2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
herkese günaydin kizlar.....

Biliyorsunuz ben haftada bir kere ebe"ye gidiyorum. Ondan ögrendiklerimi aktarayim..Yurt disinda zorunda kalmadikca, ölümcül bir durum olmadikca sezeryan yapilmiyor. Yani secme lüksü yok, hos secme lüksü olsa bile secmezdim. Cünkü normal dogum kadin vücudu icin en ideali. Evet cok zormus gibi görünüyor ama ebemi dinleseniz hicde öyle düsünmezsiniz..

Dünkü dersimizde yine yarim saat nefes calismalari yaptik. Nefes calismasi sadece ve sadece agriyi beyinden uzaklatirmak icin. Igne vururken bile hemsireler derinnn bir nefes cek derler ve bisi hissetmezsin, dogumda aynen öyle. Esler ile katiliyoruz cünkü dogumda nefes almayi unutacagiz, eslerin tek görevi nefes almayi bize animsatmak. Herhangi bir kursa gidemeyenler icin ;

Burnunuzdan derinnn bir nefes aliyorsunuz ama cigerlerinizi degil karninizi sisiriyorsunuz, ve geri veriyorsunuz. Icinizde hava kalmayacak sekilde geri verin, icerdeki bayat hava tamamen ciksin. bunu beskere yavasca tekrarlayip 4 saniye ara verin ve tekrar beskere tekrarlayin. Bebebgimiz bu durumdan cok memnun kalicak cünkü karni sisirip aldigimiz nefesler rahime direkt gidiyor ve bebek harika bir duygu hissediyor.

Ikinci adim burnumuzdan yine derin bir nefes alalim v etutalim 4 e kadar skaince sayip geri verelim. Nefes almadan önce 4 e kadar sayalim ve yeniden deva, edelim. Bunu da bes kere yapip, 4 saniye mola yine bes kere yapalim...

bu nefes sayesinde normal dogumda agriyi en az hissedecegiz ve bebegimizi icerda kasmayacagiz.

Ayrica herksedin dogumu farkli olurmus, okudugumiuz, dinledigimiz dogum hikayeleri basklarinin. Bizim hikayelerimiz bambaska olucak. Agri bile farkli olurmus her kadinda...

sağol tatlım , allah razı olsun , burda da genel tanımla gül gibi kokla mum üfürür gibi ver :9::9::9: karnın şişirilmesini falan bilmiyodum iyi oldu yürürken bile bazen tekmeliyo o şekilde rahatlatayım zilli mi :1::1::1:

kızlar çok yakın bir arkadaşım uzun zaman sonra aşılama ile hamile kaldı aralık annesi olacak ve bugün eşinin lösemi
olduğunu öğrendik o kadar kötüyüzki anlatamam gözümden hiç arkadaşımın hamile olduğunu öğrendiğinde verdiği tepkiyi bebeğin kalp atışını gördüğündeki heyecanı gitmiyor ben hast. çalışıyorum her kontrolde yanıma uğrayıp bebişin ultrason kâğıdını gözterip bak bu kadar olmuş diye o çocuksu sevinci gitmiyor neolur dualarınızı esirgemeyin dualarımıza hiçtiyaçları var

çok zor bir durum ALlah yardımcısı olsun. Dualarımız sizlerle.

Herkeze gunaydinn
Umarim herkezin keyfi yerindedir.
Dün aksam 9 iti bari ile kizim canima ot tikadi resmen. 1 ayda bu üçüncü oldu, ne oturabildim ne sirt üstü uzanabildim, illa yan yatinca sancıyi hissetmiyordum. Bu neden oluyor bilmiyorum, nerdeyse 3 haftadir birakin temizliği yemeği zor yapiyorum, akşam üstü dayanamadim yalap şap bi makina tuttum yavaş yavaş üstün körü.ve 3 saat sonra senmisin makina tutan kivrandim resmen. Karnimin sağ tarafina yigindi göğsümün altina doğruve canimi alfi resmen. Suan horon tepiyor keyfi yerinde bende rahatladim ssanci yok.
Bugün kontrole gidiyoruz yeni hastane ve yeni doktorumuza, sorcam bakalim bu sancilar neden.
Hepiniz kendinize iyi bakin kizimin teyzeleri

