2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar merhabaaaaaaa
uzun zamandır yazamıyorum
yoğunum, yorgunum ama çok şükür iyiyim
okula başladım
haftada bir gün gitmiyorum okula
sağ olsunlar süper bir program yaptılar
her gün 10.30 dersim başlayıp 2.30 da bitiyor
koşa koşa kuzularıma geliyorum
çalışmak bana çok iyi geldi, sosyal hayat ve ev çok yorucu ama
sürekli evde olmak beni yıpratmıştı
böyle daha iyiyim
ama sütüm bu hafta azaldı buna üzülüyorum
okulda bile bir kere süt sağıyorum ama ev gibi olmuyor tabi

bebeklerim de büyüyorlar
onları böyle görmek beni acayip mutlu ediyor
çılgınlar gibi bağıra çağıra katılarak ağlayan yavrular gittiler
iki tane melek geldi
hala uykuları kötü ama huysuz değiller çok şükür
bu aralar kızım sinir sinirli bağırıyor ama onu da dişe bağlıyorum

sürünme henüz yok ama istediklerine döne döne ulaşmaya çalışıyorlar
yere yorgan serdim üzerine atıyorum gün içinde iki saatleri orada geçiyor
oğlum kızımın elindeki her oyuncağı almak istiyor
ufak oyuncak krizlerimiz çıkmıyor değil

bu aralar her bulduğumuzu ağzımıza atıyoruz
hatta inanmayacaksınız oğlum uçan kelebeği yakalayıp kaşla göz arasında ağzına attı,
hemen çıkardık ama olan oldu

papatya merhaba, epeydir yoksun seni göremeyince bayagı merak ettim neler yapıyorsun diye :) maşallah kuzucuklarından da güzel haberler geldi hep daha da iyi olsunlar inşallah :)

süt konusuna bence hiç üzülme, ben senin kadar bile veremedim sadece 50 gün verebildim. sen 6 ayı devirdin kendi sütünle maşallah. en önemli devreyi sütünü de alarak geçirmişler, bu bile çok iyi birşey.

eski mesajlarına bazen gözüm takılıyor da, şimdi epey farklısın maşallah allah bu huzurunu mutlulugunu daim etsin arttırsın :) bebeklerinin uykuları da inşallah en kısa zamanda istedigin gibi upuzuuuuun olur yeter ki saglık olsun :)

evden bir süre uzaklaşmak gerçekten iyi geliyor insana. ben çalışmıyorum ama ara ara eşimle çocuklarsız çıktıgımda bile kendime güvenim geliyor mutlu oluyorum daha da enerjik bir şekilde eve dönüyorum. anne olmak çok farklı bir duyguymuş...

oglun maşallah hızlıymış ne yapmış öyle :) birşey olmaz Allahın izniyle.

diş huzursuzlugu bizde de başladı maalesef inşallah en acısız şekilde atlatırız hepimiz :) kolaylıklar diliyorum sana.

ntugba oncelıkle yenı dısınız hayırlı olsun..her zamankı gıbı cok guzel ve aydınlatıcı bılgıler vermıssın, tesekkur ederım:) tavsıyelerını yıne dıkkate alıcam..bız 5.ayı bıtırıcez bu ay sonunda..meyve purelerının hepsını verdım, kasık kasık yedıler sevdıler..daha versem yerlerdı ama fazla abartmak ıstemedım..yogurdu pek o kdar sevmedıler.ama yılmadan devam edıcem.corba vermeye de baslayacagım artık.en azından sebzelerı haslayıp suyunu ıcırıp ertesı gunlerde onlarında daha katı seklını vermeyı dusunuyorum.goz muayenesı konusunda benı uyarmıs oldun, hemen muayeneye goturucem bebıklerımı

buyuk kızım tekrardan donmeye ısteklı hareketlı yapmaya basladı ınsallah devamını getırcek..dedıgınız gıbı bıraz zaman:)

jelybond sen de kasılma goruyorum.ben 16.haftamda gercekten cok sıddetlı sertlesmelr yasadım.hatta o zaman hatrlyorum, okuldakı arkadaslarıma elletıyordum karnımı.sert oldugunu soyluyolardı, ben nefes almada da bu yuzden sıkıntı yasadım.magnezyuım kullanıyormusun? bana o fayda da etmemıstı.bu kadar erken kasılma olursa ılerlyen haftaları duusnemıyordum.ama tam tersı sekılde ılerleyen haftalarda oncekıler gıbı asırı sertlesme olmamaya basladı..yalnız yol yurudugumde bıraz ayakta kaldıgımda hemen sertlesıyordu karnım..ben senın mumkun oldugunca dınlenmen gerektıgını dusunuyorum.doktorlar olacak o kadar ıkız sonucta dıyorlardı.ben ıgneye de baslamıstım.ama bence sertlesme onemlı, ıkız sonucta dıyıp ıhmale gelmez.benım doktor sureklı normal normal dıyordu ama 32+4 te anı dogum oldu...sen sureklı dınlen canım..kendını hıııccccc yormaa.....saglıklı gunler dılıyorum

