- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.721
cay kasıgı ıle basladım hadı hayırlısı:) ben de baslamak ıstıyorum.dınlemeyecegım doktoru..bu konuda bolca tavsıye alıcam sızlerden kızlar.hıc bır bılgım yok cunku
ben kucuk bır sehırdeyım mesela..burda ozel kadın dogum doktorunun muayenehanesı bıle yok.toplam 5 tane kadın dogum doktoru var en meshurları herkesın bıldıgı..1 tanesı harıc hepsı yenı mezun sayılır...tek plasenta, tek kese, kanamalı bır hamılelık gecırdım .4 ayımda suyum gelmeye basladı ve benı takıp eden doktor haber vermeden baska sehre "kactı" hastanesı ıflas ettıgı ıcın..ayrıyetten dıger devam ettıgım aklı bes karıs havada doktorum benle ılgılı tum bılgılerı her hafta unutuyordu( ben haftalık kontolre gıdıyordum) buna ragmen son 2 ayda burdakı en yaslı doktora gıttım.prof falan degıldı , halbukı benım rısklı gebelıklerı takıp eden bır unıversıte hastanesınde takıp edılmem gerekıyordu.herseye ragmen rabbım yardım ettı ve sag salım dogum yaptım.yanı sozun kısası prof. gereklı mı tartısılır benım durumumdan pay bıc; fakat olsa ıyı mı olurdu evet ıyı olabılırdı..ısını ıyı yapan bırı olsun yeter
ayn benn...
klozet..mecburdum ama...
kesınlıkle anlasılmaz..cok sınırlı gergın ve kabus gıbı gecırdıgım hamılelıgımden sonra gunduz fosuuurr fosuurrr uyuyan sadece mamaya ıkı saatte bır kalkan ıkı uslu mınık kelebegım oldugnu sanmıstım.bak hıc etkılenmemısler karnımdayken benım sınırımden falan dıyordum, 4o gunden sonra cılgına dönmüş çaki bebeklere dönüştüler... yenı yenı duzelıyorlar ama eskıye gore ıyıler masallah cok sevıyorum onlarıı
canım benim anne sütü olmadığı için 4.5 aylık başladım ama çok az az meyve suyu tadlarındankızlar dun kontrole gıttık heyecanlı heyecanlı.doktor ne aceeln var ek gıdaya gecmek ıcın dedı..sut mu yok dıyor..evett yokkk dedım ayrıca 4.aydan sonra baslıyorlar ya genelde.yanlıs mı bılıyorum?ankaradakı doktorumuz baslayın demıstı.burdakı ıse, sımdı ıstahı kapanacak, mama yemeyecek huysuzlanacak, kabız olacak ıshal olacak ne gerek var sımdı dedı bana:44: halbukı ben gecmek ıstıyordum.kılo almıs senınkıler alamamsısa gecıyoruz falan dedı.ne yapayım sızce yavas yavas agızlarına damlatayım mı meyve sularından, cocuklar bıktılar mamadan artık.ısteksız yıyorlar.ıkı gundur cok terlıyorlar ve delı gıbı su ıcıyorlar.mamadN
cok su sevıyorlar artık dıyebılırım...ne yapmalıyım? sız kacıncı ayda basladınız.?bız 4.ayı bıtırdık
KIZLAR MERHABA BENİMDE İKİZ KIZLARIM VAR 5 Aylıklar 6 kilo 200 grlar sizin bebeklerinizin kiloları nasıl bana çok zayıf geliyolarüzülüyorum
ay kızlar bende bir telaşe hiç sormayın
güne 5.30 başladık, saat kurmaya hiç ihtiyaç duymuyorum,
çünkü iki tane guguklu saatim var ve hiç şaşmıyor uyanmaları
8.30 da sağlık ocağına gittik, 6. ay aşılarımızı olduk önce kızım oldu
onun ağlamasından korkan oğlum da başladı
yani benim Bremen mızıkacıları ortalığı ayağa kaldırdı
onları anneanneye bırakıp kuaföre koştum, saçlara bir fön
eve koşarak geldim bir elbise, altına topuklu ayakkabı
aman Allahım resmen yürümeyi unutmuşum topukluyla
bindim arabaya ama tüm kırmızı ışıklara yakalandım veeeeeeee toplantıya geç kaldım,
ama mazeretimden dolayı tepki almadım
toplantı bitti, koştum arkadaşın evine sütümü sağdım, okula geldim sınav yaptım,
sonra anneme gidip çocukları aldım kayınvalidemlere geldim,
hemen meyveli yoğurt hazırlayıp çocukları parka götürdüm,
meyveli yoğurtlarını yedirip eve getirdim, duş aldırdım ve uyuttum,
şu an süt sağarken de size yazıyorum, yorgunluktan bayılmak üzereyim
benim kızlar 6,5 aylıklar. 5200 ve 6500 gram kiloları. ben takıntı yapmıyorum. sağlıklılar sonuçta. kiloları iyi bence.KIZLAR MERHABA BENİMDE İKİZ KIZLARIM VAR 5 Aylıklar 6 kilo 200 grlar sizin bebeklerinizin kiloları nasıl bana çok zayıf geliyolarüzülüyorum
Cevaplar icin teşekkür ederim. Bide ben emziriyorum ve goguslerimin ucu
Ayrıldı ikiye. Delindi yani kaniyo. Çok zor oluyo. Sizler de varmiydi ne gibi şeyler kullanmalıyım krem falan
Varmı önericeniz. Çok zor durumdayim ağlaya ağlaya emziriyorum çok kötü oluyo. Cevaplarinizi bekliyorum.
