yaaaa ağzından bal damlıyo hadi inşallahhhhh
yok yaa erkekten kıza dönmez hem %90 büyük bi ihtimal bana %70 kız dedi, ama benim kız öyle bi sermiştiki fıstığını meydana mipi felan hak getire burda ultrasonu görenler de bariz kız dedi
hayırlı evlat olsun hepsi inş :)
benimkininde mipi ortadaydı..bilgisayarda problem oldu çıktı alamadı hemşire
2 hafta sonra eklerim zaten ortada herşey:)))
ya burayamı diğer topiğemi bi arkadaş eklemişti..sırf mipi gözüküyodu..
aradım bulamadım..benimkide aynısıydı:))
sırf bacak arası görüntüsü mü diyosun onu ben de görmüştüm. çok edepsiz bizim yavrular hemen sermişler sıpalar
selam kızlar nasılsınız ben gene annemdeydım annem bakıyor bana cok halsızım eve cıktım sımdı sızlerı merak ettım
gecmısı okuyamadım varmı gelısme ??
canım sorma cok berbat bişey içemedım bıle ıcmemle cıkarmam bır oldu sıse ıcınde kan gıbı aYY AKLıma geldıkce delırıyorum ..Günaydın kızlar :) Bizde sabahın 6sında uyandık. Ben uykuyu çok seven insan evlendiğimden beri erkenden uykum kaçıyo. şimdide wc faslı bacak ağrılarım derken ondan uyanıyorum erkenden.
Filizcim banada vermişti dr. ama benim hap olmasına rağmen 3 gün içebildim sonra hastanelik olup serum yiyince bıraktım banada yaramadığını düşünüyorum bu demir hapının. dr.umda zaten önemli değil bulantıların geçince içersin dedi ama hala devam ettiği için bulantılarım cesaret edip bidahada içemedim daha kötü olucam diye. annem de der hep en güzel doğal besinlerle almak diye sen yemene dikkat et der ama insanın içi rahat etmiyo tabi acaba yeterli beslenebiliyo muyum diye. o yüzden artık yediklerime daha çok dikkat etmeye çalışıyorum.
ayy bıtanem ya süpersın bunları hemen kaydettım pc okudumda yapıyım bare bı hafta sonrada ılacı hap seklınde alırım ama 1 hafta asla ıcemem yada yutamam hapızorladıkça itici olur canım. Oluruna bırak biraz toparlanınca senin canın çeker zaten. Kendini zorlama, kansızlık ve halsizlik için bu dediklerimi yemeye çalış, birde bol bol yeşillik tüketmeye çalış. Özellikle roka ve ıspanak! et balık yemekte zorlanıyorsan alternatiflerden yararlan kuzum. Bak altta tüketebileceklerin yazıyor.hadi üzme kendini.
''PROTEİN:
Hamilelikte en önemli şey protein. Çünkü bebek proteinle büyüyor. Riskli gebeliklerde (düşük riski, ikiz gebelik) günde 100 gr, normal gebeliklerde de günde 70-75 gr protein almak gerekiyor. Günde bir porsiyon et, bir yumurta ve kalsiyum ihtiyacı için gerekli süt ve peynirler alındığı zaman protein ihtiyacının büyük bir kısmı karşılanıyor. Gerisi de yediğimiz diğer yiyeceklerden alınıyor zaten.
FOSFOR:
Fosfor da bebek için çok önemli ama zaten dengeli beslenen her insan yeterli fosfor alıyor, çünkü her besinde var.
VİTAMİN C:
Günlük olarak 4-5 portakal ya da bir bardak portakal suyu ile C vitamini ihtiyacını karşılıyabilirsiniz.
DEMİR:
Doktorlara göre hamilelikte yediklerimizle hiçbir zaman yeterli demir alamıyoruz ve 3. aydan sonra bebek kan yapmaya başlıyor.
Bu nedenle ben 3. aydan sonra demir hapı kullanmaya başladım. Mideyi en az rahatsız eden ve doktorlar tarafından tavsiye edilen demir ilacı Gyno Ferro Sanol. Aynı zamanda folik asit içerdiği için bununla birlikte folik asit almaya gerek kalmıyor. Demir ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler: demir vitamin C yardımıyla bağırsaklarda emiliyor, süt ile birlikte alındığında emilimi çok azalıyor. Bu nedenle kahvaltıda demir hapı alınca süt yerine portakal suyu içmek daha iyi oluyor. Süt demir emilimini azalttığı için öğünlerden 2 saat sonra içmekte fayda var, çünkü öğünlerde yediğimiz et vs. demirin emilmesini de azaltıyor.
YEŞİL SEBZE VE MEYVELER:
Günde 1 tabak yeşil salataya denk gelecek şekilde yemek gerekiyor. Çeşitliliği artırmakta fayda var. Roka, marul, tere, maydonoz, kabak, ıspanak gibi.
SARI SEBZE VE MEYVELER:
Bunlardan da her gün tüketmekte fayda var. Kayısı, şeftali, havuç, kavun gibi
TAHIL VE BAKLİYATLAR:
Bakliyatlar da protein açısından zengin. Ancak her yemeğin yanında 1 tabak pilav yemeyi kastetmiyoruz. Çeşitli ve az miktarlarda tüketmek gerekli.
