- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.861
Arkadaşlar özellilkle çift yumurta ikizi anneleri bebekleriniz ilk doğduğunda birbirlerine benziyorlar mıydı nasıl ayırıyordunuz? çok merak ediyorum:))
Arkadaşlar özellilkle çift yumurta ikizi anneleri bebekleriniz ilk doğduğunda birbirlerine benziyorlar mıydı nasıl ayırıyordunuz? çok merak ediyorum:))
Iki ayimizi bitirdik. Hatta iki buçuk aylık olduk. Ilk iki hafta annemle bakmistik ben yirmi yaşındayım ilk bebklerim tecrubesizm yani
sonra evime geçtim
Tek bakmaya baslamistim. Çok korkuyodum ama insan kararli olunca ve bakabilecegine inanirsa
Bakar. Çok yoruluyorum ama gulumsemeleri herşeyi unutturuyor. Değişik sesler çıkarmaya başladılar
Gece sekiz dokuz kere kalkıyorum hiç düzenli bi uyku yok. Gündüzleri biraz rahatım. Ama EFEM fazla uyumuyo. Kucağa alustirmadim. Galiba
En iyisi bu. Çünkü ikisini birden kucağıma alma imkanım yok. Bide onlar uyuduklarinda zaten zar zor işimi yapabiliyorum
Çok yorucu geciyo. Bide bişey sorcam benim oğlanin biri biberon la uyumaya alıştı. Damak yapısını falan biberon bozarmi. Bide biberon ucu gibi
Emzik yokmudur. Bu arada güzel bi haberim daha var evimizi aldık kiradan kurtuluyor uz çok şükür
Üç hafta sonra tasinicam. Taşınma nasıl olur bilmiyorum daha yeni bina inşaat pisliği duruyor. Inşallah herşeyi yolunda gider
kızlar bebeklerime uzun kollu çıtçıtlı badilerden almam gerekiyordu
işim de vardı
bebettonun 9 aylık badilerinden aldım alelacele
eve geldim yıkadım acayip çekmiş
şu anda alt çıtçıtlarını takmadan tişört gibi giydiriyorum
sonra gittim chicconun 18 aylık badilerinden 2 tane aldım, şu 3 lü pakette olanlarından
eve geldim, paketin biri gayet güzel, diğerinin ebatları yine küçük
üstelik sadece büyük olanına açıp bakmıştım orada
kendime kızdım valla
bi badi işini bile halledemedim ya
bir de değiştirme işi ile uğraşacağım
siz siz olun paket badilerin içine itinayla bakın arkadaşlar
bu arada chicco pişik kremi kullananlar varsa Tokerlerde 13 liraya düşmüş fiyatı bilginize
diş dönemi ve sonrası düzen kalmıyor maalesef buna alışmak lazım
her bebek farklı tabiki kimisi kolay kimisi zor atlatır
ama diş döneminde özellikle gece uykusu çok bozuluyor
geceleri sık uyanıp ağlıyorlar
dişler patlamaya başlayınca biraz daha azalıyor ama diş malum 2 yaşına kadar çıkacak
ve bu kısır döngü devam edecek
diş çıkma zamanı uykusuzluklar başlayacak çıkınca biraz azalacak sonra yine
buna alışmak zorundayız 2 yaşına kadar
korkmamak lazım ,bu bir dönem gelip geçecek diye düşünmeliyiz
yoksa her günümz harap olur
benimkiler 3,5 aylıkken döndü ,ozamana kadar çok güzel bir düzenim vardı ,saat gibi uyur uyanırlardı
ondan sonra herşey bozuldu
sürekli geceleri dönüyorlardı döndükçe uyanıyorlardı ,geçer dedim o bitti diş başladı
gecede her biri 6-7 kez uyanmaya başladı ,geçer dedim geçmedi ,
aylardır uykusuz zombi gibiyim ama hala geçecek diyorum
biraz azaldı gece kalkmalar ama bir düzen yine de olmuyor gece açısında
günü gününü tutmuyor
çünkü bazen diş ,bazen hastalık ,bazen de keyifsizlik olabiliyor
bir de ek gıda süreci var
yediklerini hazmetmeye alışma süreci yani
o da onları huzursuz ediyor ,yedikleri belki gaz sancı yapıyor
dönemsel olarak ayrılık korkusu oluyor gece uyanıp yanında seni istiyor kokunu istiyor
bir sürü olasılık var yani :)
aynı bizim gibiler onlar da öyle düşünmek lazım
bizim anımız anımızı tutuyor mu ?
yoksa hiç geçmiyor günler bitmiyor
kendini psikolojik olarak ne kadar hazırlarsan o kadar rahat edersin
ben bi de o halime işe gidiyorum düşünün
ama buna da şükür ALLAH beterinden korusun
nasıl olsa 2 yaşında inş. herşey tam düzene girecektir
bizimkilerin gündüz uyku saatleri ve gece uykusuna yatış saatleri hiç değişmedi yalnız onlarda istikrar var hala çok şükür
ilk başta öyle oluyor ilk aylarda 3 ayı bekliyorsun sonra düzelir gibi oluyor ama tekrar başlıyorya bu çocukların agrısını kesici bir şey yok mudur bu kadar acı çekiyorlar? diş süreci zor tabii ama birşeylerle acıları hafiflemiyor mu kıyamam ya...
