2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
biz grip geçirdiğimiz için bugün yada yarın yaptıracağız.çok geçmiş olsun cnm
süt izni hakkında birşey yaptın mı milasis? dilekçe felen verdin mi? bizim mdr izinde göremedim henüz...

Benim bulunduğum şehirdede tıp fakültesinde prof var ama o hastanenin çok pis olduğunu duydumhijyende önemli doğum yaparken hastanede yatarken.özel bi hastanede norml bi operatör doktora randevu aldım perşembe gitcem bakalım.alemsin ya demek çaki ye döndüler.yenir ama o çakiler:)

canım benim anne sütü olmadığı için 4.5 aylık başladım ama çok az az meyve suyu tadlarından
5 aylıkken verdiği listeyi takip ettim
şimdi herşeyi yiyorlar çok acele etme
5 aylıkken yoğurda başlamıştım

KIZLAR MERHABA BENİMDE İKİZ KIZLARIM VAR 5 Aylıklar 6 kilo 200 grlar sizin bebeklerinizin kiloları nasıl bana çok zayıf geliyolar üzülüyorum

kiloları çok iyi neden telaş ediyorsun ki...
alt sınır olmadığı sürece kilo çok önemli değil... sağlık göstergesi hiç değil
bende kızım fazla kilolu diye telaş ediyorum

hahahhaa maşallah :))
topuklu bana da işgence gibi gelmişti
maşallah hızına ...

milasis aynısı benim başıma geldi ilk 3 ay çaki kızım vardı oğlum kuzu :))
sonra kızımın gazı geçti kuzu maşallah
oğluma çaki bile az gelir
hala huysuz
oğlum kilo almayı bekliyormuş yaramaz

KIZLAR MERHABA BENİMDE İKİZ KIZLARIM VAR 5 Aylıklar 6 kilo 200 grlar sizin bebeklerinizin kiloları nasıl bana çok zayıf geliyolar üzülüyorum
benim kızlar 6,5 aylıklar. 5200 ve 6500 gram kiloları. ben takıntı yapmıyorum. sağlıklılar sonuçta. kiloları iyi bence.

canım garmastan pomat veya lansinoh iyidir. ama bence garmastan pomat daha etkili. yalnız tek püf noktası şu:meme uçlarını açıkta bırakman gerek. ben geceleri kremi sürüp memeler açıkta uyudum çok yara olduğu zaman. gündüz ara ara yarım saat falan açıkta kaldı. geceleri hep açıkta kaldı. ve 2-3 günde tamamen düzeldi. çok çileli bir şey. geçmiş olsun

Tarhanasını kendin. Mi yaptın

Eart mama angel baby
Natural nipple butter göğüs kremi var.Çok iyi geliyor.Yara oluşumunuda %100 engelliyor.Ayrıca silmek gerekmiyor ve pamukcuk oluşumunu engelliyor.
Pişik için sudokrem kullandım.Oğlum ve kızım 35 günlük şu an.İlk günler altlarını açmayı unutuyordum telaştan 8 saat altları kakalı kalıpda ufacık bir yerleri kızarmadı bile..
Gaz içinde sub simplex kullanıyorum.Eve geldiğimiz 3. Gün gece 23 de başlayıp 3.30 kadar gaz ağlama krizleri vardı.3 gün aynı saatlrde yaşadık 3. Günün sonunda 6 saat arayla günde 3 kez kullandım bıçak gibi kesildi.Yalnız düzenli kullanmak gerek sadece gaz olduğu an verirseniz işe yaramıyor.
Bu arada facebook grubunuz nerde katılmak isterim

Bugün bebeklerimin hareketini pek hissetmedimnormalmi

bu haftalarda oyle cok duzenlı hareket bekleme.bır gun hareketlı olurlar bır gun hıcbırsey hıssetmezsın sonra ıkı tak tak yapıp kacarlar:) ben de o aylarda cok takıyordum, ınsan hemen panık yapıyor.ama duzene gırmesı ıcın daha varr:)

biz grip geçirdiğimiz için bugün yada yarın yaptıracağız.çok geçmiş olsun cnm
süt izni hakkında birşey yaptın mı milasis? dilekçe felen verdin mi? bizim mdr izinde göremedim henüz...
ateslerı gece uyuyana kadar vardı, hatta daha yukseldı.ben ıkı gun ııcnde ıkı paranox fıtıl ve 3 defa da calpol verdım..cok mu kızlar? dusurmedı ama hıc bırı ateslerını.sabah kendılıgınden gectı cok sukur.

nadıde cok cekınerek gıttım ama mudur kendılıgınden program ıcın ozel bır rıcası olan varsa yanıma gelsın dedı bana bakarak.hemen gıttım konusmak ıcın.tahmın etmıs, 12 den sonra evımde olmak ıstıyorum dedım zaten ben de oyle dusunmustum falan dedı.sorumluluk sınavı ıcın bıle gorev vermedıler bana.ben de zaten ıstemıyordum ısıme geldı.konustum bakalım ınsallah ayarlarlar ıkımızınkını de.dılekce yazmadım gerek kalmadıgı ıcın.

nasıl bır lıste dosba bahseder mısın, bızım doktor buyuk ıhtımal vermeyecek sunu ver bunu yedır , su mıktarda olacak demeyecektır.emınım..herseyı sallıyor.hıcbırseyı onemsemıyor cunku
yogurdu hangı sutle mayalıyorsunuz?

