2013 KPSS mağdurlarının buluşma noktası...Bekle bizi 2014 KPSS ! (Öğretmenlik)

niloşşşşş posta kutun dolu şekerimmm
çok sık girmiyorum, girmişken özel mesajımı buradan göndereyim dedim
diğer topik sakini arkadaşlar kusura bakmasın
herkese iyi çalışmalar :)))))

"valla millet kırmış iyice ya, ne dersen üstüne atlamaya meraklılar
hayır senin dediğinde olabilir, benim dediğimde olabilir
bende orda kötü bişe demedim ya, anlamıyorum insanları valla
aman neyse
biz bu hafta gittik kontrole oğluşumuzzzzz olacak niloş teyzesi
az kaldı sizinde hadi bakalım
16. haftadayız cumarttesi gittik işte, hareketlerini de ilk kez gördük, çok güzel bir duygu
senin nasıl gidiyor"

ablam 1. ahmet getirdi, öyle yazıyo x yayıncılığın ders notlarında
safranım çalışmam gereken konular var, onlar olmasaydı katılmayı çok isterdim, belki ilerde inşallah aranıza gelirim. çağırdığın için sağolasın
oyy ebonummmmm ne güzel bi haber bu, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
rengişim mapuslardasın yine

tuğbişim napıyosun, hiç sorma ya rengoş mapusta, linkam da uğramamış bugün, full dershanedeydi yoruldu giremedi herhalde

kızlar bugün sadece 100 tarih çözebildim. doktora gittim, faranjit olmuşum. yarın da onurun annesi gelicek, hazırlık yaptık. akşam da dışardaydım. rehberlik çözmem gerekiyo ama şu rehberlik türlerini unuttum, önce çalışmam lazım, çalışmaya da halim yok, yarın akşama inşallah

günaydın kızlar bu gun benim boş günüm.. Yani programda boş bıraktım ama hafta içindeki çalışmadığım dersler çalışma günüm.. Pazartesi çalışamadığım için o günün derslerine bakıcam.. sabah kahveleri benden gelsin

Eki Görüntüle 1041198

Ah Rengiş ahhhhhhh
Hasret geçmiş olsun sen yeterki iyi ol kuzum..
Sedefim geçmiş olsun.. Kayınvalideciğin ile mutlu mutlu bir gün geçirin kuzum

canım ben Bade'nin topiğede yazmıştım.. Her dersten 400 yapamam ama 200 yaparak katılmayı istiyorum.. Eğitim bilimleri de dahil.. yani 5+6=11*200=2200 soru yapıyor benimki de..
bu arada maşallah canım çok iyi gidiyorsun..

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun canım inşallah çabuk iyileşir

günaydın kızlar baya erkencisiniz bugün

kahve içemiyorum ama çok güzel görünüyor

geçmişolsun canım çok dikkat et baya süründürür faranjit
getiren 1. ahmet kafes usuluyle yetişen ilk te 1. ahmet sancaga son cıkanda 3. mehmet o zaman

ben hamişler nerde topik açtıysa oraya girmiyorum tatlım ay ogluşunmu oluyo çok sevindim bizimde 2 haftamız var çok merak ediyorum önce erkek diyodum şimdi kız bakalım ne olacak

bende katılıciğim şekerim yakında

Mesajda toplamı yanlış yazmisim
Bizimde toplamda 2000 oluyor. Badenin topiginde toplaniyoruz pazartesi günü. Gorusuruz

yuvarlanıp gidiyorum işte kuzum
sen napıyosun nasılsın
ben de kaç gündür uğrayamadım bademciklerim şişmişti geçti şükür
yarın da sevdiceğim geliyo onun heyecanı var içimde :78:
çok geçmiş olsun sedefim dikkat et kendine

ben hamişler nerde topik açtıysa oraya girmiyorum tatlım ay ogluşunmu oluyo çok sevindim bizimde 2 haftamız var çok merak ediyorum önce erkek diyodum şimdi kız bakalım ne olacak