bızımkıler.de uyukuya gecmede sorun yasıyorsa ya da huysuz bı sekılde uyanıp aglıyorlarsa su verıyorum hemen sakınlesıp uyuyorlar
su ıyı oluyr..

okulda yorulmuyorum ama evde annem yoruluyor kızlar..guya 15 saat alacaktım...ıdarecılerım gıdecekmıs, yerıne bır sonrakı hafta yerlerıne yenıler gelecekmıs.onlarla halletmem gerkeıyor bu sorunu.su an sabah 8 ogle 12 calısıyorum..ama yıne de annem zorlanıyor..ınsallah yenı ıdarecılerım ıyı kımselerdır...:18:

Belirli zamanlarda olan bi sertlik değil tatlım.hep sert benim göbeğim.hamile kaldığmdan beri böle.karnım dar benim.ondanda olabilirmi acaba?

Duygu nerelerdesin sen????hala Facebook hesabı açmadın mı özledim senle konuşmayı ya::))))
Çarşamba günü cepa da buluşuyoruz ankara ekibi olarak,sen gelebilir misin?

oyuncak krizleri hepimizde var ,bizde de çok yoğun ,kızın elinde ne varsa ağzında ne varsa oğlum dalıyor ,çok kıskanıyor kızımı benden
kelebek olayına çok güldüm
yavrum yaa ne yapsın herşeyin tadına bakmak istiyorlar bu dönem :))
herşeyin düzeleceğine pek inancın yoktu papatya ama gördün mü herşeyin ilacı zamanmış ,zamanla herşey rayına oturuyor
inş. daha da güzel olacak
RABBİM hpimizi iyi insanlarla kaşılaştırsın
hepimiz birşekilde bir şeylere mecbur kalıyoruz
herşey onlar için dişimizi sıkıp sabredeceğiz

bir dışarı çıkalım hava alalım dedik, 45 dkda geri döndük ikisi birden mızıldandı agladı yıkıldı ortalık... zaten dışarı çıkma hazırlıgı en az bir saat.
zamanla alışırlar merak etme
sakın pes etme
az da olsa dışarı çıkar huysuzlaşınca dön
zamanla alışırlar dışarıya da

3,5 aydan sonra tek bakmaya başladım
Bırı uslu ama kızımın reflusu vardı ondan bakamadım tek daha önce
Cok yoruluyorum ama kafam rahat
en güzeli
çok güzel ,bir çok kişi tek bakmaya başlamış okudukça hoşuma gidiyor
çünkü ben de baştan beri tek bakıyorum ve bizlerin birierine muhtaç olmadan
psikolojimiz iyice bozulmadan tek başımıza halletmemiz çok güzel bir şey
kafamız rahat en azından ve fiziksel olarak yorulsak da en azından psikolojik olarak yıpranmıyoruz

