ahh canım çok haklısın . ben kv ile aynı evdeyim daha rahat olmam gerekir değil mi birde evde 20 yaşında görümcem var ama nerdeee yaptığım bile göze girmiyo ben kaynanamin evi diye baştan savıyomuşum işi hiç naz yapamadım biz tarlada calistik evde doğurduk hikâyeleri ile hep susturuldum Allah da bana ona göre güç verdi galiba son gunlere kadar her işi yapıyordum ama son günler de ağırlaştım çok yapamıyorum hayırlısıyla dogsun da başka bişey umrumda değil artık
İnanır mısın ben de şimdi onlara bakıyordum :) Yarın iyice inceleyip ben de alıcam. Şimdi pilav yapmak için mutfağa gitme zamanı
insanın aldıkça alası geliyo daha şimdiden iki penye birde peluş battaniyesi var kızımın kendimi zor tutuyrm ama bazen yine de tutamıyorm kızlar...
canım eylül mina çok güzelmiş.bayanlar size bişey danışıcam..
benim ilk kızımın adı EYLÜL MİNA..
şimdi kızımızın adı 2. ismi HİRA olucak ama 1. isme daha tam emin değiliz.. eşim ESLEM istıyor..
anlamı = kendini allah yoluna adamış kişi demek. hz ömerin azad ettiği bir kölesi ve peygamberımızın medineye hicretinde devesini tutan sahabenin adı..
ama bazı dini sitelerde kendını allaha adamış fiilinin eslem değil kuranda ESLEME olarak gectıgı yazıyo.. sahabenin adı eslemmiş ama oda erkek adı ve erkege koyulması daha uygun olunur yazıyor..
şuan eslem adında cok kız var... bılıyorumkı seneler sonrada artıcak.. sizce eslem ismini koymalımıyım.. koymazsam ilerde pişman olmakdan da korkuyorum... :26:
canım eylül mina çok güzelmiş.
eslem hirada o na çok uygun ben çok beğendim.
eslem isminde kız öğrencim var benim.
beğendiysen tereddüt etme derim.
Bundan sonra naza çek kendini bence, onların gözü önünde çok zor yap işleri belin falan çok ağrıyor gibi davran. Hey Yarabbim. Allah onlara akıl fikir versin. Eskiler gibi hormonsuz beslenmedik biz. O kadar güçlü değil vücutlarımız. Keşke biz de tarlada çalışıp evde doğurabilecek kadar güçlü olsaydık.
Kv ne ve görümcene; içimden geldi....:113:
kızlar düştüm ben dünbahçeyi yıkamıştım ıslak ayakla içeri girdim tam daire kapısından girecekken kaydım yan düştüm..kolum çatladı..morardı şişti....çok ağladım...10 dakka oturdum orda kalkamadım da evdede kimse yoktu...tek başıma hastaneye gittim nst çektiler ultrasonla baktılar..ve yine yine yine vajinal muayene yaptılar bu 6 dır oluyor bıktım artık...bir problem yok dedi doktor ama bu şuan için geçerli bi saat sonrasına garanti veremem dedi..neyse serum falan taktılar kolumu yarım alçıya aldılar..eve geldim...akşam eşimle yemek yerken yoğun bi akıntı geldi...fırladım kalktım..vcde baktım kan...ama akıntıyla karışık..doktor kanama ve ağrı olursa gel demişti...yine hastaneye gittim...ordaki doktora anlattım..lekelenme olmuş zaten vajinal muayene sonrası beklediğimiz bişey dedi...nst çekti nst iyi çıktı..ve beni eve gönderdi ..şimdi hala akıntıyla karışık pembe pembe kan geliyor ama az geliyor..kanama çoğalırsa gel dedi....kızlar isterse evi pislik götürsün..hiç bişey yapmayın evdeyseniz yatın gitsin...ben sağı solu temizlerken bebeğimede zarar veriyordum....sağlıkla bi, doğsa..ben benlikten gittim artık....isyan etmiyorum ama başıma nie böyle şeyler geliyo...diyorum kendi kendimeç..genede Allah a binlerce kez şükür ki bebeğimde bişey yokmuş...kanama kafamı kurcalıyor ama az ya takmamaya çalışıyorum artık...kendinize dikkat edin nolurrr....Allah hepimizi korusun böyle kazadan belalardan
Öff bana pilav yasak. Zaten pek aramam da yasak olunca insanın canı istiyo...
Tutma zaten, çıkar tadını hamileliğin...
Teşekkür ederimm :) evet eylül minayı herkes cok begenıyor.. ilk duyduklarında bı dalga gecıyolar ekim nezaman eylüldemi dogdu vs dıye ama umursamıyorum artık.. eşimle eylülde tanıştık.. onun hatırası..
aslında nisandada evlendik 2.de nisanmı olsaaa
artık tam alay konusu oluruz
eslem ismini bikaç kişiyle paylaştım.. her duyan - hıı ? ne ? gıbı tepkıler verıyor.. bilenlerde erkek ismi dıyor.. ama bende begenıyorum hem anlamını hemde uyumunu.. ilk kızımda eşimin hiç söz hakkı olmadı eylülü ben istedim minayı annem.. bundada hirayı annem istedi ilk isim bari babasının istediği olsun dedim.. esleme alıştırayım kendmı
Kızlar hamilelik günlüğünden bahsedilmiş sanırım. Birkaç örnek buldum.
