2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim 9 haftalık ikizlerime hamileyim az çok yazıları okudum tecrübellisiz benden allaha şükür bebeklerinizi kucağınıza almışsınız darısı başıma inşallah bana yaşadıklarınızı anlatırsanız bana çok iyiilik yapmış olucaksınız hamileyken nasıl beslendiniz çalışabildinizmi doğum nasıldı ve sonrası nolur yardımmmm

Merhaba arkadaşlar, yazışmaları sürekli takip ediyorum ancak şimdiye kadar hiç yazmadım. Ben de 9 ay boyunca yatmak suretiyle 37. haftanın sonunda 01/03/2013'de ikizlerimi dünyaya getirdim, ikisi de 2800 kg civarı idi. çok şükür küvezde kalmadık, hemen ertesi gün hastaneden çıktık. Doğum izni sonrası bir yıl ücretsiz izne ayrıldım, şimdi bebeklerime tek başıma bakıyorum, çok zor ama bir o kadar da güzel. :81:
Şimdi prenslerim 6,5 aylık ve çok şükür sağlıkları yerinde. Ek gıdaya geçtik, ama hala tam oturtamadım, her gün aynı şeyleri yedirmek istemiyorum, ama neler yedireceğimi de bilmiyorum, büyüklere kalırsa herşeyi yedirmeliyim, ama internetten araştırınca da her şey sağlıksız, ne yapacağımı şaşırdım. Muhakkak benim durumumda olanlar vardır, bana yardım edebilir misinizzz

Son düzenleme:
çalışan ikiz anneleri, hepinize kolaylıklar diliyorum...

benimkiler bu aralar gündüz devamlı uyumak istiyorlar, normal mi sizce. gece uykularını etkiler mi bu durum.
oh, daha ne istiyorsun. benimkilerin gündüz uykusunun olmadığını düşünemiyorum. yoksa temizlik yemek üst baş, vs nasıl olur ki. yalnızım ben. tek bakıyorum. en başından beri gündüz uyuyorlar ben de evle ilgileniyorum. inşallah böyle devam eder.

zaten okumuşsunudur. defalarca paylaştık. umarım sağşıklı bir hamilelik geçirirsin. bir sorun olursa istekle cevaplarız.
herkes bu süreci farklı yaşadı. kimisi sürekli yattı, kimis normal hayatına devam etti. genellikle çalışan arkadaşlar normal doğum izni dışında daha erkenden ayrıldı işnden. heyet raporu aldılar. herşey normal ilerlerse 28. haftaya kadar normal hamileler gibi davranabilirsin. ama 28 den sonra çok dikkatli olmak gerek. 32. haftayı tamamladıysan rahat nefes alabilirsin. 32. haftadan sonra doğum her an olabilir. kilo alımına dikkat etmelisin. çok kilo erken doğum demek. zaten ne kadar dikkat etsende erken doğum yapma riskin yüksek. çok kilo daha çok tetikliyor. bol su tüket. protein ağırlıklı beslen. yani hayvansal ürünlerleve tohumlu gıdalarla beslen.
doğum genel olarak sezaryen oluyor. çoğunlukla plansız gelişiyor. bebeklerinin böyle 3-4 kilo doğmasını bekleme. 2 kilonun üzerindeyse şükret. ben 1300 1800 gr doğurdum 33. haftada.
her gün yarım saat yürüyüş yap. moral, motivasyon çok önemli.
doğum sonrası da herkesin yaşadığı farklı. her bebek bir değil ki. bence bu forum sayfasını baştan itibaren oku. ne kadar bilgi sahibi olursan bebek bakım sürecine o kadar hazırlıklı olursun. çok araştırdım, paylaştım sordum bu siteden. ve tek başıma sürecin altından kalktım. 6 haftalık hamileyken bile doğum yapmış olanların bebek bakanların yazılarını okudum. o yüzden yaşadıklarım hiç yabancı gelmedi bana. bu süreci daha sakin atlatıyorum bu yüzden.
kolay gelsin.

hamileyken nasıl beslendim = ilk aylarda gayet dikkatli davrandım, pilates yaptım ve mutluydum. 3. ayda kanamam olunca pilates rafa kalktı, dikkatli olmalıydım. zaman ilerledikçe iştahım öyle bir açıldı ki, yemedigim şey kalmdı ve yaklaşık 30 kilo alarak doguma gittim. kontrol için doktora gitmiştim, 3 saat sonra bebeklerim kucagımdaydı. 36+5 te sezaryen ile biri 3130 digeri 2580 kg olan iki çocuk dünyaya geldi.küveze girmediler.