:

hakkaten öyle valla, kk nın hamişleri baya sorunlu
hadi bakalım senin hayırlı haberlerini de bekliyoruz

oyy ebonummmmm ne güzel bi haber bu, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

sedefcim teşekkür ederim canım, vakti gelince darısı sizlere inşallah

Mesajda toplamı yanlış yazmisim
Bizimde toplamda 2000 oluyor. Badenin topiginde toplaniyoruz pazartesi günü. Gorusuruz

yanlış yazdığını farkettim de belli etmek istemedim canım görüşürüz

geçmiş olsun kuzum
oy oy Allah kavuştursun

kızlar yine sorularımla geldim size

1) Aşağıdakilerden hangisi Enderun'da yetişen görevlilerden biri değildir?
a)Vezir b)Müderris c)Müzisyen d)Sadrazam e)Beylerbeyi

2)Eflak, Boğdan, Erdel ve Sakız adası gibi yerler iç işlerinde serbest
dı işlerinde Osmanlı Devleti'ne bağlıydılar.
Bu eyaletlerin;
*her yıl belli miktarda vergi vermek
*savaş zamanında asker göndermek gibi yükümlülükleri bulunuyordu.
buna göre bu eyaletlerin;
1.özerk bir yapıya sahip olduğu
2.ekonomik ve askeri yükümlülüklerinin bulunduğu
3.sınır boylarını korumakla görevli olduğu
4.başkentin korunmasını üstlendiği
durumlarından hangilerine ulaşılamaz?
a)1,2,3 b)3,4 c)2,3,4 d)1,4 e)2,3

Son düzenleme:

1. Soru müderris medreselerde eğitim görüyor ama müzisyen de olduğu için ikilemde kaldım. Daha önce müzisyenlerle ilgili birşey okudugumu hatirlamiyorum :44:

2. Soru ise asker gönderdikleri için başkent koruma var yorumu yaptım.
Vergi verdikleri için ekonomikte yükümlülükleri var demek.
Başka yorum yapamadım

İyi Aksamlar;
1. Soru müderris çünkü müderris medresede yetisiyordu ..müzisyen ise enderunda yetişiyordu hatta enderunda yetişen önemli müzisyenler vardır
2.sorunun cvbi 1-2-3
Özerklik zaten iç işlerinde serbest diş islerinde merkeze bagli olmak demektir
Vergi vermek ve asker göndermekte ekonomik ve askeri yükümlülüğü belirtir
Ayrıca bunlar sinir boylarini korumakla gorevlidirler( eyalet askerleri içerisinde bu eyaletlerin gönderdiği askerler yardimci kuvvetler adiyla geçer)

morisim türk kahvesine bayılırım canım, bugün de içtim, senden içmiş kadar oldum kuzum, maşallah diyeyim kayınvalidemle elektiriğimiz tuttu sağolasın kuzum ama beni şüphelendiren bişey var, doktor faranjit dedi ama benim boğazımda sadece sol taraf acıyo, bu 1 aydır var, ateşim falan da yok, bana pek faranjit gibi gelmedi, tiroitlerim yavaş çalışıyo, Allah korusun guatr falan olmasın dedim ama geçmezse başka bi dr a daha çıkarım artık
aynen öyle ablacım :13: sağolasın
iyiyim çok şükür tuğbacım, çok geçmiş olsun, çok sevindim sevdiceğinin gelmesine, ne kadar özlemişsindir kim bilir kıyamam ben sana, bol bol hasret giderin tuğbam
hakkaten öyle valla, kk nın hamişleri baya sorunlu
hadi bakalım senin hayırlı haberlerini de bekliyoruz

sedefcim teşekkür ederim canım, vakti gelince darısı sizlere inşallah
amin inşallah ebonum

canım 1. soruna müderris diyorum, çünkü enderunda din, eğitim ve hukuk alanındaki kişiler yetiştirilmiyodu
2. soru 3 ve 4 gibi geldi, özerk demek zaten iç işlerinde serbest dış işlerinde bağlı demek, o yüzden 1. öncül var, 2. öncülün aynsını zaten paragrafta vermiş, o da var. sınır boylarını korumaktan paragrafta bahsetmemiş, gerçekte böyle bi görevleri olsa bile, soruda paragrafa göre dediği için bunu almadım, aslında 4 var gibi geldi, ama şıklarda yalnız 3 olmadığı için 3 ve 4 dedim

