2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
kızlar bir isim anlamı araştırması yaptım biz zümra koymaya karar verecektik tam ama şunu buldum

Türk Dil Kurumu Kişi Adları Sözlüğü’nde kız ismi olarak gösterilen Zümra’nın Arapça kökenli olduğu ve “Güzel, iyi ahlaklı, cesur, yürekli” anlamlarına geldiği belirtilmektedir.
Fakat tespit edebildiğimiz kadarıyla Arapça sözlüklerde Zümra/zümre (الزُّمْرَةُ) kelimesi “Topluluk, grup, cemaat” anlamlarına gelmektedir. Bir de “Kahraman, daima insanlara yardım eden, zeki, zarif ve bilgin adam” anlamlarına gelen (الذِّمْرُ) Zimr kelimesi vardır. Bu kelimenin müennesi/dişili iseZimra (الذِّمْرَةُ) olur, “Kahraman, daima insanlara yardım eden, zeki, zarif ve bilgin kadın” anlamlarına gelir. Zümra ismi keskin -z- (ز) ile, Zimra ise peltek -z- (ذ) ile yazılır.
Görüldüğü gibi yukarıda Zümra ismi için verilen anlamlar, Arapça’daki Zimra ismi için uygun düşmektedir. Bu isimle ilgili olarak biz bunun dışında herhangi bir bilgiye ulaşamadık.
Verilen bu bilgiler ışığında kararı kendiniz verebilirsiniz. Fakat şimdiye kadar konulan Zümra isimlerinin değiştirilmesinin gerekmediğini belirtmemizde de fayda vardır.

zimra kulak tırmalayıcı geliyo mu size esas onun anlamı güzel ........

canım bebek göğüs ucunu almıyor ağzına kahverengi kısmı olduğu gibi alıyo
o yüzden pek sorun olacağını sanmıyorum..
sütün bol olursa (inş.) sıkıntı olmaz merak etme..

ilk günlerde süt gelmeyebiliyor helede doğduğu gün biçok kişinin gelmiyor
hastanede mama veriyolar..o yüzden bulundurmak lazım

hoşgeldiiin:3:
ben dün arakadaşla konuştum ikizlere hamile ve 6.5 aylık
daha 10 gündür hissediyorum dedi..2 tane düşün
yani olabiliyor takılma :)
badecannnnnn seni gördüğüme çok sevindim kasım annişim :D walla heyecanla bekliyoruz bi hissedeydim iyiydi...
merhaba bayanlar biz geldik detaylı usg biraz geç oldu ama eşimle gezdik çok şükür herşey yolunda tüm ölçümler harika ağız,burun,damak,alın,şakak,kalp damarları giriş çıkış tüm iç organlar tüm kemik yapısı beyin kafası eller ayaklar parmaklar taban altları göbek kordonu dahil yani herşey şuan hatırladıklarım bunlar 440gr olmuş biraz iri ve uzuzn kemikli bir bebek yani herşey çok şükür biz atlattık darısı sizlerin başına
maşallah rabbim bebişlerimize sağlık sıhhat versin inş. darısı başıma bende haftaya pazartesi ayrıntılı çektireceğim hayırlısıyla...

İlk günaydın benden olsun. Herkeze keyiflı, sağlıklı günler dilerim . Ben çok kötü bir gece geçirdim tam dalıcam uykuya uyanıyorum kabus görüyorum sinir içindeydim o siniride eşimden çıkardım. Allahtanhalimden anladı. Yaa hamile insan uyumaz mı normalde başından beri doğru dürüst uymuyorum sabahın köründe hortlak gibi ayaktayım. Bu bebek uykuyu sevmiyecek galıba yandım.
günaydın canım bende hamileliğimin ilk bir ayı uykuya çok düşkündüm o zamanlar hamile olduğumu bilmiyordum ondan sonra uykum bi bozuldu öyle böyle değil ne gece uykusu ne gündüz uykusu zombi gibi dolanıyorum artık ortalarda uykuya hasretim gözlerim yanıyo gözümün altı morlaştı...

günaydın annişler biz geldikk:))

