2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
yavas yavas senın gıbı tattırmaya basladım nadıde.cunku bıktılar mamadan.yenı tatlar ayırıyorlar garıplerımm..yogurdu nasıl mayalıyorsun, hangı sutle?

ben tattırma işlerine birbuçuk aylıkken başladım kızlar :) benim oglan 50 ml ye yakın domates suyu içti daha 2 aylıkken çok da sevdi :) karpuz kavun köfte patates muhallebi tavuk suyu çorbası hepsini çoktaan tattı benimkiler :) doktora sorsam kıyameti koparır ama benimkiler gayet mutlu idi :) trabzonluyum ben, trabzonlu arkadaşlar bilirler, kokulu üzümlerimiz vardır bizim siyah renkli, ondan muhallebi yaparız, mayhoş çok degişik bir tatlı olur, oglum iki tatlı kaşıgını hm hmm yapa yapa yedi 2 buçuk aylıktı :)

kızlar merhaba,

ara ara girebiliyorum..bizimkiler aldı başını gidiyor yeme sıkıntımız pek yok ama poyraz erken emekleeye başladı heryere tutunarakta gidiyor artık ancak uraz yavaş yavaş emekliyor bu nedenlede poyraza bakıp ağladığı oluyor sanırım üzülüyor bende ellerinden tutup yürütüyorum ozaman çok seviniyor..sizinkiler nasıl birbirleriyle aralarında iletişim başladımı.....

uykuları en azından gece düzelecek canım
gündüz bende hala çok rahatladım diyemem
benimkilerde hala 2 saatte besleniyor bu sanırım bünyeye göre değişiyor
oğlun çok yiyor canım ayına göre...
bi de ek gıda için sanki biraz erken olmuş
özellikle domates ilk 1 yıl verilmemeli...
kızın normal yiyor ama araları çok açılmış
benimkilerin arası herzaman 1 kilo
yedikten sonraki gelen kusma normal canım ... yeterki çok olmasın

maşallah... kaç aylıklar .... benimkiler emekleme de tembeller 7 bitiyo yarın
ama sürünerek heryere gitmeye başladı kızım...oğlumda dönerek hallediyor işlerini :))
benimkiler birbirlerini tanıyorlar
oğlum pek paylaşımcı değil... özellikle babasını kızdan sakınıyor :))
kızım oğluma öpücük atıyor oğlum gülüyor
ama kızım öpmeye kalkınca oğlum istemiyor
kahvaltıyı bazen beraber yaptırıyorum ikisini birbirine bakıp ağızlarını açıyorlar :))
4.ayda birbirlerini tanıyorlardı ama şimdi iletişime geçtiler... rahat bıraksam birbirlerini fazlasıyla hırpalıyorlar sevgiden

oglum bir buçuk aylık oldugundan beri 100 ml mama yiyor. o zaman sütüm vardı ama su gibiydi daha çok acıkıyorlardı. doktoruma sordugumda, ben yedirme diyemem ne kadar istiyorsa ver demişti. ama kızım gerçekten ufak kaldı zor yiyor. biberonu agzında oynatıyor gülüyor agu gugu yapıyor yemiyor. 5 10 dk sonra tekrar istiyor bu sefer de 50 ml yi zor içiyor. sütümü çok severek içerdi, sütüm ona yeterdi, ama olmadı. haftaya kontrole gittigimde soracagım tekrar.
ek gıda olayı degil aslında bizimkisi, benim muzurlugum :) kaşıkla biraz tanışıklar, bakalım 5. aylarında neler olacak :)

Amin canım ya:))ne zaman düzene giriyo gece uykuları?

bebekten bebege degişiyor ama genel olarak 4. ay sonrası diye biliyorum. benimkiler 40 gün gece dogru düzgün yatmadılar. bir buçuk ay iki buçuk ay arası geceleri muazzam düzenli uyudular, ben kendim uyanırdım ne oldu uyanmadılar mı yedireyim bari diye. hemen yiyip uyumaya devam ederlerdi. son iki üç haftadır feci bozuldu uykuları. yani kısacası benimkiler hala düzelmedi.

merhabalar kızlar
ben de ikiz hamileyim henüz 14 haftalık. size bir konu danışacağım. bebek arabası olarak tek tek mi daha kullanışlı yoksa ikiz bebek arabası mı? ikiz bebek arabası kapılardan sığmıyor falan diyorlar.
bir de bebekler iki tane olduğu için masraflar da artıyor tabi. bi süre yatakodasında yanımda yatmaları için beşik almayı düşünüyorum. tek beşik alıp yanyana mı yatırsam oyun parkı alıp, yoksa iki küçük beşik mi siz nasıl yaptınız?
bir de oda yaptınız mı bebeklere;?12 yaşına kdr kullanabileceği büyüyen yataklı odalar var ve de 5 yaşına kdr yatabileceği odalar var. oda işini sonraya mı bırakmalı iki tane park beşik mi almalı?
çok zor....tecrübelerinizi bekliyorum

