- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.841
kızlar merhabaaaaaaa
uzun zamandır yazamıyorum
yoğunum, yorgunum ama çok şükür iyiyim
okula başladım
haftada bir gün gitmiyorum okula
sağ olsunlar süper bir program yaptılar
her gün 10.30 dersim başlayıp 2.30 da bitiyor
koşa koşa kuzularıma geliyorum
çalışmak bana çok iyi geldi, sosyal hayat ve ev çok yorucu ama
sürekli evde olmak beni yıpratmıştı
böyle daha iyiyim
ama sütüm bu hafta azaldı buna üzülüyorum
okulda bile bir kere süt sağıyorum ama ev gibi olmuyor tabi
bebeklerim de büyüyorlar
onları böyle görmek beni acayip mutlu ediyor
çılgınlar gibi bağıra çağıra katılarak ağlayan yavrular gittiler
iki tane melek geldi
hala uykuları kötü ama huysuz değiller çok şükür
bu aralar kızım sinir sinirli bağırıyor ama onu da dişe bağlıyorum
sürünme henüz yok ama istediklerine döne döne ulaşmaya çalışıyorlar
yere yorgan serdim üzerine atıyorum gün içinde iki saatleri orada geçiyor
oğlum kızımın elindeki her oyuncağı almak istiyor
ufak oyuncak krizlerimiz çıkmıyor değil
bu aralar her bulduğumuzu ağzımıza atıyoruz
hatta inanmayacaksınız oğlum uçan kelebeği yakalayıp kaşla göz arasında ağzına attı,
hemen çıkardık ama olan oldu
öncelikle dönme konusunda bir şey paylaşayayım. küçük kızım 5. ayda döndü. geç değil yani. ama büyük kız 6,5 aylıkken dizlerininn üstüne kalktı. küçüğümden bu hareketin daha geç olamsını beklerken bir hafta sonra o da dizlerinin üstüne kalktı. hiç belli olmuyor bu işler kafanı yorma. vakti geldiğinde yapar.
bir doktor değişikliği yapmıştım 4. ayda. o kaşık mamasıyla başla demişti. denedim. biraz yediler biraz yemediler. sonradan vermekten vazgeçtim. 5. aya kadar anne sütü alsınlar dedim. çünkü kilo alımları iyiydi. bir ay daha anne sütü verdim sadece.
5. ayda tekrar kendi doktorumuza göründük. o kaşık mamasını önermedi. doğal yemeklerden yanaydı. onun tavsiyesiyle aynı anda günde 4 öğün farklı şeyler tattırmaya başladık. kahvaltı vermedim. öğlene doğru meyve püresi, öğlen çorba, öğleden sonra yoğurt, akşam muhallebi şeklinde başladık, hala öylece devam ediyorum. bir buçuk ay tatttırarak sütün yanında yedirdim. yani 6,5 aya kadar tatılar ve yemek istedikleri kadar yediler. 6,5 aydan sonra kahvaltıya da başladık. kahvaltı ve diğer öğünleri 2 hafta yani 7 aylık oluncaya kadar ben zorladım daha fazlasını yesinler diye. şimdi 7 aylık olduk. bir haftadır tamamen öğün olarak veriyorum. süt yok öğünlerde.
öyle 6 gibi kalkıyorlar. o zaman süt veriyorum. 120 ml kadar içiyorlar.
saat 9.30, 10.00 gibi kahvaltı yapıyoruz. labne peynir, zeytin ezmesi, haşlanmış yumurta, pekmze ve kendi sütümle hazırladığım bebe bisküvisi.
saat 12,30 gibi 3 meyve den hazırladığım püreyi yiyorlar. ikisi bir kase yiyor.
saat 15.00 gibi çorba. 2 gün tarhana, 2 gün sebze çorbası yiyoruz. çorbayı mevsim sebzeleriyle hazırlayıp blendırdan geçiriyorum. 7. ayda kıyma da atmaya başladım. çorbayı 5. ayda çok sıvı ve iyice çekilmiş bir şekilde yapıyordum. şimdi kıymanın veya içine attığım bulguri pirincin taneleri de oluyor. yavaş yavaş katılaştırıyorum yani çorbayı. bence çorba için tarife ihtiyacın yok. sebzelerden mümkün olduğunca faydalandırmak gerekiyor. 3 çeşit ile başladım. çeşit sayısını gittikçe arttırdım. sonradan bakliyat ve kıyma da ekledim. zengin bir çorba oluyor. tarhana da verebilirsin. tarhanaya sadece kıyma ekliyorum.
