2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
kızlr bu arada benım kusma ve bulantılar hala devam edyor ne zman bıtcek cogu kısının bıtıı bıle ya hıc bıtmezse:18::18::18:

Bende senin gibi diyordum geçeçekmi diye ama geçti benim 16. Haftaya kadar sürdü gerçi tamamen ağzımın tadı geçmedi, 5. Aya kadar sürebilşr senin inşallah geçer kısa zamanda.

Yalnız kızlar şu anne-oğul, anne-kız pijamalarında dikkat etmeniz gereken nokta şu: Bebek için olan 0-3 ay, anne için olan da kısa kollu yazlık bir pijama, oysa bizimki kışa geliyor, bu hususu dikkate alın

havalaını yolu portaklallı kavsak dersen tarıf ederler canım umarım begenırsın bıdaha bıyere gıtmene gerek kalmaz hem nete Antalya bebeji yaz ordada ıletısım adersı var canım

kızlar ya kafama takıldı sımdı benım takvımım 19.hafta dıyor 4.aylık hamılesınız dıyor.ama 5.ayın ıcınde degılmıyız bız ya? yas hesabınıda bunuda hıc sevmedım ben

Evet en tartışmalı konu 5. Ayın içnde değiliz 4 bitiyor 5. Aya yeni giriyoruz doktor böyle açıklamıştı . 5. Ayın içinde dersek bu sefer 20. Hafaya girince 6 ay demek gerekir ee o zamn 3 ay sonra doğurmamuz kazım yaş muhabbetıyle aynı konu çocuk doğunca 1 yaşında olmuyor mantığıyla çözülür bu konu.

inşallah cnm herşeyden korkar oldum hiç rüya görmeyen ben hergün değilik değişik rüyalar görüorum iice paronaya oldum :) cnm bnmkilerde ikisi erkek çünkü ikisi tek yumurta birine erkek dedi diğeride erkektir doğal olarak :) tek olan inşallah sağlıklıca kız olur :) sen ikili üçlü tarama yaptırdın mı? doktor bana yapmadı üçüzde olmuo dedi. hem özele gidiorum hem devlet hastanesine ikiside aynı şeyi söyledi 15 gün sonra devlete gitcem ayrıntılı için. ama özeldeki doktorum 22. haftada dedi bilmiorum hangisi daha uygun. bebeklerin gelişimleri nasıl kaç cm oldular?

Yalnız kızlar şu anne-oğul, anne-kız pijamalarında dikkat etmeniz gereken nokta şu: Bebek için olan 0-3 ay, anne için olan da kısa kollu yazlık bir pijama, oysa bizimki kışa geliyor, bu hususu dikkate alın

doğru bende hedıye alanlara ebbek kısa doğacak ona gore dıyorum

bence yalan haberdir artıra artıra bir haftamı artıracak bütün gazetelere baktım ben hemen telaş etmeyelim kızlarr aslı nesli çıkar ortaya

bence olanı bu maalesef bir haftaya resmi gazeteye düşer zaten ...

nerden okudun canım ben aradım bulamadım ya inş. yalan haberdir ya cok kötü olur bu bir hafta ne ki ya

burdan link konmuyo engel oluyo canım ben google yazdım çıktı çoğu sitede var ,
bu okuduğum haber , ama 3. çocuğu yapın 5000 vereceklermiş sanki birinciye baktıkta

