herkese günaydin kizlar.....
Biliyorsunuz ben haftada bir kere ebe"ye gidiyorum. Ondan ögrendiklerimi aktarayim..Yurt disinda zorunda kalmadikca, ölümcül bir durum olmadikca sezeryan yapilmiyor. Yani secme lüksü yok, hos secme lüksü olsa bile secmezdim. Cünkü normal dogum kadin vücudu icin en ideali. Evet cok zormus gibi görünüyor ama ebemi dinleseniz hicde öyle düsünmezsiniz..
Dünkü dersimizde yine yarim saat nefes calismalari yaptik. Nefes calismasi sadece ve sadece agriyi beyinden uzaklatirmak icin. Igne vururken bile hemsireler derinnn bir nefes cek derler ve bisi hissetmezsin, dogumda aynen öyle. Esler ile katiliyoruz cünkü dogumda nefes almayi unutacagiz, eslerin tek görevi nefes almayi bize animsatmak. Herhangi bir kursa gidemeyenler icin ;
Burnunuzdan derinnn bir nefes aliyorsunuz ama cigerlerinizi degil karninizi sisiriyorsunuz, ve geri veriyorsunuz. Icinizde hava kalmayacak sekilde geri verin, icerdeki bayat hava tamamen ciksin. bunu beskere yavasca tekrarlayip 4 saniye ara verin ve tekrar beskere tekrarlayin. Bebebgimiz bu durumdan cok memnun kalicak cünkü karni sisirip aldigimiz nefesler rahime direkt gidiyor ve bebek harika bir duygu hissediyor.
Ikinci adim burnumuzdan yine derin bir nefes alalim v etutalim 4 e kadar skaince sayip geri verelim. Nefes almadan önce 4 e kadar sayalim ve yeniden deva, edelim. Bunu da bes kere yapip, 4 saniye mola yine bes kere yapalim...
bu nefes sayesinde normal dogumda agriyi en az hissedecegiz ve bebegimizi icerda kasmayacagiz.
Ayrica herksedin dogumu farkli olurmus, okudugumiuz, dinledigimiz dogum hikayeleri basklarinin. Bizim hikayelerimiz bambaska olucak. Agri bile farkli olurmus her kadinda...
sağol tatlım , allah razı olsun , burda da genel tanımla gül gibi kokla mum üfürür gibi ver