1-kaşığa ne zaman ve nasıl alıstırdınız?( bzıımkılere kasık aldım, dogal olarak cok yabancılıyorlar bırsey verırken)
2-purelı seylere ne zaman ve ne mıktarda basladınız? hangı gıdaların puresıyle basladınız?
3-mama kutusunun arkasında gunde ıkı cay bardagı ek gıdayı gecmeyın yazıyor.buna uyuyor musunuz? cunku ek gıdadan sonra sut ya da mama pek ıcılmıyor dıye bılıyorum...
4- doktordan ve bırkac kısıden sızma zeytınyagının kucuk bır cay kasıgı kadar mama ya da sute katılması gerektıgını duydum.cok faydalı oldugunu soyluyorlar.yapıyor musunuz?

kızlar bzıımkılere oyun halısı aldım, bugune kadar aldıgım en guzel ve en dogru sey buydu sanırım:) cok sevdıler, ben de begendım dogrusu.hem onlar oyalanıyor hem de oynarken baya mutlu oluyorlar:)

valla ne kadar çok alıştırma yaparsan o kadar çok alışırlar ben en başından beri damlalarını kaşıkla verdim hep ve ek gıdada kaşıgı garipsemediler.2 çay bardağını ister istemez geçiyorum ek gıdada severek yiyorlar çünkü.ben 1 aydır ek gıda veriyorum hiç blendır kullanmadım hep cam rende illaki pütürlü şeyler öğlen 1 öğün çorba sabah 4-5 kaşık meyve ve akşamüstü 1 çay bardağı kadar yoğurt tam öğün sayılmaz o yüzden devam sütünüde içiyorlar hala ama anne sütünü içmiyorlar tadını sevmiyorlar püskürtüyorlar.zeytinyağu çorbalarına 1 çay kaşığı katıyorum biz zeytin memleketinde yaşıyoz herşeye katarız zaten lkabız olduklarında içirdiğim bile oldu..yiyebildikleri kadar mantığı ile başladım ek gıdaya zorlamadan ne kadar isterlerse bazı zaman hiç istemediler ama zamanla alıştılar şimdi kaşık görünce kuş gibi çırpınıyorlar:)

Bugun zorla yediler sebze çorbasını
Ben tarhana vermeye çekiniyorum kızımın reflüsü var ekşitir midesini diye
Kahvaltı ya başladın mı
Bu arada hala Facebook grubuna giremedim olmadı i türlü

niye olmadı ya oraya bi gelsen acaip muhabbetteyiz:) kahvaltıya başlamadım ben hala.ama kahvaltılıklardanda tattırıyoruz.benimkilerin ekmekle arası çok iyi onudaama ayın 10da kontorlümüz var artık öğün olarak vermeye başlarım gibi duruyor.

bızımkılerde kasıgı gorunce sevınseler ahh keskee yavas yavas olacak ınsallah

Merhaba anneler, umarım hepiniz iyisinizdir. Okul açıldı, çalışma hayatına döndüm. Şu ara seminer dönemindeyiz, bebişlerle şimdilik ablamla kızkardeşim ilgileniyor. Bakıcı arıyorum henüz bulamadım, ablamla birlikte bakacaklar kısmetse...

Bugün bizim kontrolümüz vardı. Bir hafta sonra biz de ek gıda macerasına başlayacağız inşallah. Allah yardımcımız olsun... İlk hafta sebze püreleri önerdi dr, yarım çay bardağıyla başlayıp gün gün artıracağız. İkinci hafta sebze püresi+meyve püresi. Üçüncü hafta sebze püresi+meyve püresi+yoğurt ve dördüncü hafta sebze p.+meyve p.+yoğurt+sütlü pirinçli kaşık maması ile devam edeceğiz. Oğlumun kafasının arkasında bir çukur hissediyordum, bıngıldağında açıklık kalmış, d vitamini eksikliğinden olur dedi ve 7 damlaya çıkardı, takip edeceğiz gelecek ay bakacak. Yarın da kızımın rotavirüs 2. doz aşısı var, inşallah sorun çıkmaz. Kızım arada tam dönüyor, oğlum hala yarım dönüyor. Diş kaşıntılarımız fena, özellikle oğlumu avutmak zor oluyor bu konuda. Bunun dışında iyiyiz çok şükür, neşeli çığlıkları evimizi doldurmaya devam ediyor. Bizden haberler bu kadar canlar, Allah' a emanet olun öpüyoruz hepinizi.

