- 20 Şubat 2012
- 86
- 20
- 88
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.821
Çok gzl doğurmuşsun ya:) kiloları ne güzel..günde iki yumurta yedim yazmışsınben ağzıma sürmedim bu yaşıma kadar.omlet yapıp yemeye calışayım bari başka neler yedin canım.ceviz,badem ne kadr tükettin?
Aynen canım ya etrafımdakiler korkuyuyo benisöylemsi ayıp b.ku yedin diyolar.tamam çok zor olcak iki bbekbuna hazırlıklıyım zaten ama bile bile girdik bu tüp bebek yoluna.en çokta knları utandırmak için tek bakmak istiyorum.ew hanımıyım zaten calışmıyorum.kayınvalidem 3 aydan sona sen anneliğe alışırsın,6 ay sonada onların biraz düzeni oturmuş olur diyo inş öyle olurda kimseye ihtiyacım olmaz.ikisiylede kendim ilgilenirim.
Hamileyken cok yardımcın olur da dogunca kımse kalmaz yanında ben dogana kadar kaynananm bana el bebek gul bebek baktı dogumda annem yanıma geldı ben onun evınde kalıyordum daha oncede yazdım bız bır bekdedeyız ve en yakın hastane 100 km uzakta annem yanımdayken benı sormaya gelen herkese annesı gıtsın ben bakarım tek elden olsun dedı sankı kadını kovuyordu her gelenın yanında nannemde ben gıdeyım dıyordu zar zor gobegı dusene kadar kaldı ıkıncı oglıumun gobegıde dustu kadın o gun masada bızı dövmekten beter ettı sonra ben yokkende laf sokmus annem de kacarak gıtı esım dogum ıznındeydı 12. gunu o da gıttı benım ılk hamılelıgım bez bıle baglamayı bılmıyordum ılkınde yanlış baglamıstım 13. kaynanam benı bırakıp bır akrabalarının anneler gununu kutlamaya gıttı yaslıymıs buyuyumus sonrakı 3 hastaneye amcasına gıttı bebeklerle tek kaldım aglıyoprdum ha bıre laf sokuyordu aglıyordum gece yanımda yaıtyodu cocuga mama bıle vermıyordu ben kalkıyordum o sadece besık sallyordu adıda bakmak hastaneden cıktım eve geldım 1 sn yataga gırıpte yatamadım hastanede sezaryandan cıkmısım doktor gez demıs ben zorlanmısım sen gezemedın eltın senden daha cabuk gezdı dedı laflar soktu yatamadım annem yat sen lohuısasın kadının kızı yok anlamaz bu dedı yok dedım annem agladı halıme sımdı evımdeyım zor mu evet zor ama kaynanamın yanında olmaktan ıyıdır hamılelıkte 3 ay dogumdan sonrada 4 ay kaldım kadın cocuklarım aglıyordu bıle gelmıyordu basına bırı gelınce gelıyordu sırf desınler ıcın benım ıkız torunlarım var ama emegın yok o yuzden tek bak daha ıyı
canım aptamil şişiriyor diyorla ama aptamil kullanıyorumkızlar kafamı karıstıran bazı sorular var paylasmak ıstıyorum:
- malum ben mama kullanıyorum.aptamılı tum doktorlar tavsıye edıyor baska marka duymadım onlardan..reklamları da var..markette bıle nerdeyse aptamıl ıle dolu heryer..ama halk arasında nedense sma en ıyısı olarak bılınıyor.eskıler hep sma kullanmıs ondan mı yoksa gercekten en ıyısı o mu?benım saf doktrlar uyuz gıbı cevap verdıgı ıcın bısey soramıyorum da....aptamıl 2 ye gecmeyecegım ona gore sma alıcam...
- benım buyuk kızım hep ılklerı gerceklestrdı bu zamana kadar.llk gulumseme ılk gozle temas, takıp, donme cabası vs...bır gun donerken onu yuzustu kapaklanms ve korkmus buldum, ondan oncekı gun de annem ayagında sallarken yere dusurdu(( ama yerde oturarak sallıyordu ve halı uzerındeydı allahtan) bunları donmeye calısırken yasadı hep.o gunden sonra donmeye karsı ıstegı kalmadı yattıgı yerde duruyor acaba korktu mu yoksa kılosunun coklugundan kendını kaldıramıyor mu?bu kadar ufak bebek o olayı hatırlıyor olabılır mı* kucuk kızım tam olarak donuyor gogsunu kaldırıyor...dıgerı ıste dedıgım gıbı..bu duruma cok uzuluyorum..