Canım yeni gördüm. Allah kolaylık versin hepimize. zor oluyordur. Bende de sancı oluyor ama o kadar kötü geçmiyor. Kontrole gidebildin mi? ne dedi doktor? nasıl oldun?
Ezgi teyzesinden Sevgiler :54:

ben şu gri kırmızısını aldım Eki Görüntüle 800976 ama sana cibinlikli bir renginin resmini gösterem kırmızıda ki gibi cibinlikli hali 110-70 ölçüsü Eki Görüntüle 800977

anladım canım güle güle iyi günlerde kullan inşallah bebişinle. Ben bundan gördüm aslında ama cibinlik yoktu bi tekrar bakmak lazım sallananlardan hiç denk gelmedim ayrı alayım diye düşündüm neredeyse bir park yatakla aynı fiyata geliyor kararda veremiyorum yardımın için teşekkürler :)

sağol tatlım , allah razı olsun , burda da genel tanımla gül gibi kokla mum üfürür gibi ver :9::9::9: karnın şişirilmesini falan bilmiyodum iyi oldu yürürken bile bazen tekmeliyo o şekilde rahatlatayım zilli mi :1::1::1:

aynnennnnn, pek zillilerr... Ama yerim ben o zillileriii:))

Nefesi sadece karin siririrek aliyoruz, o 4 sn dinlenmelerde yine normal alabilirsin nefesini. Eger normal doguma gercekten önem veriyorsan, bu nefes egzersizlerini ellerinin ve bacaklarinin üzerine cökerek, bir masaya kollarini koymak kaydiyla egilerek, plates topun varsa top ile yaylanarak yapabilirsin.

Esin doguma girecekse esinle birlikte calismanda yarar var. Dogum zamani sen ne dersen de istersen küfür et esin asla yilmacak ve sana nefes alip vermeyi hatirlatacak. Ayrica gün icinde aklina geldikce pelvik kaslarini sikmaya calis bir iki snaiye. Oradaki kaslari calistirmak da cok önemli.

anladım canım güle güle iyi günlerde kullan inşallah bebişinle. Ben bundan gördüm aslında ama cibinlik yoktu bi tekrar bakmak lazım sallananlardan hiç denk gelmedim ayrı alayım diye düşündüm neredeyse bir park yatakla aynı fiyata geliyor kararda veremiyorum yardımın için teşekkürler :)

canım öyle üstten cibinlikli olanlarda oluyo ama ben almışken bilindik bir marka alayım dedim ya kraft ya chicco a buydu buna kısmet oldu inş. güzel günlerde yatar bebişlerimiz :16::16::16: .....

aynnennnnn, pek zillilerr... Ama yerim ben o zillileriii:))

Nefesi sadece karin siririrek aliyoruz, o 4 sn dinlenmelerde yine normal alabilirsin nefesini. Eger normal doguma gercekten önem veriyorsan, bu nefes egzersizlerini ellerinin ve bacaklarinin üzerine cökerek, bir masaya kollarini koymak kaydiyla egilerek, plates topun varsa top ile yaylanarak yapabilirsin.

Esin doguma girecekse esinle birlikte calismanda yarar var. Dogum zamani sen ne dersen de istersen küfür et esin asla yilmacak ve sana nefes alip vermeyi hatirlatacak. Ayrica gün icinde aklina geldikce pelvik kaslarini sikmaya calis bir iki snaiye. Oradaki kaslari calistirmak da cok önemli.

eşimi doğumda düşünemiyorum beni bırakır onu tedavi ederler :9::9::9::9:

Canım bende ter olayını fazlasıyla yaşıyorum ama gece değil daha çok gün içerisinde yanıyorum ve sürekli ter basıyor. Ayrıca burun konusunda bende muzdaribim sanki nefes alamıyormuşum gibi geceleri bile yatamıyorum sabahlarıda kahvaltıdan sonra oluyor. Ben şirket doktoruna sordum ter ve ateş olayını hormonlardan kaynaklandığını söyledi. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.

Canım bende ter olayını fazlasıyla yaşıyorum ama gece değil daha çok gün içerisinde yanıyorum ve sürekli ter basıyor. Ayrıca burun konusunda bende muzdaribim sanki nefes alamıyormuşum gibi geceleri bile yatamıyorum sabahlarıda kahvaltıdan sonra oluyor. Ben şirket doktoruna sordum ter ve ateş olayını hormonlardan kaynaklandığını söyledi. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.

Sagol canim cevap icin. 40 haftaya kadar devam ozaman:) Hayirlisi..

