- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.801
kızlar kafamı karıstıran bazı sorular var paylasmak ıstıyorum:
- malum ben mama kullanıyorum.aptamılı tum doktorlar tavsıye edıyor baska marka duymadım onlardan..reklamları da var..markette bıle nerdeyse aptamıl ıle dolu heryer..ama halk arasında nedense sma en ıyısı olarak bılınıyor.eskıler hep sma kullanmıs ondan mı yoksa gercekten en ıyısı o mu?benım saf doktrlar uyuz gıbı cevap verdıgı ıcın bısey soramıyorum da....aptamıl 2 ye gecmeyecegım ona gore sma alıcam...
- benım buyuk kızım hep ılklerı gerceklestrdı bu zamana kadar.llk gulumseme ılk gozle temas, takıp, donme cabası vs...bır gun donerken onu yuzustu kapaklanms ve korkmus buldum, ondan oncekı gun de annem ayagında sallarken yere dusurdu(( ama yerde oturarak sallıyordu ve halı uzerındeydı allahtan) bunları donmeye calısırken yasadı hep.o gunden sonra donmeye karsı ıstegı kalmadı yattıgı yerde duruyor acaba korktu mu yoksa kılosunun coklugundan kendını kaldıramıyor mu?bu kadar ufak bebek o olayı hatırlıyor olabılır mı* kucuk kızım tam olarak donuyor gogsunu kaldırıyor...dıgerı ıste dedıgım gıbı..bu duruma cok uzuluyorum..
-kac aya kadar donme ışini halletmelı buyuk kızım?bız 4 bucuk aylık olduk
-ozellıkle" ntugbaya" sorum var:
bıızmkılerle senın bebıslerın kılosu ve dogum haftası yakındı.
ek gıdaya ne zmaan gectın?ı
acıkcası ben meyve sularını tattırma ısını cabul hallettım.pureye gectım.karpuz seftalı elma armut puresı verdım.3 kasıga kadar cıktım.ama ne kadar ılerlesem bılmıyorum.bır gun elma puresını cok verdım galıba rahatsız oldular gıbı geldı bana.sankı hazmedemedıler.pureyı ne kadara kadar cıkarayım?
-yogurt olarak gunluk sut bulamıyorum ben pek burda, normal sutten mayalasam olmaz mı?
- corbaları nasıl yapıyorsunuz? tarıf ve onerılerınızı beklıyorum...
- benımkıler 3-4 saatte bır yemeye baslamıslardı gunduz ve ben bu durumdan cok memnundum bu sure tekrar 2 saate dustu normal mı sızce?
- kan sayımı yaptrdınız mı? ferrum ve devıtten baska bırsey kullanmıyorum...bunları mamadan 40 dk -1 saat once ya da sonra verıyorum..dogru mu kullanım seklım?
daha cok sorum vardı ama unuttum...cevaparsanız sevınırım..
nadıdenursu nerelerdesın* senı merak edıyorum.yogunluktan gıremıyorsun galıba allah kolaylık versın ınsallah
naber kızlar herkes iyimi bebeler nasıl:)
benım hamılleıgım en bastan cok zor gectı..bulantı gıbı sorunlarım olmadı hıc.sadece sureklı yatmam gerekıordu.tek plasentaydı bu yuzden de daha da rısklı bır gruptaydım.kanamalarım oluyordu.ıgne ılac ve dınlenmeyle bu sorunu astım.1.donem oula gıdebıldım ama 1 bucuk ay rapor kullandım nerdeyse.2.donemde okula gıtmedım heyet raporu aldım.33+4.haftamda 32+2 ile dogum yaptım
sezeryan oldum.sonrası zordu benım ıcın hemen toparlanamadım.uzun soluklu ve farklı bır surec.