çalışabildim mi = öncesinde çalışmıyordum sonrasında da çalışma hayatı gibi bir düşüncem olmadı üniversite mezunu olmama ragmen. iş konusunda mezun oldugumdan beri şansszdım zaten.

dogum nasıl = kolaydı :) genel anestezi ile oldu hiç birşey hissetmedim.

ve sonrası = feci bir depresyona girdim, hala çıkamadım. günler geceler boyu agladım haykıra haykıra, ben bu çocuklara bakmıcam istemiyorum diye. sonuç, 50 gün süt verebildim, sabah ögle akşam ilaç kullanıyorum artık süt falan yok. şimdi nasılım, ilk günlere nazaran iyiyim ama yalnız kalamıyorum çocuklara yalnız bakamıyorum.

depresyona girerim diye takıntı yapma sakın, benim depresyon geçmişim vardı, dogum tetikledi sadece. mutluluktan havaya uçuyor çogu insan ikizim var diye.sormak istedigin başka birşey varsa, burada herkes cevaplamaya hazır ve samimi.

saglıklı ve sorunsuz bir hamilelik süreci ve dogum diliyorum.

bugün gecikmeli 3. ay kontrolümüz için doktora gittik kızlar. oglumun kilosu ayına göre fazla, kızımınki ise normal çıktı. ama iki yaşına kadar rejim diye birşey söz konusu olamaz, istiyorsa yedireceksin dedi.

-2 saatte bir yemek istiyorlar dedim, süreyi 4 saate çıkarabilirsin, ama 2 saatte istiyorlarsa tabii ki yedir dedi.
-gece çayı kullanayım mı zararı olur mu dedim, bitkiseldir kullanabilirsin dedi.
-sab simplex kullanıyordum devam edeyim mi dedim, 3 ayı geçtiler artık gerek yok kendileri çıkarıyordur dedi. arada şiddetli gazları oluyor dedim, olsun yarım saat içinde çıkarırlar dedi.
-yüzüstü bırakmaya devam ediyorsun degil mi dedi, evet dedim. zekaları içn önemli imiş.
-kızım arada şaşı bakıyor dedim, 4 aya kadar arada sırada olması normaldir ama devamlı yapıyorsa tabii ki muayene edilmeli dedi.
-oglumun salya miktarı arttı elini agzına götürüyor devamlı, acaba diş mi çıkarıyor dedim, kontrol etti, diş yeri oyulmuş ondan dedi, bir iki aya kadar diş gelebilir dedi, genetiktir dedi. abimin 5 aylıkken iki dişi varmış oglan dayıya çekti sanırsam :)
-gece kaldırıp besleyeyim mi hala dedim, hayır dedi,60 günden sonra uyuyan çocuk kaldırılmaz dedi, akşam 9da yattı sabah 8de kalktı hakkıdır, gece hiç uyandırma dedi.
-ek gıda işini soracaktım unuttum :)

kızım yavaş yavaş biberonunu tutmaya başlıyor, oglumda henüz tık yok :) kilodan diyor doktor. bizden haberler bu kadar. çalışan anneler artık forumda yoksunuz. milasis, papatya nadidenursu, merak ediyorum sizleri neler yapıyorsunuz. umarım hayat kolaydır sizler için bebekleriniz de iyidir.

Yani 3 aydan sona deliksiz gece uyumalarımı lazımmışne gzl ya seninkiler uyuyomu gece

Kızlaaar selam. Acil yardımınıza ihtiyacım var.

İkizlerim 3 aylık. Tek başıma bakıyorum. Gaz sancıları var ve bazen huzursuzlar. Huzursuz demek az bile kalır kıyamet kopuyor. Bu şikayetlkeri yüzünden ve kimseden yardım almadığım için kendime bakamadım ve son 1 ay sütümde çok ciddi azalma oldu. Önceden 110 cc sağıyordum şimdi 20 cc zorla çıkarıyorum. Ama ben evlatlarımı emzirmek istiyorum. Şimdi sürekli fırsat buldukça emzirmeye çalışıyorum. Bazen güzel emiyorlar bazende gaz sancısı yüzünden mümkün değil emmiyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum artık. Sütümü çoğaltmak için tavsiyelerinize ihtiyacım var. Gece de emziremiyorum.. İkisi aynı anda uyanıyor çünkü dolayısıyla hemen mama vermek zorunda kalıyorum. Yardım lütfen.

yavaş yavaş azalması lazım aslında gaz sancılarının, 3 aylık olmuş bebeklerin.ben sab simplex kullandım, benimkilere çok iyi geldi. humananın rezene çayını kullandım, o da iyiydi. çörekotu yagı yalattım sabah akşam. biz 3 buçuk aylıgız. yavaş yavaş azaldı benimkiilerinki,ama daha bitmedi. nurse harveys şurubun da çok faydalı oldugunu duydum, doktoruna danış istersen. gaz çok sıkıntılı bir durum, allah yardımcın olsun.

kızlar humananın iyi geceler bitki çayını aldım, kullanan var mı memnun kaldınız mı?

