2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

benım basıma gelmedı ama bızım okuldakı bır ogretmen uc hamılelıgınde de aynı seyı yasadıgını anlatmıstı.ılkınde cok korkmus ama zamanla hamılelıgının sonuna dogru yok olmus bu durum kendılıgınden.dıgerlerınde de aynı sey olunca daha az korkmus.oyle anlatmıstı.doktorun sana en dogrusunu soyler tatlım, onemsız bır durumdur ınsallah dedıgı gıbı saglıkla al yavrularını kucagına

İnşallah yawrularımı sağlıkla kucağıma almamı nasip eder rabbim.bakalım canım bugün doktorum ayrıntılı ultrason için gün alıp beni arıycak,inşallah yarın cağırır bende biraz olsun rahatlarım.çok zormuş böyle tedirgin beklemek

kızlar merhaba. o kadar sinirliyim ki şu an anlatamam.
dün kaynımın ameliyat olan oglunu ziyarete gittik. tabii kayınvalidem görümcelerim hepsi orada. ben çocuklara yalnız bakamadıgım için ya annem bendeydi ya ben annemdeydim bir aydır. o yüzden bir aydır kayınvalidemlere gidememiştik. işte dün görümcelerimin en çatlagı, zaten zor uyuyan oglumu bir güzel uykusundan uyandırdı her zaman görmüyoruz kalksın uyuymasın diyerek. kayınvalidem bile kızdı uyuyan çocuk uyandırılır mı diye. ayagımda sallayp uyutmaya çalışıyorum, gelip ayagımdan alıyor çocugu. inadına yapıyor. laf sokup durdu aylardır gelmiyorsunuz diye. ben ne haldeyim arayıp sordun mu hiç. bu kızın ikiz çocugu var yardıma ihtiyacı var mı diye kapımı çaldın mı hiç. yok hep biz gidicez herşeyi bizden bekliyorlar. dogum yaptıgımda evimin içine etti afedersiniz yardım ediyorum diyerek. hep arkasını topladı annem. görgüsüz kıskanç. 10 dk lık yoldalar ne gelirler yardıma ne ararlar. eşim zaten hepsine kızgın aramıyorlar diye. avcılardan beylikdüzüne taşındım diye kıskandı çekemedi önce. o da istiyordu çünkü buraya taşınmayı. sonra da çocuklara annesinin babasının adını vermedik diye kudurdu. yok anlamıyorum kayınvalidem sorun yapmadı sana ne oluyor ya. eşim üstüme titriyor onun eşi hödük ondan da çıldırıyor.
sıkmcam canımı bir aptal için derdim bana yeter.

Uykudan uyandirma ve uykusu olan cocugu uyutmama gibi bir psikopatligi bayramda kaynanam benim cocuklarima yapti...hatirladikca cildiriyorum.bak aklima geldi yine kuplere bindim simdi.allah onu bildigi gibi yapsin hem de defalarca yapti...kaaynim da kirk yilda bir goruyoruz yine mi uyuyuo yine mi uyuyacak diye 10kere laf sokmustu...

niye böyle yapıyorlar anlamıyorum.oglum akşama kadar huysuzlandı uyuyamadı.hepsinin kucagında bas bas bagırdı akıllım benim :) öyleler evet. göremiyoruz uyumasın orası niye öyle burası niye böyle diye bir de ilgileniyormuş gibi yapıyorlar. allah hepimize sabır versin eşlerimizin hatrına katlanıyoruz.

benim kızlarım 1800 ve 1300 gr doğdular 33. haftada. büyük olan 5 küçük olan 11 gün küvezde kaldılar. tek sorun beslenme idi. eve çıkınca rahat rahat sütleirini içtiler. önemli olan bebeklerin kilosu değil, kaç haftalık doğdukları. 31. haftada sancılarım başlamıştı ve aynı kilolardaydılar. 2 hafta hiç kilo alamadan doğdular. doktorum 2 hafta önce doğum yapsaydın sıkıntı yaşardık dedi. 32. haftaya kadar organlar gelişiyor. yani kilo değil organ gelişimi önemli. çok şükür bebeklerimin organları gelişmişti sadece minnacıklardı :)
sıkıntı yapma. bol bol prematüre kıyafet al. çünkü ha deyince bulunmuyor prematüre kıyafetler.

kızlar bugün ikiz arabasıyla pazara gittk :) sepeti geniş ya doldurdum durdum :) görenler aa ikiz mi deyip durdular, bir tanesi de ama benzemiyorlar demez mi :) benzemeleri gerekmiyor zaten dedim ben de :) dünyadan haberi yok :)

