2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
merhaba mergen. iyi oldu yazdığın unutmuşum seni valla. görünce sevindim. biz de 7,5 aylık olduk.
ek gıda olayı tam oturmadı. hala alışma sürecinde ama her öğünü veriyorum, biraz gönüllü biraz zorla.
ben de yalnızım. şu gıda olayı beni çok yordu.
ben 6. aya kadar hiç sallamadım bebeklerimi. ama 6. aydan sonra salladım. artık çevre daha çok dikkatlerini çektiğinden uykuları olduğu halde uyumak istemiyorlar ve mızmızlanıp huysuzlanıyorlar. o halleri hiç çekilmiyor. azıcık sallayıp pışpışlayıp uyutuyorum. öyle uyusunlar diye dakikalarca sallamıyorum. zaten uykuları var ben uyumalarını kolaylaştırıyorum diyebilirim.
anlatacaklar bitmez ki. işte laf lafı açıyor o şekilde konuşuyoruz. özellikle yalnız bakanların konuşacakları çok şeyleri var. dert ortağı arkadaşı yok çünkü. of ya kederlendim şimdi.
gece iyi içiyorlar. normal gıdalarla beslenen bebeklerin günde 500 ml süt içmeleri gerekiyormuş. benimkiler 400 e yakın içiyorlar. gece ve sabah kalktıklarında. muhallebi ve bebe bisküvilerini de kendi sütümle yapıyorum. onu da hesaba katarsam sanırım 500 ml'i buluyor. zaten peynir ve ve yoğurt da yiyorlar. bunu da hesaba katmak gerekir.
seninkiler 120 ml süt mü içiyorlar sadece gece. yoksa mama da veriyor musun gece? yani tüm geceyi 12 ml sütle mi geçiriyorlar. doğru mu anladım?
ya o kadar takma kafana. anne sütü aldılar zamanında. veebildiğin kadar verdin. anne sütünü benim gibi muhallebide bebe bisküvisinde kullanabilirsin. çorbanda bile kat. bu şekilde de verebiirsin. ben hiç yoğurt yapmayı denemedim kendi sütümle. ha bugün ha yarın derken her gün unuttum. hala inek sütüyle yapıyorum. aklım agelirse deneyeceğim. yazarım yapınca nasıl olduğunu.

evet canım her şeyi problem çıkarmadan yiyorlar ama anne sütünü içmiyorlar
mesela gece ikide uyanıp 70 cc içtiler, bu eskiden 120-130 cc arasındaydı
saat 5 de kalkıp bir 70 cc daha içtiler
gün içinde de en fazla o da zorla 100 cc içirebiliyorum
canım ben sadece ilk iki ay mama verdim, sütüm sonra arttı, neredeyse çok az verdim ondan sonra
hatta 3 aydır hiç mama vermiyorum
muzlarını hazmı kolaylaştırsın diye sürekli sütle veriyorum
hiç kabız olmadılar şükürler olsun
yoğurtları ekşi ise sütümü katıyorum
bazen meyvelerine katıyorum ama ne bileyim istiyorum ki
bir öğünleri sadece süt olsun
öbür gıdaları ümür boyu zaten yiyecekler
sütün ömrü ne ki şunun şurasında
varken lıkır lıkır içsinler istiyorum