[Qtombikbebekler;31901193]çalışan ikiz anneleri, hepinize kolaylıklar diliyorum...

benimkiler bu aralar gündüz devamlı uyumak istiyorlar, normal mi sizce. gece uykularını etkiler mi bu durum.[/QUOTE]

Sab simplex kullanmaya başladım. Bir haftadır bibsknti yaşamadık. Bende tek bakıyorum. Gaz sancilarina bizimkine o çok iyi geldi. Bende kendime vakit aramıyorum ama içtiğim bişey var. Onu tarif edeyim sütun iyi geliyor. Hurma kayısı çiRi kuru üzüm siyah. Kuru incir. Bunları hosaf yapar gibi kaynat şeker
Atmıyorum ben. Istersen atarsin. Çok güzel sütun geliyo mutlaka dene. Bide humananin süt artırıcı çayı var onu dene

Bizde de aynı durum var mama yedikten sonra yarısını cikariyolar.bazen kucagmdayken Şap diye yere
Cikariyolar. Dktr a götürdüm en sonunda. Idrar testi yaptılAr bişey çıkmadı. Bingildagina baktı oda normal dedi. Öyle kusmak genelde ya idrar dan yada Bingildağıyla ilgili olabiliyomus. Bizim kinde bişey çıkmadı çok şükür. Ama bi dktra gster derim ben

doktoruma danıştım, hata kızım kontrol esnasında da bi parça çıkardı, bu kusma degil önemli birşey degil, fazlasını çıkarıyor dedi. bu aralar çıkarması azaldı gibi.

oglum bu gece yarım saatte bir uyandı delirdim... annem olmasa idi şu an perişandım...

benım hamılleıgım en bastan cok zor gectı..bulantı gıbı sorunlarım olmadı hıc.sadece sureklı yatmam gerekıordu.tek plasentaydı bu yuzden de daha da rısklı bır gruptaydım.kanamalarım oluyordu.ıgne ılac ve dınlenmeyle bu sorunu astım.1.donem oula gıdebıldım ama 1 bucuk ay rapor kullandım nerdeyse.2.donemde okula gıtmedım heyet raporu aldım.33+4.haftamda 32+2 ile dogum yaptım
sezeryan oldum.sonrası zordu benım ıcın hemen toparlanamadım.uzun soluklu ve farklı bır surec.
ıkızlerı kucagına aldıgında herseye deger oldugunu ve sıradışı guzellıkte bır durum oldugunu goreceksın
..saglıkla kucagına alırsın ınsallah baska soruların olursa seve seve cevaplarız

ben almadım, kımyonlusunu aldım memnunum

cok guzel sorular sormussun canım, buraya bu cevapları yazman da bırcok kısıye faydalı olacaktır.
benım kucuk kızım cokkkk sası yapardı kaydırırdı gozlerını.6 aya kadar noraml dedıler.ama gercekten 3 aydan sonra belırgın azalma oldu hatta hıc kalmadı dıyebılırım.
bızımkıler delı gıbı dıs kasıyorlar.huzursuzlanıp aglayınca havucu yıkayıp damaklarını onunla kasıyorum.ıyı gelıyor.her yer salya ellerı onluklerı falan ıslak hep:))dıs kasıyıcıyı daha tam tutamıyorlar.
gece onlar senı kaldırana kadar sen uyandırma..ben oyle yapıyorum...
ek gıda ısında dosba cok guzel bılgıler vermıstı,oncekı sayfalara bakabılırsın.ama benım de bazı sorularım var kafamda hala.
yalnız yuzustu bırakma olayını anlayamadım.yuzustu bırakınca zekayı mı geıstırıyormus?
ben okula basladım.ama aklım cocuklarda kalıyor.annem ve babam bakıyorlar oglen gelıyorum zaten ama yıne de hepımız yoruluyoruz. rabbım kolaylık versın

keske cok sutum olsaydı da yazsaydım bıseyler..ıncır humana cay denemelısın.uyumalısın ve bol su..

kızlar kafamı karıstıran bazı sorular var paylasmak ıstıyorum:
- malum ben mama kullanıyorum.aptamılı tum doktorlar tavsıye edıyor baska marka duymadım onlardan..reklamları da var..markette bıle nerdeyse aptamıl ıle dolu heryer..ama halk arasında nedense sma en ıyısı olarak bılınıyor.eskıler hep sma kullanmıs ondan mı yoksa gercekten en ıyısı o mu?benım saf doktrlar uyuz gıbı cevap verdıgı ıcın bısey soramıyorum da....aptamıl 2 ye gecmeyecegım ona gore sma alıcam...

