama ben acil bi durum olursa diye yaşadığım şehirde bi doktor edinmek istiyorum.özel bi hastanede bi doktor var.ama prof değil.sizce prof olup olmaması farkedermi doğumda???
ayn benn...Canım yazdıklarını okuyorum. Yaşadıklarını çoğumuz yaşadık. Benim bebeklerim 8 ayı bitirmek üzere. Daha yeni yeni yalnız kalabiliyorum. YAlnız kalmak için 3 ay bence erken. Ben o aylarda ikiside uyanıkken yanimdaki wc ye gitse panik yapıyodum. Bence birileri yaninda dursun
klozet..mecburdum ama...Kızlar hamilelik boyunca tuvalet ihtiyacınızı alaturka tuvaletemi yaptınız yoksa klozetmi kullandınız???benim ewimde klozet yok ondan soruyorum.
kesınlıkle anlasılmaz..cok sınırlı gergın ve kabus gıbı gecırdıgım hamılelıgımden sonra gunduz fosuuurr fosuurrr uyuyan sadece mamaya ıkı saatte bır kalkan ıkı uslu mınık kelebegım oldugnu sanmıstım.bak hıc etkılenmemısler karnımdayken benım sınırımden falan dıyordumKızlar bi bebeğin akıllı uslu olup olmayacağı doğduğu andan itibaren anlaşılırmı
minik bebeğimin çapakları için netten demlenmiş çayla silinir diye okudum dün 2-3 kez sildim geçti çok şükür. aklınızda bulunsun tecrübeyle sabittir :) diğer bebeğim de biraz hasta yani burnu akıyor ama ilaç ona da verdiğim için çok zorlanmadı sanırım. veeee bugün 7 aylık tatilimin son günü(( gerginim..bir yandan da heyecanlıyım işe tekrar döneceğim için. sanırım çalışmak iyi gelecek. en azından bebeklerimi özleyip kaliteli vakit geçireceğim. şimdi kızıyorum çünkü bazen sinirlerime yenilip.
bugün evdeyiz hasta olduğumuz içinben daha hastayım ama anne olmak böyle birşey bebeklerim için yatamıyorum bile..
az önce kara erik suyu verdim ve ekşiydi.ben de eriği kuru kayısıyla karıştırım kaynattım birazdan onu içirmeyi planlıyorum.
milasis ek gıda hakkında dr u dinle bence bişey olsa ben sana başlama demiştim felen der daha çok moralini bozar. ama küçük bir sır paylaşayım dr umuz bana başla demeden önce ben tattırıyordum bazı şeyleri . mesela yoğurt karpuz suyu şeftali suyu felen.. büyüklerimizden tavsiyeye göre geç verilen bebekler genelde pek yemiyormuş. erken başlarsan damak tadı zenginleşiyormuş bu bir inanç sadece ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?