ıkızlerı kucagına aldıgında herseye deger oldugunu ve sıradışı guzellıkte bır durum oldugunu goreceksın
..saglıkla kucagına alırsın ınsallah baska soruların olursa seve seve cevaplarız
Zor bir süreç geçirmişsin ama ne güzel bebeklerin şimdi sağlıklı maşallah size, tek yumurta ikizi mi bebeklerin benim ki hala belli değil nasıl çok benziyorlar mı nasıl ayırıyorsun?
Iyıler cok sukur oğlum ılk dişini çıkardı seninkiler nasıl?
merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim 9 haftalık ikizlerime hamileyim az çok yazıları okudum tecrübellisiz benden allaha şükür bebeklerinizi kucağınıza almışsınız darısı başıma inşallah bana yaşadıklarınızı anlatırsanız bana çok iyiilik yapmış olucaksınız hamileyken nasıl beslendiniz çalışabildinizmi doğum nasıldı ve sonrası nolur yardımmmm
Kızlar ikizlere tek bakmak imkansızmı:26:hani belki biri bari akıllı uslu olursa
Burada bütün hamilellere söylendiği gibi bana da ilk 28 hafta düşük 32. haftaya kadar da erken dogum tehlıkesı dedıler basta kanamam olunca dınlen dedı doktorlar benım dorduzdu doktorum ıkısının kalbını durdurunca o keselerden kanammam oluyordu 18. haftaya kadar progestan iğne iki doz serumlar dah a bırcok ıgne yapıldı 3 kez hastaneye yattım o korkuları anlatamam evim sehırde olmadıgı ıcın 30. haftamda kaynaanmın yanına gıttım esım ogretmen her hafta gıdıs gelış yaptı 36+4 de kontrole gıtmıstım ultrason ve nst de oglumun bırının kalp atısının yavasladıgını gordu doktor acılen sezaryana aldı oglumn bırı 2500 dıgerı 2900 dogdu ben bebişlerime yaramayan hiçbir şey yemedim klasiyum ve protein agırlıklı beslendim.her sabah iki yumurta yedim ne yersem iki tane yiyordum sadece korkma sen ne yasarsan o da onu yasayacak karkma ı onlarda korkmasın allah yardımcın olsun darısı basına allah emegını bosa vermesın
ben tek bakıyorum ,kafana koyarsan yaparsın korkma
Kızlar ikizlere tek bakmak imkansızmı:26:hani belki biri bari akıllı uslu olursa
Şimdiden kafaya koydum aslında inş beceririm.korkuyorum aslında ilk hamileliğim olduğu için tecrübem yok.ama tek başıma bakacam diyorum:)inş diye diye gerçek olur
birileri korkutmuş bence seni :) bakılır neden bakılmasın. erçekten yapıcam dersen yaparsın ve bence demelisin de.benim tek bakmaya cesaretim yok mesela, bir iki kere deneyeyim dedim,aglama krizleriyle birlikte kendimi annemin evinde buldum. benim gibi korkak olma burada tek bakan çok kişi var. anladıgım kadarıyla pek çok konuyu da takip ediyorsun, bazı dönemlerin zor geçecegini de biliyorsundur. mesela gaz dönemleri, uyku düzeni kurma çabaları, diş çıkarma dönemleri... biri bitiyor öteki başlıyor. kimi bebek uslu sakinken kimisi çok haylaz oluyor uyumuyor kolik vs. oluyor. umarım senin bebeklerin akıllı uslu olur tek başına bakıp düzenini kurarsın. tek bakamayınca düzen müzen olmuyor, ya senin evine gelenin düzenine uyuyorsun ya da gittigin evin düzenine. allah çocuk sahibi herkese kolaylık ve sabır versin. sen de umutlu ve cesaretli ol.
