- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.921
merhaba mergen. iyi oldu yazdığın unutmuşum seni valla. görünce sevindim. biz de 7,5 aylık olduk.Merhaba kizlar
Bir turlu yazmaya firsat bulamiyorum
Insallah tum annisler ve bebisler iyidir ve hersey yolundadir
Biz 7, ayimizi doldurduk
Ek gida,dis sorunsali,surunme,herseyin tadina bakma ve ses kesfi denemeleriyle yogun bir sekilde geciyor zaman
Bu sureci yalniz goguslemeye mecbur birakildigim icin biraz yorgun,biraz karisigim...Cocuklarima her anlamda yetebilen guclu bir anne olmaya calisiyorum.
Ek gida olarak sebze puresi,tarhana corbasi,Pirincli,irmikli,tahilli,5meyveli kasik mamalarini,aptamil mamadan mayaladigim yogurdu severek sorunsuz yiyorlar.Fakat kahvaltimiz ve meyve yememiz tam bir dert.Mamanin icine bebek ekmegi,pekmez,yumurta sarisi karisimini yemiyorlar.Bu karisimi cici bebe ile deneyecegim bakalim sonuc ne olacak Hazirladigim meyve suyu ve purelerine agiz kilitleyen yavrular , hazir kavanoz meyve puresini afiyetle yiyorlar sasmamak elde degil.Sabirla ve israrla denmeye devam.Daha hic et olayina vs girmedim,biraz yavasmi gidiyorum bilmiyorum.
Uyku durumumuz ise hala sallantili:)Imkani yok sallanmadan uyumuyorlar,bu isleri biraz zorlastiriyor,nasil vazgececekler hic bilmiyorum.
Bizde durumlar kisaca boyle
Aslinda anlatacak cok sey var ama ....
Hepinizi kocaman opuyorum
gece iyi içiyorlar. normal gıdalarla beslenen bebeklerin günde 500 ml süt içmeleri gerekiyormuş. benimkiler 400 e yakın içiyorlar. gece ve sabah kalktıklarında. muhallebi ve bebe bisküvilerini de kendi sütümle yapıyorum. onu da hesaba katarsam sanırım 500 ml'i buluyor. zaten peynir ve ve yoğurt da yiyorlar. bunu da hesaba katmak gerekir.
bizimkiler de gel gel i biliyorlar
ceeee oynamaya bayılıyorlar
sürünme olayımız henüz yok,
ben de hiç sürünmemişim, belki onlar da sürünmezler bilemiyorum
beni artık bariz şekilde ayırıyorlar, beni görünce sevinerek çırpınıyorlar
ay tabi tanıyacaklar demeyin bizimkiler çok kalabalık bir ortamda büyüyorlar
işe başladığımdan beri babaanneyi daha fazla görüyorlar
çorbalarını yapınca iki gün yediriyorum, yoğurtlarını da iki gün bazen 3. gün bile yediriyorum ekşimediyse
benimkilerin süte olan ilgisi neredeyse sıfırlandı
eskiden sabaha kadar 250-300 süt içen çocuklar gitti yerlerine 120 cc süt ile sabahı eden çocuklar geldi
süt içirebilmek için kendimizi paralıyoruz
siz anlatırken imreniyordum, ay ne güzel saklayabiliyorlar diye
çünkü ben günlük sağıp içirebiliyordum, ancak yetirebiliyordum
şimdi gün içinde neredeyse süt içmedikleri için dolapta epey bi sütleri birikti
seninkilerde böyle bir durum var mı?
benimkiler desteksiz otururlarsa öne düşüyorlar, ben de mama sandalyelerinde oturtuyorum, oturmayı seviyorlar da
merhaba mergen. iyi oldu yazdığın unutmuşum seni valla. görünce sevindim. biz de 7,5 aylık olduk.
ek gıda olayı tam oturmadı. hala alışma sürecinde ama her öğünü veriyorum, biraz gönüllü biraz zorla.
ben de yalnızım. şu gıda olayı beni çok yordu.
ben 6. aya kadar hiç sallamadım bebeklerimi. ama 6. aydan sonra salladım. artık çevre daha çok dikkatlerini çektiğinden uykuları olduğu halde uyumak istemiyorlar ve mızmızlanıp huysuzlanıyorlar. o halleri hiç çekilmiyor. azıcık sallayıp pışpışlayıp uyutuyorum. öyle uyusunlar diye dakikalarca sallamıyorum. zaten uykuları var ben uyumalarını kolaylaştırıyorum diyebilirim.
anlatacaklar bitmez ki. işte laf lafı açıyor o şekilde konuşuyoruz. özellikle yalnız bakanların konuşacakları çok şeyleri var. dert ortağı arkadaşı yok çünkü. of ya kederlendim şimdi.