-kac aya kadar donme ışini halletmelı buyuk kızım?bız 4 bucuk aylık olduk
-ozellıkle" ntugbaya" sorum var:
bıızmkılerle senın bebıslerın kılosu ve dogum haftası yakındı.
ek gıdaya ne zmaan gectın?ı
acıkcası ben meyve sularını tattırma ısını cabul hallettım.pureye gectım.karpuz seftalı elma armut puresı verdım.3 kasıga kadar cıktım.ama ne kadar ılerlesem bılmıyorum.bır gun elma puresını cok verdım galıba rahatsız oldular gıbı geldı bana.sankı hazmedemedıler.pureyı ne kadara kadar cıkarayım?
-yogurt olarak gunluk sut bulamıyorum ben pek burda, normal sutten mayalasam olmaz mı?
- corbaları nasıl yapıyorsunuz? tarıf ve onerılerınızı beklıyorum...
- benımkıler 3-4 saatte bır yemeye baslamıslardı gunduz ve ben bu durumdan cok memnundum bu sure tekrar 2 saate dustu normal mı sızce?
- kan sayımı yaptrdınız mı? ferrum ve devıtten baska bırsey kullanmıyorum...bunları mamadan 40 dk -1 saat once ya da sonra verıyorum..dogru mu kullanım seklım?
daha cok sorum vardı ama unuttum...cevaparsanız sevınırım..
nadıdenursu nerelerdesın* senı merak edıyorum.yogunluktan gıremıyorsun galıba allah kolaylık versın ınsallah
Kızlar ikizlere tek bakmak imkansızmı:26:hani belki biri bari akıllı uslu olursa
Ay valla imrendim size kızlar.allahım sabrını gücünü verir heralde.bende bi iş yaparken kimseden yardım almayı sevmem.kötüde olsa ben kendim yapmak isterim.bebeklerlede başedebileceğimi düşünüyorum inş allah utandırmaz.Kimseye güvenmemek lazım. Benimde kaynanam doğumdan önce bana bakmaya geldi 33haftalık olmuştum kendi işimi kendim yapıyordum eşim yardımcı oluyordu sağolsun herşeye. Artık mutfak toplayamayacak ayakta duramayacak duruma geldim çağırdım bir hafta kaldı muayene için gittiğimde doğuma aldılar. Sözde bebeklere beraber bakacaktık annem çalışıyor izin aldı iki hafta kaldı kaynanamla beraber zor oldu herkes farklı bişi söylüyor zaten lohusayım canım kaldırmadı hadi gidin biz bakarız dedim inanki daha çok rahatladım kayınvalidem banyo yaptırabilecekmisin dedi beceremeyeceğimi düşündü yaptırırım tabiki dedim zorlansamda kimseye ağzımı açıp medet ummadım şimdi gece uykuya dalmamız problem onun haricinde gündüzleri iyiyiz çok şükür beş aylık olacağız bir hafta sonra zaman çok çabuk geçiyor sanırım bugünlerini Özleyeceğim
Hamileyken cok yardımcın olur da dogunca kımse kalmaz yanında ben dogana kadar kaynananm bana el bebek gul bebek baktı dogumda annem yanıma geldı ben onun evınde kalıyordum daha oncede yazdım bız bır bekdedeyız ve en yakın hastane 100 km uzakta annem yanımdayken benı sormaya gelen herkese annesı gıtsın ben bakarım tek elden olsun dedı sankı kadını kovuyordu her gelenın yanında nannemde ben gıdeyım dıyordu zar zor gobegı dusene kadar kaldı ıkıncı oglıumun gobegıde dustu kadın o gun masada bızı dövmekten beter ettı sonra ben yokkende laf sokmus annem de kacarak gıtı esım dogum ıznındeydı 12. gunu o da gıttı benım ılk hamılelıgım bez bıle baglamayı bılmıyordum ılkınde yanlış baglamıstım 13. kaynanam benı bırakıp bır akrabalarının anneler gununu kutlamaya gıttı yaslıymıs buyuyumus sonrakı 3 hastaneye amcasına gıttı bebeklerle tek kaldım aglıyoprdum ha bıre laf sokuyordu aglıyordum gece yanımda yaıtyodu cocuga mama bıle vermıyordu ben kalkıyordum o sadece besık sallyordu adıda bakmak hastaneden cıktım eve geldım 1 sn yataga gırıpte yatamadım hastanede sezaryandan cıkmısım doktor gez demıs ben zorlanmısım sen gezemedın eltın senden daha cabuk gezdı dedı laflar soktu yatamadım annem yat sen lohuısasın kadının kızı yok anlamaz bu dedı yok dedım annem agladı halıme sımdı evımdeyım zor mu evet zor ama kaynanamın yanında olmaktan ıyıdır hamılelıkte 3 ay dogumdan sonrada 4 ay kaldım kadın cocuklarım aglıyordu bıle gelmıyordu basına bırı gelınce gelıyordu sırf desınler ıcın benım ıkız torunlarım var ama emegın yok o yuzden tek bak daha ıyı
canım aptamil şişiriyor diyorla ama aptamil kullanıyorum
kızıma çok kilolu diye bi ara sma kullandım dr.a sormuştum ya aptamil yada sma demişti
kızım hala çok kilo alınca ikisine de aptamil kullanıyorum artık
kızım 4 aylıkken oğlum 5 aylıkken dönmeye başladı
kızım dombik her hareketi yapıyor kiloyla alakası yok bence... hepsi zamanı gelince yapıyor
ben artık kıyaslamıyorum
ilk başta çok takılıyordum
benimkiler 7ay bitti hala 2 saatte besleniyor hiç değişmedi
kan sayımı yasptırmadım düşünmüyorum da
bakılıyor hayatım yeterki gaz sorunu olmasın
ben 3 ay bakamadım ama son 4 aydır yalnızım yeter ki inan....
