2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

delikız haklısın da ben kendim iyi degildim o zaman, çocukları yanımda dahi istemezken görmeye tahammül edemeyecek kadar psikolojim bozukken bu dedigini yapmam pek mümkün degildi. yeni toparlandım ben.

Canım biz iki hafta sonra dört aylık olucagz bende en baştan beri hem emziriyorum hemde mama kuklaniyorum
Masayı da en baştan beri biberon la veriyorum. Yapacak bişey yok. Hem pratik oluyo. Ben tek bakıyorum sıcak suyum kaynamis soğuk suyum hep
Hazırda olur. Hem ikisi birden ağladığı zaman birine biberon veriyorum altan battaniyeyle destek yapıyorum
Digerinide emzirerek susturuyorum. Bence biberon kullan derim hem sana da kolaylik olur. Kolay gelsin canım öpüyorum bebislri

Canım biz iki hafta sonra dört aylık olucagz bende en baştan beri hem emziriyorum hemde mama kuklaniyorum
Masayı da en baştan beri biberon la veriyorum. Yapacak bişey yok. Hem pratik oluyo. Ben tek bakıyorum sıcak suyum kaynamis soğuk suyum hep
Hazırda olur. Hem ikisi birden ağladığı zaman birine biberon veriyorum altan battaniyeyle destek yapıyorum
Digerinide emzirerek susturuyorum. Bence biberon kullan derim hem sana da kolaylik olur. Kolay gelsin canım öpüyorum bebislri

Merhaba kizlar

Bir turlu yazmaya firsat bulamiyorum

Insallah tum annisler ve bebisler iyidir ve hersey yolundadir

Biz 7, ayimizi doldurduk

Ek gida,dis sorunsali,surunme,herseyin tadina bakma ve ses kesfi denemeleriyle yogun bir sekilde geciyor zaman

Bu sureci yalniz goguslemeye mecbur birakildigim icin biraz yorgun,biraz karisigim...Cocuklarima her anlamda yetebilen guclu bir anne olmaya calisiyorum.

Ek gida olarak sebze puresi,tarhana corbasi,Pirincli,irmikli,tahilli,5meyveli kasik mamalarini,aptamil mamadan mayaladigim yogurdu severek sorunsuz yiyorlar.Fakat kahvaltimiz ve meyve yememiz tam bir dert.Mamanin icine bebek ekmegi,pekmez,yumurta sarisi karisimini yemiyorlar.Bu karisimi cici bebe ile deneyecegim bakalim sonuc ne olacak Hazirladigim meyve suyu ve purelerine agiz kilitleyen yavrular , hazir kavanoz meyve puresini afiyetle yiyorlar sasmamak elde degil.Sabirla ve israrla denmeye devam.Daha hic et olayina vs girmedim,biraz yavasmi gidiyorum bilmiyorum.

Uyku durumumuz ise hala sallantili:)Imkani yok sallanmadan uyumuyorlar,bu isleri biraz zorlastiriyor,nasil vazgececekler hic bilmiyorum.

Bizde durumlar kisaca boyle

Aslinda anlatacak cok sey var ama ....

Hepinizi kocaman opuyorum

Kızlar lansinoh göğüs pompası alcam.gitti gidiyorda 127 lira.siz nereden aldınız
uygunmuş fiyatı. ben 140 liraya almıştım sanırım e-bebekten.

canları ne zaman isterse
bazen beraber bazen ayrı takılıyor benimkiler
bu arada biz 7 aylık olduk
7. ayınız hayırlı uğurlu olsun. sanırım bebeklerimzin arasında 10 gün var. biz 7,5 aylık olduk.çok haereketlendiler. biryle ilgilenirken diğeri tepeme çıkıyor.sürünüyorlar. odadan odaya geçiyorlar. gel gel yapmayı falan öğrendiler. daha fazla yorulmaya başladım.
sürekli mutfaktayım. onların çorbsı, meyvesi, yoğurdu kahvaltısı ayrı, bizimkisi ayrı. biraz daha büyüseler, zaman daha çabuk geçse. en azından aynı şeyleri yemeye başlasak. gwrçi 7 ay nasıl geçti anlamadık, 1,5 2 yaşları da öyle geçer.
oturmaya başlamadılar ama, destekli oturabiliyorlar. her geçen gün daha da gelişiyorlar.

Ne gzl ya en zor dönemler geçmiştir sizin.bende bi doğurup 7-8 aylara gelseydim.ana kucağı almalımıyım kızlar?hani aynı zamanda araba koltuğu olanlardan

arabanız varsa almalısın tabi. bizim arabamız olmasaydı da alırdım ben. çocuk içinde kucaktakinden daha konforlu bir şekilde oturuyor. onda otururken arabada, hastanede vs. çok kolay süt mama vs içirebiliyorsun. bebek açısından sıkıntı yok ama anne baba ağırlığından muzdarip. zaten arabası olanlar kısa mesafede kullanıyorlar. evden arabaya, arabadan eve, hastaneye. evde sallamak için de iy bir seçim. araban varsa yasal olarak zorunlu zaten. zorunluluğu bırak güvenli bir yolculuk için gerekli. hem 2 bebeği nasıl taşıyacaksın arabada? yanında hep birileri olacak mı?