Anne adayının günlüğü
İlklerim Bebeğimin günlüğü
Benim bebeğim Mavi/Pembe
Bebeğin güncesi
Bende inceliyorum şu an hangisi hoşuma giderse almayı düşünüyorum :)
Butikbebedeki siparişimi geri çektim senin dediklerine bakıyorum daha güzeller gerçekten
Kızlar fikrinizi almak istiyorum bu beşik konusunda çok kararsızm ilk 3-4 ay yanımda yatırmak için şöyle bşr şey alsam nasıl olur bana çok yerden geldi yanımda koyduğumda çok yerde mi kalırbebek.
Eki Görüntüle 807519
Kızlar selamm. Hepinize .. Badezuzum adlı arkadaşımız doğum yaptı 32 haftalık bebişimiz küvözde inşallah iyi olacak oğluşumuz lütfen dua eder misiniz kızlar
kızlar çok teşekkür ederim hepinize iyi dilekleriniz için...canlarımsınız benim....o kadar çok destek alıyorum ki forumdan Allah hepinizden bin kere razı olsun...
ciğer gelişimi için konular okumuştum..doktorum 34. haftayı doldurmamı çok istiyordu..en azından ciğerleri gelişir demişti bana...benim bebişin kilosu 2 haftada 70 gr. artmışona dadandı şimdi doktor 1727 idi 1800 olmuş 2 hafta sonunda....bu akşam arkadaşım meyva olayını abart ve bolbol patates ye dedi...bu akşam 2 tane büyük patates yedim...03 ekimde kontrolüm var yiyebildiğim kadar yiyicem artıkk..başka bi arkadaşıma doktoru maden suyu iç demiş onuda içicem hergün...aslında kan hapı ve vitaminleri kullanamdım doğru düzgün...n e bileyim tiksindim bi kere..eşimde kızıyor...içtim diyorum ama gizliden gizliden içmiyorum..o işede hız versem iyi olacak. kan seviyem 9 a düşmüş çünkü.
birde evraklar konusunda bilgi vereyim..32 haftada doktor açık rapor yazıyor analık izni yani..2 nüsha veriyorlar...biri muhasebeye verilecek diğeri bizde kalacak...muhasebeye şimdiden verebilirsiniz(bence fotokopi verin 2 tane aslıda sizde kalsın şimdilik) doğumdan 5 hafta kadar sonra aynı doktora gidip raporu kapatma tarihi belirleyin. doktor yine kaşeli kağıt verecek..o kağıdı ve analık izninin ilk açılış kağıdının orjinalini muhasebeye verin...onlarda girişini yapsınlar..zaten bi sonraki ay sgk primleri tahakkuk ettirildikten sonra genellikle ayın 23 ünde tahakkuk ettiriliyor...bulunduğunuz yerdeki sgk ya bi başvurun (elinizdeki analık izni açılış ve kapanış orjinal nğshalarıyla)..kontrol edin bakalım muhasebe girmişmi...tahakkuklar yapılmışmı.. sgklarda bunun için ayrı bir birim var..ödeme kesinleşince t.c. kimlik numarasıylada paramızı ziraat bankasından alacağız. umarım yardımcı olmuşumdur. izleyeceğimiz adımlar bu şekilde..sonuç olarak verilen 2 nüshanın biri bizde kalıyor..biri muhasebeye veriliyor
Kızlar hamilelik günlüğünden bahsedilmiş sanırım. Birkaç örnek buldum.
Anne adayının günlüğü
İlklerim Bebeğimin günlüğü
Benim bebeğim Mavi/Pembe
Bebeğin güncesi
Bende inceliyorum şu an hangisi hoşuma giderse almayı düşünüyorum :)
canım ben de böyle şeyleri çok beğeniyordum ama bebek hareketlenince bunlar güvenli değil. bir de eminim 3-4 aydan fazla yatacaklar yanımızda çünkü henüz çok minik oluyorlar. ben odasını yaptığım halde yanıma da bir park yatak aldım.
sabır canım yapacagımız tek şey sabırla bebeklerımızı evlerimize getırecegımız gunu beklemek banada cok agır gelıyo ama hergun gıdemıyorum cok uzak en azından sen ve hılal hergun görebılıyosunuz dun yanındaydım cok şükür doktorumuz iyiye gıdıyo inş. böyle devam eder dedı gecende ateslenmıştı ben cok uzulmuştum doktor ben cok sevındım cunku ıyı bışey dıyo inş. iyi olacaklar
ayni durumdayiz veb bunu 9 ay cektim. Hic gecmedi, simdi ise cogaldi. Renee aliyorum bazen günde 10 tane ama ne yapayimmmmm
Kızlar belki hatırlarsınız. Pazartesiden beri kv le kalıyorum. Kvle aram gayet iyi. Ama kayınvalidem şu anda kendi kvden acayip dert yanıyo. Yarım saattir dertleşiyoruz çok tatlı bu kadın ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?