2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
kizlar bilen druna soran var mi? bebegin ciger gelisimi hangi haftada kendi basina yasayacak kadar oluyor? 34+ larda mi yoksa dah sonra mi?

Ben hastanedeyken Benim yanimda yatan kadina 35 haftadan sonra demisti ... Ama bu bebegede bagli birazcik
35 haftadan sonra dedigini net biliyorum ama 34+ mi demek istedi 35+ mi tam emin olamiyorum ..
35. haftadan sonra dogan cocuklarada prematüre denmiyor bildigim kadariyla , ama hersey bebegin gelisimine vakar dedigim gibi , benim yegenim 37 haftadinda cok kücüktü küveze almislardi 3-4 gün ..

D&R larda var çok çeşitli bu defterlerden.

ivanka cim çok geçmiş olsun dikkat et kendine
bu arada kızlar unnado.com da disney ürünlerinde indirim var bakmanızı tavsiye ederim

canım sen sordukça ne kadar dikkatsiz olduğumu fark ediyorum.
kan değerimi ezbere bilmiyodum baktım.
içtiğim hapın adı mg ezbere bilmiyodum gidip öbür odadan aldım baktım falan....

270mgdemir
80 mg elementel demir
80mgmukoproteaz
0.35mg folik asit içrir diyo. gynoferon adı

doktor sana erken doğum riski mi var dedi canım? sorun yoksa stres yapma böyle düşünüp, çok sakınınca bişeylerden onları çekiyor olabilirz bence...

canim bilmiyorum simdilik dogum hic konusulmadi ben ydisindayim ebe bakiyor ultraosn yok zaten. Hayirlisi bakalim insallah zamaninda gelsin bebisler.
Benimki de sanirim 70 mg demir iceriyor ben gunde 2 aliyorum. 140 oluyor. Insallah kabizlik yapmaz biraz bagirsaklarim bozuldu gibi gaz artti hafif.

Az once kontrolden geldim.benim.kizce 1800 gr olmus.gelisimi guzel dedi.yatay pozisyondan makat pozisyonuna gecmis.daha döner dedi.normal dogum iicin 18 kasim gorunuyir.ama sezeryan olucam sanirim.normal dogumun stresini kaldiramayabilirim.strese girince carpinti yasiyorum.drum da normal dogum istemeyen hastami zorlayamam dedi.yine konusuruz dedi.artik kontroller 2 haftada bir olacakmis.dedim cok hareketli durmuyo.harketli cocuktan korkma dedi saglikli hem donmeye calisiyodur dedi.amniyo sivisi falan normalmis.bu gunu de atlattik cok sukur.darisi muayeneye gidecek anneciklerin basina

Drdan bugun rapor aldim bende.ptesi tekrar gitmemek icin.aslinda 31. Haftanin sonundayim.ben hep 30da zannediyordum kendimi.ptesi alabilirmiisim ama ise gidicem dedim gelemem.o zaman iki gunden bisey olmaz dedi verdi.sizde 31. Hafta bitincemi aldiniz.bazilari 32 bitince aliyormus.bi hata yapmisizdir umarim.bide bu raporun asli bende mi kalacak.isyerine fotokopi mi vericem.muhasebeye yollayacaklar cunku.bizim muhasebe isyerinde degil.hic anlamiyorum bu evrak islerinden yaa

Çok geçmiş olsun canım, çok üzüldüm. Herkese söylüyorum kendim de dahil lütfen bırakalım artık temizlik takıntımızı, hele ki ağır işleri. Bir yemek, bulaşık neyimize yetmiyor sanki. Neyse üzme kendini, Allahın izniyle inşallah hiçbişey olmaz. Bende 3 aylıkken apartmanda merdivenlerden düşmüştüm. Nasıl korktuğunu tahmin edebiliyorum.

Ne güzel fikir. Öğrenince bize de haber ver tamam mı? Ben de isterim böyle bişey. Hiç olmadı normal anı defterine kendimiz yaparız :)

kızlar çok teşekkür ederim hepinize iyi dilekleriniz için...canlarımsınız benim....o kadar çok destek alıyorum ki forumdan Allah hepinizden bin kere razı olsun...

ciğer gelişimi için konular okumuştum..doktorum 34. haftayı doldurmamı çok istiyordu..en azından ciğerleri gelişir demişti bana...benim bebişin kilosu 2 haftada 70 gr. artmış ona dadandı şimdi doktor 1727 idi 1800 olmuş 2 hafta sonunda....bu akşam arkadaşım meyva olayını abart ve bolbol patates ye dedi...bu akşam 2 tane büyük patates yedim...03 ekimde kontrolüm var yiyebildiğim kadar yiyicem artıkk..başka bi arkadaşıma doktoru maden suyu iç demiş onuda içicem hergün...aslında kan hapı ve vitaminleri kullanamdım doğru düzgün...n e bileyim tiksindim bi kere..eşimde kızıyor...içtim diyorum ama gizliden gizliden içmiyorum..o işede hız versem iyi olacak. kan seviyem 9 a düşmüş çünkü.