saat 17.00 gibi yoğurt vakti. iki bir kase yiyiyorlar. ilk zamanlar yoğurt ekşi gelmişti. ama zamanla alıştılar. öyle ağızlarını açmadıklarında istemediklerinde açıkcası onların gönlüne bırakmadım. zorladım. hiç mi yemiyorlar mesela karınlarını doyuracak kadar değil de 2-3 kaşık verdim zorla. çocukları çok baymadan alıştırdım.
saat 19.00 gibi muhallebi saatimiz. kendi sütümle ve pirinç unuyla yapıyorum. pekmezle tatlandırıyorum. doktorlar gece yatmadan muhallebi öneriyorlar tok tutsun diye. benimkiler 8 e doğru uyuyorlar. yine de süt veriyorum. uykulu uykulu 100 ml e yakın süt içip uyuyorlar. gece ise 100 er ml e yakın süt içiyorlar. yani günlüük toplamda 300 ml süt içip öğünlerde normal gıdalarla besleniyorlar.
bence bebeklerin ne kadar yiyorlarsa o kadar ver. sonuçta anne sütünü de kesmiyorsun bir anda.
ben öğüne geçtim ama onlara kalırsa karınlarını doyuracak kadar yemiyorlar. ben zorluyorum devamında. ama alışma sürecindeyiz daha. umarım bir aya rayına oturturuz.
benimkiler bu gıda işne girmeden önce 4 saatte bir beslenmeye başlamışlardı. ama şimdi araya egıda işi girince işler karışıyor. ara öğün de verdiğinden 2 saatte bir besliyorsun neredeyse. dediğim gibi karınlarını doyuracak kadar yeseler tekrar 4 saatte bir döngüsüne başlarız sanırım.
2 saatte bire düştüyse yeme saatleriniz enerjilerine yetmiyordur yedikleri.
bu ek gıda konusunda her doktorun göüşü farklı. o yüzden çok takılma.
sütü sütçüden alıyorum artık. pastörize ile de yaptığım oldu. ama bence çok da önemli değil.
ferrum ve devit kullanıyoruz evet. sütten bir saat önce veya sonra veriyorum ama uyamadığım zaman da oluyor. uyuyorlar falan. veriyorum o zaman. ama bence meyve işine girdiysen meyveyle ve çünkü demir c vitaminiyle daha iyi emilir bağırsaklardan. ben öyle yapıyorum şimdi.
kan sayımı yapmadı doktorumuz. kanlı canlı gözüküyorlar çocukları kan alacağız diye hırpalamaya gerek yok dedi. yaptırmadık.7 aylık olduk bir hastalık geçirmedik çok şükür.
bu arada bazen elma yediğimde midem ekşir benim. dokunmuş olabilir bebeklerine de. bence meyveleri karıştırabilirsin.
büyük kız diş çıkarttı. daha öyle görünecek kadar uzamadı dişleri ama kaşığa bardağ geliyor sesi. küçüğümden tık yok daha.
bizden haberler bu şekilde.
kolay gelsin.
canım aptamil şişiriyor diyorla ama aptamil kullanıyorum
kızıma çok kilolu diye bi ara sma kullandım dr.a sormuştum ya aptamil yada sma demişti
kızım hala çok kilo alınca ikisine de aptamil kullanıyorum artık
aptamıle devam edıcem galıba bende..alıstılar sonuycta ve ek gıda donemı de basladı.herseye sıfırdan baslamayım dıye karar aldım.
kızım 4 aylıkken oğlum 5 aylıkken dönmeye başladı
kızım dombik her hareketi yapıyor kiloyla alakası yok bence... hepsi zamanı gelince yapıyor
ben artık kıyaslamıyorum
ilk başta çok takılıyordum
benimkiler 7ay bitti hala 2 saatte besleniyor hiç değişmedi
kan sayımı yasptırmadım düşünmüyorum da
bakılıyor hayatım yeterki gaz sorunu olmasın
ben 3 ay bakamadım ama son 4 aydır yalnızım yeter ki inan....
benimkiler gelmedi ne annem ne kv... ben memleket değiştirdim
sonunda yeteeeer deyip eşimi özledim ve döndüm iyiki de dönmüşüm çok şükür memnunum halimden
Kızlar 19. haftadayım bn.karnım sert ve gergin.kasıklarım sert.hamile kaldığımdan beri sertti karnım..normalmi sizce??karnım dar benim acaba ondanmı??oturup kalkarken kasık ağrım oluyo sağ tarafta.doktor bi sorun yok dedi büyük ihtimal rahim büyüdüğü için dedi...zaten erken doğumu önlemek için haftalık iğneye başladık.