benimkiler gelmedi ne annem ne kv... ben memleket değiştirdim
sonunda yeteeeer deyip eşimi özledim ve döndüm iyiki de dönmüşüm çok şükür memnunum halimden
öncelikle dönme konusunda bir şey paylaşayayım. küçük kızım 5. ayda döndü. geç değil yani. ama büyük kız 6,5 aylıkken dizlerininn üstüne kalktı. küçüğümden bu hareketin daha geç olamsını beklerken bir hafta sonra o da dizlerinin üstüne kalktı. hiç belli olmuyor bu işler kafanı yorma. vakti geldiğinde yapar.
bir doktor değişikliği yapmıştım 4. ayda. o kaşık mamasıyla başla demişti. denedim. biraz yediler biraz yemediler. sonradan vermekten vazgeçtim. 5. aya kadar anne sütü alsınlar dedim. çünkü kilo alımları iyiydi. bir ay daha anne sütü verdim sadece.
5. ayda tekrar kendi doktorumuza göründük. o kaşık mamasını önermedi. doğal yemeklerden yanaydı. onun tavsiyesiyle aynı anda günde 4 öğün farklı şeyler tattırmaya başladık. kahvaltı vermedim. öğlene doğru meyve püresi, öğlen çorba, öğleden sonra yoğurt, akşam muhallebi şeklinde başladık, hala öylece devam ediyorum. bir buçuk ay tatttırarak sütün yanında yedirdim. yani 6,5 aya kadar tatılar ve yemek istedikleri kadar yediler. 6,5 aydan sonra kahvaltıya da başladık. kahvaltı ve diğer öğünleri 2 hafta yani 7 aylık oluncaya kadar ben zorladım daha fazlasını yesinler diye. şimdi 7 aylık olduk. bir haftadır tamamen öğün olarak veriyorum. süt yok öğünlerde.
öyle 6 gibi kalkıyorlar. o zaman süt veriyorum. 120 ml kadar içiyorlar.
saat 9.30, 10.00 gibi kahvaltı yapıyoruz. labne peynir, zeytin ezmesi, haşlanmış yumurta, pekmze ve kendi sütümle hazırladığım bebe bisküvisi.
saat 12,30 gibi 3 meyve den hazırladığım püreyi yiyorlar. ikisi bir kase yiyor.
saat 15.00 gibi çorba. 2 gün tarhana, 2 gün sebze çorbası yiyoruz. çorbayı mevsim sebzeleriyle hazırlayıp blendırdan geçiriyorum. 7. ayda kıyma da atmaya başladım. çorbayı 5. ayda çok sıvı ve iyice çekilmiş bir şekilde yapıyordum. şimdi kıymanın veya içine attığım bulguri pirincin taneleri de oluyor. yavaş yavaş katılaştırıyorum yani çorbayı. bence çorba için tarife ihtiyacın yok. sebzelerden mümkün olduğunca faydalandırmak gerekiyor. 3 çeşit ile başladım. çeşit sayısını gittikçe arttırdım. sonradan bakliyat ve kıyma da ekledim. zengin bir çorba oluyor. tarhana da verebilirsin. tarhanaya sadece kıyma ekliyorum.
saat 17.00 gibi yoğurt vakti. iki bir kase yiyiyorlar. ilk zamanlar yoğurt ekşi gelmişti. ama zamanla alıştılar. öyle ağızlarını açmadıklarında istemediklerinde açıkcası onların gönlüne bırakmadım. zorladım. hiç mi yemiyorlar mesela karınlarını doyuracak kadar değil de 2-3 kaşık verdim zorla. çocukları çok baymadan alıştırdım.