öyle perişanım ki kızlar
geçen hafta kayınvalidemler düğüne gittiler muğlaya
ikizleri aldım kendi anneme geçtim
annem kızkardeşimin kızına bakıyor o da 1,5 yaşında
olmadı, çok zor oldu
pazar günü tekrar kayınvalidemlere geldim, çünkü pazartesi günü sınav görevim vardı
annemi 3 çocukla çıldırtmak istemedim
yarın okulda toplantı var tüm gün
perşembe günü ikizleri alıp tekrar anneme geçeceğim
çünkü kayınvalidemler bu sefer de antalyaya gidecekler düğüne
eşim de gidiyor bu sefer
zor bir kaç gün yine bizi bekliyor
ama bunlar şikayet değil rabbim
çok çok şükür sana

ek gıda işimiz süper gidiyor maaşallah
bu ay ikisi de 450 gr almış
kiloları ise kızım 7 oğlum 8 kilo olmuş
boyları da uzuyor ama akranlarına göre kısalar
kızım 62cm oğlum ise 66cm

oğlumu uyutuyorum ama gece mutlaka yanıma gelmek istiyor
eliyle bana dokunuyor
yanındaysam uykuya devam
yok değilsem 4 de kalkıyor
bir de bu aralar 4-5 arası uyanıyorlar
sebebini çözemiyorum
huzurlu bir şekilde uykularını alarak uyanıyorlar

kendilerinin yan yatmasını bekledim ama yatmadılar
artık ben onları yan yatırıyorum
çünkü sırt üstü yatmaktan kafalarının arkası düzleşti resmen

papatya merak etmştim seni epeydir yoktun. allah yardımcın olsun hem okul hem bebekler... büyüseler bir an önce de rahatlasak hepimiz. moralini bozmak istemem ama boyları biraz kısa sanki. ya da benimkiler mi uzun bilemedim. benim kız maşallah 61 cm oglum da maşallah 64.5 cm. biz 3 aylıgız daha. gerçi bebek daha bunlar belli olmaz birden atar boyları, benimkilerde de durgunluk olabilir. allah hepimizin bebeklerine saglıkla büyümek nasip etsin :)

kızlarakşam uyku saatimizi düzene sokamadık delircem.....5de uyandı dediki 10da uyuturum uyuttum yine yarım saat sonra poyrazım uyandı12 ye kadar ayaktaydı ..inanamıyorum insanlar nasıl disipline ediyorlar bendemi bir gariplik var..eşimde yok 20 gündür bir 20 gün daha olmayacak ablam yardımcı oluyor...ama insanlarıda yormak beni çok üzüyor offffff

Ne kadar duzene sokmak istesekte onlar kendi bilduklrrini yapiyolar. Bizimkileri onda uyutuyom oh uyurlar dicekten yarim saat sonra uyaniyolar bi daha yarimi geciyo uyumalari Allahtan dorte brse kadar deliksiz uyuyolarda bende uyuyorim biraz. Allah yardimcimiz olsun ins.

Allah kolaylik versin papatya. Insallah bu zaMankarinda gececek. Yine ne guzelki yaninda birakabileceğin biririleri var. Bende bızımkılerı hep sırt üstü yatırıyorum bitanesi top kafa diğer oğlum dediğin gibi düz . Yapısal heralde çok takmıyorum düzelir nasıl olsa.

bu hafta kv tek baktı çocuklara. sadece baktı ama gelince ev işlerini ben yaptım günde 3 saat yol zaten yorgun geliyorum bir de üstüne ev işi. şimdi de görümcem taşınacak. 3 te geldim çocukları yıkadık o da duş aldı yemek yedik gitti. tamam gitsin ama masa bile toplanmadı. ütü var 2 makine çamaşır yıkanacak bulaşık mk boşaltılıp yenileri yerleştirilecek ev darmadağın ben zor uyuttum benimkileri yorgunluk cabası nasıl toplarım bilmem artık eşim gelince inşl.
bu hafta da annem gelecek bakalım o neler yapacak....
çok moralim bozuk....

Zor gercekten.ne diyim..cocuklar inanilmaz yoruyor ama senin yorrgunlugun cok daha fazla.benim de babam geldi.annem tek bakamaz, imkansiz...benim cokucuk kizim asiri hareketli(masallah) belki de hiperaktif bilemiyorum o yuzden babam geldi yanimiza.ben gidince okula ikisi bakacak cocuklara.bize de her gelene gore mecbur duzen oturtuyoruz.herkese farkli bi duzen...onlar gidince kv ile kb gelecek bakalim onlarla nasil olacak..kesinlikle duzenimiz yok bizim..uyum saglama isi de zor cocuklar icin onlar bi fedekarlik yapiyor ; biz de ayri bir fedekarlik iste.su halde bile sanki kamyona carpmis gibiyim...yorgunluktan bittim..

herkese merhaba,
22 mayısta 33 haftalık ikizlerim dünyaya geldi sitede yeniyim sormak istediğiniz sorular olursa memnuniyetle cevaplarım
bizim ki biraz zor oldu Allah ikiz annelerine güç kuvvet versin

çalışan ikiz anneleri, hepinize kolaylıklar diliyorum...

benimkiler bu aralar gündüz devamlı uyumak istiyorlar, normal mi sizce. gece uykularını etkiler mi bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…