Merhaba kızlar, ben de sohbetlerinize ortak olayım istedim. Ne kadar güzel hep birbirinize destek olmuşsunuz. Zorluk yaşayanların Allah yardımcısı olsun inşallah. Ben 3 haftadır evdeyim. Suyum geldiği için rapor verdi doktorum. Oldukça azalmıştı suyu bebeğimin. Erken doğum riski ve enfeksiyon kapma ihtimali var. Biraz önce haftalık ultason ve kan tetkiği kontrolünden geldik. Her gidişimizde azalan su bugün biraz artmıştı bile. Yine de az ama 24 saat yatıyorum çok sıkıcı ama olsun, bebeğim iyi olsun da. Enfeksiyonumuz da yok...

canım geçmiş olsun. umarım su kaybetmeden vaktinde doğum yaparsın. sen yat dinlen hiç bir şey yapma. önemli olan bebeğin ve sensin unutma. işler sonra da yapılır. kendine iyi bak.
sevgiler.

slm kızlar kızımn yanından geldım maşallah cok hareketlı aynı karnımdakı gıbı kuvezın içinde durmuyo bı o köşede bı o köşede hemşireler ortaya yatırıyoruz kendı kıpırdarken kayıyo dıyo doktorumuzlada göruştuk çok şükür şimdilik iyiye gidıyo dıyo ama kuçuk daha dıyo 100 gr daha almışız tabı karnımda daha cok kılo alıyodu dışarda bı verıyo bı alıyo çok zormuş ama ya bıran önce doogsun demeyın kızlar :20:

selam tatlım, herşey düzelecek merak etme. bak ne güzel yerinde durmuyormuş minik cadı. kilosuna sıkıntı yapma hafta hafta düzelecek kocaman güzel bir kız olacak inş. Dualarımız sizlerle. Kendine iyi bak.
Sevgiler.

Günaydın kızlar herşey gönlünüzce olsun güzel ve sağlıklı bir gün diliyorum herkese:)

slm kızlar kızımn yanından geldım maşallah cok hareketlı aynı karnımdakı gıbı kuvezın içinde durmuyo bı o köşede bı o köşede hemşireler ortaya yatırıyoruz kendı kıpırdarken kayıyo dıyo doktorumuzlada göruştuk çok şükür şimdilik iyiye gidıyo dıyo ama kuçuk daha dıyo 100 gr daha almışız tabı karnımda daha cok kılo alıyodu dışarda bı verıyo bı alıyo çok zormuş ama ya bıran önce doogsun demeyın kızlar :20:

maşallahhh haraketli kızına yaa yirim ben onu ilk göz ağrımız Damla'mız:)) inşallah sağlıcakla kucağına da alıcaksın bakalım ozaman nasıl zapdediceksin bu hareketli güzel kızı:))

günaydın:3::3::3::3: bugün doktor teyzemize gitcez biz :10::10::10::10:

Günaydın canım hayırlı haberlerle gelirsin inş. tatlım :)

selam kızlar;
birşey sormak istiyorum park yatak alıcam ama cibinlikli istiyorum kraft modellerinde yok sanırım daha doğrusu ebebek mağzasına gittim bulamadım var mı alan yada bu konu hakkında bilgisi olan var mı yardımcı olursanız sevinirim.

canım selam,
bende park yatak alıcam ama cibinlik kısmına çok takılma bence tek olarakta satılıyor. diğer özelliklerine bak ölçülere fiyata kullanışlı olmasına vs. bende araştırıyorum. uygun birşey bulursan ve paylaşırsan sevinirim.
Kolay gelsin.

canım geçmiş olsun. umarım su kaybetmeden vaktinde doğum yaparsın. sen yat dinlen hiç bir şey yapma. önemli olan bebeğin ve sensin unutma. işler sonra da yapılır. kendine iyi bak.
sevgiler.

Ömrümün yatışı ya, 24 saat yatıyorum neredeyse, kolum bacağım, belim, sırtım, her yerim ağrıyor :) ama olsun. Bu haftadan sonra hafta içi 5 gün annem 5 gün kayınvalidem kalacak yanımda. Hafta sonları eşim yanımda olacak zaten. Kayınvalidem çok iyi biri. Ama birlikte yaşayınca nasıl olacak, endişeliyim. Aramız bozulur diye korkuyorum. Kayınvalide konusundaki şansım anneme çekmiş. Babannemde melek gibi bir kadındı. Kızlar pazartesi kayınvalidem gelecek onun yanındayken kesinlikle yapma dediğiniz birşey var mı? Çok tecrübesizim.

