2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

cnm aptamille devam ediyorum ben de. püre vermedim hiç.aynı damlaları kullanıyoruz.uzun uzun yazmıştım ama silindi benim minik de uyandı. dönmeye çalıştıkça bağırıyolar arada dönüyorlar.devamını yazıcam ...

uyandılar da poşetle oynuyorlar yazmaya devam edeyim. :)))

hafta sonu kv mi yolladım. pazar günü mangala gittik hiç dinlenemiyorum.
2 gündür annem gelmişti eşim (gıcık) hiç muhattap olmadı. dün akşam garaja taksiyle yolladım .bugün çalıştığım ilçenin kurtuluş günü tatil ve evde yalnızım

:26:

Tecrübeli ikiz anneleri ara sıra sizi cepten okurken ileriki sayfalarda ek gıdaya geçiş hakkındaki yazılarınızı okumustum ama şimdi benimkiler 5 aylık oldular eger fırsat bulursanızz burada tekrar bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim .

Burada bütün hamilellere söylendiği gibi bana da ilk 28 hafta düşük 32. haftaya kadar da erken dogum tehlıkesı dedıler basta kanamam olunca dınlen dedı doktorlar benım dorduzdu doktorum ıkısının kalbını durdurunca o keselerden kanammam oluyordu 18. haftaya kadar progestan iğne iki doz serumlar dah a bırcok ıgne yapıldı 3 kez hastaneye yattım o korkuları anlatamam evim sehırde olmadıgı ıcın 30. haftamda kaynaanmın yanına gıttım esım ogretmen her hafta gıdıs gelış yaptı 36+4 de kontrole gıtmıstım ultrason ve nst de oglumun bırının kalp atısının yavasladıgını gordu doktor acılen sezaryana aldı oglumn bırı 2500 dıgerı 2900 dogdu ben bebişlerime yaramayan hiçbir şey yemedim klasiyum ve protein agırlıklı beslendim.her sabah iki yumurta yedim ne yersem iki tane yiyordum sadece korkma sen ne yasarsan o da onu yasayacak karkma ı onlarda korkmasın allah yardımcın olsun darısı basına allah emegını bosa vermesın

Çok gzl doğurmuşsun ya:) kiloları ne güzel..günde iki yumurta yedim yazmışsınben ağzıma sürmedim bu yaşıma kadar.omlet yapıp yemeye calışayım baribaşka neler yedin canım.ceviz,badem ne kadr tükettin?

Kızlar ikizlere tek bakmak imkansızmı:26:hani belki biri bari akıllı uslu olursa

birileri korkutmuş bence seni :) bakılır neden bakılmasın. erçekten yapıcam dersen yaparsın ve bence demelisin de.benim tek bakmaya cesaretim yok mesela, bir iki kere deneyeyim dedim,aglama krizleriyle birlikte kendimi annemin evinde buldum. benim gibi korkak olma burada tek bakan çok kişi var. anladıgım kadarıyla pek çok konuyu da takip ediyorsun, bazı dönemlerin zor geçecegini de biliyorsundur. mesela gaz dönemleri, uyku düzeni kurma çabaları, diş çıkarma dönemleri... biri bitiyor öteki başlıyor. kimi bebek uslu sakinken kimisi çok haylaz oluyor uyumuyor kolik vs. oluyor. umarım senin bebeklerin akıllı uslu olur tek başına bakıp düzenini kurarsın. tek bakamayınca düzen müzen olmuyor, ya senin evine gelenin düzenine uyuyorsun ya da gittigin evin düzenine. allah çocuk sahibi herkese kolaylık ve sabır versin. sen de umutlu ve cesaretli ol.

Aynen canım ya etrafımdakiler korkuyuyo benisöylemsi ayıp b.ku yedin diyolar.tamam çok zor olcak iki bbekbuna hazırlıklıyım zaten ama bile bile girdik bu tüp bebek yoluna.en çokta knları utandırmak için tek bakmak istiyorum.ew hanımıyım zaten calışmıyorum.kayınvalidem 3 aydan sona sen anneliğe alışırsın,6 ay sonada onların biraz düzeni oturmuş olur diyo inş öyle olurda kimseye ihtiyacım olmaz.ikisiylede kendim ilgilenirim.