birde evraklar konusunda bilgi vereyim..32 haftada doktor açık rapor yazıyor analık izni yani..2 nüsha veriyorlar...biri muhasebeye verilecek diğeri bizde kalacak...muhasebeye şimdiden verebilirsiniz(bence fotokopi verin 2 tane aslıda sizde kalsın şimdilik) doğumdan 5 hafta kadar sonra aynı doktora gidip raporu kapatma tarihi belirleyin. doktor yine kaşeli kağıt verecek..o kağıdı ve analık izninin ilk açılış kağıdının orjinalini muhasebeye verin...onlarda girişini yapsınlar..zaten bi sonraki ay sgk primleri tahakkuk ettirildikten sonra genellikle ayın 23 ünde tahakkuk ettiriliyor...bulunduğunuz yerdeki sgk ya bi başvurun (elinizdeki analık izni açılış ve kapanış orjinal nğshalarıyla)..kontrol edin bakalım muhasebe girmişmi...tahakkuklar yapılmışmı.. sgklarda bunun için ayrı bir birim var..ödeme kesinleşince t.c. kimlik numarasıylada paramızı ziraat bankasından alacağız. umarım yardımcı olmuşumdur. izleyeceğimiz adımlar bu şekilde..sonuç olarak verilen 2 nüshanın biri bizde kalıyor..biri muhasebeye veriliyor

Son düzenleme:
bayanlar size bişey danışıcam..
benim ilk kızımın adı EYLÜL MİNA..
şimdi kızımızın adı 2. ismi HİRA olucak ama 1. isme daha tam emin değiliz.. eşim ESLEM istıyor..
anlamı = kendini allah yoluna adamış kişi demek. hz ömerin azad ettiği bir kölesi ve peygamberımızın medineye hicretinde devesini tutan sahabenin adı..
ama bazı dini sitelerde kendını allaha adamış fiilinin eslem değil kuranda ESLEME olarak gectıgı yazıyo.. sahabenin adı eslemmiş ama oda erkek adı ve erkege koyulması daha uygun olunur yazıyor..
şuan eslem adında cok kız var... bılıyorumkı seneler sonrada artıcak.. sizce eslem ismini koymalımıyım.. koymazsam ilerde pişman olmakdan da korkuyorum... :26:

Son düzenleme:
Ne güzel fikir. Öğrenince bize de haber ver tamam mı? Ben de isterim böyle bişey. Hiç olmadı normal anı defterine kendimiz yaparız :)

Ölçü: 26x24x5 cm

Albüm İçerisinde Bebeğinizle ilgili Önemli bilgileri not alabileceğiniz 1 Sayfa mevcuttur.
Toplam 120 Adet Farklı Ebatlardaki Fotoğraflarınızı saklayabilirsiniz.

biraz önce butik bebeden iki sipariş verdim , ama tam dediğin gibi değil sanırım, albüm gibi birşey daha çok bu. Bakalım nasıl çıkacak? Başka albümler ve anı defterleri var indirimde şuan.

Son düzenleme:

Butikbebe de Baby Word butiğinde hem penye hem de nohut battaniye var. Fiyatları da uygun gibi. Ay ben de mi alsam ne? Filli Penye Battaniye-Kırmızı Biyeliyi bir de krem nohut battaniyeyi beğendim :)

Canim benimde cok uzun sürüyor ama beni yan yatiriyorlar. Yinede cok sıkılıyorum zaman gecmek bilmiyor.

senin neden uzun sürüyor ki, bana bakmaya hoca gelince kilomu sordu söyleyincede maşallah dedi:) yağlıymışım da ondan ritmi yakalayamamışlar falan filan beceriksizler sende mi kilolusun

insanın aldıkça alası geliyo daha şimdiden iki penye birde peluş battaniyesi var kızımın kendimi zor tutuyrm ama bazen yine de tutamıyorm kızlar...

amin canım çok saol yardım ettiğin için tamamlandı dualar çok takılma herkeze insanlar karşıdaki incinir mi diye düşünmüyo işte

rica ederim keşke elimizden daha fazla bişey gelse. öyle canm malesef helede benmki o kadar üzdüki beni, bana demiştiki seni hamama götürcem kısırlara orda bişey yapıyolar iyi geliyo demişti bende kızmıştım ben öyle demek istemedim kistlerin için dedim ağzmdan öyle çıktı diye kıvırmıştı.

İnanır mısın ben de şimdi onlara bakıyordum :) Yarın iyice inceleyip ben de alıcam. Şimdi pilav yapmak için mutfağa gitme zamanı

iyi akşamlar kızlar
fatma ana eli çiçeği varmış duyan bilen varmı aranızda doğum olucağı zaman suya atılıyomuş çiçekle birlikte rahimde açılıyomuş doğum kolay oluyomuş yeni duydumda çok şaşırdım gerçekse bizde alalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…