gece iyi içiyorlar. normal gıdalarla beslenen bebeklerin günde 500 ml süt içmeleri gerekiyormuş. benimkiler 400 e yakın içiyorlar. gece ve sabah kalktıklarında. muhallebi ve bebe bisküvilerini de kendi sütümle yapıyorum. onu da hesaba katarsam sanırım 500 ml'i buluyor. zaten peynir ve ve yoğurt da yiyorlar. bunu da hesaba katmak gerekir.
seninkiler 120 ml süt mü içiyorlar sadece gece. yoksa mama da veriyor musun gece? yani tüm geceyi 12 ml sütle mi geçiriyorlar. doğru mu anladım?
ya o kadar takma kafana. anne sütü aldılar zamanında. veebildiğin kadar verdin. anne sütünü benim gibi muhallebide bebe bisküvisinde kullanabilirsin. çorbanda bile kat. bu şekilde de verebiirsin. ben hiç yoğurt yapmayı denemedim kendi sütümle. ha bugün ha yarın derken her gün unuttum. hala inek sütüyle yapıyorum. aklım agelirse deneyeceğim. yazarım yapınca nasıl olduğunu.
tuğba 500 cc anne sütü değil o ,500 cc süt ve süt ürünleri ,ben de öyle sanıp kendimi çok kasmıştım ,sonra doktoruma sordum o da süt ve süt ürünleri dedi ,gün içinde yoğurt filan yiyorsa 250-300 cc de yeter hiç sıkıntı etme dedimerhaba mergen. iyi oldu yazdığın unutmuşum seni valla. görünce sevindim. biz de 7,5 aylık olduk.
ek gıda olayı tam oturmadı. hala alışma sürecinde ama her öğünü veriyorum, biraz gönüllü biraz zorla.
ben de yalnızım. şu gıda olayı beni çok yordu.
ben 6. aya kadar hiç sallamadım bebeklerimi. ama 6. aydan sonra salladım. artık çevre daha çok dikkatlerini çektiğinden uykuları olduğu halde uyumak istemiyorlar ve mızmızlanıp huysuzlanıyorlar. o halleri hiç çekilmiyor. azıcık sallayıp pışpışlayıp uyutuyorum. öyle uyusunlar diye dakikalarca sallamıyorum. zaten uykuları var ben uyumalarını kolaylaştırıyorum diyebilirim.
anlatacaklar bitmez ki. işte laf lafı açıyor o şekilde konuşuyoruz. özellikle yalnız bakanların konuşacakları çok şeyleri var. dert ortağı arkadaşı yok çünkü. of ya kederlendim şimdi.
seninkiler 120 ml süt mü içiyorlar sadece gece. yoksa mama da veriyor musun gece? yani tüm geceyi 12 ml sütle mi geçiriyorlar. doğru mu anladım?
ya o kadar takma kafana. anne sütü aldılar zamanında. veebildiğin kadar verdin. anne sütünü benim gibi muhallebide bebe bisküvisinde kullanabilirsin. çorbanda bile kat. bu şekilde de verebiirsin. ben hiç yoğurt yapmayı denemedim kendi sütümle. ha bugün ha yarın derken her gün unuttum. hala inek sütüyle yapıyorum. aklım agelirse deneyeceğim. yazarım yapınca nasıl olduğunu.
evet canım her şeyi problem çıkarmadan yiyorlar ama anne sütünü içmiyorlar
mesela gece ikide uyanıp 70 cc içtiler, bu eskiden 120-130 cc arasındaydı
saat 5 de kalkıp bir 70 cc daha içtiler
gün içinde de en fazla o da zorla 100 cc içirebiliyorum
canım ben sadece ilk iki ay mama verdim, sütüm sonra arttı, neredeyse çok az verdim ondan sonra
hatta 3 aydır hiç mama vermiyorum
muzlarını hazmı kolaylaştırsın diye sürekli sütle veriyorum
hiç kabız olmadılar şükürler olsun
yoğurtları ekşi ise sütümü katıyorum
bazen meyvelerine katıyorum ama ne bileyim istiyorum ki
bir öğünleri sadece süt olsun
öbür gıdaları ümür boyu zaten yiyecekler
sütün ömrü ne ki şunun şurasında
varken lıkır lıkır içsinler istiyorum
bu dönem böyle olması çok normal
bebeklerim her şeyi yiyorlar çok şükür ama artık anne sütü içmek istemiyorlar
acaba neden olabilir?
dolaba süt koyabilenlere imrenirdim, çünkü benimkiler günlük olarak ne sağarsam onu içerdi
şimdi dolap süt dolu ama içmiyorlar maalesef
sabaha kadar 300 cc süt içen çocuklar sabaha kadar ancak 100 cc süt içiyorlar
bu konuda bir fikri ya da önerisi olan var mı arkadaşlar?
kızlar bir derdim var,
benimkiler oyun halısıyla oyalanmıyor ya
her bebek bir değil ,bekle bakalım zamanla alışırlar belki ,ya da sen onları oynatıyormusun yoksa kendilerine bırakma sen de halının üstündeki oyuncaklarla onları oynatmayı dene
Arkadaşlar ne olur ne olmaz diye eve bir tane de olsa mama alayım diyorum. Insallah gerek olmaz ama. Hangi mamayi tavsiye edersiniz?
almana gerek yok bence ama ben dogum yaptıgımda doktor sma yazmıştı.ama biz şu an conformil kullanıyoruz.