- benım buyuk kızım hep ılklerı gerceklestrdı bu zamana kadar.llk gulumseme ılk gozle temas, takıp, donme cabası vs...bır gun donerken onu yuzustu kapaklanms ve korkmus buldum, ondan oncekı gun de annem ayagında sallarken yere dusurdu(( ama yerde oturarak sallıyordu ve halı uzerındeydı allahtan) bunları donmeye calısırken yasadı hep.o gunden sonra donmeye karsı ıstegı kalmadı yattıgı yerde duruyor acaba korktu mu yoksa kılosunun coklugundan kendını kaldıramıyor mu?bu kadar ufak bebek o olayı hatırlıyor olabılır mı* kucuk kızım tam olarak donuyor gogsunu kaldırıyor...dıgerı ıste dedıgım gıbı..bu duruma cok uzuluyorum..
-kac aya kadar donme ışini halletmelı buyuk kızım?bız 4 bucuk aylık olduk

-ozellıkle" ntugbaya" sorum var:
bıızmkılerle senın bebıslerın kılosu ve dogum haftası yakındı.
ek gıdaya ne zmaan gectın?ı
acıkcası ben meyve sularını tattırma ısını cabul hallettım.pureye gectım.karpuz seftalı elma armut puresı verdım.3 kasıga kadar cıktım.ama ne kadar ılerlesem bılmıyorum.bır gun elma puresını cok verdım galıba rahatsız oldular gıbı geldı bana.sankı hazmedemedıler.pureyı ne kadara kadar cıkarayım?
-yogurt olarak gunluk sut bulamıyorum ben pek burda, normal sutten mayalasam olmaz mı?
- corbaları nasıl yapıyorsunuz? tarıf ve onerılerınızı beklıyorum...

- benımkıler 3-4 saatte bır yemeye baslamıslardı gunduz ve ben bu durumdan cok memnundum bu sure tekrar 2 saate dustu normal mı sızce?

- kan sayımı yaptrdınız mı? ferrum ve devıtten baska bırsey kullanmıyorum...bunları mamadan 40 dk -1 saat once ya da sonra verıyorum..dogru mu kullanım seklım?

daha cok sorum vardı ama unuttum...cevaparsanız sevınırım..

nadıdenursu nerelerdesın* senı merak edıyorum.yogunluktan gıremıyorsun galıba allah kolaylık versın ınsallah

sırt üstü degil de yüz üstü yere bırakılan bebeklerin ıq seviyelerinde ciddi yükselmeler oluyormuş ve kas gelişimlerini destekleiyormuş bu pozisyon. ilk zamanlar yoo yatırmıyorum deyince doktorum bana çok kızmıştı :) yüzüstü yatırdıgımda oglum hiç kafasını kaldıramıyor neredeyse, öyle yatıyor. sıkıldıgı an kıpırdanmaya başlıyor. kızımsa hemen başını kaldırıyor ve sola dönüyor. kızım maşallah 2 buçuk aylık oldugundan beri dönüyor :) erken başlamışız doktor amcamız öyle dedi :)
diş çıkarmada çok huysuzlanıyorlar mı? doktor krem agrı dindirici felan birşey veriyor mu? uykuları bozuluyor mu en önemlisi?? diş çıkarma döneminden korkuyorum ya...

canım benim çocuk doktorum aptamilin içeriginin çok da faydalı olmadıgını ve hiç bir hastasına önermedigini söylemişti. ama bizimkiler kabız oldukları için biz 7. 8. aylara kadar conformil ile devam etmek zorundayız. asıl gaz giderici mama similac mış ben similacı öneririm, doktorum da similacın en iyi mama oldugunu, amerikada bir numara oldugunu ama türkiyede çok tanınmadıgı için tercih edilmedigini söylemişti. boy uzamasında kas ve beyin gelişiminde çok iyi bir mama oldugundan bahsetmişti. sma bana dogumda önermişlerdi ama ben devam etmedim yani sma ile ilgili bir bilgim yok açıkçası. yalnız bebelac ve aptamilin gaz bombası mamalar oldugunu çok kşiden duydum.

benim oglan da epey kilolu ayına göre. doktor kızımın hareketlerini çok daha güzel buldu, dedigim gibi oglum yüz üstü kafasını bile kaldıramıyor dogru düzgün. kilodan dedi doktor, kilolu oldugu için hareketleri yavaş ve gecikmeli dedi senin kız da öyle olabilir belki.

ben sadece devit kullanıyorum, onu da kafama göre. doktor belli bir zaman da kullanmamı söylememişti, günde 3 damla dedi sadece.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…