tuğba 500 cc anne sütü değil o ,500 cc süt ve süt ürünleri ,ben de öyle sanıp kendimi çok kasmıştım ,sonra doktoruma sordum o da süt ve süt ürünleri dedi ,gün içinde yoğurt filan yiyorsa 250-300 cc de yeter hiç sıkıntı etme dedi
zaten hem 500 cc süt içip hem de yemeleri mümkün değil dedi
o yüzden bu miktarı yanlış algılıyor herkes doğrusu bu ,ben öğrendim siz de rahat edin bundan sonra :))
bu dönem böyle olması çok normal
artık farklı tatlar istiyorlar
eskiden bebektiler algıları açık değildi ,şimdi algıları açıldıkça hep aynı tattan sıkılıyorlar
farklı tatlar istiyorlar
hele de bir şeylerin tadına bakmaya başladılarsa süte istekleri azalıyor
benim oğlum da bir dönem öyleydi
hep yiyeceklere saldırıyordu
süt içmiyordu
doktora sormuştum bu durumu
o da benim söylediğimin aynısını söyledi bana
ve ne güzel işte iştahlı olacak bunu değerlendir ve ek gıdaya alıştır demişti
gerçekten de öyleymiş oğlum herşeyi reddetmeden yiyor maşallah
biz anne olarak içgüdüsel olarak süt içsin istiyoruz
ancak sütün artık onlar için vitaminsel çok değeri yok
yaktıkları kaloriyi karşılamıyor
vitamini azalmış durumda
o yüzden sütü vitamin dolu bir bardak içecek gibi ,mesela biz nasıl vitamin için portakal suyu içiyoruz ,bebeklerimiz için de artık süt öyle bir şey
hayati bir sıvı olmaktan çıktı artık vitamin desteği gibi oldu
istersen günde 1000 ml süt içsinler onlara ek gıdadan faydalı olacak değil
ayrıca bütün ömür boyu yemek yemeleri için alışmaları lazım
bunun da herşeyde olduğu gibi bir zamanı var
o zamanı kaçırırsan çocuk hiç yemek istemiyor bir sürü yeme sorunları ortaya çıkıyor
öyle olmasa zaten bizler de ömür boyu süt içer dururduk :)
sütü kafada bu kadar büyütmemek lazım
şimdi onların yediği meyve ,yoğurt ,et ,balık sütten çok çok daha faydalı onlar için
sütü her zaman verebilirsin ama ek gıdaya alışmazlarsa ömür boyu yeme sıkıntıları olur herşeyi seçerler vs çok zor , o zorluk çok daha kötü
bir tanıdığın torunu 5 yaşında ve hala katı gıda yiyemiyor
sadece sıvı şeyler çorba vs
sebebi de blendır bebeği yapmışlar sanırım ve aynı böyle süt süt diye ek gıdayı geciktirmişler
yani herşeyin bir zamanı var
bizimkiler de günde 350 cc süt içiyorlar
ama gece mamalarının içinde devam sütü var zaten oradan bir 100 cc daha eklsen ve her gün yoğurt yediklerini düşünsen hayli hayli karşılıyorlar

kızlar bir derdim var,
benimkiler oyun halısıyla oyalanmıyor ya

her bebek bir değil ,bekle bakalım zamanla alışırlar belki ,ya da sen onları oynatıyormusun yoksa kendilerine bırakma sen de halının üstündeki oyuncaklarla onları oynatmayı dene

her bebek bir değil ,bekle bakalım zamanla alışırlar belki ,ya da sen onları oynatıyormusun yoksa kendilerine bırakma sen de halının üstündeki oyuncaklarla onları oynatmayı dene

oynuyorum oynamaz olmur muyum ama kızım basıyor yaygarayı anlamadım ki.her agladıklarında hemen almıyorum oyuncaklarla konuşup onların dikkatini çekmeye çalışıyorum ama daha alışmadılar.kızım gerçi dönencesine de çok geç alışmıştı.

Arkadaşlar ne olur ne olmaz diye eve bir tane de olsa mama alayım diyorum. Insallah gerek olmaz ama. Hangi mamayi tavsiye edersiniz?

canım çok sıkkın
içmiyorlar içmiyorlar süt içmiyorlar
her şeyi güzel yiyorlar çok şükür ama süt içmiyorlar
3 hafta önce gecede 250-300 cc süt içen bebekler gitti
şimdi en fazla 150 cc içiyorlar geceden sabaha
aç bırakıyorum, inat ediyorum ama gene de içiremiyorum
iki ay sonra süt yok ama şu an yedikleri yiyecek ömürleri olduğunca yiyecekleri şeyler
az önce de direndim yedirmedim, iyice acıksınlar mecbur içerler diye
ikisi de aç uyudu, vicdanım nasıl sızladı anlatamam
çok kötüyüm çok