EKMEK:
Hamilelikte beyaz ekmek yerine kepekli, tam tahıllı gibi ekmek türlerini tercih etmeli. Günde 2-3 dilimin üzerine de çok çıkılmamalı.
ÇEREZ:
Bunlar protein, kalsiyum ve demir açısından zengin ara öğünler olarak kabul ediliyor. Günde 2-3 ceviz, 5-6 fındık, 4-5 kuru kayısı, bir avuç kuru üzüm tercih edilebilir.
KARBONHİDRATLAR:
Enerji ihtiyacımızı basit şekerler (tatlılar) yerine kompleks şekerler (makarna, ekmek gibi) veya fruktozdan (meyve şekeri) karşılamakta fayda var. Tatlılardan da sütlü tatlılar tercih edilmeli. ''
saaol abla bende optum senıEvlerinde yatan arkadaslarimizada bir an once serbestlik diliyorum , Rabbim sizi kurtarsın o yataklardan ( filiz ve Nehar , hilal Ozellikle öptüm sizi)
yok yok canım ıcemıyorum cok berbat bısey 1 hafta sonra anca unuttugum zaman alıcam hapınıda ıcemıcem sımdılık.Geçmiş olsun canım umarım bugün daha iyi olursun, ama ne kadar yesek de demir ihtiyacımız arttığı için yeterli gelmiyomuş hamilelikte, dr un sıvı yerine hap versin de kullanmaya devam et bence...
Geçmiş olsun canım ne güzel annele aynı yerde oturuyorsunda sana destek olabiliyor meyva yemeğe çalış dinç tıtar seni halsizliğini alır
doktorun progestan için bişe dedimi?
Benimki çok kızdı bana,zorlamışsın kendini dedi. Son hafta çok ayaklandım yazlık kışlık işine girdim.O da hemen anladı,eşim de şikayet etti. İlacın arttırcam dedi. Ben özellikle 10 gün kıpırdamadan yatacağıma söz verdiğim için arttırmadı. Cuma tekrar çağırdı.En azından cumaya kadar kalkmamaya çalışcam. Bi de dediki 5. aya kadar kullanacaksın büyük ihtimal progestanı.Çok uyutuyo dedim.Hayır dedi progestan uyutmaz bebek uyutuyo dedi. Allahım ne olur ben de bir an önce kalkayım artık yatmaktan her yanım tutuldu
DEMEDI KUZUM ıcmeye devam edıceksın dıo oyle uzuldum kı agladım ama ne yapıyım cok ıstedım ben bebegi..
3 gundur bas agrısı halsızlık asırı derecede var elımı kaldırıcak halım yok..
ben hep yattım o yuzden kanama alanım cok az kalmıs yanı her gıtmemde resımle cızıyor zaten anlatıyor ne kadar kaldıgını.
hadı yaa cuma genemı gıdıcen ne guzel bebgını gorcen gene.. benım 16'sında bıdakı randevum.
ılac uyutuyor dedi banada dr. cunku sen gunde 4 tane alıyorsun dedı ve 2 sabah 2 aksam bırden yutuyorum ellerım uyusuyor kalkamıyorum kı yerımden.
daha dur be yenı basladın yatmaya ben 1 bucuk aydır yatıyorum(
bobreklerım sırtım heryerım agrıyor ıns bıran once kalkarızz yatıosun ama pc kucagına koyma sakın!!!
mutlakada ayagının altına yastık koy popona yakın kısmına koy demıstı dr.
ayy valla ben de seninkini çok merak ediyoruuuuuuuuuuuummm
değiştirilmez bi de değil mi sonradan
Nasılız hanımlar benim bulantılar katlanabilir hale geldi pazartesi 15 haftalık olucam onun etkisi var sanırım. Pazara çıktık eşimle yine meyvaları doldurdum :)) sanırım benim kız meyvayla beslenecek büyüdüğünde de :)
doktorun progestan için bişe dedimi?
Benimki çok kızdı bana,zorlamışsın kendini dedi. Son hafta çok ayaklandım yazlık kışlık işine girdim.O da hemen anladı,eşim de şikayet etti. İlacın arttırcam dedi. Ben özellikle 10 gün kıpırdamadan yatacağıma söz verdiğim için arttırmadı. Cuma tekrar çağırdı.En azından cumaya kadar kalkmamaya çalışcam. Bi de dediki 5. aya kadar kullanacaksın büyük ihtimal progestanı.Çok uyutuyo dedim.Hayır dedi progestan uyutmaz bebek uyutuyo dedi. Allahım ne olur ben de bir an önce kalkayım artık yatmaktan her yanım tutuldu
Kızlar bebişler için oda bakmaya başlayanlar oldu mu? Ben birkaç gündür iyice internetten araştırdım büyüyen beşik alıcam sallanmasını istemiyorum 3 kapılı dolap şifonyer ve ikeada merdiven gibi oyuncak kutularının içine girdiği bi dolap gördüm onu ve küçük masa ve tabureler yine ikeadan alıcam oda takımını beyaz alıp kulplarını halı lamba ve duvar kağıtları ve stickerları belli bi konseptte hazırlayacağım oğluşum için. Odama sepet almalı mıyım kararsız kaldım yatak odam ve bebek odası bitişik o yüzden belki almam. Sizler karar verdiniz mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?