2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Güzel anneler minik kuslar selamlar ,
Bu hafta yogin sekilde üc gün arka arkaya calistim cok bakamyorum ..
Pazartesi son is günüm ....arkadaslarim hüzünlüler :(. Bense rabbime dua ediyorum hergün sag salim yavruma kavusayim diye ..
Arkadaslarida teselli ediyorum iki sene sonra dönerim insallah diye , dogum iznimin 2 sene olmasi cok güzel :))

Hurmanin cok degisik faydalari var ( nicki aklimda tutamadim :(
Icinde bulunan oksitosin isimli maddryi dogum kolaylastirici olarak kullaniyorlar , ve dogumda kan kaybedilecegi icin besin degeri cok yüksek oldugu icin öneriyorlar ..
Ve mükemmel süt yapici olarak biliniyor yyy

Miamire ve patartesisevmez kizlar ben yogurla diyecegim 35. haftadan sonra keten tohumunu günlük bir kasik yogurduma katip ..
Birde süt ve misir gevregi yerken onada katabilitim diye düsündüm...

Kneipp i evdeki yagim bitince karnima ve diger bölgeye sürmek icin alacagim ..
Ilk dogumda kesmislerdi , insallah bunda daha kolay olur ..
Gerci o anda sirf bebege odaklaniyorsun kesme dikme umursamiyorsun :)))

Kuzum06 sagol canim biz sükür rabbime cok iyiyiz ...
Sen yaramaz yokluyormus seni insallah ciddi birsey degildir ... Yeni doktorundan memnun kalirsin insallah.. Öpüyoruz seni

Selaymuscum bana erken dogum diyorlar, yoksa ben az az baslasam mi ki keten tohumuna. Yoksa iyice erken doguma mi sebep olur bilemedim....hurma bulamam, türk bakkalina gitmem lazim oda 50 km. belki haftaya doktor kontrolüne gittiigimde unutmazsam eger alirim.

Kneipp ibugün vücuduma sürdüm hos bir his verdi dogrusu. ama hegün dus alinca bu yag yetmez:))))

ebe randevum vardi, dogumun inceliklerini anlatti, her türlü kaosu gösterdi uygulamali... Ayy birde vakkum falan aletler cikarid düsüp bayuilacaktim yanii:))

Korkmayin kizlar rabbim herseyin dayanma gücünü veriyor ...
Rica ederim daha önce dogum yapanlar birazcik duyarli olsunlar ..
Bende iri bir bebek dogurdum ama dogum hikayemi hicbirzaman böyle kanli bicakli anlatmadiim

Herseyin agrisini unutuyorsun minigi kucagina aldiginda .. Dikecegiz dediler dogumdan sonra istediginizi yapin hissetmiyorum dedim :)))
Havalardaydim yavrum kucagimdaydi ...
2 hamileligimdede agri sizi yasamadim 4 kiloya yakin dogmustu oglum
Kafasida 37.5 cm du en büyük boyut normlar icinde :))
O yüzden korkulari kenara atin ...
Saglikla alalm i sallah yavrulari

Sibel sagol canim acvusturya , anneler icin kanunlar süper , bu yönünu seviyorum bu ülkenin

Miamore bence bekle canim 2 hafta daha baslamak icin ..
Hurmayida alman marketletindede bulabilirsin sanirim rewe norma vs gibi
Veya fruchthof larda

