2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
merhaba sevgili ikiz anneleri..bende 16 eylül sabah 10 da 36+4 de ikiz erkek bebeklerimi kucağıma aldım.küveze girmedik şükür.şu an sırayla emzirip arada şırıngayla aptamil mama veriyorum.şırıngayla beslemek çok zor oluyor başka ne yapabilirim sizler nasıl besliyorsunuz çok zor günler geçiriyorum uyku yok nasıl düzen kurdunuz yardımcı olur musunuz

Allah bagislasin canim...zor gunler yeni basladi ben 35 haftalik dogum yaptim 1er hafta kuvezde kaldilar biberona orda alismislardi zaten siringayla ilgili hicbir fikrim yokk...anne sutude cok olmadigi icin 3 saate bir mama veriyordukk

canım sen de hulisi hocanın hastasıydın değil mi?
burada şırıngayla beslenen bebek yok canım
bana şırıngayla beslemek çok zor geldiği için bir gecede ani bir kararla eşim biberona geçti
çok da rahat ettik
canım ilk aylar çok zor, ama en azından bir 4 ay zorlanacaksın, sabret canım
uyku düzeni kurulmuyor canım, kendi düzenlerini kendileri kuruyorlar

kızlar merhaba,
iki gün önce rota virüs aşımızı yaptırdık. oglum şiddetli öksürüp hapşurmaya başlayınca hiç durmayalım dedik inşallah iyi birşey yapmışızdır. gribim önce ogluma sonra anneme geçti kızıma geçmeden atlatırız inşallah.

doktorumdan notlar,
+7 ekim 4. ay aşımız vardı, iki aşı arasına net bir ay olması gerektigini bilmedigimiz ve doktorumuz da bizi bilgilendirmedigi için 4. ay aşımız 28 ekime kaydı. saglık açısından bir problem olmaz degilm mi dedim, zaten önceki aylarda oldukları aşıların 3. dozları oldugu için bir sıkıntı olmaz dedi.
+3 adet çıtçıtı olan badiler bacak gelişimini etkiliyormuş 2 adedi geçmemeliymişiz.
+çksürük için şurup verdi doktorumuz, burun akıntısı için mustelanın yatıştırıcı gögüs balsamını verdi, günde bir kere gögsünden itibaren yanaklarına dogru sürüp masaj yap dedi. bir de yastıgına yakasına damlatmam için cold mix diye bir yag verdi,okaliptüs ve ladin yagı karışımıymış, nefesini açması için. antibiyotiklik bir durum yok dedi şükür atlattık sayılır. ama ilk iki gün çook çama çok huzursuzdu.
+gündüzleri hiç uyumuyorlar dedim oyalayamıyoruz artık dedim, gece uykusunu alan çocuk gündüz neden uyusun ki dedi, bu anneler de çocukları hep uyusun istiyorlar rahat etmek için dedi tabii çocugu varsa şayet evde oturup kendisi çocuk bakmadıgı için her ne kadar çocuk doktoru da olsa, kolay gleiyor söylemek :) gündüz 20 dklık şekerlemeler yapabilir artık büyüdüler çok uyumalarını bekleme dedi.
+artık aktivite aylarına girdik, dönence aldınız mı dedi evet dedik, müzikli mi dedi evet dedik tamam o zaman dedi. oyun halısı zamanları gelmiş dedi hemen bir adet edindik :) yalnız bana çok pahalı geldiler, iki tane almak istiyordum ama bir tanesi 140 tl olunca veremedim. eşimle e bebekte zaten oyuncak krizine girdik hayır onu alalım hayır bunu alalım o ondan ne anlar bunla ben oynicam felan :) kavga dövüş çıktık sonra :) bez arayan arkadaşlar prima premium care 3 numara 120li paket e bebekte 50 tl idi büyük indirim kaçırmayın derim.
+115 günlügüz şu an 135. günde ek gıdaya geçiyoruz yani tam 4bu.uk aylıkken. doktorum 30 sayfalık kendi yazdıgı ek gıda bilgileri ile ilgili bir fotokopi verdi, içinde bir sürü muhallebi çorba vs. tarifi var. çok memnun kaldım bu fotokopiden.

istanbulda olan olmayan bütün arkadaşlara çocuk doktorumu tavsiye ederim, beylikdüzü kolan hastanesi uzm. dr. hakan kılıç. çok ilgili ve bilgili bir doktor, kızımı öpe öpe bitiremedi kızım her seferinde basıyor yayagarayı, işte başardım yine diyor doktor :)
bu hafta annemdeyim, sonraki on gün bayrama kadar kayınvalidemde.. ardından annem bana gelecek derken böyle böyle geçiyor günler işte :)

naptınız cepa da?
fotoğraf yok mu ya, hepinizi çok merak ediyorum ama
buluşmada bebekler var mıydı yalnız mıydınız?
tanıştık ne yapalım :)
oturduk sohbet ettik:)
foto var ama açık yüzle buraya yükleyemeyiz
sen de bir facee adresi al katıl bize ordan görürsün resimleri

