2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

ben hayatım boyunca tereyagı agzıma surmemeıs bır ınsandım hatta tereyagı kokan bır sofrada dahi oturmazdım ogullarım ıcın tereyagı yedım, sımdı yıne yemıyorum, balık ceviz bızım cevız agaclarımız var 2 teneke yedım bu da tahmını 18 20 kılo arası yapıyo badem koca bır 5 kıloluk sıvıyag yerıyle dolu bı tane yedım fındık yedım ama su var kı ben kılo almadım son 2 hafta aldım ondada cok zorlandım hamur ısı yemedım cunku bebeklere faydası yoktu ve bana kılo aldıracaktı bal yag kaymak dogal yumurta su da bır gercek kı erkek bebekler kız bebeklerden daha fazla yag depolarmıs ve boyle ıyı dogmalarının sebebı genetık esım 1.80 ve 100 kılo ailecek iriler saglıklı olsun zayıf olsun

bir şaşılık konusu geçmiş. bizde de o durum olduğundan vaktim de varkern yazayım dedim.
doğdukları zamandan itibaren gö kayması oluyordu benim kızlarda. 5. aydaki doktor kontrolümüzde çocuk doktoru artık bir göz doktoruna görünmemiz gerektiğini söyledi. büyük kızımda kayma kaybolmuştu. gayet düzgün bakıyordu ama küçüğümün özellikle sol gözünde hala da vardı. araştırdık. çocuk göz hastalıklarında uzman bir hekime gitmek gerekiyormuş. zaten her göz hekimi muayene etmiyormuş. çocuk göz hastalıkları uzmanı olması gerekiyormuş. bulduk, gittik.
ikisini de muayene ettirdik. büyüğümde kayma ve hiç bir göz kusuru bulmadı. ama küçüğümde kayma olduğunu söyledi. genellikle kayma olduğu zaman körme kusuru da olurmuş. hipermetrop gibi. ilaçlı muayene de yaptı. çok şükür görme kusuru yok. sadece kayma vardı. 2 aylık egzersiz verdi. sol gözü kaydığından sağ gözünü kapatıp sol gözünü hareket ettirmek amaç. günde 20 dak. sağ gözü kapatıp sol gözünü çalıştırdık. sağ gözü kapatınca sol gözün kayduığını çok daha iyi anladık. buruna doğru kayıyor göz. sol tarafa şakağına doğru çeviremiyordu. oyuncaklarla vs hep egzersiz yaptık. artık sola doğru da çevirmeye başladı gözünü. 2 ay yaptık bu egzesizi ama malesef yine kayıyor. gelişme var ama kayıyor yine de. karşıya bakarken içe doğru kayıyor. 7 aylığız şimdi. haftaya kontrol var. doktor egzersizle başaramazsak birinci yaşında ameliyat yapacağız demişti. bakalım haftaya karar verecek.
bu arada arkadaşlar bebekleri muhakkak göz muayenesine götrmek gerekyor. rop muayeesinden bahsetmiyorum. o tamamen ayrı bir muayene. bebeğin bir görme kusuru olup olmadığını anlamak için mümkün olduğunca erken davranmak gerekir. özellikle küçük yaşlarda farkedilemeyen ve büyüdüğünde çok sıkıntı yaratan göz tembelliği denen bir kusur var ki geç kalındığında çaresi yok. doktora kayma için gittiğimiz sanıyorduk. halbuki genel muayene yapmış. göz tembelliği için ne zaman getirelim muayeneye dedik, yaptık ya işte muayenesini. gerek yok bir daha dedi. biz belli bir yaşta gideceğimiz sanıyorduk muayeneye 5. ayda tüm göz muayenemizi yaptırmış olduk. bir daha 4 yaşında gelin dedi.
muayeneye gitmeyen arkadaşlar varsa göz tembelliği için muayene olsunlar bence.