diş patlayana kadar iştahsızlığımoz ve huysuzluğumu oldu. hiç yemek yemek istemedi. hatta süt içmek bile istemedi. ama 3-4 gün sürdü bu böyle. uykusunu değiştirmedi hiç. her çocuk farklı yaşar bu dönemleri. umarım sancısız geçer herkesinki.
uyku kalitesinde bir fark yok. sütte de aynıydı, normal gıdalarla da aynı.
bu sıralar çok rüya görüp sık uyanıyorlar. uykurken ağlıyorlar. ona yapacak bir şey olmuyor.yanı başlarında suları oluyor. su içiriyorum. sakinleş,p tekrar dalıyorlar uykuya.
ntugba oncelıkle yenı dısınız hayırlı olsun..her zamankı gıbı cok guzel ve aydınlatıcı bılgıler vermıssın, tesekkur ederım:) tavsıyelerını yıne dıkkate alıcam..bız 5.ayı bıtırıcez bu ay sonunda..meyve purelerının hepsını verdım, kasık kasık yedıler sevdıler..daha versem yerlerdı ama fazla abartmak ıstemedım..yogurdu pek o kdar sevmedıler.ama yılmadan devam edıcem.corba vermeye de baslayacagım artık.en azından sebzelerı haslayıp suyunu ıcırıp ertesı gunlerde onlarında daha katı seklını vermeyı dusunuyorum.goz muayenesı konusunda benı uyarmıs oldun, hemen muayeneye goturucem bebıklerımı
buyuk kızım tekrardan donmeye ısteklı hareketlı yapmaya basladı ınsallah devamını getırcek..dedıgınız gıbı bıraz zaman:)
jelybond sen de kasılma goruyorum.ben 16.haftamda gercekten cok sıddetlı sertlesmelr yasadım.hatta o zaman hatrlyorum, okuldakı arkadaslarıma elletıyordum karnımı.sert oldugunu soyluyolardı, ben nefes almada da bu yuzden sıkıntı yasadım.magnezyuım kullanıyormusun? bana o fayda da etmemıstı.bu kadar erken kasılma olursa ılerlyen haftaları duusnemıyordum.ama tam tersı sekılde ılerleyen haftalarda oncekıler gıbı asırı sertlesme olmamaya basladı..yalnız yol yurudugumde bıraz ayakta kaldıgımda hemen sertlesıyordu karnım..ben senın mumkun oldugunca dınlenmen gerektıgını dusunuyorum.doktorlar olacak o kadar ıkız sonucta dıyorlardı.ben ıgneye de baslamıstım.ama bence sertlesme onemlı, ıkız sonucta dıyıp ıhmale gelmez.benım doktor sureklı normal normal dıyordu ama 32+4 te anı dogum oldu...sen sureklı dınlen canım..kendını hıııccccc yormaa.....saglıklı gunler dılıyorum
bızımkıler.de uyukuya gecmede sorun yasıyorsa ya da huysuz bı sekılde uyanıp aglıyorlarsa su verıyorum hemen sakınlesıp uyuyorlar
su ıyı oluyr..
kızlar merhabaaaaaaa
okula başladım
böyle daha iyiyim
bebeklerim de büyüyorlar
iki tane melek geldi
hatta inanmayacaksınız oğlum uçan kelebeği yakalayıp kaşla göz arasında ağzına attı,
Arkadaşlar yardımınız gerekiyor ben bebişlerin hareketlerini halen hissetmiyorum benim gibi geç hisseden varmı çok korkuyorum
Arkadaşlar yardımınız gerekiyor ben bebişlerin hareketlerini halen hissetmiyorum benim gibi geç hisseden varmı çok korkuyorum
Duygu nerelerdesin sen????hala Facebook hesabı açmadın mı özledim senle konuşmayı ya::))))
Çarşamba günü cepa da buluşuyoruz ankara ekibi olarak,sen gelebilir misin?