Doktor yönlendirirse gerek yok o zaman simdiden almaya. Sağol cnm :)
ayyy hepimizin sıkıntısı başka... benimde oğlum mamaya düştü
canım çok sıkkın
içmiyorlar içmiyorlar süt içmiyorlar
her şeyi güzel yiyorlar çok şükür ama süt içmiyorlar
3 hafta önce gecede 250-300 cc süt içen bebekler gitti
şimdi en fazla 150 cc içiyorlar geceden sabaha
aç bırakıyorum, inat ediyorum ama gene de içiremiyorum
iki ay sonra süt yok ama şu an yedikleri yiyecek ömürleri olduğunca yiyecekleri şeyler
az önce de direndim yedirmedim, iyice acıksınlar mecbur içerler diye
ikisi de aç uyudu, vicdanım nasıl sızladı anlatamam
çok kötüyüm çok
nasılsın canım?
bu aralar görüşemiyoruz pek,
benim derdimi okudun, seninkilerde durum ne?
benimkiler gündüz hiç süt içmeseler aramıyorlar
gece de 120 cc ile sabahı ediyorlar
canım çok sıkkın
içmiyorlar içmiyorlar süt içmiyorlar
her şeyi güzel yiyorlar çok şükür ama süt içmiyorlar
3 hafta önce gecede 250-300 cc süt içen bebekler gitti
şimdi en fazla 150 cc içiyorlar geceden sabaha
aç bırakıyorum, inat ediyorum ama gene de içiremiyorum
iki ay sonra süt yok ama şu an yedikleri yiyecek ömürleri olduğunca yiyecekleri şeyler
az önce de direndim yedirmedim, iyice acıksınlar mecbur içerler diye
ikisi de aç uyudu, vicdanım nasıl sızladı anlatamam
çok kötüyüm çok
Papatya seni cok iyi anliyorum cunku oglumun birinde bende bu sorunu yasadim.gerci anne sutu degil ama mamasini icmiyordu.
Zaten ek gidadan oncede istahsizdi surekli elimde biberon azicik azicik mama yapip yedirmeye calisiyordum.ama artik once mamasini veriyorum ictigi kadar iciyor.biberonda kalan mamayada az birsey yogurt ekliyorum calkaliyorum seve seve iciyo cok sukur.Cunku sut haricindeki herseyi seviyor.belki bu defa icer diyerek hemen yogurt katmiyorum.ama yogurt katmadan bitirmedi hic.
Sende sevdikleri seylerden katmayi dene istersen.ins seninkilerde seve seve icerlerde rahatlarsin...
kızlar günaydın.. size bir sorum olacak bebeklerinizin gaz sancısı olduğunda hangi ilcı veriyorsunuz. gecemiz gündüzümüze karıştı hiç uyumuyorlar zinco kullandım fayda etmedi başka ne yapabilirim sizler ne yapıyorsunuz lütfen yardımcı olun 20 gün oldu doğum yapalı
Gazolayı ne zormuş benimkilerin birine nurse harveys iyi geldi amadiğerinin ıkınması geçmedi babs diye bir gaz ilacını verdim uyku verdi ama gaz çıkarmasında etkili değil gibi bakalım bir kaç gün deneyim ona göre yazarım gene.kızlar günaydın.. size bir sorum olacak bebeklerinizin gaz sancısı olduğunda hangi ilcı veriyorsunuz. gecemiz gündüzümüze karıştı hiç uyumuyorlar zinco kullandım fayda etmedi başka ne yapabilirim sizler ne yapıyorsunuz lütfen yardımcı olun 20 gün oldu doğum yapalı
Gazin cozumu yok diyebilirim butun gaz ilaclarini denedikten sonra nurse harveys iyi geldi bizimkileree
evet canım her şeyi problem çıkarmadan yiyorlar ama anne sütünü içmiyorlar
mesela gece ikide uyanıp 70 cc içtiler, bu eskiden 120-130 cc arasındaydı
saat 5 de kalkıp bir 70 cc daha içtiler
gün içinde de en fazla o da zorla 100 cc içirebiliyorum
canım ben sadece ilk iki ay mama verdim, sütüm sonra arttı, neredeyse çok az verdim ondan sonra
hatta 3 aydır hiç mama vermiyorum
muzlarını hazmı kolaylaştırsın diye sürekli sütle veriyorum
hiç kabız olmadılar şükürler olsun
yoğurtları ekşi ise sütümü katıyorum
bazen meyvelerine katıyorum ama ne bileyim istiyorum ki
bir öğünleri sadece süt olsun
öbür gıdaları ümür boyu zaten yiyecekler
sütün ömrü ne ki şunun şurasında
varken lıkır lıkır içsinler istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?