2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
geçmişi okuyup yazayım dedim bi türlü bitmek bilmedi. hepinize günaydınlar kızlarrrrrrrrrrrrrrr. dün doktoruma gittim baktı ikiside çok sağlıklı çok güzel büyümeleri fln dedi. alttan rahim uzunluğunu ölçtü. 5cm çıktı. çook sevindikk. eğer 4 fln olsa direk yatıracaktı hiç kalkmadan. ama maşallahın var dedi. ben seni bu haftalarda sürünerek bekliyordum ama sen çok enerjik zıpır zıpırsın dedi. çünkü için çok fena halde dedi. kistler devasal olmuşlar iyice yayılmışlar diğer organları yapıştrmışlar dedi. çocuklar ve kistlerin baskısıyla sen ağrıdan durmaman gerkirdi dedi. ama ben yıllarca o nalet olası kistlerden okadar sancılar okadr acılar çektim ki artık vücut ağrılara karşı bağışıklık yapmış. ağrılarım çok ama ben ona ağrı olarak bakmıyorum ki. diyorum ki kendime bebekler hareket ediyor onlarda bana ağrı yapıyor diye kandırıyorum işte kendimi. yoksa başka türlü katlanmak zor. akıntıların var dedi fitil verdi. daha önce ilk 3 ayda fitil kullanılamadığı için verememişti. ama artık 4e girdin kullanabilirsin dedi. haftada br iğneye de devam. elevit-ferrum fort-corasprin e de devam. kan ve idrar testleri verdim. onlardabugün çıkıcak telle öğrenecem. cinsiyet sordum. her prof. gibi buda sölemedi. zaten benm doktorum tüp bebek doktoru. gebelik takibi yapmıyor hiç çünkü zamanı yok. alt katta başka bir doktora yönlendiriyor. ama benim riskli gebelik old. için bana özel kendi bakıyor. ben cinsiyetle ilgilenmem dedi. çocuklar sağmı yaşıyomu ona birde beynine ve gelişimine bkarım dedi. alt kattaki doktora daha önce ikili test için yönlendirmişti ve ozman biri kız demişti o doktorlar. şimdi de 3 hafta sonraya detay ultrason aldırdı o doktorlardan. o zamn kesin bi şekilde öğrenmiş olursun onlr sölesin dedi. çoğul gebelik old. için 3lü ve 4 lü test yapılmıyormuş. sadece detay ultrason bakılcak 18haziranda. ozamana kadar da cinsiyeti öğrenemicem aman dün yatırmadı beni ve bebişlerimide sağlıkl gördüm ya gerisi boş. çokda önemli değil. sadece ben çok hevesleniyordum bişiler almak için. ama napalım 3 hfta daha beklicez. ha buarada her hafta kndi doktoruma gidip gelicem artık. her hafta rahim uzunluğunu kontrol etcek yatış için. birde alttan kültür alcaklarher hafta. çoğul gebelikte enfeksiyon kapmak çok önemliymiş. enfeksiyon kaptığın an düşüş tehdidi demek dedi. onun için hep kültür alınarak kontrol altında olacakmışım.

bliyorum çok uzun oldu kızlar. ama anca özetleyebildim kusura bakmayın.

selayhusummm
beni merak etmişsn tşk.ederimm. dün telin şarzı btti hastaneden yazamadım. akşamda görümcemler geldi misafirim vrdı giremedim nete bitanem. sen nasıl oldun daha iyisindir inş.

günaydınnn canımm gözünaydııınnn son 2 haftadır erkek bebek haberi duymadım desem yeridir kızlar çoştu sonradan atağa geçti ihihih inşallah 1 hafta sonra bu kız akımına bir dur derim

amin canım inşallah güzel haberlerle geliriz bende heyecan dorukta her ay böylemi olacak ya biz dogurana kadar yandık:)randevuya son 3 saat hakkımızda hayırlısı

canım geçmiş olsun inşallah bundan sonra hep böyle güzel haberler alırsın.