şuanlık geceleri uyku probleminden başka bir sorunumuz yok. tabi kasık ağrısı baş ağrıları bunlar yine devam ediyor.Bizde haftasonu bayağı bir alışveriş yaptık.Oda takımını aldık ümraniyede belis mağazası var yakın oturanlar varsa bakabilir.Şuan indirimde ürünleri.1000tl ye aldık biz düz beyaz renkte. Ödemeleri anca yaparız diye şimdiden almak zorunda kaldık. ebebekten idrim kuponumuz vardı onlada yatak odasına koymak için neharın yuklediği sepetten aldık.Normalde interneten alıcaktım ama gidip mağazada bakmak istedim ve koca 3 katlı mağazada 3 tane kalmıştı bitmişti.bence gayet kullanışlı almak isteyenlere yeri dar olanlara tavsiye edebilirim.Merhaba bebekteki indirim kuponları mağazalarında da geçerli bilginiz olsun kızlar.

günaydınlarrrr...

herkes iyidir inşallah. gününüz güzel ve bol tekmeli geçsin:)) darısı bana olsun hala hissedemedim:((

gunaydin anneler valla ben bisey hissetmiyom henuz. cumartesi doktordaydik dedi 20 cm falan ama ben icerde beni tekmeleyen bisey hisetmiyom henuz ?? siz ne zamndir hissediyonuz?

gunaydin anneler valla ben bisey hissetmiyom henuz. cumartesi doktordaydik dedi 20 cm falan ama ben icerde beni tekmeleyen bisey hisetmiyom henuz ?? siz ne zamndir hissediyonuz?

walla bendede bi his yok ama çevremde herkes hareketlerini hissediyor :) bir iki haftaya bizde hissederiz inş.

citlcan hoşgeldin kasım annişi :D

İlk günaydın benden olsun. Herkeze keyiflı, sağlıklı günler dilerim . Ben çok kötü bir gece geçirdim tam dalıcam uykuya uyanıyorum kabus görüyorum sinir içindeydim o siniride eşimden çıkardım. Allahtanhalimden anladı. Yaa hamile insan uyumaz mı normalde başından beri doğru dürüst uymuyorum sabahın köründe hortlak gibi ayaktayım. Bu bebek uykuyu sevmiyecek galıba yandım.

günaydın canım, sanırım herkes aynı durumda uyku problemleri yaşıyor, sabaha kadar bir sağa bir sola dönüyorum bende... sanırım anne olmaya şimdiden hazırlık yapıyor vücudumuz, çünkü bebişlerimiz doğunca gece uykumuz sürekli bölünecek malum ama biz buna çoktan alışmış olacağız, Allah'ın hikmeti olsa gerek diye düşünüyorum :)

Günaydın herkese.Kızımla 1 hafta anneanneye gittik teyzeleri,kuzenleri gördük dinlendik geldik.Herkes iyidir umarım.

Son düzenleme:
evet canım oğlum oluyor hıslerım dogru cıktı...
bu arada afp testımın sonucunu aldım dun temız cıktı cok sukur....
sen neler yapıyorsun

benim de oğlusum olacak :))

bulantıların nasıl oldu geçti mi? üçlü sonucuna da cok sevindim canm..

benim de şişme sorunum var çalıştıgımdan sanırım aksama kadar kocamam oluyor ayaklarım bazen ellerim de şişiyor.

ayakkabılar gelmiyor artık:((

herkese günaydınlar :16::16::16: geçmişi anca okuyabildim :) benim cimcimede kıpır kıpır. doğuncada öle olursa yandık şimdiden böleyse. benim kilolarla başım dertte :( 6 kilo çok fazla geliyor. dün yürüyüşe başladım. belim acaip ağrıdı dahda ağırlaşınca nolcak bilmiyorum. bu arada zar zorda olsa eleviti tekrar yutmaya başlamıştım. dün günüm kabus gibi geçti. akşam iş çıkışı yine sapsarı acı acı bişey çıkardım. gün boyuncada bulantım vardı oda başımı nasıl ağrıttı anlatamam. hiçbişeyde yiyemedim. yutmıcam artık o hapı. ne zaman yutsam öle oluorum :14: 4 hafta sonra şeker testine girince kan değerlerinin hepsine bakıolarmış eksik bişey çıkarsa o zaman bakarım. bol bol bulgur ve ıspanak yicem besinlerle almaya çalışıcam artık. hapı yuttuumda hem bişey yiyemiyorum hem hapıda geri çıkartıyorum :14:

benim de oğlusum olacak :))

bulantıların nasıl oldu geçti mi? üçlü sonucuna da cok sevindim canm..

benim de şişme sorunum var çalıştıgımdan sanırım aksama kadar kocamam oluyor ayaklarım bazen ellerim de şişiyor.