pisliklerrrrr uyuz oluyom buluşanlaraaaaa :)
oyuncak krizleri hepimizde var ,bizde de çok yoğun ,kızın elinde ne varsa ağzında ne varsa oğlum dalıyor ,çok kıskanıyor kızımı bendenkızlar merhabaaaaaaa
okula başladım
böyle daha iyiyim
bebeklerim de büyüyorlar
iki tane melek geldi
RABBİM hpimizi iyi insanlarla kaşılaştırsınokulda yorulmuyorum ama evde annem yoruluyor kızlar..guya 15 saat alacaktım...ıdarecılerım gıdecekmıs, yerıne bır sonrakı hafta yerlerıne yenıler gelecekmıs.onlarla halletmem gerkeıyor bu sorunu.su an sabah 8 ogle 12 calısıyorum..ama yıne de annem zorlanıyor..ınsallah yenı ıdarecılerım ıyı kımselerdır...:18:
zamanla alışırlar merak etmebir dışarı çıkalım hava alalım dedik, 45 dkda geri döndük ikisi birden mızıldandı agladı yıkıldı ortalık... zaten dışarı çıkma hazırlıgı en az bir saat.
en güzeli3,5 aydan sonra tek bakmaya başladım
Bırı uslu ama kızımın reflusu vardı ondan bakamadım tek daha önce
Cok yoruluyorum ama kafam rahat
çok güzel ,bir çok kişi tek bakmaya başlamış okudukça hoşuma gidiyorKimseye güvenmemek lazım. Benimde kaynanam doğumdan önce bana bakmaya geldi 33haftalık olmuştum kendi işimi kendim yapıyordum eşim yardımcı oluyordu sağolsun herşeye. Artık mutfak toplayamayacak ayakta duramayacak duruma geldim çağırdım bir hafta kaldı muayene için gittiğimde doğuma aldılar. Sözde bebeklere beraber bakacaktık annem çalışıyor izin aldı iki hafta kaldı kaynanamla beraber zor oldu herkes farklı bişi söylüyor zaten lohusayım canım kaldırmadı hadi gidin biz bakarız dedim inanki daha çok rahatladım kayınvalidem banyo yaptırabilecekmisin dedi beceremeyeceğimi düşündü yaptırırım tabiki dedim zorlansamda kimseye ağzımı açıp medet ummadım şimdi gece uykuya dalmamız problem onun haricinde gündüzleri iyiyiz çok şükür beş aylık olacağız bir hafta sonra zaman çok çabuk geçiyor sanırım bugünlerini Özleyeceğim
çok normal karnın büyüyor hiç korkmaKızlar 19. haftadayım bn.karnım sert ve gergin.kasıklarım sert.hamile kaldığımdan beri sertti karnım..normalmi sizce??karnım dar benim acaba ondanmı??oturup kalkarken kasık ağrım oluyo sağ tarafta.doktor bi sorun yok dedi büyük ihtimal rahim büyüdüğü için dedi...zaten erken doğumu önlemek için haftalık iğneye başladık.
diş çıkarma döneminde neler yaptın zor geçti mi? uyku düzenleri bozuldu mu? oglumun diş çıkarma dönemi yaklaşıyor huysuzlukları başladı korkuyorum ne yapacagım diye... önerebilecegniz şeyler var mı bu dönem için?
ek gıdaya başlayınca uyku kalitesi ve süresi artıyor mu?
Yeni eviniz hayırlı olsun. Çocuklarınla güzel günler geçirirsiniz inşallah. Bende tek bakıyorum bazı şeylerden fedekarlık yapıyoruz ama dediğin gibi bi gülücükleriyle unutturuyolar.Iki ayimizi bitirdik. Hatta iki buçuk aylık olduk. Ilk iki hafta annemle bakmistik ben yirmi yaşındayım ilk bebklerim tecrubesizm yani
sonra evime geçtim
Tek bakmaya baslamistim. Çok korkuyodum ama insan kararli olunca ve bakabilecegine inanirsa
Bakar. Çok yoruluyorum ama gulumsemeleri herşeyi unutturuyor. Değişik sesler çıkarmaya başladılar
Gece sekiz dokuz kere kalkıyorum hiç düzenli bi uyku yok. Gündüzleri biraz rahatım. Ama EFEM fazla uyumuyo. Kucağa alustirmadim. Galiba
En iyisi bu. Çünkü ikisini birden kucağıma alma imkanım yok. Bide onlar uyuduklarinda zaten zar zor işimi yapabiliyorum
Çok yorucu geciyo. Bide bişey sorcam benim oğlanin biri biberon la uyumaya alıştı. Damak yapısını falan biberon bozarmi. Bide biberon ucu gibi
Emzik yokmudur. Bu arada güzel bi haberim daha var evimizi aldık kiradan kurtuluyor uz çok şükür
Üç hafta sonra tasinicam. Taşınma nasıl olur bilmiyorum daha yeni bina inşaat pisliği duruyor. Inşallah herşeyi yolunda gider
kızlar merhabaaaaaaa
okula başladım
böyle daha iyiyim
bebeklerim de büyüyorlar
iki tane melek geldi
papatya bunları senden duymak çok güzel.