saat 19.00 gibi muhallebi saatimiz. kendi sütümle ve pirinç unuyla yapıyorum. pekmezle tatlandırıyorum. doktorlar gece yatmadan muhallebi öneriyorlar tok tutsun diye. benimkiler 8 e doğru uyuyorlar. yine de süt veriyorum. uykulu uykulu 100 ml e yakın süt içip uyuyorlar. gece ise 100 er ml e yakın süt içiyorlar. yani günlüük toplamda 300 ml süt içip öğünlerde normal gıdalarla besleniyorlar.
bence bebeklerin ne kadar yiyorlarsa o kadar ver. sonuçta anne sütünü de kesmiyorsun bir anda.
ben öğüne geçtim ama onlara kalırsa karınlarını doyuracak kadar yemiyorlar. ben zorluyorum devamında. ama alışma sürecindeyiz daha. umarım bir aya rayına oturturuz.
benimkiler bu gıda işne girmeden önce 4 saatte bir beslenmeye başlamışlardı. ama şimdi araya egıda işi girince işler karışıyor. ara öğün de verdiğinden 2 saatte bir besliyorsun neredeyse. dediğim gibi karınlarını doyuracak kadar yeseler tekrar 4 saatte bir döngüsüne başlarız sanırım.
2 saatte bire düştüyse yeme saatleriniz enerjilerine yetmiyordur yedikleri.
bu ek gıda konusunda her doktorun göüşü farklı. o yüzden çok takılma.
sütü sütçüden alıyorum artık. pastörize ile de yaptığım oldu. ama bence çok da önemli değil.
ferrum ve devit kullanıyoruz evet. sütten bir saat önce veya sonra veriyorum ama uyamadığım zaman da oluyor. uyuyorlar falan. veriyorum o zaman. ama bence meyve işine girdiysen meyveyle ve çünkü demir c vitaminiyle daha iyi emilir bağırsaklardan. ben öyle yapıyorum şimdi.
kan sayımı yapmadı doktorumuz. kanlı canlı gözüküyorlar çocukları kan alacağız diye hırpalamaya gerek yok dedi. yaptırmadık.7 aylık olduk bir hastalık geçirmedik çok şükür.
bu arada bazen elma yediğimde midem ekşir benim. dokunmuş olabilir bebeklerine de. bence meyveleri karıştırabilirsin.
büyük kız diş çıkarttı. daha öyle görünecek kadar uzamadı dişleri ama kaşığa bardağ geliyor sesi. küçüğümden tık yok daha.
bizden haberler bu şekilde.
kolay gelsin.
Aynen canım ya etrafımdakiler korkuyuyo benisöylemsi ayıp b.ku yedin diyolar.tamam çok zor olcak iki bbekbuna hazırlıklıyım zaten ama bile bile girdik bu tüp bebek yoluna.en çokta knları utandırmak için tek bakmak istiyorum.ew hanımıyım zaten calışmıyorum.kayınvalidem 3 aydan sona sen anneliğe alışırsın,6 ay sonada onların biraz düzeni oturmuş olur diyo inş öyle olurda kimseye ihtiyacım olmaz.ikisiylede kendim ilgilenirim.
Bakılır demi:)tamam bakacam 1 ay kadar zaten yanımda olur biri.sonra kendim bakmak istiyorum...işte ben kocişide düşündüğümden öyle istiyorum birazdayanımızda her dk birinin olması hiç gzl bi düşünce değil kendi annem bile olsa..minnoşlarım inş sorunsuz olur:)
her dk insanın yanında birinin olması pek iyi degil evet, ama ben çocukları anneme bırakıp dışarı çıkıp gezebiliyorum o artısı var :) eskisi gibi eşiyle vakit geçiremiyor insan uyudu mu yedi mi agladı mı kustu mu derken sabah oluyor.
Kayınvalidemle aynı binadayız arada sırada bizde bırakır takılırız beraber:)
bak yalnız bakıcam diye dert etmene gerek yokmuş ki, sıkıştıgın anda kayınvalidene gidebilirsin :) aranız iyidir umarım iyi degilse de suyuna gitmeye bak :)
Suyuna gitme işlerini hiç becerememaramız iyi ama bi kavga gürültümüz olmadı.bazı bana ters hareketleri var ama napalım
iyiler canım ne zaman iş başı yapıon sen:)seni ekliycem faceten unutuyorum sürekli :)
Kızlar ikizlere tek bakmak imkansızmı:26:hani belki biri bari akıllı uslu olursa
diş çıkarma döneminde neler yaptın zor geçti mi? uyku düzenleri bozuldu mu? oglumun diş çıkarma dönemi yaklaşıyor huysuzlukları başladı korkuyorum ne yapacagım diye... önerebilecegniz şeyler var mı bu dönem için?
ek gıdaya başlayınca uyku kalitesi ve süresi artıyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?