ama dosba bana 4 aydan sonra her şey düzelecek güzel günler yakın demişti
tek bakıyorsun ne güzel... benim psikolojim hazır degil hala... ordan oraya valizlerle sürükleniyorum yapamıyorum olmuyor... 4 ayımız bitecek çok huysuzlar artık kucakta bile oyalanmıyorlar.. gündüz uyumuyorlar nefes aldırmıyorlar... gündüzleri bir saat aralıksız uyuduklarını hiç bilmiyorum 40ından sonra...
ilk başta öyle oluyor ilk aylarda 3 ayı bekliyorsun sonra düzelir gibi oluyor ama tekrar başlıyor
3-4 aylar arası bizimkilr sabaha kadar uyuyorlardı
çok şükür düzene girdi artık dedik
ama diş sancıları başladı ve o sabaha kadar uyuma çok kısa sürdü
dişin ardından bahsettiklerim de başladı ve düzen müzen kalmadı
diş için kremler var ama pek bi işe yaradığı söylenemez
ben denedim işe yaramadı sonra da bıraktım sürmeyi
herkesin durumu farklı tabi .
bizimkiler de bir dönem seninkilr gibiydi
gündüz sürkli sebepsiz yere ağlarlardı
herkeste var bunlar sadece sende değil çünkü herkes aynı dönemleri yaşıyor
sabretmekten başka çaremiz yok
belli de olmaz tabi belki seninkiler bu süreci kolay atlatır
ALLAH yardımcımız olsun
Siz ikiz anneleri deneyimlisiniz size bir şey danışmak istiyorum
bebekler Doğunca ilk aylar ve ileriki zamanlar da kullanmak için otokultuğu ve ana kucağı olarak kullanılanlardan almayı düşünüyorum acaba kullanışlı olur mu yahut ne almamı tavsiye edersiniz
Teşekkürler canım alınacak listesinde vardı bir danışayım dedim sağ olhepsini destek minderleri ile kullanabilirsin. büyüdükleri zaman destek mindersiz kullanırsın.
ya bu çocukların agrısını kesici bir şey yok mudur bu kadar acı çekiyorlar? diş süreci zor tabii ama birşeylerle acıları hafiflemiyor mu kıyamam ya...
ama dosba bana 4 aydan sonra her şey düzelecek güzel günler yakın demişti
tek bakıyorsun ne güzel... benim psikolojim hazır degil hala... ordan oraya valizlerle sürükleniyorum yapamıyorum olmuyor... 4 ayımız bitecek çok huysuzlar artık kucakta bile oyalanmıyorlar.. gündüz uyumuyorlar nefes aldırmıyorlar... gündüzleri bir saat aralıksız uyuduklarını hiç bilmiyorum 40ından sonra...
merhaba kızlar..yogunluktan gıremıyorum artyık. bız ıyıyız sukur.ek gıda surecımızde meyvelerı basarıyla yedık:) fakat yogurt ıcın aynı seyı soyleyemeyecegım.sebze corbasını da cok sewmedıler.hala ogunluk ve doymalık degıl tadımlık yıyorlar.zormuyorum ama cok da fazla ılerı gıdemıyorum.hazımsızlık cekıyorlar bazen cunku.cıcı bebe ve muhallebı baslıcam.bakalım nolcak:)
tombık bebekler bıraz sıkıntıdasın sanırım. 4 aydan sonra gaz sorunu gectıgı ıcın cogunlukla sebepsız aglamalar ve krızler kayboluyor.o yuzden rahatlarsın demıstık.fakat diş bambaska bır olay.aynı zamanda her hafta bambaska olabılır senın ıcın.tam olarak bır duzen bekleme.bebısler bır gun keyıfsız bır gun neselı olabılır.ya da bır gun uyurlar bır gun uyumazlar.bellı olmazlar.bak benım kızlarım gunduz hayatta 5 saat aralıksız uyumazlardı.gecen gun uyudu buyuk kızım sok oldum.bırsey oldu sandım cocuga.o kadar yanı:)
kızlar bızımkıler hala ayrı odALARDA yatıyorlar.ben napıyım aynı odada yatırmaya baslayım mı sız nasıl yatırıyorsunuz? bana bır akıl verın .boyle olmuyor sankı:/
Rota aşısı kaçıncı ayda yapiliyoroglum gece ateşlendi dogru düzgün yatamadı hep aglayarak uyandı. parol yazmıştı bana doktor ondan verdim 37.1 e düştü şimdi. iyi mi sizce? ikisi de hapşuruyor devamlı. diş sancısı mı yoksa benden grip mi kaptılar anlayamadım doktora gidicez yarın ve rota virüs aşısına da yaptırıcaz.. işte düzen bozuklukları başladı bile..
Rota aşısı kaçıncı ayda yapiliyo kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?