canım ben hiç sade sebze vermedim ,hep tarhana çorbasının içine sebze haşlayıp ekleyerek verdim.bigün kabak haşladım tarhanaya ekledim,bigün havuç,enginar,taze fazulye,semizotu,patates,bazen yoğurt bile yemediklerinde yoğurt,bulgur,pirinç,yeşil mercimek,hergün birini.hem tatsız tuzsuz lapa yememiş oldular hemde tarhananında proteinini hep almış oldular.doktorumuz böle tavsiye etti.benimkiler içinde pütür olmaya bişey yemiyor yoğurta bile ekmek doğruyoruz ve hergün evde ne pişiyorsa et dahil mutlaka 1 yemek kaşığı yediriyorum.
Tarhanasını kendin. Mi yaptın
Cevaplar icin teşekkür ederim. Bide ben emziriyorum ve goguslerimin ucu
Ayrıldı ikiye. Delindi yani kaniyo. Çok zor oluyo. Sizler de varmiydi ne gibi şeyler kullanmalıyım krem falan
Varmı önericeniz. Çok zor durumdayim ağlaya ağlaya emziriyorum çok kötü oluyo. Cevaplarinizi bekliyorum.
Bugün bebeklerimin hareketini pek hissetmedimnormalmi
ateslerı gece uyuyana kadar vardı, hatta daha yukseldı.ben ıkı gun ııcnde ıkı paranox fıtıl ve 3 defa da calpol verdım..cok mu kızlar? dusurmedı ama hıc bırı ateslerını.sabah kendılıgınden gectı cok sukur.biz grip geçirdiğimiz için bugün yada yarın yaptıracağız.çok geçmiş olsun cnm
süt izni hakkında birşey yaptın mı milasis? dilekçe felen verdin mi? bizim mdr izinde göremedim henüz...
canım benim anne sütü olmadığı için 4.5 aylık başladım ama çok az az meyve suyu tadlarından
5 aylıkken verdiği listeyi takip ettim
şimdi herşeyi yiyorlar çok acele etme
5 aylıkken yoğurda başlamıştım
1-kaşığa ne zaman ve nasıl alıstırdınız?( bzıımkılere kasık aldım, dogal olarak cok yabancılıyorlar bırsey verırken)
2-purelı seylere ne zaman ve ne mıktarda basladınız? hangı gıdaların puresıyle basladınız?
3-mama kutusunun arkasında gunde ıkı cay bardagı ek gıdayı gecmeyın yazıyor.buna uyuyor musunuz? cunku ek gıdadan sonra sut ya da mama pek ıcılmıyor dıye bılıyorum...
4- doktordan ve bırkac kısıden sızma zeytınyagının kucuk bır cay kasıgı kadar mama ya da sute katılması gerektıgını duydum.cok faydalı oldugunu soyluyorlar.yapıyor musunuz?
tarhanasını bi aile dostumuz yaptı baharatsız tarhana.