çok normal karnın büyüyor hiç korkma
çok sıklaşırsa o zaman doktora gidersin

diş dönemi ve sonrası düzen kalmıyor maalesef buna alışmak lazım
her bebek farklı tabiki kimisi kolay kimisi zor atlatır
ama diş döneminde özellikle gece uykusu çok bozuluyor
geceleri sık uyanıp ağlıyorlar
dişler patlamaya başlayınca biraz daha azalıyor ama diş malum 2 yaşına kadar çıkacak
ve bu kısır döngü devam edecek
diş çıkma zamanı uykusuzluklar başlayacak çıkınca biraz azalacak sonra yine
buna alışmak zorundayız 2 yaşına kadar
korkmamak lazım ,bu bir dönem gelip geçecek diye düşünmeliyiz
yoksa her günümz harap olur
benimkiler 3,5 aylıkken döndü ,ozamana kadar çok güzel bir düzenim vardı ,saat gibi uyur uyanırlardı
ondan sonra herşey bozuldu
sürekli geceleri dönüyorlardı döndükçe uyanıyorlardı ,geçer dedim o bitti diş başladı
gecede her biri 6-7 kez uyanmaya başladı ,geçer dedim geçmedi ,
aylardır uykusuz zombi gibiyim ama hala geçecek diyorum
biraz azaldı gece kalkmalar ama bir düzen yine de olmuyor gece açısında
günü gününü tutmuyor
çünkü bazen diş ,bazen hastalık ,bazen de keyifsizlik olabiliyor
bir de ek gıda süreci var
yediklerini hazmetmeye alışma süreci yani
o da onları huzursuz ediyor ,yedikleri belki gaz sancı yapıyor
dönemsel olarak ayrılık korkusu oluyor gece uyanıp yanında seni istiyor kokunu istiyor
bir sürü olasılık var yani :)
aynı bizim gibiler onlar da öyle düşünmek lazım
bizim anımız anımızı tutuyor mu ?
yoksa hiç geçmiyor günler bitmiyor
kendini psikolojik olarak ne kadar hazırlarsan o kadar rahat edersin
ben bi de o halime işe gidiyorum düşünün
ama buna da şükür ALLAH beterinden korusun
nasıl olsa 2 yaşında inş. herşey tam düzene girecektir
bizimkilerin gündüz uyku saatleri ve gece uykusuna yatış saatleri hiç değişmedi yalnız onlarda istikrar var hala çok şükür

Son düzenleyen: Moderatör:
Iki ayimizi bitirdik. Hatta iki buçuk aylık olduk. Ilk iki hafta annemle bakmistik ben yirmi yaşındayım ilk bebklerim tecrubesizm yani
sonra evime geçtim
Tek bakmaya baslamistim. Çok korkuyodum ama insan kararli olunca ve bakabilecegine inanirsa
Bakar. Çok yoruluyorum ama gulumsemeleri herşeyi unutturuyor. Değişik sesler çıkarmaya başladılar
Gece sekiz dokuz kere kalkıyorum hiç düzenli bi uyku yok. Gündüzleri biraz rahatım. Ama EFEM fazla uyumuyo. Kucağa alustirmadim. Galiba
En iyisi bu. Çünkü ikisini birden kucağıma alma imkanım yok. Bide onlar uyuduklarinda zaten zar zor işimi yapabiliyorum
Çok yorucu geciyo. Bide bişey sorcam benim oğlanin biri biberon la uyumaya alıştı. Damak yapısını falan biberon bozarmi. Bide biberon ucu gibi
Emzik yokmudur. Bu arada güzel bi haberim daha var evimizi aldık kiradan kurtuluyor uz çok şükür
Üç hafta sonra tasinicam. Taşınma nasıl olur bilmiyorum daha yeni bina inşaat pisliği duruyor. Inşallah herşeyi yolunda gider

Son düzenleme:
Yeni eviniz hayırlı olsun. Çocuklarınla güzel günler geçirirsiniz inşallah. Bende tek bakıyorum bazı şeylerden fedekarlık yapıyoruz ama dediğin gibi bi gülücükleriyle unutturuyolar.
Salıncak ve hamak kullanan arkadaslar çok memnunlar. Onda uyutup yatağına alabilirsin.

papatya bunları senden duymak çok güzel.
ağıza gitmyen şey yok ki. benimkiler benim terliklerime takmış durumdalar. bulsalar hemen ağızda kaçış yok.
ders programın çok güzel oturmuş. bebeklerine karşı çok özlem çekmeyeceksin ne güzel. sen branşçı mıydın? işinde kolaylıklar diliyorum.
benimkiler sürünüyorlar. ama çok yakın emeklerler. sürükli dizlerinin üstünde duruyorlar. ileri geri hareket ettiriyorlar kendilerini. emeklediklerinde yandım ki ne yandım.
bu sıralar benim kızlar da çok uyanıyor. çığlık çığlığa uyanıyorlar. rüya görüyorlar diye düşünüyorum. ama hemen dalıyorlar uykuya hemen. yanıbaşlarında suları veya sütleri var hep. içiriyorum. sakinleşip uyuyorlar. gündüz uykuları kısalmaya başladı. önceden gürültüde uyanmazlardı. şimdi dikkat etmek zorunda kalıyorum gündüzleri. uyanıyorlar. 2 saat uyuyan çocuklar şimdi en fazla bir saat uyuyorlar.
benimkiler hep yerde. koltuk falan bilmiyorlar. gündüz bile yerde uyuyorlardı. geceleri yatağı görüyorlardı. gürültüde uyandıkları için yerde uyutup yataklarına alıyorum.
büyüdükçe daha zevkli oluyor. tepkileri gülücükleri falan. ahh bir 2 yaşlarına gelseler çok çok daha güzel olacak.