kızlar biliyorsunuz bu hafta seminer dönemiyle başladık. kv annem baktılar çocuklara. babam da işe burdan gelip gitti. çok zordu. her odadan biri çıkıyor, eşimle hiç yalnız kalamıyoruz. eve gelir gelmez çocukları biraz sevip yemek yapmakla uğraştım. çünkü annem ve kv sadece çocuklara bakıyorlar kendilerine öğle yemeği hazırlıyorlar. çocuklara meyve suyu bile sıkmamışlar. çok kızdım onlara. dün akşam hepiniz gidin biraz dinlenelim dedim. gittiler akşam onlar yatınca bulaşık çamaşır ütü etrafı toplama halledip yattım. tek başıma olsam bu zorluklara bile razıyım. ama malesef çalışmak zorundayım.
ayrıca müdürümle dilekçe vermeden konuşayım dedim. süt izni 8-5 çalışan memurlar için ama bir araştırayım dedi sen de araştır dedi.arkadaşlara sordum sınıfçıların hiçbiri kullanmamış. o da bir yazı bulmuş sınıfçıların dersi varsa kullanamaz,branşçılar girerse o derslerde kullanabilir diye. bu yüzden kullanamıyorum. evden sabah 6.30 da çıkıp akşam 6 da geleceğim. çok üzgünüm ve moralim bozuk. keşke çocuklarıma kendim bakma şansım olsaydı. şimdi kv gelecek duruma göre de annem gelebilir. babam evde tek kalmadığından dolayı o da geliyor ve her yer curcuna. eşimle bakmaktan çok keyif alıyorum. sağlık olsun da ne yapalım kalan zamanlarda kaliteli vakit geçiririz. şimdi uyudular yine ev toplama işine devam. bu arada bel ağrısından gebermek üzereyim.

nadıde sut ıznı ısıne cok uzuldumm..ama bır yolu olması gerek.mudurun bır kolaylık yapsın ya.ınsallah bır cozumu vardır.
çalışma meselesıne glınce.bugune kadar bır kadının hep calısması gerketıgıne ınandım.fakat yavas yavas bu dusuncemın gecerlılıgınden emın degılım.kendım her an yanlarında olmak ısterdım, her seye katlanıp yalnız bakmak esımle bırlıkte cocuklarmı buyutmek ısterdım.sımdı ozel hayat denen bırsey kalmadı zaten.annem yanımızda daha sonra babam gelecek.onlar gıdecek, kv ıle esı gelecek.bu boyle devam edecek....hos bır durum degıl.cekırdek aıle kavramı yok oluyor.eger ıse gırmek ıcın bu kadar cabalamamış ve yıllarımı heba etmemıs olsaydım, işe gırmek ıcın bu kadar ısteklı olmazdım.tamamen kendı fıkrımdır kendı hayatım ıcın konusuyorum yanlıs anlasılmasın.tek guzel tarafı ıse, onlara ıyı bır gelecek saglayabılmek ıcın gereklı alt yapıyı saglamak...

merhaba sevgili ikiz anneleri! şu an aday bölümünde paylaşımdayım ama 16 eylülde doğumum var ondan sonra kısmetse bu formda sizlerin tecrübelerinden yararlancam inşallah bu arada iki paşam olcak Allahın izniyle

Kızlar doktorda geldi. Bebeğimin birinin beyninde su toplaması varmış.diğer herşyi normal.tekbaşına bu korkulacak bi durum değil dedi.parmaklarına iç organlarına baktı normal onlar dedi.içimiz rahat etsin diye hafta içi ayrıntılı ult yapacaklar.böyle bişey yaşayan varmı

Mrb arkadaşlar 02.02.2013 te hamile kaldım ilk gebeliğim ve ikiz gebelik ayrı yumurta ikizleri bi kızım bi oğlum olacak.şimdi 33. Haftadayız kızımın kilosu 2350 gr oğlum 1870 gr bu ayın 24 de sezeryanla alınacaklar.kaygım oğlumun kilo almaması bebekleri zayıf doğan arkadaşlarda yardım istiyorum

canım allah yardımcın olsun
bu kadar üzülmene ve yorulmana rağmen bütün ev işlerini senin yapmanı anlayamadım
tamam bende tek bakıyorum çoook zorlanıyorum ama bi kap yemek yapmamalarını anlayamadım
bende zor yapıyorum ama bazen eşim gelince o bakıyor yapıyorum
ama seninkiler bari sen işten gelince yapsınlar sen bebeklerinle vakit geçir
onlarda fedakarlık yapıyor ama tam yapsınlar çok mu bencilim bilmiyorum belki çalışmadığım için böyle konuşuyorum
sende diğer işlerini haftasonu halletsen
bana haftalık temizlikçi geliyor kendim bakıyorum zorlanıyorum ama çok şükür eşimle yalnız kalabiliyorum bu çok öenmli
Allah yardımcın olsun onlarda biraz daha yardım etsin inş.
tabi durumunuzu bilmiyorum sadece dışardan bi yorum yanlış anlaşılmasın

milasis malesef çözüm yolu yok katlancağım mecbur. evde başkaarıyla yaşamak çok zor yaşayan bilir

bugün yoruldum ama kafam rahattı:)

ben 35. haftada doğum yaptım biri 1850 biri 2540 doğdu.15-20 gün kuvezde kaldılar emme refleksleri gelişmediği için. seninkiler daha ii toparlanır daha zamanın var. Allah yardımcın olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…