ya ben ya ben:)))

denizkızı, filiz, beren, erce ve nehar bugün başka kontrole gitcek var mı hatırlayadım ama hepinizden güzel hayırlı haberler bekliyorummm. dularım sizinleeeeeeeeee

canım çok sevindim maşallah bebişlerine:) senin rahim uzunluğu da çok iyi maşallah benim 10.haftadan beri ölçüyor doktorum 4,2 cm çıkıyor hep. bakalım bir daha ki kontrolüm 16.haftada o zaman kısalma olacak mı? idrara sıkışık gittiğim için benim rahim boyunu karından ultrasonla ölçüyor doktorum. vajinal bakılırsa değişir mi bilmiyorum. senin doktorun söylediklerine göre benim durumum biraz riskli gibi. benim doktor çok rahat o konuda. rahim boyu 2,5 cm e düşerse istirahat gerekir falan demişti. zaten evliliğimin ilk yıllarından beri rahim boyumun biraz kısa olduğunu biliyordum. bakalım inşallah 36 haftalara kadar taşıyabilirim bebişleri. senin doktorun ne güzel canım bir sürü kan ve idrar tahlili istemiş. benim kan ve idrar kültür tahlillerim yeni diye doktorum gebelikte hiç istemedi. ben aile hekimliğinde kan testlerimi yaptırmıştım sadece. idrar testlerini de yaptırıp, göstereyim o zaman. yatışa gerek olmamasına da çok sevindim canım. detaylı ultrasonda diğerinin cinsiyetini kesin öğrenirsiniz. 17 haftalık olacaklar o zaman hayırlısıyla.

Burcakcigim guzel haberlerle gelmisin canim cok cok sevindim ... Insallah boyle dinc sekilde devam eder hamileligin .. Iki mucizene saglikla kavusursun.. Agrilarinida rabbim dindirsin insallah ..
Benimde 20sinde randevum var heralde ozaman soyler banada cinsiyeti .. Saglikli olsunlarda canim ..

selayhusummmmm kıyamam sana yaa yalnızlık zor ben çok iyi bilirimmm, rabbim şiifa versinnnn

burcakımmmmmm önce sana maşallaahhhhh nazar değdircen kendine bak kuzummmmm beboları da yirim yaaaa bence 1 kız 1 erkekkk

beren benimmde 14.00 da

Canim nick karisimi oldu kusura bakma :)).. Sila diye kastettigim sendin aslinda :))..
Guzel haberlerle gelesin insallah ..

canım benim espri yaptım heyecanımizı dindirmek için her yolu deniyorum .bakalım bugün cinsiyetide ögrenebilecekmiyiz hadi aksama görüşürüz kızlarrrr

canım benim de ilk doğumumdan var dı yaram,yaktırdım ben ve çok rahat ettim.hem de korkudan gidememiştim bir kaç sene,halbuki karınca ısrığı daha fazla acıtıyor inan.doğumdan sonra gerekirse hemen yaktır sende.

Hamile işçi ve memurlara işyerinde özel ihtimam gösterilecek. Hazırlanan taslağa göre; iş ve çalışma ortamı, hamileliği riske atmayacak şekilde düzenlenecek . Hamile çalışanlara periyodik kontroller için izin verilecek . Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü , 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde alt mevzuatta çalışmalar yürütüyor.

GEREKTİĞİNDE İŞ DEĞİŞİKLİĞİ YAPACAK

Hazırlanan Gebe ve Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarına Dair Yönetmelik Taslağı şu yenilikleri getiriyor: Çalışanlara hamilelikleri süresince periyodik kontrolleri için izin verilecek. Doktora muayene için gidecek işçi ve memur ücretli izinli sayılacak. Hamile veya yeni doğum yapmış çalışanların kendilerinin ve bebeklerinin sağlığını olumsuz etkileyecek şekilde elle yükleme ve araçsız taşıma işlerinde çalıştırılmaları yasak olacak. Bu işlerde risk değerlendirmesi yapılacak. Gerektiğinde iş değişikliği sağlanacak. Hamilelik süresi boyunca hiçbir surette elle taşıma işi yaptırılamayacak. Hamile kadın işçi ve memur evrak veya çay götürme işinde çalıştırılamayacak.

Gebe çalışanın çalıştığı yerdeki gürültü seviyesinin 80 dB(A)'yı geçmemesi sağlanacak. Gürültü seviyesi düşürülemiyorsa, çalışanın yeri değiştirilecek. Hamileler, hamileliği etkileyecek klimalı yerlerde çalıştırılamayacak.