Benim hamileliğim de başından beri problemli.İdrar yolları enfeksiyonuyla başladım,sonra o enfeksiyon böbreğe sıçradı,sonra da bu :) Buna şükür tabi.
Bu rahatsızlıkla ilgili bildiklerimi anlatayım sana fakat bunlar kafanı karıştırmasın.Herkes bu rahatsızlığı farklı yaşayabiliyor çünkü.Benimkinin çeşidi marjinal yani rahim ağzını tam değil kısmen kapatıyor.
Sana bu konuda verebileceğim en önemli ve naçizane tavsiyem doktorun bu konuda tecrübeli mi öncelikle onu iyice araştır derim.Çünkü her doktor bu tarz rahatsızlıklarda uzmanlaşmış olmuyor.
Eğer gerçekten plasenta previaysan hafife almamanda da fayda var.Ben en başta durumun ciddiyetinin pek farkında değildim ve kendimi hafif yorduğum bir gün kanamam oldu.Çok dikkat etmek gerekiyor.Şu an çok pasif yaşıyorum ve bu doğuma kadar böyle devam emek zorunda.Doktorumun en önemli önerisi de kendimi yormamam,strese girmemem konusunda.Ayakta kalmıyorum,mümkün olduğunca eğilip kalkmamaya çalışıyorum vs.Erken doğum riskim evet var ama olmaması için çok dikkatli yaşıyorum ve doktorum şu an gidişattan gayet memnun.
Bazı kaynaklar bu rahatsızlığın düşük kilolu bebeğe yol açabileceğini yazıyor ama ben her okuduğuma inanmıyorum.Çünkü internette çok fazla bilgi kirliliği var.Plasentayla ilgili mi bilemem ama benim bebeğimin de kilosu biraz düşük gidiyordu,sonra tesadüf mü bilmiyorum ama et haşlama ve et suyundan yapılan çorbalara ağırlık verdim toparladı :)
Sen şu an kaçıncı haftandasın,hiç kanama geçirdin mi?
Biraz bilmiş gibi yazdım kusura bakma ama amacım sadece bildiklerimi seninle paylaşmak.Bu rahatsızlığı yaşayıp doğum yapmış insanlarla sohbet ettim,onların tecrübelerinden faydalandım,doktoruma çok soru sordum ve biraz fazla bilgi sahibi oldum sanırım:)
Bu rahatsızlık gözünü korkutmasın,yapman gereken tek şey dikkat etmek o kadar :)

28.haftamdayım hiç kanama geçirmedim çok şükür.sadece çatı kemiğimde ve kasıklarımda ağrılarım var birde dediğim gibi bebeğin kilosu biraz düşük bakalım 1 hafta sonra tekrar gidecem ne durumda dediklerine dikkat edecem çok sağol

günaydın güzel anneler ve bebişleri.az sonra okula gidecem zorla kahvaltı yapmaya çalışıyorum.sabahları hiç iştahım olmuyor ama bebeklerimiz için yapmak lazım.birde anaokuluna giden kızım var onuda aç gönderemem umarım hepiniz için güzel ve hayırlı birgün olur

Korkmayin kizlar rabbim herseyin dayanma gücünü veriyor ...
Rica ederim daha önce dogum yapanlar birazcik duyarli olsunlar ..
Bende iri bir bebek dogurdum ama dogum hikayemi hicbirzaman böyle kanli bicakli anlatmadiim

Herseyin agrisini unutuyorsun minigi kucagina aldiginda .. Dikecegiz dediler dogumdan sonra istediginizi yapin hissetmiyorum dedim :)))
Havalardaydim yavrum kucagimdaydi ...
2 hamileligimdede agri sizi yasamadim 4 kiloya yakin dogmustu oglum
Kafasida 37.5 cm du en büyük boyut normlar icinde :))
O yüzden korkulari kenara atin ...
Saglikla alalm i sallah yavrulari

Sibel sagol canim acvusturya , anneler icin kanunlar süper , bu yönünu seviyorum bu ülkenin

Günaydın millet , zaten arkadaşlar çok da takılmamak lazım malesef biz millet olarak abartmayı çok severiz kadınlarımız bir ilk gece olayını bide doğum hikayelerını abartmayı çok sever tabi ki kolay iş değil canından can kopuyor bazı doğumlar zor da olabilir ama bu abartmalar yüzünden belki de normal doğuracak kişiyi cayabilir şu ilk gece olayının abartılarak anlatılmasından dolayı nice kızlar vajinimus problemi yaşayıp evlilikleri bitiyor bu açıdan bakınca çok üzülüyorum ağrı olayı beyınde başlar bir şeye insan ne kadar acıyacak diye şartlanırsa o kadar acı çeker.