Son düzenleme:
Terlemenin nedeni de kan akisiyla ilgili. Kalp ritmimiz 100 ün üzerinde, ates basiyor. ayaklar falan hep sicak..Yani kan akisi düzelince hepsi normale dönücek. Tek sorun kizlar gece terleyince mutlaka degistirin geceligi, sonra hasta olmayin.. amannn

haklısın çünkü ben 10 gündür nezle geziyorum :(

Ömrümün yatışı ya, 24 saat yatıyorum neredeyse, kolum bacağım, belim, sırtım, her yerim ağrıyor :) ama olsun. Bu haftadan sonra hafta içi 5 gün annem 5 gün kayınvalidem kalacak yanımda. Hafta sonları eşim yanımda olacak zaten. Kayınvalidem çok iyi biri. Ama birlikte yaşayınca nasıl olacak, endişeliyim. Aramız bozulur diye korkuyorum. Kayınvalide konusundaki şansım anneme çekmiş. Babannemde melek gibi bir kadındı. Kızlar pazartesi kayınvalidem gelecek onun yanındayken kesinlikle yapma dediğiniz birşey var mı? Çok tecrübesizim.

canım Allah sabır versin sürekli yatmak zor tabii. Ama bak şanslıymışsın annen ve kayınvalide gelip gidecekmiş. Kayınvalide ile anlaşıyorsan sıkıntı yok tedirgin olma rahat ol. genelde sen bilirsin anne nasıl istersen öyle yap demeye çalış. yani akıl verir gibi yaklaşma onlar senelerin ev hanımı. onun dışında kimseyi tanımadığım için yorum yapamıyorum. :)
Bol şans tatlım ;) :54:

kızlar çok yakın bir arkadaşım uzun zaman sonra aşılama ile hamile kaldı aralık annesi olacak ve bugün eşinin lösemi
olduğunu öğrendik o kadar kötüyüzki anlatamam gözümden hiç arkadaşımın hamile olduğunu öğrendiğinde verdiği tepkiyi bebeğin kalp atışını gördüğündeki heyecanı gitmiyor ben hast. çalışıyorum her kontrolde yanıma uğrayıp bebişin ultrason kâğıdını gözterip bak bu kadar olmuş diye o çocuksu sevinci gitmiyor neolur dualarınızı esirgemeyin dualarımıza hiçtiyaçları var

allah yardımcıları olsun tez zamanda şifa versin rabbim.

Günaydinlar ......

Kizlar terleme olayi lohusalik döneminde ilk 2 ay falan tavan yapiyor ..
Oglum ekim dogumlu cok soguktu o yil ekimd ama benim sicaga hic tahammulum kalmamisti ...
Heleki emzirirken sip sip damliyor ter :))
Sasirmayn basiniza gelince ...

Iremneva esim i yazmis gibi oldum , bizde bebek dogdu , esimin rengi bembeyqz ben disqri cikmaluyim hava almaya dedi bayilcak ama biliyorum :)... Hemsirelere dedim beni birakin ona bakn o bayilcak :))))

kızlar hepinize güneydın umarım herkes iyidir.benim son bi kaç günde diz kapaklarım okadar ağrımaya başladıki otursam kalkamıyorum kalksam oturamıyorum.el parmaklarım tek tek uyuşmays başladı.ve çok ağrıyolar. ay bide bunların üstüne horlama çıkmazmı:)))) şok oldum.hiç horlamayan ben bi horultudur başladı.bide artık çok baskı yapmaya başladı.sanki kafası aşağıdaymış bi ıkınsam çıkcakmış gibi ayaklarımı kaldırıyorum bazen yukarı yukarı diyorum oğluma:)) umarım doğumdan sonra tüm şikayetlerimiz geçer.bu arada ben bi ara erken doğum riski geçirdim.oturmam ve dinlenmem gerekiyor.ama işte insan yat yat sıkılıyo.yanımdada kimse yok.yemeğimi yapıyorum kaç gündür kışlık turşu ve soslarımı yapıyorum.yoruluyorum ama genede duramıyorıum işte.umarım oğluşumda bana yardımcı olurda çok nazlı davranmaz.zamanı ne zamansa o gün gelir.pazartesi günü randevumuz var bakalım durum ne.merakla bekliyorum.sizler nasılsınız.aynı ağrıları yaşayan varmı?

Back
X