Meclis'e getirilecek olan torba tasarıda 500 bin anneye erken emeklilik yolu açılıyor. İşte torbadan çıkacaklar: Doğum izni artırılacak. Doğum borçlanmasının kapsamı genişleyecek. İkinci çocuğa 1000, 3'üncüye 5000 lira yardım yapılacak.
Üç ayrı bakanlığın uzun süredir üzerinde çalıştığı, kadın, aile ve istihdam politikalarında köklü değişiklikler getiren çalışmada sona gelindi.
Alternatifli olarak hazırlanan taslakta doğum izinlerinden kreş yardımlarına, evlilik yardımından doğum borçlanmasına kadar pek çok müjde yer alıyor. Paket, Sayın Başbakan'ın onayından sonra torba kanun tasarısı olarak Meclis gündemine gelecek.
İşte anneleri mest edecek paketten başlıklar...
DOĞUM BORÇLANMASINDA KAPSAM GENİŞLİYOR
Mevcut durumda sadece SSK'lı annelere tanınan doğum borçlanması, tarım SSK, Bağ-Kur ve isteğe bağlı sigortalılara da tanınacak. İki doğumla sınırlı olan uygulamada borçlanılacak doğum sayısı üçe çıkarılırken sigorta başlangıcından önceki doğumların borçlandırılması da gündemde. Eğer bu şekilde yasalaşırsa yaklaşık 500 bin anneye erken emekliliğin yolu açılmış olacak.
DOĞUM İZNİNDE ARTIŞ
Şu an 16 hafta olan ücretli doğum iznine bir hafta ilave edilecek ve takip eden üç ayda da yarı zamanlı çalışma hakkı tanınacak. İşveren bu sürede yarım ücret öderken diğer yarısını devlet karşılayacak. Bu üç ayın altı ay veya bir yıl olması da seçenekler arasında.
ÜÇÜNCÜ ÇOCUĞA 5000 LİRA
İkinci çocuk için 1000 lira, üçüncü çocuk için 5000 lira yardım yapılması planlanıyor. Bunun maliyeti yıllık 1,5 milyar lira olarak hesaplanıyor. Yardımlar geriye dönük değil, bundan sonraki doğumlar için verilecek.
ESNEK ÇALIŞMA
Çocuğun doğumundan ilkokula başlama zamanına kadar ebeveyne esnek çalışma imkanı verilecek. Böylece anne baba, ilk 5-6 yılda çocuklarına daha fazla zaman ayırabilecek. İşveren, bu konuda yaşadığı eleman sıkıntısını istihdam bürolarından geçici personel teminiyle çözecek.
KREŞLERE İLAVE YARDIM
Kreşlere ilave teşvikler verilecek ve işyerlerinde kreş açılması özendirilecek.
TÜP BEBEKTE DESTEK ARTIYOR
Şu an iki denemeyle sınırlı olan ve çiftlerden %25-30 oranında katılım payı alınan tüp bebek uygulamasında kapsam genişliyor. Deneme sayısı üçe çıkarılırken çiftlerden alınacak katılım payı %15'e çekiliyor.
NORMAL DOĞUMA TEŞVİK
Sezaryen yerine normal doğum teşvik edilecek. Normal doğumda SGK desteği artırılacak.
DOĞUM SONRASI İŞE DÖNÜŞ GARANTİSİ
Doğum sebebiyle ücretli-ücretsiz izne ayrılan annenin tekrar işe alınmasına dair İş Kanunu'nda düzenleme yapılacak. Ayrıca devlet memuru annelerin aylıksız doğum izni süresince kademe-derece ilerlemesi yapılacak.
GENÇ EVLİLİKLER TEŞVİK EDİLECEK
18-26 yaş arasında evlenen gençlere sıfır faizli ve bir yıl ödemesiz 10.000 lira kredi verilecek. Bunun yıllık maliyetinin 202 milyon lira olacağı öngörülüyor.
Yukarıda yer verdiğimiz düzenlemeler alternatifli olarak hazırlandı ve alternatifler konusunda kararı Sayın Başbakan ve Bakanlar Kurulu verecek. Paketin Meclis tatile girmeden önce gündeme alınması bekleniyor. Şimdiden annelerimize ve anne adaylarına hayırlı olsun diyelim.

kızlar ya kafama takıldı sımdı benım takvımım 19.hafta dıyor 4.aylık hamılesınız dıyor.ama 5.ayın ıcınde degılmıyız bız ya? yas hesabınıda bunuda hıc sevmedım ben

canım ben böyle bişey buldum bak bi doğrudur sanırım

havalaını yolu portaklallı kavsak dersen tarıf ederler canım umarım begenırsın bıdaha bıyere gıtmene gerek kalmaz hem nete Antalya bebeji yaz ordada ıletısım adersı var canım

canım sana güveniyorum o zaman yarın direk oraya gitcez. Hastane çıkışları felan nasıldı, kıyafet yönünden fiyatlar ve kalite? Bi de genel olarak hangi markalar vardı? Ayy çok sordum kuzum,kusura bakma malum biz uzak olunca sık gelemiyoruz

1 hafta ne ki ya ben cok heveslenmiştim zaten kaç yıldır artırılacak denilip artırılmıyor haksızlık bu bence 3. çocuğa kadar kim öle kim kala

canım sımdı yemeğe cıkyorum donunce yazcam hemen sana

bence yalan haberdir artıra artıra bir haftamı artıracak bütün gazetelere baktım ben hemen telaş etmeyelim kızlarr aslı nesli çıkar ortaya

geçen gün tasarıdan bahsetmiştiler..1 hafta arttıracaz sonra esnek çalışma saatleri getirecez diye..ama inşallah 6 ay olur yaa..o kadar diyolar 3 doğu 3 doğur.:)).daha bi tanesinde kim bakacak nasıl yapacaz telaşı sardı ver o zaman ücretli izini üç tane doğuralım:))

Gebelik ayla hesaplanmaz, hesaplanırsa 10 aya tekabül eder. Kafanızı bunlara takmayın, 18+4üm 4,5 aylık hamileyim diyorum.

cok haklısın maaşın yarısı zaten dadıya gidiyor ne kalıyo geriye hem el kadar çocuğu bırakıp işe gelmek kolay sanki şimdiden onun üzüntüsü içindeyim ya

1 hafta ne ki ya ben cok heveslenmiştim zaten kaç yıldır artırılacak denilip artırılmıyor haksızlık bu bence 3. çocuğa kadar kim öle kim kala

ben şimdiden pompa işine bakcam nede olsa ücretsiz alamıycam mecbur lazım olacak ayy sinirden doldum resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…