Şimdiden kafaya koydum aslında inş beceririm.korkuyorum aslında ilk hamileliğim olduğu için tecrübem yok.ama tek başıma bakacam diyorum:)inş diye diye gerçek olur

ben ilk bebekler olduğunda annem vardı yanımda ,güya bana yardım edecekti o yüzden tek bakacağım hiç aklımda yoktu ,kardeşim vardı annem vardı götürürz diyordum ,sorna bir takım olaylar oldu annem kardeşim bakmak istemediler beni yarı yolda bıraktılar ,yaşadıklarımdan sonra bir hırs geldi bana ,lanet olsun başkalarına muhtaç olmayacağım dedim ,kafama koydum ve yaptım ,öyleki önceden çocuklara tahammül edecek biri değildim ,çok çabuk yorulurdum ,sinirliydim filan ama anne olunca ALLAH öyle bir sabır ve merhamet veriyorki inanamıyorsun ..iş istemekte ve vazgeçmemekte .RABBİM yardımcın olsun

Amin inşallah canım.her ikisiylede ilgilenebilmek çok gzl bişey olsa gerek inş bende sizin gibi bakabilşrim

öncelikle dönme konusunda bir şey paylaşayayım. küçük kızım 5. ayda döndü. geç değil yani. ama büyük kız 6,5 aylıkken dizlerininn üstüne kalktı. küçüğümden bu hareketin daha geç olamsını beklerken bir hafta sonra o da dizlerinin üstüne kalktı. hiç belli olmuyor bu işler kafanı yorma. vakti geldiğinde yapar.
bir doktor değişikliği yapmıştım 4. ayda. o kaşık mamasıyla başla demişti. denedim. biraz yediler biraz yemediler. sonradan vermekten vazgeçtim. 5. aya kadar anne sütü alsınlar dedim. çünkü kilo alımları iyiydi. bir ay daha anne sütü verdim sadece.
5. ayda tekrar kendi doktorumuza göründük. o kaşık mamasını önermedi. doğal yemeklerden yanaydı. onun tavsiyesiyle aynı anda günde 4 öğün farklı şeyler tattırmaya başladık. kahvaltı vermedim. öğlene doğru meyve püresi, öğlen çorba, öğleden sonra yoğurt, akşam muhallebi şeklinde başladık, hala öylece devam ediyorum. bir buçuk ay tatttırarak sütün yanında yedirdim. yani 6,5 aya kadar tatılar ve yemek istedikleri kadar yediler. 6,5 aydan sonra kahvaltıya da başladık. kahvaltı ve diğer öğünleri 2 hafta yani 7 aylık oluncaya kadar ben zorladım daha fazlasını yesinler diye. şimdi 7 aylık olduk. bir haftadır tamamen öğün olarak veriyorum. süt yok öğünlerde.
öyle 6 gibi kalkıyorlar. o zaman süt veriyorum. 120 ml kadar içiyorlar.
saat 9.30, 10.00 gibi kahvaltı yapıyoruz. labne peynir, zeytin ezmesi, haşlanmış yumurta, pekmze ve kendi sütümle hazırladığım bebe bisküvisi.
saat 12,30 gibi 3 meyve den hazırladığım püreyi yiyorlar. ikisi bir kase yiyor.
saat 15.00 gibi çorba. 2 gün tarhana, 2 gün sebze çorbası yiyoruz. çorbayı mevsim sebzeleriyle hazırlayıp blendırdan geçiriyorum. 7. ayda kıyma da atmaya başladım. çorbayı 5. ayda çok sıvı ve iyice çekilmiş bir şekilde yapıyordum. şimdi kıymanın veya içine attığım bulguri pirincin taneleri de oluyor. yavaş yavaş katılaştırıyorum yani çorbayı. bence çorba için tarife ihtiyacın yok. sebzelerden mümkün olduğunca faydalandırmak gerekiyor. 3 çeşit ile başladım. çeşit sayısını gittikçe arttırdım. sonradan bakliyat ve kıyma da ekledim. zengin bir çorba oluyor. tarhana da verebilirsin. tarhanaya sadece kıyma ekliyorum.
saat 17.00 gibi yoğurt vakti. iki bir kase yiyiyorlar. ilk zamanlar yoğurt ekşi gelmişti. ama zamanla alıştılar. öyle ağızlarını açmadıklarında istemediklerinde açıkcası onların gönlüne bırakmadım. zorladım. hiç mi yemiyorlar mesela karınlarını doyuracak kadar değil de 2-3 kaşık verdim zorla. çocukları çok baymadan alıştırdım.
saat 19.00 gibi muhallebi saatimiz. kendi sütümle ve pirinç unuyla yapıyorum. pekmezle tatlandırıyorum. doktorlar gece yatmadan muhallebi öneriyorlar tok tutsun diye. benimkiler 8 e doğru uyuyorlar. yine de süt veriyorum. uykulu uykulu 100 ml e yakın süt içip uyuyorlar. gece ise 100 er ml e yakın süt içiyorlar. yani günlüük toplamda 300 ml süt içip öğünlerde normal gıdalarla besleniyorlar.
bence bebeklerin ne kadar yiyorlarsa o kadar ver. sonuçta anne sütünü de kesmiyorsun bir anda.
ben öğüne geçtim ama onlara kalırsa karınlarını doyuracak kadar yemiyorlar. ben zorluyorum devamında. ama alışma sürecindeyiz daha. umarım bir aya rayına oturturuz.
benimkiler bu gıda işne girmeden önce 4 saatte bir beslenmeye başlamışlardı. ama şimdi araya egıda işi girince işler karışıyor. ara öğün de verdiğinden 2 saatte bir besliyorsun neredeyse. dediğim gibi karınlarını doyuracak kadar yeseler tekrar 4 saatte bir döngüsüne başlarız sanırım.
2 saatte bire düştüyse yeme saatleriniz enerjilerine yetmiyordur yedikleri.
bu ek gıda konusunda her doktorun göüşü farklı. o yüzden çok takılma.
sütü sütçüden alıyorum artık. pastörize ile de yaptığım oldu. ama bence çok da önemli değil.
ferrum ve devit kullanıyoruz evet. sütten bir saat önce veya sonra veriyorum ama uyamadığım zaman da oluyor. uyuyorlar falan. veriyorum o zaman. ama bence meyve işine girdiysen meyveyle ve çünkü demir c vitaminiyle daha iyi emilir bağırsaklardan. ben öyle yapıyorum şimdi.
kan sayımı yapmadı doktorumuz. kanlı canlı gözüküyorlar çocukları kan alacağız diye hırpalamaya gerek yok dedi. yaptırmadık.7 aylık olduk bir hastalık geçirmedik çok şükür.
bu arada bazen elma yediğimde midem ekşir benim. dokunmuş olabilir bebeklerine de. bence meyveleri karıştırabilirsin.
büyük kız diş çıkarttı. daha öyle görünecek kadar uzamadı dişleri ama kaşığa bardağ geliyor sesi. küçüğümden tık yok daha.
bizden haberler bu şekilde.
kolay gelsin.