bizimkiler de gel gel i biliyorlar
ceeee oynamaya bayılıyorlar
sürünme olayımız henüz yok,
ben de hiç sürünmemişim, belki onlar da sürünmezler bilemiyorum
beni artık bariz şekilde ayırıyorlar, beni görünce sevinerek çırpınıyorlar
ay tabi tanıyacaklar demeyin bizimkiler çok kalabalık bir ortamda büyüyorlar
işe başladığımdan beri babaanneyi daha fazla görüyorlar
çorbalarını yapınca iki gün yediriyorum, yoğurtlarını da iki gün bazen 3. gün bile yediriyorum ekşimediyse

benimkilerin süte olan ilgisi neredeyse sıfırlandı
eskiden sabaha kadar 250-300 süt içen çocuklar gitti yerlerine 120 cc süt ile sabahı eden çocuklar geldi
süt içirebilmek için kendimizi paralıyoruz
siz anlatırken imreniyordum, ay ne güzel saklayabiliyorlar diye
çünkü ben günlük sağıp içirebiliyordum, ancak yetirebiliyordum
şimdi gün içinde neredeyse süt içmedikleri için dolapta epey bi sütleri birikti
seninkilerde böyle bir durum var mı?

benimkiler desteksiz otururlarsa öne düşüyorlar, ben de mama sandalyelerinde oturtuyorum, oturmayı seviyorlar da

Alıcm büyük ihtimal canım.yanımda her dk birini istemem ben ya

Kızlar acaba şöyle yapsam dahamı kolay olur.arabaya alsam birer tane oto koltuğu,ew içinde daha uygun fiyatlı olanlardan alsam?ewden arabaya taşıma yapmayız...

Kızlar merhaba,
Yarın tam 3 aylık olucaz, sonunda oğlumun kolik sancıları geçti, tıpkı dedikleri gibi 3 ayda geçiyormuş, inanın birazcık olsun rahatladım. Gündüz canları isteyince çok güzel uyuyorlar, bazen de yarım saatle geçiriyorlar, günleri günlerini tutmuyor ama gece daha iyi, saat yediye doğru uyuyorlar ve gece 2 kez kalkıp mama veriyoruz. Ben bebeklerimi kendim kaldırmıyorum, aç olduklarında kendileri uyanıyorlar, 3 kiloyu geçtikten sonra hep bu şekilde yaptım. Bazen oğlum gece mamasında kusabiliyor. Böyle hepsini birden çıkarıveriyor. Siz de yaşadınız mı? Bebeği henüz yeni doğanlara da oyun halısını şiddetle öneriyorum. Benimkilerin ilgisini çok çekiyor. Aynı zamanda sabah 7den akşam 5e kadar TRT müzik kanalı sürekli açık. Sese uyanmamaları için oldukça işe yarıyor ve bazen de hep birlikte evde dans ediyoruz, kızım buna bayılıyor:)Bu arada ek gıdaya ne zaman başlamam gerekiyor, bazı şeyleri tattırmaya başlamak ne kadar doğru? Rotavirüs aşılarını yaptırıcam. Bu aşıyı yaptıranlara sormak istiyorum, ateş yapıyor mu?

Kızlar bebekleriniz aynı andamı acıkıyo uyanıyo??

İlk başlarda öyleydi, şimdi farklı zamanlarda acıkıyorlar.

Kızlar acaba şöyle yapsam dahamı kolay olur.arabaya alsam birer tane oto koltuğu,ew içinde daha uygun fiyatlı olanlardan alsam?ewden arabaya taşıma yapmayız...

Ben arabama bir oto koltuğu ve ana kucağı koydum, evde de ana kucağı var. Hiçbirini satın almadım, arkadaşlarımdan edindim, imkanın varsa öyle yap, hemen büyüdükleri için gerek yok fazla masrafa. Taşıma yapmamak çok akıllıca olur, ilk başlarda taşıyordum, sonra baktım olacak gibi değil, birden 3 tane oldu elimde. Sana önerim bir de eve elektrikli sleeper denen beşiklerden alman, çok işe yarıyor, tek bakan herkese bunu öneriyorum. Bu sleeperlar sonra da mama sandalyesi oluyor.

çncelikle 3. ayınız hayırlı olsun biz de üç gün sonra 4. ayımızı bitiricez kısmetse :) ben rota virüsü 3 gün çnce yaptırdım hiç ateşlenme olmadı zaten agızdan şurup gibi verilen bir aşı.

Benim ikizlerim de 8 aylik olduu ama halaa gunduz uyku duzeni kuramadik.bitanesi ayak delis sallayip uyuyacak ve orfan hic inmeyecek hemen uyaniyor ne kadar tutarsam okadar uzun uyuyooor bir cozumu olmali

Sağol canım bende öle yapcam galşba .arabaya araba koltuğu,ewe ana kucağı...ewe fazladan beşik alamam ama canım yaev çok küçük yerim yok..

bebeklerim her şeyi yiyorlar çok şükür ama artık anne sütü içmek istemiyorlar
acaba neden olabilir?
dolaba süt koyabilenlere imrenirdim, çünkü benimkiler günlük olarak ne sağarsam onu içerdi
şimdi dolap süt dolu ama içmiyorlar maalesef
sabaha kadar 300 cc süt içen çocuklar sabaha kadar ancak 100 cc süt içiyorlar
bu konuda bir fikri ya da önerisi olan var mı arkadaşlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…