Son düzenleme:

kaşığa meyve suları ile başladık
benim başladığımda elma ve havuç vardı meyve olarak bahar başındaydık daha...
ilk gün elma suyu (cam rendede rendele tülbet ile süz)
2 havuç
3 yoğurt
4 yoğurt + muz (benim dr. muza olumlu bakıyo kabız olmazlarsa devam dedi bende düzenli veriyorum )
5 sebze püresi
ben böyle gün gün yazdım ama her bir meyveyi 3 gün verdim sonra diğerine geçtim
yaklaşık 15 gün oldu bu şekilde
ve bebeklerimde 5 aylık olmuşlardı
sebze püresini havuç ve patates ile başladım
haşla blendır et altını kapattıktan sonra 1 çay kaşığı zeytinyağ ekle
ilk başta sevmeyebilirler :)) daha doğrusu ilk başta yiyolar sonra çeşit arttıkça yemiyorlar
kabak bezelye vb. zamanla çoğaltabilirsin
ama ben sebzede çok başarılı olamadım
1 hafta sonra yoğurt çorbası yap...yutamıyorlarsa ilk başta blendır yap(arkadaşlar düdüklüde haşla süz vitamini kalsın diyor) ben öyle yapmadım çnk blendırı 5.ayın sonunda zaten bıraktım
tarhanayı 6. ayın içinde verdim
bugünde kemikli et suyu ile şehriye çorbası yaptım
yani zamanla ne vereceğini öğreniyorsun
ilk herşeye ben 3 tatlı kaşığı vererek başladım ama 1 hafta sonra istedikleri kadar veriyorsun
önemli olan alerjisi olup olmadığını anlaman
bu nedenle her yeni şeyi 3 gün ara ile ver ki ne alerjisi olduğunu gör
çok şükür alerjileri yok ama yinede tedbirli olmak lazım
mesela oğlum kayısıdan çok rahatsız olmuştu
2. soruna gelince püreden korkma 1 hafta sonra hepsini yutmaya başlıyorlar
önemli olan ekmeği yumurtayı falan yutmaları yani çiğnemeyi öğrenmeleri
acele etme zamanla kendileri geliştiriyor bu yeteneklerini

3.soruna gelince merak etme mama yemeden uyumuyorlar
7.ayda çorbaya ekmek doğramaya başlayınca o öğün mama yemiyorlar ama meyve yoğurt ve kahvaltıdan sonra kesinlikle mama yiyorlar

4.soru evet zeytinyağ faydalı ve az miktarda yemeklerine katabilirsin
ben kabız olduklarında da veriyordum

kızlar bzıımkılere oyun halısı aldım, bugune kadar aldıgım en guzel ve en dogru sey buydu sanırım:) cok sevdıler, ben de begendım dogrusu.hem onlar oyalanıyor hem de oynarken baya mutlu oluyorlar:)

oyun halısına bayılıyorlar
bende 4.aydan beri kullanıyorum
ama benim gibi hep oyun halısında tutma dönmeleri geçikiyo :))
oyuna dalıyorlar daha az hareket ediyorlar arada halıyı kaldır
ben halıyı kaldırdım şimdi tutamıyorum bıdıklarımı :))
günde bi kaç saat oynuyoruz
zamanla oyuna sende katılıyorsun işte ozaman tam yemelik oluyorlar

dosba harıka bı acıklama olmus.cok guzel anlatmıssın bana yol gosterıcı oldu yazdıkların cok tesekkur ederımm

kızlar merhaba.
bugün 4. ayımızın 2. günü. uykularımız çok kötü, uykuya dalma zorlugu çekiyoruz ve gece sık sık kalkıyoruz. gün içinde toplam bir saat o da zar zor uyuyoruz. düzelecek sabret geçecek güzel günler yakın dediginiz için sabredip bekliyorum umarım düzene gireriz biz de...

bir de merak ettigim birşey var, benimkiler 2 saatte bir besleniyorlar sizinkiler nasıl besleniyor. oglum 100 ml bazen de 125 ml mama içiyor, kızım zaman zaman 50 çogu zaman 75 ml içiyor. kızımın kilosuyla oglumun kilosu arasında yaklaşık 2 buçuk kilo var. kızım ayına göre alt sınıra, oglum üst sınıra yakın. bu arada yedikten sonra devamlı yediklerimizin bir kısmını çıkartıyoruz. kusma şeklinde degil ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…