sağ olun kızlar
burada hep bana destek oldunuz, ağlama nöbetleri geçiriyordum yavrularımın huzursuzluklarından
ama çok şükür iyiyiz şimdi
geçmeyecek gibi geliyordu o günler ama şükür ki geçti
şimdi sürünmelerini bekliyorum sabırsızlıkla

bu arada kızım bilinçli mi değil mi bilmem ama sürekli dede ve baba diyor
tabi baba ve dede mest oluyor
bana göre ise babıldama dönemindeler

gelmeyi ve hepinizle tanışmayı çok isterdim ama kızım hasta
7 aylık oldular ilk defa hasta ettim kızımı
karnı gurul gurul, ishal
ateşini calpolle 38,5 a zor düşürüyoruz
kulağında kızarıklık varmış, antibiyotik verdi doktorumuz
her ne kadar kullanmak istemememde iki kere kullandım
burnumuz da akıyor
keşke gelebilsydim yaaaa

kızlar bir şeyi merak ediyorum
bebeklerinizin bıngıldakları aynı büyüklükte mi?
kızımınki epey küçüldü ama oğlumunki hala büyük, kafama takılmıyor değil hani

kızlar bebeklerime uzun kollu çıtçıtlı badilerden almam gerekiyordu
işim de vardı
bebettonun 9 aylık badilerinden aldım alelacele
eve geldim yıkadım acayip çekmiş
şu anda alt çıtçıtlarını takmadan tişört gibi giydiriyorum

sonra gittim chicconun 18 aylık badilerinden 2 tane aldım, şu 3 lü pakette olanlarından
eve geldim, paketin biri gayet güzel, diğerinin ebatları yine küçük
üstelik sadece büyük olanına açıp bakmıştım orada
kendime kızdım valla
bi badi işini bile halledemedim ya
bir de değiştirme işi ile uğraşacağım
siz siz olun paket badilerin içine itinayla bakın arkadaşlar

bu arada chicco pişik kremi kullananlar varsa Tokerlerde 13 liraya düşmüş fiyatı bilginize

henüz bilinçli söylemiyorlardır
hece çalışması yapıyorlar :)
ama o bile güzel
çok geçmiş olsun
biz de antibiyotik kullanmadan geç,irelim dedik
tam geçti derken yineledi hatta sinüzite çevirdi
antibiyotiğe talim ettik
antibiyotik bi de ishal yaptı çok feci
günlerdir bebeleri günde 5-6 kere yıkıyoruz
çünkü yatak yorgan üst baş hep kaka oluyor
bu sefer de ishal için reflor kullandık
biraz biraz geçmeye başladı
keşke başta antibiyotik kullansaydık kullanmadık daha fena oldu
bazen kullanmak gerek papatya daha kötüsü olabiliyor
bir dahakine gelirsin inş.
bi siftah yapalım da bol bol görüşürüz inş.

kızlar bir şeyi merak ediyorum
bebeklerinizin bıngıldakları aynı büyüklükte mi?
kızımınki epey küçüldü ama oğlumunki hala büyük, kafama takılmıyor değil hani

bizimkilerin de farklı takılma boşver öyle şeylere
ben artık bakmıyorum bile babası bakıyor o işlere :))
valla ben hep pazardan 3 ü 10 liraya aldım
çok da güzel solmadı yıpranmadı hiç
bol bol aldım ben de
şimdi de uzun kollu alacağım bi ara gidip
ben genelde 9-12 ya da 12 ay alıyorum
büyükten zarar gelmez küçük olmasın yeter
pazarlara bak oralarda da çok güzel şeyler oluyor
sonuçta günlük giydireceksin çok para vermeye gerek yok
bak bizimkiler ishal oldu hep lekelendi kıyafetleri
iiki ucuz almışım şimdi atsam acımam
ama ben ne yapıyorum yeni almıyorum
yıkadım tertemiz ama lekeler var ufaktan
kreşe de söyledi,m hastalıkları geçene kadar lekeli giydireceğim nasılsa yine lekeleneck çünkü ishal geçmedi
geçene kadar bilin dedim ,temizler yıkadım ama lekeleri kaldı diye
şimdi hastalıkları geçsin kenara kaldırırım
yine hasta bişey olurlarsa onları giydiririm diyorum
öyle her defasında badi mi alacağız 2 bebeyle güç yetmez
hem çok çabuk da büyüyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…