Hamileyken cok yardımcın olur da dogunca kımse kalmaz yanında ben dogana kadar kaynananm bana el bebek gul bebek baktı dogumda annem yanıma geldı ben onun evınde kalıyordum daha oncede yazdım bız bır bekdedeyız ve en yakın hastane 100 km uzakta annem yanımdayken benı sormaya gelen herkese annesı gıtsın ben bakarım tek elden olsun dedı sankı kadını kovuyordu her gelenın yanında nannemde ben gıdeyım dıyordu zar zor gobegı dusene kadar kaldı ıkıncı oglıumun gobegıde dustu kadın o gun masada bızı dövmekten beter ettı sonra ben yokkende laf sokmus annem de kacarak gıtı esım dogum ıznındeydı 12. gunu o da gıttı benım ılk hamılelıgım bez bıle baglamayı bılmıyordum ılkınde yanlış baglamıstım 13. kaynanam benı bırakıp bır akrabalarının anneler gununu kutlamaya gıttı yaslıymıs buyuyumus sonrakı 3 hastaneye amcasına gıttı bebeklerle tek kaldım aglıyoprdum ha bıre laf sokuyordu aglıyordum gece yanımda yaıtyodu cocuga mama bıle vermıyordu ben kalkıyordum o sadece besık sallyordu adıda bakmak hastaneden cıktım eve geldım 1 sn yataga gırıpte yatamadım hastanede sezaryandan cıkmısım doktor gez demıs ben zorlanmısım sen gezemedın eltın senden daha cabuk gezdı dedı laflar soktu yatamadım annem yat sen lohuısasın kadının kızı yok anlamaz bu dedı yok dedım annem agladı halıme sımdı evımdeyım zor mu evet zor ama kaynanamın yanında olmaktan ıyıdır hamılelıkte 3 ay dogumdan sonrada 4 ay kaldım kadın cocuklarım aglıyordu bıle gelmıyordu basına bırı gelınce gelıyordu sırf desınler ıcın benım ıkız torunlarım var ama emegın yok o yuzden tek bak daha ıyı

Kimseye güvenmemek lazım. Benimde kaynanam doğumdan önce bana bakmaya geldi 33haftalık olmuştum kendi işimi kendim yapıyordum eşim yardımcı oluyordu sağolsun herşeye. Artık mutfak toplayamayacak ayakta duramayacak duruma geldim çağırdım bir hafta kaldı muayene için gittiğimde doğuma aldılar. Sözde bebeklere beraber bakacaktık annem çalışıyor izin aldı iki hafta kaldı kaynanamla beraber zor oldu herkes farklı bişi söylüyor zaten lohusayım canım kaldırmadı hadi gidin biz bakarız dedim inanki daha çok rahatladım kayınvalidem banyo yaptırabilecekmisin dedi beceremeyeceğimi düşündü yaptırırım tabiki dedim zorlansamda kimseye ağzımı açıp medet ummadım şimdi gece uykuya dalmamız problem onun haricinde gündüzleri iyiyiz çok şükür beş aylık olacağız bir hafta sonra zaman çok çabuk geçiyor sanırım bugünlerini Özleyeceğim

canım aptamil şişiriyor diyorla ama aptamil kullanıyorum
kızıma çok kilolu diye bi ara sma kullandım dr.a sormuştum ya aptamil yada sma demişti
kızım hala çok kilo alınca ikisine de aptamil kullanıyorum artık

kızım 4 aylıkken oğlum 5 aylıkken dönmeye başladı
kızım dombik her hareketi yapıyor kiloyla alakası yok bence... hepsi zamanı gelince yapıyor
ben artık kıyaslamıyorum
ilk başta çok takılıyordum

benimkiler 7ay bitti hala 2 saatte besleniyor hiç değişmedi
kan sayımı yasptırmadım düşünmüyorum da

Kızlar ikizlere tek bakmak imkansızmı:26:hani belki biri bari akıllı uslu olursa

bakılıyor hayatım yeterki gaz sorunu olmasın
ben 3 ay bakamadım ama son 4 aydır yalnızım yeter ki inan....
benimkiler gelmedi ne annem ne kv... ben memleket değiştirdim
sonunda yeteeeer deyip eşimi özledim ve döndüm iyiki de dönmüşüm çok şükür memnunum halimden

Ay valla imrendim size kızlar.allahım sabrını gücünü verir heralde.bende bi iş yaparken kimseden yardım almayı sevmem.kötüde olsa ben kendim yapmak isterim.bebeklerlede başedebileceğimi düşünüyorum inş allah utandırmaz.

