2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

ESRA EROL DİYOR Kİ
GAZLI BEBEĞİ OLANLAR...YARIM ÇAY KAŞIGI KİMYON VE KÜP ŞEKERİN DÖRTTE BİRİNİ CEZVEDE KAYNATIN..SÜZGEÇLE SÜZDÜKTEN SONRA ILITIP 2 ÇAY KAŞIGI VEREBİLİRİNİZ. VE AKABİNDE EMZİRİN.. SONRADA BANA DUA EDİN :)))
Beğen · · Paylaş · 26 Eylül 2011, 21:59 ·
2.192 kişi bunu beğendi.
165 paylaşım
1 / 457
Önceki yorumları gör

Pınar İsmail : Doğan çocuğun annesinin de içmesi bu konuda çok önemli arkadaşlar

AMAN BUNU AKLINIZIN BİR KÖŞESİNE YAZIN LÜTFEN!!!
Şimdi nedir bu ? neden diyeceksiniz.Ama hekimden değil çekenden sor demişler ya bende yaşadım,sizlerde yaşamayın diye yazıyorum.Oğlum Kerem 2007 yılının 30 kasımında aramıza katıldı.Aman ne yaramaz bir bebek.Hiç durmadan ağlıyor.Doktora götürdük KOLİK dedi.Bağırsak gazı ...Bebeğimiz sancısı tuttuğunda tam 3 saat kıvranarak ,susmadan ağlıyordu.Ne yapacağımızı şaşırmıştık.2 kız çocuğu daha büyüttük ama böyle birşeyle karşılaşmamıştık.2. kızımızdan sonra 11 sene sonra doğdu Kerem.
Kimden ne duyduysak yaptık.Artık doktorumuzun verdiği gaz giderici ialçlar mı dersiniz,hindiztan cevizi,badem yağı,sıcak havlu mu dersiniz.Hiç biri işe yaramadı.Bir ilaç adı duyduk ,dere otu ve kimyon özütü içerikliymiş ,aldık vermeye başladık.Nispeten faydası oldu gibi....Birgün annemin öğretmen arkadaşı KİMYON dedi.Bildiğimiz baharat,kimyon.hem bebeğe ver ,hem de kendin çorbalarına dök ye dedi. Sağolsun canım Sabriye teyzeciğim!!!!!!! iyiki sözünü dinlemişim.Başladım ben bebeğe kimyon vermeye bir çay kaşığı anne sütüne bir çimdik kimyonu karıştırdım ve hergün vermeye başladım .Müthiş birşey,gaz söktürücü......Çok çok iyi geldi.Tüm annelere tavsiye ediyorum.Anne sütüyle karıştırabileceğiniz gibi normal kaynamış suylada karıştırıp da verebilirsiniz.Hemde zararı olmayan bir baharat.
Yetişkin insanların da bağırsak problemlerinde (özellikle şişkinlik ve gaz) kullanabilecekleri harika bir şifa kaynağı.Daha önceden yemeklerimde hiç de kullanmadığım bir baharattı. Ama şimdi et yemeklerinde,bulgurlu salatalarda ,çorbalarda kullanıyorum.
*Kimyon miktarını iyi ayarlamak lazım,az olması gerekiyor ki yemeğin tadını acıtmasın....

*Bir anneye dahi yardımcı olabilirsem ne mutlu bana...Çünkü yavrularımız çok değerli....

*Ayrıca yukarıda da bahsettiğim ,eczaneden alabileceğiniz Nurseharweys adında dereotu ve kimyon özütü içeren bitkisel karışımı da rahatlıkla kullanabilirsiniz...Öncelikle bebeğin ayına göre çay kaşığı ile başlayıp,tatlı kaşığına geçerek bebeğinizin kolik sancılarını dindirebilirsiniz....

Meraba arkadaslar bende 1 kasimda zeynepsu kizimi kucagima aldim cok sukur
bekleyen arkafaslar allah bi avazfa sizleride kurtarsin ins
gaz konusunda melek arkadasa katiliyorum kimyon cok ise yariyo
ben her yedigim yemege tuz serper gibi kimyon katiyorum bebisimin gazi oluncada azcik kimyonu suda karistirip ustune cikan suyundan bi kac cay kadigi veriyorum cok iyi geliyo
ayrica ayaginin altina sicak su torbadi karninada sicak havlu ve madaj cok rahatlatiyo
bida kizlar kendimizi usutmemiz gerekiyo oda bebise gax yaprmis
ben bu kimyon sayesindekurufasulye bile yiyorum masallah gaz yapmiyo

Canim feysteki grupta kizlar rezene cayi veriyolar 1 2 cay kasigi.. bide bebegin karnina masaj yaptiktan sonra hafif sicak battaniyeyle ortuyolar cok iyi geliyomus...

Arkadaslar sagolun . Hemen kimyon ve rezene cayi aldiricam. Ama rezene cayi markettenmi aldirayim liptonun falan yoksa eczanedenmi aldirayim?

