kızlar bir isim anlamı araştırması yaptım biz zümra koymaya karar verecektik tam ama şunu buldum
Türk Dil Kurumu Kişi Adları Sözlüğünde kız ismi olarak gösterilen Zümranın Arapça kökenli olduğu ve Güzel, iyi ahlaklı, cesur, yürekli anlamlarına geldiği belirtilmektedir.
Fakat tespit edebildiğimiz kadarıyla Arapça sözlüklerde Zümra/zümre (الزُّمْرَةُ
kelimesi Topluluk, grup, cemaat anlamlarına gelmektedir. Bir de Kahraman, daima insanlara yardım eden, zeki, zarif ve bilgin adam anlamlarına gelen (الذِّمْرُ
Zimr kelimesi vardır. Bu kelimenin müennesi/dişili iseZimra (الذِّمْرَةُ
olur, Kahraman, daima insanlara yardım eden, zeki, zarif ve bilgin kadın anlamlarına gelir. Zümra ismi keskin -z- (ز
ile, Zimra ise peltek -z- (ذ
ile yazılır.
Görüldüğü gibi yukarıda Zümra ismi için verilen anlamlar, Arapçadaki Zimra ismi için uygun düşmektedir. Bu isimle ilgili olarak biz bunun dışında herhangi bir bilgiye ulaşamadık.
Verilen bu bilgiler ışığında kararı kendiniz verebilirsiniz. Fakat şimdiye kadar konulan Zümra isimlerinin değiştirilmesinin gerekmediğini belirtmemizde de fayda vardır.
zimra kulak tırmalayıcı geliyo mu size esas onun anlamı güzel ........
Türk Dil Kurumu Kişi Adları Sözlüğünde kız ismi olarak gösterilen Zümranın Arapça kökenli olduğu ve Güzel, iyi ahlaklı, cesur, yürekli anlamlarına geldiği belirtilmektedir.
Fakat tespit edebildiğimiz kadarıyla Arapça sözlüklerde Zümra/zümre (الزُّمْرَةُ

Görüldüğü gibi yukarıda Zümra ismi için verilen anlamlar, Arapçadaki Zimra ismi için uygun düşmektedir. Bu isimle ilgili olarak biz bunun dışında herhangi bir bilgiye ulaşamadık.
Verilen bu bilgiler ışığında kararı kendiniz verebilirsiniz. Fakat şimdiye kadar konulan Zümra isimlerinin değiştirilmesinin gerekmediğini belirtmemizde de fayda vardır.
zimra kulak tırmalayıcı geliyo mu size esas onun anlamı güzel ........