ağıza gitmyen şey yok ki. benimkiler benim terliklerime takmış durumdalar. bulsalar hemen ağızda kaçış yok.
ders programın çok güzel oturmuş. bebeklerine karşı çok özlem çekmeyeceksin ne güzel. sen branşçı mıydın? işinde kolaylıklar diliyorum.
benimkiler sürünüyorlar. ama çok yakın emeklerler. sürükli dizlerinin üstünde duruyorlar. ileri geri hareket ettiriyorlar kendilerini. emeklediklerinde yandım ki ne yandım.
bu sıralar benim kızlar da çok uyanıyor. çığlık çığlığa uyanıyorlar. rüya görüyorlar diye düşünüyorum. ama hemen dalıyorlar uykuya hemen. yanıbaşlarında suları veya sütleri var hep. içiriyorum. sakinleşip uyuyorlar. gündüz uykuları kısalmaya başladı. önceden gürültüde uyanmazlardı. şimdi dikkat etmek zorunda kalıyorum gündüzleri. uyanıyorlar. 2 saat uyuyan çocuklar şimdi en fazla bir saat uyuyorlar.
benimkiler hep yerde. koltuk falan bilmiyorlar. gündüz bile yerde uyuyorlardı. geceleri yatağı görüyorlardı. gürültüde uyandıkları için yerde uyutup yataklarına alıyorum.
büyüdükçe daha zevkli oluyor. tepkileri gülücükleri falan. ahh bir 2 yaşlarına gelseler çok çok daha güzel olacak.
oyuncak krizleri hepimizde var ,bizde de çok yoğun ,kızın elinde ne varsa ağzında ne varsa oğlum dalıyor ,çok kıskanıyor kızımı benden
kelebek olayına çok güldüm
yavrum yaa ne yapsın herşeyin tadına bakmak istiyorlar bu dönem :))
herşeyin düzeleceğine pek inancın yoktu papatya ama gördün mü herşeyin ilacı zamanmış ,zamanla herşey rayına oturuyor
inş. daha da güzel olacak
henüz bilinçli söylemiyorlardır
sağ olun kızlar
burada hep bana destek oldunuz, ağlama nöbetleri geçiriyordum yavrularımın huzursuzluklarından
ama çok şükür iyiyiz şimdi
geçmeyecek gibi geliyordu o günler ama şükür ki geçti
şimdi sürünmelerini bekliyorum sabırsızlıkla
bu arada kızım bilinçli mi değil mi bilmem ama sürekli dede ve baba diyor
tabi baba ve dede mest oluyor
bana göre ise babıldama dönemindeler
gelmeyi ve hepinizle tanışmayı çok isterdim ama kızım hasta
7 aylık oldular ilk defa hasta ettim kızımı
karnı gurul gurul, ishal
ateşini calpolle 38,5 a zor düşürüyoruz
kulağında kızarıklık varmış, antibiyotik verdi doktorumuz
her ne kadar kullanmak istemememde iki kere kullandım
burnumuz da akıyor
keşke gelebilsydim yaaaa
kızlar bir şeyi merak ediyorum
bebeklerinizin bıngıldakları aynı büyüklükte mi?
kızımınki epey küçüldü ama oğlumunki hala büyük, kafama takılmıyor değil hani
valla ben hep pazardan 3 ü 10 liraya aldımkızlar bebeklerime uzun kollu çıtçıtlı badilerden almam gerekiyordu
işim de vardı
bebettonun 9 aylık badilerinden aldım alelacele
eve geldim yıkadım acayip çekmiş
şu anda alt çıtçıtlarını takmadan tişört gibi giydiriyorum
sonra gittim chicconun 18 aylık badilerinden 2 tane aldım, şu 3 lü pakette olanlarından
eve geldim, paketin biri gayet güzel, diğerinin ebatları yine küçük
üstelik sadece büyük olanına açıp bakmıştım orada
kendime kızdım valla
bi badi işini bile halledemedim ya
bir de değiştirme işi ile uğraşacağım
siz siz olun paket badilerin içine itinayla bakın arkadaşlar
bu arada chicco pişik kremi kullananlar varsa Tokerlerde 13 liraya düşmüş fiyatı bilginize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?