Gıcık oldum valla kaynanana .seni sevmiyosa bile kendi oğlunun cocukları.ne fena insanlar var.yazık anneciğine,kız anneleri hep böyle fedakar oluyo..aslında onlarda kaynana.ayy bende oğlan annesi olacam ama asla gelinime öyle yapmıycam

Kızlar 19. haftadayım bn.karnım sert ve gergin.kasıklarım sert.hamile kaldığımdan beri sertti karnım..normalmi sizce??karnım dar benim acaba ondanmı??oturup kalkarken kasık ağrım oluyo sağ tarafta.doktor bi sorun yok dedi büyük ihtimal rahim büyüdüğü için dedi...zaten erken doğumu önlemek için haftalık iğneye başladık.

Bakılır demi:)tamam bakacam 1 ay kadar zaten yanımda olur biri.sonra kendim bakmak istiyorum...işte ben kocişide düşündüğümden öyle istiyorum birazdayanımızda her dk birinin olması hiç gzl bi düşünce değil kendi annem bile olsa..minnoşlarım inş sorunsuz olur:)

diş çıkarma döneminde neler yaptın zor geçti mi? uyku düzenleri bozuldu mu? oglumun diş çıkarma dönemi yaklaşıyor huysuzlukları başladı korkuyorum ne yapacagım diye... önerebilecegniz şeyler var mı bu dönem için?

ek gıdaya başlayınca uyku kalitesi ve süresi artıyor mu?

evet 3 ay 6 ay muhabbetini bana da çok yaptılar. bir kere 40ı çıkınca düzelir diyenlere hiç bir şekilde inanma. çünkü 40 çıkınca çocuklar resmen huy degiştiriyorlar. ama 3 ay çıkınca herşey oturmasa da insanda bir rahatlama oluyor. agular başlıyor oyalanmalar başlıyor, sana bagımlı çocuk sensiz de vakit geçirmeye başlıyor ama tabii uzun süreli degil. huyları yavaş yavaş oturuyor. yani kısacası bir 3 aylık süren var bebeklerinin zevkine varabilmen için. bir şekilde geçiyor o süre de.yeterki sen geçecegini bitecegini bil.

bu arada iyi geceler bitki çayı oglumu resmen sinir krizlerine soktu, çocuk bas bas bagırmaya başladı uykusunu da çogaltmadı. sanırım melisa agır geldi vermeyecegim artık.

her dk insanın yanında birinin olması pek iyi degil evet, ama ben çocukları anneme bırakıp dışarı çıkıp gezebiliyorum o artısı var :) eskisi gibi eşiyle vakit geçiremiyor insan uyudu mu yedi mi agladı mı kustu mu derken sabah oluyor.

Bende kendim bakarım ins.. Ona bebetolarim zorluk çıkarmazlar da:)) annem de kayınvalidemde yardım ederler ama bi yere kadar bi yerden sonra mecburuz heryere annemi goturemem öğrenicez ve bakicaz birde kocalarimiz tek bebek gibi davranamazlar onlar da yardim eder :) daha benim cok var şimdilik hamileliğimi düşünüyorum :)

Kayınvalidemle aynı binadayız arada sırada bizde bırakır takılırız beraber:)

bir dışarı çıkalım hava alalım dedik, 45 dkda geri döndük ikisi birden mızıldandı agladı yıkıldı ortalık... zaten dışarı çıkma hazırlıgı en az bir saat.

Suyuna gitme işlerini hiç becerememaramız iyi ama bi kavga gürültümüz olmadı.bazı bana ters hareketleri var ama napalım

inan o herkeste var. bazı şeyleri görmezden gelmek umursamamak en iyisi, yoksa karşındakine hiçbirşey olmuyor olan sana oluyor. en azından bilirsin kayınvalidem var zorlanırsam yetişir diye. insanlık hali işte, yalnızlık Allaha mahsus.

diş patlayana kadar iştahsızlığımoz ve huysuzluğumu oldu. hiç yemek yemek istemedi. hatta süt içmek bile istemedi. ama 3-4 gün sürdü bu böyle. uykusunu değiştirmedi hiç. her çocuk farklı yaşar bu dönemleri. umarım sancısız geçer herkesinki.
uyku kalitesinde bir fark yok. sütte de aynıydı, normal gıdalarla da aynı.
bu sıralar çok rüya görüp sık uyanıyorlar. uykurken ağlıyorlar. ona yapacak bir şey olmuyor.yanı başlarında suları oluyor. su içiriyorum. sakinleş,p tekrar dalıyorlar uykuya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…