Doktordan ciktim ..
Hicbir dogum belirtisi yok ..
Bebek kanala inmemis bile tam anlsmiyla , gerci dogumda bile inyormus bebekler ..
Rabbim sIkinti vermesin ama cok isterdimsanci falan ciksin
Aciklga bakmadi bile ..
Sali yine gel dedi, bu sefer baska doktordu..
Sali 41 oluyor ...
Artik kendimi hirpalamiyacagim , 2 - 3 haftadan brti popomun üstüne oturmuyordum ..
Ilk defa oturdum agladim (((

Arkadaslar sagolun . Hemen kimyon ve rezene cayi aldiricam. Ama rezene cayi markettenmi aldirayim liptonun falan yoksa eczanedenmi aldirayim?

Canim istersen Eczaneden aldir garanti olur.. liptonunkilerde iyi sen bilirsin, Ama marketlerde satilan lipton harici marka alma tavsiyem.. insallah melegin rahat eder..

Kiyamam oyle deme aglama sen.. hayirlisi selayim hirpalama artik kendini.. hicmi yalanci sanci cikmiyo 60 a vuran. Kanala inmesini takma dedigin gibi dogum esnasinda iniyor cogu kiside.. 42+3te doguran var. Bi bakmissin sanci gelmis bu gece hic belli olmaz.. kendini boyle sanciya normal dlguma odakladikca olmuyo.. uzulme emi....

canım üzme kendini.. bende bugün gittim, çarşamba 41 oluyorum.. benimde kanala inmedi, açıklığa bakmadı salı ya da çarşamba tekrar gel dedi.. bir de benim ilk bebeğim, bunu normal doğuramazsam bir daha normal doğum yapma şansım kalmayacak o duyguyu hiç yaşayamayacağım doktorum çarşambadan sonra çaresine bakarız dedi.. belki öncesinde suni sancı ya da direk sezaryan ( Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

cnm benim bu bekleyiş gerckten zor, benim salı 40 oluor. 40+1de suni ile dogum yapcm dr ile óle knştk, ben cok sabrszm bekleyemicem. ahududu cayi rahmi aciomus die okudum netten ama zarari olursa die korktm. ictgm su icmde kalior heryanım şişti we karın kaşıntısıda cabası uyutmuo yara oldu karnim bende dun agladm baya bi . ama az kaldi max 1 haftan kalmş , allahtan hayırlsı , bu arada hurma getrtiorum oturup yarm kilo yicem belki gelr sanclar :s

bende sabırsızlıkla bekliyorum bakalım bebek kanala inmiş açılmam yok daha.. akşamları adet sancısı gibi geliyor ama devamı yok.. tık yok yani bekliyorum..

merhaba hanimlar,

tasinma yeni ev annemin gelisi hamileligin sonu derken hic giremedim ve haberlerinizi okumak ve haberlerimiz vermek icin bi arada bi derede girdim simdi. Allahima cok sukur 15 Kasim gunu normal dogumla baslayip sezaryenle biten zor bir dogumla kizimi kucagima aldim. Tatsiz bir dogumdu ondan anlatmak istemiyorum ama sonu iyi oldu. Umarim hepiniz iyisinizdir. Giremedigim icin kusura bakmayin gercekten cok yogun gunlerdi simdi daha yogunlari geldi ama sikayetim 0 :) gecmise de bir goz atacagim simdi umarim herkes biraktigimdan da iyidir.

canim arkadasim,bana da oyle dedi doktor 41. imde ve 2 gun sonra dogurdum :))) hic belli olmuyor ben de ayni senin gibiydim!!

inşallah inşallah kızlar. ebe komşumuz var ona dedim bu gece gelmezse yarın gelir dedi:)) tabii belli de olmaz bayramdan beri 2 haftaya kalmaz doğurursun dediklerine bakacak olursak..D

cnm beni geçen gün sağlıkocağının ebesi aradı doğum yaptınız mı die ???? :))))) orda bile hesabımızı tutuolar baksana :))) yok dedim ya ilkokula başlıcağı zaman doğurucam ((

kızlar uzun zamandır giremedim ama güzelbir mazeretim var..daha önce bahsetmiştim en son kontrolümde doktor 1.5 cmlik açıklık var hazırlıklı ol demişti ve oldu...17 kasım pazar normal doğumla kızımı aldım kucağıma...çok kolay bir doğum oldu doğumdan korkanlara moral verecek kadar..sabah 7 de beş cmlik açılmayla hastaneye gittim iki saat sonra kızım kucağımdaydı... hikayemi yazıcam sonra...özellikle benim gibi tüp bebek yapıp kaybetme korkusuyla sezeryan isteyenler mutlaka okusun...beni normal doğuma yönlendiren doktorumdan da Allah razı olsun...

Kızlar 21 kasım sabahı kavuştuk meleğimize. 8.15 gibi suni sancı vermeye başladılar zaten hastaneye geldiğimde açılmam 6cm olmuş. Allaha şükür çok hızlı ilerledi doğum ve saat 10da göğsümdeydi prensesim. Suni sancıdan hiç korkmayın kızlar. Evet zor ama katlanılamayacak bişey de değil.

allah bagışlasın. darısı bekleyenlerimizin başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…