[Morisi;34642969]yanlış yazdığını farkettim de belli etmek istemedim canım görüşürüz

geçmiş olsun kuzum
oy oy Allah kavuştursun

kızlar yine sorularımla geldim size

1) Aşagidakilerden hangisi Enderun'da yetişen görevlilerden biri değildir?
a)Vezir b)Müderris c)Müzisyen d)Sadrazam e)Beylerbeyi

2)Eflak, Boğdan, Erdel ve Sakız adası gibi yerler iç işlerinde serbest
dı işlerinde Osmanlı Devleti'ne bağlıydılar.
Bu eyaletlerin;
*her yıl belli miktarda vergi vermek
*savaş zamanında asker göndermek gibi yükümlülükleri bulunuyordu.
buna göre bu eyaletlerin;
1.özerk bir yapıya sahip olduğu
2.ekonomik ve askeri yükümlülüklerinin bulunduğu
3.sınır boylarını korumakla görevli olduğu
4.başkentin korunmasını üstlendiği
durumlarından hangilerine ulaşılamaz?
a)1,2,3 b)3,4 c)2,3,4 d)1,4 e)2,3
[/QUOTE]

2.soruyu ulasilr diye okumusum
Sanirim Sedefin dediği gbi paragrafa odakli cvpliycaz çünkü yalniz 3 ya da yalnız 4 die bi cvp yok
özerklik var,ekonomik ve askeri yükümlülük de var ve normalde sinir boylarini korumakla görevliler ama paragrafta bilgisi yok ve 4. Madde içinde başkentin korunmasından güvenliğinden yeniçeri agasi mesul diye biliyorm ve komutasındaki yeniçeri ordusu ama zaten paragrafta bu eyaletlerin başkent korumasyla alakali bi bilgi de vermemiş dolayisiyla 3 ve 4 diye dusunuyorm..

1. müderris; medresede eğitim alıp oraya hoca olanlara deniyor
2. b diyorum ben :26:

bu arada vezirle sadrazam niye ayrı şıkta

Son düzenleme:
1. müderris; medresede eğitim alıp oraya hoca olanlara deniyor
2. b diyorum ben :26:
bu arada vezirle sadrazam niye ayrı şıkta

öncelikle sorularımla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim canlarım..
1. sorunun cevabı müderrisler.
2. sorunun cevabını yanlız dört diye düşündüm ama 4 olmadığı için sizler gibi 3 ve 4 dedim fakat cevap anahtarı 1 ve 4 dört diyor.. (sorular DATA'dan)

Sedefim zaman geçirmeden guatr'ı bi ölçtür.. bir de sanırım sigara kullanıyordun onu biraz azaltmayı denesen kuzum..

Selam canlarım :124:
Yine bir afla çıkmış bulunuyorum Aslında hiç şanslı değilimdir ama bu site şans getiriyor bana heralde

ceza puanlarımız da silinmiş. ban sistemi tekrar düzenlenecekmiş. Allah'ın hakkı 3 tür. 3üncü de kesin siteden şutlanırım bu kadar şansı kaldırmaz benim bünye

teşekkür ederim canım

sağol kuzum
zaman su gibi aktı sedefim yaa
uzun zamandır sinemaya gitmemiştik sinema falan derken
vakit geçti:96:

şanslı kuzum benim

af ve seçim sana yaradı kuzum..

tuğbişim ya ne güzel hasret gidermişsiniz

kızlar ben hafta içi gk-gy hafta sonu eğitim yapıyordum ama bu hafta tamamen değiştirdim. bir gün eğitim bir gün gk-gy yaptım.. Çok güzel oldu.. Lakin bu gun eğitim günümdü ama yarın sandıkta görevli olduğum için bu gün tekrar yaptım.. sonra içim daraldı canım hiçbirşey yapmak istemedi boş boş oturdum.. Şimdi uykum geldi ama tarihten birazcık soru çözüp öyle yatacam

İyi Geceler

kızlarım ceza puanlarınız varsa kazene mesaj atın hepsini siliyor. yeni uygulama için

teşekkür ederim canım

sağol kuzum
zaman su gibi aktı sedefim yaa
uzun zamandır sinemaya gitmemiştik sinema falan derken
vakit geçti:96:

şanslı kuzum benim

sağolun canlarım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…