ayyy hepimizin sıkıntısı başka... benimde oğlum mamaya düştü ek gıda yemeyeyim hep mama içeyim istiyo... eee sonuçta bende mamayı azaltmak istiyorum gündüz ...
bende oğlan çorba içsin diye aç yatırdım ama o kazandı sayılır
daha önce yiyen çocuk şimdi yemez oldu zorlamıyorum
ilk defa bugün zorladım sonra dayanamadım
seni çok ii anlıyorum anne sütü alsın istiyorsun ama demekki kısmeti bu kadar...
biraz daha depola bakalım belki bi kaç gün sonra içerler istersen çok zorlama
yediğin bişeyden dolayı mı tadını sevmiyorlar acaba... çok acı bişey mi yedin ??? aklıma başka bişey gelmiyor

nasılsın canım?
bu aralar görüşemiyoruz pek,
benim derdimi okudun, seninkilerde durum ne?
benimkiler gündüz hiç süt içmeseler aramıyorlar
gece de 120 cc ile sabahı ediyorlar

nasılsın canım?
bu aralar görüşemiyoruz pek,
benim derdimi okudun, seninkilerde durum ne?
benimkiler gündüz hiç süt içmeseler aramıyorlar
gece de 120 cc ile sabahı ediyorlar

iyiyim canım çok şükür... yoğun hep koşturuyorum
oğlumun 2 dişi oldu kızım emekliyor
sürekli birbirlerine giriyorlardı bu nedenle saçlarını kestirdim ikisininde :)) biraz rahatladım gibi
hala kaş göz dalıyorlar sürekli peşlerindeyim
kızım bana çok düştü her kapıdan çıktığımda ağlıyor dönüp bakmıyorum ama çözüm olmadı
oğlum 3 gündür ek gıda istemiyor mamaya devam (
oyuncak kavgamız var sürekli...
bilinçli olmasa da anne demeye başladılar
çok şükür iyiyiz ama ben çok yorgunum
senin sorununu okudum canım
seni çok iyi anlıyorum anne sütü alsınlar istiyorsun ama biraz daha depola bakalım belki tekrar içerler
peki devam sütü denedin mi??
sonuçta anne sütü veya mamayı 500cc almaları gerekiyor 150-200 kadarını peynir ve yoğurttan aldığını düşün... kızlar böyle hesaplıyor... tabii benimkiler mamayı yedikleri için bu hesabı yapmıyorum
yediklerine biraz dikkat et belki anne sütünün tadı değişmiştir... bundan dolayı içmek istemiyorlardır

kabus gibi bir gece geçirdim dogum yaptıgımdan beri ilk defa...
humananın iyi geceler çayını içirdigim çocuklarım yarım saatte bir çıglıklarla uyandılar... iki yudum mama içiyorlar yine uyuyorlar resmen sarhoç oldular... bütün gün huzursuzlardı...
kendime çok kızdım...
5. aya girdik ve uyku düzenimiz bozuldu tekrar kızlar...

kızlar günaydın.. size bir sorum olacak bebeklerinizin gaz sancısı olduğunda hangi ilcı veriyorsunuz. gecemiz gündüzümüze karıştı hiç uyumuyorlar zinco kullandım fayda etmedi başka ne yapabilirim sizler ne yapıyorsunuz lütfen yardımcı olun 20 gün oldu doğum yapalı

kızlar günaydın.. size bir sorum olacak bebeklerinizin gaz sancısı olduğunda hangi ilcı veriyorsunuz. gecemiz gündüzümüze karıştı hiç uyumuyorlar zinco kullandım fayda etmedi başka ne yapabilirim sizler ne yapıyorsunuz lütfen yardımcı olun 20 gün oldu doğum yapalı

Gazin cozumu yok diyebilirim butun gaz ilaclarini denedikten sonra nurse harveys iyi geldi bizimkileree

Gazolayı ne zormuş benimkilerin birine nurse harveys iyi geldi amadiğerinin ıkınması geçmedi babs diye bir gaz ilacını verdim uyku verdi ama gaz çıkarmasında etkili değil gibi bakalım bir kaç gün deneyim ona göre yazarım gene.

artık büyüdüler canım gece uykunun içinde sen yemek yemek ister misin :)
onlarda artık uykuları bölünsün istemiyolar.
kahvaltılarını ve yoğurtlarınada katıyomuşssun zaten
dert etme kendine ben 3 ay verebildim sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…