Bugun zorla yediler sebze çorbasını
Ben tarhana vermeye çekiniyorum kızımın reflüsü var ekşitir midesini diye
Kahvaltı ya başladın mı
Bu arada hala Facebook grubuna giremedimolmadı i türlü
valla ne kadar çok alıştırma yaparsan o kadar çok alışırlar ben en başından beri damlalarını kaşıkla verdim hep ve ek gıdada kaşıgı garipsemediler.2 çay bardağını ister istemez geçiyorum ek gıdada severek yiyorlar çünkü.ben 1 aydır ek gıda veriyorum hiç blendır kullanmadım hep cam rende illaki pütürlü şeyler öğlen 1 öğün çorba sabah 4-5 kaşık meyve ve akşamüstü 1 çay bardağı kadar yoğurt tam öğün sayılmaz o yüzden devam sütünüde içiyorlar hala ama anne sütünü içmiyorlar tadını sevmiyorlar püskürtüyorlar.zeytinyağu çorbalarına 1 çay kaşığı katıyorum biz zeytin memleketinde yaşıyoz herşeye katarız zaten lkabız olduklarında içirdiğim bile oldu..yiyebildikleri kadar mantığı ile başladım ek gıdaya zorlamadan ne kadar isterlerse bazı zaman hiç istemediler ama zamanla alıştılar şimdi kaşık görünce kuş gibi çırpınıyorlar:)
1-kaşığa ne zaman ve nasıl alıstırdınız?( bzıımkılere kasık aldım, dogal olarak cok yabancılıyorlar bırsey verırken)
2-purelı seylere ne zaman ve ne mıktarda basladınız? hangı gıdaların puresıyle basladınız?
3-mama kutusunun arkasında gunde ıkı cay bardagı ek gıdayı gecmeyın yazıyor.buna uyuyor musunuz? cunku ek gıdadan sonra sut ya da mama pek ıcılmıyor dıye bılıyorum...
4- doktordan ve bırkac kısıden sızma zeytınyagının kucuk bır cay kasıgı kadar mama ya da sute katılması gerektıgını duydum.cok faydalı oldugunu soyluyorlar.yapıyor musunuz?
kızlar bzıımkılere oyun halısı aldım, bugune kadar aldıgım en guzel ve en dogru sey buydu sanırım:) cok sevdıler, ben de begendım dogrusu.hem onlar oyalanıyor hem de oynarken baya mutlu oluyorlar:)
kaşığa meyve suları ile başladık
benim başladığımda elma ve havuç vardı meyve olarak bahar başındaydık daha...
ilk gün elma suyu (cam rendede rendele tülbet ile süz)
2 havuç
3 yoğurt
4 yoğurt + muz (benim dr. muza olumlu bakıyo kabız olmazlarsa devam dedi bende düzenli veriyorum )
5 sebze püresi
ben böyle gün gün yazdım ama her bir meyveyi 3 gün verdim sonra diğerine geçtim
yaklaşık 15 gün oldu bu şekilde
ve bebeklerimde 5 aylık olmuşlardı
sebze püresini havuç ve patates ile başladım
haşla blendır et altını kapattıktan sonra 1 çay kaşığı zeytinyağ ekle
ilk başta sevmeyebilirler :)) daha doğrusu ilk başta yiyolar sonra çeşit arttıkça yemiyorlar
kabak bezelye vb. zamanla çoğaltabilirsin
ama ben sebzede çok başarılı olamadım
1 hafta sonra yoğurt çorbası yap...yutamıyorlarsa ilk başta blendır yap(arkadaşlar düdüklüde haşla süz vitamini kalsın diyor) ben öyle yapmadım çnk blendırı 5.ayın sonunda zaten bıraktım
tarhanayı 6. ayın içinde verdim
bugünde kemikli et suyu ile şehriye çorbası yaptım
yani zamanla ne vereceğini öğreniyorsun
ilk herşeye ben 3 tatlı kaşığı vererek başladım ama 1 hafta sonra istedikleri kadar veriyorsun
önemli olan alerjisi olup olmadığını anlaman
bu nedenle her yeni şeyi 3 gün ara ile ver ki ne alerjisi olduğunu gör
çok şükür alerjileri yok ama yinede tedbirli olmak lazım
mesela oğlum kayısıdan çok rahatsız olmuştu
2. soruna gelince püreden korkma 1 hafta sonra hepsini yutmaya başlıyorlar
önemli olan ekmeği yumurtayı falan yutmaları yani çiğnemeyi öğrenmeleri
acele etme zamanla kendileri geliştiriyor bu yeteneklerini
3.soruna gelince merak etme mama yemeden uyumuyorlar
7.ayda çorbaya ekmek doğramaya başlayınca o öğün mama yemiyorlar ama meyve yoğurt ve kahvaltıdan sonra kesinlikle mama yiyorlar
4.soru evet zeytinyağ faydalı ve az miktarda yemeklerine katabilirsin
ben kabız olduklarında da veriyordum
oyun halısına bayılıyorlar
bende 4.aydan beri kullanıyorum
ama benim gibi hep oyun halısında tutma dönmeleri geçikiyo :))
oyuna dalıyorlar daha az hareket ediyorlar arada halıyı kaldır
ben halıyı kaldırdım şimdi tutamıyorum bıdıklarımı :))
günde bi kaç saat oynuyoruz
zamanla oyuna sende katılıyorsun işte ozaman tam yemelik oluyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?