slm kızlar kızımn yanından geldım maşallah cok hareketlı aynı karnımdakı gıbı kuvezın içinde durmuyo bı o köşede bı o köşede hemşireler ortaya yatırıyoruz kendı kıpırdarken kayıyo dıyo doktorumuzlada göruştuk çok şükür şimdilik iyiye gidıyo dıyo ama kuçuk daha dıyo 100 gr daha almışız tabı karnımda daha cok kılo alıyodu dışarda bı verıyo bı alıyo çok zormuş ama ya bıran önce doogsun demeyın kızlar :20:

annesinin karnında duramadı cimcime küvezdemi rahat dursun. maşallah yerim onu ben. bi ayaklansın o zaman gör sen onu annesi :) en kısa zamanda minik damlanın evine gelmesi için dua ediorum canım:16::16::16:

kaşınmaların devam ediyor sokaktaki köpekleri öyle iyi anlıyorum ki kendimi pek bi yakın hissettim onlara
bundan sonra onları bıle eve alıp bit pire ılacıyla yıkayıp temızleyebılırım oyle fenayım :)

neyse çalışıyorum ve keyfım yerınde

alternatif doktor buldum cumartesi randevu aldım.
hastane ve doktor ile ilgili geri dönüşümler iyi bakalım bı tanısalım sonra tekrar değerlendiririm

oyy kuzularım kıpır kıpırlar benım keyfım ıyı olunca sanırım onlarında keyfı ıyı oluyor

minik kuzularımıza anneleri kurban olsun
Allahım sağlık sıhat versin bizede yavrularımıza da

selam kızlar;
birşey sormak istiyorum park yatak alıcam ama cibinlikli istiyorum kraft modellerinde yok sanırım daha doğrusu ebebek mağzasına gittim bulamadım var mı alan yada bu konu hakkında bilgisi olan var mı yardımcı olursanız sevinirim.

Günaydın canlarım ben geldim :)
2 gündür giremiyordum ama aklım sizlerleydi. Şimdi yazılarınızı okumaya başladım tek tek.
Salı günü sabah doktor amcamıza gittik. Daha önce yazılarımı okuyanlar bilir, çok tedirgin ve üzgündüm bazı konular için. Ama artık çok mutluyum. Oğluşum dönmemişti ve sezeryan görünüyordu. Allah'ıma bin şükür dönmüş bebeğimmm.. Doğum pozisyonunu almış. 1677gr. kilosu. haftasına göre iyi dedi doktor. Koca gobikli bir oğlum var. uyuyordu gördüğümüzde ama çok tatlıyyydıııı :)
Kontrole giden arkadaşlarında yazdığı gibi artık bizde 15 günde bir gideceğiz. 15 gün sonra gel NST 'ye bağlayacağız dedi. Kontroller sıklaşıyor hepimiz için yaniii...
Benden haberler böylee sizin haberlerinizi de okuyorum.
Hepinizi öptüm. sevgiler...:54:

selam kızlar;
birşey sormak istiyorum park yatak alıcam ama cibinlikli istiyorum kraft modellerinde yok sanırım daha doğrusu ebebek mağzasına gittim bulamadım var mı alan yada bu konu hakkında bilgisi olan var mı yardımcı olursanız sevinirim.

üsttan sallanan cibinlik mi diyorsun canım ben pierre cardin aldım bir tülü var ama bebk beşiklerindeki gibi üstten falan sarkmıyo

Gebelik oncesi zayif biriydim 43-43le hamile kaldim ve yaklasik simdiye kadar 15 kilo aldim 32+2 yiz bugun. Geceleri ve her uykuda boyun, bas, gogus, sirt aslinda kisaca bacaga kadar her yanim sirilsiklam oluyor. Burnum da etleri sis gibi nefes alim zor gibi. Cok asiri ter havalar sogudu bir de burda normal mi? yasayan var mi? lutfen bilen yazarsa sevinirim..