ayakkabılar gelmiyor artık:((

saol canım 3 lü tarama yaptırmadı doktorum. afp yaptırdı sadece.
ayaklarını eve gıdınce yukarı dogru uzat yat bıras o ıyı gelyormus bıde tuzlu yememeye dıkkat et

bulantı ve tıksınmelerım bı nebze daha kusma 1 haftadır olmadı cok sukur bend de kabızlık var doktor surup verdı cesaret edıp baslayamadım ya..

kan ılacına basladım bu arada doktor sut ıc her gun dedı onada bı baslayamadım hafta da 2 gun kırmızı ıkı gun beyaz et dedı nasıl yıyecegım bılmıyorum fecı tıksınıyorum ıkısındende

Son düzenleme:
günaydın canım, sanırım herkes aynı durumda uyku problemleri yaşıyor, sabaha kadar bir sağa bir sola dönüyorum bende... sanırım anne olmaya şimdiden hazırlık yapıyor vücudumuz, çünkü bebişlerimiz doğunca gece uykumuz sürekli bölünecek malum ama biz buna çoktan alışmış olacağız, Allah'ın hikmeti olsa gerek diye düşünüyorum :)

bende uyumaya doyamıyorum canım benım paşa uykucu olacak

herkese günaydınlar :16::16::16: geçmişi anca okuyabildim :) benim cimcimede kıpır kıpır. doğuncada öle olursa yandık şimdiden böleyse. benim kilolarla başım dertte :( 6 kilo çok fazla geliyor. dün yürüyüşe başladım. belim acaip ağrıdı dahda ağırlaşınca nolcak bilmiyorum. bu arada zar zorda olsa eleviti tekrar yutmaya başlamıştım. dün günüm kabus gibi geçti. akşam iş çıkışı yine sapsarı acı acı bişey çıkardım. gün boyuncada bulantım vardı oda başımı nasıl ağrıttı anlatamam. hiçbişeyde yiyemedim. yutmıcam artık o hapı. ne zaman yutsam öle oluorum :14: 4 hafta sonra şeker testine girince kan değerlerinin hepsine bakıolarmış eksik bişey çıkarsa o zaman bakarım. bol bol bulgur ve ıspanak yicem besinlerle almaya çalışıcam artık. hapı yuttuumda hem bişey yiyemiyorum hem hapıda geri çıkartıyorum :14:

canımcım 6 kılo cok degıl aslında.yuruyur yapmayı ıhmal etme.muhakkak senı rahatlatacaktır.ben aksamları yemekten sonra cok az bıle yesem cok gerılıyorum.o zaman cıkıp 15-20 dk gezıyoruz.oyle tempolu fılan da degıl.ama o bıle psıkolojık olarak ıyı gelıyor.elevıt bana vermedı doktorum.o da kılo aldırmaya musaıtmıs galıba.semızotu da cok faydalıymıs canım.arada salatasını fılan yıyebılırsın

canımcım 6 kılo cok degıl aslında.yuruyur yapmayı ıhmal etme.muhakkak senı rahatlatacaktır.ben aksamları yemekten sonra cok az bıle yesem cok gerılıyorum.o zaman cıkıp 15-20 dk gezıyoruz.oyle tempolu fılan da degıl.ama o bıle psıkolojık olarak ıyı gelıyor.elevıt bana vermedı doktorum.o da kılo aldırmaya musaıtmıs galıba.semızotu da cok faydalıymıs canım.arada salatasını fılan yıyebılırsın

68 le hamile kaldım ilk aylar bişey yiyemedim 65 e düştüm canım şu an 74 kiloyum :14::14::14: yani verdiimide sayarsak 9 kiloyu bi anda aldım. ve öyle aman aman bişeyde yemiyorum. eskisinden az yiyorum zaten canımda bişi istemio. öyle tatlıyla falanda aram yok neden bi anda bu duruma geldim anlayamadım :14: bizde dün başladık bakalım. bende öyle tempolu yürümedim 2,5 km falan yürüdüm. ama belim felaket ağrıdı. gece çok kötüydüm şu anda devam edio ağrım :( elevitide kendi doktorum izinde die başka bi doktora gitmiştim ona sordum. oda mutlaka yutman lazım dedi. yutmaıosan başka demir hapı vereyim dedi. direk demir hapı dahada çok dokunuo bana. elevittede dokunan içindeki demir. :( semiz otunuda severim bol bol yiyiim bari. eskiden hapmı varmış. doktor yut desede yutmıcam :( o sarı suyu çıkarana kadar ölüyorum. boazım yırtıldı sandım dün :( öğürmeye engel olamıyorum. yani yannız olsam biyerde bayılıp kalırım kesin o kadar fenalaştırıo :(

sen hiç hap kullanmıomusun canım?

Back
X