Şimdiden kafaya koydum aslında inş beceririm.korkuyorum aslında ilk hamileliğim olduğu için tecrübem yok.ama tek başıma bakacam diyorum:)inş diye diye gerçek olur
Amin inşallah canım.her ikisiylede ilgilenebilmek çok gzl bişey olsa gerek inş bende sizin gibi bakabilşrimben ilk bebekler olduğunda annem vardı yanımda ,güya bana yardım edecekti o yüzden tek bakacağım hiç aklımda yoktu ,kardeşim vardı annem vardı götürürz diyordum ,sorna bir takım olaylar oldu annem kardeşim bakmak istemediler beni yarı yolda bıraktılar ,yaşadıklarımdan sonra bir hırs geldi bana ,lanet olsun başkalarına muhtaç olmayacağım dedim ,kafama koydum ve yaptım ,öyleki önceden çocuklara tahammül edecek biri değildim ,çok çabuk yorulurdum ,sinirliydim filan ama anne olunca ALLAH öyle bir sabır ve merhamet veriyorki inanamıyorsun ..iş istemekte ve vazgeçmemekte .RABBİM yardımcın olsun
kızlar kafamı karıstıran bazı sorular var paylasmak ıstıyorum:
- malum ben mama kullanıyorum.aptamılı tum doktorlar tavsıye edıyor baska marka duymadım onlardan..reklamları da var..markette bıle nerdeyse aptamıl ıle dolu heryer..ama halk arasında nedense sma en ıyısı olarak bılınıyor.eskıler hep sma kullanmıs ondan mı yoksa gercekten en ıyısı o mu?benım saf doktrlar uyuz gıbı cevap verdıgı ıcın bısey soramıyorum da....aptamıl 2 ye gecmeyecegım ona gore sma alıcam...
- benım buyuk kızım hep ılklerı gerceklestrdı bu zamana kadar.llk gulumseme ılk gozle temas, takıp, donme cabası vs...bır gun donerken onu yuzustu kapaklanms ve korkmus buldum, ondan oncekı gun de annem ayagında sallarken yere dusurdu(( ama yerde oturarak sallıyordu ve halı uzerındeydı allahtan) bunları donmeye calısırken yasadı hep.o gunden sonra donmeye karsı ıstegı kalmadı yattıgı yerde duruyor acaba korktu mu yoksa kılosunun coklugundan kendını kaldıramıyor mu?bu kadar ufak bebek o olayı hatırlıyor olabılır mı* kucuk kızım tam olarak donuyor gogsunu kaldırıyor...dıgerı ıste dedıgım gıbı..bu duruma cok uzuluyorum..
-kac aya kadar donme ışini halletmelı buyuk kızım?bız 4 bucuk aylık olduk
-ozellıkle" ntugbaya" sorum var:
bıızmkılerle senın bebıslerın kılosu ve dogum haftası yakındı.
ek gıdaya ne zmaan gectın?ı
acıkcası ben meyve sularını tattırma ısını cabul hallettım.pureye gectım.karpuz seftalı elma armut puresı verdım.3 kasıga kadar cıktım.ama ne kadar ılerlesem bılmıyorum.bır gun elma puresını cok verdım galıba rahatsız oldular gıbı geldı bana.sankı hazmedemedıler.pureyı ne kadara kadar cıkarayım?
-yogurt olarak gunluk sut bulamıyorum ben pek burda, normal sutten mayalasam olmaz mı?
- corbaları nasıl yapıyorsunuz? tarıf ve onerılerınızı beklıyorum...
- benımkıler 3-4 saatte bır yemeye baslamıslardı gunduz ve ben bu durumdan cok memnundum bu sure tekrar 2 saate dustu normal mı sızce?
- kan sayımı yaptrdınız mı? ferrum ve devıtten baska bırsey kullanmıyorum...bunları mamadan 40 dk -1 saat once ya da sonra verıyorum..dogru mu kullanım seklım?
daha cok sorum vardı ama unuttum...cevaparsanız sevınırım..
nadıdenursu nerelerdesın* senı merak edıyorum.yogunluktan gıremıyorsun galıba allah kolaylık versın ınsallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?