Hamile, yeni doğum yapmış ve emziren çalışanların yaptığı işin niteliği göz önünde bulundurularak, çalıştığı yerlerin sıcaklığının ve basıncının sağlık ve güvenlik riski yaratmayacak düzeyde olması sağlanacak. Yüksek basınçlı hamileliği etkileyen yerlerde, hamile çalıştırılamayacak.

İŞTEN ATILAMAYACAK

Doğum izninden dönen kadın için kısmi süreli çalışma geçerli olabilecek. İzinden dönen kadın, isteğe bağlı olarak çocuğu 3 ya da 6 yaşına gelene kadar daha kısa süreli çalışabilecek. Çalışmada 2 formül üzerinde duruluyor. İlki kadının işyerinde kısmı süreli olarak çalışması, ikincisi ise evden (esnek) çalışma modeli. Esnek çalışma modeli daha çok doğum sonrası çocuğun anneye ihtiyacı olan ilk yılı kapsayacak. Kadınların 'kademeli yükselme' ve kıdem de dahil tüm özlük hakları korunacak. Şu anda SSK'lı anneler 2 çocuğu ancak borçlanabiliyorlar, bu sayı artırılacak. Doğum sonrası işe dönen kadın için işe alınma zorunluluğu getirilecek.

DOĞUM İZNİ 24 HAFTAYA ÇIKIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, doğum izninin 24 haftaya uzamasını öngören çalışma yasalaştığında, doğum yapmış ancak halen doğum izninde olan kadınların da faydalanabilmesi için düzenleme yapabileceklerini söyledi. Doğum izni süresini artırmayı da öngören 'çocuk teşviki'ne ilişkin çalışmada son aşamaya gelindi. Konu üzerinde çalışan Çalışma, Maliye, Aile, Kalkınma ve Sağlık Bakanlıkları, önümüzdeki hafta yeni düzenleme konusunda Başbakana sunum yapacak. Şahin, geriye dönük olarak bir düzenleme yapılıp yapılamayacağına bakılabileceğini söylerken, yasa çıktığı anda doğum yapmış ancak doğum izni devam eden kadınlar için de bir düzenleme olabileceğine işaret etti.

Son düzenleme:
Gunaydin kuzumun teyzeleri ve arkadaşları.
Umarim herkez çok iyidir, geçmişi okuyamadim.
Bugün kontrolü olanlar filiz nehar sizler aklimda olanlarsiniz ve diğer arkadaşlar inşallah güzel haberlerle gelirsiniz.

Selayhuscum nasil oldun rahatsızlığın ne durumda?

Burcak0606 hem geçmiş olsun hem gözün aydin yavrularin çok iyiymiş rabbim nazarlardan esirgesin canim ve tez vakitte sağlık sihhat versin Rabbim

Gözün aydın canım yatıracak beni diye diye ne güzel yatış almamışsın inşallah hep böyle devam edersin allah anzarlardan saklasın seni ve yavrularını

Amin cnm duydum fakat bn yurt disindayim

O nedenle kime ne sorucam
Netten araştırsana canım ne yapılabilir başka.
çok çok güzel hepsi iyi günlerde kulansın bebişkonnn

canımmm rabbim sana sağıklı evlat nasip etsin. rabbim ona doğrulan elleri boş çevirmezmiş senin ellerinide boş çevirmicek boynunu bükük koymıcaktır ben yürekten inannıyorum. dualarımız seninle rabbim her daim yar ve yardımcın olsun.

canım benim seninde iyi haberini aldım yaaa çok sevindim inşallah birdaha aynı sıkıntıları yaşamazsın dikkat et kendine
dilerim cinsiyetide en kısa zamanda öğrenirsin rabbim gönlündeki neyse sağlıkla onu versin.

çok çok geçmiş olsun canım üzme kendini rabbim minnak yawrumuzada acil şifalar versin.

kontrolü olan kardeşlerimm inşallah güzel haberlerle gelir hepimizi ve burayı şenlendirirsiniz öpüyoruz sizleri.

Gözün aydin canim kizçen geliyormuş hayirli uğurlu olsun inşallah.
Gelinlikli halini gör inşallah.

bende şimdi tam sana yazıcaktım canım allah razı olsun hepimize nasip etsin... inşallah sende ev almışssın rabbim hayırlı uğurlu etsin iyi güzel günlerde oturmayı nasip etsin. kuzum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…