unuttum kimin bebeği kaç aylıktı dealada konuştuk ama. kusura bakma. bence. her şeyden tattır. karınlarını doyurmasan da tattır. sadece meyveyle kalma. ben aynı anda başladım dediğim gibi. kahvaltıya sonradan başladık.
önceleri nasıl yapsamdiye düşünüp duruyordum ama tecrübe her tavsiden daha önemliymiş. 4. aydan tattırmaya başlanmalı her şeyden bence. illa meyeyle ya da sebzeyle başalanacak diye br şey yok bence. çocuk reddediyorsa bence zorlanmalı. yani hiç almak istemiyor mu? bir kaşık muhakkak vr. sadece bir kaşık mı yedi. ikinci kaşığa zorla. biraz bebğin gönlü olsun biraz da senin. zorlama olsun ama dozunda olsun bence.
inşallah iştahlıdır bebeklerin. iştahlıysa sıkıntı yaşamazsın.
şu an tek derdim çocukları doyurmak. çok sıkıntılı bir durum. süt ne kadar kolaymış. 2 saatte bir yiyecek hazırlıyorum yarım saat doyurmakla geçiyor. ama dediğim gibi alıştırma sürecindeyiz. bir aya kalmaz inşallah onlar da alışırlar bu duruma.
önceden gazsız günler dilerdim, şimdi de bol iştahlı günler inşallah diyorum. iştahsız bebek çok zor. doyur, doyur doyur bitmiyor. iştahlı olan bebek her şekilde karnını doyurur ama iştahsız bebek için hep uğraşıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…