bunlar çok normal
biz aylardır diş sancısı ,hastalık ,kucak isteme vs sorunlarıyla başbaşayız
önemli olan relax bir şekilde geçirebilmek bu dönemi.
geçmiş olsun
grip de olabilir diş de hiç belli olmuyor
şikayeti devam ederse ona göre karar verirsin
ama diş döneminde vücudun savunma mekanizması çöktüğünden hastalığa çok açık oluyorlar
dikkat etmek lazım

gerçekten öyle bir iyiler bir kötüler allah yardımcımız olsun ama gittikçe daha çok baglanıyorum çocuklarıma .ok seviyorum onları :)

ben annem bende ya da ben annemde kaldıgım zamanlarda biri annemle biri benle yatıyordu ayrı odalarda. ama teksem ya da kayınvalidemdeysem gece ikisi bizimle aynı odada yatıyorlar ve birbirilerinin seslerine çok da kalkmıyorlar. ama niyre bu kadar uzun süre ayrı tuttun onları anlayamadım. bir dene derim nasıl olacak. bir de seninkiler tek yumurta idi degil mi, tek yumurtaların ayrı odalarda yatırılmamamsı gerektigini okumuştum bir yerlderde ne kadar dogru bilmiyorum.

milasisin dedigi gibi anları anlarını tutmuyor, ama alışıyorum ben de. diş degilmiş şimdilik,doktor daha bir iki aya kadar gelmez dişleri dedi, grip kapmıştı benden şimdilik düzeldi geçiş mevsimi aman dikkat edelim bebişlerimize...

ben de inanmıyordum geçecegine papatya hatta ara ara hala geçmeyecek diyorum. annem artık dalga geçiyor 5 yaşlarına gelince de anne geçecek mi diye sorarsın niye uyumadılar sen diye kafaya takarsın diyor bezdirdim artık insanları da :)
bakamıyorum artık kabullendim.çok huysuz çocuklar olmamasına ragmen benim gücüm ve cesaretim yok. düzen gerçekten yok, nereye gidersek ya da kim bize gelirse onun düzenine uyuyoruz ama biraz da böyle olmasını ben istedigim için onu da kabullendim.

öncelikle hayırlı olsun bebişlerin, inşallah rabbim saglıkla ve tek başına bakabilmeyi nasip eder sana hoşgeldin aramıza :) şırınga işini ben de hiç bilmiyorum ve inan ilk defa senden duydum. ben hep biberonla besledim ilk günden beri. küveze girmemişler maşallah, o zaman niye şırıngayla veriyorsun biberonla verebilirsin bence. uyku maalesef bir müddet daha olmayacak bir yakınından yardım isteyebilirsin, mama da kullanıyormuşsun bir iki saat uyurken besleyebilir o kişi.sütün için dinlenmen şart. düzen henüz oturtman mümkün degil bir de zaten düzenlerini kendileri kuruyorlar. buldugun ilk fırsatta işin gücün varsa bile bırakıp yatıp uyuyacaksın. bence emzirmek yerine sütünü sagıp vermeyi dene daha rahat edersin, böylece eşin de sürece dahil olmuş olur,o senin sütünü verirken sen biraz dinlenirsin. hırpalama kendini, yardım muhakkak iste. çünkü çok zor.

Ne gzl ya en zor dönemler geçmiştir sizin.bende bi doğurup 7-8 aylara gelseydim.ana kucağı almalımıyım kızlar?hani aynı zamanda araba koltuğu olanlardan

zor dönem bebekten bebege degişiyor canım. ilk günden beri düzenli olan da var hala düzeni oturtamayan da. o 7 8 aylar da kuvvetli diş sıkıntılarının oldugu zamnlar inan ki uzuuuun bir müddet rahat yok :)

Ewet ya doğru aslında.aynı anda uyanıp acıksalar daha rahat olur.bebekler ne zaman birbiriyle oynamaya başlıyo:)ne zaman bşrbşrlerini farkediyolar

Ewet ya doğru aslında.aynı anda uyanıp acıksalar daha rahat olur.bebekler ne zaman birbiriyle oynamaya başlıyo:)ne zaman bşrbşrlerini farkediyolar

BEN BERABER alıştırdım baştan beri ,bir saat belirlemiştim o saatte biri uyuyorsa uyandırıyordum ,ikisini bir besleyip uyutuyordum ,zamanla alıştılar ve beraber uyuyup uyandılar ,ama geceleri öyle değil tabi çünkü kızım emzik düşünce kalkıyor oğlum da acıkınca :)) ama gündüz belli saatte uyuyup uyanıyorlar

ben de beraber alıştırmaya çalıştım ama olmadı kızım daha geç acıkıp daha geç yiyordu hep, ben zorladıgımda ise kıyamet kopuyordu alsa bile kusuyordu oturmadı o düzen. sen şanslıymışsın ben istedigim halde olmadı.

az yedireceksin o zaman kızını o da diğeriyle beraber yiyecek ,az yedirip oyalayacaksın ,benimkiler de öyleydi ama ben her yöntemi denedim yani durduk yere öyle olmadılar ,kızım daha fazla içerdi hep ,ben aynı içirirdim ki oğlanın zamanına acıksın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…