canım selam,
ben çok kilo almadım ama burun geniz tıkanıklığı ve aşırı terleme bende de oluyor. burun tıkanıklığı kan akışının fazla olmasıyla ilgili yani gebelikte normal. Ama terleme kısmını bende bilmiyorum.

cibinlik olsunda fark etmez :) diktörtgen mi senin ki canım?

ben şu gri kırmızısını aldım $Pierre-Cardin-133L-Park-Yatak-70x110-14425.webp ama sana cibinlikli bir renginin resmini gösterem kırmızıda ki gibi cibinlikli hali 110-70 ölçüsü $FK,86925,65,pierre-cardin-133l-park-yatak-70x110-kirmizi.webp

herkese günaydin kizlar.....

Biliyorsunuz ben haftada bir kere ebe"ye gidiyorum. Ondan ögrendiklerimi aktarayim..Yurt disinda zorunda kalmadikca, ölümcül bir durum olmadikca sezeryan yapilmiyor. Yani secme lüksü yok, hos secme lüksü olsa bile secmezdim. Cünkü normal dogum kadin vücudu icin en ideali. Evet cok zormus gibi görünüyor ama ebemi dinleseniz hicde öyle düsünmezsiniz..

Dünkü dersimizde yine yarim saat nefes calismalari yaptik. Nefes calismasi sadece ve sadece agriyi beyinden uzaklatirmak icin. Igne vururken bile hemsireler derinnn bir nefes cek derler ve bisi hissetmezsin, dogumda aynen öyle. Esler ile katiliyoruz cünkü dogumda nefes almayi unutacagiz, eslerin tek görevi nefes almayi bize animsatmak. Herhangi bir kursa gidemeyenler icin ;

Burnunuzdan derinnn bir nefes aliyorsunuz ama cigerlerinizi degil karninizi sisiriyorsunuz, ve geri veriyorsunuz. Icinizde hava kalmayacak sekilde geri verin, icerdeki bayat hava tamamen ciksin. bunu beskere yavasca tekrarlayip 4 saniye ara verin ve tekrar beskere tekrarlayin. Bebebgimiz bu durumdan cok memnun kalicak cünkü karni sisirip aldigimiz nefesler rahime direkt gidiyor ve bebek harika bir duygu hissediyor.

Ikinci adim burnumuzdan yine derin bir nefes alalim v etutalim 4 e kadar skaince sayip geri verelim. Nefes almadan önce 4 e kadar sayalim ve yeniden deva, edelim. Bunu da bes kere yapip, 4 saniye mola yine bes kere yapalim...

bu nefes sayesinde normal dogumda agriyi en az hissedecegiz ve bebegimizi icerda kasmayacagiz.

Ayrica herksedin dogumu farkli olurmus, okudugumiuz, dinledigimiz dogum hikayeleri basklarinin. Bizim hikayelerimiz bambaska olucak. Agri bile farkli olurmus her kadinda...

Bebegımı henüz göremedim kalkamıyorum gece inşallah kalkacağım belden uyuşturdular rahat bır doğum oldu belden korkuyordum ama ıcınızı ferah tutun..bebegım,şuan kuvezde dualarınızı esırgemeyın mınık oğlumun adı metın Ömer oldu.hepinizden Allah razı olsun kızlar

canım benim nasılsın? geçmiş olsun. bebişin nasıl? görebildin mi? sütün var mı? Çok merak ettim. Dualarım seninle.

canım selam,
ben çok kilo almadım ama burun geniz tıkanıklığı ve aşırı terleme bende de oluyor. burun tıkanıklığı kan akışının fazla olmasıyla ilgili yani gebelikte normal. Ama terleme kısmını bende bilmiyorum.

Terlemenin nedeni de kan akisiyla ilgili. Kalp ritmimiz 100 ün üzerinde, ates basiyor. ayaklar falan hep sicak..Yani kan akisi düzelince hepsi normale dönücek. Tek sorun kizlar gece terleyince mutlaka degistirin geceligi, sonra hasta olmayin.. amannn

Back
X